Találatok a következő kifejezésre: Az 5 fájásoktól kb mennyi idő (2 db)

Az 5 perces fájásoktól kb mennyi idő míg kisimúl a méhszáj?

Tudom ez egyénenként változó, de els? szül?knél 10-12 órát mondanak, abból 30-90perc a 2. szakasz/tolófájás/ és hogyan tev?dik össze az els? rész?

Legjobb válasz: Ez tényleg nagyon változó,mert nekem pl az 5 percesek hamar kb 40 perc alatt átmentek 3percesbe aztán szinte folyamatosan fájt. S jöttek a tolófájások. lényegében az 5 percestõl számítva 3/4 óra volt a tolófájások és kint is volt amint elment a magzatvíz.

Ez tényleg nagyon változó, mert nekem pl az 5 percesek hamar kb 40 perc alatt átmentek 3percesbe aztán szinte folyamatosan fájt. S jöttek a tolófájások. lényegében az 5 percestõl számítva 3/4 óra volt a tolófájások és kint is volt amint elment a magzatvíz.
Bocs nem 40 hanem 20 perc.
Ez sajnos akarmennyi lehet, szulesfelkesziton hallottam, h 1000-bol (nem 100-bol) 2 no villamszulo (viz el, sohajt kettot, es kinn a baba, van ilyen video a neten, ikea-ban rajon a nore a szules, leul a foldre es megszul 2 perc alatt, nagyon durva!!!!) de a tobbiek nem ilyen szerencsesek, elso baba eseteben 10-12 ora altalaban, de persze sokan hamarabb, sokan kesobb szulnek meg. Szoval eselytelen megtippelni, kinek mennyi lesz. En lelkileg 10-12 orara keszitem magam, ez az atlag, ha kevesebb lesz, max. orulok :) 30 hetes kismami
Nekem 10 perc alatt lett az 5 perces fájásból 3 perces. Aztán megtorpant a menet, mert utánna nagyon nehezen ( 10 óra múlva) lett meg a babaám. Egy ismerõsömnek viszont cirka 2 óra alatt meglett a baba, barátnõm pedig még a kórházba is alig ért be. Tehát tényleg nagyon változó, és ezt elõre nem lehet tudni.
Változó.Én 5 percesekkel mentem be a kórházba, és még attól 20 óára született meg a lányom.Az egész 38 óra volt.
4.30 körül kezdõdött 20 perces fájásokkal amik inkább mensi szerû görcsök vak.10 perces fájásokkal indultam este fél 8-kor mire a kórházba értünk 8-ra már 5 percesek voltak 10-re már 3 perces / ezek már fájtak rendesen/, majd 11 körül már 2 illetve 1 perces. Éjfél elõtt burkot repesztetek , utána 4 tolófájásra 0.25-kor meg volt a kislányom. Második szülésem volt, az elsõ is 7 óra alatt lezajlott.

Az 5 perces fajasoktol kb mennyi ido van meg a baba szuleteseig?

a korhaz kb 45perc kocsival es nem akarok majd tul koran bemenni de tul keson sem...

Legjobb válasz: Nekem pl. nem is rémlenek az 5 percesek, a 88 percesek után én egybefüggõnek éreztem õket és összefolyt az idõ is :) De gondolom ez változó, mindenesetre nem lehet már sok.....

Nekem pl. nem is rémlenek az 5 percesek, a 88 percesek után én egybefüggõnek éreztem õket és összefolyt az idõ is :) De gondolom ez változó, mindenesetre nem lehet már sok.....
Elsõ gyerekrõl van szó gondolom. 3-4 óra biztosan van még... Szép szülést!!!!
Én valamivel elõbb indulnék, mint 5 perces fájás. Nekem elfolyt a vizem, rá fél órára már 3-4 perces fájásaim voltak, utána végig2-3 perces. Kimaradt az 5perces.:)
Szia! Nekem a szülésznõm azt mondta, hogy akkor induljak, 1 órán keresztül tartó 5 perces fájásaim vannak. 0, 5 óránál tartó 5 perceseknél menjek zuhanyozni (ugyanis még az is elmúlhat meleg zuhanyra). A másik eset, ha elfolyik a magzatvíz, akkor zuhany és azonnali indulás! Nekem is 1. baba lesz.
akkor indulj, ha 5 percesek, vagy ha elfolyt a magzatvíz. nekem az elsõ babámnál olyan 2-3 óra eltelt szerintem, de komolyan nem néztem az óramutatót, csak a percmutatót :) de nekem burokrepesztéssel indult a szülésem, lehet, ez emiatt más....
A válasz megírásának idõpontja: 03-11 14:00! Én is így jártam :S Csütörtök reggel 7-kot indították és szombat délelõtt 11 elõtt vették ki császárral. Már péntek déltõl 5 perceseim voltak, azt hittem ott halok meg :S
Nekem 2 óra múlva született meg...1 órán keresztül voltak 5 percesek.Így összesen(vajúdással, kitolással együtt)3 óra alatt lett meg a baba.
nekem rögtön 5 percesek voltak, de az erõsségük változott, 6 óra volt mire megszületett az elsõ fájástól, és elsõ baba.
második babával, mekóniumos magzatvíz szivárgással rögtön 4-5 perces fájások után 2 és fél óra alatt megszületett
Nekem onnantol meg 15 ora volt hatra. :) gyors es konnyu szulest!
03.11 14:00 vagyok! Én is azért sírtam már a második nap, hogy mikor lesz már vége! Most újra kismama vagyok és azt mondta a doki, hogy megint császár lesz. Ebbõl a szempontból örülök, de azért lehet, hogy inkább megpróbáltam volna a hüvelyi szülést!
Mi a helyzet azóta?
A kérdező hozzászólása: Uramisten hogy lehet 5perces fajasokkal ket harom napot kihuzni?Hiszen ez rengeteg idoooo!!!!
Engem indítottak, és amikor 5 perces fájásaim voltak, még eltelt 2 nap. Ezután burok repesztés, onnantól még 6 óra szinte egybefüggõ fájásokkal! (Császár lett a vége)
jaj, 8 percesek, nem 88 :)
Elsõ gyereknél nekem még 7óra volt utána kb. Másodiknál meg egy óra sem. De ez változó, azért az elsõ szülésnél nem érdemes elõbb bemenni, mert akkor nagy valószínûséggel még van pár óra vajúdás.
Elsõ vagyok, és nekem is elsõ babám született amikor a 8 percesektõl számítva másfél órán belül szültem.....
Nekem 5 percesekkel kezdodott, hajnali 5-kor, nem surusodtek a fajasok, megis bementunk reggel 8-kor, nehogy baj legyen. Ejjel 0:25-kor szuletett meg a kisfiam csaszarmetszessel :)
A kérdező hozzászólása: Akkor mondjuk ha 5 perceseknel elindulok az pont jo nem?
Azt tudom, hogy a 3, es 1 perces fajasok iszonyuak voltak az 5 percesekhez kepest.Egesz nap fekudtem a korhazban az 5 perceseimmel, es vartam a csodat (a szulest), de sajnos nem tagultam, es a fajasok sem surusodtek, csak az idotartamuk volt hosszabb, este 9-kor inditottak nalam a szulest, 3 es fel orat vajudtam meg, akkor sem tagultam megfelelokeppen, es csaszar lett belole. Oszinten nem tudom neked megmondani, hogy mikor menj be, de en egesz nap azon agyaltam a korhazban, hogy barcsak otthon maradtam volna meg, es vartam volna az erosebb, surubb fajasokat, mert az 5perceseim a 3 es 1percesekhez kepest semmik voltak.
Ismet en vagyok... Szerintem, ha nem olyan erosek meg a fajasaid, es csak olyan 15-20mp-esek, akkor meg van ido, DE!te dontessz Konnyu szulest kivanok neked :) es kitartast!
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen!Elso baba lesz es igy eleg nehez donteni mit mikor kene!
Nekem az elsõ szülésem az elsõ fájástól számítva másfél óra volt, meg a második is.Ez mindenkinél máshogy van szerintem, elsõ gyereknél nem nagyon tud az ember idõzíteni, de inkább elõbb menny, mint késõbb.
5 perceseknél mindenképp indulj, útnak, de elõbb semmiképpen sem.Amikor járkálsz sétálsz nem olyan gáz a fájdalom, magamról tudom..a kórházban viszont rögtön lefektetnek és a fekvés miatt eszméletvesztésig tud fokozódni a fájdalom.Elsõnél 72 órát vajúdtam fekve, 2.-nál 3óra vajúdás volt összesen, sétálgatva.Plussz 45 perc szülés, mert köldökzsinór volt a nyakán, de így is szupi volt jó emlék:)
Sok sikert :) Remélem minden rendben lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!