Találatok a következő kifejezésre: Az AFP is kell vinni vizeletet (5 db)

Az AFP vizsgálatkor is kell vinni vizeletet? Ha 16 hét 5 naposan végzik az még időben van ugye?

Legjobb válasz: nem kell vinni vizeletet és igen idõben van. nekem 16 hét 4 naposan végezték el.

nem kell vinni vizeletet és igen idõben van. nekem 16 hét 4 naposan végezték el.
Idõben van, de szólni kell, hogy már majdnem a 17.-be lépsz.Lehet, hogy picit magasabb lessz az eredményed, de simán benne van.Nekem szerintem alacsony lessz mert 16 hetesn és 2 naposan voltam és nekem nem 28, hanem 31 naposak voltak a ciklusaim.Ez is befolyásoló tényezõ..
az elõzõ válaszolónak: miért nem az uh szerint számolod a heteket? az a biztos!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

16 hetes AFP-re megyek holnap reggel. Ehetek ihatok bármit? Vesznek még vért vasra is. És vinnem kell vizeletet is. Az is az első vizelet legyen?

Tudom nem most kapom meg az eredményt, de hogy ne kérdezzek mégegyszer: mi a jó eredmény? Meddig értékig jó? És a down kór lehet?ségét mi növeli? Családban volt/van-e? Nálunk nincs. És hogy hány éves vagyok? 24

Legjobb válasz: Én épp hétfõn voltam és egy vajas kiflit,és egy pohár tejet kellett ennem reggelire,a védõnõ javaslatára.4 üvegcsével vettek le,de vizeletet nem kellett adnom. Üdv.

Én épp hétfõn voltam és egy vajas kiflit, és egy pohár tejet kellett ennem reggelire, a védõnõ javaslatára.4 üvegcsével vettek le, de vizeletet nem kellett adnom. Üdv.
A kérdező hozzászólása: nekem azért kell vizelet, mert van fehérje benne a védõnõ szerint, és a házi dokim kért egy laboros fehérjés vizsgálatot is...
Szia! Én pont ma voltam ezen a 16. hetin. Tõlem 1 üvegcse vért vettek. Én vizeletet nem vittem, mert nem tudtam, hogy kell, ott produkáltam. Azt hiszem a reggeli elsõ vizeletet szokták kérni, bár ezek szerint csak az a lényeg, hogy reggeli legyen. Egyébként tudtommal vérvétel elõtt (amit úgyis reggel végeznek) kb elõzõ nap este 10 után már nem szabad szilárdat enni, legalábbis nekem a nõgyógyászom is ezt mondta legutóbb. Én mindig éhgyomorra megyek. Hogy mi a jó eredmény abban nem tudok segíteni. Azt viszont itt olvastam, hogy nagyon sokaknak jön az ki, hogy egyik-másik eredmény nagyon magas vagy éppen alacsony és tisztára beparáztak aztán az égvilágon semmi baja nem lett a gyereknek. Ezt érdemes szem elõtt tartani. Ha esetleg nem minden eredmény tökéletes akkor se idegeskedj majd!
Ha csak AFP-re és vasra vesznek vért, az nem függ össze étkezéssel, tehát bármit ehetsz, ihatsz reggel. A referenciatartományok rajta lesznek az eredményen, amint kézhez kapod. Ha gond van, elõbb kiértesítenek.

Az AFP vizsgálatra kitöl kell beutalot kérni? Kell vizeletet is vinni?

Legjobb válasz: vizelet nem kell és nõdoki irja majd a beutalót. nem kell kérni.

vizelet nem kell és nõdoki irja majd a beutalót. nem kell kérni.
Szia!Nálunk a védõnõ adott egy papírt, kitöltötte, ezzel kellett jelentkeznem a helyi kórház laborjában.(Zala megye)Üdv
Nõgyógyász ad beutalót, ugyan olyan , mint egy sima vérvétel, csak más paramétereket néznek belöle. Vizelet nem kell hacsak nem csinálnak rutin vérképet is.
12hetes ultrahangon adtak nekem beutalot és még azt is ráirták hogy hányadikán kell elmennem!!!!!a vizeletre már nem emlékszem hogy kellett e vinni de azt hiszem hogy nem!én 3hónapja szültem.
Elõzõ vagyok...szóval mindent elmondanak majd jobb esetben-ne aggódj!Területenként változnak a szokások, ezért az sem biztos, hogy nem kell vizelet és van olyan intézmény ahol kikötik, hogy nem szabad a vérvétel elõtt étkezni!Biztosan megtudsz majd minden információt, ami nálatok lesz érvényes.


Az AFP vérvételkor is néznek vizeletet? Kell vinni?

Legjobb válasz: Nem.Az csak egy vérvétel.

Nem.Az csak egy vérvétel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És itt is teljesen éhgyomorral kell menni?
Szia! AFP-re nem kell éhgyomorra menni.
Nekem pisit is néztek a 16 hetes vérvételnél!Úgy látszik kórháza válogatja.21 hetes kismami
Szia! Nekem is néztek vizeletet is! Én helyben pisiltem, de volt aki hozta a reggeli adagját :)
A kérdező hozzászólása: Ma megvolt az AFP.
Nekem nem kellett, csak vért vettek.
nekem nem kellett.
Én pont most hétfõn voltam (Honvéd kórház) és tõlem kértek vizeletet is, pedig a dokim nem mondta (persze én is vittem a biztonság kedvéért), de lehet ez minden kórházban vagy rendleõben máskép van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, úgy néz ki mindenhol máshogy mûködik, mint szinte minden :) Na, majd holnap kiderül!:) Boldog babavárást mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!