Találatok a következő kifejezésre: Az 1. kombinált tesztet aki (2 db)

Az 1. trimeszteri kombinált tesztet aki megcsináltatta annak nem kell menni az Afp vérvételre? A szűrőlapomon szerepel hogy PAPP-A 13, 96 ug/mL és 1.25 MoM, és Szabad béta HCG 149, 8 mU/ml és 3, 37 MoM.

Jók ezek az adatok? Aki megcsináltatta ezt a tesztet az kérem írjon!

Legjobb válasz: Nekem az elsõ vért a 12.héten vették le és a 16.héten meg a másodikat.Ebbõl meg is nézték az AFP-t is, nem kellett még ezért külön vérvételre menni.Gondolom ha nem lennéek jók az adataid,akkor továbbküldtek volna a genetikai tanácsadóba! Ha ezt nem tették akkor nyugi!! Dokidnak is meg kell mutatnod az eredményt! Üdv:19 hetes Kismama:)

Nekem az elsõ vért a 12.héten vették le és a 16.héten meg a másodikat.Ebbõl meg is nézték az AFP-t is, nem kellett még ezért külön vérvételre menni.Gondolom ha nem lennéek jók az adataid, akkor továbbküldtek volna a genetikai tanácsadóba! Ha ezt nem tették akkor nyugi!! Dokidnak is meg kell mutatnod az eredményt! Üdv:19 hetes Kismama:)
Szia! Az eredményrõl nem tudok nyilatkozni neked nekem más eredményeim voltak mivel ikerterhes kismami vagyok. AFP-re persze menned kell hisz kötelezõ a betöltött 16.héten.
En ugy tudom, hogy az integralt teszt elso fele a kombinalt teszt (triteszt, PAPP-A es UH), amit ugyebar a 11-13. het kozott csinalnak. Az integralt teszt masodik resze az AFP es a genetikai UH, amit a 16. het utan csinalnak. Legalabbis itt Olaszorszaban igy van. A teszt lenyege a velocso elzarodas es a Down-kow kiszurese, amit a vizsgalat 95%-os biztonsaggal tud kizarni. Amennyiben csak az elso felet csinalja meg valaki, ugy csak az elso eredmenybol tudnak kovetkeztetest levonni, es csak 85%-os biztonsaggal.

A kombinált tesztem ereménye rossz lett, 1:12-höz az esély az Edwards-kórra, emiatt mennem kell genetikai UH-ra és magzatvíz-vizsgálatra. Akinek volt rossz eredmény miatt ez a két vizsgálat, mi történt vele? Mindenki története érdekel!

Arra is kíváncsi lennék, hogy léteznek-e olyanok, akiknek ilyen nagy eséllyel mutatott a teszt beteg babát, és a magzatvíz-vizsgálat mégis egészséges babát mutatott ki.

Legjobb válasz: Ez az eredmény nekem is megfelelne, hogy egészséges lányra számítsak. :-) Várom ám olyanok írását is - ha nem túl fájdalmas - ahol beteg babát találtak.

A kérdező hozzászólása: Ez az eredmény nekem is megfelelne, hogy egészséges lányra számítsak. :-) Várom ám olyanok írását is - ha nem túl fájdalmas - ahol beteg babát találtak.
Szia.Nekem is mennem kellett, mert elég rossz volt az eredményem.A magzatvízvizsgálattól féltem, de közel sem olyan rossz, vagy fájdalmas, és 5 perc alatt kész is volt.Nekem a Telkiben csinálták, és így 2 nap múlva már hívott a doki az elõzetes eredménnyel-akkor 3 féle dologra nézték-(Edwards, Down-kór, és nyitott gerinc)-aztán még tovább tenyésztették a mintát, de ha bármi lett volna az már nem olyan kaliberû, h a babát el kellene vetetni.Ma már 7.5 hós a makk egészséges babám!2 gyerekes anyuka
A 3.válaszoló vagyok.Teljes szívembõl sajnálom, ami veletek történt, de ha beteg volt a baba, hidd el, így volt a legjobb...Nagyon drukkolok neked, h mielõbb egy egészséges babát hozz a világra, aki minden fájdalmadért kárpótol!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál! Minden jót kívánok a gyermekedhez, és persze Boldog Új Évet! :-) Remélem írnak még sokan nekem...
A sógornõmnek kellett menni, mert a fejkörfogat mérete a felsõ határérték volt. Az ultrahangos doki azt mondta, hogy "gyogyós" lesz a gyerek. (Jó kis orvos.) Így el kellett mennie vízvizsgálatra, de aznap haza is jöhetett. Az eredmény: egészséges lányra számítsanak.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy egészséges a babád! :-) Imádkozz majd értem is.
Nagyon szívesen megteszem!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek írom, aki izgult értünk és szorított nekünk, hogy most jöttem az orvostól a babánál nem talált szívhangot (pedig december 29-én még volt), és minimális volt csak a magzatvíz is. Az orvos szerint valószínûleg az Edwards-kór okozta a magzat halálát. Holnap reggel 8-kor megyek be a kórházba, ott mégegyszer megvizsgálnak, és megmondják a továbbiakat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!