Találatok a következő kifejezésre: Az 1 kisfiam 2 napja (19 db)

Mi lehet az oka annak hogy 1 hetes kisfiam 2 napja úgy tesz mintha elfelejtett volna szopni?

1 hetes a kisfiam. Eddig szépen szopott de kb. 2 napja nem akar rendesen szopni. Bekapja a mellem majd kiköpi, nem kezdi el szívni. Olyan mintha elfelejtette volna hogy mit kll vele csinálni. Több perces próbálkozás (7-10 perc)után kezdi csak el szívni, de akkor normálisan szopik. Tejem van elég sok tehát nem ezzel van a probléma.

Legjobb válasz: Ezt az én lányom is eljátszotta.2 hétig mintaszerû volt minden,aztán egy csak nem tudta mit kell csinálnia.5 napig minden szopi elõtt fél órát szórakoztam vele,mire rendesen nekiállt szopizni.mondanom se kell tiszta ideg voltam!A védõnõm sem tudott mit tanácsolni,de azt mondta,hogy ez elég gyakran elõfordul.Próbálj meg türelmes lenni,pár nap,de lehet,hogy csak pár alkalom,és minden úgy megy majd mint a karikacsapás! 3 hónapos kiscsaj anyukája

Ezt az én lányom is eljátszotta.2 hétig mintaszerû volt minden, aztán egy csak nem tudta mit kell csinálnia.5 napig minden szopi elõtt fél órát szórakoztam vele, mire rendesen nekiállt szopizni.mondanom se kell tiszta ideg voltam!A védõnõm sem tudott mit tanácsolni, de azt mondta, hogy ez elég gyakran elõfordul.Próbálj meg türelmes lenni, pár nap, de lehet, hogy csak pár alkalom, és minden úgy megy majd mint a karikacsapás! 3 hónapos kiscsaj anyukája
Az én kislányom 2 hetes múlt, s velem is eljátszotta 2 napig- akkor rájöttünk, hogy valószínûlegm egzavarta a nyugtató cumi, mert a cicit is úgy szopogatta csak. Azóta nincs cumi, semmilyen, csak cici. Ajánlom a módszert :)
Lehet ennek köze a tejleadó reflexhez? Mármint lehet, hogy késöbb indul be? Én még csak most fogok szülni, de a téma azért érdekel.
Az elsõ vagyok.Az én lányom sosem cumizott, úgyhogy nálunk nem ez volt a baj.

Az 1 hónapos kisfiam 2 napja nagyon nehezen szopizik a cicimről, mit tegyek? Nagyon aggódom!

Megpuhult a cicim,már nem kemény,de tejem az van b?ven, magától is folyik. Viszont a kisfiamat ha rárakom, egy pár percig szépen szopizik,aztán mintha dühös lenne ellöki magától és nyafogni és kapálózni kezd,van hogy sírni és ha visszarakom kilöki. El?ször azt hittem azért csinálja,mert elég neki,de nem, mert ahogy felemelem látom,hogy éhes. A kezét eszi,vagy a vállamat,vagy amit éppen ér,aztán meg azért hisztizik,vagy sír,hogy rakjam vissza. Megpróbálom visszatenni,de csak kapálózik elhúzza a száját és csak nagyon nehezen kap rá újra, aztán megint csak pár percig és jön a hiszti. És ez így megy órákon keresztül,mire végre jóllakik.Próbáltam azt is ,hogy közben leraktam az ágyába,egy kicsit hagytam sírni,hogy hátha utánna jobb lesz,de nem. Mit csináljak? Lehet ez azért,mert megpuhult a mellem? Vagy mit?l? Olyan szépen alakult minden köztünk és most meg itt van ez. Mindíg jön valami. Nagyon el vagyok keseredve megint. Mi lehet a baj? Aki tud segítsen? Még annyit,hogy ? cicin alvós baba,mindíg ott alszik el. Most is,csak órák múlva,gondolom kifárad és én is. És büfi is van rendesen,meg mellet is váltok,de semmi. :(

Legjobb válasz: Ne aggódj, biztos nem azért van, mert megpuhult a cicid. Az én kisfiam 10 hetes, de õ is szokott ilyet csinálni. Nálunk olyankor van ez amikor mohón kezd el enni, és hamar eltellik a kis gyomra a tejcsi meg nagyon dõl. ilyenkor fel szoktam venni böfizni és hagyom, hogy a vállamon pihenjen 5-10 percet. Addigra megnyugszik és újra tud enni. Semmi esetre se hagyjad sírni, mert attól nem lesz jobb. lehet, hogy már nem éhes csak azért szopja a kezét mert már jóllakott de a szopásigényét még nem elégítette ki. Az én fiam ilyenkor már csak komfortcicizni szeretne, de nem jön össze, mert folyik a tejcsi ha nem szívja akkor is. Remélem tudtam segíteni. Sok türelmet és kitartás.

Ne aggódj, biztos nem azért van, mert megpuhult a cicid. Az én kisfiam 10 hetes, de õ is szokott ilyet csinálni. Nálunk olyankor van ez amikor mohón kezd el enni, és hamar eltellik a kis gyomra a tejcsi meg nagyon dõl. ilyenkor fel szoktam venni böfizni és hagyom, hogy a vállamon pihenjen 5-10 percet. Addigra megnyugszik és újra tud enni. Semmi esetre se hagyjad sírni, mert attól nem lesz jobb. lehet, hogy már nem éhes csak azért szopja a kezét mert már jóllakott de a szopásigényét még nem elégítette ki. Az én fiam ilyenkor már csak komfortcicizni szeretne, de nem jön össze, mert folyik a tejcsi ha nem szívja akkor is. Remélem tudtam segíteni. Sok türelmet és kitartás.
Szia! Valószínû hogy nagyon erõs a tejleadó reflexed és nagyon dõl a babába a tej és neki kellemetlen mert nem tudja rendesen nyelni. Próbálj úgy szoptatni hogy te kicsit hanyattdõlsz és úgy teszed a babát mellre, ezáltal a tejleadó reflexnél nem tud annyira erõsen spriccelni a tej, és a baba maga tudja kiszopizni a saját erejével. Esetleg ha fekve is tudod szoptatni akkor a babát fekteted a hasadra és úgy kaphatja be a cicit.
Húúú, nálunk pont ez a probléma.Az én kislányom 8 hetes és dettó ugyanezt csinálja.Én olyankor már nem szoktam erõltetni a szopizást, mert rájöttem hogy olyankor mikor ezt csinálja már jól van lakva.Ezt abból is gondolom, hogy két szopcsizás között simán kibír 3 órát, és a köztes idõben meg sokat nevetgél és nagyon jó a kedve.Gondolom, ha éhes lenne akkor sirna.

Csak az én kisfiam ilyen? 2, 5 éves múlt a kisfiam és most pár napja nem akar aludni délben! Reggel 8 körül ébred és általában 1 óra körül szoktam letenni aludni.

Pár napja kitalál mindent csak aludni ne kelljen! Ez csak egy átmeneti dolog vagy ennyi az alvásigénye? Félek mert nemsokára kezdi az ovit és ott pedig aludnia kell!!

Legjobb válasz: en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)

en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)
Csak azt tudom írni, hogy ugyanez van nálunk(jun 7. fiú).8-ig alszik ebéd után nagyon ritkán alszik.Este ha nem aludt napközben, akkor 7, 30-kor altatom, ha aludt, akkor 8, 30-kor.A védõnõ szerint még kéne aludnia napközben.Ha nem is alszik, akkor is csendes pihenõzzünk.Avval nyugtatom magam, hogy amikor ovis lesz, akkor úgyis korábban kell ébrednie és fáradt lesz, így aludni is fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nálunk is elég erõsen tud tiltakozni! Mondjuk õ nem nyügös, hogy ha nem alszik de ilyenkor már este 8-kor alszik! Én is szerintem be fogom vezetni hogy reggel fel fogom ébreszteni elõbb egy kicsit és akkor talán elalszik délben!
A lányom kétéves alig múlt, amikor teljesen leszokott a délutáni alvásról. Ha véletlenül elaludt (pl. kocsiban) akkor este képtelen voltam éjfél elõtt lerakni. Azóta nem erõltetem, így este nyolc-fél kilenc körül alvás van, reggel nyolcig kb.
Szia! Az én fiam sem alszik 2 hónapja itthon, az elején még a bölcsiben aludt, aztán már ott sem.Szépen fekszik, nem zavarja a többieket, amikor itthon van inkább rajzol, kirakózik, erõszakkal nem hagyhatom az ágyban:) !


2, 5éves kisfiamnak minden nap viszek a bölcsibe, amikor megyek érte 1 csomag PEZ cukrot. Szerintetek sok ez az édesség neki?

Egyébként nem eszik úgy más édességet, esetleg túrórudit.

Legjobb válasz: Dehogy sok:) egyik nap kinder csoki, másik nap 1 nyalóka, harmadik nap vaníliás karika, vagy sport szelet. Tibi csoki, tejszelet! Variálhatod neki!

Dehogy sok:) egyik nap kinder csoki, másik nap 1 nyalóka, harmadik nap vaníliás karika, vagy sport szelet. Tibi csoki, tejszelet! Variálhatod neki!
Szerintem nem sok!
Nem sok.Vigyél neki, de egy idõ után unni fogja.
Én a cukor helyett más édességet vinnék, ill. próbálnám átszoktatni (pl. keksz, nápolyi) A pez egy kicsit kemény, a fogaknak ilyen szempontból rosszabb.

A 2 hós oltás után másnap reggel etetés után hányt a kisfiam. Lehet az oltástól? Meddig tart, ha ez attól van? 1-2 napig fennáll a mellékhatás? Megkapta a Prevenart is.

Nem bukott, mert elég sok visszajött orrán-száján, sírt is.

Legjobb válasz: Nálunk uez volt.Másnap reggel hányt.Viszont a nap többi részében már nem.Ennyi volt, hogy reagált az oltásra.A 3 hónaposnál is ugyanezt csinálta.Másnap reggel hányás, aztán semmi.Már elõre számítottam rá.Még hõemelkedése sem lett.Én akkor megijedtem, és hívtam a gyerekorvost is, de azt mondta, hogy ha nem egész nap hány, akkor nincs baj.Ne aggódj!

Nálunk uez volt.Másnap reggel hányt.Viszont a nap többi részében már nem.Ennyi volt, hogy reagált az oltásra.A 3 hónaposnál is ugyanezt csinálta.Másnap reggel hányás, aztán semmi.Már elõre számítottam rá.Még hõemelkedése sem lett.Én akkor megijedtem, és hívtam a gyerekorvost is, de azt mondta, hogy ha nem egész nap hány, akkor nincs baj.Ne aggódj!

Eltudtok menni nyaralni? Mi most nem (elvitte a pénzt az autó javítás), pedig nagyon vágyom egy kis pihenésre. Úgyhogy pihenünk itthon, meg 1-2 napokra elmegyünk a közelbe.5 éves a kisfiunk egyébként.

Legjobb válasz: Szuperül elvagyunk itthon egyébként a kisfiammal. Júliusba szabin vagyok 4 hetet (ovi szünetbe).Jó lett volna egy kis változatosság.

A kérdező hozzászólása: Szuperül elvagyunk itthon egyébként a kisfiammal. Júliusba szabin vagyok 4 hetet (ovi szünetbe).Jó lett volna egy kis változatosság.
Nagyon szeretnék, eddig minden évben elmentünk pár napra itt belföldön, szintén 5 éves a fiúnk. Fõleg kuponosokon nézelõdöm, jókat lehet kifogni, kedvezõ áron.
Kisfiam 4 éves. Tavaly házat vettünk, idén szigeteljük...így marad a "csillagtúra" :) A szállás árából a közeli élményfürdõkbe fogunk elmenni, és itthon alszunk. Meglesz egyben az 1 hét nyaralás, csak itthon lesz a szállás. Ha elmennénk valahova, akkor is csak strandolnánk 1 hétig. Nem fogok fõzni, viszont a gyerek se lesz nyûgös az idegen szállás miatt (ilyen szempontból nem egyszerû eset) ...szóval mindennek van elõnye-hátránya :) Megpróbáljuk a jót látni benne :)
ha összejön a pénz akkor igen.
Zamárdiba megyünk egy hétre, céges üdülõbe (nagyon kedvezményes). Egébként nekem az a tapasztalatom, hogy az otthonról történõ csillagtúrázás sokszor nem olcsóbb mint a nyaralás. Enni otthon is kell, plusz a programok, strandbelépõk stb. az itt bp-en pl horror.. Fiunk 4, 5 éves
Mi pedig idén voltunk elõször nyaralni a gyerekekkel. Autót tavaly vettünk. :)
A kérdező hozzászólása: Eddig mi is voltunk szinte minden évbe (tavaly már nem), kisfiam 5 éve alatt. Sebaj, majd jövõre. Most az autó volt fontos...
Júniusban voltunk 1 hetet a Balatonon. Ha minden úgy jön ki, ahogy szeretnénk, akkor ebben a hónapban még elmegyünk pár napra valahová. Valószínûleg ez is Balcsi lesz, mert a nagyok (6 és 3 évesek) élvezték nagyon, a picikénknek (9 hónapos) meg teljesen mindegy hol vagyunk.
idén a Balatonra megyünk le 5 napra, mert 3 hetes a babánk. Augusztusban megyünk, akkor tölti a 2 hónapot.
3 nap Horváth ország. Ennyi idõnk van, mivel dolgozunk. 3 gyerekkel megyünk, de mindenképp a tengerhez akartunk.
Enyém is 5 éves, mi eddig nem voltunk vele soha, mindig azt mondtuk, "majd ha nagyobb lesz". 1-1 napra voltunk azért persze pancsolni. Most már itt az ideje, hogy elvigyük 1 hétre, nem kell már a fél háztartást + babacuccokat cincálni (autónk nincs, vonattal megyünk.) 1 hét gyógyfürdõzés lesz, olyan ahol gyerekmedencék és csúszdák is vannak. Sajnos mi is nehezen gazdálkodtuk ki ezt, de nagyon kell a kikapcsolódás, tényleg egész évben látástól vakulásig csak hajtottunk, melóztunk..:-(
Nem. Tavaly voltunk egy hónapot az USA-ban, idén sehová sem megyünk. Sõt, szerintem soha többé:) ) 30N
2 éves a fiúnk. Idén megyünk elõször együtt nyaralni, anyukámhoz Németbe 2 hétre.
ha nincs láza és nem sírós nagyon és éjjel is tud aludni akkor várnék. jobbulást!

Kisfiam 4 hónapos.1-2 napja azt csinálja, hogy hanyatt fekvésből felnyomja magát hídba és közben nyőg. Nektek csinál hasonlókat a babátok? Ez normális? Vagy esetleg fáj vmije?

Legjobb válasz: Azért ne kapj infarktust az elsõ válasz miatt. Az én lányom is csinálja néha, egyszerûen "edz", vagy egy pukit próbál kijuttatni. Mi egyébként járunk fejlõdésneurológushoz (szülés közben kapott egy kórházi fertõzést, és ennek szövõdményeként voltak pár másodperces légzéskimaradásai a negyedik-ötödik napon), és tökéletesen egészséges. Mivel nagyon erõs, izmos, állandóan izeg-mozog és próbálgatja, h' mit tud megcsinálni. Ha gond lenne, akkor azt pont abból lehetne elõször észrevenni, h' nem mozgolódik. Minden jót nektek!

1. vagyok. Bocsánat, nem akartam megijeszteni senkit!
Azért ne kapj infarktust az elsõ válasz miatt. Az én lányom is csinálja néha, egyszerûen "edz", vagy egy pukit próbál kijuttatni. Mi egyébként járunk fejlõdésneurológushoz (szülés közben kapott egy kórházi fertõzést, és ennek szövõdményeként voltak pár másodperces légzéskimaradásai a negyedik-ötödik napon), és tökéletesen egészséges. Mivel nagyon erõs, izmos, állandóan izeg-mozog és próbálgatja, h' mit tud megcsinálni. Ha gond lenne, akkor azt pont abból lehetne elõször észrevenni, h' nem mozgolódik. Minden jót nektek!
Szia! Nekem is csinalja a fiam, felnyomkodja magat, aztan tekeredik oldalra, majd visszahuppan. Es kezdi elolrol. Egyetertek az elottem szoloval, ez teljesen rendben van, csak probalgatja magat.
Az én lányom is ennyi idõs, és uezt csinálja. Próbálkozik, edz. :) A kádban is szokta, ott jobban megy neki (én meg kapkodok utána, h be ne üsse magát).
Szia! Az én kisfiam 4, 5 hónapos, és kb. 1 hete csinálja ezt. Õ akkor megy át hídba amikor nem tetszik neki valami, mellé csapkod a kezeivel, és mérgelõdik mellé. Aztán ez át megy visításba ha nem változik a helyzete. Ciki ezt mondani egy ekkora gyerkõcre, de hisztizik...
21:15-ös vagyok és a 21:20-ashoz: Ciki? Az én lányom ma is hisztizett egy jó másfél-két órát!!! Visít, üvölt, sikítozik, de könnye egy szál sincs! Ha beszaladok a szobába, a szemembe röhög (ill vigyorog, de olyan huncutul)! Pedig nem is volt felkapdosva... :( Bocs az off-ért!
A 21:06-ostol szeretnem megkerdezni, hogy milyen fertozesrol volt szo? Ha lehet, nem irnal, kerlek, priviben? Koszonom!
Háziorvossal konzultálj mindenképp. Lehet, hogy neurológussal meg kell nézetni. Nekem egyébként a hasfájás ugrott be elõször, de az elõrefelé szokott feszíteni :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor lehet hogy hiszti? :o) Fõleg este szokta csinálni, amikor vetkõztetem a fürdetéshez, meg utána amikor felöltöztetem. Szintén csapkod és visít. :o)) Akkor lehet hogy ez is a fáradtság jele? Mert egy könyvben azt olvastam hogy ha össze-vissza csapkod kezével lábával, akkor nagyon nagyon fáradt a baba.
21.20as vagyok. Nálunk is jobban akkor megy ez amikor már pirosak a szemei olyan álmos, de aludni nem akar v. nem tud. Akkor balhé van! Ha felveszed még mondja a magáét egy darabig, aztán abba hagyja. Akaratos egy gyerkõc... :/ Pedig õ sem volt felkapkodva. A sírás típusától teszem függõvé mikor veszem fel. Csak azt nem tudom, hogy ha ennyi idõsen ennyire az, mi lesz késõbb!?

Mitő lehet? A 4 hós kisfiamnak 3. napja folyós és sárga a kakija, már rég tápszeresek vagyunk és az utóbbi 1-2 hónapjs zöld volt a kakija, most mitől változott meg? Olyan mintha hasmenése lenne? Csak tápszert eszik + egy kis tea. Gond lehet?

Legjobb válasz: Az én babámnak 1 hete van ez+éjszaka visít.Neki elindult újra a foga.Lehet nektek is ez van.A fenekét is egész jól kicsípte,tegnap kezdtem el adni neki a Normaflor-t +hasfogó kajákat.

Az én babámnak 1 hete van ez+éjszaka visít.Neki elindult újra a foga.Lehet nektek is ez van.A fenekét is egész jól kicsípte, tegnap kezdtem el adni neki a Normaflor-t +hasfogó kajákat.

Ugye most már így marad? Kisfiam 21 hónapos.2. napja, hogy átaludta az éjszakát. Eddig 1-2x kelt és cicin aludt vissza. Illetve hajnalba ébredt. De most lefekvéstől alszik reggel 7-7.30-ig. Olyan jó, bár én felébredek mindég amikor kelt régebben.

Legjobb válasz: Remélhetõleg így marad. Én sokkal szerencsésebb vagyok, mint te. 3 hónaposan aludta át elõször az éjszakát teljesen. (este 10-reggel 6-ig) Most majdnem 4 hónapos. Minden este azóta átalussza az éjszakát. Remélem nálad is így lesz most már. Elég sokat kellett rá várnod. Én 3 hét után kezdtem el leszokni róla, hogy ne ébredjek fel. Mindig ránéztem, mikor felébredtem, aztán magamra parancsoltam, hogy nem szabad. Így szoktam le.:D Sok sikert!

Remélhetõleg így marad. Én sokkal szerencsésebb vagyok, mint te. 3 hónaposan aludta át elõször az éjszakát teljesen. (este 10-reggel 6-ig) Most majdnem 4 hónapos. Minden este azóta átalussza az éjszakát. Remélem nálad is így lesz most már. Elég sokat kellett rá várnod. Én 3 hét után kezdtem el leszokni róla, hogy ne ébredjek fel. Mindig ránéztem, mikor felébredtem, aztán magamra parancsoltam, hogy nem szabad. Így szoktam le.:D Sok sikert!
Hat, remelhetoleg igen. Az en fiam is 21 honapos, es van, hogy atalussza az ejszakat 1 hetig, utana 2 hetig valamiert tuti felebred. Aztan megint alszik rendesen. Az az igazsag, hogy 2 eves kor korul mar annyira intenziven almodnak, hogy amiatt is siman felebredhetnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!