Találatok a következő kifejezésre: Az 5 kutyusomnak a (18 db)

Van 1 5 évés Puli kutyám, (fiú) és 2 lány kutyus, a kutyusok ivartalanítva vannak mégis beszöknek a kertbe a Kan kutyák, párosodás céljából, lehet nem sikerült az ivartalanítás?

a fiú kutyám,is ivartalanítva van, de folyton verekszik a beszökött kutyákkal, lehet védelmezi ?ket???

Legjobb válasz: Hogy nem sikerülhet egy ivartalanítás??? Felvágják a hasát, kiveszik a méhét és a petefészkét. Ezen nincs minek nem sikerülnie.

Hogy nem sikerülhet egy ivartalanítás??? Felvágják a hasát, kiveszik a méhét és a petefészkét. Ezen nincs minek nem sikerülnie.
Ha a szukáknak csak a petefészküket vették ki, akkor a szervezetük produkálhat tüzelés szerû tüneteket, és a szaguk is olyan, mintha tüzelnének. Az egyik barátnõm kutyáját így mûtötték, vérzett, felvette a kanokat, csak nem tudott vemhesülni. Újból meg kellett mûteni, mert kutyasuliba se tudtak járni úgy. A verekedés ellen 1 megoldás van: el kell zárnod a kutyákat vagy kennelbe, vagy be a házba, garázsba, elõszobába, stb.
A kérdező hozzászólása: elvittem a 2 lány kutyit Orvoshoz(nem ahhoz amelyik végezte az ivartalanításukat) és azt mondták ott hogy még 1 beavatkozással megszüntethetõ a probléma, a mûtétük megvolt azóta jól vannak:) és ugyanolyan szeretet teljesek... Köszönöm a válaszokat

Van egy 3 hónapos kutyusom. Még nem szobatiszta, de van pelusa és arra végzi a dolgát. Napi 4-5x leis viszem! De ha esetleg elmegyünk valahova akár 5 perc vagy pár orára akkor az ágyra végzi a dolgát és általában mindig. Nem értem miért? :/

Legjobb válasz: zárd be azokat a helységeket ahol ágyak vannak és kész.. eleinte mi is azt csináltuk,hogy az elõszobába és a konyhába lehetett csak,minden más helységnél bezártuk az ajtót..

zárd be azokat a helységeket ahol ágyak vannak és kész.. eleinte mi is azt csináltuk, hogy az elõszobába és a konyhába lehetett csak, minden más helységnél bezártuk az ajtót..
A kérdező hozzászólása: Pelus azért kell mert általában leviszem napi 4-5x de egy kiskutya 2-3 oránként pisil és éjjel nem tudom hova pisilne ha nincs pelus vagy valami!
Mert a sajátjának tekinti az ágyat.
Nem értem miért kellett a kutyát pelusra szoktatni, ha 4x-5x leviszed? Az ágy is egy pelus, csak sokkal nagyobb és izgibb a szemében. Harmadsorban egyetértek az elõttem szólókkal: sajátjának tekinti az ágyat.
Vegyél egy nagy virágalátétet, tegyél bele homokot vagy macskaalmot és arra szoktasd rá. Azt meg ne hagyd hogy az engedélyed nélkül felmenjen az ágyra. NEM AZ ÖVÉ A LAKÁS! LEGYÉL TE A "FALKAVEZÉR".

Az 5 hónapos kutyusomnak a testvére kiharapott egy kis szőrcsomót az oldalából és azóta csak azt "piszkálja". Igaz már kezd visszanőni a szőr, de még mindig harapdossa, rágja és már bepirult a bőre! Mit tegyek?

Van erre valami krém, vagy valami megoldás, hogy abbahgyja? Nem bolhás, mert gondoltam arra is, hogy az miatt csinálja! Vagy vigyem el dokihoz?

Legjobb válasz: Szerintem mutasd meg a dokinak. Ha piros a bõre, az már nem jó:-( De ha nõl vissza a szõr, az már jó jel.-) neked is kellemes ünnpeket:-)

Szerintem mutasd meg a dokinak. Ha piros a bõre, az már nem jó:-( De ha nõl vissza a szõr, az már jó jel.-) neked is kellemes ünnpeket:-)
Szoktak a kutyus nyakára tenni egy spec tölcsért, úgy nem tudja rágni. Egy ilyen kicsi kutyát én azért biztos orvoshoz vinnék, nehogy elfertõzõdjön. Boldog Karácsony!
Lehet , hogy bor gombásodása van, okvetlen nézesd meg egy dokival -tudod, o nem tudja megmondani , hogy mi baja van, vigyázz nehogy elfertozodjon...
Nem jellemzo, hogy ilyenkeppen egymast batsak a kolyokkutyak. Azon a helyen valoszinuleg van valami "gubanc", ezt megnezetnem a dokival, biztos jobb tanacsot tud adni, mint mi amator kutyabaratok.De ha a harapas helye bepirosodott, akkor ott valoszinuleg valamilyen gyulladas van. Meg kell elozni a komolyabb problemat, es kis bajnal a gyogyitasi koltsegek is kisebbek.
Szerintem is valamilyen gombás fertõzés miatt hullhatott ki a szõre azon a területen. Mert, ha tesó "tépte" volna meg, azzal Õ nem foglalkozna, nem nyalja, nem vakarja, nem harapdálja. Vidd dokihoz, õ a ír rá gyógyszert. Kellemes ünnepeket!

5 éves kutyusunkra rátámadt az új 5 hónapos kutyus. Mi a teendő ilyenkor miután szétválsztottuk Õket. Továbbiakban hogy viselkedjünk velük? Várom a segítségeteket.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül az idõsebb lesz a rangsorban felül, de ha egy 5 hónapos már most agresszív vele, akkor bizony neki kell állni nevelni, ha nem akartok bajt. Szerintem az a lényeg (bár még soha nem volt 2 kutyám egyszerre) hogy Ti egyenlõként kezeljétek õket, aztán õk majd eldöntik. Egy kis morgás, acsarkodás még belefér. De azt ne engedd, hogy eldurvuljon. Amikor a fiatal rátámadt, akkor meg is harapta?

Nem feltétlenül az idõsebb lesz a rangsorban felül, de ha egy 5 hónapos már most agresszív vele, akkor bizony neki kell állni nevelni, ha nem akartok bajt. Szerintem az a lényeg (bár még soha nem volt 2 kutyám egyszerre) hogy Ti egyenlõként kezeljétek õket, aztán õk majd eldöntik. Egy kis morgás, acsarkodás még belefér. De azt ne engedd, hogy eldurvuljon. Amikor a fiatal rátámadt, akkor meg is harapta?
semmi, az a lényeg h nagyon nem szabad hagyni elfajulni .az idõsebb rendre utasítja majd a kicsit....
Fontos kérdés: milyen nemûek a kutyák? Ha két kan, akkor a kicsit mihamarabb ivartalanítani kéne, különben nem lesz jó világ. Egyébként pedig ki kell találni, hogy mi okból támadt a kicsi a nagyra. Olyat nem csinálnak, hogy gondolnak egyet, hogy na MOST átharapom a torkodat, mindig van valami elõzmény. Hogy tartjátok õket, mennyit foglalkoztok velük, milyen fajták? Mi történt közvetlenül a támadás elõtt, és hogy reagált az idõsebb kutya?

Mit tegyek a parvovírusos beteg kutyusommal? Van egy 5 hónapos kiskutyám és egy másfél éves ők be vannak oltva de attól elkaphatják? Mivel az elején még érintkeztek a beteg kutyussal de mostmár el vannak különítve.

9 éves cocker spániel, 4 nap lappangási idő után nagyon levert volt, hányt, nem evett, a testhőmérséklete 33° volt a 39° helyett. Már elvittük dokihoz 3× kapott antibiotikumos injekciót. Tegnap haza hozhattuk most infralámpával tartjuk melegen, sokat alszik, nem eszik csak iszik. Viszont nem úgy tűnik, h jobban van. Fel fog épülni? Normaflort szerintetek vegyek neki? Tapasztalatokat írjatok légyszi.

Legjobb válasz: Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?

Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?
Nekünk még inni sem akart, úgy kellett leönteni valamennyit a torkán, de ha iszik az már jó. A doki szavát ha komolyan veszed, akkor már csak a kutyustól függ, hogy ki-e tart. Gógyuást neki!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Képzeljétek már jobban van, evett és nem hányt. Egészen élénk alig akart lefeküdni :D Egyébként nem kicsiként került hozzánk hanem fél évesen, az elõzõ gazdája azt mondta, h be van oltva csak nincs meg a könyve... A doki szerint nem kapta meg a kölyökkori oltást ezért elkaphatta a parvot... Hát ennyit errõl.. Remélem most már tényleg meggyógyul a kicsikém! :D
A parvovírus felnõtt korban nem fertõz...legalább is nagyon nagyon ritka esetben. Csinált a doki tesztet? Amit csinálhatsz: tertsd melegen, segíthet a Calopet paszta, és a kiszáradás ellen (mivel a parvo hasmenéssel jár), ajánlott infuziót adni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen kapott infúziót a dokinál meg infralámpáztunk neki, hogy meleg legyen + bent volt a lakásban. :) Már teljesen jól van és visszanyerte erejét a kutyus. :D

5 kg-os a biscon kutyusom, azt mondják dagi! Tényleg az? Olyan édes, nem mondom, kis gömbölyű, de tényleg dagadt 5 kg-osan? Fürge, jó kedélyű!

Legjobb válasz: szerintem nem kövér de ezt te látod a legjobban esetleg próbáld többet mozgatni és mérsékelni a kajáját

szerintem nem kövér de ezt te látod a legjobban esetleg próbáld többet mozgatni és mérsékelni a kajáját
kép nincs róla?
Elvileg 5 kiló a felsõ határ, de nem tudjuk mekkora a kutyád. Ha kövér az nem jó semmiképp, terheli az izületeit, nem jó a szivének. Ha legközelebb megnézi az orvos, akkor kérdezz rá.
A kérdező hozzászólása: Kép van róla, de nem tudom, hogy kell feltenni!!!

Mennyinek kell lennie a kutyus (8-11kg) testhõmérsékletének ha a hónaljánál mérem? Az normális ha 37, 5 - 38 c fok?

Csak azért kérdem úgy hogy a hónaljánál mert nem fogom beledugni a végbélnyílásába..

Legjobb válasz: 38,5 a normális testhõmérséklet,de csak a végbélben mérve. Kutyáknál nem szokták hónaljban mérni :)

38, 5 a normális testhõmérséklet, de csak a végbélben mérve. Kutyáknál nem szokták hónaljban mérni :)
kedves kerdezo, a kutyusoknak mindig a popsiban merik. viszont!!!!!!uveg lazmerovel meg ne probald m ha beleorik nagy bajt csinalsz vele. ha muanyag a merod nyugodtan megmerheted!! kenj ra kremet h jobban csusszon. nincs ebben semmi fura. nem faj neki, nem szeretik de nem faj. ennek ez a modja. mndenhol igy csinaljak. aztan ha zavar higeniai szempontbol fertotlenited termeszetesen a lazmerot es annyi.
A kérdező hozzászólása: 8. kommentelõ.. Csak azért írtam a testsúlyák mert máshol azt olvasham hogy azoka kutyák akik kissebbek magasabb a testhõmérséklete.
Honaljba nem tudsz mérni mert nem valós adatokat kapsz...
1 ez egy kutya, igyekezz akként kezelni. 2 a végbelében mérjük a lázát akár tetszik, akár nem. Ha beteg lenne, és ezen múlna az élete akkor is itt tökölnél? 3 mindegy hány kiló, a kutya az kutya. Mint ilyen, átlag testhõmérsékletük van. Egy 1 kilós csivinek ugyanannyi, mint egy 60 kilós bulmasztiffnak. Normális esetben valahol 37, 4 - 39 fok között.
Ne próbálgasd, vidd orvoshoz, majd megméri neki az!
A kérdező hozzászólása: bocsi kétszer küldtem el :D
A kérdező hozzászólása: Ok meg próbálom de akinek van 8- 11 kg kutyuja az nem mérné meg a hánaljánál ? Légyszí "."
A kérdező hozzászólása: 3.válaszoló xd ok akkor megpróbálom :D de akinek van kutíája az lenne szíves megmérni hogí mennyi a hónaljánál "." ..
picit bekrémezed, észre sem veszi, nem kell a gyomráig feldugni, csak a végét egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: De nagyon sajnálom a .. ott mérni :)
nem a kisebb meretu kutyaknak magasabb a homersekletuk hanem a kolyokkutyaknak. nem meret hanem kor kerdese.
Menhelyen nem altatnak, csak sintértelepeken.
Én nem altatnám el inkább oda adnám a családban vkinek, ha életvidám kutya, attól h 5évet megvolt kötve, ezután bepótolhatja a mozgást csak mostmár nem kell megkötni hanem szabadon kell ahgyni h az izmai jöjjenek helyre, mert gondolom futtatva se volt rendesen, szóval oldjátok meg vhogy ne altassátok el emiatt.
Minden menhely máshogy mûködik, tekintve, hogy nonprofit civil szervezetek mûködtetik. Van ahol altatnak, van ahol nem. Azért ok nélkül egy 5 éves egészséges kutyát nem fognak menhelyen altatni. Ott inkább a menhetetlen betegeket altatják, akik nem gyógyíthatóak és fájdalmaik vannak. Halottam viszont olyan magyar menhelyrõl is, ahol pusztán helyhiány miatt altattak, ahogy a sintértelepeken szokás. Szóval nagyon meg kell nézni a helyet, mert vidéken bizony nem egy menhely van olyan állapotban, hogy hozzá képest a pesti Illatos úti sintértelep szanatórium.
Menhelyen nem altatnak. Bár van, hogy a sintértelep majdhogynem a menhely elõszobája. Ott vannak karanténban és ott döntik el, hogy van-e esélye arra, hogy valaki örökbe fogadja. Ha nincs akkor elaltatják. Nagyban függ ez a kuty fajtájától és attól, hogy hogyan viszonyul az emberekhez. Ha kedves akkor mindegy, hogy hol élt eddig örökbe adható. Viszont ha szegénykém már megzakkant a láncon, lehet, hogy elaltatják. Legjobb olyan menhelyet keresni, ahol válogatás nélkül befogadják és akár élete végéig gondját viselik.

5 honapos labrador kutyusomnak kiesett az egyik foga. Ez normals, vagy ez mar a rendes fog (volt)?

Legjobb válasz: 6 és fél hónapos korban fejezi be a fogváltást, ugyhogy azt gondolom ez normális.

6 és fél hónapos korban fejezi be a fogváltást, ugyhogy azt gondolom ez normális.
Teljesen normális, most váltja a fogát.
szerintem még korai is kicsit ^^
Dehogy korai, 5-6hónaposan váltják a fogukat...
Az enyém már 4 hónaposan elkezdte váltani a fogát, szóval egyáltalán nem korai.
Dehogy is ez csak a tejfoga volt ebbe a korba váltják. :)
Amúgy is vennék porcerõsítõt neki. És nem azért hogy a füle álljon..
Elöljáróban: nem vagyok szakértõ a témában, sõt nekem csak egy keverék német juhászom van, de az alábbi felvételek 3, 10, és 12 hónapos korában készültek. http://kepfeltoltes.hu/view/120218/BENI2_005_www.kepfeltolte.. http://kepfeltoltes.hu/view/121116/CIMG3103_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/121024/Beni_11_062_www.kepfeltol..
Mit adsz enni neki? Elvileg még felállhat .Fogváltása befejezõdött?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!