Találatok a következő kifejezésre: Az AFP is kell vinni (8 db)

Az AFP vizsgálatkor is kell vinni vizeletet? Ha 16 hét 5 naposan végzik az még időben van ugye?

Legjobb válasz: nem kell vinni vizeletet és igen idõben van. nekem 16 hét 4 naposan végezték el.

nem kell vinni vizeletet és igen idõben van. nekem 16 hét 4 naposan végezték el.
Idõben van, de szólni kell, hogy már majdnem a 17.-be lépsz.Lehet, hogy picit magasabb lessz az eredményed, de simán benne van.Nekem szerintem alacsony lessz mert 16 hetesn és 2 naposan voltam és nekem nem 28, hanem 31 naposak voltak a ciklusaim.Ez is befolyásoló tényezõ..
az elõzõ válaszolónak: miért nem az uh szerint számolod a heteket? az a biztos!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Ma megyek 18. heti genetikai uh-ra. Viszont az AFP eredményem nem jött még meg, tegnap hívtam a védőnőt és azt mondta hogy nem kell vinnem uh-ra az AFP eredményemet. Így is megcsinálják a genetikai uh-t?

Itt mindenki azt írja hogy az eredménnyel együtt ment.

Legjobb válasz: nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit,ahova mész,hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen

nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit, ahova mész, hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen
Nekem megcsinálták, de a beutalón (amit a nõgyógyász adott) rajta volt, hogy még nem készült el az AFP eredmény technikai okokból. Az az igazság, hogy elkeverték valahol és a 24. hétre találták meg.
Nem lehet az, hogy be kell érte menned oda, ahol a vért vették le, nekem csak a Hepatitis eredményt küldik a védõnõhöz, az Afp ért be kellett mennem a kórházba ahol a vért levették. Hívd fel a kórházt, és kérdezz rá, hogy kész van-e már, s ha igen, szeretnéd átvenni.
A kérdező hozzászólása: nem, azt mondta tegnap a védõnõ hogy majd kihozza nekem ha kész az eredményem, menjek ma uh-ra nem kell az afp eredmény hozzá. ahol levették a vért ott meg azt mondták hogy majd küldik a védõnõhöz.. itt meg mindenki azt írja, hogy az eredménnyel ment a genetikai uh-ra, ezért nem értem nálunk miért van így.(nagykanizsa)


A 18 hetes genetikai Uh-ra kell vinnem az Afp-s papíromat is?

Mert most voltam a véd?n?nél odaadta a beutalót és ráírta az Afp eredményemet a beutalóra. De magát azt a leletet nem adta oda.(nálunk nem mi kapjuk hanem a véd?n?höz postázzák).

Legjobb válasz: Szia! Igen vinni kell! 25 hetes kismami

Szia! Igen vinni kell! 25 hetes kismami
Akárhová is mész, mindenhova vidd el minden eddigi eredményedet!26 hetes kismami
Ez most nagyon jó kérdés! Márcsak azért is, mert én elõször megyek az ultrahangra, utána a védõnõhöz meg a dokimhoz. Úgyhogy az AFP eredményt csak utána kapom meg! Ilyenkor mi van?
Az afp-t a 16.héten csinálják, az ultrahangot pedig a 18.-on.Legalábbis veszprémben így mûködik. 25 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Akkor ez a védõnõ miért nem tudta odaadni?! Most mehetek vissza hozzá! pffffff
Nekem azt mondta a védõnõ, ha valami gond van, akkor kipostázzák nekem, ha nincs semmi, akkor majd ott lesz nála, amikor legközelebb megyek tanácsadásra. De én pont aznap reggel megyek a 19. hetes ultrahangra és csak utána a védõnõhöz! De nem úgy van, hogy a genetikai ultrahang eredményeit és az AFP eredményét az orvos elemzi ki?! Vagy kell a ultrahangosnak is az Afp eredmény, akkor is ha jó lett?
Hát ha ráírta az eredményt beutalóra, akkor minden ok! Ne aggódj! Szerintem nem kell érte visszamenned a védõnõhöz!
Mindenképp vinni kell!!!!

Az AFP vizsgálatra kitöl kell beutalot kérni? Kell vizeletet is vinni?

Legjobb válasz: vizelet nem kell és nõdoki irja majd a beutalót. nem kell kérni.

vizelet nem kell és nõdoki irja majd a beutalót. nem kell kérni.
Szia!Nálunk a védõnõ adott egy papírt, kitöltötte, ezzel kellett jelentkeznem a helyi kórház laborjában.(Zala megye)Üdv
Nõgyógyász ad beutalót, ugyan olyan , mint egy sima vérvétel, csak más paramétereket néznek belöle. Vizelet nem kell hacsak nem csinálnak rutin vérképet is.
12hetes ultrahangon adtak nekem beutalot és még azt is ráirták hogy hányadikán kell elmennem!!!!!a vizeletre már nem emlékszem hogy kellett e vinni de azt hiszem hogy nem!én 3hónapja szültem.
Elõzõ vagyok...szóval mindent elmondanak majd jobb esetben-ne aggódj!Területenként változnak a szokások, ezért az sem biztos, hogy nem kell vizelet és van olyan intézmény ahol kikötik, hogy nem szabad a vérvétel elõtt étkezni!Biztosan megtudsz majd minden információt, ami nálatok lesz érvényes.

16 hetes AFP-re megyek holnap reggel. Ehetek ihatok bármit? Vesznek még vért vasra is. És vinnem kell vizeletet is. Az is az első vizelet legyen?

Tudom nem most kapom meg az eredményt, de hogy ne kérdezzek mégegyszer: mi a jó eredmény? Meddig értékig jó? És a down kór lehet?ségét mi növeli? Családban volt/van-e? Nálunk nincs. És hogy hány éves vagyok? 24

Legjobb válasz: Én épp hétfõn voltam és egy vajas kiflit,és egy pohár tejet kellett ennem reggelire,a védõnõ javaslatára.4 üvegcsével vettek le,de vizeletet nem kellett adnom. Üdv.

Én épp hétfõn voltam és egy vajas kiflit, és egy pohár tejet kellett ennem reggelire, a védõnõ javaslatára.4 üvegcsével vettek le, de vizeletet nem kellett adnom. Üdv.
A kérdező hozzászólása: nekem azért kell vizelet, mert van fehérje benne a védõnõ szerint, és a házi dokim kért egy laboros fehérjés vizsgálatot is...
Szia! Én pont ma voltam ezen a 16. hetin. Tõlem 1 üvegcse vért vettek. Én vizeletet nem vittem, mert nem tudtam, hogy kell, ott produkáltam. Azt hiszem a reggeli elsõ vizeletet szokták kérni, bár ezek szerint csak az a lényeg, hogy reggeli legyen. Egyébként tudtommal vérvétel elõtt (amit úgyis reggel végeznek) kb elõzõ nap este 10 után már nem szabad szilárdat enni, legalábbis nekem a nõgyógyászom is ezt mondta legutóbb. Én mindig éhgyomorra megyek. Hogy mi a jó eredmény abban nem tudok segíteni. Azt viszont itt olvastam, hogy nagyon sokaknak jön az ki, hogy egyik-másik eredmény nagyon magas vagy éppen alacsony és tisztára beparáztak aztán az égvilágon semmi baja nem lett a gyereknek. Ezt érdemes szem elõtt tartani. Ha esetleg nem minden eredmény tökéletes akkor se idegeskedj majd!
Ha csak AFP-re és vasra vesznek vért, az nem függ össze étkezéssel, tehát bármit ehetsz, ihatsz reggel. A referenciatartományok rajta lesznek az eredményen, amint kézhez kapod. Ha gond van, elõbb kiértesítenek.

Az AFP vérvételkor is néznek vizeletet? Kell vinni?

Legjobb válasz: Nem.Az csak egy vérvétel.

Nem.Az csak egy vérvétel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És itt is teljesen éhgyomorral kell menni?
Szia! AFP-re nem kell éhgyomorra menni.
Nekem pisit is néztek a 16 hetes vérvételnél!Úgy látszik kórháza válogatja.21 hetes kismami
Szia! Nekem is néztek vizeletet is! Én helyben pisiltem, de volt aki hozta a reggeli adagját :)
A kérdező hozzászólása: Ma megvolt az AFP.
Nekem nem kellett, csak vért vettek.
nekem nem kellett.
Én pont most hétfõn voltam (Honvéd kórház) és tõlem kértek vizeletet is, pedig a dokim nem mondta (persze én is vittem a biztonság kedvéért), de lehet ez minden kórházban vagy rendleõben máskép van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, úgy néz ki mindenhol máshogy mûködik, mint szinte minden :) Na, majd holnap kiderül!:) Boldog babavárást mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!