Találatok a következő kifejezésre: Az 1 babám (718 db)

De mennyi ideje nem érzed? Ha 1-2 nap, akkor az szerintem normális.
Szia nyugodj meg ha front van nem fogod annyira érezni a mocorgását.Meg még nagyon sok hely van neki mocorogni ezért sem érezheted.Simizd a pocid akkor moccanni fog vagy kérd meg a párodat.Nekem mindig a páromnak moccan hatalmasakat.Hidd el semmi baja nincs de ha nem vagy nyugodt menj elöbb vissza a dokidhoz.üdv 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 16.hét végén éreztem elõször, utána nem igazán:(. 18.heti UH-on a doki mindent rendben talált. Mostanában apró rebbenéseket érzek.
Nyugodj meg. Az apró rebbenés az õ.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Kicsit megnyugodtam. Boldog babavárást kívánok nektek!
Én a 21. hétig egyáltalán nem is éreztem, és ezek után is volt, hogy 1-2 napig éppen csak. Majd 24-25. hét körül már egész jól lehet érezni. Ne aggódj!! Üdv.: 29 hetes kismami
en is az elso babamat varom en 22 hetesen ereztem eloszor a mozgast a babamnak , ha este eszel es lefekszel a hatadra nekem ugy beszokott indulni de meg ne varj nagy rugdosasokat , hetrol hetre egyre jobban es tobbet fogod erezni e n most vagyok 25 hetes.boldog babavarast

Május 8-ra vagyok kiírva a második babával. Az 1. babám május 31-én lesz 2 éves. Most akkor mi a teendőm a gyeddel gyessel kapcsolatban? Mi jár és mi nem?

Legjobb válasz: Úgy tudom tgyás is jár. Bár én még nem jelentettem be a terhességet a munkáltatómnál, május elejére várom én is a másodikat.

Úgy tudom tgyás is jár. Bár én még nem jelentettem be a terhességet a munkáltatómnál, május elejére várom én is a másodikat.
megigényled a kicsire a gyedet, így folyamatos lesz, ennyi. gyest majd akkor kapsz ha a kicsi 2 éves lesz. 2 ellátás nem jár
Bocs h offolok, de második babánál ilyenkor nem jár tgyás? (hasonló helyzetben vagyok, 2 év lesz köztük)
elsõ vagyok, teljesen igazatok van, tgyás aztán gyed a kicsire, csak bezavart a gyes! szóval ugyanúgy mint az elsõvel, de a 2.ra már semmit nem fogsz kapni a csp-n kívül
Amikor megszületik, aznappal lemondod a nagyra a gyedet, és igényled a kicsire a tgyást. AMikor már a kicsi is itt lesz, akkor rá csak csp-t kapsz.
Na meg a családi adókedvezmény :)

Mekkora az esély? PCOS vagyok Closty kúrára fogtak és a 2. hónapban teherbe estem, itt sok nő járt így és sokan el is vesztették az 1. babát. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Szia! PCO-s vagyok én is. Én eddig kétszer voltam terhes, sajnos mindkétszer 10 hetesen elvetéltem:-( A második után már nagyon alapos kivizsgáláson estem át és mondták, hogy elvileg minden okés. Az endokrinológus tud segíteni, hogy figyelje a hormon szintemet. Most újra babát várok 8 hetes+2 napos vagyok. Most minden héten nézik a progeszteron szintemet. Ha túl leszek a 12 héten akkor biztosan mondhatom, hogy nálam ez volt a gond. Te hányadik hétben vagy? Szorítok, hogy minden rendben legyen:-)

Szia! PCO-s vagyok én is. Én eddig kétszer voltam terhes, sajnos mindkétszer 10 hetesen elvetéltem:-( A második után már nagyon alapos kivizsgáláson estem át és mondták, hogy elvileg minden okés. Az endokrinológus tud segíteni, hogy figyelje a hormon szintemet. Most újra babát várok 8 hetes+2 napos vagyok. Most minden héten nézik a progeszteron szintemet. Ha túl leszek a 12 héten akkor biztosan mondhatom, hogy nálam ez volt a gond. Te hányadik hétben vagy? Szorítok, hogy minden rendben legyen:-)
Szia! Én is PCOS vagyok.Én a 20.hétben vagyok.Eddíg semmi komolyabb baj nem volt.Nekem akkor mondták meg hogy ez a betegségem mikor már jött a baba.Azt hallottam hogy magasabb a vetélési arány de nem tudom pontossan mennyi. Nekem már nem igen lehet bajom nem? A doki azt mondta, hogy ha megszületik akkor folytattjuk a kivizsgálást, de nem is tudom pontossan mi fog rám várni. Sok sikrt és szúrkolok mindkettõtöknek!!! Boldog babavárást!!!


Azok a kismamák akik a 2. /többedig babával várandósak-ugyanúgy végig izguljátok a 9 hónapot mint az 1. babával?

Legjobb válasz: Mivel nincs két egyforma terhesség,normális dolog hogy izgul az ember.Én nagyon izgulok mert tavaly volt egy vetélésem,ráadásul 39 éves leszek.Talán megnyugszok egy kicsit a külömbözõ fontosabb vizsgálatok után.

Mivel nincs két egyforma terhesség, normális dolog hogy izgul az ember.Én nagyon izgulok mert tavaly volt egy vetélésem, ráadásul 39 éves leszek.Talán megnyugszok egy kicsit a külömbözõ fontosabb vizsgálatok után.
Magát a terhességet már nem, inkább csak azt, hogy a leletek jók legyenek. Már nincs idõ annyit foglalkozni magaddal, mint az elsõnél. Nagyon hamar elment az a 10 hónap, már hiányzik, pedig 2 hete szültem meg a 3. babámat!
A kérdező hozzászólása: nekem most múlt 3 hónapos a fiam.és nemsoká majd ha minden jól megy szeretnénk neki egy kistestvért.És érdekelt hogy mások hogy élik/ték meg uezt.
Szia! En 6 evvel korabban szültem, akkor valahogy az összes vacak terhessegi tünetet is büszken viseltem, es nagyjabol a kilenc honapot is teljesen "lebegve" töltöttem, maximalisan boldog es varakozassal teli voltam. Sot! Egyaltalan nem voltak negativ gondolataim, ellenben a jelenlegi terhessegemnel. Most aztan minden miatt megijedek, ketsegbeesek, aggodok. Olyan mintha felcserelödtek volna a terhessegeim. :) Szoval en a masodik babamat ugy elem meg, mintha az elso (kerdesekkel teli) terhessegem lenne. Nem tudom miert, de teny : hogy mar varom nagyon, hogy megnyugodjak. Szerintem ez csak juliusban fog megtörtenni, mert akkor foghatom mar a kezemben. :) Szep, boldogsaggal teli babazos napokat mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak: azt tudod, hogy mikor fogant?(persze hogy tudod), mert én is a következõt nyárra szeretném :-)

Terhes vagyok az 1 babámmal. Viszont dec. -ben megszünt a m. szerződésem. Azt tanácsolták, akkor menjek el m. nélkülire mielött szülök hogy akkor legyek biztosítva. Addig még 2, 5 hónapig nem fizetnek utánnam semmít. Így kaphatok Tgyást és Gyedet is?

Harázott idejű m.szerződésem volt. Elötte 3,5 éve dolgoztam.

Legjobb válasz: A munkaviszonyod megszûnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (nem kell Tbt fizetned) Az álláskeresésinél az igénylést megelõzõ 3 év munkaviszonyos napjait nézik, minden 10 munkanap után jár 1 járadékos nap. TGYÁSra és GYEDre akkor vagy jogosult, ha az ellátás igénylésekor van biztosítási jogviszonyod. Esetedben ha a munkanélküli ellátás alatt igényled a TGYÁSt, akkor megkapod, TGYÁS után visszamész munkanélkülire, majd megigényled a GYEDet. A TGYÁSt a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal veheted igénybe. A GYEDnél érdemesebb megnézni majd, hogy a GYEddel, vagy a GYEssel jársz-e jobban anyagilag (az adóváltozások miatt) Ha megírod hogy pontosan mikor szûnt meg a munkaviszonyod és mikorra vagy kiírva, pontosabb segítséget tudunk adni.

A munkaviszonyod megszûnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (nem kell Tbt fizetned) Az álláskeresésinél az igénylést megelõzõ 3 év munkaviszonyos napjait nézik, minden 10 munkanap után jár 1 járadékos nap. TGYÁSra és GYEDre akkor vagy jogosult, ha az ellátás igénylésekor van biztosítási jogviszonyod. Esetedben ha a munkanélküli ellátás alatt igényled a TGYÁSt, akkor megkapod, TGYÁS után visszamész munkanélkülire, majd megigényled a GYEDet. A TGYÁSt a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal veheted igénybe. A GYEDnél érdemesebb megnézni majd, hogy a GYEddel, vagy a GYEssel jársz-e jobban anyagilag (az adóváltozások miatt) Ha megírod hogy pontosan mikor szûnt meg a munkaviszonyod és mikorra vagy kiírva, pontosabb segítséget tudunk adni.
A kérdező hozzászólása: A munkaviszonyom 2011.december 31.-vel szûnt meg. Elötte dolgoztam folyamatosan 3, 5 évig. És ez év május 25-re vagyok kiírva. Azt tanácsolták, hogy majd márciusban menjek el munkanélkülire és úgy amikor szülni fogok biztosított leszek. De akkor a köztes- jan. febr. márc. - nem számít hogy ott nem fizetnek semmit utánnam?
Azt nézik, hogy a szülést megelõzõ 2 évben legyen legalább 365 nap munkaviszonyod összesen (nem kell folyamatosnak lennie) Neked most február 14-ig passzív jogosultságod van az eü ellátásokra. Március elején jelentkezz a munkaügyibe, akkor 3*365-31-28=1036 munkaviszonyos napot vesznek figyelembe, azzal jár a maximális 90 nap álláskeresési járadék. Március-áprilisban álláskeresõin vagy, április 29-én elmégy TGYÁSra. Így a 90 álláskeresõi járadékos napodból csak 60 napot használsz el, 30 napod még megmarad. A TGYÁS lejárta után újból bejelentkezel munkanélkülire, pár napig igénybe veszed a járadékot, azután igényled a GYEDet.

Ha az 1. babámmal vagyok gyeden, de nem akar sikerülni egyenlőre a 2. baba, és kifutok a gyedből mert már csak gyesre születne, (de közben a munkaviszonyom él) olyankor csak gyest kaphatok?

Nem vagyok már annyira fiatal sem, és félek, ha most elnapoljuk még 1-2 évre (amíg újra összegy?lik a gyedhez szükséges id?m terhesen már nem tudok dolgozni mert vegyész vagyok és veszélyes anyagok miatt a kezdetekt?l táppénzen voltam) akkor még kevesebb az esélye hogy sikerül spontánul a teherbeesés. Köszönöm, aki tud válaszolni, ha esetleg hasonlóan járt.

Legjobb válasz: Attól függ a gyes alatt mikor születik a kistesó. Nézik az igénylés elõtti évet, akkor kell több hónapnak lennie a gyednek, mint a gyesnek. Írj még konkrétumokat. Mikor született a pici, mikortól vagy gyeden....

Attól függ a gyes alatt mikor születik a kistesó. Nézik az igénylés elõtti évet, akkor kell több hónapnak lennie a gyednek, mint a gyesnek. Írj még konkrétumokat. Mikor született a pici, mikortól vagy gyeden....
Nekünk pont 2, 5 év van a gyerekek között. A gyed után fél évig táppénzen voltam gyes helyett, így kapok 88 e ft gyedet (nettoba)
A kérdező hozzászólása: Augusztus végén jár le a gyedem a kislányommal, jó lett volna addigra már megszületett volna a kisebb de nem jártunk sikerrel még ebben a hónapban sem.
Oké, akkor ne görcsölj, bõven elég, ha jövõre megszületik vmikor. :) Nekem akkor jött össze a kistesó, amikor letojtam az egészet, és elmentünk nyaralni.:) Augusztusra ha terhes leszel, elmész táppénzre.:)
Nem csak GYES-re leszel jogosult - vélhetõen. Amennyiben a következõ baba születésekor még él a jelenlegi munkaviszonyod, akkor ugyanúgy jogosult leszel TGYÁS-ra és GYED-re is! E két ellátás jogosultsági feltétele ugyanis az hogy legyen a szülést megelõzõ 2 évben legalább 365 nap biztosításban eltöltött napod ( neked ez bõven megvan, mivel GYED/GYES/táppénz alatt továbbra is ketyegnek ezek a napok). Az összeget már befolyásolhatja az hogy a baba mikor születik meg. Ha jól értem, nem tervezel visszamenni dolgozni a 2 baba között. TGYÁS esetében ha nem mész vissza dolgozni legalább 180 napot, akkor a TGYÁS-nak van maximum összege ( ez a minimálbér 2-szeresének a 70%-a bruttóban, ami idén pl. 137200 Ft br.). Persze ha a béred ennél kevesebb, akkor ez utóbbi 70%-a a TGYÁS összege. Ezt kapod 168 napig. Utána újra GYED. GYED alapja ugyanaz lesz ez esetben mint a TGYÁS-é, azaz vagy a béred, vagy a minimálbér 2-szerese. Ha az elsõ GYED-et a baba 2 éves korig voltál jogosult kérni, akkor a második GYED-nél is ugyanez a helyzet, azaz a kistesó 2 éves koráig fog járni.

Mit kell/ene éreznem? A 15. hétbe léptem. Aggódom, az 1. babát elveszítettem.

Igazából sem hashúzódás, se bugyorgás, se szurkálás.

Legjobb válasz: SEmmi különöset nem éreztem,az elsö mozgások olyanok voltak a 17. ét környékén mint mikor pl a szemhéjadban elkezd rángatózni egy ideg.

SEmmi különöset nem éreztem, az elsö mozgások olyanok voltak a 17. ét környékén mint mikor pl a szemhéjadban elkezd rángatózni egy ideg.
Elsõ terhességem kb. 15. hetesen halt el, szóval megértem az aggódást. Vetélés/terhességelhalás esélya a 12. héttõl rohamosan csökken, na mi benne voltunk a néhány százalékban... A másodikkal aggódtam ezerrel, amíg nem éreztem a mozgását. Semmit nem KELL érezni. Lehetnek tünetek, de lehet, hogy nincs semmi, és az nem jelenti azt, hogy odabent ne lenne minden rendben. Én is mértem a haskörfogatot. NEM kellett volna. Már rég rég éreztem, hogy mozog, már férjem is mondta, hogy látszik, de a centi ugyanannyit mutatott... másképp oszlik el? Nem tudom miért, de így volt... A második terhességgel az aggódáson túl minden rendben volt, hamarosan fél éves a gyermek:)
nincs mit érezz, sokan az elsõ babát csak a 20. hét után kezdik érezni. 15 hetesen csak azért nem aggódtam, mert 14. hetesen és 16. hetesen is voltam uh-n. A 16-17. hét körül kezdtem érezni valami mocorgásfélét. Megértelek, én is vesztettem el a 12. héten egy babát, de sajnos nem sokat tehetsz, ilyenkor még nem nagyon érzõdik.
Én semmit se az elsõvel, se most a másodikkal... Semmi baj nincs, pár héten belül megmozdul.
Ne aggódj! Nekem sem volt semmi tünetem ekkor, sõt, még a mellem sem feszült. A pocinövekedésem is stagnált egy ideig. Aztán a 18 hét 5 naposan beindul a csöppem és azóta csak pörög.26 hetes km
Gondolkozz pozitívan! Én 15 hetesen nem is éreztem magam terhesnek, olyan jól voltam végre a hányingeres idõszak után. Sõt a mellem se fájt már a 12. héttõl. Nekem elõtte 3 hónappal volt egy korai vetélésem, és persze idegeskedtem én is eleget utána, de hidd el felesleges, örülj és csak a jó dolgokra gondolj.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Tudom nem kéne aggódnom, de olyan nehéz......
Pont ma kezdem a 20.hetet és a tegnap estéig semmit nem éreztem!Nem voltak pillangók, buborékok és már kezdtem aggódni de tegnap este 1 nagyot rúgott a drágám , jelezve, hogy nincs gond:-))Csodálatos érzés volt!Nekem a mellem csak a 10.hétig feszült és összesen ennyi tünetem volt!
hát vágás miatt biztos nem jön elõbb:-))) csak egyéb okok miatt.
2 császáron vagyok túl mindkettõ kiírt napon jött!25 hó van köztük
Nekem mondjuk 5 év van a két gyerek között, de azért leírom. Az elsõt császárral szültem a 37. héten megindították, mert rossz volt a szívhangja. A másodikat a 41. héten szültem, õ elindult magától, de azért burokrepesztés, meg oxitocin is volt. Õt rendesen sikerült megszülnöm. Szerintem azért nem fogsz hamarabb szülni, mert az elsõ császár volt, attól még túlhordhatod. Nincs összefüggés. Könnyû szülést, és minden jót kívánok neked!

A párommal nagyon szeretnénk babát. Azonban én mindig elbizonytalanodok, mert messzinek tûnik az az 1-2 év, s csak álmodozok. Õrülten szeretnék babát, de az állandó várakozás elbizonytalanít. Mit tegyek, hogy higyjek benne?

Legjobb válasz: Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N

Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N
azért mert a párja 1-2 év múlva szeretne babát, attól még õ is nagyon szeretné..-csak gondolom valami okból várni akar
A párommal nagyon szeretnénk babát, ez a része nem igaz ha õ is szeretné már bele is vágnátok... A pénzre várni pedig hülyeség, mindig jöhet valami, és megint tolódik és megint....persze kell egy alap de hogy minden meglegyen, és biztonság olyan nincs...
ha minden adott, akkor nem értem a dolgot. nem magyarázta meg neked, hogy miért kell várni..??
A sok pénz megvan? Amíg nincs, szóba se jöjjön gyerek!
Mi is várunk, jövõ õszig/télig pedig már nagyon szeretnénk, érettek vagyunk rá...Most házasodtunk augusztusban, mind a ketten tanulunk munka mellett, és szeretnénk még egy kis pénzt félretenni, sajnos most az eszünkre kell hallgatni, nem a szívünkre. Szerintem a párod is csak azt akarja, hogy nyugodtan készülhessetek a babára :) De az a legbiztosabb, ha nem itt tanakodsz, hanem szépen leülsz vele megbeszélni :) Ne hagyd magad lerázni, 2 felnõttnek ezt meg kell tudnia normálisan beszélni :)
A kérdező hozzászólása: 30 évesek vagyunk.
Milyen 1-2 év tûnik messzinek? Miben érzed az elbizonytalanodást?
Ha minden adott, akkor 30 évesen már ne várjatok. Sajnos nem biztos, hogy ha mondjuk egy év múlva belevágtok akkor rögtön terhes is leszel elsõre. Azt írtad, hogy csak várni ne kelljen... És ha nem jön össze elsõre? Mi pl. másfél éve dolgozunk a babán, egészségesek vagyunk, mégsem jött még össze.
Ülj le a pároddal beszélni a gyerek projectrõl.
De hány évesek vagytok, azt nem írtad :) Nos, ha MINDEN adott lenne, akkor ez azt jelentené, hogy mindketten akarjátok, hogy jöjjön a baba. Nem így van, tehát nem adott minden. Átbeszéltétek ezt már tényleg részletesen, vagy csak te álmodozol, tervezgetsz, a párod meg néha egyetértõen hümmög, oda se figyelve? Kifejtette õ már hosszabban az érzelmeit/gondolatait ezzel kapcsolatban? Meg tényleg, 1-2 év nem sok, és ha az egyik fél még nem biztos a dolgában, akkor jobb is várni ennyit. Ez nem azt jelenti, hogy nem akar tõled gyereket, vagy gyereket úgy általában, csak adni akar még magának idõt, vár, hogy biztosabb legyen a dolgában. Nekünk ugye még az anyagiak sem adottak teljesen, de ha ezt ki is pipálhatnánk, akkor sem jönne egybõl a gyerek, mert szeretnénk kettesben, gondtalanul élni még egy kicsit. Lehet, hogy a párod is így érez, ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: Szépen megtudunk beszélni mindent, de errõl nem mond semmit!
A kérdező hozzászólása: Minden adott, ezért nem is értem mire várunk még! Lehet egyszerûen nem akar bántani....
1-2 év szerintem pont hogy semmi, nagyon is közel van :) Nekünk leghamarabb 5 év múlva van tervben, és az is valahol annyira közelinek tûnik. Bár én csak egy-egy pillanatban érzek nagy vágyat még a gyerekre, aztán hirtelen eszembe is jutnak a várható gondok, hogy nem is állunk még rá készen, hogy még alig éltünk kettesben stb., és akkor tényleg nem érzem soknak az 5 évet. Ha nem 25 lennék, akkor még többet várnék, de sajnos ez van, kár, hogy nem elõbb találkoztunk a párommal. Nagyon élvezzük kettesben az életet, most tökéletes számunkra minden.
A kérdező hozzászólása: Én akár már holnap belevágnék a családalapításba, de a párom azt mondta, hogy Õ csak késöbb szeretne.Csak nekem az 1-2 év nagyon messze van.És ilyenkor érzem azt, hogy inkább nem kell gyerek, csak várni ne keljen.
milyen 1-2 év?
Szerintem is a várakozás csak kifogás.Aki várakozik, az nem akarja igazán.

Tapasztalt anykák! Most várom az első babámat és szeretnélek meginterjúvolni benneteket, hogy kinek melyik típusú babakocsi vált be! Mindenképpen multifunkciósat szeretnék. A Baby Lux 4:1-ben típusáról mi a véleményetek? Vagy jobb a 3:1-ben?

Legjobb válasz: nem akarok kéretlenül tanácsot osztogatni, de amit mérlegeljetek szerintem: -ha nagy a magasságkülönbség a férjed és közted akkor mindeképpen állítható magasságú legyen kar, különben leszakad a háta valakinek... -terepre mentek-e vagy egyáltalán milyen az útviszony felétek, menõkés család lesztek vagy inkább csak a városban sétáltok (mert a városi kicsi kocsik jóval könnyebbek súlyra, de rosszab útviszonyok közt igazi szívás szétrázni pici kerekekkel a gyereket) -tény, hogy egy jobb minõségût utána el tudsz adni a neten, míg egy gyengébbnél úgy készülj, hogy ha ki is húzza a babáddal/babáitokkal, utána nem sokat ér -levehetõ, mosható legyen minél több huzat/textil rajta

nem akarok kéretlenül tanácsot osztogatni, de amit mérlegeljetek szerintem: -ha nagy a magasságkülönbség a férjed és közted akkor mindeképpen állítható magasságú legyen kar, különben leszakad a háta valakinek... -terepre mentek-e vagy egyáltalán milyen az útviszony felétek, menõkés család lesztek vagy inkább csak a városban sétáltok (mert a városi kicsi kocsik jóval könnyebbek súlyra, de rosszab útviszonyok közt igazi szívás szétrázni pici kerekekkel a gyereket) -tény, hogy egy jobb minõségût utána el tudsz adni a neten, míg egy gyengébbnél úgy készülj, hogy ha ki is húzza a babáddal/babáitokkal, utána nem sokat ér -levehetõ, mosható legyen minél több huzat/textil rajta
Nem írtál költségkeretet. Ne vegyél gagyit, csak jót, megéri. Ez egy fantasztikusan jó babkocsi: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/32849?storetype=s..
Raf polra gondolsz??? Nekem nagyon tetszett, csak nem szántunk rá annyit, így hasonlót választottunk, kicsit olcsóbban. De egyébként néztem boltban, szuper de ha már nem sajnálod rá azt a kb 70 e ft-ot, akkor én a helyedben megnézném az Anmar Hilux-ot, könnyebb iránytíni, tágasabb, szebb
Kedves kérdezõ, azt én sem tudom, az eladó szerint funkcióban nincs különbség a 2 között, de én is ilyet fogok venni nyáron. :) Aki korábban írta, hogy a drágább kocsit el lehet adni, az olcsóbbat meg nem, az téved. Nagyot buknak azok, akik drága kocsit vesznek, mert elavult lesz, mire eladásra kerül, itt ott kopott, szakadt, és jóval áron alul tudnak csak túltenni rajta. Tehát nem érdemes 1 vagy 2 gyereknek 100 felettit venni, csak ha nem tudják mire költeni a pénzt. Felesleges luxus, és azok akik olyat vesznek is csak 1 gyereknél használják általában, majd túltesznek rajta.
Én bár más eladónál, de néztem Tomas-t és Kunert-et is. Nekem aKunert szebbnek tûnik, de az eladó a Toamst ajánlotta, azt mondta a visszajelzések alapján egyértelmûen a tomas jobb. Most fogom a héten megrendelni!!!
A kérdező hozzászólása: A probléma az, hogy vennék én hiper-szuper cuccokat, de a pénz az nagy úr! A kezdõ dolgok igen húzósak lesznek, még akkor is, ha a családban van ez-az, amit fel tudnak ajánlani! Nagyon sokat beszélgetünk a férjemmel, hogy mit és honnan lehet beszerezni és egyre inkább azon gondolkodom, hogy babakocsit szeretnék újat! Ha mást nem is, de azt igen! Így böngészgetek, de a teszvesz-es link nagyon tetszik! Persze nézelõdöm! :) Még van pár hónapom!
Ha vidék akkor nagy kerekeset kell néznetek, azokból is van bolygókerekes, legmegbízhatóbbat a BERGON-t tudom ajánlani, azok strapabíró szekerek és jó nagy kerékkel rendelkeznek. Nagyon sokan panaszkodnak a KUNERT, RAF POOL, BABY LUX, meg a többi babakocsira.Vagy ha nem akkor még a mi minõségi és megfizethetõ a TOORAGO. http://www.bergon.hu/ a belinkelt honlapon sokat megnézhetsz, infót is kapsz és nem mellesleg egy olcsó áruház és nagyon kedvesek az eladók, mi innen vettük a kocsinkat és az etetõszéket. Sok sikert.
Minden elsõ gyermekét váró nõ kicsit túlspilázza a babakocsi kérdést is csakúgy mint minden mást ez teljesen természetes :) . Mi mindenben zsír újat vettünk, de azt mondtam, hogy a babakocsin már nem vagyok hajlandó stresszelni. Vettünk 1-et 10.000 Ft-ért ismerõstõl aki már felnevelt benne egy 3 évest, 3 kerekû sportkocsi, csak hátra lehet dönteni a támláját (amúgy nem 180 fokig) és újszülött korától azt hazsnáljuk tökéletesen bevált. Nagyon a lehúzsáról szól a babakocsi biznisz, szerintem nem éri emg újat, és ilyen nagy direkt pici babáknak jó szép babakocsit meg pláne nem. Németországban élünk itt az a szokás, hogy mindenki akkora babakocsiban tologatja az újszülötteket mint egy tank. Nem is értem, minket teljesen kinéztek :D
Utolsó. elég tájékozatlan vagy. Olyan sületlenségeket írsz. :D
19 es vagyok. Most kaptam meg a Tomas baabakocsit! Nagyon nagyon szuper:) :) :) Örülök, hogy emellett döntöttem, a 20 hónaposom már nem kocsizik, de kipróbáltuk, alig lehetett belõle kiszedni, hatalmas kerekei vannak, jó az anyaga, nagyon nagy a mózese.
A kérdező hozzászólása: De jó nektek! :) Én még mindig nézelõdöm és válogatok, de nekem még van 3 hónapom rá....El tudnád küldeni a linket, hogy honnan rendelted? A kocsiról tudsz feltenni képet?
Én aug. végére vagyok kiírva, de ennek a kocsinak nem bírtam ellenállni:) :) Nagyons zuper, és bár a képek nem adják vissza, de hatalmas kocsi, a mózesrész szuper tágas, és nagy is. A kerekei szintén nagyok, nem lesz gond télen a nagy hó. tõlük vettem: http://aprod.hu/hirdetes/tomas-multifunkcios-babakocsi-akcio.. készítettem pár képet, hordozó nélkül vásároltam, így arról nincs képem, és a sport részt csak lefényképeztem, nem raktam rá a vázra, mert akkor a nagyobb lányom, még mindig benne ücsörögne:) :) http://kepfeltoltes.hu/view/120627/S7303314_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/120627/S7303307_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/120627/S7303313_www.kepfeltoltes.. ttp://kepfeltoltes.hu/view/120627/S7303312_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A kérdező hozzászólása: 13/16-os. Megnéztem a teszveszes linket. Valóban nagyon jó árban vannak és nekemnagyon tetszik ez a típusú babakocsi!!! A Kunert vagy a Tomas a megbízhatóbb??
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm a sok választ és egyben segítséget! Kb.70 000 ameddig el szeretnénk menni, annál tovább semmiképp!! Vidéken lakom (Dimbes-dombos), így mindenképp könnyen tolhatót szeretnék, aminek az elsõ kerekei bolygósíthatóak legyenek. A tolókar állíthatósága nagyon fontos, mert én is 1, 70 vagyok. A tisztíthatósága persze alap, hogy könnyen menjen.Segítenétek még nekem abban, hogy melyik típusok a legmegbízhatóbbak? Köszönöm!
Nálunk falun a tömegközlekedés nem szempont, viszont amit látok, hogy a mi kocsinkban nagyon jó, hogy állítható a tolókarja, így mindig tudom olyan irányba fordítani, hogy ne süssön a baba szemébe a nap vagy fújja szembe a szél. Barátnõm hiper szuper háromkerekût vett, rengeteg kefét megeszik vele...
Ne vegyél!Én megbántam, nagyon silány a varrása.5hónapja használjuk, s sok helyen foszlik az anyaga.
Nagyon vacak babakocsi! Nõvéreméknek volt, meg is bánták! Nekünk is volt vagy 5 babakocsink, a Coletto Aveo és az Espiro Vector vált be nekünk, tökéletes, szép, könnyû kocsik. A legjobb! (bár egyik sem 3 vagy 4 az 1-ben...) http://aprosagokboltja.hu/spl/867579/Espiro_Vector_4_Air_2012
esetleg helyette egy használat bugaboo cameleon? A vaterán sok van belõle és ismerõseimnél kibírt 3 gyereket és még így is egész korrekt állapotban maradt, nem foszlott és bármilyen terepen elment még hóban is, súlyra sem volt nehéz...
A kérdező hozzászólása: http://www.babakocsidiszkont.eu/termek.php?ID=558 Köszönöm az eddigi válaszokat! Igazából még nem vagyok babakocsi márkában tapasztalt, mégcsak 1 hete böngészem a típusokat. Én konkrétan erre a fajtára gondoltam. De minden jó ötletet nagyon jó szívvel fogadok és megnézem amiket ajánlatok! Mégegyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Bocs, ez nem 4:1-ben, hanem csak 3:1-ben. :)
Akkor már inkább egy ilyen: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/26315?storetype=s.. Ugyanazt tudja, mégsem kerül egy kész vagyonba, hordozót meg tudsz hozzá venni 10 ezerért!
Nekünk ez van, 3 gyereket szolgált ki: http://www.babadiszkont.hu/adatlapok/fooldal/pierre-cardin-p.. Sztem nagyon jó kis kocsi. Nekünk még a régi színvariációkból van a zöld.
Ez egy elég nagy kocsi...városban tuti nem fogod tudni jól használni, terepen még talán elmegy. Az utolsó jó szempontokat írt, érdemes megfontolni! És még egy: én mostani eszemmel inkább vennék használt nagyon jót mint új kicsit gagyibbat. Nekünk az elsõ kocsink egy Hauck Condor all in one volt, ahhoz minden volt, hordozó, mózes, sportrész, tartozékok. Viszont az tipikus városi kocsi a kis kerekei miatt. Most egy Quinny Buzz-t nyúzunk, egyelõre még bevált, és most elég pocsék utakon tolom.
És még egy szempont: ha busszal, villamossal közlekedsz majd, nem mindegy, milyen széles a kocsi, és milyen a súlya. Én jó nagyot szívtam a mi nagyméretû kocsinkkal.
Teszveszen hasonló, szinte ugyanolyan, , , rengeteg szövetválasztékkal 57000, és minden kiegészítõ van hozzá! http://www.teszvesz.hu/listings/index.php?us=cotob322&ob=2&o..
Tudnám mi volt a válaszomban lepontoznivaló?!
A kérdező hozzászólása: Hú, nagyon szép kocsi! Legyen benne sok örömötök! Jelezz, ha találsz nála valami problémát! Én 20 hetes vagyok még és úgy gondoltam augusztusig nem veszem meg a kocsit, bár ha találok árban olyat, ami tetszik, akkor lehet, hogy megvesszük. De ahogy írtam korábban én még ráérek! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!