Találatok a következő kifejezésre: Az AFP eredményének mikor kell (11 db)

A hepatitis tovább tart, de nem is kérik, elég az AFP.
Nekem nem kértek semmit, csak az afp-t a 18. heti uh-n. Nem tudom mi az a másik, amire gondolsz...
Lehet hogy elõvigyázatosságból a doki kért TORCH vizsgálatot, annak késõbb jön meg az eredménye, nem kell a 18. heti uh-hoz.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem a hepatitis szûrés eredménye ami még nem érkezett meg, de nem vagyok benne biztos. Köszönöm a választ, akkor a napokban elnézek a doki fele :-)
Szia! A 18. heti UH-ra az AFP eredménnyel együtt kell menned! Amit említettél, az valóban a Hepatitis B-s eredmény, de azt jóval késõbb fogod megkapni és nem kellesz majd sehová sem. 31 hkm

Ha december 2. -án kell mennem 18 hetes ultrahangra és csak december közepén lesz meg az AFP eredményem akkor mit csináljak? Elmehetek anélkül is?

Legjobb válasz: mért ne mehetnél,ez a kettö nem függ össze,a 18 hetes uh kötelezö,és nem függ az afp-töl,söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.

mért ne mehetnél, ez a kettö nem függ össze, a 18 hetes uh kötelezö, és nem függ az afp-töl, söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.
Nekem Szegeden vinnem kellett az AFP eredményt az UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam.
Én úgy tudom hogy az eredménnyel kell menni az uh-ra. De a legjobb ha felhívod a kórházat és megérdeklõdöd hogy ilyenkor mi a helyzet, mit csinálj.
pontos idõpontod van uh-ra? mert én úgy tudom, hogy 18- és 20. hét között kell menni. Nekem afp nélkül meg se csinálták volna. Miért lesz olyan késõn kész? 1 Hét alatt megcsinálják. A 16. héten kell megcsináltatni az afp-t különben nem lesz jó az érték. Akkor meg már meg kell lennie!
nekem is megjött az AFP eredmény egy jó hét alatt. A dokim kiemelte, hogy AFP eredménnyel menjek majd uh-ra! 18-21 között kell az uh, én így tudom, de a lényeg, hogy nem kell pont 18hetesen menni! Nekem tehát vinnem kell az AFP papírt magammal! 17+5
A kérdező hozzászólása: 16. héten csináltattam pontossan ugy ahogy az orvos küldött.De nem mondta hogy vinnem kell.A laborban azt mondták hogy egy hónap
Nekem is azt mondta az orvos, hogy vinnem kell az afp eredményét az uh-ra. Egyébként tényleg egy hét alatt kész van. Nem tudom, hogy a tiéddel mit csinálhatnak egy hónapig???
Debrecenbe is vinni kell a klinikára az afp eredményt. Nekem 3 hét alatt jött meg az eredmény.

Ma kaptam meg az AFP eredményeket. A 21-Triszóma szűrés negatív lett. Holnap kell mennem Genetikai tanácsadásra. Mire számithatok? Mit csinálnak ilyenkor?

18hetes ikerterhes vagyok.

Legjobb válasz: Egy picit elírtam a kérdést. Nem negatíbv, hanem pozitív az eredménye.

A kérdező hozzászólása: Egy picit elírtam a kérdést. Nem negatíbv, hanem pozitív az eredménye.
Szia! Az attól függ, hogy hová mész genetikai tanácsadásra, de ha holnap az az szerdán mész akkor gondolom a SOTE-ra. Hát nem is tudom, mit mondjak. ÉN is megjártam ezt az utat, ami nagyon nehéz volt. Szerintem magzati kromoszóma vizsgálatot fognak javasolni, vagy hát az ikreknél nem tudom, hogyan csinálják Az is lehet, hogy sûrûbben fognak uh-ni.
Az afp eredménye ikreknél nem értékelhetõ. Nincs rá referenciatartomány.

Az AFP vizsgálat eredményének mikor kell megérkeznie?

Nekem 2 hete vettek vért, a véd?n? azt mondta, hogy ha rossz az eredmény, 2 héten belül értesítenek. Kinek hogy zajlott ez?

Legjobb válasz: Nekem 4 hét volt,pedig alacsony lett,igaz pont belecsúszott a szilveszter és a karácsony.Nem kell aggódni.Nem egy megbízható vizsgálat. Nem vették le újból,UHn megnézték,és minden a legnagyobb rendben van.Azóta már kibújt a kispocak,és láss csodát,egészséges:)

Nekem 4 hét volt, pedig alacsony lett, igaz pont belecsúszott a szilveszter és a karácsony.Nem kell aggódni.Nem egy megbízható vizsgálat. Nem vették le újból, UHn megnézték, és minden a legnagyobb rendben van.Azóta már kibújt a kispocak, és láss csodát, egészséges:)
Szió!Én Veszprémi vagyok, és 2 hét alatt meg volt az eredmény.19 hetes kismami
2 hét de nekem a védõnõhöz ment és hivott hogy mi az eredmány
Szia.Nekem szerdán vették le és másnap amikor mentem uh-ra a dokihoz, már nála volt az eredmény.Igaz magán doki és nem az Sztk-ban vették le.20 hetes pocakos
Szia! Nekem másfél hónap volt, amíg meglett az eredmény Gyõrben SZTK-ban. De a dokim azt mondta, hogy minnél késõbb jön meg az eredmény, annál jobb, mert elõszõr a problémás leleteket küldik ki. És szerencsére jó is lett az eredmény! 27 hetes kismami
Szia! Az István kórházban pontosan 2 hét múlva tudsz eredményt! A legjobbakat!
Mennyire alacsony?
Addig is mond meg neki, hogy gyakran alacsony az érték a terheseknél.És az oka az, hogy az AFP egy adott mennyiség ami nem mindegy, hogy milyen testsúlyú anyukának az eredménye.Általában alacsony érték a testesebb anyukáknál fordul elõ.Merthogy a mennyiség nem mindegy, hogy egy 60 kg-os, vagy egy 100 kg-os anyukában "oszlik" el. Tesóm 110 kg volt, alacsony volt az értéke, volt speciális UH-n és egy tökéletesen egészséges 4 kg-os fiút szült 3 éve.
Szia! Az én AFP-m is rossz lett, bár nekem magas!(semmi baja nincs a babámnak)A lényeg, hogy ne idegeskedjen, tudom nehéz, nekem is az volt, de az nem jó a bébinek!És ne hagyd, hogy sírdogáljon és arra gondoljon, hogy mi van, ha vmi baja van!Az AFP elavult teszt!Ha nem jó idõben vették le, ha nem jó testsúlyt írtak rá, ha nagyobb a baba, már nem is jó az AFP!Nézzétek meg interneten is, hátha azzal vmivel jobb lesz!Én is majd bele bolondultam, de annyian írták az interneten, hogy nem volt jó az AFP-jük és semmi baja nem lett a bébinek!Sok szerencsét kívánok! 27 hetes kismama!

Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?

Csüt. töltjük be a 15.hetet. Akkor már menjek pénteken vagy elég utána hétfő-kedd körül?

Legjobb válasz: Azt nem mondták Neked, hogy több nyugat-európai országban nem nézik az AFP-t ugyanis nem mérvadó. Helyette biztosabb egy jó ultrahangos orvos illetve az integrált teszt. Nekem nagyon rossz volt az AFP-m, ami alapján Down kórósnak kellett volna lenni a kisfiamnak, és nem lett az. Fordítva is igaz, jó AFP-vel is volt már Down kóros baba. Végül is, ha belegondolsz, az AFP egy enzim, hogy is lehetne egy enzim szint alapján diagnosztizálni?

Lehet, pontosan nem ez volt a kérdés, de mivel nem jó diagnosztikai eszköz, így hogy fog bármikor is pontos eredményt mutatni? Én 16. héten +1. nap mentem, és annyira rossz volt, hogy az alapján tuti Down kórosnak kellett volna lenni a kisfiamnak.
Azt nem mondták Neked, hogy több nyugat-európai országban nem nézik az AFP-t ugyanis nem mérvadó. Helyette biztosabb egy jó ultrahangos orvos illetve az integrált teszt. Nekem nagyon rossz volt az AFP-m, ami alapján Down kórósnak kellett volna lenni a kisfiamnak, és nem lett az. Fordítva is igaz, jó AFP-vel is volt már Down kóros baba. Végül is, ha belegondolsz, az AFP egy enzim, hogy is lehetne egy enzim szint alapján diagnosztizálni?
HÁt igen, biztos fontos, mikor veszik le, de nálam napra pontosan tudtuk, (inszemináció), hogy mikor fogant a baba, tehát a rossz idõzítés kizárt volt. Mégis borzasztó rossz lett az AFP-m, de mivel az Istenhegyi klinikán vették le a vért, ott rögtön mondták, hogy õk nem tekintik mérvadónak az AFP-T, helyette más vizsgálat is volt ill. az ország legjobb ultrahangos orvosa vizsgált.
4pecsét kötelezõ az anyaságihoz .... elmész bármikor és úgysem adsz az eredményre
A kérdező hozzászólása: de itt nálunk kötelezõ!Hiába tudom, hogy elavult!!!
Egyik vizsgálat sem kötelezõ. AFP nélkül is bõven megvan a 4 alkalom. És ha egy-egy vizsgálatot nem kérsz, attól még ott voltál és nézett mást, akkor is jár a pecsét!
4eske, de ez volt a kérdés: "Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?" soha nem fog pontos értéket adni , eleve nem az
soha.az afp elavult .
Nem érdemes megcsináltatni, annyira pontatlan. Függetlenül attól, hogy mikor mész.
16héten.Én 16hét, 3naposan mentem és azt mondták pont a legjobb napon jöttem.
Elõzõ vagyok ismét: Egy klinika honlapjáról: ...." Remélhetõleg ez a korszerû szûrõvizsgálat rövidesen mindenki számára elérhetõ lesz Magyarországon, az AFP vizsgálatot pedig kiveszik a terhesgondozási vizsgálatok közül, és egyetlen magyar terhes sem esik át egy értelmetlen és megbízhatatlan eljárásra alapozva a magzatvíz vételes kromoszómavizsgálaton. " Ennyi.
A kérdező hozzászólása: A kislányomnál határérték lett, de így is aggódtam a végéig, de hála az égnek semmi baja. Akkor hallottam ilyet, hogy az is befolyásolja, hogy mikor veszik le. Gondoltam most megkímélném magam ennyi izgulástól. :) Tudom, hogy elavult, elég gáz, hogy ilyenekkel stresszelik a kismamákat.
Ja, és mivel inszeminációval lett a kisfiam, az elszámolás is kizárt volt, pontosan tudtuk, mennyi idõs terhességrõl van szó.
Nem arról volt szó, hogy megszûntetik? Helyette integrált teszt?
2-es: Nem ez volt a kérdés!
1 válaszoló vagyok.Igen 2-ik elavult az AFP, de elõ írt.
Nekem a nyaralásról kellett hazajönni, mert napra pontosan kell menni az AFP-re, legalábbis a védõnõm ezt mondta. Szóval kérdezd meg, hogy mikor esedékes.

AFP-s kérdés! Most akkor mit kell nézni, jók az eredményeim?

Alfa-fetoprotein ( AFP ) terhes 26.37 ng/ml

Legjobb válasz: A MoM értéket kell nézni, vagy ami alatta van, MoM korrigáltat, mert ha az utóbbit, akkor jó a lelet nem?

A kérdező hozzászólása: A MoM értéket kell nézni, vagy ami alatta van, MoM korrigáltat, mert ha az utóbbit, akkor jó a lelet nem?
a korrigált a mérvadó. Tökéletes.
Szerintem a korrigáltat kell nézni ilyenkor, de ez nem 100 %. Nekem legalábbis azt mondta a doki AFP értéknek (a korrigáltat). Bár nálam elég közeli értékek voltak.
azért a korrigált a mérvadó, mert nem mindegy hogy mekkora testsúlyban oszlik el a mért alfa-protein mennyisége. Ha neked van 0, 65 és vagy 50 kiló az teljesen más, mint ha egy 90 kilós nõnek lenne ennyi az értéke. Comprende?:)
A kérdező hozzászólása: Én is a korrigáltra gondoltam, mert az mellé vannak írva az értékek is, és az eredményem is. Köszönöm szépen a válaszokat! Boldog babavárást kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem! :) Én amúgy túlsúlyos vagyok....
neked is boldog babavárást, tökéletes az eredményed, nyugi:) Nekem 0, 48 MOM lett, csináltattunk amnicót miatta, de hál istennek makk egészséges a babóm:)
Én vékony vagyok , 0, 60 mom - om lett és azt mondták hogy jó, egézségesek is vagyunk.
Szia.Nekem 0.7 volt az eredményem, és nem is kérdezték a súlyomat(60kg)voltam akkor, és semmi gond nem volt, a kisfiam teljesen egészséges és már 22hós nagylegény.Külön vizsgálatra(genetika)nem küldtek.Minden oké lesz veletek is:-).Boldog babavárást. Üdv
Igen a klinikán a terhesambulanciára kell bemenni a vérvétel után 7-10 nap. Üdv.20hetes km.

Most hogy fogom tudni, hogy mikor kell mennem AFP-re? Nem lesz jó az eredményem?

11 hetes vagyok. 05.03-án megyek 12 hetes UH-ra. Az a problémám, hogy nem tudom mikor volt az utolsó menstruációm, mert mindig össze-vissza volt meg. A 12 hetes Uh-ra is az alapján kértünk a védőnővel időpontot, hogy 8 hetesen voltam Uh-n és ott ráírták a leletemre hogy 8 hetes. Most akkor az AFP-vel mi lesz, mert azt olvastam hogy pontosan az utolsó menstruáció utáni 16. héten kell menni.

Legjobb válasz: Szerintem majd a 12 hetes UH alapján fogják belõni a terhességi kort. És gondolom onnantól ahhoz lesz viszonyítva minden :) 25 hkm

Szerintem majd a 12 hetes UH alapján fogják belõni a terhességi kort. És gondolom onnantól ahhoz lesz viszonyítva minden :) 25 hkm
Egyrészt az UH-n tudnak pontosítani, hogy hány hetes is vagy, így azt fogja a beutalóra írni a terhesgondozást végzõ doki. Másrészt, ez egy olyan elavult teszt (nem is tudom, hogy miért kötelezõ még nálunk, több országban rég kivonták, mivel rengeteg fals poz. eredményt ad), hogy nem kell izgulni azon sem, ha pár nappal 16 hét elõtt vagy után mész. Harmadrészt pedig, mivel úgyis rendszertelenül jött a menstruációd, nehezebb kiszánolni, még ha tudnád is az utolsót, ugyanis a számoláshoz a periódusaid hossza is kéne (ami nálad változó)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!