Találatok a következő kifejezésre: Az AFP következtetni lehet (5 db)

Az Afp-ből lehet úgy mond következtetni a baba nemére?

Az els? terhességemnél 37,8 volt az eredmény és ? kislány lett.Most 50,1.Az hogy magasabb akkor talán fiúcska lesz vagy ezek az eredmények teljesen függetlenek ezekt?l?

Legjobb válasz: nem a bpd re gondolsz?

nem a bpd re gondolsz?
nem. ha lehetne, akkor maga a nõgyógyász mondaná. ezek orvosilag nem megalapozott tények. az átlag, hozzá nem értõ em, berek kreállják maguknak, aztán valami népi babonaként el kezd terjedni. ismerünk ilyeneket még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csak valahol ilyesmit hallottam.
persze mert most már "modern" legendák is keringenek a baba nemének megállapítására, amióta a legtöbb helyen a leleteket kézhez kapjuk. hallottam már azt az afpt, meg, hogy a tarkóredõbõl következtetnek, ez a bpd nekem új, de abban több valóságalapot látok. (hiszen eleve a férfiak nagyobbak, mint a nõk, tehát a fejük is, tehát ez már lehet, hogy magzati korban is így van. de az eltérés annyira minimális lehet és csak az átlagban mutatkozik meg, hogy erre se nagyon lehet alapozni)
Ez tök érdekes, mert a védõnõm semmi ilyesmiben nem hisz, és minden babonát elutasít, de amikor nézte az AFP eredményemet, megkérdezte, hogy kislány van-e pocimban. Mondom, hogy úgy néz, ki hogy igen és kérdeztem, hogy honnan gondolja. Azt mondta, hogyha alacsony, akkor esélyesebb a kislány. Nekünk van már egy kisfiúnk, akkor valóban magasabb volt az AFP érték. De amúgy nem hiszek benne, hogy lenne hozzá köze, csak mivel kérdezted, ezért gondoltam leírom ;-)
Nekem is nagyon alacsony lett, és végül kislányom született. Én is hallottam már sokaktól ezt a "hiedelmet". De hát ez is olyan, hogy vagy bejön vagy nem. De nekem is így volt, a dokim mondta is, hogy ha ennyire alacsony, akkor inkább lány neveken gondolkozzak. :) Persze mosolygott hozzá, és õ inkább az ultrahangra alapozott, de végül nálam bejött neki.
Szia.Nálunk mindkét baba kisfiú(2.5éves és 26hetes pocaklakó), az elsõ kisfiamnál pont határértéknél volt az AFP, a másodiknál meg jóval magasabb lett:-)Erre ne adjál, ez nem mérvadó!Barátnõmnek 2kislánya van és náluk is magasabb értékek jöttek ki. Üdv

Tényleg igaz? Azt hallottam, hogy az AFP eredményből lehet következtetni, hogy fiú vagy lány születik. Azt olvastam, hogy ha a MOM érték 1 alatti kisfiú, ha 1 feletti kislány. Igaz ez? :-)

Legjobb válasz: Ezt én is megkérdeztem az orvostól, és azt mondta,hogy ez hogy 1 alatt van vagy felett nem határozza meg a baba nemét, de statisztikára hivatkozva mondta,hogy az 1 alatt lévõknél több fiú született , és 1 felet pedig lány.de ez nem azt jelenti,pl.hogy ha 1 alatt van akkor minden esetben fiú lesz.

Ezt én is megkérdeztem az orvostól, és azt mondta, hogy ez hogy 1 alatt van vagy felett nem határozza meg a baba nemét, de statisztikára hivatkozva mondta, hogy az 1 alatt lévõknél több fiú született , és 1 felet pedig lány.de ez nem azt jelenti, pl.hogy ha 1 alatt van akkor minden esetben fiú lesz.
Hát errõl már én is hallottam de nekem az afp szerint kislányom lenne viszont 12 hetes kora óta fiút mondanak az ultrahangokon most már 100%-ra. 21 hetes km
Semmi köze egymáshoz.
Ez alapján nekem most Botondomnak kéne lenni. Biankám van.:) Ott szuszog a kiságyában.:) 0, 6 volt az AFP-m MOM értéke.
Ha ellenkezõen írtad volna nem cáfolnék rá. Mivel nálam a lányomnak volt kisebb, fiamnak nagyobb. De semmi köze egymáshoz a nemnek és az értékeknek.
Szia! Nekem most a kislányomnál 0, 69 lett, és azt mondta a dokim, hogy tipikus lányos eredmény. A kisfiamnál meg annó 0, 8, szóval nem nagyon értem a logikát...:)
afp: 1 volt kereken. Fiúnk lesz. De szerintem sincs semmi köze a kettõnek egymáshoz
Hát ez érdekes, ilyet még nem hallottam.Nekem a fiamnak 1.07 volt, a lányomnak pedig 1.06.Nálunk ez nem jött be, de attól persze lehet valakinek bejön.
nem! a fiamnak 2, 2 volt, a barátnõm fiának 0, 7. a lányomnak 1, 9, az õ lányának 1, 4 sajnálom ha elkentelek, hidd el a 18hetes uh-n már látszani fog h ki lakik odabent :) ))
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint ez is csak egy "városi legenda" :-))))) Igazából mindegy milyen nemû, a lényeg hogy egészséges legyen!!!! :-)
Szia.0.75MoM volt az eredmény és kisfiúnk lett, barátnõmnek két kislány, mindkettõnél 1.21MoM körüli érték, nálunk bejött, de nem mérvadó:D 9.5hós baba anyuja
Hát ezt még én sem hallottam soha.
Azt nem tudom miért mondják, de biztos, hogy nem doki mondta. Egyébként én is hallottam errõl, és azt 'mondják', ha alacsony az érték akkor valószínû kisfiú, ha pedig magasabb akkor kislány a baba neme. Na most az én értékem magasabb és mégis kisfiút várok. Szerintem ez is olyan mende-monda, mint az hogy ha kerek a poci kislány lesz, ha hegyesebb akkor kisfiú. Az én pocim kerekebb... Hát ennyit ezekrõl biztos van akinél bejön, de ezek nem tudományos dolgok.
Ennek kb annyi az alapja mint hogy a hegyes has=fiú vagy ha édeset kívánsz lányt vársz...stb. Semmi köze hozzá.


Nekem az AFP eredményem 31-es lett. Ebből lehet következtetni hogy fiú e vagy lány vagy ez egy újabb koholmány?

Legjobb válasz: nem, nem lehet én nem tudok errõl de MoM-ban írd meg az értéket, mert így azt sem tudjuk mennyi

nem, nem lehet én nem tudok errõl de MoM-ban írd meg az értéket, mert így azt sem tudjuk mennyi
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, csütörtökön megmutatta magát!Kislány!Egészséges, gyönyörû, minden oké vele!Örülök neki, de nekem mindegy is volt!Minden jót !
jó kérdés :) te már tudod a nemét? az én tippem kisfiú :) de lehet csak azért mert nekem is kisfiam van boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi.Szerinted Fiú vagy Lány?
ja igen még vmi szóval nem úgy van hogy 31 AFP = 1 MoM hanem az AFP eredményed: 31 U/ml és ez a te esetedben = 1 MoM
elsõ és utolsó nem értek én hozzá, csak van már egy babám, és annak idején utánanéztem pár dolognak, tudod, a gugli! :) az 1 Mom a lehetõ legjobb érték! szóval ez alapján nem kell izgulnod egyébként a MoM az angol multiple of the median kifejezésbõl képzett mértékegység (ezt pl innen vettem: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk)
A kérdező hozzászólása: A MOM-om 1es.Tehát 31es AFP és 1es MOM.Te honnan értesz ennyire hozzá, és mi az a MOM?Köszi
elsõ nem azért "nem jelent semmit" mert MoM a mértékegység, a 31- nek is van vmi mértékegysége, talán U/ml, ez az alap, és ebbõl számolják ki a MoM értéket, ami már egy korrigált érték, mert figyelembe veszik az életkort, súlyt, etnikumot, stb. Tehát a MoM érték a mérvadó. általában 0, 7-2, 5 között jó. azért írtam hogy írd meg a MoM értéket, mert nem egy sima mértékegység átváltásról van szó, így nem tudni hogy a te 31 U/ml-ed, az mennyi MoM-ban azért mondják hogy az AFP nem jelent semmit, mert sokszor van, hogy a határérték alatt vagy fölött van, és mégis teljesen egészséges a baba
A kérdező hozzászólása: A MOM érték sem jelent semmit, azt már olvastam!Nyilván az a lényeg hogy hál'Isten egészséges, de ki ne szeretné már a nevén szólítani a pocijában, és nem mutatja Magát!!köszi a válaszokat!Minden jót mindenkinek!
Ez tévhit, bár nekem 32-es lett és lányom lesz, barátnõmnek 29 és fia lett szóval.... 33 hkm
Ez is csak egy "koholmány", akár a gyûrûs módszer, vagy az émelygés, kívánósság, pocak forma, arc pattanásossága, szõr erõssége... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv:3 lányos
na jól van, GRATULÁLOK!!!!! a lényeg hogy egészséges legyen!!!!

Az AFP eredményéből következtetni lehet a baba nemére?

Legjobb válasz: nem,abból csak a genetikaielváltozásokra,lehet.

nem, abból csak a genetikaielváltozásokra, lehet.
A baba nemét csak az ultrahanggal tudják megállapítani. A többi kamu.
A baba nemét csak genetikai vizsgálattal lehet megtudni.
Az afp-bõl nem tudod meg a baba nemét!Ultrahanggal szokták megállapítani! GRAT. A KICSIHEZ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!