Találatok a következő kifejezésre: Az AFP ultrahangnak (36 db)

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Kicsit aggódom az AFP erdménye miatt bár az orvosom azt mondta hogy jó, de elküldött genetikai ultrahangra ami persze nem baj, csak félek hogy mégsem olyan jó az az eredmény. Egyébként az Afp 80 ng/ml, wAFP 74, 5 ng/ml, MOM 2, 1. Ez vajon jó?

Legjobb válasz: Nem kell aggódni, az értékekkel nincs semmi gond. 16-20hét Szakmai szemlélettel: Megfelelõ értékek a következõk. 88 anyai szérum-AFP-koncentráció, 75% WAFP 74,5 ng/ml, (nanogramm/milliliter) MoM 2,5 jelentése Multiple of the Median, azaz az átlag többszöröse vagy törtrésze. Kissebb eltérések, lehetnek (természetes)! az anyai szérum-AFP-vizsgálat csupán szûrõteszt, melynek normál értéke igen tág határok között változhat. Ez egyben azt is jelenti, hogy normálistól eltérõ érték egyáltalán nem jelenti a magzat betegségét, azonban ezeket a terhespopulációból kiszûrt kismamákat tanácsos genetikai centrumba irányítani. Üdvözlettel: Dr. Bóday László Szülész-Nõgyógyász

Nem kell aggódni, az értékekkel nincs semmi gond. 16-20hét Szakmai szemlélettel: Megfelelõ értékek a következõk. 88 anyai szérum-AFP-koncentráció, 75% WAFP 74, 5 ng/ml, (nanogramm/milliliter) MoM 2, 5 jelentése Multiple of the Median, azaz az átlag többszöröse vagy törtrésze. Kissebb eltérések, lehetnek (természetes)! az anyai szérum-AFP-vizsgálat csupán szûrõteszt, melynek normál értéke igen tág határok között változhat. Ez egyben azt is jelenti, hogy normálistól eltérõ érték egyáltalán nem jelenti a magzat betegségét, azonban ezeket a terhespopulációból kiszûrt kismamákat tanácsos genetikai centrumba irányítani. Üdvözlettel: Dr. Bóday László Szülész-Nõgyógyász
Genetikai UH kötelezõen van a 18.héten, mindenkinek. Nyugodj meg.. Sok országban már nem is csinálnak AFP-t, mert sokszor fals eredményt ad. Amúgy szerintem nem gáz az érték...
Az afp vérvétel de a 16. héten veszik le.
Afp 17 hetesen van. Nem kell êhgyomorral menni ês csak egy vêrvêtel. 12 hetesen genetikai uh van.
vérvétel és uh elõbb megpróbálják majd a hasi uh-t, de nem biztos, hogy tökéletesen lehet látni mindent, nekem mindkettõnél hüvelyivel fejezõdött be a vizsgálat éhgyomorra, mert jó esetben nem csak az afp-t nézik
AFP 16 héten történik. 12 héten genetikai Uh van.
Szia! Az AFP-t már leírták! Ez majd a 18 hetes genetikai Uh-hoz fog kelleni, ne ijedj majd meg ritka kinek jó, nekünk is volt eltérés ( mondjuk csináltattunk 9000 ft-ért kombinált tesztet az nagyon jó lett). Eléggé elavult vizsgálat, sokan nem is veszik figyelembe az eredményét mert minek max. ha nagyon kirívó. Az Uh már általában hasi... de van, hogy hüvelyi kismamája válogatja. Ilyenkor már tarkóredõt is néznek ami a Down szind. utalhat. A 18 hetes a nagy genetikai Uh, ahol majd a belsõ szerveket és a hosszú csöves csontokat is tudják már nézni.
utolsó, ez nem egészen így van...Kórháza válogatja, nekem az összes vérvételre éhgyomorra kellett mennem, mivel nálunk a rutin része, h néznek glükózt...Ahogy pedig itt olvasgattam, ez nem csak helyi sajátosság, hanem nagyon sok helyen így van..
12 hetesen uh van, az afp késõbb van ca. 16. héten és az vérvétel. Kismamáknál a cukorterheléses vizsgálaton kívül soha nem kell éhgyomorral megjelenni a vérvételeken.
Nekem 12 hetesen nem volt vérvétel, csak ultrahang, de az viszont még hüvelyi volt, mert annyira pöttömke volt szegény kisfiam, hogy a hasin nem látszódott jól :) A 19. heti ultrahangon már fordítva volt, a hüvelyi felesleges volt, mert már akkora volt a fiam, hogy nem látszódott semmi belõle, csak a hasi ultrahanggal. A AFP-t nekem a 16. héten vették. Az enyém éhgyomori volt, de csak azért mert mellette egyéb okok miatt teljes labort vettek. Amúgy nem kell éhgyomorra menni, úgy tudom.
Én kedden megyek 12 hetes vizsgálatra, nem kell éhgyomorral menni, csak azt mondta a doki hogy ne egyek zsírosat reggelire. A kombinált tesztet csináltatom, lesz UH is, az elõzõ terhességemnél a 12. hét körül már csak hasi UH volt, de van akinél még hüvelyit csinálnak.
A 16 hetes afp vervetelt mar kivettek, a kiskonyvekben is ki van huzva, a 12 es a 18 hetes uh mellett vervetel is van. Nekem nem mondtak, hogy ehgyomorra kene menni. Ha a dokid rendes, akkor olyan helyre kuld ahol nem kell fizetni sem :)
AFP-t 16 hetesen csinálják, amit 12 hetesen csinálhatnak az kombinált teszt esetleg. AFP: 16 hetesen csinálják, vérvétel és ha problémás az eredmény akkor hasi uh, vagy hüvelyi uh ha a hasin nem látható jól a baba mert pl. rosszul fekszik Kombinált teszt: általában fizetõs kb. 9000FT vérvétel + hasi vagy hüvelyi uh 12 hetesen genetikai uh-t szoktak csinálni, ami szintén inkább hasi uh, de ha a baba nem mutogatja magát akkor hüvelyit is csinálnak. Egész terhesség során kivéve 6 hetesen fõleg hasi uh-t csinálnak, de szükség lehet hüvelyire is, 12 hetes kórtól szinte csak hasit csinálnak mert akkor már hasin is jól látszik a baba bárhogyan is fekszik. Az éhgyomorra kelle menni?. Nem tudok neked válaszolni, mert nekem ilyen vizsgálatokkal (AFP, kominált teszt) mindig teljes vérképpel együtt csinálták és ezért mindig éhgyomorra kellett mennem. De ha csak AFP-t vagy csak kombinált tesztet csinálnak akkor elképzelhetõ, hogy nem kötelezõ az éhgyomorra menés. Ezt meg kell kérdezni elõre, hogy hogyan érkezzél.
Az AFP rövidítés az alfa-fötoprotein kifejezés kezdõbetûibõl összeállított mozaikszó. Az alfa-fötoprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel. Jelentõsége a magzati életben pontosan nem ismert, azonban termelõdése, az anyai keringésbe történõ átjutása sok további fontos következtetésre ad lehetõséget. Az AFP a magzat keringésében jelentõs mennyiségben kimutatható, az anyai vérbe azonban csak igen kis mennyiségben, szinte nyomokban kerül át élettani esetben. A lepény gyakorlatilag teljes mértékben gátját szabja ezen fehérje átjutásának az anyai keringésbe. Az AFP mennyiségét az anyai keringésben kétféleképpen szokás napjainkban megadni. Egyfelõl megadható hagyományos módon az anyai vérben mérhetõ koncentráció alapján, ez többnyire nanogram/milliliter mértékegységben szerepel a laboreredményen.
Én addig fel sem ébredek amíg nem eszek legalább 1 falat kaját, terhesen pedig még rosszullét is társult hozzá ha nem ettem reggel. Mivel folyton panaszkodtam a vérvételen erre és többször elsápadtam, szédültem, egyszer még rossz buszra is felszálltam odafelé menet mert annyira nem voltam még "ébren" annyit megengedtek, hogy 3 szem háztartási kekszet ehetek vérvétel elõtt, szóval nincs ilyen, hogy kismama nem mehet éhgyomorra, kismamának is éhgyomorra kell menni.


AFP vizsgálatra mikor? Amikor legutoljára ultrahangon voltam 11+4 hetes voltam, az ultrahang szerint viszont 13+2 hetes. Most akkor melyiket kell alapul venni ahhoz, hogy tudjam mikor kell mennem az Afp vizsgálatra?

Legjobb válasz: Mikorra vagy kiírva? A védõnõ mikorra datálta a teherbeesést? Onnantól kell számítani, hogy uh szerint mekkora baba, az nem jelent semmit. Lehet, hogy nagy súllyal fog születni, ezért látszik már most is nagyobbnak.

Mikorra vagy kiírva? A védõnõ mikorra datálta a teherbeesést? Onnantól kell számítani, hogy uh szerint mekkora baba, az nem jelent semmit. Lehet, hogy nagy súllyal fog születni, ezért látszik már most is nagyobbnak.
nekem azt mondták a 12 hetes genetikain hogy 14+6 napos a terhesség illetve a gyerkõc 14+3 napos babának felel meg.szóval valamit nagyon benéztek a terhesgondozáson..Pikk-pakk hívták a nõgyógyászomat és kedden már megyek is az AFP-re ami 16. héten lesz. ennyi az ultrahang számít de mivel kapnod kell beutalót rá ezért tutira a dokid fogja meg mondani..

Mi az AFP menete? Éhgyomorra kell menni, mikor leveszik a vért ultrahangra is sor kerül vagy a 18. hetes genetikai ultrahangon?

Legjobb válasz: Nem kell éhgyomorra menni.Uh pedig akkor lesz,amikor megvan az AFP eredménye.2gyerekes+20hkm

Nem kell éhgyomorra menni.Uh pedig akkor lesz, amikor megvan az AFP eredménye.2gyerekes+20hkm
Na ez az, amirõl már egy elõzõ kérdésben is eltérõ válaszok születtek... Nekem azt mondták, hogy éhgyomorra. Sima vérvétel, UH majd csak a 18. héten a lelet tudatában.
tényleg nem kell úgy végezték el a 18 hetes uh t hogy 16 hetesen vetettem le a vért . muszáj volt pontosan mennyek mert a védõnõ nagyon szigorú volt hogy pontos idõbe mennyek.
CSAK A CUKORTERHELÉSNÉL kell éhgyomor.AFP-nél nem. Bemész, leveszik a vért, 2hét múlva eredmény, azon a héten mehetsz a 18hetes genetikai UH-ra. Nekem ezért kellett elmennem a 16ik héten az AFP-re mert nálunk 2hét amig kész az eredmény.
nekem is úgy kellett menjek hogy nem ehettem
a cukor mérésnél meg vérvétel elõtt kellett 1 zsemle 1 pohár tej
bocsánat vérvétel elõtt 1 órával
Az AFP-nél nem kell éhgyomorra menni, az AFP-n kívül nálunk ekkor veszik le a fertõzõ betegségekre is a vért, betöltött 16. hét a lényeg, genetikai uh-ra meglegyen az eredmény, nekem ekkor vették le az integrált 2. részét is. Terheléses cukornál kell éhgyomorra menni, 1 bökés, cukros-citromos lötty és 2 óra múlva újra bökés. 33 hetes kismama
nekem más hogy csinálták a cukor mérést ! vérvétel elõtt 1 órával kellett igyak , 1 pohár tejet, és egyek 1 zsemlét . és rendes vérvétel volt és vizelet vétel

0.6 lett az AFP eredményem, ami egy kicsit alacsony, azonnal csináltak ultrahangot, amin minden rendben van. Mennyire aggódjak?

Legjobb válasz: Szerintem egy 4d uh nem ártana. Nekem az afp tökéletes lett 1,7 a genetikain is minden rendbe volt,de én el mentem egy 4d-re is mert azon több minden látható. Neked elég alacsony ezért én ajánlom neked a 4d-t legalább te is megnyugszol nem olcsó de megéri hidd el.Attól függetlenül hogy ha a terhességi heted el van számolva, ami sokkal késõbb fog kiderülni, az is okoz ilyen galibát az afp-be. Rengeteg országba megszüntették pont ezért.Drukkolok hogy minden rendbe legyen de menj el egy 4d-re. Sok sikert 31hetes kismama

Szerintem egy 4d uh nem ártana. Nekem az afp tökéletes lett 1, 7 a genetikain is minden rendbe volt, de én el mentem egy 4d-re is mert azon több minden látható. Neked elég alacsony ezért én ajánlom neked a 4d-t legalább te is megnyugszol nem olcsó de megéri hidd el.Attól függetlenül hogy ha a terhességi heted el van számolva, ami sokkal késõbb fog kiderülni, az is okoz ilyen galibát az afp-be. Rengeteg országba megszüntették pont ezért.Drukkolok hogy minden rendbe legyen de menj el egy 4d-re. Sok sikert 31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hétfõre már be is jelentkeztem egy 4ds ultrahangra egy jó specialistához, egyébként már én is bizonytalan vagyok, hogy hányadik héten járok, más orvos mást mond, lehet, hogy valamit elszámoltak.
Szerintem semmi okod aggódni, ez a vizsgálat magyarországon csak az anyák beijesztésére jó, és arra, hogy pénzt adjanak ki... Más országban, ahogy elõttem is írták, már nem csinálják, mert egy eredménybõl sen vonható le semmi következtetés. Sok hamis, fals eredmény születik, aztán szegény anya aggódik csak... A 4d persze nagy élény lesz, de csak ezért nem kell menned, bár biztos megnyugtat majd:-) Ne félj, ha az uhon minden rendben, nem lesz semmi baj, ne izgulj!!
Épp azt hallottam a minap, hogy ez ilyen kismamaidegesítõ vizsgálat, mert ha nem egészen pontosan vagy annyi idõs, vagy a testsúlyod nem pont úgy lett megadva, meg ugye egy csomó minden függvénye, csak a testsúlyt veszik alapul...szval ne idegeskedj elõre, tudom nem könnyû, de hidd el a legtöbb esetben szerencsére kiderül, nincs semmi gond.Az nagyon jó ha mász 4D Uh-ra, remélem akkor minden ok lesz.Vigyázz magatokra, minden jót!
A kérdező hozzászólása: Nos, igen, ez a testsúly megállapítás is úgy megy, hogy csak megkérdezik, hogy hány kg vagy. Az ember nem méri magát minden reggel és nem mondta senki, hogy mérjem meg magam vérvétel elõtt, így pontos adatot nem tudtam mondani. Nagyon köszönöm mindenki válaszát!
Szia!Annyira hülyeség ez a vizygálat..nekem 0, 58 lett és azt mondták hogy jó nem... olvastam itt hogy a súlyt is figyelembe veszik...nálam még azt sem.Sõt a többi ismerõs kismaminál sem.Én nem voltam csak a kötelezõ 18 hetes uh-on -mondhatom az igazán röpke volt- és ugye mostanában kötelezõ uh majd csak a 31 hét körül lesz.De nem aggódom egy csöppet sem.Te se tedd! 26 hetes kismami
Tõlem nem kérdezték, hogy hány kiló vagyok... Ezek szerint ennyire komolyan veszik... Szomorú!
Tõlem sem kérdezték, így pont ez a MOM-os értrék maradt le, ami a lényeg.Akkor ezek hogy nézik meg a kisbabánkat?Miért játszanal velünk? Nem értem.Nekem utólag dokim telefonált a laborba, hogy csinálják meg a korábbi laborból, és bemondta nekik a testsúlyomat.Most arra várok.

A feleségem a 20. hétben jár. Miért van az, h a klinikán, a magánorvosnál és a 4d-s ultrahangon azt mondják a feleségemnek, h lánya lesz, majd mikor elmegy a védőnőhöz az az AFP: 20ug/l és a 0, 7MOM rávágta fiú? ! Most mi az igazság, tudni szeretnénk!

Legjobb válasz: Honnan vette a védõnõ az AFP-bõl, hogy fiú??? Az a vizsgálat a velõcsõzáródási rendellenességet szûri... Én inkább az uh-nak és a 4D-nek hinnék :)))

Honnan vette a védõnõ az AFP-bõl, hogy fiú??? Az a vizsgálat a velõcsõzáródási rendellenességet szûri... Én inkább az uh-nak és a 4D-nek hinnék :) ))
Az AFP eredménybõl a baba nemét nem lehet meghatározni... A védõnõ hülye. Ilyet még nem is hallottam. LOL
Ha a doki lányt mond akkor az lesz. Az AFP értékébõl állítólag lehet következtetni a nemére ..ezt beszélik.De ez nem éppen a valóságot tükrözi. Nekem az értékekbõl fiúra lehetett saccolni és kislányom született.
Az utolsó vagyok Ezt találtam röviden a történetrõl: Az állítás szerint ha a normál tartomány alsó értékéhez áll közelebb a mért érték, akkor kislány, ha a felsõhöz akkor kisfiú lesz.
Az Uh a mérvadó (annyira bírom az ilyen "mindentudó" védõnõket)! Amúgy nekem is elkezdte magyarázni, hogy ennyi-meg-annyi MOM-nál egyik nemû, míg az érték alatt másik nemû SZOKOTT lenni.. de ez egyáltalán nem BIZTOS, csak egy általánosítás, hogy aha, nekem is annyi volt és nekem is fiú lett... :S Amúgy nekem a lányommal is 0, 8, meg a fiammal is 0, 8 volt a MOM - na ebbõl vonjon le a védõnõtök bármit is...
Azért azt leírnám, hogy az egyik kolléganõmnek végig lányt láttak és fiú lett!!!!!
Szerintem is az ultrahang a biztosabb. Azért én még pár hét múlva elmennék egy másikra is, mert egy ismerõsöm úgy járt, hogy a 18-20.heti genetikai ultrahangon kislányt mondtak neki, pár héttel késõbb a saját dokija talált valamit a baba lába között:-)))) Valóban akkor lesz biztos, hogy milyen nemû, ha megszületik, illetve genetikai vizsgálat is megállapítja 100%-osan. Mi voltunk 4D-n 33. hetesen, ott már tisztán látszódott, hogy nunisunk van:-))) Minden jót! (35. hetes mami)
állítólag tényleg lehet a baba nemére következtetni az afp-bõl, de ált. nem jön be... babona úgy mint a többi:) én az UH-nak hinnék, de biztos csak akkor lesz, ha kibújik:)
lányotok lesz, az az igazság:)
:D okosak a védõnõk, de nagyon! Az uh-nak kell hinni, az afp egy érték, ami sokszor téved, más országokban már nem is csinálják. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, hogy leírták véleményüket! :D

Tul magas az afp ertekem 2, 65. es az arany 1:195hoz a down szindromanal. A 12. heti gen. Ultrahangom negativ volt, vagyis mindne ok. Aggodnom kellene?

Legjobb válasz: Nekem az afp-m 2,48 lett, a velõcsõzáródási rendellenességre meg 1:93-as kockázatú lett, ami ugye elég durva.,de voltunk 2xis uh és minden a legnagyobb rendben. Ezek az értékek csak számadatok, nem feltétlenül lesz beteg a baba. azért van az uh-al összekötve, mert ha az eredmények [email protected], az uh tutira mutatja ezeket a durva elváltozásokat. nyugodj meg, egészséges lesz.

Nekem az afp-m 2, 48 lett, a velõcsõzáródási rendellenességre meg 1:93-as kockázatú lett, ami ugye elég durva., de voltunk 2xis uh és minden a legnagyobb rendben. Ezek az értékek csak számadatok, nem feltétlenül lesz beteg a baba. azért van az uh-al összekötve, mert ha az eredmények [email protected], az uh tutira mutatja ezeket a durva elváltozásokat. nyugodj meg, egészséges lesz.
A kérdező hozzászólása: az afpm 0, 64 a beta hcg meg 2, 65. igy pontos, nagyon gáz?
A magas afp nyitott gerincre, -koponyára, -hasfalra utal. Az alacsonynál szokott megnõni a down-kór kockázata. Biztosan jól nézted? Különben nekem alacsony volt, a határérték alatt és egészséges kislányom született 7 hónapja. 12 heti kombinált teszten én is voltam és az negatív lett.
nekem is alacsony lett az afp, viszont az ultrhangon normalis erteki voltak a babonak. nekem az Uh-s magzatvizvetelt javasolt. a sajat nodokimmal atbeszelve a dolgokat mert latta h kiult az aggodalom az arcomon ugy dontottunk h varunk a 19ik hetig, h h fejlodik a baba. a baba rendesen fejlodott, igy nem csinatattuk meg a magzatvizvetelt. ma egy egeszseges 5 hetes baba anyukaja vagyok. sok sikert
Nekem is 2, 65 volt, és nagyon meg voltunk ijedve:(. Hiába nyugtatott a doki, hogy ultrahangon nem lát semmi rendelleneset nem nagyon hittem el... Kértem a dokimtól beutalót Bpestre a Máv kórházba, ott van az ország egyik legjobb genetikai ultrahangosa Dr.Hajdú Krisztina, minket õ nyugtatott meg:) . Ápr.29-én született a kisfiam "egészséges mint a makk:) "
A kérdező hozzászólása: osszefugghet azzal, hogy 15+0hetesen vettek le?

Baj, ha a 18. heti ultrahangom a 19. hétre csúszik? Amíg nincs kész az AFP-m, nem adnak beutalót rá.

Legjobb válasz: Én is a 19.-ik héten megyek uh-ra!Az afp-vel! 17+6h km

Én is a 19.-ik héten megyek uh-ra!Az afp-vel! 17+6h km
Nekem azt mondták, hogy minél késõbb megyek erre az uh-ra (természetesen a 18-20 hét között), annál jobb, mert biztosabban látnak mindent! Hát mi 19 hetesen és pár naposan (3-4???) mentünk. De nekünk nem kérték az AFP eredményét, s még a kiskönyvemben sem volt benne! 25 hetes kismama
nem baj ahova én járok ott nem is lehetett elõbb menni csak a 20.héten
Nekem a dokim kihangsúlyozta, h az afp eredménnyel menjek és elõre mondta azt is, h a 19 héten keresem uh miatt. Ne aggódj, idõben vagy még! Szép babavárást kívánok neked!
Nem baj, ezt az uh-ot a 18 és a 20. hét között kell megcsinálni. Van, ahol kifejezetten a 20. hétre kérik.

Az Afp vizsgálatra 12-ére kaptam időpontot, onnan 2 hét az eredményig. Akkor már betöltött 19 hetes leszek. Akkor a 18 hetes ultrahang is tolódik. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Szia. Én holnap megyek a genetikai uh-ra és én is 19+2 hetes vagyok. Szerintem csak Afp-nél fontos, hogy mikor veszik le a vért. Az uh-nál nem hiszem , hogy annyira fontos a pontos idõpont.

Szia. Én holnap megyek a genetikai uh-ra és én is 19+2 hetes vagyok. Szerintem csak Afp-nél fontos, hogy mikor veszik le a vért. Az uh-nál nem hiszem , hogy annyira fontos a pontos idõpont.
Szia! Én jövõ héten megyek genetikai uh-ra, és akkor már én is betöltött 19 hetes leszek. Biztosan nem gond, több helyen azt olvastam, hogy 18-20 hét között esedékes az uh vizsgálat! Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!