Találatok a következő kifejezésre: Az AFP mettől (5 db)

Ki tudná megmondani, hogy az AFP mettől-meddig jó? Nekem 1, 7 MOM.

Legjobb válasz: Az tökéletes, 2.5-ig jó azt mondják!

Az tökéletes, 2.5-ig jó azt mondják!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, megnyugodtam. Boldog babavárást!
Szia!Az AFP kb. 0, 7-2, 5 MoM-ig jó.Boldog babavárást!23 hetes km Linda
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Neked is és szintén boldog babavárást kívánok. 20 hkm

Az Afp érték az mettől meddig jó?

Legjobb válasz: 0,8 és 2,5 MoM között

0, 8 és 2, 5 MoM között
miért kell ezt folyton megkérdezni, nincs valós határérték, csak átlag szám van, amibe a kismamák többsége esik. És aztán jó részük ezen kívül. De NINCS JÓ AFP. Túl azon, hogy nagyon nagy a szórás, igazándiból nem is jelent semmit. Csak a nagyon nagyon magas érték jelentheti, hogy a baba valamely testrészét nem fedi bõr, de ez egyrést ritka, másrészt ez sem biztos. Ha ilyen extrém magas értéke van, akkor az ultrahangon a doki alaposabban megnézi nincs e nyitott gerinc, has akármi. És akkor idejében be tudnak avatkozni, ha mégis.
A kérdező hozzászólása: 1.Én nem kérdezem ezt folyton 2.Mindenkinek joga van azt kérdezni amit akar és annyiszor 3.ha nem tetszik mindek válaszolsz?

Az AFP értékek mettől meddig jók? Kicsit kétségbe estem!

A véd?n?m nem mondott semmit, csak látom, hogy be van írva a kiskönyvembe az eredménye: 18mg/l? és -0,6 MOM.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ennyi volt,az orvosom tovább küldött Pestre,genetikára,nem kell megijedni,csinálnak egy ismételt Uh-ot( engem úgy küldött hogy itthon megcsinálta nekem a genetikát 18. héten az nagyon jó lett, de ennek ellenére menni kellett,a biztonság kedvéért.),és ha minden rendben ennyi. Nem kell megijdened,sajnos sokunknál ilyen értékek vannak,és nincs baj,nekem is azt mondták,nem is kellett volna mennem,dehát ez a biztos.Ne félj,nem lesz baj,ez csak egy idegesítõ vizsgálat,ráadásul sokmindentõl függ az eredménye is, úgyhogy nyugi,járd végig az utat, de ne idegerskedj,én is úgy mentem hogy nem lesz baj,Zsófikám szépen mozog a pocimban,minden eredményem jó,miért lenne baj.Csak pozitivan.:-)

Szia! Nekem is ennyi volt, az orvosom tovább küldött Pestre, genetikára, nem kell megijedni, csinálnak egy ismételt Uh-ot( engem úgy küldött hogy itthon megcsinálta nekem a genetikát 18. héten az nagyon jó lett, de ennek ellenére menni kellett, a biztonság kedvéért.), és ha minden rendben ennyi. Nem kell megijdened, sajnos sokunknál ilyen értékek vannak, és nincs baj, nekem is azt mondták, nem is kellett volna mennem, dehát ez a biztos.Ne félj, nem lesz baj, ez csak egy idegesítõ vizsgálat, ráadásul sokmindentõl függ az eredménye is, úgyhogy nyugi, járd végig az utat, de ne idegerskedj, én is úgy mentem hogy nem lesz baj, Zsófikám szépen mozog a pocimban, minden eredményem jó, miért lenne baj.Csak pozitivan.:-)
Szia! Olvasd el ezt: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/articles/100 És ne ijedj meg, semmi baja a babucidnak! Nõvéremnek is alacsony volt az AFP-je, mégis egészséges babája született, aki már 1, 5 éves! Genetikai UH-on pedig megnézik a babát, és az AFP-vel együtt mondanak biztos eredményt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ettõl a vizsgálattól rettegtem! Alacsony értékem lett, és ez utal a kromoszóma rendellenességre!! A párom családjában sajnos elõfordult (nem egyszer) szellemi fogyatékosság. Azt is kimutatja az uh? De miért nem mondott semmit a védõnõ? Nagyon elkeseredtem!
Van fogadott orvosod? ha nincs akkor úgyis mész mindenképp genetikára, lehet már tudod is az idõpontját, és akkor elmondanak mindent, a nyaki redõd milyen lett? Mert az is utalna rá, ha meg az jó(12.heti) akkor meg pláne nincs miért aggódni, .de persze a végére kell járni.Értelek, mert amíg át nem esel rajta könnyen mondjuk hogy nyugodj meg.Mi is úgy mentüönk a párommal, hogy megbeszéltük, nem lesz baj, de ha küldenének magzatvizviusgálatranem megyünk, nem kockáztatunk, mert minden eredményem jó lett, és a pici mozog a hasamban nap mint nap, ha pl Dowwn kóros lenne sem tudnék már lemondani róla.Ne haragudj ezt auzért írtam le, hogy tudd, megértelek, de ne érezze az a pici lény a bizonytalanságodat, nagyon szorítok, járj utána, de ne legyél elõre elkeseredve.Azzal nem segítesz.(1. válaszoló)
Amúgy nem minden védõnõ mond el mindent sajnos, meg sokmindenhez nem is tud szólni.Tapasztalat, inkább amit tudsz orvostól kérdezz!
Szia. Ne aggódj, az afp sok esetben fals eredményt mutat. A genetikai uh-n tudnak jobban utánanézni, van-e rizikó. De rengeteg kismamát megijeszt az afp alaptalanul! Azt hiszem a szellemi fogyatékosságot nem lehet kiszûrni. Mondjuk a down is részben az, de mivel testi jelei is vannak, ezért azt ki tudják, illetve az egy adott génhez kapcsolódik.
A MOM ertek 0, 7 - 2, 5 kozott normalis.


Az Afp érték mettől meddig jó?

Legjobb válasz: 0,7 - 2,5 MOM ha jól tudom

0, 7 - 2, 5 MOM ha jól tudom
Tökéletes érték, nyugi:) 26hkm
A MOM értéknek kell 0, 7 és 2, 5 között lenni, a Tiéd tökéletes :)
Az 1, 07 teljesen jó, ne idegeskedj :) )
Ne aggódj, jók az értékek. Nekem a mom értéket vették inkább figyelembe az orvosok, az neked 1, 07, az benne van a tartományban. Nekem határérték lett, tök ki is idegeskedtem magam, de szerencsére semmi baj nincs. Szóval nyugi, minden oké!
A kérdező hozzászólása: Irjon már valaki halálra izgulok.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez az elsõ érték nem olyan fontos jól értelmezem?Amit az elsõ irt abban a tartományban benne vagyok.
A kérdező hozzászólása: AZ EREDMÉNYEM :37, 3 EZ MI?, meg, 1, o7 ezeket telefonoon diktálták be.
Igen, elsõ jól írta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtatást!!!

Mettől meddig jók az afp adatok?

Legjobb válasz: 1mm-tõl 3mm-ig

1mm-tõl 3mm-ig
ó, bocsi elnéztem ez a nyaki redõ vastagasága Bocsi. Most olvastam egy jó leírást, beillesztem neked:Az AFP önmagában egy lelet, annyit ér, mint mondjuk a testsúly. A genetikai, tehát a fejlõdési rendellenességeket szûrõ programnak egy borzasztó sok fölös idegeskedést okozó kövülete. Az AFP értékét általában nanogramm/ml-ben szokás megadni, de mivel szintje több tényezõtõl is függ, ezért egy átláthatóbb meghatározása terjedt el a terhesszûrésben. A MoMk érték egyrészt a terhesség pontos ultrahangos korához (12. heti ultrahang szûrés fontossága!) és az anya folyadéktereihez (ezt a testsúly megadásával becsüljük ) viszonyítja a magzatban megtermelt és az anyai vérbe átkerült (!) alfa-fötoprotein mennyiségét. Sajnos ez az utóbbi tényezõ (a folyadéktereket a testsúly alapján modellezik) az egyik nagy bizonytalansági tényezõ. A MoMk értéket adott terhességi héten 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. Tapasztaljuk, hogy az AFP magasabb értéke többször fordul elõ olyan esetben, amikor késõbb a magzati fejlõdés károsodását (méhen belüli elhalás avagy késõbb a fejlõdés visszamaradása = retardáció) észleljük. Nem a magas AFP az ok, az egy jel. A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges. A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességû az ultrahang.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!