Találatok a következő kifejezésre: Az 5. vagyok és (1090 db)

A média csak a 6. érettségi tantárgy lehet, vagy az 5. is? És az etika?

Ti hogy tudjátok? :) Mindenki mást mond..

Legjobb válasz: Az 5. érettségi tantárgy (a magyar nyelvtan és irodalom, a matematika, a történelem és egy választható idegen nyelv mellett) szabadon választható, ami azt jelenti, hogy oda bármit választhatsz, akár egy másik idegen nyelvet, akár testnevelést, akár bármi mást (feltéve, hogy megvan belõle az óraszámod; bizonyos tárgyaknál kikötés, hogy x évig kell tanulni). Tehát (amennyiben megvan a szükséges óraszám) akármit választhatsz 5. tantárgynak.

Az 5. érettségi tantárgy (a magyar nyelvtan és irodalom, a matematika, a történelem és egy választható idegen nyelv mellett) szabadon választható, ami azt jelenti, hogy oda bármit választhatsz, akár egy másik idegen nyelvet, akár testnevelést, akár bármi mást (feltéve, hogy megvan belõle az óraszámod; bizonyos tárgyaknál kikötés, hogy x évig kell tanulni). Tehát (amennyiben megvan a szükséges óraszám) akármit választhatsz 5. tantárgynak.
Lehet 5. érettségi tárgy. X éves tanulási kikötés nincs, ha az iskolád helyi tanterve szerint csak egy évig tanultad, akkor egy év is elég.
Itt vannak leírva a változások: [link] Csak az utazás és turizmust van felsorolva, hogy csak hatodik lehet. Tehát a médiaismeret lehet ötödik is.

Egy letöltött filmnél az nfo-ban azt írja az audio-nál hogy: "Channel (s) :6 channels", akkor az 5.1-es hang vagy más?

Legjobb válasz: igen 5.1 Bal elöl + Középen elöl + Jobb elöl + Bal hátul + Jobb hátul + Mélynyomó Ez összesen 6 hangsáv, tehát 6ch, más néven 5.1

igen 5.1 Bal elöl + Középen elöl + Jobb elöl + Bal hátul + Jobb hátul + Mélynyomó Ez összesen 6 hangsáv, tehát 6ch, más néven 5.1
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Szeptember 1-jétől a vasúton is megszűnik az 5 km-es jegy, vagy "csak" a volán buszokon?

Legjobb válasz: 3nak: ez azt jelenti hogy most Volánbusznál vannak dijövezetei, van 0,1-5km -es(ez 125ft) van a 5,1-10km-es (ez 250ft) és igy tovább. viszont Szept.1 tõl, nem lesz a 0,1-5km-es övezet, hanem 0,1-10km-es övezettel kezdi. Amit eddig mentél 5km-en belül 125ft -ért az most már 250 lesz. :S (az árak a teljesárúra vonatkoznak) Üdv 22N

Az a helyzet, hogy a vasútat is érinti... http://mav-start.hu/res/belfoldi_menetdijtablazat_-_honlapra.. 4. oldal, 2. számozott oldal, nincs 5 km-es lehetõség, csak bérletnél van továbbra is.
3nak: ez azt jelenti hogy most Volánbusznál vannak dijövezetei, van 0, 1-5km -es(ez 125ft) van a 5, 1-10km-es (ez 250ft) és igy tovább. viszont Szept.1 tõl, nem lesz a 0, 1-5km-es övezet, hanem 0, 1-10km-es övezettel kezdi. Amit eddig mentél 5km-en belül 125ft -ért az most már 250 lesz. :S (az árak a teljesárúra vonatkoznak) Üdv 22N
Utolsónak jogos a feltevése és tényleg nem légvonalban mérnek sõt már a vonatokon sem viszonylati jegyeket adnak. Néhány éve(sajnos pontosan nem tudom) létrehozták az egységes máv és volán tarifarendszert ami azt jelentette hogy a vonaton és a buszon utazóknak is egységes 5 km osztású zóna alapján számolták a jegyárat.Pont azért hogy ne csökkenjen az utazási kedv egyik vagy a másik rovására-egyforma jegyárakkal találkozhatott az utas akár vonaton akár buszon utazott. Na most az okosok a volán járatoknál megszüntették az 5 km-es zónát hogy kisebb utaknál átszoktassák az embereket a vonatra.Így ha eddig a 3 km-re lévõ megállóig buszon 125 Ft-ot fizetett most meg kell vegye a 10 km-es 250 Ft-os jegyet.Ha vonattal utazik 3 km-t ugyanúgy 125 Ft marad a jegy.Ez elviekben szép és jó de mi van azokkal a településekkel ahol nincs is vonatközlekedés? Erre már nem gondoltak az okos honatyák!
Csak a buszokat érinti a jogszabályi változás tehát ott szûnik meg az 5 km-es körzet, épp azért hozták létre ezt a hülyeséget hogy átszoktassák az embereket a vontra.
A vonatoknál régóta nincs is ilyen, hiszen ott viszonylati jegyet adnak.Ami ugye a két állomás közti távolságra szól, amire kérted.
Ezek szerint buszbérletnél megmarad az 5 km-es kedvezmény ?
Miért? A buszon szerinted légvonalban mérnek? Ott is a 2 állomás közti távolságot kell megfizetni.
Ez mit jelent ? Ha elmegyek budapesti busszal Törökbálintra és onnan Érdre csak busszal tudok menni 4-5 km-t, akkor... ? Gyalog veszélyes.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm az értelmes választ!!
Igen, a bérlet marad.

Az 5-ös és 6-os lottón, hogy nagyobb az esély a nyeresre mindig ugyanazzal az 5 ill.6 számmal játszani, amit egyszer kiválasztunk vagy mindig különböző számokkal?

Legjobb válasz: Ugyanakkora az esélye, teljesen mindegy, milyen számokkal játszol. Sokan babonából nem mernek már számokat váltani, mert hogy mi van, ha pont akkor húzzák ki azokat a számokat, amivel addig évekig játszottak. Valójában minden egyes lottósorsoláskor pontosan ugyanakkora eséllyel húzhatják ki bármelyik számot.

Ugyanakkora az esélye, teljesen mindegy, milyen számokkal játszol. Sokan babonából nem mernek már számokat váltani, mert hogy mi van, ha pont akkor húzzák ki azokat a számokat, amivel addig évekig játszottak. Valójában minden egyes lottósorsoláskor pontosan ugyanakkora eséllyel húzhatják ki bármelyik számot.

171/2 cm magassághoz mennyi az ideális súly? Voltam már 56 kg is, most 66, 5 vagyok és fogyni szeretnék pár kilót.

Legjobb válasz: Érdekes kérdés. A súly nagyban függ a csontozattó. Én 170 cm magas vagyok, súlyom 25 éve 56 kg. Mindenki azt mondja, gebe vagyok, de 63 kg-osan nem éreztem jól magam (anno 18 évesen). Ha nem vagy megelégedve a súlyoddal, 56-58 kg-ig nyugodtan fogyhatsz szerintem.

Érdekes kérdés. A súly nagyban függ a csontozattó. Én 170 cm magas vagyok, súlyom 25 éve 56 kg. Mindenki azt mondja, gebe vagyok, de 63 kg-osan nem éreztem jól magam (anno 18 évesen). Ha nem vagy megelégedve a súlyoddal, 56-58 kg-ig nyugodtan fogyhatsz szerintem.
A kérdező hozzászólása: Nekem is azt mondták gebe vagyok, sõt az iskolaorvos szerint híznom kellett volna. Sok dolog közrejátszott, hogy 70 kg-ra híztam, 2 hete kezdtem el tudatosan/egészségesen enni. Így ma reggel 66, 5 kg mutatott a mérleg. Gebe nem akarok lenni, hanem normál alkatú, legyen azért mit fogni :) És nem akarom magam kínozni, drasztikus fogyóval.
Mindenkinél más, én 180 centi vagyok 85 kiló, de sovány, és izmos :D
Amikor cardioztam, 67 kilóról lefogytam 56 kilóra (169cm), és még úgy is "duci lányoztak", mert nagy a mellem és széles a csípõm. Ezért értelmetlen dolog feltenni olyan krédéseket sok esetben, amikor súly/magasságot kiírják és "ez sok vagy kevés"? Amúgy neked kell érezned.:)
Szerintem 55 az ideális Én 176 centi vagyok és 52 kilo, kicsit csontváz, de csinos :D 21 L
A kérdező hozzászólása: Az már betegesen sovány...
Én 173 cm vagyok és 62kg :) és szerintem az a plusz 4 kg nem sok :) de kinek mi áll jól :)
nem hiszem hogy a cigifüst, ha csak nem rájuk fújod vagy betömöd vele a szájukat :)
miért szoktattad rá a cigire?!:D:D:D:D:D:D:D
A kérdező hozzászólása: nem én hanem a az egyik ismerõse

Egyszer azt almodtam hogy az iskolaban vagyok es megfogom a fogam es konnyen kihuzom, utana a kovetkezo es utana es utana amedig vagy 5 fogatt ki nem huztam. Vajon mit jelent ez az alom?

Legjobb válasz: Komolyan! Ennyi sok hülye van? Már ne is haragudj de miért kellene az álmoknak valamit is jelenteniük? Tudod miért álmodunk? Ha nem akkor Google jó barátod, ird be oda. Nem értem, hogy miért akarja mindenki, hogy az álma jelentsen valamit. Istenem, azokat csak álmodjuk! Nem jósolnak meg nem jelentenek semmit! Nõjetek már fel!

Komolyan! Ennyi sok hülye van? Már ne is haragudj de miért kellene az álmoknak valamit is jelenteniük? Tudod miért álmodunk? Ha nem akkor Google jó barátod, ird be oda. Nem értem, hogy miért akarja mindenki, hogy az álma jelentsen valamit. Istenem, azokat csak álmodjuk! Nem jósolnak meg nem jelentenek semmit! Nõjetek már fel!
Fogas kérdés.....
Hát azt mondják, a fogak elvesztése az álomban, valami rossz elõjele... de én valami olyat olvastam, hogy akkor biztos valami rossz ha az illetõ le is nyelvi a fogait... De én olyan álmok jelentésére lennék kíváncsi mint ez pl: én és az unokatesóm elmegyünk a Holdra, ott jön egy ûrlény, aki úgy néz ki mint Robert Pattinson. Letépi a karomat és elkezd szaladgálni vele, majd beleesik egy gödörbe. Jön a többi ufó akik máshogy néznek ki. megállnak a gödör felett, elkezdik csóválni a fejüket, majd kihúzzák barátunkat és visszaadják a drágalátos végtagomat :) Vagy... Darth Veder rohangál a volt sulimban és midnenkinek letépi azarcát, és ahol már járt arc nélküli gyerekek rohangálnak, észvesztve. Én és bnõm bebújunk a lépcsõ alá, de hozzánk is odaér és az én arcomat leszippantja.
Jankanna te ezt a szöveget minden ilyen fajta kérdéshez odaírod? Már egy kicsit uncsi. :S Szálljál már le a kíváncsi emberekrõl! Amúgymeg nem létezne ezen az oldalon ilyen téma ha ezek a dolgok nem érdekelnék az embereket. Amúgy az álmod azt jelentheti, hogy lesz/van egy célod amit mindenáron megakarsz szerezni mégha elvesztesz fontos dolgokat vagy barátokat akkor is a célod elérése érdekében akkor is ha az út hussz vagy ha fáj is.
Az álmok többnyire az ellenkezõjét mutatják, mint ami történni fog, vagy ami álmodban veled történik, az történik családtagoddal, esetleg épp általad. Ennek az álomnak a lehetséges megfejtései: 1. Fogorvoshoz kényszerülsz. A fogorvos véres verítéket izzadva, ütvefúróval próbálja kivésni a rossz fogadat, de egy füstölgõ ütvefúró-maradványon kívül más eredménye nem lesz a mûveletnek. 2. Cápatámadás áldozata leszel.
Ha jól tudom a foghullás a szexualitással kapcsolatos.
*....Freud szerint? Vagy valami hasonló kariberû pszichológus szerint. Olvasd el Freud-tól az Álomfejtés címû könyvet és ne törõdj a sok hülyével!
jankanna te normális vagy?az álom a lélek vágyainak vagy félelmeinek kivetülése

Norcolutot szedtem. Ma vagyok az 5. napomon és még nem jött meg. Csináltam terhességi tesztet ami pozitív lett. Sikerült a baba vagy a gyógyszer okozhatja? Bele se merem élni magam!

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy a norcoluttól pozi a teszted. Fals eredményt ciszta szokott okozni, de amiatt halvány szokott lenni a terhességi teszt második csíkja! Minél elõbb menj orvoshoz, nehogy amiatt legyen baja a babának, hogy abbahagytad a gyógyszert. Nekem annak idején duphastont kellett szednem. A doki azt mondta, ha baba van, segíti a megmaradást, ha nincs, akkor meg kell jönnie a mensimnek! Reggel csinálj másik tesztet is! Szorítok! 32hkm

Nem valószínû, hogy a norcoluttól pozi a teszted. Fals eredményt ciszta szokott okozni, de amiatt halvány szokott lenni a terhességi teszt második csíkja! Minél elõbb menj orvoshoz, nehogy amiatt legyen baja a babának, hogy abbahagytad a gyógyszert. Nekem annak idején duphastont kellett szednem. A doki azt mondta, ha baba van, segíti a megmaradást, ha nincs, akkor meg kell jönnie a mensimnek! Reggel csinálj másik tesztet is! Szorítok! 32hkm
A kérdező hozzászólása: Szia! köszi a kérdésed! 17 hetes terhes vagyok a kisfiammal!:-) Kívánom neked is minél hamarabb sikerüljön!
Szia! Mi újság veled??? Baba? :) Remélem! Én is hasonló helyzetben vagyok, mint te voltál. Tegnap fejeztem be a 10 napi Norcolut adagot ciszta miatt, és titkon remélem, hogy nem jön meg, és hogy minden rendben lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! Tulajdonképpen semmi értelme nem volt ma elmenni a dokihoz csak kifizettem egy csomó pénzt. Mivel még kb 4 hetes lehetek és nem látott semmit! 2 hét múlva kell vissza mennem.Sajnos szédülés az van de ez normál terhességi tünet is lehet.Igen a méhen kivüli lehetõségét nem szabad kihagyniuk de mondta nem akart megijeszteni.kösz!Vékony volt a méhnyálkám most egy kicsit vastagabb.Kérdeztem, hogy erre nem kell szedjek valamit? A Magne B6-ot ajánlotta, hogy szedjem.Elevitet szedek de váltani fogok majd a Ladevitre. Szóval volt ma egy fölösleges utam mert sokat nem mondott! köszi nektek a drukkot!
A méhen kivüli minden terhességnél fenn álló gyanú, ezt muszáj elmondaniuk a dokiknak, kötelezõ. Én is egészen a 6.hétig izgultam emiatt, de ne félj minden rendben van! Inkább örülj, kezdd is el a folsavat szedni vagy valamilyen kismama vitamint! Boldog babavárást. 14h km.
Miért lenne akármi baj??? Majd írd meg, mi volt az uh-on! :) 32hkm
milyen tünet alapján gondolja telefonon a dokid, hogy méhen kívüli? Görcsölsz, netán vérzel, vagy halvány a teszten a második csík? Ha nem szédülsz, fáj a fejed és a fenti tüneteid sincsenek, akkor szerintem minden rendben van és kevés az esély a méhen kívülire! Nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Csináltam.Pozitív! Ma megyek délután UH-ra mert nincs kizárva, hogy méhen kivûli:-( Doki is mondta tuti baba csak hogy hol van ez a kérdés!? Norcolutot már nem szedek...nem is szedném persze de nincs is! Drukkoljatok, hogy a helyén legyen a picikém!!!!!!
Mi újság? Csináltál tesztet? 32hkm
Szia! Ha a mai teszted is pozitiv, akkor tuti baba. A norculutot nehogy tovább szedd, mert az leborotválja a nyálkahártyát, nem szabad terhesség alatt szedni. A duphaston az más, azt lehet, de jobb ha azt is orvos irja fel. Teszt, aztán pár nap mulva orvos.
A kérdező hozzászólása: 32khm aranyos vagy! vagy majd írok!!!! ha pozi a dokim is azonnal hívom!!!
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy a Norcolutot 10 napig kellett szednem....csütörtökön vettem be az utolsót....azért vártam a mensit.Olvastam, hogy 7-10 nap múlva is megjöhet csak a pozi teszt bezavart:-) köszi a drukkot
Kíváncsian várom a fejleményeket! Szorítok! Elkiabálni nem akarom :) 32hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Most kéne megjönnie.Most mensi után a clostyt kéne szednem. Cisztáim voltak (vagy vannak még?) de 6 hónapig soha nem mutatott pozit. Reggel mindenképpen tesztelek!!!!
Még annyit, hogy nem írja mellékhatásként a pozitív terhességi tesztet :)
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/norcolut_5_.. Itt azt olvastam, hogy nem szabad terhesség esetén szedni! Elsõ voltam
kedves kérdezõ, ha még nézed ezt a kérdést. nekem mensi elõtti barnázás miatt írta fel a doki norcolutot. a ciklus 14. napjától kell szednem 10 napig. ha esetleg sikerülne teherbeesnem, akkor nem fog tõle megjönni és nem okoz kárt, ugye?

A 4 sebességes váltó jobb az 5 vagy 6 sebességes váltónál, és milyen autóba éri meg 4 sebességest tenni?

Legjobb válasz: Való igaz, manapság az ötfokozatú váltó a legnagyobb divat. Nem szükségszerû azonban, hogy minden autóban ilyen legyen. Az egész csupán attól függ, milyen a motor nyomatékrugalmassága. A GAZ M-21 Volga motorja a háromsebességes kéziváltóval is vígan elvolt, mert olyan széles tartományban adta le a legnagyobb nyomatékát, hogy nem volt feltétlenül szükséges több fokozatot használni, 0-tól 90 km/h-ig mindig a nyomatékmaximum közelében tudott pörögni a motor. Persze ennek ára volt: sokat fogyasztott és alacsony volt a fajlagos teljesítménye. Késõbb elterjedtek a négysebességes váltók, majd a '80-as évek divata lett az ötödik sebesség. Ebbõl létezett overdrive-ként áttételezett gyorsító ötödik (1:1-nél hosszabb), hagyományos lépcsõzésû ötfokozatú váltó (itt jellemzõen 1:1-nél sosem volt hosszabb az ötödik) és a négyfokozatú elé akasztott 1. fokozat (itt sem). Mára már divatba jöttek a hatfokozatú váltók, de léteznek hétfokozatúak (második generációs VW DSG) és nyolcfokozatúak (ZF automata) is. Mindegyikre azért volt szükség, mert a fogyasztásnak jót tesz, ha a motor a maximális nyomaték közvetlen közelében pörög és egyrészt igyekeznek ezt minél jobban megközelíteni, mivel a mai, magas fajlagos teljesítményû autók nyomatékgörbéje hegyes, másrészt pedig ahogy növekszik az autók által elérhetõ legnagyobb sebesség, úgy kell egyre jobban "széthúzni" azt a tartományt, ahol a motor az ideális fordulaton pörög, az pedig egy adott fokozatszámmal nem megy minden határon túl, mert túl nagy lesz a lépcsõ a fokozatok között és a motornak a pincébõl kell felküzdenie magát. Az azonban nem teljesen igaz, hogy minél több fokozata van egy váltónak, annál jobb. Tény, hogy a CVT-váltók nagyon jók, de annak idején az elsõ Porsche 911 Turbo (másnéven a 930-as) bevezetésekor a szívóváltozatok ötsebességes váltója helyett csak négysebességeset kapott, mert a motor jókora nyomatékához az is elégnek bizonyult, egy ötfokozatú váltó pedig minden drágább, mint az azonos technológiával készült négygangos. A válasz tehát az: minden autóhoz a hozzá tervezett váltó a legjobb - és ennek nem kötelezõ minél több sebességesnek lennie.

Való igaz, manapság az ötfokozatú váltó a legnagyobb divat. Nem szükségszerû azonban, hogy minden autóban ilyen legyen. Az egész csupán attól függ, milyen a motor nyomatékrugalmassága. A GAZ M-21 Volga motorja a háromsebességes kéziváltóval is vígan elvolt, mert olyan széles tartományban adta le a legnagyobb nyomatékát, hogy nem volt feltétlenül szükséges több fokozatot használni, 0-tól 90 km/h-ig mindig a nyomatékmaximum közelében tudott pörögni a motor. Persze ennek ára volt: sokat fogyasztott és alacsony volt a fajlagos teljesítménye. Késõbb elterjedtek a négysebességes váltók, majd a '80-as évek divata lett az ötödik sebesség. Ebbõl létezett overdrive-ként áttételezett gyorsító ötödik (1:1-nél hosszabb), hagyományos lépcsõzésû ötfokozatú váltó (itt jellemzõen 1:1-nél sosem volt hosszabb az ötödik) és a négyfokozatú elé akasztott 1. fokozat (itt sem). Mára már divatba jöttek a hatfokozatú váltók, de léteznek hétfokozatúak (második generációs VW DSG) és nyolcfokozatúak (ZF automata) is. Mindegyikre azért volt szükség, mert a fogyasztásnak jót tesz, ha a motor a maximális nyomaték közvetlen közelében pörög és egyrészt igyekeznek ezt minél jobban megközelíteni, mivel a mai, magas fajlagos teljesítményû autók nyomatékgörbéje hegyes, másrészt pedig ahogy növekszik az autók által elérhetõ legnagyobb sebesség, úgy kell egyre jobban "széthúzni" azt a tartományt, ahol a motor az ideális fordulaton pörög, az pedig egy adott fokozatszámmal nem megy minden határon túl, mert túl nagy lesz a lépcsõ a fokozatok között és a motornak a pincébõl kell felküzdenie magát. Az azonban nem teljesen igaz, hogy minél több fokozata van egy váltónak, annál jobb. Tény, hogy a CVT-váltók nagyon jók, de annak idején az elsõ Porsche 911 Turbo (másnéven a 930-as) bevezetésekor a szívóváltozatok ötsebességes váltója helyett csak négysebességeset kapott, mert a motor jókora nyomatékához az is elégnek bizonyult, egy ötfokozatú váltó pedig minden drágább, mint az azonos technológiával készült négygangos. A válasz tehát az: minden autóhoz a hozzá tervezett váltó a legjobb - és ennek nem kötelezõ minél több sebességesnek lennie.
Azért jobb sztem a 6 sebességes váltó mert kicsi fordulaton tudod tartani a motort és kevesebbet eszik. Nem mindegy, hogy 4.ben mész 130at vagy 6.ban 130at. Kevesebbet pörög a motor.
A kérdező hozzászólása: kissé félreérthetõen fogalmaztam az elõbb...arra gondoltam hogy az régi autókban 4 sebességes váltó figyelt. :D
Autószerelõnek: Már ne is haragudj, de milyen autószerelõ vagy? Az 5 sebességes váltóknál az 1. és 2. fokozat lassító, a 3. közvetlen, a 4. és 5. pedig gyorsító, ne mondd már, hogy az 5. már majdnem 1:1-ben hajt...
A kérdező hozzászólása: ez azért elég nagy teljesítmény, de most vegyünk bármilyen más autót ami 5000 ccm felett van persze nem Audi Q7- re gondolok
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy rosszul tudom de a régi izomautókban nem 4 sebbeséges váltó volt? pl a 79-es Camaro 5700 ccm-es
Természetesen a modern autóknál már 5-6 sebesség a normális.Az 5. és a 6. fokozat már majdnem 1-1-be hajt.De ez ugyanúgy elmondható a 4 sebességes váltóknál is. Tehát minden csak áttétel kérdése.Az 5-6 sebességes autóknál gazdaságosabban kitudod használni a motor teljesítményét.Egy autószerelõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
A 6 sebességes. 4 sebességes váltó már régen nincs, csak automatában, jelenleg az 5 a legelterjedtebb, de nyomatékos, nagy teljesítményû motorral felszerelt autókhoz ma már 6 sebességeset adnak.
5 sebességes a legjobb a fordulat miatt
az 1. és 2. fokozat miért lassító? úgy tudom hogy ebben a két fokozatban adja le a motor a legnagyobb nyomatékot a kigyorsításhoz. és a 3-ban kell a legjobban kihúzatni az autót. bár gondolom ez attól is függ hogy 4, 5 vagy 6 sebességrõl beszélünk manuális váltónál.
16 évesen fog.gátlót szedsz? Szüleid tudják?
Mivel az elsõ héten vagy, így még nagyobb lesz a teherbe esés kockázata. Elõtte egy héttel szexeltetek? Innen elvileg egy hetet kell várni (v. óvszer) míg újra véd, de én varnek a következõ verzesig. (augusztus óta szedem, elõtte másikat).
Te nagyon nagyon nagyon buta vagy.
Nem, nem vagy védett, mivel 12 órán túl pótoltad. Minimum 1 hétig kiegészítõ védekezés.
Védett vagy, csak ezentúl figyelj oda a szedésre.
De szeretem ezeket a parasztokat, akik ler*bancoznak névtelenül minden lányt aki 18 alatt szexuális életet él. Tudsz róla valamit? Tudod mióta van kapcsolatban? Nem. Akkor fogjátok már be a pofátokat. Nyomoroncok.
remélem úgy szétbassza a szervezeted az a szar hogy csak na
A kérdező hozzászólása: Igen tudják, anyukámmal voltam nõgyógyásznál :) A tájékoztatóban nincs leírva az hogy mennyi idõ után mennyire véd.
Ezt a számot a 16 éves kis ribinek küldöm aki a kérdést kiírta remélem terhes leszel https://www.youtube.com/watch?v=fa1teEixXBc
Benne van a tájékoztatóban, de ennyi idõ után már véd annyira hogy nem vagy az.
Jah én jól írta az elõttem szóló, nem vagy védett!! Ha pedig elõtte szexeltetek akkor készülj fel a legrosszabbra. Elõzõ vahyok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!