Találatok a következő kifejezésre: Az 1 babám szeme (8 db)

Mitől könnyezhet a 11 hetes babám szeme? 1-2 percencenként töröltem neki de nem tartott tovább 10 percnél. Viszont ez már nem az első alkalom.

Lehet allergia vagy ahoz még pici gondolom...?

Legjobb válasz: Szia, szerintem lehet vmi a levegõben ami miatt könnyezik a szeme. Esetleg kamillás törölgetés este lehet jót tenne neki.

Szia, szerintem lehet vmi a levegõben ami miatt könnyezik a szeme. Esetleg kamillás törölgetés este lehet jót tenne neki.
Biztos valamit beledörzsölt. Nálunk is volt ilyen, kapott rá szemcseppet, 3x kellett naponta cseppenteni mindkettõbe és aztán elmúlt. Mutasd meg a gyerekovosnak.

Az 1 hetes babám szeme állndóan csipás. Mit csináljak vele?

5-10 percenként mosom kamilla teával, mert olyan gyorsan jön neki kifele. az orvos meg csak csütörtökön jön.

Legjobb válasz: Kamillával nem szabad, nekem is szemész mondta. Csöpögtess bele anyatejet, az gyulladás csökkentõ ill. törölgesd lehûtött forralt vízzel.

Kamillával nem szabad, nekem is szemész mondta. Csöpögtess bele anyatejet, az gyulladás csökkentõ ill. törölgesd lehûtött forralt vízzel.
Cseppents bele anyatejet vagy azzal törölgesd! Nem vicc ez komoly. Sokkal jobb mint a kamillatea. Az anyatej baktérium ölõ mig a kamillateával lehet hogy csak súlyosbitasz rajta. Az anyatej még megfázáskor is jó hogy ha az orrába cseppentesz és azután szivod ki. Ahhoz az izhez már hozzászokott.
A kammila az jó rá , meg az is hogy jön ki a szemébõl . Mindkét szeme vagy csak az egyik? Mióta tart?Pirosodás is van vagy csak váladékozik?
A kérdező hozzászólása: Csak az egyik szemébõl tegnap óta! De nagyon váladékozik! 5 percenként kell neki törölgetni.
A kérdező hozzászólása: Pirosnak nem piros esetleg csak egy kicsit
A kamillával vigyázni kell, mert szárit. Nekem szemész orvos mondta, amikor a fiamnak kötõhártyája volt.Sokan mondták, hogy azzal törölgessem. A doki viszont azt mondta, hogy nem szabad. Nem tudod kihivni az orvost esetleg?
Kamillát ne használj az tényleg szárít. Mi most estünk át ezen én a védõnõmet kérdeztem. Felírt szemcseppet. Lehet bakteriális gyulladás vagy huzatot kapott. Hívd fel a védõnõdet vagy a gyerekorvost Õk megmondják, hogy mit tegyél. Az anyatej az jó ötlet!

Clostit kell szednem, mert babát szeretnénk egy éve. Az orvos azt mondta szedjek a mensim 1. napjától 10! napig napi 1 szemet. A gyógyszer dobozában viszont az van írva, hogy nők max. 5 napig szedhetik a bogyót! Beszedjem?

Legjobb válasz: Én az elsõ adagot 5 napig szedtem.2 szemet naponta.De ez nem volt hatásos, így másképp kell majd szednem.A dokid biztos tudja, hogy mi a jó neked.Biztosan a hormonszinted alapján írta így neked.Mindenkinél más, tehát bízz meg benne.

Én az elsõ adagot 5 napig szedtem.2 szemet naponta.De ez nem volt hatásos, így másképp kell majd szednem.A dokid biztos tudja, hogy mi a jó neked.Biztosan a hormonszinted alapján írta így neked.Mindenkinél más, tehát bízz meg benne.
Én a mensi elsõ napjától szedtem 5 napig, napi felet, de én azért kaptam, mert abbahagytam a gyógyszert és meg kellett hozni a mensit elõbb Norcoluttal majd Clostilt kaptam pé-re.De ha õ azt mondta, akkor biztos tudja miért!Nem tudom...várj még válaszokat
Én felhívnám a dokit és megkérdezném. :)
még nem gondoltál esetleg valami egészségesebb dolgokra, mint ez a Closti? Aloés termékek, gyógyteák stb? Mondjuk én nagypóon gyógyszer ellenes vagyok, és csak akkor kapom be, ha már elviselhetetlen pl. a fogfájás vagy stb, de egyébként soha. Inkább az egészséges gyógymódhoz folyamodom. Vannak aloés termékek között is olyanok, amik a pé-t segítik elõ.


1 éves babát is védi még az anyatej a betegségekkel szemben?

Fokozatosan eljutottunk a kisfiammal odáig, hogy már csak esténként kap szopit (máskor már nem is kéri), de a napokban megbetegedett és nem tudom segít-e neki gyorsabban meggyógyulni a gyakoribb szoptatás. Van egyáltalán még betegségekkel szembeni védő hatása?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy van. Az immunanyagok ugyanúgy benne vannak végig az anyatejben, tehát védik a babádat, csak a tápanyagértéke nem elegendõ elvileg 6 hónapon túl.

Én úgy tudom, hogy van. Az immunanyagok ugyanúgy benne vannak végig az anyatejben, tehát védik a babádat, csak a tápanyagértéke nem elegendõ elvileg 6 hónapon túl.
Van bizony védõ hatása! Az én kisfiam csak esténként szopizott, amikor 22 hósan elválasztottam. Rá 2 hétre kórházban voltunk tüdõgyulladással. Addig csak enyhe, magától gyógyuló megfázásai voltak. Egyesek szerint nincs összefüggés, de én esküdni merek rá, hogy van. Ezért a második babámat, ha minden jól megy - nagyon sokáig fogom szopiztatni. De ez más téma. Szerintem adj neki gyakrabban, ha elfogadja: megnyugtathatja, hidratálja és benne vannak az immunanyagok.
Én megmondom õszintén, nem tudom mert mindkét ismerõsöm akik sokági szoptattak, a gyerekeik igencsak betegesek voltak. Egyik ismerõsöméknél is kétéves a gyerkõc és szopik minden nap többször, de már két kezemen nem tudom megszámolni hányszor volt beteg. Minden lehetséges járványt elkapott. Másik gyerkõcnek aki szintén sokáig szopizott, meg két hétig tart mire kikecmereg a betegségekbõl. Annyi tuti van az anyatejben, hogy a KISBABÁT védi, de hogy a gyerekeket is, az az én tapasztalataim alapján csak urban legend. De talán csak az én rokonaim és ismerõseim gyerekei betegesebbek, mint az átlag sokáig szopizók, nem tudom.
Ja, kisfiam csak hat hónapos korági szopizott (magától hagyta abba), és kb. négyszer volt másfél éves kora alatt náthás, mind a négy alkalommal kb. 3 napig...láza sosem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Úgy látszik akkor ez baba- és tejfüggõ.
Gyerekorvosunk azt mondta, 6 hónapos korig védi az anyatej a fertõzésektõl a babát. Ha a nagyobbak betegek voltak csak miután betöltötte a kicsi a fél évet, akkor mondta, hogy ne menjenek a közelébe amíg betegek.
nekünk is azt mondta a gyerekorvosunk, hogy 6 hónapos koráig véd
A második válaszoló vagyok. Ezt találtam: " Bár hathónapos kor után a szoptatásnak sokan nem tulajdonítanak nagy jelentõséget, hiszen ekkor a baba jelentõsebb kockázat nélkül már szinte mindent ehet, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) mégis azt ajánlja, hogy a gyermek egyéves koráig az anyatej legyen a fõ táplálék, és a szoptatás lehetõleg kétéves korig tartson. Ennek az az oka, hogy a gyermek immunrendszere a második életév során teljesedik ki. Kétéves kor elõtt csak az anyatejben levõ védõanyagok és gyulladáscsökkentõ faktorok segítségével tud hatékonyan dolgozni. A második életévben termelõdõ tej, noha rendszerint már kisebb mennyiségû, mégis nagy jelentõséggel bír az egészség megõrzése szempontjából." Itt:http://www.babaszoba.hu/articles/Az_ezerarcu_anyatej?aid=200.. Remélem már jobban vagytok...

A 200mg E-vitaminból a napi 1 szem az nem sok? Babát szeretnénk. Meg folsavat szedek napi 2x1et.

Legjobb válasz: Én is ennyit szedek E-vitaminból / nap. Rá is van írva a dobozára, hogy napi 1. Folsavból is csak 1-et szedek, az kb 0,6-os, szóval mehetne akár napi 2 is. Szerintem jól csinálod!

Én is ennyit szedek E-vitaminból / nap. Rá is van írva a dobozára, hogy napi 1. Folsavból is csak 1-et szedek, az kb 0, 6-os, szóval mehetne akár napi 2 is. Szerintem jól csinálod!
Mi is babát szeretnénk. Folsavat én is szedek, napi 1x, de az E vitaminról nem tudok. Azt miért kell szedni?
A kérdező hozzászólása: sziasztok. Én úgy tudom hogy az E vitamin a májat serkenti hogy termelje a progeszteron szintet és ezáltal segíti a megtapadást , de elsõ válaszoló nem tudom te milyen e-vitamint szedsz én a citromsárga dobozos bioextra 200mg nevezetût kaptam azon meg sem a dobozon meg sem a belsejében nem találtam meg hogy napi 1 , csak a heti 1 db van bele írva és azért kérdeztem itt tõletek és köszönöm szépen a válaszodat sokat segítettél vele , mert már tudom hogy hogyan szedjem mert már csak ez az egy kapaszkodóm van hogy talán sikerül a babó....

1, 5 hónapos babámnak miért szokása marni az arcát és a szemét? Nem ismerek más babát, ez normális, vagy ő ideges fajta?

Legjobb válasz: Enyém is ezt csinálta...sõt kb minden baba,akit ismerek,normális,csak elfoglalja a kezét valamivel.

Enyém is ezt csinálta...sõt kb minden baba, akit ismerek, normális, csak elfoglalja a kezét valamivel.
Szerintem nem direkt csináják.Nem lehet hogy csak nagyon hosszú a körme és ha álmos, mert dörzsöli a szemét, akkor marja ki magát?
A kérdező hozzászólása: Nem direkt, az biztos, csak annyira kapálózik.
Nálunk is szokta, én ezért is vágom nagyon gyakran a körmét, mert ha álmos, nyûgös, kapálózik, akkor karmolja az arcát. Persze nem direkt, csak mivel ott a köröm, így jön ki a lépés.
kislányom is ugyanezt csinálta, most 5 hónapos és már abbahagyta. bár a múltkor a szemét dörzsölte és úgy belenyúlt a saját szemébe, hogy azt hittem kiszedi a szemgolyóját:(
Fúú, ez nagyon ismerõs...azért írtam, hogy vissza tudjam keresni, ha eszembe jut.
Elsõ vagyok, nem a Napforduló volt ez a film? http://port.hu/napfordulo_solstice/pls/fi/films.film_page?i_.. Ha nem ez volt, akkor még agyalok, mert tuti láttam már.
Azt hiszem az Ils (They)

Nagyon könnyezik 1, 5 hetes babám bal szeme, mitől lehet? Mellette elég híg a széklete is, lehet esetleg megfázás? Vagy a széklet az még így normális?

Legjobb válasz: a széklet normális, ha anyatejes, akkor mindenképp. nálunk ilyenkor még zöld is lett néhány napra, lehet egy hét is volt. és nyakig képes volt kifolyni a pelusból, mindegy olt, hogy pampers vayg libero, olyan híg volt. a könnyezést nem tudom. nincs beyulladva neki? most kezdett könnyezni? nem piros? muti meg védõnõnek vagy dokinak.

a széklet normális, ha anyatejes, akkor mindenképp. nálunk ilyenkor még zöld is lett néhány napra, lehet egy hét is volt. és nyakig képes volt kifolyni a pelusból, mindegy olt, hogy pampers vayg libero, olyan híg volt. a könnyezést nem tudom. nincs beyulladva neki? most kezdett könnyezni? nem piros? muti meg védõnõnek vagy dokinak.
Szia, a híg széklet még ilyenkor normális. A szeme nagyon sok újszülöttnek könnyezik, lehet hogy be is fog csipásodni és akkor forralt lehûtött vízzel kell neki mosogatni naponta többször, ha ez nem használ jön a szemcsepp ha az sem akkor átmossák a könnycsatornáját. Mi 5, 5 hónapos koráig szenvedtünk vele, végül kitisztították neki. Holnap kérdezd meg a gyermekorvost õ tud biztosat mondani, az is lehet hogy pár nap alatt rendezõdik neki. Jobbulást.
Szia! Az én fiamnak is volt pár hetesen ez a probléma! Felforraltam vizet és vattával törölgettem langyosan! Mindíg csak egy törlésre használd! Volt hogy kamillás vizzel! Épp hogy belemártottam a filtert! El is múlt neki pár nap alatt!
A legjobb: csepegtetni a szembe naponta többször anyatejet. Régebbi anyáklapjában olvastam. Nekünk bevállt, s a doki is megdícsért.:) Ha elzárodás lenne abból fogod tudni, ha az anyatej nem használ, 1-2-3 nap alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!