Találatok a következő kifejezésre: Az AB és az Ab (1203 db)

El tudná valaki magyarázni, hogy mi a különbség a sima és az AB függvények között? Pontosabban Mi a különbség az ÁTLAG és az AB. ÁTLAG, az DARAB és AB. DARAB és a MAX és AB. MAX között? (Excel 2003)

Simán az ÁTLAG, MAX, DARAB függvényt helyesen tudom használni, csak az AB-s függvényeket nem ezért különbség mellett azt is leírnátok, hogy hogyan kell használni?

Legjobb válasz: az AB abban más, hogy egy AdatBázisból veszed az adatokat. Ehhez meg kell adni egy tartományt, egy oszlopot, és egy kritériumot, ami alapján az eredményt meg akarod kapni. Mindenre választ kapsz a súgóban amúgy. Definícióval, levezetéssel, példával (akár az online akár az offline súgóban le van ez írva). Bármiben elakadsz, mindig a programok súgója adja a legpontosabb választ, és még kéznél is van.

az AB abban más, hogy egy AdatBázisból veszed az adatokat. Ehhez meg kell adni egy tartományt, egy oszlopot, és egy kritériumot, ami alapján az eredményt meg akarod kapni. Mindenre választ kapsz a súgóban amúgy. Definícióval, levezetéssel, példával (akár az online akár az offline súgóban le van ez írva). Bármiben elakadsz, mindig a programok súgója adja a legpontosabb választ, és még kéznél is van.
Alkotmánybíróság.
A kérdező hozzászólása: hú, én valami nagyon hardcore dologra gondoltam, nemegy egyszerû rövidítésre.. de nagyon köszönöm! :)

Missed ab. és az első mensi között normális a barnázás?

Legjobb válasz: nekem októberben volt missed ab.Pontosan 7-én Elsõ mensim nov.15-én jött meg,de addig semmi barnázás nem volt nálam.AZóta viszont 2 nappal tovább tart a ciklusom,és mennyiségre is sokkal több mint missed ab elõtt.

nekem októberben volt missed ab.Pontosan 7-én Elsõ mensim nov.15-én jött meg, de addig semmi barnázás nem volt nálam.AZóta viszont 2 nappal tovább tart a ciklusom, és mennyiségre is sokkal több mint missed ab elõtt.
Szia!Sajnálom ami veled történt.Nekem tavaly nyáron volt ilyen mûtétem.Csak a mûtét után vérezgettem és volt némi barnázás-nekem elég hosszú idõszaknak tûnt(1hét).Ezért elmentem dokihoz és adott gyógyszert.Azóta minden rendben, kivártuk a 3hónap "szünetet" és most 13hetes terhes vagyok. Minden jót kívánok neked!!!
én nem barnáztam
Szia! Még azután is normális. Én hónapokig véreztem, hol kicsit, hol nagyon, hogy a barna csíkokról ne is beszéljünk. Kb fél év, amíg rendesen regenerálódik a szervezet /bár sokan azt állítják, hogy csak pár hét, ne higyj nekik, a Te egészséged a legfontosabb!/

Mozogjon az ST hur az AB atmero folotti felkoron ugy, hogy az ST szakasz hossza nem valtozik. Legyen M az ST felezopontja es P az S meroleges vetulete AB-re. Hogy kell az ST hurnak elhelyezkednie, hogy az SPM szog maximalis illetve minimalis legyen?

Legjobb válasz: Legyen O a kör középpontja! Ekkor az SPOM négyszögnek P-nél derékszöge van (hiszen P merõleges vetület) és M-nél is derékszöge van (hiszen az ST húr felezõmerõlegese tartalmazza az O körközéppontot). Ezért SPOM húrnégyszög, így a kerületi szögek tétele miatt az SM szakasz P-bõl és O-ból ugyanolyan szögben látszik. Így a vizsgált SPM szög ugyanakkora, mint az SOM szög. Az SOM derékszögû háromszögnek azonban az SM befogója állandó (hiszen a rögzített hosszúságú ST szakasz fele) és az OS átfogó is állandó (a félkör sugara). A vizsgált szögünk szinusza SM/OM, ami az elõzõek miatt állandó; így a vizsgált szög is állandó. Ez azt jelenti, hogy az SPM szög nem függ az ST húr megválasztásától.

Legyen O a kör középpontja! Ekkor az SPOM négyszögnek P-nél derékszöge van (hiszen P merõleges vetület) és M-nél is derékszöge van (hiszen az ST húr felezõmerõlegese tartalmazza az O körközéppontot). Ezért SPOM húrnégyszög, így a kerületi szögek tétele miatt az SM szakasz P-bõl és O-ból ugyanolyan szögben látszik. Így a vizsgált SPM szög ugyanakkora, mint az SOM szög. Az SOM derékszögû háromszögnek azonban az SM befogója állandó (hiszen a rögzített hosszúságú ST szakasz fele) és az OS átfogó is állandó (a félkör sugara). A vizsgált szögünk szinusza SM/OM, ami az elõzõek miatt állandó; így a vizsgált szög is állandó. Ez azt jelenti, hogy az SPM szög nem függ az ST húr megválasztásától.
Hogy mennyire igaza van az elsõ válaszolónak, itt ellenõrízheted: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/matek/4332514.html (Annyi az eltérés, hogy az ábrán a kör középpontja C ) Az S pont mozgatásával figyelheted meg, hogy a szög "hogyan változik".
Egy elírás: az SM/OM hányados nem a vizsgált szög szinusza, hanem tangense.
Jogos, valóban elírtam: az SM/OS hányadosról indokoltam meg, hogy állandó; az a vizsgált szög szinusza. Persze OM-rõl sem nehéz megindokolni, hogy állandó, hiszen egy rögzített hosszúságú húr a kör középpontjától rögzített távolságra van.
A kérdező hozzászólása: Koszi, mentek a +-ok. Kozben en is talaltam egy megoldast: meghosszabbitom az SP-t amig a kort metszi egy R pontban. Nyilvan RT parhuzamos PM-mel. Vagyis az SPM szog ugyanakkora mint az SRT szog. Az SRT meg nem valtozik akar hogy van az ST mert ugyanakkora szakasz folotti keruleti szog. Meg egyszer koszi a valaszokat!

Lenne egy feladat amely megoldásra vár? : Csonka-kúp alakú pohárban (1. ábra) 228 ft-ért lehet joghurtot venni majd megváltoztatták a csomagolást (2. ábra) és az új ár 216 ft lett.

Mit szolunk az "Új formában kedvez?bb áron" reklámszöveghez Véleményünket számítással igazoljuk.!

Legjobb válasz: Egyszerûen ki kell számolni a testek térfogatát. Az elsõ egyszerû, mert egy sima csonkakúp. Képlet a függvénytáblázatban. A második egy henger és egy csonkakúp. Ezeknek is megvan minden adatuk ahhoz, hogy kiszámold a térfogatát. Majd a térfogatok alapján ki kell számolni az egységárat és azokat összehasonlítani.

Egyszerûen ki kell számolni a testek térfogatát. Az elsõ egyszerû, mert egy sima csonkakúp. Képlet a függvénytáblázatban. A második egy henger és egy csonkakúp. Ezeknek is megvan minden adatuk ahhoz, hogy kiszámold a térfogatát. Majd a térfogatok alapján ki kell számolni az egységárat és azokat összehasonlítani.
A kérdező hozzászólása: a link igy helyes: http://kepfeltoltes.hu/view/101126/matek_www.kepfeltoltes.hu..
A kérdező hozzászólása: értem és akkor a másodiknak a hengernek még oké... de a csonkakupnál két sugár kell mennyi az egyik és mennyi a másik? mit jelent ott a sürüség vagyis a könyvebe ugy volt h ró?
A keresett "r" ott van alul, a henger sugara ugyanakkora, mint a csonka kúp kisebbik sugara. A nagyobbik meg felül van odaírva. Kár, hogy az eredeti példa nincs ideírva, mert a sûrûséget nincs hova tenni, hacsak a szövegben nincs valahol eldugva

Mi a különbség a von és az ab prepozíciók között?

Mert mindkett?nek van egy "-tól" jelentése...

Legjobb válasz: az ab inkább az idõnél,napnál szokták használni

az ab inkább az idõnél, napnál szokták használni
Igen, az ab idõbeli tól, a von helybeli. Pl ab heute és von hier aus DE: von nun an, az azt jelenti, hogy mostantól, ezt a szerkezetet így tanuld meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Támogatjátok a kormányt abban, hogy nem enged a bankadóból, és nem teljesíti az IMF és az EU kéréseit?

Legjobb válasz: Nem. Ez nem a bankadóról szól, hanem hogy jó magyar szokás szerint adóemeléssel akarnak megoldani egy olyan problémát, amire az egyetlen lépés az állam leépítése lenne. Igenis, ne legyen minden zsákfalunak önkormányzata, ( Pest megengedheti magának a kerületieket, van rá pénze) nem kell minden faluba iskola, és még sorolhatnám. Te ebben az országban élsz? Hol van minden településnél önk? A kis telepûléseknek körjegyzõsége van. Iskola is csak ott van ahol komoly feltételeknek is megfelelnek, létszám, lélekszám, a más lehetséges település távolsága, stb De nem, is értem! Ha leépíted az államot teljesen, a szoc és jóléti rendszerrel egyetemben, abbóûl mi lesz a jó az embereknek? Te azt szeretnéd, hogy az állam semmibe ne szóljon bele és kevesebbet kérjen cserébe, de ebbõl hogy lesz az embereknek a magasabb színtû öngondoskodásra pénze? Hiszen a kevesebb adókból csak a tõke oszt magának többet, és hogy veszed rá hogy többet adjon? Vagy hogy lenne új munkahely a felsogásodból? Ha egy vállalkozónál több marad, de az ország általános fogyasztóinak nincs több pénze, az bizony nem vesz fel senkit. Esetleg a megmaradt pénzbõl új autót vagy plazmát vesz. Az meg ugye import? Csak a megrendelések emelkedése termel ki új munkahelyeket, ahoz meg az álltalános magyr fogyasztóknak többet kellene fogyasztani, ahoz meg jövedelem kell.

Nem. Ez nem a bankadóról szól, hanem hogy jó magyar szokás szerint adóemeléssel akarnak megoldani egy olyan problémát, amire az egyetlen lépés az állam leépítése lenne. Igenis, ne legyen minden zsákfalunak önkormányzata, ( Pest megengedheti magának a kerületieket, van rá pénze) nem kell minden faluba iskola, és még sorolhatnám. Te ebben az országban élsz? Hol van minden településnél önk? A kis telepûléseknek körjegyzõsége van. Iskola is csak ott van ahol komoly feltételeknek is megfelelnek, létszám, lélekszám, a más lehetséges település távolsága, stb De nem, is értem! Ha leépíted az államot teljesen, a szoc és jóléti rendszerrel egyetemben, abbóûl mi lesz a jó az embereknek? Te azt szeretnéd, hogy az állam semmibe ne szóljon bele és kevesebbet kérjen cserébe, de ebbõl hogy lesz az embereknek a magasabb színtû öngondoskodásra pénze? Hiszen a kevesebb adókból csak a tõke oszt magának többet, és hogy veszed rá hogy többet adjon? Vagy hogy lenne új munkahely a felsogásodból? Ha egy vállalkozónál több marad, de az ország általános fogyasztóinak nincs több pénze, az bizony nem vesz fel senkit. Esetleg a megmaradt pénzbõl új autót vagy plazmát vesz. Az meg ugye import? Csak a megrendelések emelkedése termel ki új munkahelyeket, ahoz meg az álltalános magyr fogyasztóknak többet kellene fogyasztani, ahoz meg jövedelem kell.
"Nem. Ez nem a bankadóról szól, hanem hogy jó magyar szokás szerint adóemeléssel akarnak megoldani egy olyan problémát, amire az egyetlen lépés az állam leépítése lenne. Igenis, ne legyen minden zsákfalunak önkormányzata, ( Pest megengedheti magának a kerületieket, van rá pénze) nem kell minden faluba iskola, és még sorolhatnám. " Anyád! Tudod honnan van pestnek pénze?? A zsák falu adójából.
Majd akkor lesz javulás, ha reggel 5 órakor kinézek az utcára, és emberek 10 és 100 ezreit látom munkába menni. 20 éve még igy volt. Nem is éhezett egyetlen ember sem. Ha ezután, rövid idõn belül nem igy lesz, jöhet bármilyen kormány, éhen fogtok pusztulni. Az a szerencsétek, hogy még elõtte agyonveritek egymást.
" Nyugi kurucok. ovi térden fog csuszni az IMF elõtt néhány milliárdért. 1 éven belül" Te csak hiszed kiskorcs. :)
Természetesen. És minden elismerésem az övék.
Nem. Az egséz csak arra megy ki, hogvy az õszi választások elõtt ne kelljen bejelenteni a megszorításokat. Nem érdekli õket az ország sorsa, csak a saját hatalma. Pár hónap múlva a támogatók is rájönnek, hogy nagyon rossz, amit csinálnak!
Nem. Ez nem a bankadóról szól, hanem hogy jó magyar szokás szerint adóemeléssel akarnak megoldani egy olyan problémát, amire az egyetlen lépés az állam leépítése lenne. Igenis, ne legyen minden zsákfalunak önkormányzata, ( Pest megengedheti magának a kerületieket, van rá pénze) nem kell minden faluba iskola, és még sorolhatnám.
Már az önkormányzati választások után fog térden csúszni OV:
nem. ez teljesen rossz ötlet. nem érdemes széllel szemben pisilni.
16:39 nem élek izraelben, csak ellátok az orromnál is tovább másrészrõl az imf adja a pénzt, nem mi teszünk nekik szivességet, hogy használjuk
Eddig is az volt a baj, hogy nyakra-fõre vettünk fel hitelt és most is ezt nyögjük!Ez nagyon rossz taktika...
de hörögnétek, ha jövõre egy gramm hitelt nem vennénk fel
"Nem kell a k..csög hitelük és Orbán jól tette hogy felvete a kesztyût" Én is ezzel értek egyet. Elõször kijelentik hogy vége a válságnak aztán meg megint a hitel felvételét meghosszabítását szorgalmazzák. Hülye ez az Eu. Kérdem én mi a búbánatos francnak hitel? Annyit költsünk amennyit termelünk azt csá.
70% te izraelben élsz ugye?? De nagy a szád.... Nem kell a k..csög hitelük és Orbán jól tette hogy felvete a kesztyût az imf-fel ezekkel az uzsorásokkal!Most nyomást gyakorolnak az országunkra, de nem szabad engedni nekik!Másfelöl meg a Jobbik is respektálta Orbán Viktor lépését hogy kiállt a bankadó mellett, és nem engedett az IMF követeléseinek!!
A kérdező hozzászólása: akkor a megszorítások mellett vagy?
Nem! Ha az én pénzemet szeretné használni akkor azt szeretném tudni, hogy miért kell neki, milyen lépeseket tesz azért, hogy azt a a pénzt visszatudja fizetni. Ha már én adom a pénzt akkor az én feltételeimet is teljesítse. Ha nem képes rá akkor így járt. Nincs pénz mehet máshoz. Barom Fidesz!
K*ra mindegy. Azért nyertek õk, mert a többség akarta. Ezzel felhatalmazást nyertek, hogy helyettünk döntsenek.
Igen. Nagyon uncsi hogy mindig a népnek kell lenyelnie a békát. Ha Viki bá megoldja hogy ne legyenek megszorítások (legalábbis ne a jövedelembõl élõknek) akkor kiállok mellette.
TámogatNÁM ha a fidesz és a többi párt nem a nagytõke (IMF, EU) édesgyermekei lennéek.Így ez csak egy szánalmas színjáték a pórnépnek, aminek a következményeit mi szívjuk meg. http://jovonk.info/2010/07/19/szinjatek-ujabb-felvonasa
Vége a jóvilágnak nagytõkéséknél, mostmár csicskulni fognak. Nálam jövõhéttõl a kertet két nagytõkés kapálja és ostorral verem õket.
Sziszegnek a nagytõkések és a bérencük az IMF, mert úgy tûnik vége a mérhetetlen lehúzásuknak, ami 20 éve folyik. Semmi sem fog történni, illetve egy néhány hónapig szórakoznak a FT vel és igyekeznek lehúzni. Itt kellene Simornak az állammal szövetségesnek lenni és nem emelni az alap kamatokat, mert azzal csak a spekulánsokat segíti. A befektetõk jobban féltik az itt befektetett pénzüket mint hogy engedjék az IMF et rombolni. Kûzd egy kicsit az ImF két olgala, a pémzügyi spekulánsok és a kihelyzett termelõ "globál tõke" aztán lenyelik a gombócot " hogy a magyarok korléátlan lenyúlásának kora lejárt" !
Nem irtam, másoltam. (Reuters) Csak mindenben egyetértek vele Hajrá kurucok
Az a baj, hogy Orbán nem csicskult be, és nem csókolt kezet az IMF-nek??Ne röhögtess már!!Blõdségeket irtál.., kár volt ennyit irni, utolsó...
Ebben van minden igazság Aki mást mond, az hazudik. Támogassátok Megszakadtak a tárgyalások az IMF és az EU valamint az Orbán-kormány között, a két delegáció idõ elõtt hazautazott. A tárgyalások felfüggesztése rendkívül erõs figyelmeztetés, emellett azt jelenti, hogy Magyarország nem hívhatja le az IMF és az EU által adott 25, 1 milliárd dolláros kölcsön hátralévõ részét, amely összeg a felülvizsgálat befejeztéig biztonsági hálót jelentett Magyarországnak - adta hírül a Reuters. Mindez azt is jelenti, hogy nõ a magyar állampapírok kockázata, a magyar államadósság finanszírozása drágul, a forint árfolyama pedig drámai módon zuhanhat. Ha ezt a Gyurcsány-kormány tette volna, már lángokban állna Budapest. Az ok, hogy a Nemzeti Együttmûködés Rendszere nevû nemlétezõ képzõdmény képtelen nemcsak a hazai együttmûködésre, de a nemzetközi együttmûködésre is. A belpolitikai akarnokságot a külvilág nem tolerálja. A feszültség oka, hogy Orbán nem parancsolhat a teremtett világnak és a világ pénzügyi rendszerének. A nemzetközi szervezetek és hitelezõk elfogadhatatlannak tartják az Orbán-kormány arroganciáját, a jegybankelnök fenyegetését, a testre szabott pénzügyi szankciókat, a bankokat sújtó adók alól a cimborák kimentését, az államháztartási hiány növelésére tett kísérleteket, a gazdálkodás felpuhítását. Kifogásolják az elkerülhetetlen - és Orbán által korábban megtorpedózott - reformok elodázását, és hogy nyolc ellenzéki év után fogalmuk sincs arról, mit kezdjenek Magyarországgal, elképzelésük sincs a jövõ évi költségvetésrõl. A forradalmi kormány munkás és dolgos kormány, amely trianonozással, a média korlátozásával, a politikailag nem megbízható vezetõk és köztisztviselõk eltávolításával, a demokratikus intézmények leépítésével, az ellenõrzés kiiktatásával, a pártfüggetlen pozíciók megszállásával, listázással van elfoglalva. Ténykedése kizárólag arra irányul, hogy politikai ellenfeleit megfojtsa a politikai és gazdasági élet minden területén, a vezér szobrát építse, az egyébként is alaptalanul túlértékelt nemzeti önképet erõsítse. Eközben ugyanabban az elfogadhatatlan stílusban tárgyal a nemzetközi szervezetekkel, mint amit Magyarországon meghonosított, és amely demokratikus és civilizált országokban elfogadhatatlan. Ezzel az ország stabilitását veszélyezteti, a forint gyengülésével a lakosság adósságát növeli. Orbán továbbra is kordont bont, nem sok ideje van bizonyítani, hogy ezen kívül még bármi máshoz is ért.
Abszolút mértékben támogatom!!Most már nem szabad itt [email protected] és becsicskulni!Talpra kell állitnai Magyarországot, hogy a bankok ne szipolyozzák tovább az embereket az IMF, EU meg ne szorongasson oly mértékben, hogy beledögöljünk!
00:47 De ha már ilyen okos vagy, elárulhatnád hogy miért jó az az országbak ha hitelbõl él és állandóan annak kamatait nyögi? Nem lenne jobb úgy átszervezni a "jóléti rendszerünket" hogy az állami bevételek fedezzék a kiadásokat?

Egy ABC háromszög súlypontja S, és az AB oldalainak felezőpontja F. Mi a háromszög C csúcsának koordinátái, ha S (2;-3) és F (4;-5)?

Legjobb válasz: Ha az S, F, C pontba mutató vektorokat s,f,c -vel jelöljük: c = f+3*(s-f). Az elsõ koordinátával elvégezve: -2 , másodikkal: 1. Tehát C(-2;1).

Ha az S, F, C pontba mutató vektorokat s, f, c -vel jelöljük: c = f+3*(s-f). Az elsõ koordinátával elvégezve: -2 , másodikkal: 1. Tehát C(-2;1).

Mitől lehet az, hogy elkezd vérezni az orrom és akkor abba sem marad és fél órán keresztül vérzik?

néha van amikor szédülök is..:S

Legjobb válasz: Szedjél rutascorbint - kimondottan az ereket erõsítõ vitamin, recept nélkül kapsz a patikában. Ha nem javul, akkor a fül-orr-gégészeten pár perc alatt elégetik azt a kis eret, ami mindig megpattan az orrodban és többé nem lesz ilyen gondod.

Szedjél rutascorbint - kimondottan az ereket erõsítõ vitamin, recept nélkül kapsz a patikában. Ha nem javul, akkor a fül-orr-gégészeten pár perc alatt elégetik azt a kis eret, ami mindig megpattan az orrodban és többé nem lesz ilyen gondod.
A kérdező hozzászólása: elégetik?? ugye ezt nem mondod komolyan??:O
De, nagyon komolyan mondom :-). Ne pánikolj, csak ijesztõen hangzik, de semmi dráma! Úgy képzeld el, mint amikor a tv-ben látod a mûtétek közben, hogy egy kis tollhoz hasonló rudacskával hozzáérnek az elvágott erekhez, egy icipici sercenés és kész, már nem vérzik. Gyerekeknek is (kb.10 éves kortól vagy megfelelõ fizikumtól függõen) gyakran elvégzik. Tényleg nem nagy dolog, viszont elmúlik az állandó orrvérzés.
Ha szoktak rajtad "spontán" véraláfutások is megjelenni (bár, néha csak az orrvérzés utal rá), akkor valamilyen alvadási rendellenesség is állhat a háttérben.
Ugy tudom magas vérnyomástól is lehet meg ha nagyon ideges vagy!De agyvérzést biztos hogy nem fogsz kapni.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem, hogy azért elégetni nem kell. A magas vérnyomást nekem is mondták meg azt is mondták, hogy emiatt a nagy meleg miatt is lehet, hogy rosszul vagyok..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!