Találatok a következő kifejezésre: Az 5. végén (206 db)

Ha jól emlékszem az 5-dik évad végétõl, de nem vagyok benne biztos mert régen láttam.
A kérdező hozzászólása: köszi:D

Régen olvastam a Neveletlen hercegnő naplóját, és eszembe jutott hogy kb. az 5. -ig jutottam el. Mi lesz a vége?

Legjobb válasz: a vége::: mia 18 éves lesz. michael milliomosan viszatér egy interjú során miával találkozik és újra és újra találkozgatnak. mia írt egy könyvet amit eddig senki nem akart kiadni. most viszont valaki ki akarja adni. michaellel lsmennek megünnepelni ezt,és a vacsora után elmennek lovaskocsizni...mia próbálja távol tartani magát tõle jp miatt,de az egész lovaskocsiút alatt csókolóznak. a végén mia rájön hogy jp csúnyán beszapta õt. a liftben szakít vele a liftbõl kilépve pedig michael várja aki meg akarja verni jp-t, de mia viszatartja. végén mia és õ összejönnek

a vége::: mia 18 éves lesz. michael milliomosan viszatér egy interjú során miával találkozik és újra és újra találkozgatnak. mia írt egy könyvet amit eddig senki nem akart kiadni. most viszont valaki ki akarja adni. michaellel lsmennek megünnepelni ezt, és a vacsora után elmennek lovaskocsizni...mia próbálja távol tartani magát tõle jp miatt, de az egész lovaskocsiút alatt csókolóznak. a végén mia rájön hogy jp csúnyán beszapta õt. a liftben szakít vele a liftbõl kilépve pedig michael várja aki meg akarja verni jp-t, de mia viszatartja. végén mia és õ összejönnek
elég bonyolult, mert még van 5. kötet a lényeg: Mia és Michael ugye összejönnek, majd jön J.P. egy uralkodói sarj asszem, õ az aki utálja kukoricát a chiliben. a srác rámozdul miára, de õ visszautasítja. ia és michael készek ARRA, de kiderül, hogy Michael már nem szûz, Mia kiborul, visszaadja a medált, amit kap a sráctól, Michael meg ki fog utazni Japánba robotot készíteni, milliomos lesz...ennyit tudok, mert a 10. rész bár meg van, de csak a tartalmát olvastam el bocsi a helyesírási hibákért
A kérdező hozzászólása: Ó máj gád 8( és a legvége miii? :O
elõzõ vok ha hasznosnak találod a válaszom kérlek jelezd!!!!;:)
A kérdező hozzászólása: jp. beszapta (??) am hasznos volt. köszike
igen a lily-vel valahogy erre már nem igazán emlékszem, de ez jól jöt mert így legalább a miának volt mi miatt szakítania azaz nem a lili-vel hanem a lili azért haragszik rá mert a jp csak azért járt vele hogy közelebb lehessen a miahoz

A 1998ban kezdődött Második Kongoi háborúról és annak következményeiről miért nem lehet hallani? Arról az 5.4millió halottról meg 40. 000 nemierőszakról és a kanibalizmusról. Arról hogy a háború vége utána havonta 45000haltak meg.

Legjobb válasz: 5,4 millió ember? Semmiség! Bezzeg ha meghalt volna 10 amerikai egy bombamerényletben, akkor az 5., 10. és más évfordulókon is rengeteget cikkeznének róla! Annak az 5,4 milliónak az a balszerencséje, hogy "csak" afrikaiak, nem pedig amerikaiak vagy izraeliek, ezért egy fityinget sem ér az életük.

5, 4 millió ember? Semmiség! Bezzeg ha meghalt volna 10 amerikai egy bombamerényletben, akkor az 5., 10. és más évfordulókon is rengeteget cikkeznének róla! Annak az 5, 4 milliónak az a balszerencséje, hogy "csak" afrikaiak, nem pedig amerikaiak vagy izraeliek, ezért egy fityinget sem ér az életük.
"nácizzanak le engem, pontozzatok le, jelentsetek az adninnak, de jobb volt afrikában az apartheid" Apartheid Dél-Afrikában volt, nem Kongóban, de ne zavarjanak a tények, okosticián. A gyarmati uralom Belga-Kongóban egyébként több mint tízmillió feketét mészárolt le. Mivel õk sem voltak zsidók, amerikaiak vagy más márkás emberfajták, ezért róluk sem beszél senki.
akármit mondjanak, nácizzanak le engem, pontozzatok le, jelentsetek az adninnak, de jobb volt afrikában az apartheid, mert rend volt legalább. most nincs rend, polgárháborút játszik a sok néger, pusztulnak rendesen...

Segítséget kérnék egy matek példában, ami így szól: egy 5 jegyû számnak elõször az elejére majd a végére írtunk egy egyest. Így két hatjegyû számot kaptunk. A két számot egymással elosztva éppen hármat kapunk. Mi lehetett az 5 jegyû szám?

Legjobb válasz: Azáltal, hogy mögé írsz egy 1-est, a többi számjegy helyiértéket ugrik, azaz 10-szer akkora értékû lesz, ehhez jön hozzá az 1. Ha elé írsz egy egyest, akkor meg 100000-et adsz hozzá tulajdonképpen. Ha az eredeti 5 jegyû számod „a”, akkor a két szám: 10*a + 1 a + 100000 Innen már csak fel kell írni a két szám hányadosát és megoldani az egyenletet. No de hogy? Az 100000 + a nem lehet a nagyobb, hiszen ez maximum 199999 lenne, aminek a harmada 66666 (kerekítve), ami nem hatjegyû szám. Ebbõl tehát lehet tudni, hogy melyiket kell a számlálóba és melyiket a nevezõbe írni.

Azáltal, hogy mögé írsz egy 1-est, a többi számjegy helyiértéket ugrik, azaz 10-szer akkora értékû lesz, ehhez jön hozzá az 1. Ha elé írsz egy egyest, akkor meg 100000-et adsz hozzá tulajdonképpen. Ha az eredeti 5 jegyû számod „a”, akkor a két szám: 10*a + 1 a + 100000 Innen már csak fel kell írni a két szám hányadosát és megoldani az egyenletet. No de hogy? Az 100000 + a nem lehet a nagyobb, hiszen ez maximum 199999 lenne, aminek a harmada 66666 (kerekítve), ami nem hatjegyû szám. Ebbõl tehát lehet tudni, hogy melyiket kell a számlálóba és melyiket a nevezõbe írni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)
142857
igen ahogy az elsõ írta 10a= 3a+299999
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm:)
Ami az E3-on volt az nem Halo 5, csak egy új Halo játék. Gondolom, mint anno a Reach.

Lehet olyan kábelt kapni, aminek az egyik vége stereo 3, 5 jack dugó, a másik 2 db AV kimenet? (a stereo szétosztva: jobb-bal hangfal)

Legjobb válasz: Az AV kimenet jelentése Audio-Video. 3,5 outputot ami hangot és videót is tol nem fogsz találni. Olyan létezik, hogy RCA. Olyan is létezik 3,5 -> RCA.

Az AV kimenet jelentése Audio-Video. 3, 5 outputot ami hangot és videót is tol nem fogsz találni. Olyan létezik, hogy RCA. Olyan is létezik 3, 5 -> RCA.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyet keresek :) Pontosabban akkor ennek mi a neve? 3, 5 jack - RCA?

A terhességem 5. hetétől szedem az elevitet és a folsavat. Úgy hallottam, hogy az elevitet végig kell szedni, még a szoptatás alatt is, a folsavat csak a 14. hétig. Nem túl hosszú idő ez?

Régebben a túl sok vitamintól nagyon nagy babák születtek, vagy a pl. csak a fejük stb. lett aránytalanul nagy. Ezek a mostani vitaminok ennyire mások lennének?

Legjobb válasz: Szia !Nem akarlak elkeseríteni errõl de én csak az elevittel kapcsolatban hallottam ilyeneket ,sõt azok az ismerõseim akik ezt szedték õk maguk is pikk pakk meghíztak és az orvosa váltotta l a magzatvédõt.Én más terméket szedek,és 17hetesen nem híztam csak fél kilót,a baba is tök rendben van.Én is szedem a folsavat még mindig,épp hétfõn kérdeztem a védõnõtõl én is meddig szedjem ,mert 13hetes korig két szemet szedtem a 3mg-osból a gyógyszertárban is mondták,meg az orvosom is ennyit ajánlott. A védõnõ azt mondta a kritikus idõszakon már túl vagyunk-13hét de nem árt szedni továbbra sem,napi egyet.úgyhogy én végig szedem,és különben is ez csak b vitamin.Szerintem a baba mérete attól is függ majd,te mennyit hízol.Vigyázz magadra és gartula a babához.

Szia !Nem akarlak elkeseríteni errõl de én csak az elevittel kapcsolatban hallottam ilyeneket , sõt azok az ismerõseim akik ezt szedték õk maguk is pikk pakk meghíztak és az orvosa váltotta l a magzatvédõt.Én más terméket szedek, és 17hetesen nem híztam csak fél kilót, a baba is tök rendben van.Én is szedem a folsavat még mindig, épp hétfõn kérdeztem a védõnõtõl én is meddig szedjem , mert 13hetes korig két szemet szedtem a 3mg-osból a gyógyszertárban is mondták, meg az orvosom is ennyit ajánlott. A védõnõ azt mondta a kritikus idõszakon már túl vagyunk-13hét de nem árt szedni továbbra sem, napi egyet.úgyhogy én végig szedem, és különben is ez csak b vitamin.Szerintem a baba mérete attól is függ majd, te mennyit hízol.Vigyázz magadra és gartula a babához.
csak annyit az Elevitrõl, hogy az egyik ismerõsöm 30 kg-t hízott tõle a terhesség alatt! rendszeresen szedte, végig, minden nap!
Kezdjuk azzal hogy az ember a kajatol hizik, nem pedig a vitamintol. Hogy vannak akiknek a vitaminok novelik az ehsegerzetuket es emiatt tobbet esznek az megint mas. Amugy a tavaly novemberi Kismama magazinban van egy cikk a terhesvitaminokrol, pontosabban az Elevitrol, amiben prof.Czeizel Endre orvosgenetikus beszel mennyire fontos a szedesuk. O ajanlja a szedeset a mar a terhesseg tervezesetol egesz a vegeig. Es szerintem azert az o szavaban lehet bizni
Valóban nem a vitamintól van a hízás. De csinálhat jobb étvágyat, bár én nem vettem észre. Ezt viszont kontrollálni tudod, azzal hogy sokszor eszel inkább keveset és megnézed, hogy mit. Abból pedig ne vonj le messzemenõ következtetést, hogy már három kilót híztál, mert lehet hogy ezután két hónapig nem változik a súlyod! Egyébként szerintem méltatlanul nem emlegetett, de nagyon jó kismamavitamin a Gravida. A terhességem elejétõl naponta szedem. Kívánok nagyon boldog babavárást! Egy 33 hetes kismama.
tudom látom hogy már sok választ kaptál de az eleje az hüjeség én konkrétan rá kérdeztem a baba növése a vitamintól függ azt mondta nem szedjem az elevitet nyugodtan naponta és szoptatás alat is szerintem egy dokinak több tapasztalata van ilyen téren és mivel a szervezetünknek szüksége van ezkre az anyagokra nem hiszem hogy evésel vagy akármilyen gyümölcsel pótoljuk a rendes napi adagot ketönknek persze ez nem azt jelenti hogy szedem a vitamint és nem eszek gyümölcsöt vagy zöldséget vagy finom husikat dehogynem és ráadásul nem hiztam csak 1 kg ezis alkati kérdés nem vitamin .Anagymamám na jó nem terhes:) de folyamatosan bombázuk minden vitaminal és olyan sovány majd elfúja a szél 4 gyereke van és soha nem volt kövér alkati kérdés a terhesség sem egyforma . PUSZI 15 hetes kismami
Szerintem sincs semmi köze az elhízáshoz. Én 6 hónapos vagyok és eddig 6 kg-ot híztam. nem az elevittõl hízik el aki elhízik!!
Szia! Nem tudom ki terjeszt ilyen "rém"híreket, de a vitaminoknak semmi köze a baba nagyságához, sem a te súlyodhoz. A vitaminok csupán kiegészítenek, de nem adnak semmi plusszt! A vérképed alapján a dokid tudja mire van szükséged, rá halgass és önmagadra. A vitamin neked kell, hogy rendben legyen az imunrendszered, mert a baba bizony sokmindent"elvesz"... Minden jót!
Szia! Nekem azt mondta a dokim, hogy szedjem nyugodtan az elevitet. Én minden nap beveszek egyet, márcsak azért is mert nem mindig táplálkozom helyesen szerintem. Én nem híztam meg tõle, pedig már a 27 hétben vagyok. Úgy tudom a gyerekkel sincs semmi "gond". Nem említett semmi olyat, hogy "Hú, ez nagy baba!" :) vagy ilyesmi. Most is megnézte a fiamat uh-n. Azért ha megyek hozzá rákérdezek konkrétan a mostani állapotunkra. Szerintem beszéld meg az orvosoddal. Ismerek olyan "elevites" babát, aki 2900 grammal született csak, meg több olyat is, akik normális súllyal (3000-3500 gr). Hogy kinek mekkora babája születik, az genetika IS. Én a helyedben kikérném az orvos véleményét, és mondd meg neki, hogy szeretnéd ha tájékoztatna az UH-ok alkalmával, hogy milyenek a gyerek méretei.
Szia!Szerintem ahány orvos annyi válasz a kérdésre. Nekem azt mondta a dokim hogy az elevitet 12. hétig szedjem rendszeresen, utána csak elvétve mert én is meghizom tõle és a gyerek is nagy lesz..Hmm ki tudja...hallgatok rá max több gyümölcsöt fogok enni..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) Nektek is nagyon boldog babavárást:)
Szia En is elevitet szedek, de nekem az orvosom azt mondta, h 1 heten max 2-3 db-ot szedjek, ne vigyem tulzasba. En mast nem szedek amig az orvosom nem mondja, gondolom Te is az orvosod javaslatara szeded ezeket?! En 10 hetes kismama, es hiztam En is 1-2 kg, de ugye En nem szedek annyi vitamint, h attol lehessen. Amugy En is ezt hallottam a vitaminokrol amit Te is leirtal, de az orvosomat nem kerdeztem meg rola, na majd ha legkozelebb megyxek 2, 5 het akkor. Boldog babavarast
A kérdező hozzászólása: Hát igen, most vagyok 11 hetes, és már + 3 kilónál járok...:( És ilyenkor kire kell inkább hallgatni? A védõnõre vagy a dokira?
Szia! Én azt hallottam, hogy állítólag nem ártalmas ha a terhesség végéig azedik az Elevitet, de.. én is azt szedem, és nagyon sok helyen olvastam hogy elég csak az elsõ 3-4 hónapban szedni, mert tényleg nagy babák születhetnek tõle.Én úgy döntöttem, hogy az elsõ 3 hónapban Elevitet szedek, aztán áttérek a Hipp Natal nevû vitaminra, ami szintén várandós anyáknak lett kifejlesztve, semmi káros anyag nincs benne, 98%-os gyümölcslé, és ugyanazokat a vitaminokat tartalmazza mint az Elevit! Gratulálok a babához!
En elkezdtem szedni az elevitet mar egy honappal a teherbeesesem elott. Azota mindennap szedem, es mar a vegefele vagyunk. En osszesen 10 kg hiztam. Egy baratnom nem szedett semmilyen vitamint a terhessege alatt es 31 kg hizott. Akkor hogy is van ez?
7. év vége számít bele...
A kérdező hozzászólása: Csak ? tehát ha 5-ik 6-ik mondjuk 3-as lesz de a 7-8ik 5-ös lesz akkor felvehetnek egy jó suliba?
én anno nem voltam kitûnõ mégis jó suliba kerültem
Vannak olyan sulik ahol beleszámít 5-6 év végi jegyek is. Sõt a legtöbb suli ilyen. Most felvételiztem, és 7.osztályban a tanárok nyúztak, hogy ez beleszámít a felvételibe! Kiderült, hogy õk is benéztek. Rajz, technika nemszámít... azt hiszem, hogy az ének sem. De ez iskolától függ csak.

Majdnem egy hete az álmaimba meg jelenik egy 4-5 éves kislány és az egész családom nagyon szereti és nagyon vigyázunk rá jo szivû kedves a kislány és az álmom végén meg hal és én is meg halok, miért van ez?

Legjobb válasz: Lehet, hogy lett volna egy kistesód, csak meghalhatott az anyaméhben nekem is volt egy ilyen álmom és kérdeztem édesanyám és azt mondta õ is, hogy lett volna mégegy kistesóm, azt ajánlom kérdezd meg te is, hogy 4-5 évvel ezelõtt nem akartak-e még egy gyereket......

Lehet, hogy lett volna egy kistesód, csak meghalhatott az anyaméhben nekem is volt egy ilyen álmom és kérdeztem édesanyám és azt mondta õ is, hogy lett volna mégegy kistesóm, azt ajánlom kérdezd meg te is, hogy 4-5 évvel ezelõtt nem akartak-e még egy gyereket......
A kérdező hozzászólása: igazából mielõtt meg születem volna volt még egy gyerekük anyáéknak csak meg halt mert új szülött volt és ezért születtem meg

Az elejét megoldottam, de a végére belezavarodtam. Annyi meg van, hogy a 24 l-es bõl beleöntünk a 13 l-esbe és abból meg az 5 l-esbe és akkor a 13 l-esben meg van a 8 l. De hogyan tovább?

Három ember 24 l bort kap egy 24 literes edényben. Ezen kívül van még egy 5, egy 11 és egy 13 literes üres edényük. Hogyan fognak a három boron egyenlõen megosztozni?

Legjobb válasz: Lehet, hogy van más megoldás, de én a 11 literest csak arra használnám, hogy beleöntsem az általad leírt módon kapott 8 litert, így felszabadul a 13 és az 5 literes, meg lehet ismételni az eljárást. A maradék meg megy vissza a 24 literesbe.

Lehet, hogy van más megoldás, de én a 11 literest csak arra használnám, hogy beleöntsem az általad leírt módon kapott 8 litert, így felszabadul a 13 és az 5 literes, meg lehet ismételni az eljárást. A maradék meg megy vissza a 24 literesbe.
|24l| |13l| |11l| |5l| |24| |0| |0| |0| (kiindulás) |11| |13| |0| |0| |11| |8| |0| |5| |11| |0| |8| |5| |11| |5| |8| |0| |3| |13| |8| |0| |3| |8| |8| |5| |8| |8| |8| |0| Remélem ebbõl minden érthetõ :) Talán a feladat kulcsa az lehet, hogy amit elsõnek kimértünk 8 litert, azt még át kell egyszer önteni a 11 literesbe (kvázi a 11 literest nem is használjuk másra, csak tárolásra).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!