Találatok a következő kifejezésre: Az AFP a terhesség (16 db)

26-án voltam az afp-s vérvételen! Most vettem észre, hogy ha az utolsó mensitől számoljuk a terhességem, akkor 26-án 16+3 hetes voltam! Tehát betöltöttem a 16 hetet! Nem lesz jó az eredményem?

az a problémám,hogy most néztem utána a dolgoknak!

Legjobb válasz: az afp-é miatt ne izgulj mert nekem is rossz let az eredmény mert korán vettték le és már ott tartottunk hogy minden nap sirtunk mert azt mondták hogy magzatvízvétel meg egyéb apróságok aminek meg van a maga kockázata de ez a rossz idõszak csak addig tartott míg vissza nem mentem a régi dokimhoz és õõ nem mondta hogy az afp már egy elavult dolog mert csak becslés és ne mkonkrét adat és nem kell velel foglakozni ha a 12 hetes uh jó meg a 18 hetesen sem találnak semmit akkor ne izgulj ha nekünk össezjön a 3, baba akkor én már el sem megyek az afp-re mert csak feleseleges izgalmakat hoz magával amúgy az afp-t nem lehet megismételni mert az csak a 16. héten érvényes

az afp-é miatt ne izgulj mert nekem is rossz let az eredmény mert korán vettték le és már ott tartottunk hogy minden nap sirtunk mert azt mondták hogy magzatvízvétel meg egyéb apróságok aminek meg van a maga kockázata de ez a rossz idõszak csak addig tartott míg vissza nem mentem a régi dokimhoz és õõ nem mondta hogy az afp már egy elavult dolog mert csak becslés és ne mkonkrét adat és nem kell velel foglakozni ha a 12 hetes uh jó meg a 18 hetesen sem találnak semmit akkor ne izgulj ha nekünk össezjön a 3, baba akkor én már el sem megyek az afp-re mert csak feleseleges izgalmakat hoz magával amúgy az afp-t nem lehet megismételni mert az csak a 16. héten érvényes
Szia! Én 18 hetesen voltam, mert elfelejtettek elküldeni és ismerösök kérdezték voltam-e, így derült ki hogy mennem kell...Azóta már megvolt az eredmény, minden ok. volt.Azt mondták nekem , hogy rá írják ugyis, mikori a baba és azt is figyelembe veszik.állítólag az ultrahanggal már jobban ki lehet szürni, ha valami gond van.Ne aggódj, bár könnyû mondani, mert én is végig paráztam amíg megkaptam az eredményt.
Teljesen jó idõben voltál, az AFP-t elvileg a igazi eredmény érdekében a betöltött 16. és betöltetlen 17. hét között kell megcsinálni. Egyébként az eredménye még így is lehet hamis.
Nekem 2, 7-re is azt mondták, hogy belefér!
Szia!Szerintem az afp érték magas mert én úgy tudom hogy 8-80 között a normális4De viszon csak 7-el nagyobb a normálisnál!És én úgy tudom ha baj van akkor többel kell magasabbnak lennie!Nézesd meg a babát ultrahangon is!Remélem nem lesz baj
Ha nagyon magasnak találja a doki, akkor el kellene küldenie genetikai ultrahangra. Az enyém rossz volt, viszont én megcsináltattam a down szûréses tesztet, amiben teljesen jó volt az érték (érdekes), plusz elmentem uh-ra, és nem találtak semmilyen problémát.
AFP valahol a 16-18. hét körül van, szóval szerintem ez így OK
Hátén rákérdeznék még egyszer, mert a 16. hetet csak máj.5-én töltöd és ez kéne hozzá... Legalábbis engem mindig úgy küldtek.
Szia!Szerintem kérdezz rá mindenképpen, mert valószínûleg elnézték.AFP-re mindenképpen betöltött 16. héten kell menni, mert ellenkezõ esetben rossz eredményt kaphatsz, és a frász fog rád jönni, miközben csak azért lesz téves az eredmény, mert nem jókor vették le a vért.Nekem január 17-én volt az utolsó menzeszem.12+2 hkm vagyok.:)
Sziasztok! Nekem január 18-án volt meg utoljára! Én május 13 vagy 14-én megyek be a kórházba, nem kellett elõre kérnem idõpontot, az orvosomra kell hivatkozni és kész! Õ vele beszéltem meg ezt az idõpontot! Egyébkén voltam már UH és 60 mm a gyerek a tarkóredõ 2 mm volt! De megyek kedden 4D-re is! Kicsit nagyobb pár nappal, de akkor is ebben az idõpontban maradtunk! Boldog babavárást mindenkinek!


AFP-m 0, 62, hCG 1, 34 graviditás specifikus béta1 glikoprotein 0, 77 és terhességgel szövődött plazma protein-A 1, 05. Ezek jó értékek? Az AFP nem alacsony?

Mindenütt negatív van ráírva, az orvos is ezt mondta, csak a neten úgy olvastam, hogy 0,7 fölött jó.

Legjobb válasz: A neten ha még tovább keresgélsz, azt is megtalálod, hogy a legtöbb helyen meg 0,25 fölött jó. Ezt kórháza válogatja. A tiéd tökéletes eredmény, úgyhogy ne aggódj. AZ AFP amúgy is meglehetõsen megbízhatatlan vizsgálat, felesleges ezen parázni:)

A neten ha még tovább keresgélsz, azt is megtalálod, hogy a legtöbb helyen meg 0, 25 fölött jó. Ezt kórháza válogatja. A tiéd tökéletes eredmény, úgyhogy ne aggódj. AZ AFP amúgy is meglehetõsen megbízhatatlan vizsgálat, felesleges ezen parázni:)
Nekem az Afp 0, 68 volt, de az orvosom rendes volt és egybõl mondta, hogy nincs semmi baj, ne aggódjak, ma már sokkal alacsonyabb értékeket is elfogadnak! Elmentem genetikára is, ott mindent rendben találtak, és így meg is nyugodtam. Az Afp-s vizsgálat ma már egy elavult dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nagyjából nyugodt vagyok, mert tudom hogy megbízhatatlan a vizsgálat, csak gondoltam rákérdezek. Amúgy a nyitott velõcsõ esélye 1/10.000, a 21-es triszómia esélye 1/716 és a 18-as triszómai esélye 1/50.000, ezek jónak számítanak?
Szia! Nekem 0, 63 volt az afp eredményem, el kellett mennem genetikára, de ott mindent rendben találtak. Valószínüleg korán vettek vért a vizsgálathoz. Nem szabad idegeskedni, ez egy igen elavult módszer, ahogy azt más is írta. Boldog babavárást 21 hkm
Az összes eredményed tökéletes! Sok boldogságot nektek:)

Alacsony lett az afp-m, :- ( 0, 58. Mennyi volna mellé a normális terhességi hcg MoM-ban?

Nem tudom, hogy a hcg-m magas-e az afp mellé.

Legjobb válasz: A 0.58 még nem jelent semmi gondot. Kisfiammal 0.6 volt az AFP. Egészséges, egy nap híján hat hetes kisfiam van. Nekem a dokim az értékre azt mondta tökéletes, különös tekintettel arra, hogy mind az orrcsont látható volt és a tarkóredõ is határérték alatt volt. Szóval nyugi kedves kérdezõ, biztos rendben van nálatok is minden. Egyébként meg az AFP egy rendkívül elavult vizsgálat, sok országban már nem is alkalmazzák, nálunk is alapvetõen annyi a haszna, hogy frászt hoz a kismamákra...

A 0.58 még nem jelent semmi gondot. Kisfiammal 0.6 volt az AFP. Egészséges, egy nap híján hat hetes kisfiam van. Nekem a dokim az értékre azt mondta tökéletes, különös tekintettel arra, hogy mind az orrcsont látható volt és a tarkóredõ is határérték alatt volt. Szóval nyugi kedves kérdezõ, biztos rendben van nálatok is minden. Egyébként meg az AFP egy rendkívül elavult vizsgálat, sok országban már nem is alkalmazzák, nálunk is alapvetõen annyi a haszna, hogy frászt hoz a kismamákra...
A kérdező hozzászólása: A babuci 1 hónapos múlt, 5 hetes már, és egészséges, mint a makk. Az afp-t meg kivették a protokollból:-) Hála Istennek:-) !
Örülök, hogy minden rendben volt a genetikán :) Boldog babavárást és várjuk a híreket :)
A kérdező hozzászólása: Az utókornak írom ezeket, hátha valakinek hasznos lesz: Genetikai tanácsadós u.h. tökéletes lett, azért mondták, ha akarok menjek el négyes tesztre, mert ha az rosszabb, mint 1:350-hez, megcsinálják az amniot. De azt mondták nem muszáj, nincs nagy esély a bajra. Ha megszületett és nem felejtem el, megírom, hogy milyen egészséges babánk lett:-)
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön. A szülinapomon :-( hehh.
Mind a kettõ fals eredményhez vezet, jó trehány az orvosod :( A súly is befolyásolja az AFP-t, meg persze az is, ha nem megfelelõ idõben veszik le :( De tuti rendben van minden! Mikor mész a genetikára?
A kérdező hozzászólása: Nem írták rá, nekem kellett hasalnom a vérvételen valamit. Mondtam egy súlyt :-(. Amin gondolkodom, hogy a mensi szerint 15+0-n volt a vérvétel, mert a 12 hetes u.h. szerint az nekem a 16+0-m volt. Tehát lehet, hogy korán vették le.. de mindegy is. Nem tudom miért kell paráztatni tényleg a kismamákat. :-( remélem a tanácsadáson megnyugtatnak végre teljesen, mert szerintem a babámnak kutya baja.
Az szuper, hogy rendben volt minden az UH-n :) A súlyodat jól írták amúgy az AFP beutalóra?
A kérdező hozzászólása: 18 hetes u.h.-on minden rendben volt, de kombinált-integrált tesztet nem csináltattam:-( olyan fiatal vagyok, hogy egyszerûen nem gondoltam, hogy kéne, lányommal sem csináltattam mikor õt vártam, és nem is jutott eszembe. Hát elmegyek a genetikai tanácsadásra, ott is megnézik u.h-on, de magzatvíz vételt nem vállalok az biztos.!!!
Kislányommal 0, 61 lett az AFP, úgy, hogy véreztem is a terhesség alatt, ami meg ráadásul felfelé vinné. Most 7 hetes és teljesen egészséges. Ha a kombinált ill. esetleg intergált jó, ne törõdj vele. Nekem azt mondta a dokim, hogy õ még a praxisában nem látott olyat, hogy jó volt a kombinált, rossz az AFP, és beteg lett a baba.
Nekem most 0, 61 lett az AFP-m, a nagy fiammal 0, 46 volt és teljesen egészségesen született! Ha a kombinált teszted jó lett, meg a 18. hetes UH-n is minden rendben, akkor no para :) Nekem jó lett mindkettõ, de azért persze beutaltak a genetikára... Hát elmegyek, rászánom azt a napot :) Úgy tudom 2, 5 felett számít magasnak a ßHCG
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi hölgyeim, köszi! Tegnap még én is ezt hajtogattam magamnak, de mára??? Rossz gondolatok, stb. stb. KÖSZI!!!
nekem az elsõ lányomnál volt 0.5 de semmi baja nem volt. A dokim még rápillantani sem volt hajlandó az értékre, mert szerinte semmit sem ér.
Elsõ válaszoló vagyok: Gratula a babához:) sok-sok boldogságot nektek :)

Többes vetéléses anyukák akiknek utána volt sikeres terhessége is nektek is alacsony volt a vetélések miatt az AFP MOM értéke, de mégse lett baj?

2x vetéltem már(spontán,missed ab.) most ez sikeres 18hetes 2 napos de a MOM alacsony amit az el?zményes vetélésre fognak vagy ,hogy a lepény nem jól m?ködik....ezt mondták másnak is?

Legjobb válasz: Én nem jártam így, de az egyik ismerõs anyukának volt 1 vetélése, és a következõ babánál 0,4-es érték volt az AFP, nem lett semmi gond. Remélem, minden rendben lesz veletek!

Én nem jártam így, de az egyik ismerõs anyukának volt 1 vetélése, és a következõ babánál 0, 4-es érték volt az AFP, nem lett semmi gond. Remélem, minden rendben lesz veletek!
A kérdező hozzászólása: (AFP) 0, 41 MOM (HCG) 0, 29 MOM (SP1) 0, 37 MOM (PAPP-A) 0, 56 MOM A 21-es és a 18-as triszómia és a Nyitott velõcsõzáródási rendellenesség kockázata mind negatív. (16hét 3naposan vették le) Konzultált DR.Lukács-az alacsony markerértékek hátterében az elõzményi vetéléseket is figyelembe véve placentációs, trophoblast eltérés állhat.Rendszeres terhes gondozás.A lepényi funkció ellenõrzésére UH+arteria uterina Doppler a 22. héten Klinikán , lelettel kontroll, ill. azt követõen is 4 hetente.
A kérdező hozzászólása: utolsó nagyon köszi :D
A kérdező hozzászólása: Nyitott velõcsõzáródási rendellenesség (VZR) kockázatának becslése: 1/10.000, negatív. 21-triszómia kockázatának ecslése: 1/904, negatív. A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása alapján a 21-triszómia számított kockázata kisebb, mint 1/10.000. A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása, és az anya életkorának figyelembe vételével a 21-triszómia számított kockázata kisebb, mint 1/10.000, negatív. 18-triszómia kockázatának becslése: 1/50.000, negatív.
A kérdező hozzászólása: 2. köszi :D
Szia, én 5 babát veszítettem már el és nekem nem mondták hogy bármi probléma lenne az eredményemmel. AFP:1, 57 MOM HCG:0, 63 MOM 18-AS triszómia 1:10000 21-es triszómia 1:10000 Velõcsõzáródás:1:2530 Uh-ra majd csak hétfõn megyek. Az AFP 16+2 vették le. 18+5hkm
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást, de elsõ sorban olyan érdekel aki hasonlót élt meg... Anyum huga AFP-je is 0, 52lett és a genetikai uh-ja meg tökéletes...neki se javasoltak magzatvíz vizsgálatot, nekem se, mert a vetélés kockázata nagyobb lett volna, mint a fejlõdési rendellenességek....anyu hugának vmi vérömleny volt a petezsák körül, nem szívódott fel jól és emiatt lett alacsony, de azóta persze 5éves egészséges a lánya, :) ez nyugtat, meg hogy a doki is mondta aggódásra nincs ok, csak pihi kell hogy a méh felé menjen a vér áramlás, ne a mozgástól a végtagokba.Meg ha baj lenne a fejlõdésén meglátszana, de az uh-n a kornak minden megfelelõ.
Nekem 2 vetélés és egy méhen kívüli terhesség után 1 körüli volt az értékem. Szerintem ne aggódj, ez egy elavult vizsgálat.
Segíteni sajnos nem tudok, de kívánom, minden rendben legyen.
A kérdező hozzászólása: a genetikai uh: Ultrahang lelet:Egy élõ magzta, I. fejvégû fekvésben látható. A magzatvíz átlagos. A lepény a mellsõ falon, jó helyen tapad. BPD: 40mm (36-47) Thorax AP: 39*35mm Femur:28mm (21-31) A szímitottnak megfelelõ terhességi kor (18hét0nap). A terhességi kornak megfelelõen fejlett magzat, malformatio jelenleg nem látható.
Minden renben volt?

Ha a terhesség ikerterhességgel indult, de a másik petezsák idõközben felszívódott, az okozhat valamivel magasabb AFP értéket?

Utrogestant is szedtem..

Legjobb válasz: nem kell törödnöd az AFP eredménynel, júliustól végre itthon is megszüntetik a vizsgálatot. Épp azért mert sok fals rossz eredmény szüeltik. Ha pár hónappal késöbb lennél pont ennyi idös várandós már nem is néznék. Sok külföldi országban sok éve nem is alkalmazzák.

nem kell törödnöd az AFP eredménynel, júliustól végre itthon is megszüntetik a vizsgálatot. Épp azért mert sok fals rossz eredmény szüeltik. Ha pár hónappal késöbb lennél pont ennyi idös várandós már nem is néznék. Sok külföldi országban sok éve nem is alkalmazzák.

Az afp-vizsgálat elvileg a 16. héten esedékes. Előtte és utána rossz eredményt adhat, de hogyan határozzák meg azt a terhességi kort?

Úgyértem utolsó menzeszt?l számított 16.hét vagy a terhesség alatt esetleg korrigált id?ben.mert én elvileg menzesz szerint 16 hetes vagyok de a 12.heti Uh-on visszairtak 1 héttel.tehát akkor 15 hetesen lesz meg az afp-m?

Legjobb válasz: Teljesen igaz, nekem alacsony lett. Elküldtek genetikushoz. A váróban mindenki AFP miatt volt ott. Szerintem csak azért csinálják, hogy a genetikusoknak legyen munkája.

Teljesen igaz, nekem alacsony lett. Elküldtek genetikushoz. A váróban mindenki AFP miatt volt ott. Szerintem csak azért csinálják, hogy a genetikusoknak legyen munkája.
Az AFP amúgy is csak 10%-ban ad megbízható, pontos eredményt. Nagyon elmaradott vizsgáõlat, külföldön sok helyütt már nem is végzik. Én sem adok rá, inkább kombinált tesztet csináltatok, az 95%-os pontosságú.
Nekem a 12.heti uh-on pontosan megmondta a doki, melyik nap menjek. Akkor már elvileg 17. hetes voltam, de tõlem meg is kérdezték, mikor elvették a papírt, s ráírták kiegészítésnek az idõmet. Aztán vérvétel elõtt a súlyomat is lemérték, és azt is felírták. Mikor mentem a 18. heti uh-ra, ott még fiatalabb terhesnek néztek, így vissza kellett mennem, de egyéb problémám nem volt. Azt mondták az eredmény is jó így. S sztem az elején még "felesleges" számolgatni, h mennyi idõs vagy, mert a baba növekedésével mindig változni fog. Boldog babavárást!
Az átírt idõpont szerint betöltött 16. hét számít. Nekem a 12. heti uh szerint egy 4 nappal fiatalabb volt a babám, az afp-t levették pontosan a betöltött 16. hét elsõ napján, és baromi alacsony lett. Éppen tegnap voltam genetikusnál, baromi alapos uh-ot csinált, ez egyúttal a 18. heti uh is volt. A babának semmi baja! Szerintem még jobban is jársz, ha esetleg egy kicsit korábban mész afp-re és nem lesz jó az érték. Ha magas, csak akkor van egy kis aggódni való! Zökkenõmentes babavárást kívánok!
Elméletileg volt egy 0. UH-od. Ez olyan 7-8 hetes kellett volna lennie. Baromi pontos, ekkor még minden babó adott napon ugyan akkora, így napra pontosan meg tudják állapítani a terhességi idõdet. Ehhez képest betöltött 16. hét, a 12. héten már lehet kicsit nagyobb a babád akár a terhes vitamintól :) De szomorú, hogy még egyáltalán van ez a vizsgálat, elavult, más országokban már nincs, fals eredményt ad, utána meg járkálhatsz genetikushoz :( Drukkolok, h jó eredményt kapj! 35h km :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó menzesz 2009 július 6.án volt, elvileg akkor már betöltöttem a 16.hetet sõt!de a 12.héten visszairtak 1héttel tehát akkor 15. hetet betöltöttem.a vizsgálat vagyis a vérvétel most csütörtökön lesz.akkor ha jól értem korán...
pont ma voltam jól meg is szurkáltak mert nem találták a vénámat.fontos h 16 kort betöltsd, én kecskeméti vagyok és itt nem csinálják elõbb.SÕT nem is szabadna sehol...én még ilyet nem is hallottam h elõbb csinálják.akkor felesleges is levenni a vért mert nem azt mutatja amit kellene.egyébként az uh szerint állapítják meg a kort.a mensi az nem számít.boldog baba várást
Van ahol elõtte megnézik uh-n, mert tényleg rossz eredményt adhat. Nekem azt mondták, hogy 16-17. héten menjek, tehát inkább késõbb, mint elõbb. 12. heti uh-hoz képest már változhatott.
A kérdező hozzászólása: akkor ne izguljak h a nem idõben végzett vizsgálat miatt lesz esetleg egy rosszabb eredményem?!
A 12. heti uh szerint számolják, de manapság már inkább a 15. héten végzik, vagyis eltérõ a tendencia kórházanként..

16 hetes kismama vagyok rossz lett az AFP ez a második terhességem az elsőnél is rossz volt ugyan ez az eredmény egészsége lányom született velőcső záródási rendellenesség 1>50 pozitiv mi lehet velem lehet valami öszefüggés?

Legjobb válasz: Az én AFP-m nagyon alacsony volt (0,4), a hCG-m magas (2) és ehhez társult egy 1/44 és 1/22 kockázatú Down-szindróma veszély. Elküldtek genetikára, ott az UH több magzatvizet és feszesen telt magzati gyomrot mutatott (addig az UH-k tökéletesek voltak!!!), így erõsen ajánlották az amniot. Elõször nem akartuk vállalni, mert féltünk a vetélési kockázattól, de végül visszamentünk. Több, mint 3 hét idegesség, fokozott elõvigyázatosság és kímélet után megtudtuk, hogy a kisbabánk egészséges. Remélem, ez a születéséig és utána is így marad... Szerintem nálad sincs semmi gond, fõleg, ha a kislányod is egészséges lett. Ha javasolják az amniot, csináltasd meg, így legalább 6 hónap helyett csak 3 hetet izgulsz azon, hogy egészséges legyen a pici. És csak pozitívan! 27+4 hkm

Az én AFP-m nagyon alacsony volt (0, 4), a hCG-m magas (2) és ehhez társult egy 1/44 és 1/22 kockázatú Down-szindróma veszély. Elküldtek genetikára, ott az UH több magzatvizet és feszesen telt magzati gyomrot mutatott (addig az UH-k tökéletesek voltak!!!), így erõsen ajánlották az amniot. Elõször nem akartuk vállalni, mert féltünk a vetélési kockázattól, de végül visszamentünk. Több, mint 3 hét idegesség, fokozott elõvigyázatosság és kímélet után megtudtuk, hogy a kisbabánk egészséges. Remélem, ez a születéséig és utána is így marad... Szerintem nálad sincs semmi gond, fõleg, ha a kislányod is egészséges lett. Ha javasolják az amniot, csináltasd meg, így legalább 6 hónap helyett csak 3 hetet izgulsz azon, hogy egészséges legyen a pici. És csak pozitívan! 27+4 hkm

Amit az Afp eredményen látok, h. a terhességi hét a vérvételkor, az helyes eredmény?

Mármint az tuti,hogy annyi hetes,napos voltam vérvételkor,amennyi oda fel van tüntetve?!

Legjobb válasz: A terhességet a mensi elsõ napjától számolják. Számolj utána!

A terhességet a mensi elsõ napjától számolják. Számolj utána!
A kérdező hozzászólása: nekem nem, hanem uh alapján.De úgyis nagyobb a baba:)
dehogy tuti csak egy átlaghoz viszonyítanak bár az elsõ trimeszterben még szinte azonos ütemben fejlõdnek, de a vége felé már nagyon nagy eltérések lehetnek kisfiamnak akkora buksija volt, hogy a 32. heti uh a fejet már 36. hetesnek írta, (a combot meg 31. hetesnek) a 36. heti uh meg már nem írt a fejéhez semmit, mert akkora volt, hogy túlnõtte a 40 hetet :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!