Találatok a következő kifejezésre: Az 1 kisfiam 2 napja nagyon (3 db)

Az 1 hónapos kisfiam 2 napja nagyon nehezen szopizik a cicimről, mit tegyek? Nagyon aggódom!

Megpuhult a cicim,már nem kemény,de tejem az van b?ven, magától is folyik. Viszont a kisfiamat ha rárakom, egy pár percig szépen szopizik,aztán mintha dühös lenne ellöki magától és nyafogni és kapálózni kezd,van hogy sírni és ha visszarakom kilöki. El?ször azt hittem azért csinálja,mert elég neki,de nem, mert ahogy felemelem látom,hogy éhes. A kezét eszi,vagy a vállamat,vagy amit éppen ér,aztán meg azért hisztizik,vagy sír,hogy rakjam vissza. Megpróbálom visszatenni,de csak kapálózik elhúzza a száját és csak nagyon nehezen kap rá újra, aztán megint csak pár percig és jön a hiszti. És ez így megy órákon keresztül,mire végre jóllakik.Próbáltam azt is ,hogy közben leraktam az ágyába,egy kicsit hagytam sírni,hogy hátha utánna jobb lesz,de nem. Mit csináljak? Lehet ez azért,mert megpuhult a mellem? Vagy mit?l? Olyan szépen alakult minden köztünk és most meg itt van ez. Mindíg jön valami. Nagyon el vagyok keseredve megint. Mi lehet a baj? Aki tud segítsen? Még annyit,hogy ? cicin alvós baba,mindíg ott alszik el. Most is,csak órák múlva,gondolom kifárad és én is. És büfi is van rendesen,meg mellet is váltok,de semmi. :(

Legjobb válasz: Ne aggódj, biztos nem azért van, mert megpuhult a cicid. Az én kisfiam 10 hetes, de õ is szokott ilyet csinálni. Nálunk olyankor van ez amikor mohón kezd el enni, és hamar eltellik a kis gyomra a tejcsi meg nagyon dõl. ilyenkor fel szoktam venni böfizni és hagyom, hogy a vállamon pihenjen 5-10 percet. Addigra megnyugszik és újra tud enni. Semmi esetre se hagyjad sírni, mert attól nem lesz jobb. lehet, hogy már nem éhes csak azért szopja a kezét mert már jóllakott de a szopásigényét még nem elégítette ki. Az én fiam ilyenkor már csak komfortcicizni szeretne, de nem jön össze, mert folyik a tejcsi ha nem szívja akkor is. Remélem tudtam segíteni. Sok türelmet és kitartás.

Ne aggódj, biztos nem azért van, mert megpuhult a cicid. Az én kisfiam 10 hetes, de õ is szokott ilyet csinálni. Nálunk olyankor van ez amikor mohón kezd el enni, és hamar eltellik a kis gyomra a tejcsi meg nagyon dõl. ilyenkor fel szoktam venni böfizni és hagyom, hogy a vállamon pihenjen 5-10 percet. Addigra megnyugszik és újra tud enni. Semmi esetre se hagyjad sírni, mert attól nem lesz jobb. lehet, hogy már nem éhes csak azért szopja a kezét mert már jóllakott de a szopásigényét még nem elégítette ki. Az én fiam ilyenkor már csak komfortcicizni szeretne, de nem jön össze, mert folyik a tejcsi ha nem szívja akkor is. Remélem tudtam segíteni. Sok türelmet és kitartás.
Szia! Valószínû hogy nagyon erõs a tejleadó reflexed és nagyon dõl a babába a tej és neki kellemetlen mert nem tudja rendesen nyelni. Próbálj úgy szoptatni hogy te kicsit hanyattdõlsz és úgy teszed a babát mellre, ezáltal a tejleadó reflexnél nem tud annyira erõsen spriccelni a tej, és a baba maga tudja kiszopizni a saját erejével. Esetleg ha fekve is tudod szoptatni akkor a babát fekteted a hasadra és úgy kaphatja be a cicit.
Húúú, nálunk pont ez a probléma.Az én kislányom 8 hetes és dettó ugyanezt csinálja.Én olyankor már nem szoktam erõltetni a szopizást, mert rájöttem hogy olyankor mikor ezt csinálja már jól van lakva.Ezt abból is gondolom, hogy két szopcsizás között simán kibír 3 órát, és a köztes idõben meg sokat nevetgél és nagyon jó a kedve.Gondolom, ha éhes lenne akkor sirna.

Eltudtok menni nyaralni? Mi most nem (elvitte a pénzt az autó javítás), pedig nagyon vágyom egy kis pihenésre. Úgyhogy pihenünk itthon, meg 1-2 napokra elmegyünk a közelbe.5 éves a kisfiunk egyébként.

Legjobb válasz: Szuperül elvagyunk itthon egyébként a kisfiammal. Júliusba szabin vagyok 4 hetet (ovi szünetbe).Jó lett volna egy kis változatosság.

A kérdező hozzászólása: Szuperül elvagyunk itthon egyébként a kisfiammal. Júliusba szabin vagyok 4 hetet (ovi szünetbe).Jó lett volna egy kis változatosság.
Nagyon szeretnék, eddig minden évben elmentünk pár napra itt belföldön, szintén 5 éves a fiúnk. Fõleg kuponosokon nézelõdöm, jókat lehet kifogni, kedvezõ áron.
Kisfiam 4 éves. Tavaly házat vettünk, idén szigeteljük...így marad a "csillagtúra" :) A szállás árából a közeli élményfürdõkbe fogunk elmenni, és itthon alszunk. Meglesz egyben az 1 hét nyaralás, csak itthon lesz a szállás. Ha elmennénk valahova, akkor is csak strandolnánk 1 hétig. Nem fogok fõzni, viszont a gyerek se lesz nyûgös az idegen szállás miatt (ilyen szempontból nem egyszerû eset) ...szóval mindennek van elõnye-hátránya :) Megpróbáljuk a jót látni benne :)
ha összejön a pénz akkor igen.
Zamárdiba megyünk egy hétre, céges üdülõbe (nagyon kedvezményes). Egébként nekem az a tapasztalatom, hogy az otthonról történõ csillagtúrázás sokszor nem olcsóbb mint a nyaralás. Enni otthon is kell, plusz a programok, strandbelépõk stb. az itt bp-en pl horror.. Fiunk 4, 5 éves
Mi pedig idén voltunk elõször nyaralni a gyerekekkel. Autót tavaly vettünk. :)
A kérdező hozzászólása: Eddig mi is voltunk szinte minden évbe (tavaly már nem), kisfiam 5 éve alatt. Sebaj, majd jövõre. Most az autó volt fontos...
Júniusban voltunk 1 hetet a Balatonon. Ha minden úgy jön ki, ahogy szeretnénk, akkor ebben a hónapban még elmegyünk pár napra valahová. Valószínûleg ez is Balcsi lesz, mert a nagyok (6 és 3 évesek) élvezték nagyon, a picikénknek (9 hónapos) meg teljesen mindegy hol vagyunk.
idén a Balatonra megyünk le 5 napra, mert 3 hetes a babánk. Augusztusban megyünk, akkor tölti a 2 hónapot.
3 nap Horváth ország. Ennyi idõnk van, mivel dolgozunk. 3 gyerekkel megyünk, de mindenképp a tengerhez akartunk.
Enyém is 5 éves, mi eddig nem voltunk vele soha, mindig azt mondtuk, "majd ha nagyobb lesz". 1-1 napra voltunk azért persze pancsolni. Most már itt az ideje, hogy elvigyük 1 hétre, nem kell már a fél háztartást + babacuccokat cincálni (autónk nincs, vonattal megyünk.) 1 hét gyógyfürdõzés lesz, olyan ahol gyerekmedencék és csúszdák is vannak. Sajnos mi is nehezen gazdálkodtuk ki ezt, de nagyon kell a kikapcsolódás, tényleg egész évben látástól vakulásig csak hajtottunk, melóztunk..:-(
Nem. Tavaly voltunk egy hónapot az USA-ban, idén sehová sem megyünk. Sõt, szerintem soha többé:) ) 30N
2 éves a fiúnk. Idén megyünk elõször együtt nyaralni, anyukámhoz Németbe 2 hétre.

2 éves kisfiamnak szemüveget (+1, 5) kell hordani + napi 3 órát takarni az egyik szemét. Ti hogy csináltátok? Én nem nagyon boldogulok vele.

Legjobb válasz: elég nagy már értesd meg vele h ez fontos. válasszatok valami olyan szemüvegkeretet ami tetszk neki. ha már van akkor mond meg neki h pl villám mcquen-nek/kedvesn mewsehõs behelyettesitendõ :)/ is kellett kiskorában szemüveg vagy ilyesmi...

elég nagy már értesd meg vele h ez fontos. válasszatok valami olyan szemüvegkeretet ami tetszk neki. ha már van akkor mond meg neki h pl villám mcquen-nek/kedvesn mewsehõs behelyettesitendõ :) / is kellett kiskorában szemüveg vagy ilyesmi...
2, 5 éves. 18 hónapos kora óta van szemüveg (+1, 5) és akkor egyik nap egyik, másik nap másik szemét kellett takarni. 2 évesen mondták, hogy elég csak fél napig takarni egy héten 4-5ször. Mivel nem boldogulsz? Nem viseli a szemüveget? Vagy a takarással van gond? Írj, ha tudok segítek (a tapasztalatokkal).
A kérdező hozzászólása: A szemüvegét folyton leveszi, az enyémet persze próbálgatja. Hiába érvelek vele, hogy anya sem veszi le a szemüvegét, stb. az nem hatja meg. A takarást is addig piszkálgatja, míg le nem sikerül vennie. Ma már a szemüveglencsét takartam le, de észrevettem, hogy többször a szemüveg felett nézeget kifelé. Neked hamar elfogadta, hogy hordania kell?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!