Találatok a következő kifejezésre: Az AFP kell (115 db)

12 hetesen voltam UH és legközelebb csak az AFP kell mennem ami ugye 18-19 hetesen lesz! Nem sok ez az idő? Más is így van? 15 hetes kismama

Legjobb válasz: én tegnap voltam a 12 hetes uh-n és a 16. héten kell mennem afpre ami vérvétel, most is vettek vért, de ezt nem tudom hogy minek? a köv uh 18. héten van.

én tegnap voltam a 12 hetes uh-n és a 16. héten kell mennem afpre ami vérvétel, most is vettek vért, de ezt nem tudom hogy minek? a köv uh 18. héten van.
Ha nincs magán orvosod, akkor ennyi az egész.És ez a 3-4 kötelezõ UH még mindig jóval több mint a fejlett nyugati társadalomban!!! Barátnõm Német-ben él és ott 2 UH-ja volt. 1 amivel igazolták a terhességet és egy a szülés elött, hogy kb. mekkora lesz a babája.
Szia Sajnos tényleg sok idõ telik el az uh-k között, de mikor már mozog akkor könnyebb.Volt magándokim és persze a köztes idõkbe néha elmentem hozzá meg kukkolni pindurimat.
Én se jártam gyakrabban. Ez a rutin, ha nincs semmi gond, nem kell hogy sûrûbben járj. Elég lesz majd késõbb. Az AFP a 16 héten van...
Persze. Nem ultrahangoznak minden héten. A 18. és a 32. hét között nincs is kötelezõ UH. AFP a 16. héten van, és az vérvizsgálat, nem ultrahang. A következõ kötelezõ ultrahang-vizsgálatod a 18. héten lesz.
12. hetiben van vércsoport meghatározás ill. néznek egy általános vérképet, hogy minden rendben van-e
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy a 16 héten van AFP ami a jövõhéten van csak olyan hosszú ez az idõ!
A kérdező hozzászólása: Az Afp eredményével kell menni UH-ra!
A kérdező hozzászólása: Van fogadott orvosom!De nincs magánrendelõje, mert még csak vagy 2-3 éve dolgozik!Uh-ra sincs vizsgája ezért nem is õ csinálja az UH!

Az AFP vérvételt pontosan mikor kell elvégezni? Betöltött hányadik hét után, ill. előtt?

Tól-ig?

Legjobb válasz: Mûködik-e az AFP ikerterhesség esetén is? Igen, mûködik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettõvel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az elõbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjû ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévõ alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelõdõ magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérbõl. Összefoglalás: Az AFP vizsgálat a magyar terhesgondozási gyakorlatban alkalmazott szûrõvizsgálat, mely az anyai vérszérum AFP koncentrációját határozza meg a terhesség betöltött 16. -21. hete között. Értéke 0,8-2,5 MoM közötti. Eltérést mutathat egészséges magzatok esetén is, valamint lehet normális érték beteg magzatoknál is. Javasoltjuk inkább helyette, illetve kiegészítésként az Integrált teszt, vagy Quartett-teszt végzését, valamint nagyfelbontású ultrahangvizsgálatot megfelelõ szakember által. Magánrendelés Munkahelyek: Péterfy Sándor utcai Kórház Szülõ-Nõbeteg Osztály Országos Gyermek-egészségügyi Intézet, Optimális Családtervezési Központ Ifjú Tudósok Társasága Közhasznú Alapítvány Magzati Diagnosztikai Központ

Mûködik-e az AFP ikerterhesség esetén is? Igen, mûködik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettõvel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az elõbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjû ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévõ alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelõdõ magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérbõl. Összefoglalás: Az AFP vizsgálat a magyar terhesgondozási gyakorlatban alkalmazott szûrõvizsgálat, mely az anyai vérszérum AFP koncentrációját határozza meg a terhesség betöltött 16. -21. hete között. Értéke 0, 8-2, 5 MoM közötti. Eltérést mutathat egészséges magzatok esetén is, valamint lehet normális érték beteg magzatoknál is. Javasoltjuk inkább helyette, illetve kiegészítésként az Integrált teszt, vagy Quartett-teszt végzését, valamint nagyfelbontású ultrahangvizsgálatot megfelelõ szakember által. Magánrendelés Munkahelyek: Péterfy Sándor utcai Kórház Szülõ-Nõbeteg Osztály Országos Gyermek-egészségügyi Intézet, Optimális Családtervezési Központ Ifjú Tudósok Társasága Közhasznú Alapítvány Magzati Diagnosztikai Központ
A 16 és 20. hét közt szokták végezni, de ajánlatos a 16. héten.

Ha normál az AFP eredmény, akkor is még lehet baj? Vagy csak akkor kell más vizsgálatra menni, ha magas ill. alacsony?

Még nincs a kezemben az eredmény, de ma hívtam a terhesgondozót, és azt mondták hogy normál érték? lett az AFP-m! Ilyenkor tuti a jó eredmény vagy ekkor is kételkedhetünk benne, hogy vajon pontban a 16. hétben lett levéve a vér, és a jó érték, az tényleg jót jelent, és nincs miért izgulni? Remélem nem kérdeztem hülyét! Írjatok hogy nektek mit mondott err?l a dokitok! :) Köszi

Legjobb válasz: az AFP egy elég felesleges vizsgálat, azonban mint a cukorterhelés, ez is kötelezõ. a magas illetve alacsony AFP sem feltétlen jelent bajt, hiszen sokaknak rossz ez az érték, mégis egészséges a baba. a normál AFP elméletileg sosem mutatott még beteg babára, de kitudja miket nem tudunk még, azonban kár ilyeneken gondolkodni :) a 18. heti uh-n úgyis meglátod hogy egészséges a baba és nem kell félni :)

az AFP egy elég felesleges vizsgálat, azonban mint a cukorterhelés, ez is kötelezõ. a magas illetve alacsony AFP sem feltétlen jelent bajt, hiszen sokaknak rossz ez az érték, mégis egészséges a baba. a normál AFP elméletileg sosem mutatott még beteg babára, de kitudja miket nem tudunk még, azonban kár ilyeneken gondolkodni :) a 18. heti uh-n úgyis meglátod hogy egészséges a baba és nem kell félni :)
Nyilván szabad ilyenre gondolni, de attól még sajnos lehet gond. De nem lesz. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek! Holnap megyek a 18. heti UH-ra! :) Ha érdekel megírom mi volt! :)


Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?

Csüt. töltjük be a 15.hetet. Akkor már menjek pénteken vagy elég utána hétfő-kedd körül?

Legjobb válasz: Azt nem mondták Neked, hogy több nyugat-európai országban nem nézik az AFP-t ugyanis nem mérvadó. Helyette biztosabb egy jó ultrahangos orvos illetve az integrált teszt. Nekem nagyon rossz volt az AFP-m, ami alapján Down kórósnak kellett volna lenni a kisfiamnak, és nem lett az. Fordítva is igaz, jó AFP-vel is volt már Down kóros baba. Végül is, ha belegondolsz, az AFP egy enzim, hogy is lehetne egy enzim szint alapján diagnosztizálni?

Lehet, pontosan nem ez volt a kérdés, de mivel nem jó diagnosztikai eszköz, így hogy fog bármikor is pontos eredményt mutatni? Én 16. héten +1. nap mentem, és annyira rossz volt, hogy az alapján tuti Down kórosnak kellett volna lenni a kisfiamnak.
Azt nem mondták Neked, hogy több nyugat-európai országban nem nézik az AFP-t ugyanis nem mérvadó. Helyette biztosabb egy jó ultrahangos orvos illetve az integrált teszt. Nekem nagyon rossz volt az AFP-m, ami alapján Down kórósnak kellett volna lenni a kisfiamnak, és nem lett az. Fordítva is igaz, jó AFP-vel is volt már Down kóros baba. Végül is, ha belegondolsz, az AFP egy enzim, hogy is lehetne egy enzim szint alapján diagnosztizálni?
HÁt igen, biztos fontos, mikor veszik le, de nálam napra pontosan tudtuk, (inszemináció), hogy mikor fogant a baba, tehát a rossz idõzítés kizárt volt. Mégis borzasztó rossz lett az AFP-m, de mivel az Istenhegyi klinikán vették le a vért, ott rögtön mondták, hogy õk nem tekintik mérvadónak az AFP-T, helyette más vizsgálat is volt ill. az ország legjobb ultrahangos orvosa vizsgált.
4pecsét kötelezõ az anyaságihoz .... elmész bármikor és úgysem adsz az eredményre
A kérdező hozzászólása: de itt nálunk kötelezõ!Hiába tudom, hogy elavult!!!
Egyik vizsgálat sem kötelezõ. AFP nélkül is bõven megvan a 4 alkalom. És ha egy-egy vizsgálatot nem kérsz, attól még ott voltál és nézett mást, akkor is jár a pecsét!
4eske, de ez volt a kérdés: "Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?" soha nem fog pontos értéket adni , eleve nem az
soha.az afp elavult .
Nem érdemes megcsináltatni, annyira pontatlan. Függetlenül attól, hogy mikor mész.
16héten.Én 16hét, 3naposan mentem és azt mondták pont a legjobb napon jöttem.
Elõzõ vagyok ismét: Egy klinika honlapjáról: ...." Remélhetõleg ez a korszerû szûrõvizsgálat rövidesen mindenki számára elérhetõ lesz Magyarországon, az AFP vizsgálatot pedig kiveszik a terhesgondozási vizsgálatok közül, és egyetlen magyar terhes sem esik át egy értelmetlen és megbízhatatlan eljárásra alapozva a magzatvíz vételes kromoszómavizsgálaton. " Ennyi.
A kérdező hozzászólása: A kislányomnál határérték lett, de így is aggódtam a végéig, de hála az égnek semmi baja. Akkor hallottam ilyet, hogy az is befolyásolja, hogy mikor veszik le. Gondoltam most megkímélném magam ennyi izgulástól. :) Tudom, hogy elavult, elég gáz, hogy ilyenekkel stresszelik a kismamákat.
Ja, és mivel inszeminációval lett a kisfiam, az elszámolás is kizárt volt, pontosan tudtuk, mennyi idõs terhességrõl van szó.
Nem arról volt szó, hogy megszûntetik? Helyette integrált teszt?
2-es: Nem ez volt a kérdés!
1 válaszoló vagyok.Igen 2-ik elavult az AFP, de elõ írt.
Nekem a nyaralásról kellett hazajönni, mert napra pontosan kell menni az AFP-re, legalábbis a védõnõm ezt mondta. Szóval kérdezd meg, hogy mikor esedékes.

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Ha integrált tesztet csináltattam akkor nekem nem kell külön még az Afp?

11 hetesen vették le az els? vért és 16 hetesen veszik le a másodikat.Ugytudom az Afp-t is a 16-ik héten veszik le.Akkor aki integráltat csináltat nem lesz Afp?Persze majd megkérdezem a dokit ha megyek de addigis érdekelne.14hkm.Köszi.

Legjobb válasz: De igen, kell. Függetlenül attól, hogy az AFP elavult, és megbízhatatlan vizsgálat, még a terhesgondozás kötelezõ része, így nem hagyhatod ki. A 18. hetes genetikai uh-t általában meg sem csinálják AFP eredmény nélkül.

De igen, kell. Függetlenül attól, hogy az AFP elavult, és megbízhatatlan vizsgálat, még a terhesgondozás kötelezõ része, így nem hagyhatod ki. A 18. hetes genetikai uh-t általában meg sem csinálják AFP eredmény nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Természetesen minden vizsgálatot megcsináltatok amit kell, csak nekem azt mondták a korházba hogy mikor menjek az integrált teszt második bérvételére, 16+1 naposan, de az Afp-rõl nem beszéltek.Az Afp-t mikor csinálják?Köszi.
Lehet, hogy egyszerre leveszik mindkettõhöz a vért! Afp-t is 16 hetesen csinálnak.
Az integrált teszt része az AFP is, nem véletlenül a 16. héten veszik le.
Nem kell, hiszen az integrált teszt 2. vérvételében afp szérumot is néznek, tehát benne van a vizsgálatban.
Nekem is azt mondta az orvosom, hogy ha integrált tesztet kérsz, akkor nem kell afp.

Ha megyünk a 18. hetes uh. -ra, csak az AFP eredményt kell vinni? Beutaló nem kell hozzá?

Legjobb válasz: Tõlem nem kértek beutalót, csak elõtte telefonon idõpontot kellett kérni a kórházba. (Tõlem még az afp-t se kérték, csak amikor uh után mentem a dokimhoz õ kérte az afp-t és az uh-s papírt is.) 27 hetes kismama

Tõlem nem kértek beutalót, csak elõtte telefonon idõpontot kellett kérni a kórházba. (Tõlem még az afp-t se kérték, csak amikor uh után mentem a dokimhoz õ kérte az afp-t és az uh-s papírt is.) 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, egyébként debreceni vagyok
Én pesti vagyok (1. válaszoló). Esetleg hívd fel a kórházat, biztos ami biztos, hogy náluk hogy szokás.
székesfehérvári vagyok, tõlem csak az afp-s eredményt kérték, beutaló nem kellett.itt idõpont sincs. boldog babavárást
Szia. Én salgótarjáni vagyok, de nekem is csak idõpontot kellett kérni elõtte.
Én övõhéten megyek, és beutaló kell, amit ha nem a védõnõ ad, akkor az orvosom ad (ez most fog kiderülni), de idõpont nem kell. Ez Debrecen Klinika.
Én csak sima AFP-t kértem. Nem láttam értelmét más vizsgálatnak, mivel semmi nem indokolta.
kombinált tesztet nekem a 12. héten csinálták, az AFP-t a 16. héten. Mindkettõ ingyenes volt.(Margit kórház)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Én is afelé hajlok, hogy a kombináltat nem kérem. A 12. heti kombináltnak nagyon jó eredménye lett, így a 16. héten úgy gondolom hogy csak az AFP-t fogom kérni. Nálam inkább más rizikó van, volt egy röntgenem és egy altatásos mûtétem terhesség elején, amikor még nem tudtam hogy terhes vagyok. De ha ez bármit okozott szerintem inkább az ultrahang fogja kimutatni, nem a kombinált teszt.

Sajnos nem lett jó az AFP eredményem. Nagyon el vagyok keseredve. Mennyivel átlépve a határértéket kell nagyon aggódni? Nekem 2, 62 lett a MOM érték

Legjobb válasz: Nyugodj meg! 2,5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velõcsõzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi idõszakban is láthatóak ultrahangon! Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!

Nyugodj meg! 2, 5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velõcsõzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi idõszakban is láthatóak ultrahangon! Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!
szia! Az AFP-t nagyon sok országban már nem is használják , mert megközelítõ értéket , "pillanatnyi" képet ad csak. Nem egyszer olvastam , hogyha alacsony is volt , vagy magas a határértékhez képest , attól még a baba rendesen fejlõdött. Hozzátenném , hogy nem ijeszgetésképpen , de jobb félni , mint megijedni alapon :egy 4d-s ultrahangot beterveznék ilyenkor , mert ha a normál ultrahangon nem mindig veszik észre pontosan a dolgokat. (pl. a nyitott gerincet vagy ilyesmit) ; ott talán tisztábban ki tudják venni, ha van valami. 1 kismami
A kérdező hozzászólása: Hát egerszegre holnap kell mennem genetikára.Ott alaposan megnézik a picikét.Meg újból vérvétel
szia! uccsó vagyok.Na, akkor holnap szorítás van neked!!!!:) De szerintem nyugi, nem lesz baj. Jó tudom , könnyû ezt írni , de ha pl. gond is lenne, a nyitott gerinc nagy százalékban bõrrel fedett , és ezt a születés után nagyon szépen rendbe tudják hozni.A magzatvíz steril , bacit nem enged át.
ne aggodj nekem sem lett jo a verkepem. az enyem sem sokkal tert el az atlagtol. Nalunk osszetett vizsgalatot vegeznek tehat a verkep plus a genetikai UH. nalam a baba meretei teljesen normalisnak bizonyultak a genetikai UH-n. en azert az orvosom biztatasara elmentem a 19-ik heten emg egyszer genetikai UH-ra es ott is midnen rendben volt. evvel a verkepes dologgal tenyleg a fraszt hozzak az emberre. Nyugodj meg nem lesz semmi baj. 23 hetes kismami

Az afpm 0.57lett kell aggódnom? NAgyon megijesztett a védőnő!

Legjobb válasz: Szia! Kérjél idõpontot az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai központban négyes tesztre, az sokkal megbízhatóbb mint az AFP. Másnap már megvan az eredmény. Én genetikai ultrahangot is ott csináltattam, nagyon megérte, mert nagyon jó szakemberek alaposan átvizsgálták a picit profin. A négyes teszt ára: 20000 A genetikai UH: 14000 Tudom, hogy drága, de engem nem érdekelt, mert engem is megijesztettek az AFP miatt.

Szia! Kérjél idõpontot az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai központban négyes tesztre, az sokkal megbízhatóbb mint az AFP. Másnap már megvan az eredmény. Én genetikai ultrahangot is ott csináltattam, nagyon megérte, mert nagyon jó szakemberek alaposan átvizsgálták a picit profin. A négyes teszt ára: 20000 A genetikai UH: 14000 Tudom, hogy drága, de engem nem érdekelt, mert engem is megijesztettek az AFP miatt.
Szia, nekem a bhcg-m lett rossz és már küldtek is volna amnióra, rögtön bejelentkeztem az istenhegyi génd. kp.-ba és ott a genetikai UH-n már megnyugtattak, 19 hetes voltam akkor, rá két nappal lett meg a négyes teszt eredménye és szerencsére az is igazolta a tévedést. Mindenképpen kezd ott, mert az amniónak van 1-2 % vetélési esélye és az esetek többségében feleslegesen végzik el...
Az Afp egy nagyon régi vizsgálat, viszont egyáltalán nem pontos.Engem is rosszkor küldtek.0, 52 lett.Aztán genetikai Uh-n, nem istenhegyi klinika, csak olyan, amit a szakrendelésen végeznek a 18-20. héten megnyugtattak, h csak egy héttel le van maradva a fejlõdésben a naptárhoz képest.Ez egyébként az összes Uhn látszott elõtte és utána is. Nagyon sok anyának nem lesz pontos az AFPje, és egészséges gyermeket hoznak a világra.Ne aggódj emiatt.Majd a következõ genetikai UHn minden kiderül. Mennem kell, mert hiszti van:) 8 hónapos baba anyukája.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, nem mindegy, hogy mikor vették le a vért, lehet, el vannak számolva a terhességi heteid.Rengeteg kismamánál hallottam, hogy két héttel le van maradva a babája a fejlõdésben.Meg ezek az AFP eredmények is gyakran tévednek.Különben mennyi a ref.érték nálunk 0, 4-2, 5-ig jó!Én a helyedben elmennék az Istenhegyi útra, a Géndiagnosztikai KP.-ba és csináltatnk egy alapos UH-ot.
afp sok kulfoldi orszagban nincs is, mert annyira pontatlan, és gyakran ad téves diagnosztikát. én kombinált tesztet csináltattam a 13. heten, az ingyenes volt, a 18. heten is van hasonló, amit a tobbiek irtak, integralt teszt, ha nagyon aggodsz, akkor csinaltasd meg majd, de a 18. heti uh szerintem meg fog nyugtatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de elvileg az afpmet a 18.hétben csináltattam a doki szerint, aki elküldött rá.Akkor hogy lehetne alacsony?elszámolták a heteket?
Nekem 0.48 lett az afp-m és semmi baja a lányomnak. Rettentõ elavult módszer, ne félj, semmi baj nem lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!