Találatok a következő kifejezésre: Az AB és (1203 db)

Az ABCD trapezban az atlok O metszespontjan at meghuzzuk az alapokkal parhuzamos MN||AB||CD egyenest, M eleme AD, N eleme BC. Mennyi a hossza MO-nak es MN-nek az AB es CD fugvenyeben?

Hat ez kifogott rajtam...:p Koszi elore a segitseget!

Legjobb válasz: Mivel ABD és OMD hasonló háromszögek, MD/AD=OM/AB. Mivel ADC és AMO hasonló háromszögek, AM/AD=OM/CD. A két egyenlõséget összeadva a baloldalon (MD+AM)/AD=AD/AD=1 áll, tehát OM/AB+OM/CD=1, vagyis 1/OM=1/AB+1/CD. Hasonló számolást végezhetünk el a másik száron keletkezõ szakaszokkal (tehát felírjuk a BDC és BON háromszögek, majd a CON és CAB háromszögek hasonlóságát, és a kapott összefüggéseket összeadjuk), azt kapjuk, hogy 1/ON=1/AB+1/CD. Így OM=ON=MN/2, és 2/MN=1/AB+1/CD, azaz MN=(2*AB*CD)/(AB+CD), vagyis MN az alapok harmonikus közepe.

Mivel ABD és OMD hasonló háromszögek, MD/AD=OM/AB. Mivel ADC és AMO hasonló háromszögek, AM/AD=OM/CD. A két egyenlõséget összeadva a baloldalon (MD+AM)/AD=AD/AD=1 áll, tehát OM/AB+OM/CD=1, vagyis 1/OM=1/AB+1/CD. Hasonló számolást végezhetünk el a másik száron keletkezõ szakaszokkal (tehát felírjuk a BDC és BON háromszögek, majd a CON és CAB háromszögek hasonlóságát, és a kapott összefüggéseket összeadjuk), azt kapjuk, hogy 1/ON=1/AB+1/CD. Így OM=ON=MN/2, és 2/MN=1/AB+1/CD, azaz MN=(2*AB*CD)/(AB+CD), vagyis MN az alapok harmonikus közepe.
Egy hasonló megoldás hasonló háromszögek helyett a kicsit kellemetlenebb párhuzamos szelõk tételének többszöri alkalmazásával: MO/AB = DO/DB = (DB- OB)/DB =1 - OB/DB = 1- ON/DC MO = AB - ON *(AB/DC) DC*MO + AB*ON = AB*DC Hasonlóan: ON/AB = OC/CA= 1- AO/AC = 1 - MO/DC AB*MO + DC*ON = AB*DC Tehát van két egyenletünk: DC*MO + AB*ON = AB*DC AB*MO + DC*ON = AB*DC Ebbõl kell kiszámolni MO-t és ON-et. MO + (AB/DC)*ON = AB MO + (DC/AB)*ON = DC (AB/DC - DC/AB)*ON = AB - DC ON = (AB - DC)/(AB/DC - DC/AB)= AB*DC*(AB - DC) /(AB²-DC²) ON = AB*DC/(AB+DC) Ezt visszahelyettesítve: MO = AB*DC/(AB+DC)
A kérdező hozzászólása: Jajj, koszonom!!! :) )

Határozzuk meg az ab és n természetes számokat, amelyekre aba+bab= n*ab. Az ab, aba, bab két-és háromjegyü számok. Légyszi, tud segiteni valaki?

Legjobb válasz: Ha átrendezzük az egyenletet, akkor látható, hogy aba+bab=111*(a+b), tehát osztható 111-gyel, és (a+b)-vel. 111=3*37. Tehát a szám osztói: 3, 37 (a+b) Ezeket kell valahogy elrendeznünk n* ab formában. Ha végigmegyünk a lehetséges eseteken, nekem úgy tûnik hogy a természetes számok halmazán egyetlen megoldás létezik: a=3, b=7, n=30 ha valaki tud más megoldást is, ossza meg velem is :)

Ha átrendezzük az egyenletet, akkor látható, hogy aba+bab=111*(a+b), tehát osztható 111-gyel, és (a+b)-vel. 111=3*37. Tehát a szám osztói: 3, 37 (a+b) Ezeket kell valahogy elrendeznünk n* ab formában. Ha végigmegyünk a lehetséges eseteken, nekem úgy tûnik hogy a természetes számok halmazán egyetlen megoldás létezik: a=3, b=7, n=30 ha valaki tud más megoldást is, ossza meg velem is :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen

Az ABCD teglalap BC es DC oldalain felvesszuk az M es N valtozo pontokat. Hatarozzuk meg az M es N pont helyzetet ugy, hogy az ABN es ADM haromszogek kerulete minimalis legyen. Mennyi a ket minimalis kerulet kozul a kisebbik, ha AB=8 es BC=3?

Legjobb válasz: "kerulete minimalis legyen" Ezt nagyon sokféle módon lehet kiszámolni, igazolni. Jó lenne tudni, hogy hányadikos vagy, mit tanultok most, hogyan igazoltatok ilyen "legkisebb" dolgot?

"kerulete minimalis legyen" Ezt nagyon sokféle módon lehet kiszámolni, igazolni. Jó lenne tudni, hogy hányadikos vagy, mit tanultok most, hogyan igazoltatok ilyen "legkisebb" dolgot?
A kérdező hozzászólása: VII-es vagyok, de ez nem hazi feladat, hanem szorgalmis....
Egyenlõre csináltam egy mozgatható ábrát, amin kísérletezhetsz: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/matek/4311303.html Remélem rendesen beolvassa a géped, és tudod használni. Ha lesz ötleted az eredményhez, akkor a bizonyításról még beszélgethetünk.
A kérdező hozzászólása: Hat sajnos nem indul be.... ennek a feladatnak annyi.... nem is tanultam minimalis keruletrol... :( de kosz a joszandekot :)


hányadikos vagy, mer ezt koordinátageometria nélkül elég nehéz megoldani
A kérdező hozzászólása: 7., de megkéne... segítenél?

Az ABCD téglalap BC és DC oldalain felvesszük az M, illetve N változó pontokat. Határozzuk meg az M és N pontok helyzetét úgy, hogy az ABN és ADM háromszögek kerülete minimális legyen?

Mennyi a két minimális kerület közül a kisebbik, ha AB=8cm és BC=3cm?

Legjobb válasz: Igen, szerepelt a kérdés, csak nem lehett megnyitani. Sajnos.

Igen, szerepelt a kérdés, csak nem lehett megnyitani. Sajnos.
*lehetett, bocs!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom :)

Van egy ABCD négyszög. A négyszög átlói egyforma hosszúak, 5cm ;az általuk bezárt szög 50 fok. Mekkora az AB és a CD szakaszok felezöpontjait összekötő szakasz hossza?

Legjobb válasz: Ez egy korábbi feladat általánosítása. Egy megoldás itt látható http://kepfeltoltes.hu/111212/N_gysz_g_oldalfelez_ib_l_rombu.. DeeDee ******

Ez egy korábbi feladat általánosítása. Egy megoldás itt látható http://kepfeltoltes.hu/111212/N_gysz_g_oldalfelez_ib_l_rombu.. DeeDee ******

Mi a különbség az ABT és az L7 megmunkálású oldalfal között?

És milyen fékekkel használhatóak ezek(tárcsát hagyjátok ki)?

Legjobb válasz: Jobban jársz ha bringás boltban érdeklõdsz! Szerintem a (fém-)megmunkálásra utal. De hogy mire? (Lehet még TCB vagy festett is.)

Jobban jársz ha bringás boltban érdeklõdsz! Szerintem a (fém-)megmunkálásra utal. De hogy mire? (Lehet még TCB vagy festett is.)
A kérdező hozzászólása: Érdeklõdtem! Semmi! Reklám fogás csak. Azért kössz :_D

Hogyan kell kiszamolni az AB es BC egyeneseket?

az A pontbol az alfa sikra AB merolegest huztak es AC ferdet.AB:BC=3x:4x(aranylanak egymashoz)AC=15.BAC szog=30 fok,CBA szog=90fok.segitsetek,please!

Legjobb válasz: reklám:

reklám:
A kérdező hozzászólása: ??????
ABC derekszogu haromszog aminek egyik befogoja 3x, a masik 4x, az atfogoja pedig 15. (3x)^2 + (4x)^2 = 15^2 amibol x=3 jon ki. AB = 9 BC =12 Ugy is kijon a megoldas ha eszreveszed, hogy az ABC haromszog hasonlo ahhoz, aminek az oldalai 3, 4, 5 AC/5 = AB/3=BC/4
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen

El tudná valaki magyarázni, hogy mi a különbség a sima és az AB függvények között? Pontosabban Mi a különbség az ÁTLAG és az AB. ÁTLAG, az DARAB és AB. DARAB és a MAX és AB. MAX között? (Excel 2003)

Simán az ÁTLAG, MAX, DARAB függvényt helyesen tudom használni, csak az AB-s függvényeket nem ezért különbség mellett azt is leírnátok, hogy hogyan kell használni?

Legjobb válasz: az AB abban más, hogy egy AdatBázisból veszed az adatokat. Ehhez meg kell adni egy tartományt, egy oszlopot, és egy kritériumot, ami alapján az eredményt meg akarod kapni. Mindenre választ kapsz a súgóban amúgy. Definícióval, levezetéssel, példával (akár az online akár az offline súgóban le van ez írva). Bármiben elakadsz, mindig a programok súgója adja a legpontosabb választ, és még kéznél is van.

az AB abban más, hogy egy AdatBázisból veszed az adatokat. Ehhez meg kell adni egy tartományt, egy oszlopot, és egy kritériumot, ami alapján az eredményt meg akarod kapni. Mindenre választ kapsz a súgóban amúgy. Definícióval, levezetéssel, példával (akár az online akár az offline súgóban le van ez írva). Bármiben elakadsz, mindig a programok súgója adja a legpontosabb választ, és még kéznél is van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!