Találatok a következő kifejezésre: Az 5. vagyok és sok félét (2 db)

Az 5. hétben vagyok és sok félét hallottam arról, hogy a kismamák nem fürödhetnek. Gondolok itt medencére, tengerre. Valóban nem szabad?

Mert tervezünk nyaralást a nyárra, amikor már 4 hónaposak leszünk :)

Legjobb válasz: Tehát,tényleg nagyon vigyázni kell.Tengert szabad,sõt,a tengeri sõ nagyon is jót tesz majd.Termálfürdõ,olyan tavak aminek nincs ideje tisztulni,örvényes folyók viszont a szigorúan tilos ketagóriába tartoznak.A jól tisztított uszodákról megoszlanak a vélemények,én inkább nem mentem. Amivel jobb ha vigyázol az a napfény.Mindenképpen legyen betakarva a pocid,és az egyberészes fördõruha lenne a legjobb.No meg csúnya májfoltok,napallergia alakulhat ki.A gyógyszertárakban van valami ott kevert napvédõkrém,ami nagyon jól véd a leégés ellen.

Tehát, tényleg nagyon vigyázni kell.Tengert szabad, sõt, a tengeri sõ nagyon is jót tesz majd.Termálfürdõ, olyan tavak aminek nincs ideje tisztulni, örvényes folyók viszont a szigorúan tilos ketagóriába tartoznak.A jól tisztított uszodákról megoszlanak a vélemények, én inkább nem mentem. Amivel jobb ha vigyázol az a napfény.Mindenképpen legyen betakarva a pocid, és az egyberészes fördõruha lenne a legjobb.No meg csúnya májfoltok, napallergia alakulhat ki.A gyógyszertárakban van valami ott kevert napvédõkrém, ami nagyon jól véd a leégés ellen.
A tengerrel szerintem nincs gond, amivel érdemes vigyázni a medence, fõleg ha gyógyvizes, vagy sok sok ember ücsörög benne órákig, nehogy összeszedj valamit.Az úszás amúgy nagyon jótékony.
Szerintem is jó a tenger.Én a medencénél azt csináltam, hogy bele logattam a lábaimat a szélén ülve.De tényleg vigyázz a leégéssel.Ne nagyon mászkálj kint a tüzö napon!Sok sikert a babához!
Engem a dokim nem tiltott a víztõl, kifejezetten javasolta is az úszást. Ha zárt a méhszáj, nem lehet baj. Egyedül a termálfürdõt nem javasolta, de azt is a víz forrósága miatt, mert a forró víz alhasi vérbõséget, vetélést okozhat.

5 és fél hónapos babát lehet Baba márkájú tusfürdővel fürdetni (kamillás)? Elfogyott a gyógyszertári fürdető krém, és most nem tudok elmenni receptért. Vagy a Baba még "túl sok" az ő bőrének?

Legjobb válasz: Nem az a baj,hogy túl sok,hanem hogy más. Nem tesz jót a bõrének még az sem,ha a mosóport,amivel az õ cuccait mosod,lecseréled, pelenkát,popsitörlõt... szóval bármit váltogatsz. Nem minden esetben okoz ez gondot,de legtöbb kiütés ilyen dolgok miatt alakul ki.

Nem az a baj, hogy túl sok, hanem hogy más. Nem tesz jót a bõrének még az sem, ha a mosóport, amivel az õ cuccait mosod, lecseréled, pelenkát, popsitörlõt... szóval bármit váltogatsz. Nem minden esetben okoz ez gondot, de legtöbb kiütés ilyen dolgok miatt alakul ki.
A kérdező hozzászólása: van otthon levendulás johhnson and johhnson fürdõkrém is, abból csak a vizébe szoktunk tenni picit, és nincs tõle baja. Esetleg abból picit a bõrére fürdetéskor?
Hát ez gyerek függõ, a fiamnak sose volt semmi baja ilyesmitõl, a lányom 1 éves és még mindig kipattog a Baba tusfürdõtõl ha pl. együtt fürdenek.. Úgyhogy lehet nem érzékeny a babád az ilyesmire, de lehet h igen... Ezt így nem lehet megmondani.
Ez valóban gyerekfüggõ. Azt írtad, nem tudsz elmenni receptért. A fürdetõkrémet recept nélkül is megveheted, igaz icit drágábban. (Nem 180 hanem kb. 300Ft.)
A kérdező hozzászólása: tényleg meg lehet venni recept nélkül is? az nagyon jó, köszönöm szépen!
Én pl soha nem is használtam gyógyszertárit, a kezdetektõl Gabival fürdettem. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik az is hogy 3hétig volt PIC-en és ott azt használták, azért maradtam annál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!