Találatok a következő kifejezésre: Az 5. vagyok és sok (59 db)

Az 5 hónapos németjuhászom, sokat alszik. Ilyen korban megengedett? Pár napja van nálam és ha pl elmegyek füldeni, vagy enni és otthagyom utána nem lehet bírni vele. Ugrál rám és kb 5 perc simogatás után nyugszik meg. Miért van ez?

Legjobb válasz: Mennyi az a sok alvás? Azért ugrál, mert örül Neked, igy fejezi ki az örömét, hogy újra lát. Jó lesz leszoktatni arról, hogy rád ugráljon, mert késõbb már sokkal nehezebb lesz :)

Mennyi az a sok alvás? Azért ugrál, mert örül Neked, igy fejezi ki az örömét, hogy újra lát. Jó lesz leszoktatni arról, hogy rád ugráljon, mert késõbb már sokkal nehezebb lesz :)
A kérdező hozzászólása: Az éjszakát általában végig alussza. általában 1X kell fel dolgát végezni, reggel felkel 8 fele 12-ig meg sem áll utána délután megint alszik. 5 körül megint hipeaktívoskodik, majd 10 után folytatja az alvást. kb ennyit:)
Ahogy leírtad, ez így teljesen normális.
Ha felugrál és nyugtatatlanul téged nyüsztöl ne foglalkozz vele mert nagyon szépen rászoktatod arra hogy ha ezt csinálja akkor te ezért szépen megdícséred.Vidd el sétálni ha nem bírod otthon lefárasztani.Az nem baj ha sokat alszik , hiszen még kölyök kutya valamint a felnõtt kutyák is nap közben alszanak ha nincs otthon a gazdájuk.

Az 5. hétben vagyok és sok félét hallottam arról, hogy a kismamák nem fürödhetnek. Gondolok itt medencére, tengerre. Valóban nem szabad?

Mert tervezünk nyaralást a nyárra, amikor már 4 hónaposak leszünk :)

Legjobb válasz: Tehát,tényleg nagyon vigyázni kell.Tengert szabad,sõt,a tengeri sõ nagyon is jót tesz majd.Termálfürdõ,olyan tavak aminek nincs ideje tisztulni,örvényes folyók viszont a szigorúan tilos ketagóriába tartoznak.A jól tisztított uszodákról megoszlanak a vélemények,én inkább nem mentem. Amivel jobb ha vigyázol az a napfény.Mindenképpen legyen betakarva a pocid,és az egyberészes fördõruha lenne a legjobb.No meg csúnya májfoltok,napallergia alakulhat ki.A gyógyszertárakban van valami ott kevert napvédõkrém,ami nagyon jól véd a leégés ellen.

Tehát, tényleg nagyon vigyázni kell.Tengert szabad, sõt, a tengeri sõ nagyon is jót tesz majd.Termálfürdõ, olyan tavak aminek nincs ideje tisztulni, örvényes folyók viszont a szigorúan tilos ketagóriába tartoznak.A jól tisztított uszodákról megoszlanak a vélemények, én inkább nem mentem. Amivel jobb ha vigyázol az a napfény.Mindenképpen legyen betakarva a pocid, és az egyberészes fördõruha lenne a legjobb.No meg csúnya májfoltok, napallergia alakulhat ki.A gyógyszertárakban van valami ott kevert napvédõkrém, ami nagyon jól véd a leégés ellen.
A tengerrel szerintem nincs gond, amivel érdemes vigyázni a medence, fõleg ha gyógyvizes, vagy sok sok ember ücsörög benne órákig, nehogy összeszedj valamit.Az úszás amúgy nagyon jótékony.
Szerintem is jó a tenger.Én a medencénél azt csináltam, hogy bele logattam a lábaimat a szélén ülve.De tényleg vigyázz a leégéssel.Ne nagyon mászkálj kint a tüzö napon!Sok sikert a babához!
Engem a dokim nem tiltott a víztõl, kifejezetten javasolta is az úszást. Ha zárt a méhszáj, nem lehet baj. Egyedül a termálfürdõt nem javasolta, de azt is a víz forrósága miatt, mert a forró víz alhasi vérbõséget, vetélést okozhat.

Ha en taxi sofor vagyok es munka utan megiszok 4 vagy 5 sort othon, de hetvegen, pentektol hetfoig semmit nem iszom akkor az mar alkoholizmus? Mert hetvvegen van sok melo, es akkor csak dolgozok, es alszok?

Legjobb válasz: Napi 4-5 sör az elég sok. Pláne hetente ötször. A kérdés az, hogy el tudnád-e hagyni az esti ivászatot. Ha minden gond nélkül le tudsz mondani a söröcskéidrõl (és nem csak rávágod, hogy hát persze, hanem ki is próbálod), akkor nincs baj. Ha nem bírod ki nélküle, az már függõség.

Napi 4-5 sör az elég sok. Pláne hetente ötször. A kérdés az, hogy el tudnád-e hagyni az esti ivászatot. Ha minden gond nélkül le tudsz mondani a söröcskéidrõl (és nem csak rávágod, hogy hát persze, hanem ki is próbálod), akkor nincs baj. Ha nem bírod ki nélküle, az már függõség.
A kérdező hozzászólása: ja! es teny, hogy nem hianzik a sor
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, azota amiota kiirtam a kerdest meg vagyok uditovel is.egy fajta , hogy legyen ott a poharba valami mania, koszi mindenkinek
Ez már az. Fõleg, hogy hétvégén csal azért nem iszol, mert sok a munka. Ha nem lenne, akkor is innál. A heti 2x8 sört fogyasztó is nekem már az.
A napi 4-5 ü. sör az 2-2, 5 liter. Cirka 5% alk. tartalommal. Ez megfelel egy kétdecis pálinkás adagnak az erõsebbik, régi fajtából vagy 3 deci mai "gyengített".Szerintem alkesz vagy...Egy két felest ha betol valaki talán elfogadható, de 3 deci pálinkának megfelelõ alkohol már öl, butít és közvetve majd nyomorba is dönt.
Egyrészt, ha gyakorlatilag minden hétköznap iszol, az már önmagában enyhe alkoholizmus. 4-5 sör naponta az meg már aggasztó tünet, most lépj, mielõtt áttérsz a vodkára...
Ha este megiszol 4-5 sört, akkor másnap nem vezethetsz
Nem tudom, mire vagy pontosan kíváncsi (mit ér neked tudni, hogy alkoholista vagy-e, ha az sem tudod, hogy mi az?), de heti 5×5 sör már káros az egészségre. A heti 3 nap egybefüggõ szünet kizárja a fizikai függõség meglétét (heti 25 ital amúgy is kevés lenne hozzá), de lehet szó lelki függõségrõl, vagyis egy idõ után nem biztos, hogy szembe tudsz majd nézni a józan(abb) élet nyomásával.
Az alkohol mennyisege alapjan nem mondanam ezt alkoholizmusnak. Tul keves ahhoz h fizikai fuggoseget okozzon, illetve ha nem iszol sincsenek elvonasi tuneteid. Tehat ez nem alkoholizmus a klasszikus ertelemben. De letezik pazichologiai fuggoseg is. Ezt neked kell eldontened, hogy ha tobb melo lenne, vagy mas melod lenne, akkor beerned-e heti egy este sorozessel. Egyebkent a ferfiak eseten a napi 2 sornel nem ajanlanak tobbet fogyasztani. Szoval 3-4 sor messze nem alkoholizmus. En jomagam heti egyzser vagy ketszer sorozok, 8 darabot. :)
Igen, alkoholista vagy.
Ez jól hangzik. :) Hetente néha pár sör kifejezetten jó ötlet, de a napi, rendszeres alkoholfogyasztás kevésbé. :) Jó, ha most még úgy tudtad abbahagyni, hogy nem alakult ki függõség.

Az, hogy szülés után van rajtam +12kg (tehát zsír, háj van rajtam) 160cm vagyok 71kg, van-e köze ahhoz hogy a babám ettől hízik? Sok tejem van.4090grammal született hétvégén lesz 5.5 hónapos és már 9100 van

mármint hogy zsíros vagyok és ettől zsíros a tejem,bár az első gyerekemnél kevesebb kiló voltam és ő is nagyon hízott.

Legjobb válasz: Szerintem ez genetika. Az én kisfiam 3910 g-mal szuletett, tegnap volt öt honapos, és 11 és fél kiló!!!!!! A védõnõ és az orvos szerint ne aggódjak, majd lemegy róla ha megindul, mivel csak anyatejes. Nekem is sok tejem van, rajtam is van 25 !!!! Kg sulyfelesleg (sajnos egyre csak hizok mig szoptatok, de az orvos szerint ehhez nincs köze a baba súlyának. Õ a harmadik fiam és mindegyikkel így jártam!

Szerintem ez genetika. Az én kisfiam 3910 g-mal szuletett, tegnap volt öt honapos, és 11 és fél kiló!!!!!! A védõnõ és az orvos szerint ne aggódjak, majd lemegy róla ha megindul, mivel csak anyatejes. Nekem is sok tejem van, rajtam is van 25 !!!! Kg sulyfelesleg (sajnos egyre csak hizok mig szoptatok, de az orvos szerint ehhez nincs köze a baba súlyának. Õ a harmadik fiam és mindegyikkel így jártam!
Szerintem semmi köze annak, hogy mennyi tejed van és hány kiló vagy. Szoptatás alatt nem ajánlott fogyózni, mert azért annak viszont van köze hozzá, hogy ha koplalsz akkor igenis kevesebb a tejed, mert megérzi a szervezeted és elkezd raktározni és nem engedi, hogy annyi tej termelõdjön, ezért nem ajánlatos koplalni. Viszont ilyenkor már el tudod kezdeni a tudatos étkezést, hogy csak barna kenyeret eszel, és nem eszel édességet, sok zöldséget és gyümit eszel. Este pedig valami husit és köretnek valami könnyû zöldséget amiben nincs annyi keményítõ. Mondjuk nem rizst és krumplit, ettõl nagyon fogyni nem fogsz drasztikusan, de ha mellé mozogsz, akkor biztosan, hogy a zsírból lassan izom lesz és amire befejezed a szopit már lehet is fogyózni rendesen, mert nem lesz olyan drasztikus az átállás. Nekem ez nagyon bevált. Volt tejem, és amikor abbahagytam a szopit máris tudtam keményebben fogyózni, mert bírtam jobban a tornát, és nem volt olyan nagy átállás az étkezésben. Semmit nem vontam meg magamtól, mert csokit is ettem, csak nem este és nem evések közben, hanem egy kockát evés után, vagy túrórudit. Sok sikert és hidd el, hogy le fog menni minden, amikor itt lesz az ideje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Én ha este nem eszem akkor már fogyok, annyira hízásra hajlamos nem vagyok , anyukám is kicsi , 6 gyereket szült.most mivel terhes voltam gondolom a szervezet raktárazott, vagy ilyesmi, szerintetek?
Szerintem nem az anya aktuális alakjától vagy zsírmennyiségétõl függ a baba gyarapodása, hanem akkor már inkább az örökölt genetikai hajlamtól. Szóval Kérdezõ, ha te alapból hízásra hajlamos vagy, akkor nem meglepõ, hogy ilyen tempósan gömbölyödtök. Vagy ha nem te, akkor apuka vagy valaki más a családból.. De hogy most éppen +x kiló van rajtad, annak alig van köze az õ súlyához.
Én rajtam nincs egy gramm zsír se, de a babáim olyan dagik voltak, hogy öröm volt nézni. Fél évesen mindkettõ majdnem 10 kilós volt, csak anyatejesek voltak, én még úgy néztem ki mint egy anorexiás (nem volt túl jó hatással rám a szoptatás, nagyon lefogytam).
Szia! Rajtam olyan 16 kiló maradt az elsõlányom születése után!:( 14 hós volt mikor azt mondtam, ha rá is megy a szopi elkezdek tornázni és "fogyózni"! 19hóskorára 19 kilót fogytam(Õ még szopizott) ésén hihetetlenül egészségesnek éreztem magam!Teherbe is estem rögtön ahogy utat engedtünk neki!Most 23 hetes vagyok a második kislányunkkal, és a nagy még szopik (25 hós most), de szopitanácsadónk azt mondta hogy a baba hízásanem függ anya súlyától! Amúgy találkoztam egy csomónádszálvékony anyukaával akiknek 8-10 kilós 5-8 hós szopizó babaái vannak!Remélem nálunk is így lesz, mert én eddig még egy grammot sem híztam, debszoptatninyilván a kicsit isszeretném! De a Te példád is bíztató!Köszi
A kérdező hozzászólása: az elsõnél is , most a másodiknál 3 kg-ot hiztam miután a kórházból haza jöttem.
A kérdező hozzászólása: nem aggódok, az elsõ fiamat 27 hónapig szoptattam és amíg a menstruáció nem jött meg , addig egy dekát sem fogytam(szülés után 13hónap után jött meg elõször)és utána lassan elkezdtem fogyni, semmi erõfeszítés nélkül, de a elsõ terhességem súlyát nem értem el, azaz 53-54 kg hanem 59 ezzel kezdtem a második terhességemet.
A középsõ kisfiam 2, 5 eves, õt nyolc hónapig tudtam csak szoptatni. Akkor nem volt ilyen sok tejem. A szoptatas abbahagyasa utan három hónap alatt lement 25 kg. Szerintem most is így lesz, csak most nem tudom, meddig fogok szoptatni, mert a kisfiam egy cicimumus, és ugye most a tejem is több. De tudom, hogy amíg szoptatok, nem fogok fogyni, egyszerûen nem tudok. Szerintem ez hormonális lehet, mert nem eszek annyit, hogy ennyit hizzak:-( Aggodsz a plusz kilók miatt?
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM a választ, és sikerült szopatás után leadni?hány hónapig szoptattál?gratulálok a babádhoz(babáidhoz) szép estét!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

12 éves vagyok, van amikor 4, 5 vagy 6 órám van, milyen kutya illik hozzám? A yorki vagy a shih tzu? Melyik az a kutya amelyik bírja az egyedüllétet, nem rohangál egész nap a házban és nem ugat sokat?

Legjobb válasz: szia ez melett úgy is tervezd, hogy a kutya valószínû, hogy még 10 év múlva is meg lesz, szóval ne csak 4-5 órát tervezz hanem többet, meg hát azért nem csak otthon akarsz majd lenni, kutya fajtából terriert NE, mert azok hiperaktívak (én tudom nekem is azok voltak/vannak/lesznek) :D

szia ez melett úgy is tervezd, hogy a kutya valószínû, hogy még 10 év múlva is meg lesz, szóval ne csak 4-5 órát tervezz hanem többet, meg hát azért nem csak otthon akarsz majd lenni, kutya fajtából terriert NE, mert azok hiperaktívak (én tudom nekem is azok voltak/vannak/lesznek) :D
Kozmetikában. A bolognese több kozmetikai kezelést igényel.
A döglött kutya egész jól bírja az egyedüllétet és nem is rohangál a lakásban,
Szia! Nekem yorkim van Én mivel táborban vagyok 7:35-kor kb. elindulok akkor már anyum is dolgozik.Tehát a kiskutya 7:35-tõl 15:30 ig van egyedül otthon. Nem ugat egész nap alszik. :) A shih tzu.ról nem tudok semmit. De én yorkit vennék:) :)
nekem shih-tzum van, megfelelõ mennyiségû és minõségû sétával bármikor egyedül lehet hagyni, végig alszik, nyugodt, nem ugatós.... mókás, és szeretnivaló yorkie olyan, mint egy duracell nyuszi :D
A kérdező hozzászólása: De a havanese és a bolognese miben különbözik?Azt tudom hogy valamiben igen de hogy mi az......
A yorki mint tudjuk terrier szóval elsõ kutyának nem való!Én is 12 vok.Nekem is tetszett mind a két fajta de aztán utánaolvastam és rájöttem, h attól, h tetszik nem való nekem!Tovább keresgettem és rátaláltam a havanesere.Szeret aludni õ is divatkutya de ha találsz megbízható tenyésztõt akkor jó kutyád lesz.Amikor suliban vagy alszik és nem hiperaktív mint a yorki.Szóval csak ajánlani tudom a havaneset
A beagle-t ajánlani az egyik legrosszabb volt... Nekem is az van, napi 3 órát sétálunk, de nem bír egyedül lenni, rombol, ugat. Szóval semmiképp, fõleg ne egy 12 évesnek, velük nagyon határozottnak és következetesnek kell lenni. Lehetne talán mopsz...
Az egyedülhagyás tûrése inkább egyed-, mint fajtafüggõ. Próbálj egy nyugis kölyköt választani, ne a legpörgõsebbet vidd haza, mert valószínûleg az késõbb is pörögni fog, és nehéz lesz neki órákig egyedül. Ha ilyen fajtát vesztek, mindenképpen jó helyrõl szerezzétek be, mert nagyon sok a túltenyésztett szobakutya, azzal meg élete végéig járhattok állatorvoshoz meg eheti a drága speciális tápokat, attól függõen, hogy épp mi baja lett...
Elsõ kutya lenne? Ha igen és nincs elég kutyás tapasztalod, akkor a yorkshire terriert nem ajánlanám. Erõs akaratú kutyák és makacs kutyák. Mindkettõ kutya nagyon divatos és hemzsegnek a szaporítóktól. Muszáj pont ilyen fajtákat tartani? Egyébként neveléstõl függ, valamint elég idõt kell töltened a kutyáddal, hogy bírja az egyedüllétet és ne rohangáljon a lakásban. Ha jól lemozgatod suli elõtt, suli után, délután és talán még este is, akkor mikor nem vagy otthon egyszerûen alszik. Szerintem menj el egy menhelyre és fogadj örökbe egy kutyust. :) Ilyen elvárásokkal simán találhatsz egy nagyon kedves és hálás menhelyit.
Szerintem a legjobb döntés a Beagle lenne . Most , hogy még csak 4, 5, 6 órád van többet foglalkozhatsz vele és idõvel amikor már 7, 8 órád lesz addigra a kutya is meg fog komolyodni . Nekem is van egy beaglem , amelyiket akkor kaptam amikor 1.-s voltam és most 13 éves vagyok a kutyám meg már annyira lusta , hogy néha megmozdulni sincs kedve . :)
ahogy olvasom, sokan ajánlották a havaneset, de szerintem az se a legjobb választás, mert nekem is volt, 11évesen, de teljesen felvolt pörögve, mint aki megõrült..szegény kiskutya, nagyon szerettem, de 2-3 órát volta vele az udvaron(nagy udvar, teljesen kifeküdtem, de a kutya nem), és még mindíg rohangált a fotelok között.Ha ilyen kutyát választasz, akkor megbízható gazditól, mert a túltenyésztett elég gyakori, szóval vigyázz
Lehet kávét inni, csak próbáld meg minél gyengébben inni, sok tejjel. Gratula a babához!! 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.
Manapság már nagyon eltérõek a vélemények. Az erõs kávé fogyasztása nem ajánlott. Amit te iszol szerintem nem káros, meg nem is erõs. Én napi szinten inttam rendes fõzött kávét vagy instant kávét és minden rendben volt.( A kisfiam 3 hónapos és egészséges.) Igyál nyugodtan, hogyha alacsony a vérnyomásod legalább feldobja egy kicsit és nem fogsz szédelegni.
Lehet kévét inni .Ha gyengét iszol az nem árt, nekem a védõnõ mondta, hogy csak presszókávét ne igyak.Sõt akinek alacsony a vérnyomása ajánlani is szokták. Én is kávézom. Boldog baba várást.25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat, a párom óvott a kávétól attól félt, hogy ártok a kicsinek.
igyál amíg bírsz...én nem sokáig tudtam. Kb a 6.-7-héttõl rosszul voltam...:D
Nekem mondta is a védõnõ hogy igyak kávét néha kólát mert nagyon alacsony volt a vérnyomásom.Bár csak reggel ittam egy 3:1.Szerintem ha nem viszed túlzásba akkor nem lesz baj. 2 hós kisfiú anyukája

Az igaz, hogy a Saab 9-3 és 9-5 ös fogyasztása sok? Cfőleg városban? 1, 9.2, 0. és 2.2 Td -re vagyok kíváncsi? Szeretnék egy Saab-ot, mert úgy hallottam, hogy nagyon jók, de ez nagy ellenérv.

Legjobb válasz: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/43-Saab/384-9-3.htm.. http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/43-Saab/385-9-5.htm..

"úgy hallottam, hogy nagyon jók" Miben? Ha a megbízhatóság a fontos, akkor én azért nem nagyon erõltetném a Saabot.
A kérdező hozzászólása: mindenben!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, ezekszerint nem is fogyasztanak sokat...hmmmm ez jó hír
Azért annyira nem kell ám eldõlni tõlük, mondjuk a Saab 9-3 1, 9 TiD lényegében egy Fiat motoros Opel Vectra szép csomagolásban.
A kérdező hozzászólása: és azt is mondták akiknek ien van, hogy a hozzá nemértõk mind eztmondják...

A teknősöm 5 hónapos úgy 5 cm egy nap megeszik vagy egy 2 cm-es halat és 10 szárított gammarus tápot szerintetek az baj hogy ilyen sokat eszik?

Szeptember óta aludt és nem evett egy falatott sem de január óta így meg és egyre többet eszik.

Legjobb válasz: Nem feltétlen baj inkább érdekes. Naponta hányszor kap enni?

Nem feltétlen baj inkább érdekes. Naponta hányszor kap enni?
A kérdező hozzászólása: 3-szor reggel délben és este :)
Nem sok egy picit? Kétnaponta kellene nekik egyszer adni. Jó persze világos hogy ilyenkor többet kell, de azért óvatosan.

Kérlek írjatok, olyan diétát, amitől hetente legalább 1 kg-ot lehet fogyni. Vagy sok ez egyszerre? Most 170 cm/69kg vagyok, itthon vagyok egy 2, 5 évessel és nagyon lelassult az anyagcserém.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy egyszerûen azt kellene gyorsítanod? Tornázz minden nap, különösen hasizomgyakorlatokat, már csak ennyi sokat segít. Egyébként heti 1 kilót simán meg tudsz oldani, én a helyedben például egyszerûen elkezdenék nem vacsorázni.

Nem lehet, hogy egyszerûen azt kellene gyorsítanod? Tornázz minden nap, különösen hasizomgyakorlatokat, már csak ennyi sokat segít. Egyébként heti 1 kilót simán meg tudsz oldani, én a helyedben például egyszerûen elkezdenék nem vacsorázni.
A nem vacsorázással tovább lassítaná az anyagcseréjét pfff! 3 óránkénti evéssel lehet gyorsítani.Az utolsó lefekvés elõtt kb 2 órával.Egyél elegendõ fehérjét, szénhidrátot meg csak reggelihez és mozgás/edzés után.
Beirod a googlebe hogy Dinsztelt hal. Itt ratalálsz egy "két hét alatt 9 kilot leadni". Ezt probáld ki, nem éhezel és mégis nagyon hatásos.

27 éves 170 cm 73 kg lány vagyok. Szeretnék 5-8kg-t lefogyni, de hogyan? Próbáltam a 90 naposat, nagyon jó volt csak az a baj hogy sok a gyomorsavam és nem megy enyyi gyümölcs. Kikészíti. A kéthetessel tudtam fogyni.

cak az a roblémám hogy dolgozunk a babaprojekten és mi van ha jó pár hét múlva derül ki hogy terhes vagyok én meg diétázom? Milyen diétát csinálhatnék, ami hatásos??

Legjobb válasz: Lugosíts! Írtad is hogy sok a savad. Mellõzd a lisztet, cukrot, gombát,penészes sajtokat, banánt, szõlõt. Ezzel a módszerrel lassan, de biztosan tudsz fogyni és nem befolyásolja a teherbeesést. Sok sikert!

Lugosíts! Írtad is hogy sok a savad. Mellõzd a lisztet, cukrot, gombát, penészes sajtokat, banánt, szõlõt. Ezzel a módszerrel lassan, de biztosan tudsz fogyni és nem befolyásolja a teherbeesést. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!