Találatok a következő kifejezésre: Az AFP 0.8 MOM lett (3 db)

Az AFP eredményem 0.8 MOM lett. Ez jó? Nem túl alacsony?

Közben pedig van egy hematómám, ami miatt azt mondták lehetnek magasabbak az eredmények.

Legjobb válasz: Ez jó!

Ez jó!
0.7 - 2.5 kozott oke :)
Szíja!Jó!Nyugi!
Még ha az érték magasabb vagy alacsonyabb is lenne akkor sem kell aggódni! Mert az se mindegy melyik héten végzik. Általában a legjobb ha a 16. terhességi héten, de hát nem lehet pontosan tudni a fogantatás napját. Ugyhogy nyugi!! Nekem magasabb volt mégis gyönyörû egészséges babánk lett. Ja meg már olyat is olvastam hogy délután sokkat pontosabban lehet mérni. És kimegy délután kórházba???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egy kicsit megnyugtattatok!

Lehet probléma a babával ha az AFP-m 0.8 Mom (minimum határérték) lett?

Legjobb válasz: SZia! Nos az elõzõ értelmes hozzászólónak köszönjük, inkább húzzon vlmelyik értelmes csetoldalra, ha ennyire unatkozik. NEkem 0.82 lett az AFP és senki egy szót se szólt mivel ez teljesen normális. Úgyhogy na aggódj. Ha az egyéb szûrõvizsgálatok jók lettek, ez az eredmény teljesen ok. Egyébként a nagy közhiedelem szerint, ha ennyire alacsony ez az érték, nagyon valószínû, hogy fiad lesz. NEkem ez bejött:-D SOk sikert a továbbiakhoz!

SZia! Nos az elõzõ értelmes hozzászólónak köszönjük, inkább húzzon vlmelyik értelmes csetoldalra, ha ennyire unatkozik. NEkem 0.82 lett az AFP és senki egy szót se szólt mivel ez teljesen normális. Úgyhogy na aggódj. Ha az egyéb szûrõvizsgálatok jók lettek, ez az eredmény teljesen ok. Egyébként a nagy közhiedelem szerint, ha ennyire alacsony ez az érték, nagyon valószínû, hogy fiad lesz. NEkem ez bejött:-D SOk sikert a továbbiakhoz!
Egyetértek az elõttem szólóval.Ezt a hülyeséget miért nem törlik? Amúgy Kedves kismama ne aggódj, nekem 0, 75 lett annó és én is pici fiút várok.Ma vagyunk 28 hetesek, túl a 4dik 4D Uh és nincs semmi baja a picinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a segítséget!Már megcsinálták az amniot is de még nem tudok eredményt.Megijesztett az orvos a genetikán mert azt mondta hogy a koromra való tekintettel (32 leszek októberben)és az alacsony Afp miatt szükségesnek találja a magzatvízvételt.Pedig az eddigi eredmények nagyon jók és az ultrahangon sem találtak semmit.És igazatok van én is fiú gyermeket várok!:)

Segítséget kérnék Tőletek. Kész lett az AFP-m és nem tudok eligazodni rajta. Tudtok Nekem segíteni? Terhességi AFP 25, 90 ng/ml, MOM érték 0, 74, Korrigált AFP MOM 0, 85, Terhességi HCG MOM 0, 79mU/ml, APP Median 34, 8 Ezek most jónak számítanak?

Legjobb válasz: Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Sztem neked a normál tartományba esik!

Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Sztem neked a normál tartományba esik!
A kérdező hozzászólása: A 0, 74-es MOM érték nem a túl alacsony kategóriába tartozik?
Nekem 0.77 lett, és nekem uh-n ráírták a papíromra, hogy genetikai tanácsadás! Beszéltem a dokimmal és mivel minden más eredményem rendben volt, az uh is tökéletes lett, õ is azt mondta felesleges. Én nem is mentem el, azóta is rendben vagyunk, hamarosan kibújik a kisfiam:) 39 hetes km
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nincs más lehetõségem, mint megvárni a jövõ hét pénteket, amikor is vissza kell menni dokimhoz. :-( Hát ez van. De lehetséges, hogy csak kismama-parában szenvedek. :-( Köszönöm a választ.
A kapott eredmény elbírálása és értékelése minden esetben a gondozást végzõ orvos feladata, kóros lelet esetén pedig a genetikai tanácsadó véleménye tekinthetõ irányadónak a további diagnosztikus vizsgálatok elbírálása tekintetében. Az alacsony AFP érték tehát nem minden esetben jelent genetikai rendellenességet, ennek elbírálása minden esetben genetikai tanácsadó feladata. Ha valóban genetikushoz kell fordulnod én mindenképp az Istenhegyi Klinikát ajánlanám - Dr. Hajdú Krisztina szülész-nõgy. genetikus!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igyekszem nem aggódni, de azért köszönöm a tippet.
Tök jó az eredményed és a korrigált értéket kell nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!