Találatok a következő kifejezésre: Az AFP betöltött (11 db)

Az AFP vérvételt pontosan mikor kell elvégezni? Betöltött hányadik hét után, ill. előtt?

Tól-ig?

Legjobb válasz: Mûködik-e az AFP ikerterhesség esetén is? Igen, mûködik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettõvel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az elõbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjû ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévõ alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelõdõ magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérbõl. Összefoglalás: Az AFP vizsgálat a magyar terhesgondozási gyakorlatban alkalmazott szûrõvizsgálat, mely az anyai vérszérum AFP koncentrációját határozza meg a terhesség betöltött 16. -21. hete között. Értéke 0,8-2,5 MoM közötti. Eltérést mutathat egészséges magzatok esetén is, valamint lehet normális érték beteg magzatoknál is. Javasoltjuk inkább helyette, illetve kiegészítésként az Integrált teszt, vagy Quartett-teszt végzését, valamint nagyfelbontású ultrahangvizsgálatot megfelelõ szakember által. Magánrendelés Munkahelyek: Péterfy Sándor utcai Kórház Szülõ-Nõbeteg Osztály Országos Gyermek-egészségügyi Intézet, Optimális Családtervezési Központ Ifjú Tudósok Társasága Közhasznú Alapítvány Magzati Diagnosztikai Központ

Mûködik-e az AFP ikerterhesség esetén is? Igen, mûködik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettõvel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az elõbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjû ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévõ alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelõdõ magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérbõl. Összefoglalás: Az AFP vizsgálat a magyar terhesgondozási gyakorlatban alkalmazott szûrõvizsgálat, mely az anyai vérszérum AFP koncentrációját határozza meg a terhesség betöltött 16. -21. hete között. Értéke 0, 8-2, 5 MoM közötti. Eltérést mutathat egészséges magzatok esetén is, valamint lehet normális érték beteg magzatoknál is. Javasoltjuk inkább helyette, illetve kiegészítésként az Integrált teszt, vagy Quartett-teszt végzését, valamint nagyfelbontású ultrahangvizsgálatot megfelelõ szakember által. Magánrendelés Munkahelyek: Péterfy Sándor utcai Kórház Szülõ-Nõbeteg Osztály Országos Gyermek-egészségügyi Intézet, Optimális Családtervezési Központ Ifjú Tudósok Társasága Közhasznú Alapítvány Magzati Diagnosztikai Központ
A 16 és 20. hét közt szokták végezni, de ajánlatos a 16. héten.

Lehetséges, hogy az afp vizsgálatra nem leszek betöltött 16 hetes kismama? !

Sztk-s doki, akinek havonta adok 10 e ft-ot.

Legjobb válasz: Én 15+5 hetesen mentem a vérvételre, szerintem az is korai volt, alacsony is lett az afp-m 0,59 mom. Bízom benne, hogy csak a korai idõpont miatt, bár 1-2 nap ide vagy oda, állítólag nem sokat számít.. aztán lehet hogy mégis?.Most várom az amniocentézis eredményét... :(

Én 15+5 hetesen mentem a vérvételre, szerintem az is korai volt, alacsony is lett az afp-m 0, 59 mom. Bízom benne, hogy csak a korai idõpont miatt, bár 1-2 nap ide vagy oda, állítólag nem sokat számít.. aztán lehet hogy mégis?.Most várom az amniocentézis eredményét... :(
Én pontosan tudtam, hogy mikor volt az utolsó menzeszem elsõ napja, engem akkor küldtek, mikor éppen betöltöttem a 16. hetet és rossz lett az eredményem. Tovább küldtek genetikai ultrahangra, ahol közölték velem, hogy minek mentem, túl korai volt a vizsgálat, teljesen egészséges a babám. És szerencsére tényleg egészségesnek született. Szóval ha rossz is lesz az eredmény, nem jelenti, hogy baj is van, sok helyen már nem is csinálják ezt a vizsgálatot. Utána úgyis elküldenek genetikára, ott meg megmondják, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Csak félek, mert már van rossz tapasztalatom. Igaz, akkor idõben vették. Igen, genetika, négyesteszt, újra rossz eredmény, genetikai uh, magzatvízvétel. Na, ezeket most elkerülnék, fõleg, hogy tuti, hogy korán akarja levenni a vért. Mit tehetnék? Nem foglalkozik velem, nem emlékszik arra, hogy egy héttel késõbb lett csak szívhang, hajthatatlan. Hiába mondtam neki, hogy szerintem korai.
A kérdező hozzászólása: 36 éves vagyok és kiakadt, hogy nem csináltattam integrált tesztet, ezért is küldött 2x uh-ra. Aláíratott velem papírokat, hogy nem vállalom a magzatvízvételt - 12 hetesen. Lehet, hogy direkt akarja, hogy rossz legyen az eredmény, hogy csak magzatvízvétel legyen a vége? már nem tudok mire gondolni.
Hát mivel 36 vagy ajánlhatják a magzatvízvételt, ha elfogadod elfogadod, ha nem meg nem, nem erõltethetik rád, bár mondjuk nekem a védõnõ adta ki a beutalót az afp vérvételhez és õ biztosan kiszámította, hogy leszek e már akkor 16 hetes, voltam is. A négyes tesztbõl az afp-m mégis rossz lett, pedig nem is vagyok 35 és túl vagyok a magzatvízvételen is. Elõfordul ez, szerintem akkor menj el mikor már te is úgy érzed, vagy 16 hetes. Esetleg beszélj a védõnõvel hátha tud tanácsolni valamit. 19 hkm

Az AFP vizsgálatot betöltött 15 hetesen, azaz a 16. héten csinálják, vagy a betöltött 16. hét után, amikor már kezdődik a 17. hét?

Csak azért kérdezem, mert most töltöttem be a 14. hetet, a 15. hét kezd?dött, és a dokim még szabin van.

Legjobb válasz: Én 16 hét32 naposan voltam...A dokid nem mondott semmit erre vonatkozólag? A biztonság kedvéért én megkérdeznék egy másik orvost, mi van ebben az esetben!

Én 16 hét32 naposan voltam...A dokid nem mondott semmit erre vonatkozólag? A biztonság kedvéért én megkérdeznék egy másik orvost, mi van ebben az esetben!
Bocs, 16hét+2nap!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó vizsgálaton semmit nem mondott. Tegnap hívtam fel, nehogy kifussak majd az idõbõl, de azt mondta, hogy hívjam vissza júl 14-én, mert akkor jön vissza szabiról. Akkor leszek a 16. hétben
Én betöltött 16 hetesen voltam.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi a válaszokat, akkor nem csúszok ki az idõbõl.
Nekem azt mondta a doki, hogy betöltött 16 hét, + 1-2 nap lehet. Én júl. 16-án töltöm a 16 hetet, és 17.-én megyek.
Betöltött 16.hét után max 1-3 nappal veszik le.
Én is 16 hét+3 naposan voltam. Nem vagy lekésve :)

Az AFP vizsgálatot a betöltött 16. hét elején vagy a vége felé érdemes végeztetni? Éhgyomorra kell-e?

TORCH vizsgálatot hol végeznek és mennyibe kerül? (kutyáim vannak, de tudom, hogy macskáknál indokolt inkább) Genetikai UH 16. vagy 17. betöltött héten esedékes? El?re is köszi mindenkinek!

Legjobb válasz: mindegy, lényeg, hogy betöltött 16. hét legyen! ha egyébb vizsgálat is lesz, pl. vérkép, akkor éhgyomorra kell menni. a gen. uh-ra a 18. hét után kell menni a 16. heti véreredményeddel, tehát elõbb nem tudsz! a TORCH vizsgálatot kérdezd meg a dokidtól, lehet, hoyg elég volna csak a toxoplazmát kérni.

mindegy, lényeg, hogy betöltött 16. hét legyen! ha egyébb vizsgálat is lesz, pl. vérkép, akkor éhgyomorra kell menni. a gen. uh-ra a 18. hét után kell menni a 16. heti véreredményeddel, tehát elõbb nem tudsz! a TORCH vizsgálatot kérdezd meg a dokidtól, lehet, hoyg elég volna csak a toxoplazmát kérni.
Nekem már azt mondták, a betöltött 15. héten kell afpt csináltatni, de baromira nincs jelentõsege. külföldön nem is csinálják, sok fals eredmény van...Nem kell éhgyomorra menni.
nekem a már betöltött 16.hétben kellett mennem, nem kell éhgyomorra :) boldog babavárást!
Én a 17.hetet betöltve voltam, mert a dokim 1 héttel fiatalabbnak látja a babámat mint a menzesztõl számolt idõ. Normál esetben a 16.hetet betöltve kell menni.

Az Afp vizsgálatra 12-ére kaptam időpontot, onnan 2 hét az eredményig. Akkor már betöltött 19 hetes leszek. Akkor a 18 hetes ultrahang is tolódik. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Szia. Én holnap megyek a genetikai uh-ra és én is 19+2 hetes vagyok. Szerintem csak Afp-nél fontos, hogy mikor veszik le a vért. Az uh-nál nem hiszem , hogy annyira fontos a pontos idõpont.

Szia. Én holnap megyek a genetikai uh-ra és én is 19+2 hetes vagyok. Szerintem csak Afp-nél fontos, hogy mikor veszik le a vért. Az uh-nál nem hiszem , hogy annyira fontos a pontos idõpont.
Szia! Én jövõ héten megyek genetikai uh-ra, és akkor már én is betöltött 19 hetes leszek. Biztosan nem gond, több helyen azt olvastam, hogy 18-20 hét között esedékes az uh vizsgálat! Boldog babavárást!

Betöltött 16+2 napos leszek, mikor az afp-hez vért vesznek, nem késő?

Gyakorlatilag ez a 17. hét, a baba júli 9-én fogant, utsó mensi. jún 27. Kösziii

Legjobb válasz: én 17+3 voltam:(, na az már nem jó... de mivel az afp vizsgálat amúgy sem sokat ér ezért nem kell aggódni.

én 17+3 voltam:(, na az már nem jó... de mivel az afp vizsgálat amúgy sem sokat ér ezért nem kell aggódni.
Elvileg nekem is a 1. hétben vették le. Elõtte voltam orvosnál 3 nappal, akkor 17 hetet mondott, aztán 10 nap mulva megint vissza kellett mennem (megfázás miatt), s még akkor is csak 17 volt. Sajnos pontosan õk sem tudják megmondani, mennyi idõs terhes vagy. S tegnap láttam az uh. képen, hogy ott is úgy kombinálja, h xhét x nap +- 7 nap, tehát egy héttel ide-oda, még nem nagy baj. S ha esetleg nem megfelelõ az eredmény, akkor megismétlik a vizsgálatot. De nyugi, minden rendben lesz:)
nem, ez a 16. hét, orvosilag azt számolják, amit már betöltöttél, tehát az afp.-t a betöltött 16. héten veszik le, szóval mértanilag pontos a számolás.
Nem, az a lényeg, hogy a 16 hét legyen betöltve ez neked pont jó.
16+2, a 16. hét, pont jó.
17. héten vették le, bocs, a 7-s lemaradt:) Elõzõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!

Az integrált tesztem eredménye: Down: 1:100. 000, Velőcső-záródás kockázata 1:930. Ez utóbbbi zavar egy kicsit. Az AFP 1, 82, a vérvétel a 16. héten volt, de nem betöltött 16. -on. Az inhibin A: 2, 43 MoM. Ezek jó értékek? Milyen inhibin érték a jó?

A többi értéket is megírom: PAPP-A: 1,46 MoM. Total hCG: 1,23 Mom, szabad ösztriol: 1,14 Mom.

Legjobb válasz: Mindegyik érték negatív, szerintem semmi baj nincsen vele. :) Akkor lenne gáz, ha 1:250-hez lenne az eredmény, a 930 az jó eredménynek számít. Persze, jobb lenne, ha 1:93000 lenne, de ez is egy teljesen jó, negatív eredmény. Ne izgulj! Nekem 1:590 volt, elszaladtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba genetikai ultrahangra Dr. Hajdú Krisztina orvos genetikushoz, õ is megvizsgált és megnézte az integrált eredményeit is, és azt mondta, hogy minden rendben, a baba egészséges. Engem végsõ soron ez nyugtatott meg. S megjegyzem, ha még valamelyik doki rákérdez az integráltam eredményére, akkor Hajdú Krisztina nevére csak annyit mondanak. "Ja, ha õ azt mondta, rendben van, akkor az úgy is van." Nagyon nagy szaktekintély.

Mindegyik érték negatív, szerintem semmi baj nincsen vele. :) Akkor lenne gáz, ha 1:250-hez lenne az eredmény, a 930 az jó eredménynek számít. Persze, jobb lenne, ha 1:93000 lenne, de ez is egy teljesen jó, negatív eredmény. Ne izgulj! Nekem 1:590 volt, elszaladtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba genetikai ultrahangra Dr. Hajdú Krisztina orvos genetikushoz, õ is megvizsgált és megnézte az integrált eredményeit is, és azt mondta, hogy minden rendben, a baba egészséges. Engem végsõ soron ez nyugtatott meg. S megjegyzem, ha még valamelyik doki rákérdez az integráltam eredményére, akkor Hajdú Krisztina nevére csak annyit mondanak. "Ja, ha õ azt mondta, rendben van, akkor az úgy is van." Nagyon nagy szaktekintély.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, megnyugtattál kicsit. A 19. hét elején elmentem 4D-re, felhívtam a doki figyelmét az eredményre, és azt mondta minden rendben van hálistennek !

Dec 22-én volt az utolsó menstruációm, elvileg most 13 hetes vagyok. Az afp vizsgálatra ápr.18-ra kaptam időpontot. Nem túl korai ez az idő pont? Általában azt mondják hogy a betöltött 16. héten kell menni de én akkor épp hogy 16 hetes leszek.

Legjobb válasz: Szia! Nekem dec.10 volt az utolsó mensim, és én ápr.03.-ára kaptam idõpontot. Éppen annyi idõs leszek mint te. Én bízom a dokimban, te is tedd azt.

Szia! Nekem dec.10 volt az utolsó mensim, és én ápr.03.-ára kaptam idõpontot. Éppen annyi idõs leszek mint te. Én bízom a dokimban, te is tedd azt.
Szia!Kiszámoltam, hogy április 18-án 16 hetes és 6 napos leszel, úgyhogy szerintem nem korai, pont jó.
bízz a dokidban!!!! :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :)
Jövõ héten a 12 hetes uh-ra mész és akkor csinálják meg neked a down kóros vérvételt helyben, majd a dokid kiállítja az AFP-re a beutalodat. A beutalon lesz egy idõpont amikor menned kell a vérvételre, a betöltött 16. hét után pár nappal szokták ezt a vizsgálatot csinálni.
Megint én, szerintem 14 hetes vagy, nekem márc.5-én volt az utcso és én már túl vagyok az ug-n és 07.01-én megyek AFP-re. Remélem tudtam segíteni neked.
most pontosan 15hét +1 napos vagy a védõnõd elszámolta magát linkelek egy naptárt itt mindent ki tudsz számolni http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
A kérdező hozzászólása: Május 26-án voltam a 12. heti UH-on.
19.07es vagyok: nem értem, ha 05.26-án voltál már a 12h uh-n akkor miért mondta a védõnõd ma, hogy 11hetes vagy? Jövõ héten akkor tényleg a 16hetesre mész! :)

Az nagy baj ha csak a betöltött 17. hét után megyek AFP vizsgálatra?

Így kaptam beutalót.

Legjobb válasz: Baj bizony, de még mindig jobb, mint ha a 16, hét betöltése elõtt mennél. Hogy érted, hogy így kaptál beutalót? Idõpontot kaptál a vérvételre?

Baj bizony, de még mindig jobb, mint ha a 16, hét betöltése elõtt mennél. Hogy érted, hogy így kaptál beutalót? Idõpontot kaptál a vérvételre?
A kérdező hozzászólása: Nem, hanem a dokim már elõre odaadta a beutalót adott napra. Akkor meg már betöltöm a 17. hetet. Nem tudom miért így számolta ki. Nálunk egy héten csak egyszer van vérvétel.
Szia! akkor ne aggódj szerintem, hiszen ha a doki adta így akkor biztosan nem véletlen :) én például 15+4 hetes voltam amikor mentem az AFP-re, tökéletes lett az eredményem :) 23h km
szia ne aggódj én is 15+5 naposan voltam.Nincs semmi bajunk bár még a papírt sem láttam róla a doki azt mondta minden rendben van és én hiszek is neki.Most megyünk majd 4 d-re kíváncsi leszek a picurkára.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Mindenkinek kellemes babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!