Találatok a következő kifejezésre: Az AFP ugye (29 db)

Az AFP vérvétel ugyan olyan sima vérvétel mint a többi? Mit néznek?

Legjobb válasz: Egyetlen kémcsõvel vesznek le és az afp értékét nézik!(alfa-fötoprotein) Az alfa-fötoprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel. Jelentõsége a magzati életben pontosan nem ismert, azonban termelõdése, az anyai keringésbe történõ átjutása sok további fontos következtetésre ad lehetõséget. Az AFP a magzat keringésében jelentõs mennyiségben kimutatható, az anyai vérbe azonban csak igen kis mennyiségben, szinte nyomokban kerül át élettani esetben. A lepény gyakorlatilag teljes mértékben gátját szabja ezen fehérje átjutásának az anyai keringésbe. Az AFP mennyiségét az anyai keringésben kétféleképpen szokás napjainkban megadni. Egyfelõl megadható hagyományos módon az anyai vérben mérhetõ koncentráció alapján, ez többnyire nanogram/milliliter mértékegységben szerepel a laboreredményen.

Egyetlen kémcsõvel vesznek le és az afp értékét nézik!(alfa-fötoprotein) Az alfa-fötoprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel. Jelentõsége a magzati életben pontosan nem ismert, azonban termelõdése, az anyai keringésbe történõ átjutása sok további fontos következtetésre ad lehetõséget. Az AFP a magzat keringésében jelentõs mennyiségben kimutatható, az anyai vérbe azonban csak igen kis mennyiségben, szinte nyomokban kerül át élettani esetben. A lepény gyakorlatilag teljes mértékben gátját szabja ezen fehérje átjutásának az anyai keringésbe. Az AFP mennyiségét az anyai keringésben kétféleképpen szokás napjainkban megadni. Egyfelõl megadható hagyományos módon az anyai vérben mérhetõ koncentráció alapján, ez többnyire nanogram/milliliter mértékegységben szerepel a laboreredményen.
Én pont ma voltam nekem 7 csõvel vettek, az afp tényleg csak 1 csõ de nekem sok mást is néztek mellette pl ilyeneket:szifilisz, cukor, toxoplazma, hepatitisz sajnos a többit elfelejtettem.Vizeletet is kellett adnom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Szép napot!:)

Ma voltam az Afp eredményemért de sajnos nemtudom, hogy mit jelent, Afp MoMk 0, 88 Béta-HCG 13989, 0 IU/L! Ezek ugye jók?

Mert csak csütörtökön megyek dokihoz!

Legjobb válasz: Az AFP-érték a következõ tartományokban mozoghat: – normálisnak tekinthetõ 0,8-1,4 MOM között – mérsékelten emelkedett 1,4-2,5 MOM között – emelkedett 2,5 MOM felett – alacsony 0,8 MOM alatt Most így hirtelen a másikat nem tudom mi, de az AFP-d ránézésre jónak tûnik. Ne izgulj!! Minden jót, üdv 24 hetes kismami

Az AFP-érték a következõ tartományokban mozoghat: – normálisnak tekinthetõ 0, 8-1, 4 MOM között – mérsékelten emelkedett 1, 4-2, 5 MOM között – emelkedett 2, 5 MOM felett – alacsony 0, 8 MOM alatt Most így hirtelen a másikat nem tudom mi, de az AFP-d ránézésre jónak tûnik. Ne izgulj!! Minden jót, üdv 24 hetes kismami
ezek jok!

Jó érték az AFP MOM =0, 80? A papíromon az értékhatár 0, 51-2, 0 de a neten úgy olvastam, hogy 0, 7-2, 5 az AFP értékhatára? Most a kettő közül melyik a jó? Az AFP vizsgálat előtt 5 nappal bevéreztem, a vérzés befolyásolja-e az AFP eredményét?

Legjobb válasz: Elvileg befolyasolhatja, de pont forditva: megemeli az erteket, altalaban versenel sokkal magasabb MoM ertek jon ki, mint kellene, 2,4 felett. A te esetedben biztos nem befolyasolta, mert nalad 0.8. Nekem 0.7 volt, az en papiromon 0.7 es 2.4 kozott volt a hatarertek, tehat a hataron voltam, de a genetikai uh. kimutatta, h a baba egeszseges. (4D-s) Oda sajat magam mentem el, mert az orvos szerint jo volt a 0.7, nem irt tovabbi vizsgalatot. Mashol 0.5 az laso hatar. A 0.8 szerintem teljesen jo, de ha a magad megnyugtatasara szeretnel kicsit tovabb jarni, menk el egy 4D-s genetikai uh-ra, es ott tokeletes kepet katpok a picirol, lelkiismeretesen, 20 percig merik-nezik a babat!

Elvileg befolyasolhatja, de pont forditva: megemeli az erteket, altalaban versenel sokkal magasabb MoM ertek jon ki, mint kellene, 2, 4 felett. A te esetedben biztos nem befolyasolta, mert nalad 0.8. Nekem 0.7 volt, az en papiromon 0.7 es 2.4 kozott volt a hatarertek, tehat a hataron voltam, de a genetikai uh. kimutatta, h a baba egeszseges. (4D-s) Oda sajat magam mentem el, mert az orvos szerint jo volt a 0.7, nem irt tovabbi vizsgalatot. Mashol 0.5 az laso hatar. A 0.8 szerintem teljesen jo, de ha a magad megnyugtatasara szeretnel kicsit tovabb jarni, menk el egy 4D-s genetikai uh-ra, es ott tokeletes kepet katpok a picirol, lelkiismeretesen, 20 percig merik-nezik a babat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válasz! Jövõ héten mindenképp elmegyek egy 4D-s genetikai UH-ra!
Szia! Nekem 0, 87 volt, de a doki a 18. heti uh.on azt mondta, hogy már 0, 9 a határ, és elküldött genetikai tanácsadásra. A papíron amúgy 0, 5 volt alsó határnak feltüntetve. Mindenesetre legalább megnyugodtam, hogy nem találtak semmi rosszat. Sok boldogságot!
Sziasztok! Amikor tõlem vették az AFP-re a vért, nálunk 0.4 volt az alsó érték, a felsõ pedig 1.8, az enyém 0.8 lett, és teljesen egészséges a kislányom, két hét múlva tölti egy elsõ életévét!
Szia! Nem egyformán csináják az AFP-t. Nekem például 0, 6 lett, teljesen megrémültem, mert én is azt olvastam, hogy 0, 7-tõl jó! A dokim egyáltalán nem lepõdött meg az értékemen, szerinte teljesen normális. Elmagyarázta, hogy mindenhol másképp van meghatározva a normális értéktartomány, s higgyem el, hogy ennél alacsonyabb AFP-vel rengetegen szülnek egészséges gyermeket. Az itteni barátnõim közül, szinte mindenkinek 0, 6 és 0, 8 között van az AFP-je. Azt is mondta a dokim, hogy az az értékhatár számít, amit megadnak a leleten. Szóval a tiéd teljesen normális! Sok boldogságot nektek!

Ugye az a lényeg hogy a genetikai uh-n és 4D-n is minden rendben? 18 hetes vagyok. Mind kettő uh-n rendben volt minden. Az AFP-m egy kicsit rossz lett, nem drasztikusan. Emiatt aggódom egy kicsit.

Legjobb válasz: Nekem alacsony volt az AFP-m 0,66, de az uh-kon mindent rendben találtak. Az orvosom azt mondta, ha baj lett volna, az uh-n kiderül és ne aggódjak amiatt, hogy az AFP alacsony lett.

Nekem alacsony volt az AFP-m 0, 66, de az uh-kon mindent rendben találtak. Az orvosom azt mondta, ha baj lett volna, az uh-n kiderül és ne aggódjak amiatt, hogy az AFP alacsony lett.

17 hetes kismama vok. Az AFP eredménynél 0.70 a jó nekem 0.68 lett az orvos csak holnap fogad de úgy érzem addig megőrülök a kétségtől. Az orvos szerint nem nagy gond. Volt ez mással is, és mi lett az eredmény?

Legjobb válasz: Jaj, ne edd magad! Óriási a valószínûsége, hogy nincs a babának semmi baja! Az AFP már túl megbízható mérési laboreredmény. Ha genetikai tanácsadásra küldenének menj el és hallgasd meg. Ha amniocentezist javasolnak élj vele, teljesen meg fog nyugtatni az eredménye. Ne idegeskedj! Kilengett AFP eredmények sora mellett születnek teljesen egészséges babaák.

Jaj, ne edd magad! Óriási a valószínûsége, hogy nincs a babának semmi baja! Az AFP már túl megbízható mérési laboreredmény. Ha genetikai tanácsadásra küldenének menj el és hallgasd meg. Ha amniocentezist javasolnak élj vele, teljesen meg fog nyugtatni az eredménye. Ne idegeskedj! Kilengett AFP eredmények sora mellett születnek teljesen egészséges babaák.
tényleg nyugodj meg. Az AFP egy nagy hülyeség, arra való, hogy legyen min parázni. és ez az eredmény még amúgy is jó. nem is értem, hogy minek még ez az egész, csomó boldogabb országban már rég eltörölték. mindenki csak szétidegeli magát rajta feleslegesen. tényleg nyugodj meg, nincs semmi baj.
szia! nekem 0, 78 mom volt az alsõ kóros 0, 80 volt.nekem egy semmit küldtek ki postán fáradjak be gen UH-ra 1 héttel elõbb mint kellett volna. ne foglalkozz vele. amennyiben csináltattál kombinált tesztet vagy más jellegû tesztet és az jó lett akkor ne foglalkozz vele, meg egyébként is. Én átéltem halálomat, kibõgtem a szemem, majd mikor a dokimhoz mentem azt mondta az afp-re: "ezzel nem foglalkozunk, mert a kombinált teszt jó lett, és az a mérvadó" egyébként az afp eredmény a gen uh eredményével együtt érvényes. Úgyhogy tudom könnyû mondani de ne aggódj!!!!!!
Szia!Nekem is alacsony lett az afp!Nálunk 0.6 az alsó határ és nekem 0.57lett!Elküldtek genetikára és ott az Uhon semmi baj nem volt de biztos ami biztos alapon magzatvizet akartak venni!!Én nem engedtem, féltettem a lányomat!!Azt te döntöd el hogy kéred e!!!Nyugodj meg.Sajnos olyan eset is van akinek az afpje kitûnõ mégis beteg babája születik!! A 2%mindig fenáll!!!Nyugi semmi baj nem lesz!!1000en vannak genetikán úgyhogy nem csak a tied lett rossz!!!!Remélem ezzel segítettem!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a megnyugtató válaszokat! Sokat segített! Minden jót Nektek és még egyszer köszönöm!

Az AFP eredményt a nőgyógyász vagy a védőnő elemzi ki? Ugye addig nem lehet 18 hetes UH-ra menni amíg nincs meg az AFP eredmény?

Legjobb válasz: Az AFP eredményt a védõnõ kapja meg, de én a magánorvosomhoz vittem kiértékelésre, ugyanis azt õ értékeli ki. Igen, csak utána ha megvan az eredmény mehetsz UH-ra.

Az AFP eredményt a védõnõ kapja meg, de én a magánorvosomhoz vittem kiértékelésre, ugyanis azt õ értékeli ki. Igen, csak utána ha megvan az eredmény mehetsz UH-ra.
Nálunk az AFP eredményt a laborból a kórházba küldik és a kötelezõ 18 heti ultrahangkor kielemzik, összeegyeztetik az ultrahangon látottakkal és csak utánna kerül az én kezembe! A védõnõ nem tud mit kielemezni, hiszen az AFP ultrahang nélkül semmit sem ér. Szerintem hívd fel a védõnõd és kérdezd meg, hogy nálatok ez hogy mûködik. Gratulálok a babához!
Nálunk a klinikára megy az eredmény, de gondolom a laborban elemzik ki és az erdményt írják ki és küldik el. Sok esetben csak egy szám, a MOM érték (ennek még én is tudom a referencia tarományát, pedig nem vagyok doki)... Van ahol több értéket is rá írnak. Vannak olyan helyek ahol az AFP eredmények a védõnõhöz mennek a hepatítisszel együtt. Valóban meg kell várni az eredményt az UH-hoz, mert ha nem egésszn stimmel az eredmény akkor alaposabb UH-t kell csinálni, esetleg genetikai tanácsadásra menni vagy hasonlók. De ha elsõre nem is jó az eredmény sem kell azonnal kétségbe esni, mert a vizsgálat eredménye nagyon sok mindentõl függ, "könnyen" hibázhatnak a kiértékeléssel.

16 hetes kismama vagyok rossz lett az AFP ez a második terhességem az elsőnél is rossz volt ugyan ez az eredmény egészsége lányom született velőcső záródási rendellenesség 1>50 pozitiv mi lehet velem lehet valami öszefüggés?

Legjobb válasz: Az én AFP-m nagyon alacsony volt (0,4), a hCG-m magas (2) és ehhez társult egy 1/44 és 1/22 kockázatú Down-szindróma veszély. Elküldtek genetikára, ott az UH több magzatvizet és feszesen telt magzati gyomrot mutatott (addig az UH-k tökéletesek voltak!!!), így erõsen ajánlották az amniot. Elõször nem akartuk vállalni, mert féltünk a vetélési kockázattól, de végül visszamentünk. Több, mint 3 hét idegesség, fokozott elõvigyázatosság és kímélet után megtudtuk, hogy a kisbabánk egészséges. Remélem, ez a születéséig és utána is így marad... Szerintem nálad sincs semmi gond, fõleg, ha a kislányod is egészséges lett. Ha javasolják az amniot, csináltasd meg, így legalább 6 hónap helyett csak 3 hetet izgulsz azon, hogy egészséges legyen a pici. És csak pozitívan! 27+4 hkm

Az én AFP-m nagyon alacsony volt (0, 4), a hCG-m magas (2) és ehhez társult egy 1/44 és 1/22 kockázatú Down-szindróma veszély. Elküldtek genetikára, ott az UH több magzatvizet és feszesen telt magzati gyomrot mutatott (addig az UH-k tökéletesek voltak!!!), így erõsen ajánlották az amniot. Elõször nem akartuk vállalni, mert féltünk a vetélési kockázattól, de végül visszamentünk. Több, mint 3 hét idegesség, fokozott elõvigyázatosság és kímélet után megtudtuk, hogy a kisbabánk egészséges. Remélem, ez a születéséig és utána is így marad... Szerintem nálad sincs semmi gond, fõleg, ha a kislányod is egészséges lett. Ha javasolják az amniot, csináltasd meg, így legalább 6 hónap helyett csak 3 hetet izgulsz azon, hogy egészséges legyen a pici. És csak pozitívan! 27+4 hkm

Megfelelő ez az afp értékelés? Kétségbe vagyok esve! Az afp-m 0.59, a korrigált 21.51lett. Ez nem jó ugye? Mert azt olvastam valahol hogy a minimum határéték a 0.60. most mi az igazság? 18 hetes km

Legjobb válasz: szió! nálunk 0.4 az alsó határ. Van esetleg a papíron határérték neked? Nekem is 0.6 lett és azt mondta a doki, hogy tökéletes! Boldog babavárást! 19+5 km

szió! nálunk 0.4 az alsó határ. Van esetleg a papíron határérték neked? Nekem is 0.6 lett és azt mondta a doki, hogy tökéletes! Boldog babavárást! 19+5 km
A kérdező hozzászólása: annyi van a leletre irva hogy kóros tartomány 2.50-50.00. alsó határérték nincs irva.
nyugi! beszélj a dokiddal! majd õ megmondja, hogy jó az érték vagy sem. Figyeld meg, igazam lesz, tök egészséges ez a lurkó! :D Én is csak akkor nyugodtam meg a 0.6-tal, amikor beszéltem az orvosommal.
A kérdező hozzászólása: jövõ hét csütörtökön megyek ultrahangra, addig meg nem tudok menni orvoshoz, mert 23-ra vagyok berendelve, tudod nekem nincs fogadott dokim:(de köszönöm a bíztatást.remélem minden rendben lesz az uh-n.minden jót!
Szia! 0.5 -2.5 ig jó! Ne aggódj!!!!! :)
A kérdező hozzászólása: 0.5-tõl?remek!!!akkor pont beleférek!!!köszönöm!!!
Elõzõ vagyok! Nekem rajta van a papíromon hogy MoM érték : 0.5 - 2.5
Ne légy kétségbe esve!!!nekem ugyanennyi volt, de én tuti hamarabb mentem, még a doki is alig bírja kiszámítani a terhességi heteimet, mindig mást mond:( szerintem 16.hét elõtt voltam, most 28.vagyok. én is féltem, de minden leletem jó, múlthéten voltunk 4D-n, minden oké, gyönyörû lányom lesz!!!én tényleg gyönyörûnek látom:) ) Tiéd is tuti egészséges!!!és persze csodaszép!!

Az AFP tesztem negatív. Viszont a HCG értékhez odaírták, hogy feltűnően alacsony (Hcg 0.33, AFP 0.77, uE3 1.26). Úgy tudom, hogy 0.7-2.5 MoM tartományba kéne esnie. Baj lehet az alacsony HCG szint? Mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az egész egy megbízhatatlan, már-már "jóslás" kategóriába tartozó vizsgálat. ( saját tapasztalatból mondom). De nekem azt mondta a dokim, hogy akkor nagyobb a kockázata valamilyen rendellenességnek, ha a hcg magas, vagyis 2,5 fölött van. Ne aggódj, az egész csak arra jó, hogy feleslegesen stresszeljék a kismamákat! Jó egészséget nektek! 23.hetes kismama

Szia! Szerintem az egész egy megbízhatatlan, már-már "jóslás" kategóriába tartozó vizsgálat. ( saját tapasztalatból mondom). De nekem azt mondta a dokim, hogy akkor nagyobb a kockázata valamilyen rendellenességnek, ha a hcg magas, vagyis 2, 5 fölött van. Ne aggódj, az egész csak arra jó, hogy feleslegesen stresszeljék a kismamákat! Jó egészséget nektek! 23.hetes kismama

Az Afp eredményt el lehet kérni úgy mint a labor eredményeket vagy a védőnő-orvos kapja meg?

18 hetes terhes vagyok és nem tudom kell e mennem terhesgondozásra vagy elég csak az uh-ra.

Legjobb válasz: Az Afp eredményt a védõnõ kapja meg, amiért el kell menned, mert vinned kell a 18. hetes UH-ra!

Az Afp eredményt a védõnõ kapja meg, amiért el kell menned, mert vinned kell a 18. hetes UH-ra!
hát én is reménykedek benne hogy hétfõig megkapja a védõnõ az eredményemet de ha nincs meg az eredmény attól még mehetek uhra gondolom
Ha 16 hetesen mentél Afp-re akkor mindenképp megkapják az eredményt, h anélkül mehetsz-e azt nem tudom, de mindenképp vinni kell, ezt tudom csak biztosra mondani!
Nálunk nem lehet uh-ra menni az afp nélkül, idõpontot is csak akkor adtak, mikor megérkezett az eredmény. Én 19+3 leszek, mikor uh-ra megyek.Nekem azt mondta a védõnõ, majd az uh eredményével menjek tanácsadásra.
Szia! Nekem a nõgyógyászhoz kellett mennem az eredményért. (SzTK, nem magánorvos)Az UH-ra pedig mindenféleképpen kell vinni az eredényt. Üdv: 19 hkm.
Nekem a laborba kellett mennem az afp eredményemért. De mindenképp vinned kell a leleted 18 hetes uh-ra, mert anélkül nem csinálják meg!!
a 18-19 hetes uh-ra kell vinni az afp eredményét. általában a védõnõ kapja meg, de nekem pl be kellett mennem érte a laborba, ahol megcsinálták, mert másik kerületeben van a kettõ, és ilyenkor ez a szabály :O

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!