Találatok a következő kifejezésre: Az AFP is (101 db)

AFP - amniocentézis Ha a 16. héten megcsinálják az amniocentézist, kötelező az AFP is?

Legjobb válasz: Igen. Az AFP ma Magyarországon egyike a kötelezõen elvégzendõ vizsgálatoknak, bármennyire is rossz híre van, és az orvosok nem tartják semmire az eredményét. Bocsánat hogy visszakérdezek, de elõbb lesz amnio mint AFP eredmény? Muszáj az amnio?

Igen. Az AFP ma Magyarországon egyike a kötelezõen elvégzendõ vizsgálatoknak, bármennyire is rossz híre van, és az orvosok nem tartják semmire az eredményét. Bocsánat hogy visszakérdezek, de elõbb lesz amnio mint AFP eredmény? Muszáj az amnio?
Nálam is ugyanígy volt!A dokim azt mondta, hogy az AFP-tõl függetlenül a rossz kombi tesztem miatt csináltassuk meg az amniot. Így még nem volt AFP eredményem amikor amnio-ra mentem, a kutyát sem érdekelte! (Honvéd/Máv kórház) Ott azt nézték mi alapján küldtek el amniora, és az a kombiteszt volt, és a zárójelentésemre és mindenhova azt írták, hogy x:y-hoz down kór gyanúja miatt szükséges az amnio. Az AFP-t ettõl függetlenül meg kell csináltatnod, mert kötelezõ vizsgálat. De az csak egy vérvétel, ráadásul nem is éhgyomorra, hamar megvan! Viszont, ha nem voltál még genetikai tanácsadáson, ott kérik az AFP eredményt, bár az is kikerülhetõ...magán úton, valamelyik klinikán.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ez év május 19-én volt egy megindított terhességem a 21 hétben. A kombi teszt miatt mentem amniora, az eredmény sokkoló volt, nem down, hanem mozaik 7-es trisomia, kb 10%-ban. A terhesség megszüntetése mellett döntöttünk. Ezen elõzmények miatt, nem kérdés az amnio, mindenképpen meg szeretnénk csináltatni. Tudom, hogy az AFP csak egy vérvétel, de az én védõnõm nincs a helyzet magaslatán, és hát azt hittem megúszhatom...

Ha a fizetös kombinált teszt tökéletes és az afp is akkor genetikai uh-n is minden rendben lesz? Ugyértem ha valami baj lenne a babával akkor jelezné valami?

18+6 hetes kismami

Legjobb válasz: A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km

A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: igen pont ez alött állok. mozogni nem tudom érzem e a picurt mert nem tudom pontosan milyen...érzek valamit a pocimba de nem tudom mit vgaykit...csak néha érzem szoval nem állandoan.semmi panaszom nincs se vér se görcs semmi. csak félek hogy ne legyen baj a babucimmal. köszi a választ.

Az integrált tesztben benne van az afp is?

Legjobb válasz: Igen,a 2. vérvétel tulajdonképpen az AFP.Ettõl függetlenül engem elküldött a dokim vérvételre(a protokoll miatt).

Igen, a 2. vérvétel tulajdonképpen az AFP.Ettõl függetlenül engem elküldött a dokim vérvételre(a protokoll miatt).
benne van, de engem is elküldtek AFP-re, hiába volt tökéletes az integrált tesztem, bár az AFP-m is tökéletes lett!

HA jó az integrált teszt eredménye, akkor az AFP is jó lesz?

Legjobb válasz: Nekem az orvos nem kért AFP vizsgálatoz, mert integrált tesztet csináltattunk.

Nekem az orvos nem kért AFP vizsgálatoz, mert integrált tesztet csináltattunk.
a 2. válaszolonak üzenem! A kombinált teszthez a 12. héten vesznek le vért, míg az AFP elvézéséhez a 16. héten szúrnak meg! Jah és ne vedd kioktatásnak, csak azért írtam le, hogy a kettõt külön idõpontban végzik! Minden jót!
Kedves 12:20-as: az integrált teszt az nem egyenlõ a kombinált teszttel, a második válaszolónak volt igaza. A a kombinált teszt a 12. heti down kór szûrés, az integrált pedig a 16. heti (ha azt is kérted). Az AFP 15-18. héten van (hacsak az integrált teszt miatt nem tekintettek el ettõl). V
Szia! Nem minden esetben! De az AFP, már egy elavult vizsgálat! Jobban a kombinált tesznek kell hinni! :) Boldog baba várást!
Az integrált tesz a 16. héten levett vérbõl négy markert vizsgál, ebbõl az egyik az AFP. Az elõfordulhat, hogy az AFPd alacsony, ezért a teszt eredménye egy magasabb kockázati arányt mutat a down-kórra, nyitott gerincre. Összeségében jobb az integráltat elvégeztetni, mint csak szólóban az AFPt, mert teljesebb képet ad.
Szia! Nézd meg a 17-tel ezelõtti kérdést. Kb hasonló témát feszeget. "Figyelmen kívül hagyható az AFP rossz eredménye az alábbi esetben? (AFP 0, 62 MoM)" - erre gondoltam Üdv!
A második hszóló vagyok, 19 hetes terhes. A kombináltat (12. hét), és a négymarkeres, mások által quartett vagy integrált tesztet (16. hét)is megcsináltattam. Nem én keverem õket, hanem a köznyelv. De a tisztázás kedvéért, a négymarkeres/quartett/integrált teszt egyik markere az AFP! Ezen túl még három markert vizsgálnak: uEstiol3, szabad b-hCG, Inhibin-A. A vizsgálatnak pont az a lényege, hogy ne CSAK az AFPbõl következtessünk a genetikai betegség kockázatra. Ha tanácsot adunk, legalább legyünk pontosak, de én se kioktatás képp írom...
09:43-nek! Amit te mondasz az a 4-es teszt! De a kérdezõ az integrált tesztet (kombinált teszt) kérdezte, ami ténylegesen a 12.héten történõ vérvételbõl nézi, a Down, és az Edwards kórt! A 4-es tesztet nekem is ajánlotta a dokim, mert hogy a kombinált tesztem negatív volt, de az AFP 0, 71 mom lett, de sajnos nem tudtam kifizetni még 20 e Ft-t egy vérvételre! Mostanság, a kombinált tesztet ajánlják, de tudtommal az AFP kötelezõ (habár már olyant is hallottam, hogy az orvos nem kérte.. hmm nem tudom) Szóval remélem itt pontot tehetünk a kérdésre kettõnk közt, mert a kérdezõ teljesen össze kavarodik! Minden jót! Üdv.: 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Suziasztok! Nem kavarodok össze, de köszi hogy gondoltál rám is :) Én megcsináltattam az integrált tesztet, de a dokim azt mondta hogy ennek ellenére kötelezõ az AFP. ÉS arra lettem volna kíváncsi hogy ha az esetleg rossz lesz -ami ugye kizárt:) -, akkor meliyk az "erõsebb". Elvileg az integrált teszt jobb. De egyébként ha el akarjátok dönteni a "vitátokat", akkor ajánlom figyelmetekbe a http://www.downszures.hu oldalt. Sziasztok

Ha a 12. hetes ultrahang, vérvétel és az AFP is tökéletes volt, ugye nem kell tartanom a 18. heti kötelező ultrahangtól?

Jöv? héten megyek a 18.heti kötelez? genetikai ultrahangra, eddig nem féltem t?le, de most már egy kicsit izgulok. Most nézik át az összes szervét,és nagyon szeretném, ha minden rendben lenne.

Legjobb válasz: Hát sajnos bekövetkezett, amitõl féltem. Egyrészt nagyon boldogok vagyunk,mert gyönyörû szép kisfiunk van, megmutatta 4D-s felvétellel is az arcát..Másrészt viszont találtak egy kis cisztát a fejecskéjében, ami miatt most genetikai tanácsadásra kell mennem. Állítólag ez nem ritka, és ártalmatlan,mert fel fog szívódni, de akkor is... Így sajnos nem felhõtlen az öröm... :( Remélem, Te jobb híreket kaptál!

A kérdező hozzászólása: Hát sajnos bekövetkezett, amitõl féltem. Egyrészt nagyon boldogok vagyunk, mert gyönyörû szép kisfiunk van, megmutatta 4D-s felvétellel is az arcát..Másrészt viszont találtak egy kis cisztát a fejecskéjében, ami miatt most genetikai tanácsadásra kell mennem. Állítólag ez nem ritka, és ártalmatlan, mert fel fog szívódni, de akkor is... Így sajnos nem felhõtlen az öröm... :( Remélem, Te jobb híreket kaptál!
Szia! Sajnálom ami veletek történt, de szerintem nem lesz semmi baj ne aggódj.Olvastam már ilyet és kinõheti a baba.Pozitív gondolkodás csak ezt tudom tanácsolni és fel a fejjel!Nálunk is kiderült, hogy kislány és úgy néz ki minden rendben, de jövõhéten megyek megint, mert nem nagyon volt ideje a dokinak sokáig nézegetni, mert a mûtõbõl jött ki és sietett vissza, de azt mondta, hogy nem lát semmi elváltozást a szerveibe.Ha van kedved írogathatunk egymásnak késõbb is.Vigyázz magatokra és fel a fejjel, gratulálok a kisfiatokhoz!
Biztosan minden rendben lesz!Szerintem mindenki izgul ezek elõtt.Én is lerágtam a körmöm, de vigyorogva, nagyon boldogan jöttem ki.A 12. héten alig néznek valamit, ehhez képest.De nyugtasson meg a gondolat, hogy ha ez jó, akkor tényleg elkönyvelheted, hogy makk egészséges a baba.Nekem ez volt az utolsó nagy izgalom.Azóta úgy járok vizsgálatokra, mintha mindig is ilyenekre jártam volna.Megnézik: koponya, gerinc, szív, gyomor, húgyhólyag, vese, hasfal, csövescsontok, köldökzsinór, magzat fekvése, lepény helyzete, magzatvíz mennyisége.Szemben a 12 hetessel, ahol nekem csak orrcsontot, meg nyaki redõt néztek.Azért ez jóval részletesebb vizsgálat.De mitõl lenne rossz?Minden oké lesz!
Szia!Akkor mi egyidõs kismamik vagyunk:) .Én is jövõhéten megyek 18.hetire és nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.Én 11.-én voltam utoljára ultrahangon és hát remélem minden rendben van odabent a pocaklakóval.Kedves kérdezõ!Te érzed már õt mocorogni, ha igen milyen sûrûn és intenzíven? Kitartás mindjárt itt a vizsgálat már én is számlálom a napokat, nagyon várom!!!Reméljük minden rendben lesz nálunk. Boldog babavárást, jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: De jó, mindig örülök, ha egyidõs kismamákkal kerülök kapcsolatba! A 17. héttõl érzem a mozgolódásokat, eleinte csak olyan kis pici buborékpattogások voltak, most már szabályosan rugdos és bökdösõdik. Naponta kb. 3-4-szer érzem, mindig fekvõ helyzetben, hol itt bukkan fel, hol ott. Olyan aranyos, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy fiú vagy lány, nem mintha nem lenne mindegy. :) Hát igen, én is számolgatom vissza a napokat, majd írok, hogy mi volt. Drukkolok Nektek is nagyon, várom a válaszod, biztos, hogy már megkönnyebbültebbek leszünk! Addig is szép napokat!!!
A kérdező hozzászólása: Oké, benne vagyok :) Én pedig hadd gratuláljak a picilányhoz!!! Biztos nem lesz baj, tudom és érzem, hogy erõs és egészséges kisfiú! A genetikai eredmény a doki szerint biztos jó lesz, az a kis bibi meg majd elmúlik... Jövõ héten már okosabb leszek, szoríts nekünk! Elõre is köszönöm!
Hány éves vagy? Elképzelhetõ, hogy a korod miatt lett kevés.
A kérdező hozzászólása: Az uh- n rendben volt minden megnézett a dokim, mikor bevittem hozzá az afp eredményt. De azért elmegyünk genetikai tanácsadásra és genetikai ultrahangra is. Ezt az 1:95-öt a 16 héten levett vérbõl hozták ki, 4 szegmenst néztek a vérben, AFP, HCG, PAPP, meg még egy nem tom mi a neve és ezek alapján...
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokimnál csinált ultrahangot, mindent rendben talált, de emiatt az 1:95 miatt genetika tanácsadásra és genetika uh-ra kell mennem... Remélem ha rendben lesz ott is a genetika uh, akkor nem kerül sor magzatvízvételre. Ha valami baj lenne már megmutatkozna az ultrahangokon?!?
Na mi volt az orvosnál? Mondtak valamit, csináltak uh-t? Remélem nincsen baj és minden rendben lesz!
Hát akkor csak az AFP- vel kapcsolatban hozhatták ki ezt a 1:95, csak ez a vizsgálat van ami nem fizetõs, és 16. héten csinálják. Nem lehet, hogy el írták, vagy félre nézted, és az nem is 1:95 ha nem 1, 95. Mert az teljesen jó eredmény 3-alatt kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Nekem a kötelezõ, 16 hetes vérvételt végezték el. Nem csináltattam korábban sem kombinált tesztet. Ez a vérvétel az a bizonyos vérvétel mikor az afp-t nézik, ezért nem is értem, hogy mi az hogy down szûrés eredménye... Vagy vesznek különbözõ adatokból egy átlagot és így jön ki ez az arányszám? Mert nekem fizetõs kimondottan down vizsgálatom nem volt. Voltam a 12 hetes uh-on, ahol minden rendben volt és ezen a 16 hetes vérvételen, amin úgy tudtam az afpt nézik.
Kombinált tesztnél van arány szám, de ez mindenhol fizetõs. kb. 8000-13000Ft Down- kórt néznek és Edwards-kórt. AFP-nél nincs arány szám ott egy darab érték van. pl: MOM:1, 67, korrigált AFP MOM 1, 7 Szerintem valamit félre nézett a védõnõd, kíváncsi leszek az orvosod mit mond maja, meg hogy egyáltalán mi ennek a vizsgálatnak a neve amit csináltak és ilyen eredménye lett. Erre így nem tudunk neked válaszolni, mert ha nem integrált teszt eredmény ez a 1:95 és nem is AFP (ez egészen biztos!!!) akkor mi honnan tudjuk milyen vizsgálatot csináltak nálad és milyen eredmény a jó. Majd írd meg mit mondott az orvos mert most már nagyon kíváncsi vagyok. Az AFP-d mennyi lett amúgy?
Én 20 hetes vagyok, nekem nem számoltak az afp-nél semmilyen valószínûséget - ezt az arány én sem teljesen értem. Az AFP-nél a rossz értékek olyan apró bevérzések miatt szoktak kialakulni, amiket meg sem érzünk, állítólag ez okozza a sok pozitív eredményt. Egyébként a 18 hetes genetikai UH az egy kötelezõ vizsgálat, oda mindenképpen elküldenek - nem jelent rosszat. Nálunk a 12. hetit normál rendelésen öltözéssel 3 perc alatt zavarták le. A 18. héten viszont elmentem az Istenhegyire Hajdú Krisztához - ugyan pénzbe került, de egy pillanatig sem sajnáltuk. A doktornõ profi és nagyon alaposan átnézett többször is mindent. Ha meg tudod engedni magadnak én nagyon javasolnám.
A kérdező hozzászólása: persze mondta a védõnõ, hogy pozitív lett, már hívtam az orvosomat is, és hétfõn megyek hozzá, és utána valószínû, hogy genetikai uh-ra is, vagy esetleg magzatvízvételre.
Jó lenne tudni akkor mi a vizsgálat neve ahhoz, hogy értékelni tudd. Lehet ebben a vizsgálatban a 1:95 teljesen jónak számít. Mondta valaki egyáltalán neked, hogy rossz ez az eredmény? Vagy csak te jutottál erre a következtetésre?
A kérdező hozzászólása: Nem fizettem. A 16. héten elvégzett vérvétel eredménye lett ez ahol az afp-t is nézik.
Mielõtt azért a magzatvíz vétel mellett döntesz fontold meg más vizsgálatok elvégeztetését is. - kombinált teszt 11-14 hét, quartett teszt 15-20 hét, integrált teszt (elõzõ két vizsgálat eredménye) - Nifty (elég drága) - Prena teszt (drága) - genetikai uh valamelyik magán klinikán - genetikai tanácsadás - 4D uh genetikai tanácsadónál
Tisztázzuk, hogy az kombinált tesztrõl beszélünk amikor a 1:95 ös eredményt mondod ugye? (ezt a vizsgálatot 11-14 hét között végzik, csak most lett eredménye?) Csak azért kérdezem, mert ha pl. rossz idõben csinálták az integrált tesztet az okozhatja az alacsony értéket. Ez a vizsgálat sehol sem ingyenes, tehát ha nem fizettél a vizsgálatért biztosan nem ezt csinálták meg.
Akkor egyébként is most következik a legrészletesebb genetikai UH, az eredmény ismeretében biztos, hogy nagyon részletesen meg fogják vizsgálni a babádat. Ettõl függetlenül én is elmennék géndiagnosztikára a helyedben, a teljes nyugalom érdekében!
A kérdező hozzászólása: 12 hetes Uh-n a z orvosomnál voltam, és azt mondta tökéletes... Azóta nem kellett mennem, csak a 16 hetes vérvételre aminek most lett meg az eredménye. Most 18 hetes leszek.
ki csinlat a 12. heti genetikát, specilaista? Valszeg mindenképpen kell csináltatni amniot. Az afp nem mérvadó.
Hát akkor sajnos nem tudom. Tudom, hogy ez nem nyugtat meg, engem sem nyugtatna meg, de ha amúgy az uh-n minden rendben volt, az Afp jó lett akkor nincsen okod aggodalomra. Kérd ki az orvosod véleményét, esetleg menj el az isten hegyi géndiagnosztikába egy genetikai uh-ra (Lintner Balázshoz, de máshoz is mehetsz, én õt ajánlom) vagy más magán intézménybe egy genetikai uh-ra és akkor ha ott is megállapítják, hogy nincsen baj akkor megnyugszol. Amúgy nekem 18. hetes uh-n látták a kis ujja középsõ új percét ilyen egy Down szindrómás babának nincsen, ez is egy tünet. Így ha azt megmutatja a baba akkor szinte 100% ban megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: 28 vagyok még, úgyhogy valószínû hogy nem, De akkor mi miatt lehet?
Ha ezt a 4 értéket nézték, akkor ez egy integrált teszt volt, nem egy sima 16. heti AFP! Egy sima 16. heti AFP-n, csak AFP van és hepatits B-re szûrnek! Nem tudom, hogy hová mégy genetikai tanácsadásra, de a SOTEI-en ilyen eredménnyel el szoktak küldeni amniócentézisre. Ha meg tudod oldani, keresd meg Hajdú Krisztinát az Istenhegyin, õ a legprofibb ultrahangos orvos Magyarországon, a tõle kapott ultrahang leletet elfogadják a SOTEI-en is. Általában 4-6 hétre elõre van hozzá idõpont, de ha elmondod, hogy mi a helyzet nálad, keresnek hamarabb is idõpontot.

Genetikai UH után ha rendben is van minden érték és az afp is jó attól még kérhetem az amniócentézist?

Legjobb válasz: De miért kérnéd,ha minden rendben van?Felesleges,ráadásul ott van az 1%_os vetélési esély

De miért kérnéd, ha minden rendben van?Felesleges, ráadásul ott van az 1%_os vetélési esély
A kérdező hozzászólása: Azért mert félek...a teesség nekem ugykezdõdött hogy borzasztó alhasi fájdalmaim voltak (gondolom nehezen tapadt meg) és borzasztó sok fájdalom csillapitot szedtem. óránként ettem mert nagyon fájt. Lehet önzõ vagyok de nem akarok beteg gyereket...:(:(:(:(
Nem szabad igy rettegni, pozitivan állj hozzá.Ha félsz azt a baba is megérzi.Különben nekem is nehezen indult a terhességem.Sokáig vártunk a pozitiv tesztre, sokat görcsöltem, pecsételtem amire gyógyszert szedtem.Mégse gondoltam egy pillanatig sem, hogy az én babám beteg lehet.És szerencsére minden rendben:-)36 hetes km.
én sem kockáztatnám meg az tuti! szerintem nem is fogják csak úgy elvégezni, hisz nem indokolt. ha mégis akkor pénzért persze bármit. nekem alacsony lett az afp-m, de mivel a 4d-s UH sem mutatott kis rendellenességet, így eszembe sem jutott aztán hogy aminót kérjek. nyugodj meg, nincs baj. a dokik azért látnák ha valami gond lenne. :-)
Szia! Van olyan, hogy anyai aggodalomra hivatkozással megcsinálják. De az amnio csak néhány genetikai betegséget tud kimutatni, kromoszómaeltéréseket. A gyógyszerszedés ezt nem befolyásolja, mivel ez eldõl a fogantatás pillanatában.Amitõl te tartasz, azok fejlõdési rendellenességek lehetnek, ezek kimutatására viszont a magzatvízvétel nem alkalmas. Inkább az alapos UH vizsgálat, de az sem tud mindent kiszûrni. Én egyébként voltam amnion, és egyáltalán nem tartom szörnyûnek, rossznak, nekem nagyon sokat segített, de a Te esetedben tényleg nem ajánlott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat...megnyugtattatok:)

Jó volt a 12. genetikai UH-m, rendben volt a Down-kór teszt, az AFP is jó akkor rendben van a baba?

8 hete voltam UH-n utoljára és még 2 hetet kell várnom a következ?re.Volt már 1 missed ab-m.Mocorgást nem érzek (els? baba)és félek valami baj van.

Legjobb válasz: Ezt nem nagyon értem,hogy 8hete voltál uh-on,és még 2 hét mire kell ismét menned?10hetet sehol sem várnak,ez furi.Amúgy 18-20hét között érezni az elsõ babát.

Ezt nem nagyon értem, hogy 8hete voltál uh-on, és még 2 hét mire kell ismét menned?10hetet sehol sem várnak, ez furi.Amúgy 18-20hét között érezni az elsõ babát.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem mondod, hogy fura!Ráadásul magán dokim van, kértem, hogy vizsgáljon meg de mintha a falnak beszéltem volna.
Elsõ válaszoló vagyok, nekem azért furi mert 4hetente van uh.Nekem is magán dokim van, 4hetente kell hozzá mennem.Sztem ha ennyire aggódsz és hiába mondod a dokidnak, hogy nézzen meg akkor váltsd le.Én tuti nem bírnék ki 10hetet.
Szia! Ha nagyon aggódsz, érdemes lenne befutnod az sztk-ba, egy gyors UHra, ezt megteheted beutaló nélkül. Lehet, hogy kapsz egy-két epés megjegyzést, de ne törõdj vele, a Te gyerekedrõl van szó. Ha nem megy, keress olyan magánrendelõt, akár 4D-st, ahol hamar fogadnak, csak fizetned kell érte. A mocorgás látszólagos hiánya nem vicc, inkább legyen vaklárma, mint komoly baj! Minden jót, üdv 22. hetes km
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint mégsem jó ha még nem mocorog?! :-( Lehet igen csak én nem érzem...
Szia! A magzat, aki eddig észrevétlenül manõverezett a méhben, általában a 18. és a 22. hét között ad elõször jelt magáról. Ha nem õ az elsõ gyermek, lehet, hogy már jó ideje lehet érezni a mocorgását, de ha a kismama hasizmai erõsek, vagy ha vastagabb deréktájon, a rugdalózás élménye még várathat magára. Én is csak 1 hete érzem, szerintem a mocorgás miatt még ne aggódj. 18+3 hetes kismami

18 hetes terhes vagyok, jók a leleteim az afp is, meg voltam 4d ultrahangon ott sem láttak semmi rosszat, ma megyek 18 hetes genetikai ultrahangra, ha eddig jó volt minden, akkor van esély, hogy ez rossz lesz?

Legjobb válasz: Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!