Találatok a következő kifejezésre: Az AFP értékem 0,7 (8 db)

Az AFP értékem 0.68 mol, ami alatta van a megengedett 0.7 molnak, így Dow-kor gyanus a kisbabám? Meddig lehet elvetetni?

Nem meri senki kijelenteni, hogy nem , vagy igen, sajnos nincs fogadott orvosom, és most örl?döm, hogy mi is lesz. 21 hetes vagyok, kihez forduljak, hová mennyek? Pécsett élek, akinek van hasnoló tapasztalata, vagy tud valamit ez ügyben segíteni, kérem segítsen! A többi adatom jó, de mivel ugye nincs fogadott n?gyógyászom, így ki tudja lehet, hogy a jónak hitt adatok rosszak, mert nem nézték meg elég tüzetesen. AFP-m: 0,68 mol nyaki red?: 1,2 mm kombinált teszt. alacsony Dawn kor: 1: 36 000 Edwards kor: 1: 50 000

Legjobb válasz: Az AFP szart sem ér, a Down 1:36000 meg nagyon jó eredmény! Csináltass amniocentézist, az 99,99%-os pontosságú, de abban biztos lehetsz, hogy senki sem fogja kijelenteni, hogy garantáltan egészséges a babád. Az amniocentézisnél viszont van egy minimális vetélési kockázat. Ennyi idõsen elvetetni nem lehet, ha tényleg beteg, akkor sajna meg kell szülnöd. Viszont az eredményeid nagyon jók!!! Egyébként engem is elküldtek Bp-re amnio-ra, nem csináltattam meg, mert az UH-k jók voltak, csak az AFP-m volt alacsony (alacsonyabb, mint a Tied). Aztán egész véletlenül kiderült, hogy a kezeletlen terhességi diabéteszem miatt. Sok-sok szépet és jót gondoltam a dokimról ezek után...

::) )) na ez jó volt.Amúgy jól bírom de hosszúnak tünik már::) )
Az AFP szart sem ér, a Down 1:36000 meg nagyon jó eredmény! Csináltass amniocentézist, az 99, 99%-os pontosságú, de abban biztos lehetsz, hogy senki sem fogja kijelenteni, hogy garantáltan egészséges a babád. Az amniocentézisnél viszont van egy minimális vetélési kockázat. Ennyi idõsen elvetetni nem lehet, ha tényleg beteg, akkor sajna meg kell szülnöd. Viszont az eredményeid nagyon jók!!! Egyébként engem is elküldtek Bp-re amnio-ra, nem csináltattam meg, mert az UH-k jók voltak, csak az AFP-m volt alacsony (alacsonyabb, mint a Tied). Aztán egész véletlenül kiderült, hogy a kezeletlen terhességi diabéteszem miatt. Sok-sok szépet és jót gondoltam a dokimról ezek után...
Kedves Mónika! És hogy bírod a 332. hetet? Ne hari, nem lehetett kihagyni ezt az elírtás! :) )) (elõzõ)
És persze elírás... (én sem vagyok különb)
Mindjárt elvetetni, hogyne.... Ne foglalkozz vele, semmi baja a babádnak. Ha baja lenne, már jelezte volna a doki, hogy gondolkodj....
Dehogy Down kóros!! Az AFP-t igazából arra találták ki, hogy kimutassa a nyitott hasfalat ill. hátgerincet de arról akkor lehet szó ha magas lesz az eredmény. Ezt nem olyan régen "találták" ki, hogy ha alacsony az Down gyanús lehet mert több down-os baba eredménye alacsony (de nem mind csak van több) lett. A down kórt ezzel a vizsgálattal nem lehet kimutatni viszont a kombinált tesz meg direkt erre lett kitalálva és az az eredmény neked szuper jó lett! Állítólag még a lányoknál szokott alacsonyabb lenni az AFP meg persze akkor ha hamarabb lett levéve esetleg a minta mint a betöltött 16hét. Nekem ugyanez volt mint neked de tényleg ugyanez a kombinált teszt eredmény, csak nekem az AFP 0, 64lett. Mondanom sem kell, hogy egészséges kislányom született lassan 3 éves.
Már egy ideje bebizonyosodott, hogy az AFP teljesen alkalmatlan a down kór szûrésére. Külföldön már rég nem csinálnak AFP vizsgálatot, csak valahogy mi mindig mindenben le vagyunk maradva. A kombinált teszt sokkal megbízhatóbb, és mivel nálad alacsony kockázat jött ki, ezért nem kell aggódnod. A többiekkel ellentétben én nem ajánlgatnám az amniocentézist, ugyanis a vetélés esélye sokkal nagyobb, mint hogy down kóros a babád. (egyébként az nem mol, hanem MoM)
Szerintem se aggódj, az afp nem sokat ér, nekem például jó lett, a kombináltam meg nagyon rossz, és így sincs semmi baj, szóval minden vérvétel, illetve arány számítás nem kizárólag a babádat nézi. Egyedül az amniocentézis ami ilyen korban a babád kromoszómáit nézi. De elõbb menj el egy 4D ultrahangra, vagy ha tudsz, akkor jelentkezz be az Istenhegyi klinikára, ott szakavatott kezekben leszel, és tuti kiszûrik ha baj van, illetve tudnak segíteni hogyan tovább! Amúgy a 24. hétig végeznek terhességmegszakítást, de ilyenkor már meg kell szülnöd a babádat, nem vetélésrõl van szó. De nyugodj meg nem lesz semmi baja a babádnak! Egy, már lassan az összes vizsgálaton átesett kismami
Ne izgulj semmi baja a babának az afp egy elavult módszer már nem is csinálják sehol csak Magyarországon.Ha megnyugtat menny el egy 4d genetikai ultrahangra és ott mindent megnéznek ha van valami úgyis szolnak. Feleslegesen ne parázz.
Ne aggódj az én AFP:0.60 volt nyaki redõ 1.9 Kombinált teszt :közepes kockázt ezért megcsináltattam az integrált tesztet is:Alacsony kockázat.Ezekkel az eredményekkel elmentem genetikai UH ahol minden ok volt.Ja és 37 éves vagyok Most vagyok 332 hetes és a 4d Uh is minden oké volt.Szóval ne aggódj!!!
Nekem meg magas lett az AFP-m, négyszer vettek vért, aztán a kutya sem törõdött vele, a genetikán sem. Azt mondták, hogy elmehetek genetikai ultrahangra Pécsre, vagy Pestre, de nem adtak beutalót. Én saját úton mentem el 4D-re, szerencsére nem lett semmi baja a babának. De megcsináltathatod az amnicentezist is, abból minden kiderül. De az AFP egy nagyon elavult vizsgálat, arra nem érdemes alapozni.
menj el egy magán ultrahangra 4d és ott majd megnyugtatnak.Megnézik az orr csontot, homlokcsontot stb Ne aggódj!

Jó érték az AFP MOM =0, 80? A papíromon az értékhatár 0, 51-2, 0 de a neten úgy olvastam, hogy 0, 7-2, 5 az AFP értékhatára? Most a kettő közül melyik a jó? Az AFP vizsgálat előtt 5 nappal bevéreztem, a vérzés befolyásolja-e az AFP eredményét?

Legjobb válasz: Elvileg befolyasolhatja, de pont forditva: megemeli az erteket, altalaban versenel sokkal magasabb MoM ertek jon ki, mint kellene, 2,4 felett. A te esetedben biztos nem befolyasolta, mert nalad 0.8. Nekem 0.7 volt, az en papiromon 0.7 es 2.4 kozott volt a hatarertek, tehat a hataron voltam, de a genetikai uh. kimutatta, h a baba egeszseges. (4D-s) Oda sajat magam mentem el, mert az orvos szerint jo volt a 0.7, nem irt tovabbi vizsgalatot. Mashol 0.5 az laso hatar. A 0.8 szerintem teljesen jo, de ha a magad megnyugtatasara szeretnel kicsit tovabb jarni, menk el egy 4D-s genetikai uh-ra, es ott tokeletes kepet katpok a picirol, lelkiismeretesen, 20 percig merik-nezik a babat!

Elvileg befolyasolhatja, de pont forditva: megemeli az erteket, altalaban versenel sokkal magasabb MoM ertek jon ki, mint kellene, 2, 4 felett. A te esetedben biztos nem befolyasolta, mert nalad 0.8. Nekem 0.7 volt, az en papiromon 0.7 es 2.4 kozott volt a hatarertek, tehat a hataron voltam, de a genetikai uh. kimutatta, h a baba egeszseges. (4D-s) Oda sajat magam mentem el, mert az orvos szerint jo volt a 0.7, nem irt tovabbi vizsgalatot. Mashol 0.5 az laso hatar. A 0.8 szerintem teljesen jo, de ha a magad megnyugtatasara szeretnel kicsit tovabb jarni, menk el egy 4D-s genetikai uh-ra, es ott tokeletes kepet katpok a picirol, lelkiismeretesen, 20 percig merik-nezik a babat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válasz! Jövõ héten mindenképp elmegyek egy 4D-s genetikai UH-ra!
Szia! Nekem 0, 87 volt, de a doki a 18. heti uh.on azt mondta, hogy már 0, 9 a határ, és elküldött genetikai tanácsadásra. A papíron amúgy 0, 5 volt alsó határnak feltüntetve. Mindenesetre legalább megnyugodtam, hogy nem találtak semmi rosszat. Sok boldogságot!
Sziasztok! Amikor tõlem vették az AFP-re a vért, nálunk 0.4 volt az alsó érték, a felsõ pedig 1.8, az enyém 0.8 lett, és teljesen egészséges a kislányom, két hét múlva tölti egy elsõ életévét!
Szia! Nem egyformán csináják az AFP-t. Nekem például 0, 6 lett, teljesen megrémültem, mert én is azt olvastam, hogy 0, 7-tõl jó! A dokim egyáltalán nem lepõdött meg az értékemen, szerinte teljesen normális. Elmagyarázta, hogy mindenhol másképp van meghatározva a normális értéktartomány, s higgyem el, hogy ennél alacsonyabb AFP-vel rengetegen szülnek egészséges gyermeket. Az itteni barátnõim közül, szinte mindenkinek 0, 6 és 0, 8 között van az AFP-je. Azt is mondta a dokim, hogy az az értékhatár számít, amit megadnak a leleten. Szóval a tiéd teljesen normális! Sok boldogságot nektek!

Az AFP mom értékem 0, 7. Ez most jó vagy rossz?

19-20.heti Uh eredmények:

Legjobb válasz: Nekem ugyanez volt a kisfiammal! 0,7 volt az AFP-m.Azt mondták alacsony.Semmi baj nem volt,egészséges babát szültem! Biztonság kedvéért elmentem down szûrésre,de ezt nem állja a TB.Most kb. 25000Ft. az ára ennek a vizsgálatnak.

Nekem ugyanez volt a kisfiammal! 0, 7 volt az AFP-m.Azt mondták alacsony.Semmi baj nem volt, egészséges babát szültem! Biztonság kedvéért elmentem down szûrésre, de ezt nem állja a TB.Most kb. 25000Ft. az ára ennek a vizsgálatnak.
Sokszor elõfurdul, hogy az AFP vizsgálat eredménye minden ok nélkül rossz. Sok országban épp ezért nem is végzik ezt a vizsgálatot, mert sok esetben ok nélkül hozza a frászt az anyukákra. Menj el a genetikai UH-ra és ha ott mindent rendben találnak, ne hagyd magad ijeszgetni! Rengeteg egészséges baba született rossz AFP eredmény után!
Szia, szerintem sem kell aggódni, az alsó érték 0, 8 neked is szinte ennyi és ez nem jelent semmit. Menj el az istenhegyi úton lévõ diagnosztikai centrumba, én is voltam down szûrésen, azt hiszem kb. 25.000 Ft, de legalább megnyugszol.www.gendiagnosztika.hu. AZ AFP változik és sosem mutat korrekt eredményt. Ne aggódj! sok sikert.

AFP eredményen ez áll: Terhes AFP 28, 00-57, 00 nekem ez 43, 60ng/ml, AFP átlag: 38, 50ng/ml, MOM index 0, 70-1, 30 nekem ez 1, 20. Én arra számítottam, hogy lesz egy 0, 7-2, 5 közé eső értékem, mert azt olvastam, hogy addig jó. De most ez jó így?

Legjobb válasz: A Te átlagaidhoz nézték,(súlyod,életkorod),és beleesik a tartományaidba az érték,szerintem ezért jó.Az afp átlagom volt más nekem, de a MOM az 0,7-2-5 volt a tartomány.De mondom ezeket tudod személyre szabottan nézik.És ne idegeskedj ez egy hüle vizsgálat,nekem alacsony lett,megjártam az országot miatta, és jól vagyunk,szvaél szerintem a tiéd nagyon is jó.Boldog babavárást!

A Te átlagaidhoz nézték, (súlyod, életkorod), és beleesik a tartományaidba az érték, szerintem ezért jó.Az afp átlagom volt más nekem, de a MOM az 0, 7-2-5 volt a tartomány.De mondom ezeket tudod személyre szabottan nézik.És ne idegeskedj ez egy hüle vizsgálat, nekem alacsony lett, megjártam az országot miatta, és jól vagyunk, szvaél szerintem a tiéd nagyon is jó.Boldog babavárást!
Szia! Jók az eredményeid, határértéken belül vagy:-))) Tõlem is most ment el a védõnõ, nekem is ma hozta az AFP eredményt. Az enyém is jó! Boldog babavárást!
Mivel beleesik a magadott intervallumokba, teljsesen jó:-) És egyetértek, ez a vizsgálat csak arra jó, hogy stersszeljék az anyát és megszabadítség jó pár ezrestõl.. :-((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, nagyon aranyosak vagytok!Boldog, kellemes, stressz mentes babavárást kívánok!

Az AFP tesztem negatív. Viszont a HCG értékhez odaírták, hogy feltűnően alacsony (Hcg 0.33, AFP 0.77, uE3 1.26). Úgy tudom, hogy 0.7-2.5 MoM tartományba kéne esnie. Baj lehet az alacsony HCG szint? Mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az egész egy megbízhatatlan, már-már "jóslás" kategóriába tartozó vizsgálat. ( saját tapasztalatból mondom). De nekem azt mondta a dokim, hogy akkor nagyobb a kockázata valamilyen rendellenességnek, ha a hcg magas, vagyis 2,5 fölött van. Ne aggódj, az egész csak arra jó, hogy feleslegesen stresszeljék a kismamákat! Jó egészséget nektek! 23.hetes kismama

Szia! Szerintem az egész egy megbízhatatlan, már-már "jóslás" kategóriába tartozó vizsgálat. ( saját tapasztalatból mondom). De nekem azt mondta a dokim, hogy akkor nagyobb a kockázata valamilyen rendellenességnek, ha a hcg magas, vagyis 2, 5 fölött van. Ne aggódj, az egész csak arra jó, hogy feleslegesen stresszeljék a kismamákat! Jó egészséget nektek! 23.hetes kismama

Olvastam a neten valahol, hogy az AFP értékek közül a 0.7-t és a 0.8 mom értéket tartják a legrosszabbnak. Miért?

Legjobb válasz: ne foglalkozz vele, nincs komolyabb jelentõsége önmagában az AFP-nek, nagyon sok az álpozitív eredmény. Csináltass integrált tesztet vagy négyes tesztet, ezek a legmegbízhatóbbak a szúráson kívül, de azt meg ki akarna???

ne foglalkozz vele, nincs komolyabb jelentõsége önmagában az AFP-nek, nagyon sok az álpozitív eredmény. Csináltass integrált tesztet vagy négyes tesztet, ezek a legmegbízhatóbbak a szúráson kívül, de azt meg ki akarna???

17 hetes kismama vagyok ma jött meg az AFP eredménye ami alacsony. 0, 6 és 0, 7-től normális. Valaki akinek alacsony volt az érték nem volt gond a babával? Danw-kor?

Legjobb válasz: A fiammal 0,48 volt, semmi baja a gyereknek. Már 4 éves, makkegészséges. Ez a vizsgálat elavult, meg fogják nézni alaposan egy UH-on, ha ott minden rendben van akkor semmi gond, megnyugodhatsz.

A fiammal 0, 48 volt, semmi baja a gyereknek. Már 4 éves, makkegészséges. Ez a vizsgálat elavult, meg fogják nézni alaposan egy UH-on, ha ott minden rendben van akkor semmi gond, megnyugodhatsz.
Attól is függ hogy hány kiló vagy illetve sovány vagy kövér.
Bízunk benne, hogy csak egy ultrahang lesz, szépen nõ a kiscsajszi, egészséges... Egyébként a kombinált teszt negatív lett, az elsõ és a második genetikai ultrahang is teljesen jó lett. Nem lesz baj a babával Móni, voltál down-kór teszten 12 hetesen? Szép napot nektek!
Én egy 20 hetes kismama vagyok, 0, 7 MOM lett az AFP eredményem, elküldött a dokim genetikai vizsgálatra. Szerintetek szúrnak pociból? Minden eredményem jó, egészséges a kislányunk és mindene megvan.
Nekem is alacsony lett a MoM érték.0, 68.Kellett kérnek idõpontot genetikai tanácsadásra.Ott megnézték ultrahangon...Nem találtak semmit, Aztán megnézte a doki a vérvételek eredményét, a 12 hetes ultrahangot meg azt az uh. eredményt amit ott kaptam..Aztán kérdezte hogy volt-e a családban down kóros vagy egyéb szellemi esetleg testi fogyatékos, aztán azt mondta hogy minden rendben...Hát reméljük igaza is lesz... Kislányomnál is alacsony lett, nála 0, 64, õ most 2, 5 éves makk egészséges kis rosszcsont... 20 hetes kismama....
Nekem is alacsony volt. Az integralt alatt mit ertesz, a negyes tesztet? Nekem a sima afp is es a negyes teszt is rossz lett, 1:97 volt down korra az esely. En bevallaltam a magzatvizvetelt, 4 hetet vartam az eredmenyre, de ugy nez ki, hogy nem talaltak down korra utalo jelet. Most 26 hetes vagyok.
Engem is elküldtek genetikai vizsgálatra mert 0, 75 lett az AFP-m. Most 18 hetes vagyok, de csak aug. 2-re kaptam idõpontot a Baross utcába. ÁÁÁ Addig idegeskedek!!! Bár az integrált tesztem szerint 1:5300-hoz az esély a Down kórra, de azért csak bennem van az ideg. Mennyire lett alacsony az AFP-d? Nekem azt mondta a doki hogy alacsony AFP-vel még nem nagyon látott beteg gyermeket, csak magassal. Háááttt???!!! Engem nagyon nem nyugtatott meg vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszotokat.Gondom csak annyi, hogy 37 éves vagyok.a kombinált teszt nekem is negatív.De megcsináltatom az Integráltat is.Igaz 15 ezer de a z egészsége a picinek minden pénzt megér
Nekem is 0, 6 és nekem azt mondták rá, hogy jó. Itt néznek mellé béta-hcg szintet is, mert csak akkor nagyobb a down kockázat alacsonyabb afp esetén is, ha mellé magas béta-hcg szint társul. Korábban csináltattam kombinált tesztet is, az is negatív. nekem egyébként a kisebbik lányommal is alacsony volt, de akkor se foglalkoztak vele, makk egészséges. Mivel nekem nem 28 naposak a ciklusaim, elég nehéz belõni pontosan a 16. hetet, valószínûleg most is korábban voltam egyébként.
Én is 37 éves vagyok 5 hetes. Elõzõ voltam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!