Találatok a következő kifejezésre: Az 1. kombinált (21 db)

A kérdező hozzászólása: 1 nap alatt senki? hol vannak a nagy matekosok?
6/(1-3/4)=24

Kombinált teszt esetén az 1:590 Down arány már tuti negatív? 26éves vagyok és 13hetesen lett ez.

Legjobb válasz: zt én nem értem már, hogy van ez! Én is 26 vagyok és ezt a vér eredményen túl valami statisztikából is számolják?? Csak mert nekem 1:20000 hez lett a down. Pedig a terhességi kor meg az életkor is ugyanaz mint a kérdezõé! Lehet beleszámolják azt is, hogy van már egy egészséges kisfiam?

zt én nem értem már, hogy van ez! Én is 26 vagyok és ezt a vér eredményen túl valami statisztikából is számolják?? Csak mert nekem 1:20000 hez lett a down. Pedig a terhességi kor meg az életkor is ugyanaz mint a kérdezõé! Lehet beleszámolják azt is, hogy van már egy egészséges kisfiam?
A számításnál fontos a testsúly, életkor, a terhesség ideje( hány hét/nap) illetve a vérbõl levett szérumalkotók összetétele.Ezért lehetnek nagy eltérések az egyes kismamáknál. De a 150-nél kisebb számok esetében tekintik pozitívnak, de még ez sem jelent semmit, csak azt, hogy magasabb a kockázat.
Az arány határértéken belül van. 1: 150 alatt nagy a kockázat, ezért akkor pozitívnak minõsítik. 1: 1000-ig negatív, de 16 hetesen kiderül, hogy az is marad-e. Sajnos ez nem túl biztató. Egyébként meg 1: 10000 esetén se tuti a tuti. Ne aggódj, biztos minden rendben lesz! Lehet, hogy csak azért ennyi az érték, mert 13 hetesen csinálták a tesztet, ami pedig 12 hetesen ad legmegbízhatóbb eredményt. A dokidat kérdezd meg!
Nem tuti, de nagyon valószínû, hogy negatív. Ezzel a módszerrel nem lehet 100 %-osan megmondani.
A kérdező hozzászólása: Sok helyen olvasok 1:10000 hez arányt, ahoz képest ez nem nagyon rossz?
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Én sem értem már, mert nincs benne logika... A MoM értékeim teljesen a referencia értékeken belül vannak, akkor mi alapján számolják? Lehet, hogy a testsúly is számít?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, holnap hívom fel az orvosomat szerintem.Az a legtutibb, ha õ mondd valami megnyugtatót. Szerintetek csináltassam meg az integrált tesztet? Mert ez most a sejtbank ingyen csinálta.
Érdeklõdni szeretnék mi lett a babóval?Egyik ismerõsöm most megy amniocentézisre, mert neki 1:140 lett az eredmény.Neki azt mondták 250-tõl negatív.

Az 1. trimeszteri kombinált tesztet aki megcsináltatta annak nem kell menni az Afp vérvételre? A szűrőlapomon szerepel hogy PAPP-A 13, 96 ug/mL és 1.25 MoM, és Szabad béta HCG 149, 8 mU/ml és 3, 37 MoM.

Jók ezek az adatok? Aki megcsináltatta ezt a tesztet az kérem írjon!

Legjobb válasz: Nekem az elsõ vért a 12.héten vették le és a 16.héten meg a másodikat.Ebbõl meg is nézték az AFP-t is, nem kellett még ezért külön vérvételre menni.Gondolom ha nem lennéek jók az adataid,akkor továbbküldtek volna a genetikai tanácsadóba! Ha ezt nem tették akkor nyugi!! Dokidnak is meg kell mutatnod az eredményt! Üdv:19 hetes Kismama:)

Nekem az elsõ vért a 12.héten vették le és a 16.héten meg a másodikat.Ebbõl meg is nézték az AFP-t is, nem kellett még ezért külön vérvételre menni.Gondolom ha nem lennéek jók az adataid, akkor továbbküldtek volna a genetikai tanácsadóba! Ha ezt nem tették akkor nyugi!! Dokidnak is meg kell mutatnod az eredményt! Üdv:19 hetes Kismama:)
Szia! Az eredményrõl nem tudok nyilatkozni neked nekem más eredményeim voltak mivel ikerterhes kismami vagyok. AFP-re persze menned kell hisz kötelezõ a betöltött 16.héten.
En ugy tudom, hogy az integralt teszt elso fele a kombinalt teszt (triteszt, PAPP-A es UH), amit ugyebar a 11-13. het kozott csinalnak. Az integralt teszt masodik resze az AFP es a genetikai UH, amit a 16. het utan csinalnak. Legalabbis itt Olaszorszaban igy van. A teszt lenyege a velocso elzarodas es a Down-kow kiszurese, amit a vizsgalat 95%-os biztonsaggal tud kizarni. Amennyiben csak az elso felet csinalja meg valaki, ugy csak az elso eredmenybol tudnak kovetkeztetest levonni, es csak 85%-os biztonsaggal.


Szerintetek használ az 1 hetes, káposztalevessel kombinált fogyókúra?

Legjobb válasz: Nem. Én egyszer kipróbáltam, és a 4. napon olyan hányingerem lett tõle, hogy azt mondtam, soha többé nem akarom látni a káposztalevest.

Nem. Én egyszer kipróbáltam, és a 4. napon olyan hányingerem lett tõle, hogy azt mondtam, soha többé nem akarom látni a káposztalevest.
Amúgy is nagyon egyoldalú diéta, és amit lefogysz, rögtön vissza is szeded, ahogy abbahagyod.
A kérdező hozzászólása: Köszi...

Intergrált tesztem eredménye: Down-kórra 1:100. 000, nyitott gerincre 1:6400, AFP: 1, 08 MoM. Segítséget kérek szépen abban, hogy az integrált teszten nem szűrik az Edwards-szindrómát csak a kombinált teszten? Jónak számítanak az eredményeim?

Legjobb válasz: Szia! Hát ezek nagyon jó eredmények! Gratulálok! Sztem ezek után ne is gondolkozz ilyeneken. At edwards kórt nem tudom mennyire nézik mert én kombinált teszten voltam és ott valóban nézték, viszont úgy vettem ki annak idején a genetikus szavaiból,h. ez a betegség összeegyeztethetetlen az életten szóval valszeg már nem lenne meg a baba. Azt meg csak mintha hallottam volna valahol,h. az UH-n is látszana mert nagyon durva fejlõdési rendellenességekkel jár. Üdv 36 hetes kismami

Szia! Hát ezek nagyon jó eredmények! Gratulálok! Sztem ezek után ne is gondolkozz ilyeneken. At edwards kórt nem tudom mennyire nézik mert én kombinált teszten voltam és ott valóban nézték, viszont úgy vettem ki annak idején a genetikus szavaiból, h. ez a betegség összeegyeztethetetlen az életten szóval valszeg már nem lenne meg a baba. Azt meg csak mintha hallottam volna valahol, h. az UH-n is látszana mert nagyon durva fejlõdési rendellenességekkel jár. Üdv 36 hetes kismami
Down kórra 1:100.000?Nekem 1:10.000 volt, de azt monják az eredmény függ a kortól illetve testsúlytól, nekem azt mondták kiváló!Aki idõsebb annak rosszabb lehet az eredménye, de attól még jó.Én 23 éves vagyok.
Nagyon jók ezek az eredmények. Nekem kockázat Down-kórra: 1:15000 ; Edwards korra: 1:50000 az esély. AFP: 1, 17 MoM. A doki szerint teljesen jó. No para! Minden rendben lesz! Boldog babavárást! 20 hetes kismami
Jó eredmény ez nagyon! Gratulálok! Nekem azért volt kombinált tesztem, mert a tarkóredõ nem lett jó, de már az is megnyugtatott. Te is nyugodj meg, minden rendben a babánál!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a gyors választ, megnyugodtam! Igen, sajnos az integrált teszten nincs külön feltüntetve az Edwards-kór eredménye, pedig azt olvastam, hogy a tesztben benne van. 36 éves vagyok, elsõ baba, inszeminációval, tehát ezért is izgultunk az eredmények miatt. A Down-kór valóban 1:100.000, elõször én is azt hittem, rosszul olvastam, de nem. Köszönöm mindenkinek!
Szia! Én integrált teszten voltam, és nekem az Edwards szindrómára is fel volt tüntetve az esély. Mindkettõ 1:100.000 lett. A Te papírodra nem írták rá?

Kombinált teszt eredménye 1:50000-hez, az AFP-m viszont rossz lett. Most akkor melyiknek higyjek? UH-ra időpontot csak Csütörtökre kaptam.

Legjobb válasz: Az aFP nem mindig pontos, a kombinált teszt jó szokott lenni, de a legbiztosabb a magzatviz minta.

Az aFP nem mindig pontos, a kombinált teszt jó szokott lenni, de a legbiztosabb a magzatviz minta.
A kombináltnak higgy! Az AFP megbízhatatlan, nagyon sok tényezõtõl függ.Engem az orvosom és a védõnõm is elõre figyelmeztetett, hogy ha rossz is lesz az AFP, ne gondoljak semmit róla, mert nem mérvadó eredmény.
Azt gondolom ez az eredmény elég megnyugtató nem?????Az enyém 1:120 volt.Csináltattam magzatvíz vizsgálatot, minden rendben volt.Az AFP elavult.A dokim szerint arra jó, h bestresszelje a kismamikat.Egy 16 hetes baba anyukája
Tudom, hogy régi a kérdés, de épp most akartam én ezt kiírni szó szerint. Végülis mi lett veled? Egészséges a baba?

12. heti kombinált teszt eredmény. Szerintetek jó? Vagy mik azok az értékek amik jók -tól . -ig. PAPP-A : 10490 miu/L, 1, 49 MoM Szabad B-hCG : 20, 60 Ng/ml, 0, 59 MoM Tarkóredő vastagság : 1, 60mm, 1, 11 MoM Alacsony kockázat.

Kockázat Down kór előfordulására : 1:12000 Kockázat az Edwards kór előfordulására : 1:31000 Mégis elküldött a doki genetikai vizsgálatra, bár a beutalóra azt írta, hogy az "Anya életkora miatt" 36 éves vagyok....lehet baj???

Legjobb válasz: Ne viccelj ezek igen jó eredmények, szerintem kizárólag a korod miatt küldd el, a biztonság kedvéért. 1:1000 alatt szoktak amúgy küldeni.

Ne viccelj ezek igen jó eredmények, szerintem kizárólag a korod miatt küldd el, a biztonság kedvéért. 1:1000 alatt szoktak amúgy küldeni.
Teljesen jó eredmény, nem tudom, minek küldött el. Akkor mondjuk elõtte is közölhette volna, hogy ne adj ki x ezer forintot kombinált tesztre, mert úgyis elküld.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Igazából a kombinált tesztért a védõnõm erõsködött, de hozzá csak hétfõn megyek. Azért is voltam kiváncsi arra, hogy a doki miért javasolta egybõl a Genetikai vizsgálatot. Lehet, hogy az elõzõ fiatalkori (huszas éveimben) elõforduló 3 vetélésem miatt? De így picit most megnyugodtam! :) Van olyan oldal ahol meglehet nézni ezeknek a teszteknek a -tól, -ig eredményeit?
Ezek teljesen jó eredmények. A MoM-ok mindig 0, 40-2, 50-ig jók. A többinél meg nem is érdemes tól-ig értékeket tudnod, mert a MoM a lényeges, az az ami személyre szabottan a te eredményed. A MoM egy viszonyszám, amit a testsúlyodból, a terhesség korából és az abszolut értékbõl számolnak ki.
teljesen jó! a genetikait nem értem, minek küld el, mármint ilyen adatokkal csak a korod szerintem nem indokolja, de menj el, ha gondolod, baj nem lesz belõle :)
Én 38 vagyok, de a korom miatt nekem is mennem kell genetikai tanácsadásra. Szerintem jó, hogy megcsináltattad a kombinált tesztet, mert az ad neked egy biztos pontot, hogy akármit is mondanak a genetikai tanácsadáson nem szükséges feltétlen az amniocentézis v. chorionbiopszia. Ez rutin, hogy bizonyos életkor felett elküldenek.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a védõnõnél...õ sem nagyon értette, hogy miért küldött el a doki, de hát mindegy... elmegyek aztán majd ott kiderül! :) De azt mondta, hogy a fiatalkori vetéléseim miatt semmiképpen ne menjek bele az amnióba! Ez a baba erõs...és mindenképp megkell születnie! :)

Másnak is volt 39 évesen a kombinált teszt eredménye 1:210-hez? Az életkorom miatt mindenképpen csak magas kockázatú lehetek? Minden leletem ok.

Legjobb válasz: Szia. Én 33 vagyok. A kombinálrt eredményem 1:620 hoz volt. A 16. Héten levetettem a 2. Vért is. Igaz ez már 15000 ft volt de ennek az eredménye sokkal megbízhatóbb. Az eredmény: 1:50000 hez lett. Nagy külömbség. A doki szerint ez a vizsgálat sokkal pontosabb, így megnyugodtam. Szerintem csináltasd meg te is.

Szia. Én 33 vagyok. A kombinálrt eredményem 1:620 hoz volt. A 16. Héten levetettem a 2. Vért is. Igaz ez már 15000 ft volt de ennek az eredménye sokkal megbízhatóbb. Az eredmény: 1:50000 hez lett. Nagy külömbség. A doki szerint ez a vizsgálat sokkal pontosabb, így megnyugodtam. Szerintem csináltasd meg te is.
En ugy tudom, hogy ez csak kozepes kockazatot jelent, de valoszinu, hogy tenyleg az eletkorod miatt lett ilyen magas.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen valószínûleg az életkorod is közrejátszik, meg nem tudom elõtte volt-e terhességed, esetleg cukros lettél-e alatta, tudod amiket a vérvételes papíron kérdeznek azok mind befolyásoló tényezõk, még ha egészséges is vagy. Nekem is minden eredményem jó lett (mondjuk nekem a kombinált teszt is), de a kor miatt te is menni fogsz genetikai tanácsadásra. Én épp most voltam, és az ultrahangos meg utána a doki is nagy meglepõdve kérdezte, hogy akkor most mi is rossz? Ugye a meglévõ leleteim jók voltak, amit ott csináltak uhot szintén negatív lett, úgyhogy a doki közölte, hogy na akkor el is engedem magukat (férjemmel voltam, mert meggyõzõdésünk volt, hogy majd felvázolja így is mennyi esély lenne a beteg babára, miket javosol, amnió, vérvétel...., ehhez képest ott voltam a szobában vagy 2 percig még kinyomtatta, hogy a lelet negatív, nincs további teendõ :) ) A 16. hetit én is a fizetõset csináltattam meg, nálunk 13.000, -. Az afp jó lett rajta (leginkább ezt nézik a dokik, mégha elavult vizsgálatnak is tartják)

13+1 hetes voltam mikor megcsináltattam a kombinált tesztet. PAPP-A: 3440. 00miu/L 0.73Mom / Szabad ß-hCG: 101. 00Ng/ml 2.69MoM / Tarkóredő vastagsága (NT) : 1.70mm 1. 05MoM? Nem értem az eredményeket vaki tudja hogy ez jó-e?

A sz?r?vizsgálat eredménye: Alacsony kockázat Kockázat a Down-kór el?fordulására: 1 : 1 200 Kockázat az Edwards-kór el?fordulására: kevesebb mint 1 : 50 000. valaki tud segíteni?

Legjobb válasz: Ha alacsony kockázat, akkor természetesen jó. Márpedig az.

Ha alacsony kockázat, akkor természetesen jó. Márpedig az.
isten ments h riogassalak, és az afp vizsgálatra amugy sem nagyon lehet adni mint már sok kérdésben válaszolták... de pl az enyémre az eredményhez az van irva hogy NEGATIV. nem vagyok orvos, nála kérdezz rá, de nekem ez azt jelenti h a te eredményed egyel rosszabb...

Afp? A kombinált tesztem jó, 1:50000 Down és Edwards is, az afp-m ma 16+6 hetesen 0, 8 Mom, ami határérték.

A szülészem nem nyugtatott meg 100%-ban, azt mondta, a biztonság kedvéért legyen egy négyes teszt. Amíg meg tudom csináltatni, írnátok saját tapasztalatokat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 0,74 Mom lett, és a dokim azt mondta rendben, amúgy nekem is 1:50000 lett mindkettõ! Egészséges kisfiam van, aki jövõhéten lesz 1 éves! Minden rendben lesz, hidd el!

Szia! Nekem 0, 74 Mom lett, és a dokim azt mondta rendben, amúgy nekem is 1:50000 lett mindkettõ! Egészséges kisfiam van, aki jövõhéten lesz 1 éves! Minden rendben lesz, hidd el!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!!! BÚÉK!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!