Találatok a következő kifejezésre: Az 5 kicsim (305 db)

5.1-es a hangkártya? Hogy kötötted össze?
A kérdező hozzászólása: hangkártya oké, összekötés is oké, hiszen ha rányomom a windows sound testet, akkor szól mind a 6......

Nektek milyen babakádatok van? Én a miénket kicsinek találom. Már alig fér el benne az 5 hónapos lányom.

Ilyen a kádunk.

Legjobb válasz: Normál, piskóta formájú kádunk van, Micimacis matricával. Mikor vettük, kétféle méret volt, a kicsit már akkor elég kicsinek találtuk, így a nagyobbat vettük. Már nem emlékszem pontosan meddig használtuk, kb. 6-7 hónapos koráig, akkor is azért került át a nagykádba, mert már annyira pancsolt, hogy a szobában még a falon is csurgott a víz. :) Amint megtanult ülni, ment a nagykádba. 3,5 évesen a nyáron kiraktuk neki az erkélyre, abban pancsolt, ugyan már végigér benne a lába, de azért bele tudott ülni még.

Normál, piskóta formájú kádunk van, Micimacis matricával. Mikor vettük, kétféle méret volt, a kicsit már akkor elég kicsinek találtuk, így a nagyobbat vettük. Már nem emlékszem pontosan meddig használtuk, kb. 6-7 hónapos koráig, akkor is azért került át a nagykádba, mert már annyira pancsolt, hogy a szobában még a falon is csurgott a víz. :) Amint megtanult ülni, ment a nagykádba. 3, 5 évesen a nyáron kiraktuk neki az erkélyre, abban pancsolt, ugyan már végigér benne a lába, de azért bele tudott ülni még.
nekunk egy sima egyszeru babakadunk volt, de kisfiam nott, mint a gomba, igy mar 2-3 hos koraban inkabb a nagykadban furdettuk, mindig beult vele valamelyikunk. Aztan mikor mar biztosan ul, lehet benne egyedul is, marmint persze ott kell lenni mellette :-) es nem art a popoja ala eg csuszasgatlo vagy hogyhivjak
OK baby kád.
Síma kiskád, mint nekünk volt gyerekkorunkban. 100 ft-os-ban vettük.
Én egy teljes Brevis álványos pelenkázólaposat vettem és 5 hós koráig használtuk kb. Azóta a pelenkázós részét használjuk csak meg a polcokat, rekeszeket.... Szerintem nem is hazsnálható igazán tovább egy kiskád. Mi utána vettünk elõször egy biztonsági fürdetõt, amiben fekhet a nagykádban, aztán egy fürdetõkarikát amikor már tudott ülni...
Nekünk is olyan mint az utolsónak, disney-s piskóta formájú, most 6 hós a lányom, még nem érzem hogy kicsi lenne.
Pedig a brendonos kádak közül ez nagy szerintem. Pont a héten voltunk kádnézõben. Ilyet akartunk, csak rózsaszínt, de csak fehér van nekik. Lassan úgyis ülni fog, szerintem nem fogja kinõni...
Piskóta kádat vettünk anno a gyerekeknek, most is ilyet vettünk a harmadiknak. Anno addig fürödtek benne, míg fel nem akartak állni benne minden áron. De 5 hónaposan már mehet a nagy kádba is fürdeni, ezért ne vegyél másikat!

Milyen pelenkát ajánlotok? Eddig Liberot használtunk, de az 5-ös kicsi a 6-os nagy.

Nem zárkózok el más márka kipróbálásától sem, csak nem szeretnék sok felesleges pénzt kidobni, mert nem jó méret? pelenkát veszek Jelenleg 11,5 kg a lányom, de az 5-ös Libero ( 10-16) már kicsi,( nem igazán bírja a kakit) a 6-os meg elbírja a nagy csomagot, de abból meg a pisi folyik ki. Aki Pamerst használ ( fehér/zöld) ilyen súlyban, mekkora méret?t? Esetleg más? Elég combos a kislányom. Válaszotokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: fiam 12 kiló,5-ös liberót használ vagy 4+-os pamperst.akkor szerintem 5-ös pamperst vegyél neki,ha az ötös libero kicsi.az ötös libero a 4+-os pampersnek felel meg,mert a liberonál nincs 4+

fiam 12 kiló, 5-ös liberót használ vagy 4+-os pamperst.akkor szerintem 5-ös pamperst vegyél neki, ha az ötös libero kicsi.az ötös libero a 4+-os pampersnek felel meg, mert a liberonál nincs 4+
Szia, mi is 5-ös liberot(néha huggies) használunk, de most volt Pampers kuponom, és vettem egy csomag 4 es papmperst. Szerintem az nagyobb mint az 5 libero, nekünk több pisit bír. de a 4+ ahogy elõttem írták, az tuti nagyobb. lemértem neked, mert van itthon 5 libero, meg 4 papmpers, teljesen egyformák (szélük, hosszuk), csak a pampers azért csalóka, mert sokkal vékonyabb mint a libero.
Kb ebben a súlyban váltottunk 5ös Pampersre, nagyon jó, nem folyik ki semmi és nem nagy-nem kicsi (az én fiam is combos) 13 kg-os koráig jó volt (most már nem kell, szobatiszta)
Én pampersbõl mindig egyel kisebbet veszek mint liberóból... Ha az 5-ös liberó kicsi akkor vegyél 5-ös v agy 4+-ospamperst
mi eddig 5 ös pamperst használtunk, fiam 12, 5kg.vettem próbára liberót akciósan, de az 5 ös mérete kicsinek bizonyult.szerintem jobb a pampers több pisit bír el, és a liberóból kifolyik a pisi rövid idõ után.próbáld ki a pampers activ babyt, szerintem az 5ös jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Most épp vettünk egy Pampers Premium care-t , abból úgy tûnik elég a 4-es, majd este kiderül :-) A kicsinél is jobban bejött, mint a Libero, pedig eddig Libero párti voltam :-) Lehet áttérek :D


Miért baj, ha az 5, 5 évesem lefektetem délután is aludni? Az óvónő teljesen kiakadt rajta. Du. Alszik a kicsi, és a nagyot is lefektetem akkor. Ez olyan megdöbbentő?

Természetesen kibírja, ha nem alszik napközben, nem purcan ki estére. Ez annyira szokatlan? És ha nem hozom haza ebéd után? Akkor az oviban nem kell aludnia?

Legjobb válasz: Az óvodában ekkora gyereknek már nem kötelezõ aludnia. Max kis csendespihenõ van. De azért ha alszik kicsit ebéd után, attól még nem kéne az óvónõnek kiakadnia. Én közel 40 éves vagyok, és hétvégenként, ha tehetem, én is alszom.

Az óvodában ekkora gyereknek már nem kötelezõ aludnia. Max kis csendespihenõ van. De azért ha alszik kicsit ebéd után, attól még nem kéne az óvónõnek kiakadnia. Én közel 40 éves vagyok, és hétvégenként, ha tehetem, én is alszom.
Milyen érdekes az óvónõ/óvoda- épp ellenkezõje annak, amit mi tapasztalunk. Nálunk egyenesen örülnek neki, külön fel is hívják jószándékkal a figyelmet, hogy mennyire fontos még az 5 éveseknél is a délutáni alvás/pihenõ. Cikket is tettek ki a faliújságunkra errõl- a lényege az, hogy a kisgyermekek agyi/idegrendszeri fejlõdésének hasznos, az élmények feldolgozásának fontos feltétele ez a pihenõ. Bennünket arra bíztatnak, hogy legyen meg ez a rendszer a kicsik életében addig, ameddig csak lehetséges és õk is így állnak a kérdéshez. Szerintem egyáltalán nem baj, ha igényli, örül neki, akkor természetesen engedd aludni- annál frissebb, érdeklõdõbb lesz a délutáni játékban :)
2-es. Szép lenne ha bevezetnék suliban. A legtöbb gyerek 5 éves korától már nem nagyon alszik délután. Én pl 1 éves koromtól nem aludtam nappal. kész kinszenvedés volt a 4 év óvoda. nem minden gyerek egyforma. A legtöbb ygerek örül annak hogy végre nem kell délután aludni vagy próbálkozni.
Semmi oka kiakadni, o is lefekteti delben. Viszont ha most 5, 5 akkor jovo ilyenkor mar az iskolaban lesz tanoran 0 delutani pihivel es 8-tol 4-ig tenyleg koncentralnia kell majd. Szoval tenyleg nem artana egy kicsit trenirozni. De semmi oka ra hogy felhaborodjon rajta.
Az én fiam egészen addig, amíg iskolába nem ment, aludt délután.
Hb. 10 éves koromig, aludtam délután. 13-kor értem haza óviból/iskolából, ebédeltem és alvás. Általában 2 óra pihenés volt. Sajnálom azokat az elsõsöket, akik ezt nem tehetik meg. Ha rajtam múlna, ezt elõírnám 1-2 osztályos iskolásoknak is. A lányom még kiscsoportos, de az oviban nem alszik eleget. Hétvégén 3-3, 5 óra hosszat alszik ebéd után. Igaz mi egyébbként késõn fekszünk este. Õ is 22 óra körül, alszik el.
Én soha nem aludtam délután az oviban, de a gyerekeket lefektetem mindig, igaz a kicsi még csak másfél éves, neki kell az alvás. A nagy 4 éves, de õ is igényli, simán elalszik három órát is délután. Az esti lefekvéskor sincs hiszti, hogy nem akar, éjjel is szépen alszik. Õ ilyen, igényli a délutáni alvást. Az oviban sajnos nem tudja magát kialudni délután, pedig állítólag alszik. Sõt boldogult nagyanyám mindig lefeküdt egyet ebéd után.
Oviban konkrétan sosem aludtam délután. Én sem tudom, hogy mi szüksége van egy majdnem iskolás korú gyereknek a délutáni alvásra. Nem csecsemõ már.
Jövöre mindenképp suliba kel mennie és ott délután 4-ig bírni a strapát, erre jó lenne készülni.
Igen, tudom, hogy általában nem a kérdezõ pontoz le és nem is számít a pontozás, bocsánat, hogy kiakadtam ezen.
elöszöris higgyétek el nem a kérdezö szokta lepontozni aamásikat. én viszont azt az egyet nem tudom megérteni hogy miért kell foglalkozni ezzel a pontozással? Engem egy érdekel az hogy segitsek valakinek a problémájának megoldásában ha tudok az hogy erre ki mit pontoz egyáltalán nem érdekel. Én tudom hogy jó tanácsot adtam mivel csak olyanban adok tanácsot amiben 100%-ig biztos vagyok.
Most miért pontoztatok le már megint? Mert én is lefektetem a gyerekeket délután, vagy azért mert én gyerekkoromban nem aludtam délután? Nem mintha annyira számítana, de akkor is. Teljesen normálisan válaszoltam egy teljesen normális kérdésre. Ne haragudj kedves kérdezõ, de ez most úgy kikívánkozott belõlem. Azt hiszem ez volt az utolsó kérdés amire válaszoltam.
Az én lányom 5 éves kora körülig aludt itthon délután, utána már nem, de az oviban, mikor csendespihenõ volt, rendszeresen elszundított még nagycsoportban is. Mosolyogtak is rajta az ovónõk, mikor azt mondta, hogy azért várja az iskolát, mert ott nem kell aludni. :) 7 évesen ment suliba most szeptemberben, azóta már egyáltalán nem alszik délután, így este 8-kor kidõl, mint egy zsák. Szerintem hamarabb elalszik, mint ahogy a párnához ér a feje. :)
A kérdező hozzászólása: Az enyém sem díjazza, amikor lefektetem, szóval õ sem nagyon igényli, de én úgy érzem, jót tesz neki. Majd tavasztól trenírozom :) )) Köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Ne foglalkozzatok a pontozással! Én mindenkinek nyomtam egy zöldet!

Bújik a foga? 20 hónapos a kislányom.39, 5 fokos láza volt éjjel, hasmenése van, az orra kicsit van eldugulva és naponta egyszer folyik, a torka nem fáj, enyhén piros, étvágya nincs.

A négy hátsó rágó foga nem bújt még ki. Lehet, hogy emiatt lázasodott be?

Legjobb válasz: Hát 39,5 fokos láz egy fogtól kicsit fura. Én azért felhívnám a dokit.

Hát 39, 5 fokos láz egy fogtól kicsit fura. Én azért felhívnám a dokit.
ez tényleg magas szerintem is ahhoz, h a foga okozza...
Hát én gondolnám, hogy ilyen sok tünet egyszerre, szinte biztos, hogy valamit összeszedett, nem a foga. Irány a doki! 20 hós kislány anyukája.
Reszben a foga miatt van, nekunk azt mondta a doki. Ilyenkor legyengul az immunrendszere es ezert fogekonyabb a fertozesekre, ezert van a magas laz. De ezt mas virus okozza, nem a foga. Vidd el dokihoz az a biztos. Az en kisfiam majdnem minden fogzasnal magas lazas beteg lett, es mindig valami leguti virusfertozese is volt mellette.

Milyen iPhone-t vegyek? Engem megfogott az 5s, de az egy kicsit drága nekem. Az 5c az beleférne, de arról sok rosszat hallottam. (pl: játéktelefon, szar stb. ) Vagy inkább jobban megéri egy sima 5-ös?

Legjobb válasz: Az 5c annyiból "szar", hogy polikarbonát háza van. De amúgy ugyanaz, mint az 5. Ha még tudsz venni 5-öt, akkor az mindenképp jobban megéri, mert alu házas és még olcsóbb is. Ennyi a különbség.

Az 5c annyiból "szar", hogy polikarbonát háza van. De amúgy ugyanaz, mint az 5. Ha még tudsz venni 5-öt, akkor az mindenképp jobban megéri, mert alu házas és még olcsóbb is. Ennyi a különbség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!:)
Az 5s-t javaslom, nem egy évre veszel telefont gondolom, és a jövõben az, hogy eggyel újabb nagyon nagy elõnye lesz... késõbbi iOS is sokkal jobban megy majd rajta.(És valószínûleg egy évvel késõbbit fog megkapni.) Ha pedig 5s-t nem tudsz, akkor 5-öt vegyél, az is jobb, mint az 5c.
Az én lányomnál az 5-ik kislány lett a 4 fiú után:) )
14es hát ebben semmi igazság nincsen..
Szia :D mi is öten vagyunk testvérek. Van egy ismerõsöm akik pedig akkoriban 7en voltak (lehet hogy azóta már többen) mert az anyuka mindenképpen kislányt akart, de csak a 7. lett az :) Nem kell ítélkezni senkinek nagyon jól élnek meg van mindenük. És a legnagyobb örömükre kislányuk is lett. :D
Nálunk 3fiu van. Bár eredetileg is hármat szerettünk volna- mindegy milyen nemmel. Én annak örültem, hogy egészsgéesek, kezük-lábuk megvan... a többi meg, hidd el nem számít. Örülj annak, hogy 5gyönyörû egészséges kislányod lesz és légy büszke rájuk. 7-es! Nálunk tesómnak van 2fia még, így anyuéknak összesen 5fiu unokájuk, és egyátalán nem rossz velük sem! Nem rosszak, és nem hisztisek, nagyon jól eljátszanak együtt, és nagyon jó barátok-tesók-unokatesók. 7éves a legnagyobb és 1 a legkisebb.
Eloszoris gratulalok es minden tiszteletem a tietek. Masodszor egy kerdesem lenne, a csaladod hogy fogadja a baba erkezeset? En most jelentettem be meg csak anyunak h jon a 3.baba de huuu hihetetlen balhe van:( Mindenki (usmerosei akinek elmondta) elhordanak minden felelotlen bolonddnak;( Nalatok hogy van ez??? Nekem ez annyira faj:"(
bocsi most lehet kicsit undi lesz amit írok: egy gyárból egy mûszerrel csak egy féle termék jöhet ki :D :D
Mi tehetnél, hogy ne legyél szomorú, vagy hogy megváltozzon a neme? Érthetetlen a kérdés.
szánalmas szegény kérdezõ...
Hol van 4D-s uh karácsonykor? Csak kíváncsiságból kérdezem :-)
Karácsonykor mész ultrahangra?KAMU
A kérdező hozzászólása: Lehet kisfiú!! ma voltam egy másik orvosnál és õ kisfiút mondott! holnap megyek 4D-s ultrahangra ..ott majd minden kiderül..
Örülj neki, hogy van több gyereked! Mi évek óta vágyunk a második babára és nem jön! :-( Én boldog lennék bármilyen nemû is! Ha szülnél még ötöt, lehet akkor se jönne össze a fiú!
Örülj neki, hogy nem 5 fiú! :-)
Ezt megcáfolom! Én vagyok a legidõsebb(nõ), az öcsém 1, 5 évvel fiatalabb és tõle szintén 1, 5 évvel fiatalabb a húgom :-)
Mi azok voltunk gyerekként 4 gyerek 2 fiú 2 lány :) Igaz már felnõttünk. :) Nekem egyszer mondtak egy olyat ha több mint 3 év telik el az utolsó gyerkõc és az új kicsi között akkor különbözõ nemû lesz ha kevesebb akkor azonos. Nálunk mondjuk bevált de ez is olyan mint a többi dolog. :) Annyira azért nem hiszek benne. :) Csak gondoltam leírom. De biztos vannak ellenpéldák rá rengetegen. :) Boldog karácsonyt mindenkinek. :)
Addig fogsz szülni míg lesz egy fiad? Vannak amúgy nagycsaládos ismerõseim. Mindháromnál 4 lány 1 fiú van.
Mivel azt írtad, hogy õ is kislány lesz, ezért nem igazán értem, milyen tanácsra vársz... :-D Esetleg örökbefogadhatnátok egy kisfiút, vagy próbálkoztok megint. A net teli van különbözõ praktikákkal, hogy mit kell tenni, ahhoz, hogy kislány, vagy kisfiú legyen, bár én az 50-50%-ban hiszek. Vagy az lesz, vagy nem..:-) Gratula amúgy a gyerekekhez!
6., 7., 8., ...... ????? Bocs!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Miért mondják sokan, hogy azok a gitárok a jók, amelyeknek 5 állású pick-up kapcsolója van és nem 3? Gondolom az 5-nél kicsit ''többféle'' hangszín van. De ezen kívül?

Legjobb válasz: Én az 5 állásból általában csak kettõt használok és pont nem azt a kettõt ami pluszt jelent a 3 állásúhoz képest. Tehát pusztán ettõl nem lesz jobb. Az tény, hogy több hangszín közül tudsz válogatni, de ettõl nem lesz jobb a gitárod. Egyébként ezen kívül valóban semmi más haszna nincs.

Én az 5 állásból általában csak kettõt használok és pont nem azt a kettõt ami pluszt jelent a 3 állásúhoz képest. Tehát pusztán ettõl nem lesz jobb. Az tény, hogy több hangszín közül tudsz válogatni, de ettõl nem lesz jobb a gitárod. Egyébként ezen kívül valóban semmi más haszna nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, és hogy szántál rám idõt! :)

Hogyan altassam az 5 hetes babámat? Kicsit hasfájós ás náthás most sajnos. Ez lenne az oka?

Napközben nincs probléma vagy bealszik evés közben vagy elalszik a kiságyban. Este, ha lerakom 20 perc után sír kiveszem, tutjgatom, visszarakom, nehezen alszik el. Sírni nem akarom hagyni, de az sem állapot, hogy éjjjel sétalgatni kell és magunk közé venni, nem jó senkinek.

Legjobb válasz: 5 hetes baba, könyörgöm, honnan a fenébõl tudná hogy egyedül kell elaludnia mert anya nem akar vele járkálni éjszaka? 5 hetes! 9 hónapig a pocakodban volt! szoptasd meg újra, ringasd el, bújj hozzá, vedd közétek, stb

5 hetes baba, könyörgöm, honnan a fenébõl tudná hogy egyedül kell elaludnia mert anya nem akar vele járkálni éjszaka? 5 hetes! 9 hónapig a pocakodban volt! szoptasd meg újra, ringasd el, bújj hozzá, vedd közétek, stb
Mennyit alszik napközben a baba?Nem lehet, hogy felcserélte a napszakokat? Nálunk nem volt pardon este beraktam az ágyába és eszem ágában sem volt kivenni.kb.:2 hétig ment az ordítás utánna már megszokta, hogy hiába sírna. A nagyobbikkal ugyan ezt a tortúrát jártam végig, mint te.2 éves koráig ringattam sétáltunk énekeltem stb.A másodikkal már nem is tehettem volna meg ezt, hiszen a lánykám iskolába jár apa dolgozni, és nekem is pihennem kell.
Vedd közétek, ha ott alszik. Inkább mindenki aludjon, mintsem hallgassam az orditó gyereket a kiságyban vagy sétálgassak órákig - én igy gondoltam :) Semmi gond nem volt ezzel, a fiam saját ágyban alszik most (2éves), 4 hónapos lányom is kezdi megszeretni a kiságyat, már elalszik benne, de hónapokig együtt aludtunk. Amikor náthás volt, akkor meg a feje, háta alá raktam egy párnát, hogy félig fekvõ pózban legyen (lehet megkövezni érte...), de csak igy kapott levegõt. Én se tudnék taknyosan hanyatt feküdni egy sima ágyon. Meg kapott persze orrcseppet és szivtam is az orrát, de folyton eldugult :( 2 éjszaka volt a keményebb, utána alud újra szépen :)

Mekkora a 10x14 méretű napló? Az nem kicsi? Nem olyan, mint egy zsebnotesz? Nekem kb. egy A/5 méretű kéne

10x14 10 cm hosszú és 14cm széles? Akkor milyen vastag?

Legjobb válasz: Az A5-ös méret az 148,5 mm x 105 mm-es, tehát klasszikusan 15 x 10-es. A hajó 15 méter hosszú, 5 méter széles. Hány éves a kapitány? A "milyen vastag" kérdésed pontosan ilyen... Olyan vastag, mint amennyi lapot bele fûztek. Lehet, hogy hat darab lap van benne, akkor meglehetõségen vékony. Ha van benne 30-50 lap, akkor az már nem rossz, de lehet, hogy 17500 lappal fûzték, az meg már kellemetlenül vastag. Tehát az általad mondott méret az A5 közeli.

Az A5-ös méret az 148, 5 mm x 105 mm-es, tehát klasszikusan 15 x 10-es. A hajó 15 méter hosszú, 5 méter széles. Hány éves a kapitány? A "milyen vastag" kérdésed pontosan ilyen... Olyan vastag, mint amennyi lapot bele fûztek. Lehet, hogy hat darab lap van benne, akkor meglehetõségen vékony. Ha van benne 30-50 lap, akkor az már nem rossz, de lehet, hogy 17500 lappal fûzték, az meg már kellemetlenül vastag. Tehát az általad mondott méret az A5 közeli.
A kérdező hozzászólása: http://www.kozmetikanatura.hu/product/505/ akkor ez egy normális könyv méret? nem akkora, mint egy zsebnotesz?
Basszus a szakmám megszégyenítése amit írtam :( Az általad közölt méret A6 közeli, nem A5 közeli. Úristen, ezt nagyon benéztem. Tehát akkora, mint egy képeslap. Az A5 az 15 x 21-es (kis túlzással) :) Bocsánat. Tehát az általad linkelt könyv az egy zsebnotesznyi
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm. Nekem ez túl pici, egy A/5 méretû napló kellene ilyesmi kénezettel. Ha régies lapjai is lennének, akkor megütném a fõnyereményt. Nem tudsz véletlenül ilyet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!