Találatok a következő kifejezésre: Az 5 cicának csak (22 db)

A kérdező hozzászólása: most is csak 60 ml evett :( Kezdek aggódni!
szia, mérni szoktad? nem gyarapszik megfelelõen? ha gyarapszik, és nem tûnik éhesnek, akkor ne mérregesd, kevesebbet fogsz idegeskedni! mindig ilyen idõközönként evett vagy hosszabb idõt is kibírt? ha igen, akkor mondom, hogy 3 hónapos korban van egy fejlõdési ugrás, ami gyakrabbi cicizéssel jár. ha mindig iylen gyakran evett, akkor sem hiszem, hogy ez kóros, nem kötelezõ a babáknak betartani az órarendet. :) 2 éves kislány anyukája
Ennyit bíregíszerre a kis pocakja, majd jön egy ugrás, onnantól többet fog enni egyik napról a másikra... egyébkéntvan az úgy, hogy azért akar sûrûbben cicizni, mert a tejszaporításon dolgozik. No para !

Tényleg van olyan kor, főleg kisfiúk esetében, amikor már el "kell"választani? Sokszor hallom hogy 1, 5-2 éves fiúnak már csak játék a cici, pedig az én fiam csak este szopizik, nem játszik a cicivel.

Legjobb válasz: Én nem értek ezzel egyet, bár nekem nem teljesen világos, mirõl van szó. Ha valaki "normálisan" szoptat hosszú távon, akkor a gyerek nem fog játszani a mellel, hanem - ugyanúgy, mint kisebb korában - eszik és/vagy cumizik rajta, bár utóbbit lassan egyre kevésbé. A cumizás pedig szintén nem játék, szóval nem tudom, ez alatt mit kell érteni..?

Én nem értek ezzel egyet, bár nekem nem teljesen világos, mirõl van szó. Ha valaki "normálisan" szoptat hosszú távon, akkor a gyerek nem fog játszani a mellel, hanem - ugyanúgy, mint kisebb korában - eszik és/vagy cumizik rajta, bár utóbbit lassan egyre kevésbé. A cumizás pedig szintén nem játék, szóval nem tudom, ez alatt mit kell érteni..?
Marhaság. Az én fiam 22 hós koráig szopott, és magától választódott le.
Szerintem nincs különbség fiúk és lányok között, hogy mennyi ideig "szabad" szopizniuk. A WHO is két éves korig és azon túl is ajánlja a szoptatást. Mondjuk én én már 4-5-6 éves korban már nem szoptatnám a gyerekemet, de akinek az a jó, az tegye. 1, 5-2-2, 5 évesen pedig semmi kivetnivalót nem találok benne.
na ez a 3. mondat elég kuszára sikeredett szóval: én 4-5-6 évesen már nem szoptatnék...

Egy éves elmult a kisfiam egyszerre 5 foga jön lehetséges ez? Már mind az 5 nek látom a hegyét (rágófog) Enni nem akar csak cici de az is csak este.

Legjobb válasz: Lehetséges, és azért van az étvágytalanság is. Hagy cicizzen és próbálj gyümilevet is adni.

Lehetséges, és azért van az étvágytalanság is. Hagy cicizzen és próbálj gyümilevet is adni.
Lehet, nekünk is egyszerre jött a négy rágófog, és a négy szemfog is. Adj neki azt, amit megeszik, és ne félj, nem fog éhen halni, amennyi kell neki, annyit eszik:)


Az 5 hónapos cicának csak junior eledelt szabad adni?

Legtöbb esetben whiskas junior alutasakost kap, de sajnos abból csak négyféle íz van a feln?ttb?l meg sokkal több,és van amelyiket nagyon szereti.Nem árt neki ha néha feln?tt eledelt is kap?

Legjobb válasz: 5 hónaposan nyugodtan megeheti a felnõtt kaját is,de naponta szerintem csak egyszer add azt neki.Várj még 1-2 hónapot amíg teljesen átállsz a felnõtt eledelre.

5 hónaposan nyugodtan megeheti a felnõtt kaját is, de naponta szerintem csak egyszer add azt neki.Várj még 1-2 hónapot amíg teljesen átállsz a felnõtt eledelre.
Szerintem a cicák jobban tudják nálunk, mi jó nekik. Amikor a kicsiknek junior ételt tettem ki, megették a nagyok, õk meg vidáman falták a nagyokét. Ha megnyugtat, kövesd a tápos doboz útmutatóját, de a legbiztosabb egy állatorvos. Az én cicáimnak soha nem lett bajuk.
Én mindig csak egyféle junort látok, mi az az 5 íz? Én akkor szoktam felnõttet adni, ha nem kapok a boltba juniort, de akkor is keveset veszek, és igyekszem pótolni hamar. Én úgy tudom, kb 1 éves koráig kell juniort adni nekik.

Akinek cicin aludt csak el a babája az később amikor már nem szoptatott hogyan oldotta meg az altatást? Még csak 3, 5 hónapos a pici babám, kezdjem el most valahogy leszoktatni erről vagy leszokik majd magától?

Legjobb válasz: Á mostmég ne. irtó pici még. de ha pl. vissza kell menned dolgozni mondjuk egy éves korában akkor elötte leszoktathatod úgy hogy nappali alváshoz nem adsz tejet csak álomba simogatod. hisztivel jár majd de egyre rövidebb ideig tart. fontos hogy érezze hogy szereted . magától nem hiszem hogy leszokna másfél éves kora elött de ez eléggé egyedi .

Á mostmég ne. irtó pici még. de ha pl. vissza kell menned dolgozni mondjuk egy éves korában akkor elötte leszoktathatod úgy hogy nappali alváshoz nem adsz tejet csak álomba simogatod. hisztivel jár majd de egyre rövidebb ideig tart. fontos hogy érezze hogy szereted . magától nem hiszem hogy leszokna másfél éves kora elött de ez eléggé egyedi .
A kérdező hozzászólása: Ja és félre ne értsétek, imádom ahogyan bealszik rajtam! Olyan édes! Csak nem akarom, hogy olyan dolgot szokjon meg nagyon, amit késõbb nem tudok majd megadni neki :-((
amikor nem akart cicizni akkor nem is akart a cicin elaludni. 10 hónapos volt... ne kattogj ilyeneken, a piciknek egyik napról a másikra változnak a szokásaik, ráadásul ha egy igénye változik akkor vele változik másik 10. majd meglepõdsz párszor ezen :D
Na félj, nem szoktatod rosszra:) . Le fog szokni magától, nem kell siettetni. Amikor nekem terhes lett a maratoni szopizás este, akkor azt csináltam, hogy még félálomban leválasztottam és úgy fektettem le, de ez csak jóval másfél éves kora után történt. Azóta is van, hogy ha nagyon álmos bealszik a mellemen, nincs ezzel semmi baj:) .
Nekem 4 hónaposan végre elkezdett cumizni, az emgoldotta a dolgot.

9, 5 hos kislanyom mèg mindig nem hajlando ètelt elfogadni csak az anyatejet, egyfolytaban csak szopizna foleg ejjel, egesz ejjel a cicin log es ugy alszik, ha elveszem tole felebred es sir, mit tegyek?

Mèg egy kèrdès: hogy tudnam beleszoktatni a kocsiba? ha megyunk setalni mindenki babaja,csondben figyel ki a kocsibol ,csak o visit h ki akar szallni,es kezben akar lenni,ez is szuletese ota igy megy.. :(

Legjobb válasz: Éjjel nem azért cicizik, mert folyamatosan éhes,hanem mert téged használ cuminak. Vegyél cumit és add neki azt ,ne a melled! Ha ordít, nem kell ciciztetni,mert ez tényleg sok,nem fogod sokáig bírni! Az elsõ lépés az éjjeli cicinlógás megszûntetése kell hogy legyen. Ha éhes éjjel és egyszer jól belakik,az belefér,de hogy áztatja a melled a szájában,az már nem okés, mert cumiként használja,nem pedig enni.

Éjjel nem azért cicizik, mert folyamatosan éhes, hanem mert téged használ cuminak. Vegyél cumit és add neki azt , ne a melled! Ha ordít, nem kell ciciztetni, mert ez tényleg sok, nem fogod sokáig bírni! Az elsõ lépés az éjjeli cicinlógás megszûntetése kell hogy legyen. Ha éhes éjjel és egyszer jól belakik, az belefér, de hogy áztatja a melled a szájában, az már nem okés, mert cumiként használja, nem pedig enni.
Szia.Ez elég összetett dolog, mert elõbb azt kellene kideríteni, hogy miért nem fogadja el az ételt. Abszolút nincs rá hatással másfajta íz, vagy a kanalat nem szereti? Ha ti esztek, mit reagál rá a kicsi? Amúgy az én kicsim 8 hós koráig csak szopizott és igen is jól táplált baba volt. Se vérszegény, sem vitaminhiányos nem volt. Õt egész egyszerûen nem érdekelte az evés. Sõt szopin kívül mást nem is fogadott el, még vizet sem. Ma már 97 cm magas majdnem 15 kg és kicsattan az egészségtõl. Tipp: esetleg, ha anyatejjel csinálnál neki fõzeléket, akkor lehet, hogy szívesebben venné, mert új íz az igaz, de a kedvence is benne van :) Sok sikert és sok boldogságot a babádhoz.
Szerintem idõben el kellett volna kezdeni a hozzátáplálást. Az a baj hogy sokan anyatejmániások és azt hiszik hogy csak az kell a babának. Persze kell neki én is szoptatok még, a babám 7 hónapos. Reggel és este szopizik, és van hogy napközben is kéri, de az ritka. Én 5 hós korától hozzátáplálom és hála Istennek mindent szépen eszik amit csak lehet neki. Szerintem mindennap próbálkozz az etetéssel és elõbb utóbb el fogja fogadni. Ne adj neki mindig cicit hanem kaját és ha nagyon éhes lesz úgyis megeszi. Sok sikert.
Az anyatej nár 6 hónapos kor után nem elég tápláló egy babának és nem is tartalmazza azokat a vitaminokat stb.ami egy ekkora babának kell.Sokkal elõbb elkelett volna kezdeni a hozzátáplálást, és nem lett volna szabad kézbe szoktatni.Most már csak próbálkozni tudsz.Eteted, ahogy az elõttem szóló írta, nem adsz neki szopt, legfeljebb reggel-este, éjjel csak tea, még akkor is ha sír.Kézbe pedig csak akkor veszed, ha tisztába rakod, eteted stb.Néhány napig biztosan fog ordítani, de ezt ki kell bírni.Ha nem bírod ki, akkor még két évesen sem eszik és akkor is hordozhatod kézben.
A kérdező hozzászólása: nem most kezdtem a hozzataplalast hanem 6 hosan, de mindent feloklendezett es kikopott.. a tejem taplalo, es eleg neki 8100 g, nem is azzal van a baj , hanem azzal h mar en nem birom..
csak egyetérteni tudok az elõttem szólókkal, ezt nagyon elrontottad, és nehéz lesz normális kerékvágásba kerülni. mert ez nem az. keménynek kell lenned, normális ételekkel kínálni, nem odaadni a melled neki, és éjjel külön altatni!!!!! sokat fog sírni, lehet, hogy el fog tartani 2 hétig is, de megszokja és mindenkinek jobb lesz. cumit adjál neki, mert ez így tényleg nagyon rossz. nem alhat a melleddel a szájában!!! legyél kemény, határozott, akkor is ha sír!!!!
...ja, és a babakocsis probléma ugyanerrõl a tõrõl fakad. próbáld ki a sportkocsit.
Hát nem tudom akkor valamit nagyon elrontottál. Szerintem is azt kellene hogy megvonod a cicit tõle mert soha nem fog szilárdat enni. _Ekkora gyereknek már darabosat kellene ennie.

Kisfiam 6, 5 hónapos. Kb.1, 5 hónapja 5-6x felkel az éjszaka, csak úgy alszik vissza, ha a cicin van egy kicsit, és ilyenkor már nem tudom visszatenni a kiságyba. Mit tegyek?

Valószín?leg jön a foga is, azért kel többet. Meg állandóan forgolódik.. Nem csoda, hogy felébred.

Legjobb válasz: Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Fogzás lehet az egyik oka a sok ébredésnek. Másik meg a mozgásfejlõdés. Ilyenkor éjszaka gyakorolnak a kis izmai, és egy-egy ilyen nagyobb mozgásra felébredhetnek. Mi másfél-két hónapig óránként keltünk éjszaka. Amint fel tudott állni, elmúlt. Állítólag az "idegesíti" õket, hogy még nem tudnak felállni! A harmadik ok a szeparációs szorongás, valószínû emiatt nem akar továbbra nélküled maradni a kiságyban. Ha titeket nem zavar vegyétek magatok mellé a nagyágyba. Akkor talán megnyugszik, hogy mellette vagy és nem riad fel annyiszor. Meg így könnyebb cicire is tenni, nem kel felkelned és odamenni a kiságyhoz, hanem minden egyhelyen van:) Kitartás, el fog múlni! Ja és ha magatok közé veszitek akkor ne félj, hogy hozzászokik, mert ha abbamarad a gyakori kelés, akkor ezt is el fogja hagyni!

Mindenki azt mondja hogy ha gyakrabban a cicire teszem a kicsit több lesz a tej. Nálam ez nem müködik.1, 5-2 óránként eszik, de semmivel sem több a tej, és úgy veszem észre hogy ő is csak éhes marad. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Mekkora a babád és hány percig eszik általában? Az enyém 4 hetes koráig 1,5 óránként evett 8 percig, utána (és közben) sehogy sem tudtam felébreszteni vagy ébren tartani, de mivel szépen gyarapodott nem foglalkoztam sokat a dologgal. A 8 perc viszont kõkemény szopi volt szusszanat nélkül, ki is szívott 40-50 ml-ket. Hallgasd, hogy tényleg nyel -e közben, vagy csak nyammog, esetleg válts pózt, vagy cicit. Mibõl gondolod, hogy éhes marad? Nem növekszik megfelelõen?

Szia! Mekkora a babád és hány percig eszik általában? Az enyém 4 hetes koráig 1, 5 óránként evett 8 percig, utána (és közben) sehogy sem tudtam felébreszteni vagy ébren tartani, de mivel szépen gyarapodott nem foglalkoztam sokat a dologgal. A 8 perc viszont kõkemény szopi volt szusszanat nélkül, ki is szívott 40-50 ml-ket. Hallgasd, hogy tényleg nyel -e közben, vagy csak nyammog, esetleg válts pózt, vagy cicit. Mibõl gondolod, hogy éhes marad? Nem növekszik megfelelõen?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes, és amúgy jól fejlõdik 2 hónaposan 5300 gramm volt. A szopi nagyon sokáig tart neki, van hogy 1 óra. Próbálok pózt változtatni, már mindkét cicibõl eszik, és figyelem hogy nyel-e. De amikor már nem hallom hogy enne, inkább elveszem tõle a cicit, ekkor pedig jön a sírás. Ezért gondolom hogy éhes. Ha hagyom hogy szopizzon még csak ugy akár 2 órát is elvan rajta. De 1 óra múlva ugyanugy kéri a kaját.

Pici fiam 9hetes, Napközben alig alszik, állandóan "éhes", tapszerrel potolom igényét, mert nincs annyi tejcsim.4-5 órákat felvan, ebből az időből kb fel órát elvagyunk, utána jön a nagy sírás, es csak cicivel nyugszik, a cumit el sem veszi. Ötletek?

Legjobb válasz: Köszönöm gyors válaszod. Próbálok minél kevesebb tapszert adni neki, van mikr napi 2x eszik max 60ml-t, mivel majdnem egész nap cicin van, másképp nem tud megnyugodni. Viszont azért is aggódok, mert kifordult neki a köldöke, ami mar 3 hete ugyan úgy van. Sajnos az otthoniakkal sok mindent nem tudok kezdeni, mert Londonban élünk, es sok okosságot mondtak a családtagok, de mindenki mást.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm gyors válaszod. Próbálok minél kevesebb tapszert adni neki, van mikr napi 2x eszik max 60ml-t, mivel majdnem egész nap cicin van, másképp nem tud megnyugodni. Viszont azért is aggódok, mert kifordult neki a köldöke, ami mar 3 hete ugyan úgy van. Sajnos az otthoniakkal sok mindent nem tudok kezdeni, mert Londonban élünk, es sok okosságot mondtak a családtagok, de mindenki mást.
a köldökérõl kérdezz meg egy orvost, szoptatási tanácsadót meg szerintem ott könnyebben találsz, mint itthon, sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Voltunk vele nem 1, nem 2 orvosnál, mindegyik út mondta, hogy normális. :( vettem neki köldöktapaszt, ami hálós, hátha segíteni fog. Próbálom öt a régi kerékvágásba szoktatni, lassan de biztosan haladunk, csak a baj, hogy rongálta alszik el, es igényli, hogy a szájában legyen a cici. Ezért is szeretnem, hogy legalább csak elalváshoz fogadja el a cumit.
Nálunk is ugyanez volt a helyzet. Egész nap a cicin lógott másfél órákat, közbe-közbe szundikált, letettem 5 perc és ébren volt, volt hogy 12 órát fenn volt szinte egyhuzamban. Kétszer adtam neki tápszert, mert már annyira ki voltam készülve, de nem adtam fel, ha kellett egész nap cicin volt, mert csak így fokozható a tejmennyiség. Valószínûleg növekedési ugrása van, az én lányom egy hónap alatt nõtt 6, 5 cm-t, azt mondta az orvos, lehet hogy még fájtak a csontjai is a növekedéstõl, ráadásul habzsolós is volt ezért még jött hozzá a hasfájás. Vagy lehet, hogy a pocakja fáj, akkor is csak a cici nyugtatja meg, hiszen fájdalomcsillapító és nyugtató egyben az anyatej. A cumit egy darabig a kislányom sem szerette, mert nem volt cici alakja, egy termékminta volt, tiszta szilikonból, utálta! Vettem neki NUK-os cumit, ami pontosan olyan mintha egy mellbimbó lenne a szájában, az volt hatásos, mára már csak akkor kell neki, ha elálmosodik.
A kérdező hozzászólása: Nekünk is NUK-os cumink van, amit az elsõ 1 hónapban el is vett, de most meg semmi. Hasfájósnak hála az égnek nem az, mert szokott kapni Mecsek teát, ha úgy érzem picit fûszeresebbet ettem. Már most ott tartunk, hogy ha félálomban van, elenged, es kispárnának használja a cicit. :)

Miért van az, hogy a cicának a hátsó mancsain csak 4-4ujj, míg a mellsőkön 5-5 van?

hátra már nem jutott, vagy miért? spórol a természet? Vagy oda nem szükséges neki?

Legjobb válasz: Azt hiszem azért nem kaptál még választ, mert valószínû nincs rá egyértelmû felelet. Az, hogy miért nem öt, vagy akár több, "véletlenek" eredménye. (Persze nem arra gondolok, akármennyi, hanem "ésszerû" határon belül) Mutáció miatt léteznek több ujjú példányok is, de ez természetesen a "normától" való eltérés. Az öt-négy "összeállítás" úgy látszik teljesen megfelelõ, ezért (is) megmaradt a macsekoknál. Nem mondom, hogy ez az egyetlen, és 100%-ig helytálló válasz, de... Lehet, neked van igazad. Spórolt a természet. :) dellfil

Azt hiszem azért nem kaptál még választ, mert valószínû nincs rá egyértelmû felelet. Az, hogy miért nem öt, vagy akár több, "véletlenek" eredménye. (Persze nem arra gondolok, akármennyi, hanem "ésszerû" határon belül) Mutáció miatt léteznek több ujjú példányok is, de ez természetesen a "normától" való eltérés. Az öt-négy "összeállítás" úgy látszik teljesen megfelelõ, ezért (is) megmaradt a macsekoknál. Nem mondom, hogy ez az egyetlen, és 100%-ig helytálló válasz, de... Lehet, neked van igazad. Spórolt a természet. :) dellfil
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen neked a választ :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!