Találatok a következő kifejezésre: Az 1 kutyám már (20 db)

Van egy szuka kutyám, és 3 napja össze-csinált (bocs a hülye kifelyezésért) egy fiu kutyával és ez az 1 alkalomból is összejöhetett a kiskutya? Egyébként az egy korcs[már mint a fiú kutya], mert csak beszökött a kapun.

Ha lesz kiskuty,akkor mennyi id mulva várható??? kb hány hét??? :)

Legjobb válasz: Elõször is a korcs az életképtelen kutya, keverék amire Te gondolsz. Igen összejöhet, de még el bírod vinni állatorvoshoz, és akkor egyben ivartalanítani is kellene a szuka kutyádat. Viszont ha nem, akkor ha jól tudom 2 hónap a kutya vemhességi ideje. És ha megszületnek 8 hetes korukban lehet õket szétválasztani, és pénzt ne is kérj érte, mivel keverékek lesznek. Az oltásokat, chipet viszont ugyanúgy meg kell nekik "adni".

Elõször is a korcs az életképtelen kutya, keverék amire Te gondolsz. Igen összejöhet, de még el bírod vinni állatorvoshoz, és akkor egyben ivartalanítani is kellene a szuka kutyádat. Viszont ha nem, akkor ha jól tudom 2 hónap a kutya vemhességi ideje. És ha megszületnek 8 hetes korukban lehet õket szétválasztani, és pénzt ne is kérj érte, mivel keverékek lesznek. Az oltásokat, chipet viszont ugyanúgy meg kell nekik "adni".
akkore vidd ivartalanítani minél elõbb. A vemhesség 63 nap körüllenne, utána a kölyköket féregtelenítve, oltva chippelve (ez kb kölykönként 10 ezer forint) adhatnád tovább. De pénzt senki nem fog adni , tehát a 10 ezret te fizeted a zsebedbõl. és máég örülhetsz is ha sikerül a kölyköket valakire rásóznod.Akkor inkább ivartalaníttass.
A kérdező hozzászólása: igen, a keverékre gondoltam :) majd megoldom, hogy ivartalanítva legyen a kutyus. köszönöm!!!
Ez nincs nagyon mit meggondolni. Dugig vannak a menhelyek keverék kutyával, nem kell több felesleges kölyök! Arról nem is beszélve hogy szerencsétlen szukát hogy megviseli az ellés, akár bele is pusztulhat.
Mennyi idõs a szuka? A 3. tüzelés elõtt semmiképp nem szabad ellenie a kutyának, tönkre teszi a szervezetét. Szereted a kutyádat? Mert egy kimutatás szerint azok az ebek, amik ivartalanítva vannak és egyszer sem ellettek, 3-4 évvel tovább élnek. Ugye sok pénzed van? Mert ha az orvos figyelemmel kíséri a vemhességet, alkalmanként 3-4 ezret elkérhet (már pedig figyelnie kell a szukát). Ha az ellésnél gond lesz és császározni kell a kutyát, arra legalább úgy 100 ezret tegyél félre. A kölyköknek be kell adatnod 2 parvo-oltást (3000-7000 Ft/db oltás/kölyök), féregteleníteni kell õket, chipeztetned kötelezõ õket (3500-6000 Ft/kölyök). A kölyköket 3-8 hetes korukig STARTER táppal kell etetni, az sem olcsó. Ha a szuka nem szoptatja a kölyköket, tápszerrel kell õket felnevelni, az pedig egy kész vagyon. Ha megszületnek a kölykök, akkor az elkövetkezõ legalább 4 hétre vegyél ki szabadságot, el sem mozdulhatsz a kicsik mellõl a nap 24 órájában. A szukát a házban kell tartanod, venned kell egy elletõ ládát és fölé be kell szerelned egy infraégõt. Mivel a te felelõtlenséged által születnek meg a kölykök, ha világra jönnek, életük végéig felelõs vagy értük. Már gazdát találni nekik sem lesz könnyû, de utána 10-15 évig nyomon kell követned a fejlõdésüket, figyelemmel kell kísérned, hogy a gazdáik kielégítik-e a fizikai és szellemi igényüket.
A kérdező hozzászólása: nos, hát...végül is enyém a kutyus, mert én etetem meg minden , de a tesóm kapta, és nekem adta. úgy kb. 3-4 éves Daisy(ez a neve) hogy sok pénzem van-e.? hát nincs! kezdjük ott hogy még csak 12 éves vagyok, ezért nincs, de a szüleimnek sincs nagy vagyona. És nem az én felelõtlenségem miatt van ez az egész, mert nem én tehetek róla, hogy az apám este elment harcsázni, és reggel olyan álmos volt, hogy már aludt el, és az a rohadt fiukutya beszökött, mert állandóan itt kuksolt a kapunk elõtt. :q de biztos, hogy lesz kiskutya? mert csak egy alkalom volt, és nekem azt mondta vki, hogy nem biztos, hogy lesz. amúgy kösszönöm a válaszokat.
Persze, nem biztos, hogy lesznek kölykök. Én úgy 80-90%-ra mondanám a valószínûségét. A kutyára lefekvés elõtt ránézni semmibõl sem tart senkinek. A felelõsség része itt le is van tudva. Te is hibás vagy benne -hisz mint írod, a te kutyád-, az apád is, mindenki, aki abban a házban lakik és köze van a szukához. Viszont el kéne vinni mihamarabb a kutyádat orvoshoz, hogy ellenõrizze, a kantól nem kapott-e el valami szuper fertõzést. Ha nem vizsgáljátok ki, komoly következmények lehetnek. Ha nincs pénzed se neked, se a szüleidnek, akkor gyorsan kezdjetek el spórolni és gyûjteni, mert egy vagyon lesz ez az alom. Vagy ivartalanítsátok a szukát 20e-ért.
A kérdező hozzászólása: okés! :)

Mit tegyek ha az 1 éves yorki kutyám annyira válogatós, hogy nem eszik? Minden Ételből eszik egyszer utána már nem hajlandó azt az ételt máskor megenni.

Legjobb válasz: mert megengeditek neki. Hidd el soha nem halt még éhes egészséges kutya ha kapott enni... leteszed a kaját 10 perc múlva ha nem eszi elveszed, és másnap megkapja megont ugyan azt. pár nap után megfogja enni, legyetek vele következetesek :-)

mert megengeditek neki. Hidd el soha nem halt még éhes egészséges kutya ha kapott enni... leteszed a kaját 10 perc múlva ha nem eszi elveszed, és másnap megkapja megont ugyan azt. pár nap után megfogja enni, legyetek vele következetesek :-)
Kapjon enni. Csak ha nem nyúl hozzá akkor vedd el nem kell várni 10percetse azonnal elveheted, ha nem nyúl hozzá. Az esélyt meg kell neki adni az evésre :)
1-2 napig ne adjál neki enni... meglátod, utána úgy fog enni mint a kisangyal!
talán legyél kicsit okosabb nála. mert most az állás : kutya-gazdi 1-0 ! ne adj neki kaját 1-2-3 napig ! nem fog éhenhalni. persze jutifalat sincs, csak séták-játék, stb. aztán kajaidõben jöhet az általad kiválasztott kaja , odaadod, 10 perc mulva elveszed ( valószínûleg az üres tálat), ha megmaradt félreteszed, a következõ etetésnél megkaphatja. és fontos: nem hagyunk elõl kaját a kutyának!!csak vizet!
Teljesen felesleges a 10 perc. Ha éhes, akkor azonnal megeszi, ha nem eszi meg (mert nem éhes vagy beteg) akkor pedig azonnal el lehet venni elõle.
Ezerszer leírtuk már. Minden nap ugyanabban az idõpontban leteszed elé a tálat tíz percre (és egy másodperccel sem többre!), majd elveszed. Elõbb-utóbb enni fog, kutya úgy még nem halt éhen, hogy ott volt elõtte a kaja. Persze más lenne, ha hasmenése lenne tõle, vagy hányna, de õ simán csak hülyének néz.
még ugyan az az idõpont se kell :) én etettem mindig este 8kor õket egy idõben aztán arra lettem figyelmes hogy 7:55kor ott állnak az ajtó elõtt és várnak hogy mikor kapnak enni.. és kb hiszti volt ha nem kaptak úgyhogy errõl le is szoktam és mindig máskor kapnak +-1óra eltéréssel

Az 5hónapos kutyám eddig ette a tápot (prémium) de csak keverve hússal most már a tápot kiköpi próbáltam nem adni neki 1 2 napig de akkor sem ette szerintetek ha fözök neki húst meg zöldséget akkor nem kell tápot adni?

Legjobb válasz: Elõször is, központozz, úgy esetleg meg is értjük, mit akarsz mondani. Vesszõ, pont. Ott rontottad el, hogy keverted neki hússal. Eleve mi a fenének prémium táp mellé még fehérje, megbolondultál? Add neki oda a tápot minden etetésnél, és ha nem eszi meg, vedd el elõle. Mozgasd le jól, fáraszd ki, a fáradt kutya éhesebb. Esetleg konzultálhatsz állatorvossal is, hátha a fogaival van tényleg valami, akkor nem ez a megfelelõ módszer, viszont ok nélkül meg ne kényeztesd el áztatott táppal meg sz*rrá fõzött húsokkal.

Elõször is, központozz, úgy esetleg meg is értjük, mit akarsz mondani. Vesszõ, pont. Ott rontottad el, hogy keverted neki hússal. Eleve mi a fenének prémium táp mellé még fehérje, megbolondultál? Add neki oda a tápot minden etetésnél, és ha nem eszi meg, vedd el elõle. Mozgasd le jól, fáraszd ki, a fáradt kutya éhesebb. Esetleg konzultálhatsz állatorvossal is, hátha a fogaival van tényleg valami, akkor nem ez a megfelelõ módszer, viszont ok nélkül meg ne kényeztesd el áztatott táppal meg sz*rrá fõzött húsokkal.
Gondolom, fogzik a kutyád. Adjad áztatva egy ideig a tápot. Bár jó étvágyú, éhes kutya nem válogat.
Válogat, mert hagyod neki. Most tedd helyre, mert ha nem, komoly gondjaid lesznek vele késõbb. Én most nem fõznék neki, hanem csupaszon adnám a tápot. Tudod, a 10 perce eléteszem módszer... Pár napig biztosan hisztizni fog, de legyél kemény. Egyetlen egészséges kutya sem halt még éhen, ha volt elõtte kaja....
Na nehogy már a nyúl vigye a puskát..... Marha nagy hiba lenne hagyni, hogy õ döntse el, mit akar enni..... Egy jól nevelt kutya azt eszi, amit a gazdája elé tesz.
Meddig van elõtte a kaja? Ha nem eszi, elveszed?
A kérdező hozzászólása: elveszem kb 3 5 percig
ne kényeztesd el, akkor csak húst fog enni. lehet hogy kibújnak a fogai. áztasd be a tápot, attól undorító, de puha lesz.

Kan kutyám már 1, 5 hónapja ivartalanítva lett de azt vettem észre hogy sokszor feláll neki. Most akkor mégis meg lesz bolondulva ha elkezd tüzelni a szuka kutyánk?

Legjobb válasz: Nem a péniszét távolították el, hanem a heréit. Képzelj el egy férfit. Attól, h eltávolítják a heréit (pl hererák), attól még fel fog izgulni egy lányra. De a kutyáknál annyiban más, h a hormonok nem fogják úgy hajtani.

Nem a péniszét távolították el, hanem a heréit. Képzelj el egy férfit. Attól, h eltávolítják a heréit (pl hererák), attól még fel fog izgulni egy lányra. De a kutyáknál annyiban más, h a hormonok nem fogják úgy hajtani.

Meddig lehet tűrni a szomszéd kutya kibírhatatlan egésznapos ugatását? Már szóltunk párszor, hogy legalább az 1 éves gyermekünk tudjon napközben aludni, de nem igazán érdekli őket.

Közvetlen a házunk mellé van lecsukva a kutyájuk,így minden ugatása elég hangos,idegesít?.

Legjobb válasz: Mondjuk csukd be az ablakot.

Mondjuk csukd be az ablakot.
Kérd meg a szomszédot, hogy tegye máshová a kutya házát. De egy éves gyerek már, ha álmos, akkor zajban is elalszik. Nálunk a panelban állandóan volt kutyaugatás, hangos zene stb. a gyerekek hamar megszokták és aludtak. Csak a felnõtteket zavarták, de tenni nem lehetett semmit ellene.
A gyerek majd megszokja. Nekem a mi kutyánk ugat elég sokat, elég hangosan, pont az ablakom alatt. Én tudok tõle aludni. Esetleg, ha van rá mód, költöztesd át egy távolabbi szobába.
Vegyél egy nagybirtokot, közepére építkezz, így nem kell elviselni semmit a szomszédoktól.
Viseld el, ennyi. Most még is mit csináljon a kutyájával, a kutyák ugatnak, majd megszokja a kölyköd.
Ha megkövezed, az állatkínzás. Ha lelövöd, nem. Nem büntetendõ. Esetleg kártérítést követel majd a gazdája.
ne haragudj, kedves kérdezõ, de én a bezárt kutyát jobban sajnálom, mint Titeket! a világban vannak zajok, egy 1 éves gyereknek hozzá kell ehhez is szokni (erre kérlek ne írj olyasmit, hogy majd megtudom, ha gyerekem lesz...) én elhiszem, hogy idegesítõ a hosszas ugatás, de az is, amikor a szomszédoknak "lábujjhegyen kell járni", mert valahol gyerek van.
Biztos azért ugatnak, mert zavarja ôket a nonstop gyereksírás, bôgicsélés, hehe
Ha be van zárva a kutya, nem csoda. A gazdáját kell megverni, ha az nem segít utána a kutyát is.
Csak azt tudom mondani, hogy dobálj át neki csontokat ugy, hogy a szomszéd ne lássa. Egy jó copákkal órákig elvan. ÍHa jó a viszonyotok a szomszéddal nem lehetne megbeszélni velük ? De panasszal is élhetsz a hivatalba. Én sem nézném jó szemmel ha a kicsi gyermekem nem tudna nappal aludni.
A kérdező hozzászólása: Ezt a házat is alig bírjuk fizetni, nemhogy vegyek másikat, építkezzek.
A kérdező hozzászólása: Látom nincs gyereked, majd megtudod...1 éves gyerek még van amelyik napközben 2X alszik, mivel kicsi, több az alvásigény.Le nem lõhetem, mert fel kell nevelnem a gyerekeimet és ez a börtönbõl nehéz lenne.Szóval NORMÁLIS VÁLASZOKAT KÉRNÉK, HOGY KIHEZ FORDULHATNÉK EZ ÜGYBEN ESETLEG?HASONLÓ TAPASZTALATOKAT!
Jegyzõi hatáskör, ez birtokháborítás. A folyamatos ugatás nem természetes. Vagy rosszul tartja azt a szerencsétlen állatot, vagy beteg az állat. Bejelentést teszel írásban a jegyzõnél, és õ rá tudja szorítani ennek az állapotnak a megszüntetésére.
Biztosan nagyon jó illatú a lepedõ.
Lehet, hogy csak viszket az orra, vagy amit már mondtak...DE szerintem ha nagyon dörzsöli és gyakran akkor vidd el az állat orvoshoz.
A kutyák szeretik a büdös dolgokat:)

Van 2 kutyám 1 szuka 1 kan . Az mennyire baj ha a 2 kutya neve nagyon hasonlo csak mássalhangzó különbség van? De hanglejtésre annyira már nem

Legjobb válasz: Mitõl lenne baj?:D Amugy szerintem a kutyák nem értik a szavakat csak a hangzását érzékelik, pl.egyik ismerõsöm kutyája Vince volt, de a Pince és Ince szavakra is odajött:D

Mitõl lenne baj?:D Amugy szerintem a kutyák nem értik a szavakat csak a hangzását érzékelik, pl.egyik ismerõsöm kutyája Vince volt, de a Pince és Ince szavakra is odajött:D
Egyátalán nem baj. Az én kutyáim nevük is hasonló. leirnád a nevüket kérlek? :)
Maximum mindketten odamennek egy névre. De a kutyák a hanglejtést figyelik, szóval szerintem nem elõnyös.
Nekem is két kutyám van , van neve mind a kettõnek de elég csak az egyiket hívni jön mind a kettõ.Hallgatnak mind a két névre, még akkor is ha véletlen külön sétáltatom õket. Nincs baj ezzel a hanglejtést érzékelik , meg a hangodra reagálnak.Nem a nevére.
Ha több kutyád van, amúgy is az szokott lenni, hogy hívod az egyiket, és jön a másik is. Ez néha jól tud jönni, hogy úgymond húzzák egymást. :) Max akkor lehet gond a hasonló név, ha egyszerre tanítod õket és külön szólsz nekik valamiért. Azért próbálj artikulálni szépen, és akkor hátha nem keverik össze egymás nevét. :D

Elutazunk 1 évre külföldre és a kutyám (yorki) itthon marad a nagyszülőkkel. Szerintetek ha 1 év után újra lát emlékezni fog még rám? Az anyagi okok miatt marad itthon!

Legjobb válasz: Fog rád emlékezni. Nekem édesapám került régen kórházba majdnem egy évet bent kellett lennie. Amikor kiengedték és a kutya még nem is látta, csak a hangját hallotta már akkor felismerte.

Fog rád emlékezni. Nekem édesapám került régen kórházba majdnem egy évet bent kellett lennie. Amikor kiengedték és a kutya még nem is látta, csak a hangját hallotta már akkor felismerte.
Emlékezni fog rád.
Lehet nagyot fog nézni, meglepõdik majd rajtatok, de egy pár nap elteltével megismer majd benneteket
Szerintem ha hangról nem is, de a szagod megmarad benne.

Szeretnék 1 kan és 1 szuka kutyát kb egyszerre (kicsiket) amikor ivaréretté válnak akk már "sexelnek" vagy ez nem ugy van mint az embereknél, h amikor megkívánják? Csak akkor történik vmi ha a lány kutya tüzel? és bármikor lehetnek így kiskutyák?

azért vok ilyen tudatlan mert eddig még csak 1 szuka kutyánk volt, az is 1xvolt hasas, mert a szomszédkutyával elcsavargott

Legjobb válasz: mire a kislány kutya tüzelni fog, valószinüleg a kan is ivarérett lesz. Tehát mindenképpen pározni fognak, nem érdekli õket az sem h rokonok, vagy h túl fiatalok ehhez. Mindenképpen javaslom az ivartalanitást, mert évente 2 szer tüzel a szuka, és lehetetlen lesz megelõzni, hogy vemhesüljön. Ráadásul kikészitené, leépitené a szervezetét az évi 2szeri ellés, fõleg ha még kölyökkorában lenne vemhes!

mire a kislány kutya tüzelni fog, valószinüleg a kan is ivarérett lesz. Tehát mindenképpen pározni fognak, nem érdekli õket az sem h rokonok, vagy h túl fiatalok ehhez. Mindenképpen javaslom az ivartalanitást, mert évente 2 szer tüzel a szuka, és lehetetlen lesz megelõzni, hogy vemhesüljön. Ráadásul kikészitené, leépitené a szervezetét az évi 2szeri ellés, fõleg ha még kölyökkorában lenne vemhes!
nem vagy tenyésztõ, nézz körül a menhelyeken, nincs szükség a szaporítókra!! a lány kutyának sem sétagalopp, rörm a szülsé! inkább menj el egy menhelyre önkéntesnek, de ne szaporíts! a fajat mentõk fullonvannak, a legritkább kutyafajtákból is tömögesen dobnak az utcára8hannoveri véreb, kopaszkutya, ridgeback, stb..) nincs szükség, az ilyen önjelölt, sazkértelen nélküli , értelmetlen hülyeségnek. nézd meg a http://www.olcsokutya.uw.hu -n az Egyszeri almok részt
az meg a másik, hogy a szukát legkorábban az 2. tüzelésénél lehet befedeztetni, de ehhez az egész(tenyésztés) nem értesz, tehát ne próbálkozz! nem tudom miért olyan jó neked, hogy látod õket párosodni..szánalmas...
és ezt is alaposan olvasd el. http://olcsokutya.uw.hu/
Mielõtt bármit tennél, ezt olvasd el: http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm
az nem igy mûködik , hogy szeretnéd h lenne kiskutyájuk... megfelelõ szakértelem nélkül nem lehet. Értesz a genetikához? Tudod, hogy kik a kutyák felmenõi? nemcsak a szülõket, hanem nagyszülõket stb. is ismerni kell. Tudod, mit örökithetnek? Tudod-e h rokonok lehetnek-e? Illenek-e egymáshoz? stb és stb és stb.... Egy tenyésztõ nem rak össze csakúgy két kutyát. A szaporitók a fenti kérdésekre , akár egyre is nemmel válaszolhatnának, õket nem érdekli a fajta, hanem a pénz. egyébként is annyi fajtatiszta vagy keverék kölyök van, hogy nincs is értelme gyártani õket... Egy pároztatáshoz nagyon sok minden kell, elsõsorban tiszta lelkiismeret. Csak annak lehet tiszta a lelkiismerete, aki csak törzskönyves, tenyésszemlén átment, orvosi vizsgálatok tucatján végigvitt kutyákat pároztat és még sorolhatnám. Én nem vagyok tenyésztõ és nem is leszek az, mivel tisztában vagyok vele, hogy nem tudnám megfizetni az ezzel járó költségeket (és mert nem is érdekel a dolog..) A fentiekre azért van szükség, hogy véletlenül sem a saját testvérével pároztassa az ember a kutyát, ill. hogy beteg kutyus mégcsak véletlenül se kerülhessen a szülõk közé. Sajnos van olyan betegség is, ami tünetmentes, ám a kutya lehet annak hordozója. Ha ellenõrizetlenül pároztat valaki kutyákat, nagy esélyt ad annak a szomorú dolognak, hogy beteg kiskutyák szülessenek. Azok a kiskutyák senkinek sem fognak kelleni, így pénzt nem ad értük senki, viszont a meghirdetésükig etetni, oltatni, stb. kell õket. Ez a tenyésztõk feladata, hagyjuk ezt meg nekik szerintem! Egyébként is, a szukák 2 éves korukig semmiképp ne szüljenek. Ha össze van zárva a két kutya akkor nem tudod megakadályozni h megtörténjen a dolog... Meg ha lennének kiskutyák, akkor utánna hogy oldod meg a külön zárást...
Ivartalanítsad mindkét kutyát!! Hozzáértés, szûrés nélkül ne szaporítsd õket!!! Kell-e ivartalanítani? Jelenleg Magyarországon a hobbi célból tartott háziállatok ivartalanítása nem bevett szokás. Bármely társadalmi rétegben megkérdezünk valakit miért nem ivartalanítja kis kedvencét, hasonló válaszokat kapunk: nem természetes, neki is jár egy kis élvezet, el fog hízni, nem akarom megcsonkítani, nincs rá anyagi keret, olyan édesek a kölyökállatok. Nõstény állat esetében még további tévhit, hogy szükséges ivaréretté válnia, de a legjobb, ha az elsõ alom után ivartalanítják. Nézzük sorra ezeket az érveket! Mítosz: Az ivartalanítási mûtét nagyon sokba kerül. (Kortól, nemtõl és fajtától függõen 25 000 és 50 000 forint között van a mûtét ára, mely területenként változhat némileg az ország egyes pontjain. Budapesten és nagyvárosokban drágább.) Tény: Az állat életében egyetlen alkalommal kell a beavatkozást elvégezni. Ha belegondolunk, a megelõzhetõ balesetek, sérülések, daganatos betegségek kezelése során felszámolt összeg ennek sokszorosa, nem beszélve egy esetleges autóbaleset során keletkezõ kárról, az egyszeri kiadás meg sem közelíti az utóbbiak következményét. Az utódok felnevelése, oltatása, féregtelenítése legalább nyolchetes koráig, egy kiskutyára számolva, minimum 20 000 Ft. Az ivartalanítás díja ezzel szemben egyszeri és egy életre szól! Jobb nem sorolni azokat az eseteket, ahol a megszületett kisállatok nem járnak kiadással… Mítosz: Az ivartalanítás lustává és kövérré teszi az állatot. Tény: Egyáltalán nem alapvetõ, hogy egy ivartalanított állat elhízik. Feltehetõen hajlamosabb rá, de egy kis odafigyeléssel, gondos táplálással és sok mozgatással ez teljesen elkerülhetõ. Mítosz: Legalább egyszer hagyni kell szülni õket ivartalanítás elõtt. Tény: Semmilyen átgondolt, biológiai alapja nincs ennek az állításnak. Nem kell, hogy megszüljön, nem tudatosul bennük az „anyaság öröme”, az ösztöneiktõl hajtva párzanak és gondozzák kicsinyeiket, majd késõbb ugyanígy, érzelgõsségmentesen verik el õket a maguk közelébõl. Sajnos nagyon jellemzõ, hogy a gazdák szórakoztatónak tartják a kiskutyákat, kiscicákat, aztán amikor megnõnek, már csak koloncok. Egy állat élete nem játékszer, nem lehet eldobni, ha megunjuk. Sokan megteszik, de mindenkit arra kérünk gondolja végig, mielött kedvtelésbõl szaporítja kedvencét, kedvenceit! Lehet, hogy még jó gazdát is talál nekik ideig-óráig, de annyi rossz sorsú állat van, amelyik már megszületett. Sõt, a fiatal állatokkal sok gond is jár, nem szobatiszták, szétrágnak, tönkretesznek dolgokat, és gondos gazda jelentõs összegeket költ oltásaikra, féreghajtásukra. Nagyon sok egy-két év körüli állat válik gazdátlanná, nõsténybõl is rengeteg, miután vemhes lett… Mítosz: Az ivartalanítás megtöri az állat lelkét. Tény: Az ivartalanítás semmilyen negatív hatással nem lesz az állat lelkére, pszichés állapotára. Az ivartalanítás a szaporodási szervrendszerre hat: megelõzi a késõbbi nemkívánatos kölyköket és azok elpusztítását vagy menhelyre kerülését. Mítosz: Találunk a kölyköknek barátságos otthont, szeretõ gazdit. Tény: Sajnos azoknak a szeretõ gazdiknak, és meleg otthonoknak a száma elhanyagolható lehetõség a több ezer nemkívánt kutya- és macskakölykök számához viszonyítva, akiket kidobnak, kihajítanak, elaltatnak évente. Ráadásul semmi nem garantálja, hogy az általunk elajándékozott kölykök nem jutnak szintén erre a sorsra, hiszen legyen az bármi, a könnyen szerzett könnyebben elvész és kevesebb fejtörést okoz. Jelen esetben azonban élõlényekrõl van szó. A kölyökként gazdához kerülõ kiskutyák nagy része elõbb-utóbb menhelyre kerül (mert hiretelen költözni kell, mert már meguntuk, mert láb alatt van, mert folyton ugat vagy kikaparja a virágokat, vagy mert kaptunk egy másik kölyköt...). Csak kevesen halnak meg öreg korukban ugyanott, ahova kölyökként kerültek... És hogy „nem temészetes”? Ki kérdõjelezi meg, hogy adjon-e enni kedvencének? Pedig az sem természetes. Mióta eszik tápot, konzervet, ember által fõzött ételt egy állat? Vajon a lakásban, kertben tartás és ennyi állat kis helyen tartása természetes? Évente milliós mennyiségû állat síntértelepre kerülése, elaltatása természetes? Sajnálatos, hogy sokan, éppen "állatvédelmi megfontolásból" ellenzik kutyájuk, vagy macskájuk ivartalanítását. Vajon számolnak-e azzal, mennyi fájdalmat és szenvedést okozhatnak ezzel védencüknek, azok utódainak és saját maguknak is? Ez valójában nem más, mint saját, emberi érzelmeink kivetítése az állatokra. Az állatok nem vágynak utódokra, nincsenek emberi érzelmeik, így a fedezést (az "aktust") nem szerelmi/érzelmi, hanem ösztönös alapon élik meg. A hím állatoknak maga az aktus tényleg élvezet. Cserébe, hacsak nem maga a gazda viszi az hímet pároztatni, az állat kóborlásai folyamán veszélyezteti testi épségét, sõt az életét is. A hím állatok összeverekednek a nõstényért, ebbõl sérülések egész skálájával keveredhetnek ki. Ezenkívûl ki vannak téve az elkóborlással járó összes veszélynek: elütheti autó – sõt komoly közlekedési balesetet is okozhatnak, melyért a gazda a felelõs -, valamilyen oknál fogva nem talál haza avagy kutyák esetén befogja a síntér. Gyakori, hogy az állatok, még ha szerencsésen haza is jutnak, valamilyen fertõzõ vagy kullancs által terjesztett betegséget összeszednek. Nos, a nõstény állatok esetében a macskáknál például már az aktus élvezete sem mondható el, hiszen a kandúroknak tüskés a péniszük, oly módon, hogy mikor azt kihúzzák, jelentõs fájdalmat okoznak a nõstény macskának. A nõstény állatok szervezetét megterheli mind a vemhesség, mind a szoptatás. Az elkóborlás és a fertõzések összeszedése is ugyanolyan gyakori. Nem is említve, hogy a párzás idõszakában mennyi bosszúságot tudnak okozni a gazdának, de a szomszédoknak is a megneszült állatok, szétszedett kerítések, vizelettel telijelölt sarkok, átvonyított, átnyivákolt éjszakák… „Nem csonkíttatom meg!” Csonkításnak is nevezhetõ az ivartalanítás, hisz akkor végez az állatorvos megfelelõ munkát, ha a hím állatot heréli, a nõstény állatból eltávolítja mind a méhet, mind a petefészkeket (ezt mindig beszéljük meg az állatorvossal, mielött ivartalaníttatjuk állatunkat!). Azonban ha azt tekintjük, hogy az állat életminõsége nem romlik, pszichésen nem károsul, nem csökken munkaképessége, teherbírása, sõt, az ivartalanítás az egészségvédelemnek majdnem olyan fontos eszköze, mint a védõoltások - mivel az ivartalanított állatok egészségesebben és évekkel tovább élnek -, határozottan pozitívvá válik ez a csonkító eljárás. Gondoljunk csak a mandula- vagy vakbélmûtétre! Ugye a mûtét után is teljes értékûnek vallják magukat? Az állat még csak ennyire sem képes, hogy felfogná és filozofálna rajta. Mikor a legjobb megmûttetni? Nem kell várni az ivartalaníttatással! Az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a tejmirigy daganata. Ez szuka kutyáknál az esetek felében, nõstény macskáknál szinte mindig rosszindulatú formában jelentkezik, és rövid idõ alatt az állat elpusztulásához vezethet. Ennek a betegségnek a veszélye jelentõsen csökken, ha az ivartalanítást 2, 5 éves kor elõtt végezzük el. Az ennél fiatalabb korban, de már a második tüzelés után ivartalanított szukáknál 26%, az elsõ két ivarzás között mûtötteknél 8%, az elsõ tüzelés elõtt operáltaknál 0, 5%-ra csökken a tejmirigydaganat kialakulásának valószínûsége. Ezért lehetõleg az elsõ tüzelés elõtt, 6-8 hónapos életkorban ajánlott a nem tenyésztési célból tartott állatok ivartalanítása! Az elmondottak mellett az ivartalanítással megelõzhetõ a méhgyulladás és a méhdaganatok kialakulása is. Az ivartalanított hím állatoknál pedig nem lép fel here- és prosztatamegbetegedés. A beavatkozás után néhány hónappal abbahagyják a nõstények keresését, így alábbhagy kóborlási vágyuk, amivel redukálódik a verekedések során szerzett sérüléseik, mérgezések, illetve az autóbalesetek során történõ elpusztulás eseteinek száma. Csökken a területjelölés ösztöne, és az agresszivitás. Az Amerikai Egyesült Államokban már gyakorlat az állatok 2-3 hetes korában történõ ivartalanítása, Magyarországon jelenleg ez nem megoldható. Ráadásul ritkábbak a korai ivartalanítás szövõdményei, mint az idõsebb korban végzett mûtéteknél. A fiatal állatok jobban viselik a beavatkozást és kedvezõbb a sebgyógyulás is. Láthatjuk tehát, hogy az ivartalanítás ellen szóló leggyakoribb és legáltalánosabb érvek alaptalanok, leginkább elterjedt hiedelmek avagy az emberek érzelmeinek kivetítése az állatokra. Mit tegyünk, ha ivartalaníttatni akarjuk állatunkat? A legfontosabb, hogy lehetõleg az ivaréretté válás elõtt tegyük, ha erre nincs mód, akkor a nõstény állatoknál tüzelés alatt és a vemhesség félideje után csak nagyon gyakorlott, nagy tapasztalatú állatorvossal végeztessük el. Nyugodtan ivartalaníttatható azonban a felpárzott állat, miután már nem tüzel. Felesleges különbözõ hormont tartalmazó készítményekkel elvetéltetni (ami talán nem is olcsóbb a mûtétnél), és ezzel megkínozni az állatot (ez a késõbbiekben még sok gondot okozhat, rendszeres hormonkezeléssel tönkretesszük az állat egészségét). Az ivartalanítás manapság rutinmûtét, egyedül arra kell odafigyelni, hogy az állatot ne csak elkössék, mert az különbözõ daganatos betegségek forrásává válhat. Sok állatorvos azt tanácsolja, hogy az elsõ tüzelést várják meg. Ezzel mi is egyetértenénk, ha nem dolgoznánk folyamatosan menhelyi és utcáról összeszedett állatokkal. Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok szuka elvész tüzeléskor. Kérjük, hogy ha az állat eleve szökõs vagy ha egy kis esélye is van, hogy elszabadulhasson, akkor inkább még a tüzelés elött mûttesse meg! Gyakorlott állatorvos ezt a mûtétet is kockázatmentesen megoldja. Akármennyire jól el tudja zárni állatát, feltétlenül tegyen a nyakába egy cipõfûzõre kötve (de ne közvetlenül a nyakörvre, mert azt gyakran lelopják a kóbor állatról) egy bilétát az állat nevével és címével, legyen chippezve, és ha elveszne, miután megkerült és befejezte a tüzelést ivartalaníttassa azonnal, különben meglepõdve tapasztalja majd, hogy ezentúl mennyivel több kutyáról kell gondoskodnia. A konkrét teendõk: Mûtét elött 12 órával az állat nem ehet és nem is ihat. Mûtét után figyelni kell, amíg teljesen magához nem tér. Melegre van szüksége az állatnak, általában csak az elsõ napon, de van olyan állat is, amelyiknek hosszabb idõn át. Az elsõ nap csak ihat, második naptól fogva ehet is. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a külsõ varrat ne felszívódó legyen, mert az sipolyt okozhat, varratszedésre 8-12 nap után szokott sor kerülni. A seb nem megfelelõ gyógyulása esetén elõfordulhat antibiotikumos utókezelés.
Kicsit ellentmondásos vagy: "nem akarom tenyészteni", "szeretném ha egyszer lennének kiskutyák" Ha szeretnéd a kutyákat (a sajátaidat és magát a fajt), akkor ilyen a fejedben meg se fordulna. Ha szeretnéd a kutyákat akkor tudnád, h azzal h megszületik egy alom, rosszat teszel a fajnak. Önzõ vagy. Szeretnél tanúja lenni a születés csodájának? (majd legyél tanúja akkor amikor a saját gyereked születik) Szeretnél megtartani egyet? (egyik szülõre sem fog hasonlítani mivel szakértelem nélkül teszel össze lehet h két össze nem illõ kutyát) Hadd legyen nekik is jó egyszer? (etológusok bebizonyították, h a kutyák nem élvezik a szexet, sõt kifejezetten kellemetlen nekik, és csakis a fajfenntartó ösztön miatt szexelnek) És hasonló tévhitekben ringatod a saját vágyaidat. Szeresd csak a kutyákat! (ha valóban szereted õket akkor szereted az összeset, a fajt, mert hûséges, mert feltétel nélkül szeret - és nem csak a sajátodat! És ahogy a sajátodnak nem akarnál rosszat, így a magánaka kutya fajnak se akarjál...)
A kérdező hozzászólása: nemértitek h 1pár kutyát sznék, és nem tenyészteni akarom, csak ha majd lesz kutya amugy meg megveszik a kutyákat a normálisabbak
TE meg nem fogod föl hogy mi mit írunk!
Miért ivartalaníttassuk kutyánkat? Cerberos Egyesület - IvartalanításElsõsorban azért, hogy - akaratunkon kívül se - gyarapítsuk a menhelyeken, sintértelepeken sínylõdõ vagy az utcán kóborló kutyák számát! Szinte hihetetlenül hangzik, ám igaz: Magyarországon több tízezer jobb sorsra érdemes kutya vegetál ezeken a helyeken, sokuk mostoha körülmények között várja örökbefogadó gazdáját - vagy a halált... Ne szaporítsuk a számukat, gondoskodjunk róla, hogy ne szülessenek meg olyan almok, amelynek tagjaira méltatlan, embertelen sors várhat.
A kérdező hozzászólása: SZERETNÉM , HA LEN NE MAJD KISKUTYÁJUK, de ugy tudom, n hogy az elsõ tüzelésnél nem szabad h vemhes legyen, de akk mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: 14: 50 ez min szép és jó, de falun ez senkit nem érdekel, és mégis szépek és egészségesek a kutyák

A kutyám 8 hete és 4 napja terhes és már a mell bimboi ha meg nyomom akkor a tej folyik és azt mondta az egyik ismerösöm hogy ha mán vann teje és folyik akkor 1-2 napja van hátra ez igaz?

Legjobb válasz: A tejtermelés megindulhat akár 1 héttel az ellés elõtt is. Mennyi a kutya hõfoka? Ellést megelõzõ napokban a hõmérséklet leesik kb. 37.2 - 37.5-re (végbélben mérve). Az ellés megindulásának biztos jele, ha a hõmérséklet tartósan (kb. 3-4 órán át) 37 fok alatt marad. Jellemzõ még az újságpapír tépése, fészekrakó ösztön. Az ellés megindulásakor a szuka elkezd intenzíven lihegni, remegni. Ez több órát tarthat, és vajúdási szaknak hívjuk. Normális esetben ez a szakasz 6-10 órát tart, s csak ezután indul meg a kitolási szakasz.

A tejtermelés megindulhat akár 1 héttel az ellés elõtt is. Mennyi a kutya hõfoka? Ellést megelõzõ napokban a hõmérséklet leesik kb. 37.2 - 37.5-re (végbélben mérve). Az ellés megindulásának biztos jele, ha a hõmérséklet tartósan (kb. 3-4 órán át) 37 fok alatt marad. Jellemzõ még az újságpapír tépése, fészekrakó ösztön. Az ellés megindulásakor a szuka elkezd intenzíven lihegni, remegni. Ez több órát tarthat, és vajúdási szaknak hívjuk. Normális esetben ez a szakasz 6-10 órát tart, s csak ezután indul meg a kitolási szakasz.
a fent írt hómérséklet fajtafüggõ (óriástestüeknél pl 39 a normális és 37, 5 a leesett hõ) legyen betadin, fültisztító, törülközõk... és szólj az orvosnak, hogy tudja, elõfordulhat hogy rohannia kell.
ja, és vemhes. és ha 6 órán át nem jön a következõ, akkor császár. ha megakad akkor tudod mit csinálsz? placentákat megszámolni, figyelni, hogy a burok felszakadt-e a kölyök lélegzik-e, zárt-e a szájpadlása, megvan-e mindene...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!