Találatok a következő kifejezésre: Az AFP a nőgyógyász vagy a (8 db)

Az AFP eredményt a nőgyógyász vagy a védőnő elemzi ki? Ugye addig nem lehet 18 hetes UH-ra menni amíg nincs meg az AFP eredmény?

Legjobb válasz: Az AFP eredményt a védõnõ kapja meg, de én a magánorvosomhoz vittem kiértékelésre, ugyanis azt õ értékeli ki. Igen, csak utána ha megvan az eredmény mehetsz UH-ra.

Az AFP eredményt a védõnõ kapja meg, de én a magánorvosomhoz vittem kiértékelésre, ugyanis azt õ értékeli ki. Igen, csak utána ha megvan az eredmény mehetsz UH-ra.
Nálunk az AFP eredményt a laborból a kórházba küldik és a kötelezõ 18 heti ultrahangkor kielemzik, összeegyeztetik az ultrahangon látottakkal és csak utánna kerül az én kezembe! A védõnõ nem tud mit kielemezni, hiszen az AFP ultrahang nélkül semmit sem ér. Szerintem hívd fel a védõnõd és kérdezd meg, hogy nálatok ez hogy mûködik. Gratulálok a babához!
Nálunk a klinikára megy az eredmény, de gondolom a laborban elemzik ki és az erdményt írják ki és küldik el. Sok esetben csak egy szám, a MOM érték (ennek még én is tudom a referencia tarományát, pedig nem vagyok doki)... Van ahol több értéket is rá írnak. Vannak olyan helyek ahol az AFP eredmények a védõnõhöz mennek a hepatítisszel együtt. Valóban meg kell várni az eredményt az UH-hoz, mert ha nem egésszn stimmel az eredmény akkor alaposabb UH-t kell csinálni, esetleg genetikai tanácsadásra menni vagy hasonlók. De ha elsõre nem is jó az eredmény sem kell azonnal kétségbe esni, mert a vizsgálat eredménye nagyon sok mindentõl függ, "könnyen" hibázhatnak a kiértékeléssel.

Az AFP vagy a hepatitis eredménye van meg egy nap alatt? És melyiket küldik a nőgyógyásznak?

16 hetes vagyok, tegnap voltam ezeken a vérvételeken. Mondták, hogy valamelyik kész lesz mára, de nem emlékszem melyik.

Legjobb válasz: AFP hamarabb készül el, a hepatitisre kell sokat várni.

AFP hamarabb készül el, a hepatitisre kell sokat várni.

Genetikai ambulanciára küldött a nőgyógyászom az AFP miatt, gondolom ott UH és vérvétel is lesz. A vérvétel éhgyomorral kell történjen vagy sem?

Legjobb válasz: Én nemrég voltam AFP szûrésen,és én nem ettem elõtte.Sajna nem emlékszem hogy akkor mit mondott a doki,de jobb ha éhgyomorral mész.Majd a kész vérvétel lelettel kell elmenned U.H.-ra,anélkül nem is fogadnának genetikain.

Én nemrég voltam AFP szûrésen, és én nem ettem elõtte.Sajna nem emlékszem hogy akkor mit mondott a doki, de jobb ha éhgyomorral mész.Majd a kész vérvétel lelettel kell elmenned U.H.-ra, anélkül nem is fogadnának genetikain.
Mivel nem néznek vércukrot ezért nem kell az éhgyomor, de én se vagyok biztos benne, ezért inkább menj éhgyomorra. Szólj, hogy terhes vagy és éhgyomorra jöttél ezért vegyenek elõrébb. Nálunk jó fejek voltak és elsõnek hívtak szinte be.


Én 17 hetes vagyok . Most várom az első babámat. Sajnos még nem érzem a mozgásokat és csak 3 hét múlva kell vissza mennem a nőgyógyászhoz. Mikorra meglesz az Afp eredményem. Kicsit aggódom . Szerintetek ez normális vagy van valami gond?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam,hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!

Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam, hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!
nyugi 19-22 hét! de ha baj lenne az már jelentkezett volna!
Szia. Nyugi, semmi baj!! Az elsõt mindig késõbb érzi az ember. É 19+1hetesen éreztem elõször az elsõt. Nem kell sok idõ és te is meg fogod érezni ezt a csodás érzést! 15hkm.
Tök para ez az idõszak, nem érzed még a mozgást, és meg sem tudsz róla gyõzõdni, hogy jól van-e. Ha nagyon aggódsz menj el szerintem egy UH-ra. Nekem kellett 19 hetesen menni, meg majd 30 hetesen, de ki nem bírom az tuti, szóval a köztes idõben elmegyek egy 4D-re :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! Kicsit megnyugodtam .Remélem minden okés lesz várok türelmesen :) )))

14 hetes terhes vagyok. Voltam 2 héttel ezelött kombinált teszten, mivel 35 éves vagyok, aminek az eredménye 1:7200. A nőgyógyászom azt mondta, hogy nincs szükség az AFP-re, mivel nagyon jó lett az eredményem. Lehetséges ez?

Én azt hittem, hogy az AFP mindenkinek kötelez?. Nem tudom mit csináljak.

Legjobb válasz: Kezdetnek talán lapozgasd ki az Értelmezõ szótárból a "kategória" szó jelentését is :)

Kezdetnek talán lapozgasd ki az Értelmezõ szótárból a "kategória" szó jelentését is :)
Szia! Az AFP ingyenes és kötelezõ. Bár mivel volt kombinált teszted és jó lett ezért lehet elhanyagolhatónak tekinti az orvosod. De ártani nem ártana. Mondjuk az AFP elavult és a környezõ országokban nem is nagyon alkalmazzák már. egy vérvizsgálatból áll igazán elvégezhetné! Ha nincs választott orvosod menj be a terhes gondozóba. Ha meg van azért fizeted!

A nőgyógyászom jan. 17-ére számolta ki az AFP-s vérvétel időpontját. Nálunk csak minden kedden csinálnak ilyet a laborban. Nagy baj, ha 15-én megcsináltatom? Vagy várjak még egy hetet és menjek 22-én?

Legjobb válasz: Szerintem inkább 2 nappal elõbb, mint 5 nappal késõbb.Van akinél nem tudják pontosan meghatározni a terhesség idejét,mégis minden rendben. Ne aggódj 2 nap nem okoz akkora eltérést az eredményben, hogy az rossz legyen.De ha gondolod kérdezd meg a dokid, hogy õ melyik idõpontot javasolja.Boldog baba várást.14 hetes kismami.

Szerintem inkább 2 nappal elõbb, mint 5 nappal késõbb.Van akinél nem tudják pontosan meghatározni a terhesség idejét, mégis minden rendben. Ne aggódj 2 nap nem okoz akkora eltérést az eredményben, hogy az rossz legyen.De ha gondolod kérdezd meg a dokid, hogy õ melyik idõpontot javasolja.Boldog baba várást.14 hetes kismami.
A betöltött 16 hétnek meg kell lennie, elõbb nem csinálják meg. És a doki ír ki idõpontra, ez nem önkényes vizsgálat. Nálunk mindig csütörtökön van tanácsadás-vérvétel, én is 16 hét+ 5 naposan voltam, és a laboros is azt mondta , hogy semmi jelentõsége. Ne izgulj, minden rendben lesz
Az AFP érték annyira nem mérvadó, mint évekkel korábban.Ma már csak egy megszokás.Nekem korán vették le és alacsony lett.Azt az egy napot, amíg kiderült, h csak elmérték a kicsit, no azt nem kívánom senkinek.de ma már tudom, h ezen nem kell parázni.
Nekem az afp-t 17.hetesen 1 naposan vették le. Ne aggógj a doki azt mondta, hogy a 16-18.hét között kell megtörténni a vizsgálatnak. A vizsgálati papírra ráírják, hogy pontosan, hány hetes mennyi napos vagy és az eredményt is ennek arányában értékelik ki. A 16-ik hét elõtt azért semmi képppen ne menj el. Boldog babavárást!! 19. hetes kismama
Igen a klinikán a terhesambulanciára kell bemenni a vérvétel után 7-10 nap. Üdv.20hetes km.

AFP:1, 69;a többi eredményem a kombináltból is mind jó.39 vagyok, a nőgyógyászom nem javasolja az amniót! Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Utolsó válaszadónak: minden tiszteletem hogy mindenképpen megtartottátok volna. Mégiscsak egy kis élet! Sajnos még ha egészségesen születik is egy kicsit akkor is megbetegedhet az élete folyamán. Én sem csináltatom meg az amniot, nem hiszem hogy eldobnám magamtól ha valami baj kiderülne. Szóval csak annyi hogy babysitterként egy évig volt a "kezem alatt" egy dawn kóros, 10 éves kisfiú, de imádnivalóan jó fej volt, komolyan mondom, egy hét múlva már fel sem tûnt nekem hogy dawn-os, én is és mindenki a környezetében éppen úgy viselkedett vele mint a többi hasonló korú gyerekkel. A sajátosságait el kellett fogadni, de ennyi :)

Utolsó válaszadónak: minden tiszteletem hogy mindenképpen megtartottátok volna. Mégiscsak egy kis élet! Sajnos még ha egészségesen születik is egy kicsit akkor is megbetegedhet az élete folyamán. Én sem csináltatom meg az amniot, nem hiszem hogy eldobnám magamtól ha valami baj kiderülne. Szóval csak annyi hogy babysitterként egy évig volt a "kezem alatt" egy dawn kóros, 10 éves kisfiú, de imádnivalóan jó fej volt, komolyan mondom, egy hét múlva már fel sem tûnt nekem hogy dawn-os, én is és mindenki a környezetében éppen úgy viselkedett vele mint a többi hasonló korú gyerekkel. A sajátosságait el kellett fogadni, de ennyi :)
Ha bízol az orvosodban, akkor nincs min gondolkodnod!!!
Szerintem sem kell amnio. :) ( a következõ gyerkõcnél már én is 35 felett leszek, és, ha minden eredmény jó, én sem fogom megcsináltatni) Persze ezt Neked kell eldönteni.Boldog babavárást.
37 vagyok, nekem minden eredményem jó lett, mégis megcsináltattam a magam megnyugtatására.
Nekem is jó lett minden eredményedm, de a korom miatt /36/ felmerült az amin.., de én sem vállaltam be, sõt a 38 éves barátnõm sem.Szerintem halgass az orvosodra.Az afp-d meg szerintem tökéletes, nálunk 2, 5-ig jó!
Szia! Nem szeretnélek megijeszteni, de az én babám Down - szindrómával született, annak ellenére, hogy jó volt az AFP és a tarkóredõ is. Magzatvízre nem mentünk el, mert semmi nem adott rá okot és féltem attól az 1 - 2 % kockázattól (a sógornõmnél emiatt indult meg a szülés 25 hetesen). Mi egyébként is úgy voltunk vele, hogyha rossz lenne az eredmény a magzatvízvételnél, akkor is megtartjuk a babát. 28 évesen szültem. Ezt nektek kell eldönteni. Remélem minden rendben lesz nálatok. Szorítok. :) )
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy bizonyos kockázat fennáll, elõfordulhat más rendellenesség is, nem csak Down kór, egyenlõre megnyugtatott az orvosom, az UH.-al is meg volt elégedve, fürge baba, remélem minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem megkérdezni hogy hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tanácsokat, utolsó válaszolónak pedig külön kívánok sok egészséget és kitartást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!