Találatok a következő kifejezésre: Az AFP kell valami (4 db)

A 18. heti genetikai vizsgálatra kérnem kell a nőgyógyásztól valami beutalófélét, vagy elég az afp eredményt vinni?

Legjobb válasz: Szia! Nem kell beutaló,csak az afp eredménye! Minden jót! 27 hetes kismami

Szia! Nem kell beutaló, csak az afp eredménye! Minden jót! 27 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
szia! nálunk minden ultrahangra kell beutaló.
Nálunk kellett beutaló!!!!PÉCS
Szia!Nekem a védõnõ kért idõpontot (idõpont nélkül nem lehet menni) és vinnem kellett az afp eredményét.30 hetes kismama
Nekem is mennem kell genetikára, és kell beutaló, Debreceni vagyok. Neked miért kell menni, milyen lett az AFP?
Nálunk (Nyíregyháza) az AFP eredmény a védõnõhöz megy, õ írja be a kiskönyvbe az adatokat. A kiskönyvvel és az eredménnyel kellett menni. Ja, és nekem kellett idõpontot kérni a gen. uh-ra, ami tegnap volt, és kiderült hogy lányom lesz.

Kell fizetnem valami büntetést ha nem megyek el az afp vérvételre?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Egyszer találkoztam egy kismamával, aki mesélte, hogy õt elfelejtették elküldeni. Semmi nem volt belõle, csak a védõnõje aggódott. Engem az afp ismétlésére küldtek volna el, mert alacsony lett, de én éppen akkor nyaraltam, és mivel a kombinált tesztem nagyon jó lett, egyszerûen mondtam, hogy nem megyek.

Nem hiszem. Egyszer találkoztam egy kismamával, aki mesélte, hogy õt elfelejtették elküldeni. Semmi nem volt belõle, csak a védõnõje aggódott. Engem az afp ismétlésére küldtek volna el, mert alacsony lett, de én éppen akkor nyaraltam, és mivel a kombinált tesztem nagyon jó lett, egyszerûen mondtam, hogy nem megyek.
Miért nem akarsz elmenni? Tudom, hogy elavult, sokszor fals eredményt ad, de úgy tudom, ez még kötelezõ, akkor is, ha valaki megcsináltatta a kombinált tesztet. (Én mind a kétszer megcsináltattam a kombi-tesztet, mégis mennem kellett az afp-re.) A 18. heti nagy genetikai uh-t az Afp eredmény figyelembe vételével végzik. De szerintem semmilyen büntetést nem kapsz.
Büntetést biztos nem kell fizetned. De a terhességi gyermekágyi segély annak jár a részt vesz a terhesgondozáson. Azt derítsd ki, hogy ebbe beletartozik-e az afp. Egyébként az afp mára teljesen idejétmúlt, elavult vizsgálat, egész Európában már csak két ország van, ahol kötelezõen használják. Az ultrahang, pláne a 4D-s sokkal megbízhatóbb. Menj el, aztán ne törõdj az eredménnyel. Vagy ne menj be az eredményért. Azt már nem tehetik kötelezõvé, hogy átvedd a leletet.
#3 - négy vizsgálaton való megjelenést kell igazolnia a NÕGYÓGYÁSZNAK. Szeretik azt mondani a védõnõk, hogy a kiskönyvön múlik, miközben nem. Az orvos kiállít egy pecsétes papírt és az bõven elég.
Én se voltam, mert a dokim lebeszélt, szerinte elavult és megbízhatatlan. Semmi bajom nem lett belõle.
Nem kapsz büntetést és az egyszeri anyasági sem függ ettõl. Ahhoz 4 megjelenés kell nõgyógyásznál, amirõl aztán ad egy igazolást. Mindegy, hogy melyik négy vizsgálat az. Nálunk például szülés után, amikor hazaengedik a kismamát, akkor a zárójelentéssel együtt odaadják ezt az igazolást is.
A héten mondta a dokim, h most már hivatalosan kivették a protokollból. Szóval nem kötelezõ, de eddig sem büntethettek meg érte.

Az AFP vizsgálatra kell valami beutalót kérni az orvostól vagy a védőnőtől?

Legjobb válasz: Nem kell kérni külön. Ahogy eléred a kort vagy a védõnéni,vagy az orvos indikálja a vizsgálatot. 17 hetes kismami

Nem kell kérni külön. Ahogy eléred a kort vagy a védõnéni, vagy az orvos indikálja a vizsgálatot. 17 hetes kismami
A védõnõ állítja ki nálunk, de kérni nem kéne, azt neki kéne autómatikusan adni . De a vérvételhez igen kell, vidd magaddal az elõtte védõnõ által kiállított beutalót.
Az afp vizsgálat idõpontja rajta kell legyen a 12hetes uh-án ennek megfelelõen az orvos állitja ki a beutalót ami nem egy sima kis papirocska hanem a4-es lap tele irkálva nekem ahoz adta a hepatitisz vizsgálatra is ki a papirt és a védõnõ is alá kell írja nem tudom hány hetes vagy de ha már közeledel a korhoz akkor inkább kérjed idöbe a dokitól én mint írtam 12hetesen már ki kaptam
Nálunk a védõnõ adja ki, csak a háziorvosnak rá kell irni a naplószámot.Szerintem egyébként mindenhol máshogy müködik, de ha itt lesz az ideje automatikusan tájékoztatni fognak hogy mi a menete.


Én 17 hetes vagyok . Most várom az első babámat. Sajnos még nem érzem a mozgásokat és csak 3 hét múlva kell vissza mennem a nőgyógyászhoz. Mikorra meglesz az Afp eredményem. Kicsit aggódom . Szerintetek ez normális vagy van valami gond?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam,hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!

Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam, hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!
nyugi 19-22 hét! de ha baj lenne az már jelentkezett volna!
Szia. Nyugi, semmi baj!! Az elsõt mindig késõbb érzi az ember. É 19+1hetesen éreztem elõször az elsõt. Nem kell sok idõ és te is meg fogod érezni ezt a csodás érzést! 15hkm.
Tök para ez az idõszak, nem érzed még a mozgást, és meg sem tudsz róla gyõzõdni, hogy jól van-e. Ha nagyon aggódsz menj el szerintem egy UH-ra. Nekem kellett 19 hetesen menni, meg majd 30 hetesen, de ki nem bírom az tuti, szóval a köztes idõben elmegyek egy 4D-re :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! Kicsit megnyugodtam .Remélem minden okés lesz várok türelmesen :) )))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!