Találatok a következő kifejezésre: Az 1 babám (726 db)

De mennyi ideje nem érzed? Ha 1-2 nap, akkor az szerintem normális.
Szia nyugodj meg ha front van nem fogod annyira érezni a mocorgását.Meg még nagyon sok hely van neki mocorogni ezért sem érezheted.Simizd a pocid akkor moccanni fog vagy kérd meg a párodat.Nekem mindig a páromnak moccan hatalmasakat.Hidd el semmi baja nincs de ha nem vagy nyugodt menj elöbb vissza a dokidhoz.üdv 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 16.hét végén éreztem elõször, utána nem igazán:(. 18.heti UH-on a doki mindent rendben talált. Mostanában apró rebbenéseket érzek.
Nyugodj meg. Az apró rebbenés az õ.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Kicsit megnyugodtam. Boldog babavárást kívánok nektek!
Én a 21. hétig egyáltalán nem is éreztem, és ezek után is volt, hogy 1-2 napig éppen csak. Majd 24-25. hét körül már egész jól lehet érezni. Ne aggódj!! Üdv.: 29 hetes kismami
en is az elso babamat varom en 22 hetesen ereztem eloszor a mozgast a babamnak , ha este eszel es lefekszel a hatadra nekem ugy beszokott indulni de meg ne varj nagy rugdosasokat , hetrol hetre egyre jobban es tobbet fogod erezni e n most vagyok 25 hetes.boldog babavarast

Május 8-ra vagyok kiírva a második babával. Az 1. babám május 31-én lesz 2 éves. Most akkor mi a teendőm a gyeddel gyessel kapcsolatban? Mi jár és mi nem?

Legjobb válasz: Úgy tudom tgyás is jár. Bár én még nem jelentettem be a terhességet a munkáltatómnál, május elejére várom én is a másodikat.

Úgy tudom tgyás is jár. Bár én még nem jelentettem be a terhességet a munkáltatómnál, május elejére várom én is a másodikat.
megigényled a kicsire a gyedet, így folyamatos lesz, ennyi. gyest majd akkor kapsz ha a kicsi 2 éves lesz. 2 ellátás nem jár
Bocs h offolok, de második babánál ilyenkor nem jár tgyás? (hasonló helyzetben vagyok, 2 év lesz köztük)
elsõ vagyok, teljesen igazatok van, tgyás aztán gyed a kicsire, csak bezavart a gyes! szóval ugyanúgy mint az elsõvel, de a 2.ra már semmit nem fogsz kapni a csp-n kívül
Amikor megszületik, aznappal lemondod a nagyra a gyedet, és igényled a kicsire a tgyást. AMikor már a kicsi is itt lesz, akkor rá csak csp-t kapsz.
Na meg a családi adókedvezmény :)

Mekkora az esély? PCOS vagyok Closty kúrára fogtak és a 2. hónapban teherbe estem, itt sok nő járt így és sokan el is vesztették az 1. babát. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Szia! PCO-s vagyok én is. Én eddig kétszer voltam terhes, sajnos mindkétszer 10 hetesen elvetéltem:-( A második után már nagyon alapos kivizsgáláson estem át és mondták, hogy elvileg minden okés. Az endokrinológus tud segíteni, hogy figyelje a hormon szintemet. Most újra babát várok 8 hetes+2 napos vagyok. Most minden héten nézik a progeszteron szintemet. Ha túl leszek a 12 héten akkor biztosan mondhatom, hogy nálam ez volt a gond. Te hányadik hétben vagy? Szorítok, hogy minden rendben legyen:-)

Szia! PCO-s vagyok én is. Én eddig kétszer voltam terhes, sajnos mindkétszer 10 hetesen elvetéltem:-( A második után már nagyon alapos kivizsgáláson estem át és mondták, hogy elvileg minden okés. Az endokrinológus tud segíteni, hogy figyelje a hormon szintemet. Most újra babát várok 8 hetes+2 napos vagyok. Most minden héten nézik a progeszteron szintemet. Ha túl leszek a 12 héten akkor biztosan mondhatom, hogy nálam ez volt a gond. Te hányadik hétben vagy? Szorítok, hogy minden rendben legyen:-)
Szia! Én is PCOS vagyok.Én a 20.hétben vagyok.Eddíg semmi komolyabb baj nem volt.Nekem akkor mondták meg hogy ez a betegségem mikor már jött a baba.Azt hallottam hogy magasabb a vetélési arány de nem tudom pontossan mennyi. Nekem már nem igen lehet bajom nem? A doki azt mondta, hogy ha megszületik akkor folytattjuk a kivizsgálást, de nem is tudom pontossan mi fog rám várni. Sok sikrt és szúrkolok mindkettõtöknek!!! Boldog babavárást!!!


Azok a kismamák akik a 2. /többedig babával várandósak-ugyanúgy végig izguljátok a 9 hónapot mint az 1. babával?

Legjobb válasz: Mivel nincs két egyforma terhesség,normális dolog hogy izgul az ember.Én nagyon izgulok mert tavaly volt egy vetélésem,ráadásul 39 éves leszek.Talán megnyugszok egy kicsit a külömbözõ fontosabb vizsgálatok után.

Mivel nincs két egyforma terhesség, normális dolog hogy izgul az ember.Én nagyon izgulok mert tavaly volt egy vetélésem, ráadásul 39 éves leszek.Talán megnyugszok egy kicsit a külömbözõ fontosabb vizsgálatok után.
Magát a terhességet már nem, inkább csak azt, hogy a leletek jók legyenek. Már nincs idõ annyit foglalkozni magaddal, mint az elsõnél. Nagyon hamar elment az a 10 hónap, már hiányzik, pedig 2 hete szültem meg a 3. babámat!
A kérdező hozzászólása: nekem most múlt 3 hónapos a fiam.és nemsoká majd ha minden jól megy szeretnénk neki egy kistestvért.És érdekelt hogy mások hogy élik/ték meg uezt.
Szia! En 6 evvel korabban szültem, akkor valahogy az összes vacak terhessegi tünetet is büszken viseltem, es nagyjabol a kilenc honapot is teljesen "lebegve" töltöttem, maximalisan boldog es varakozassal teli voltam. Sot! Egyaltalan nem voltak negativ gondolataim, ellenben a jelenlegi terhessegemnel. Most aztan minden miatt megijedek, ketsegbeesek, aggodok. Olyan mintha felcserelödtek volna a terhessegeim. :) Szoval en a masodik babamat ugy elem meg, mintha az elso (kerdesekkel teli) terhessegem lenne. Nem tudom miert, de teny : hogy mar varom nagyon, hogy megnyugodjak. Szerintem ez csak juliusban fog megtörtenni, mert akkor foghatom mar a kezemben. :) Szep, boldogsaggal teli babazos napokat mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak: azt tudod, hogy mikor fogant?(persze hogy tudod), mert én is a következõt nyárra szeretném :-)

Terhes vagyok az 1 babámmal. Viszont dec. -ben megszünt a m. szerződésem. Azt tanácsolták, akkor menjek el m. nélkülire mielött szülök hogy akkor legyek biztosítva. Addig még 2, 5 hónapig nem fizetnek utánnam semmít. Így kaphatok Tgyást és Gyedet is?

Harázott idejű m.szerződésem volt. Elötte 3,5 éve dolgoztam.

Legjobb válasz: A munkaviszonyod megszûnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (nem kell Tbt fizetned) Az álláskeresésinél az igénylést megelõzõ 3 év munkaviszonyos napjait nézik, minden 10 munkanap után jár 1 járadékos nap. TGYÁSra és GYEDre akkor vagy jogosult, ha az ellátás igénylésekor van biztosítási jogviszonyod. Esetedben ha a munkanélküli ellátás alatt igényled a TGYÁSt, akkor megkapod, TGYÁS után visszamész munkanélkülire, majd megigényled a GYEDet. A TGYÁSt a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal veheted igénybe. A GYEDnél érdemesebb megnézni majd, hogy a GYEddel, vagy a GYEssel jársz-e jobban anyagilag (az adóváltozások miatt) Ha megírod hogy pontosan mikor szûnt meg a munkaviszonyod és mikorra vagy kiírva, pontosabb segítséget tudunk adni.

A munkaviszonyod megszûnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (nem kell Tbt fizetned) Az álláskeresésinél az igénylést megelõzõ 3 év munkaviszonyos napjait nézik, minden 10 munkanap után jár 1 járadékos nap. TGYÁSra és GYEDre akkor vagy jogosult, ha az ellátás igénylésekor van biztosítási jogviszonyod. Esetedben ha a munkanélküli ellátás alatt igényled a TGYÁSt, akkor megkapod, TGYÁS után visszamész munkanélkülire, majd megigényled a GYEDet. A TGYÁSt a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal veheted igénybe. A GYEDnél érdemesebb megnézni majd, hogy a GYEddel, vagy a GYEssel jársz-e jobban anyagilag (az adóváltozások miatt) Ha megírod hogy pontosan mikor szûnt meg a munkaviszonyod és mikorra vagy kiírva, pontosabb segítséget tudunk adni.
A kérdező hozzászólása: A munkaviszonyom 2011.december 31.-vel szûnt meg. Elötte dolgoztam folyamatosan 3, 5 évig. És ez év május 25-re vagyok kiírva. Azt tanácsolták, hogy majd márciusban menjek el munkanélkülire és úgy amikor szülni fogok biztosított leszek. De akkor a köztes- jan. febr. márc. - nem számít hogy ott nem fizetnek semmit utánnam?
Azt nézik, hogy a szülést megelõzõ 2 évben legyen legalább 365 nap munkaviszonyod összesen (nem kell folyamatosnak lennie) Neked most február 14-ig passzív jogosultságod van az eü ellátásokra. Március elején jelentkezz a munkaügyibe, akkor 3*365-31-28=1036 munkaviszonyos napot vesznek figyelembe, azzal jár a maximális 90 nap álláskeresési járadék. Március-áprilisban álláskeresõin vagy, április 29-én elmégy TGYÁSra. Így a 90 álláskeresõi járadékos napodból csak 60 napot használsz el, 30 napod még megmarad. A TGYÁS lejárta után újból bejelentkezel munkanélkülire, pár napig igénybe veszed a járadékot, azután igényled a GYEDet.

Ha az 1. babámmal vagyok gyeden, de nem akar sikerülni egyenlőre a 2. baba, és kifutok a gyedből mert már csak gyesre születne, (de közben a munkaviszonyom él) olyankor csak gyest kaphatok?

Nem vagyok már annyira fiatal sem, és félek, ha most elnapoljuk még 1-2 évre (amíg újra összegy?lik a gyedhez szükséges id?m terhesen már nem tudok dolgozni mert vegyész vagyok és veszélyes anyagok miatt a kezdetekt?l táppénzen voltam) akkor még kevesebb az esélye hogy sikerül spontánul a teherbeesés. Köszönöm, aki tud válaszolni, ha esetleg hasonlóan járt.

Legjobb válasz: Attól függ a gyes alatt mikor születik a kistesó. Nézik az igénylés elõtti évet, akkor kell több hónapnak lennie a gyednek, mint a gyesnek. Írj még konkrétumokat. Mikor született a pici, mikortól vagy gyeden....

Attól függ a gyes alatt mikor születik a kistesó. Nézik az igénylés elõtti évet, akkor kell több hónapnak lennie a gyednek, mint a gyesnek. Írj még konkrétumokat. Mikor született a pici, mikortól vagy gyeden....
Nekünk pont 2, 5 év van a gyerekek között. A gyed után fél évig táppénzen voltam gyes helyett, így kapok 88 e ft gyedet (nettoba)
A kérdező hozzászólása: Augusztus végén jár le a gyedem a kislányommal, jó lett volna addigra már megszületett volna a kisebb de nem jártunk sikerrel még ebben a hónapban sem.
Oké, akkor ne görcsölj, bõven elég, ha jövõre megszületik vmikor. :) Nekem akkor jött össze a kistesó, amikor letojtam az egészet, és elmentünk nyaralni.:) Augusztusra ha terhes leszel, elmész táppénzre.:)
Nem csak GYES-re leszel jogosult - vélhetõen. Amennyiben a következõ baba születésekor még él a jelenlegi munkaviszonyod, akkor ugyanúgy jogosult leszel TGYÁS-ra és GYED-re is! E két ellátás jogosultsági feltétele ugyanis az hogy legyen a szülést megelõzõ 2 évben legalább 365 nap biztosításban eltöltött napod ( neked ez bõven megvan, mivel GYED/GYES/táppénz alatt továbbra is ketyegnek ezek a napok). Az összeget már befolyásolhatja az hogy a baba mikor születik meg. Ha jól értem, nem tervezel visszamenni dolgozni a 2 baba között. TGYÁS esetében ha nem mész vissza dolgozni legalább 180 napot, akkor a TGYÁS-nak van maximum összege ( ez a minimálbér 2-szeresének a 70%-a bruttóban, ami idén pl. 137200 Ft br.). Persze ha a béred ennél kevesebb, akkor ez utóbbi 70%-a a TGYÁS összege. Ezt kapod 168 napig. Utána újra GYED. GYED alapja ugyanaz lesz ez esetben mint a TGYÁS-é, azaz vagy a béred, vagy a minimálbér 2-szerese. Ha az elsõ GYED-et a baba 2 éves korig voltál jogosult kérni, akkor a második GYED-nél is ugyanez a helyzet, azaz a kistesó 2 éves koráig fog járni.

Mit kell/ene éreznem? A 15. hétbe léptem. Aggódom, az 1. babát elveszítettem.

Igazából sem hashúzódás, se bugyorgás, se szurkálás.

Legjobb válasz: SEmmi különöset nem éreztem,az elsö mozgások olyanok voltak a 17. ét környékén mint mikor pl a szemhéjadban elkezd rángatózni egy ideg.

SEmmi különöset nem éreztem, az elsö mozgások olyanok voltak a 17. ét környékén mint mikor pl a szemhéjadban elkezd rángatózni egy ideg.
Elsõ terhességem kb. 15. hetesen halt el, szóval megértem az aggódást. Vetélés/terhességelhalás esélya a 12. héttõl rohamosan csökken, na mi benne voltunk a néhány százalékban... A másodikkal aggódtam ezerrel, amíg nem éreztem a mozgását. Semmit nem KELL érezni. Lehetnek tünetek, de lehet, hogy nincs semmi, és az nem jelenti azt, hogy odabent ne lenne minden rendben. Én is mértem a haskörfogatot. NEM kellett volna. Már rég rég éreztem, hogy mozog, már férjem is mondta, hogy látszik, de a centi ugyanannyit mutatott... másképp oszlik el? Nem tudom miért, de így volt... A második terhességgel az aggódáson túl minden rendben volt, hamarosan fél éves a gyermek:)
nincs mit érezz, sokan az elsõ babát csak a 20. hét után kezdik érezni. 15 hetesen csak azért nem aggódtam, mert 14. hetesen és 16. hetesen is voltam uh-n. A 16-17. hét körül kezdtem érezni valami mocorgásfélét. Megértelek, én is vesztettem el a 12. héten egy babát, de sajnos nem sokat tehetsz, ilyenkor még nem nagyon érzõdik.
Én semmit se az elsõvel, se most a másodikkal... Semmi baj nincs, pár héten belül megmozdul.
Ne aggódj! Nekem sem volt semmi tünetem ekkor, sõt, még a mellem sem feszült. A pocinövekedésem is stagnált egy ideig. Aztán a 18 hét 5 naposan beindul a csöppem és azóta csak pörög.26 hetes km
Gondolkozz pozitívan! Én 15 hetesen nem is éreztem magam terhesnek, olyan jól voltam végre a hányingeres idõszak után. Sõt a mellem se fájt már a 12. héttõl. Nekem elõtte 3 hónappal volt egy korai vetélésem, és persze idegeskedtem én is eleget utána, de hidd el felesleges, örülj és csak a jó dolgokra gondolj.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Tudom nem kéne aggódnom, de olyan nehéz......
Pont ma kezdem a 20.hetet és a tegnap estéig semmit nem éreztem!Nem voltak pillangók, buborékok és már kezdtem aggódni de tegnap este 1 nagyot rúgott a drágám , jelezve, hogy nincs gond:-))Csodálatos érzés volt!Nekem a mellem csak a 10.hétig feszült és összesen ennyi tünetem volt!
hát vágás miatt biztos nem jön elõbb:-))) csak egyéb okok miatt.
2 császáron vagyok túl mindkettõ kiírt napon jött!25 hó van köztük
Nekem mondjuk 5 év van a két gyerek között, de azért leírom. Az elsõt császárral szültem a 37. héten megindították, mert rossz volt a szívhangja. A másodikat a 41. héten szültem, õ elindult magától, de azért burokrepesztés, meg oxitocin is volt. Õt rendesen sikerült megszülnöm. Szerintem azért nem fogsz hamarabb szülni, mert az elsõ császár volt, attól még túlhordhatod. Nincs összefüggés. Könnyû szülést, és minden jót kívánok neked!

A párommal nagyon szeretnénk babát. Azonban én mindig elbizonytalanodok, mert messzinek tûnik az az 1-2 év, s csak álmodozok. Õrülten szeretnék babát, de az állandó várakozás elbizonytalanít. Mit tegyek, hogy higyjek benne?

Legjobb válasz: Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N

Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N
azért mert a párja 1-2 év múlva szeretne babát, attól még õ is nagyon szeretné..-csak gondolom valami okból várni akar
A párommal nagyon szeretnénk babát, ez a része nem igaz ha õ is szeretné már bele is vágnátok... A pénzre várni pedig hülyeség, mindig jöhet valami, és megint tolódik és megint....persze kell egy alap de hogy minden meglegyen, és biztonság olyan nincs...
ha minden adott, akkor nem értem a dolgot. nem magyarázta meg neked, hogy miért kell várni..??
A sok pénz megvan? Amíg nincs, szóba se jöjjön gyerek!
Mi is várunk, jövõ õszig/télig pedig már nagyon szeretnénk, érettek vagyunk rá...Most házasodtunk augusztusban, mind a ketten tanulunk munka mellett, és szeretnénk még egy kis pénzt félretenni, sajnos most az eszünkre kell hallgatni, nem a szívünkre. Szerintem a párod is csak azt akarja, hogy nyugodtan készülhessetek a babára :) De az a legbiztosabb, ha nem itt tanakodsz, hanem szépen leülsz vele megbeszélni :) Ne hagyd magad lerázni, 2 felnõttnek ezt meg kell tudnia normálisan beszélni :)
A kérdező hozzászólása: 30 évesek vagyunk.
Milyen 1-2 év tûnik messzinek? Miben érzed az elbizonytalanodást?
Ha minden adott, akkor 30 évesen már ne várjatok. Sajnos nem biztos, hogy ha mondjuk egy év múlva belevágtok akkor rögtön terhes is leszel elsõre. Azt írtad, hogy csak várni ne kelljen... És ha nem jön össze elsõre? Mi pl. másfél éve dolgozunk a babán, egészségesek vagyunk, mégsem jött még össze.
Ülj le a pároddal beszélni a gyerek projectrõl.
De hány évesek vagytok, azt nem írtad :) Nos, ha MINDEN adott lenne, akkor ez azt jelentené, hogy mindketten akarjátok, hogy jöjjön a baba. Nem így van, tehát nem adott minden. Átbeszéltétek ezt már tényleg részletesen, vagy csak te álmodozol, tervezgetsz, a párod meg néha egyetértõen hümmög, oda se figyelve? Kifejtette õ már hosszabban az érzelmeit/gondolatait ezzel kapcsolatban? Meg tényleg, 1-2 év nem sok, és ha az egyik fél még nem biztos a dolgában, akkor jobb is várni ennyit. Ez nem azt jelenti, hogy nem akar tõled gyereket, vagy gyereket úgy általában, csak adni akar még magának idõt, vár, hogy biztosabb legyen a dolgában. Nekünk ugye még az anyagiak sem adottak teljesen, de ha ezt ki is pipálhatnánk, akkor sem jönne egybõl a gyerek, mert szeretnénk kettesben, gondtalanul élni még egy kicsit. Lehet, hogy a párod is így érez, ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: Szépen megtudunk beszélni mindent, de errõl nem mond semmit!
A kérdező hozzászólása: Minden adott, ezért nem is értem mire várunk még! Lehet egyszerûen nem akar bántani....
1-2 év szerintem pont hogy semmi, nagyon is közel van :) Nekünk leghamarabb 5 év múlva van tervben, és az is valahol annyira közelinek tûnik. Bár én csak egy-egy pillanatban érzek nagy vágyat még a gyerekre, aztán hirtelen eszembe is jutnak a várható gondok, hogy nem is állunk még rá készen, hogy még alig éltünk kettesben stb., és akkor tényleg nem érzem soknak az 5 évet. Ha nem 25 lennék, akkor még többet várnék, de sajnos ez van, kár, hogy nem elõbb találkoztunk a párommal. Nagyon élvezzük kettesben az életet, most tökéletes számunkra minden.
A kérdező hozzászólása: Én akár már holnap belevágnék a családalapításba, de a párom azt mondta, hogy Õ csak késöbb szeretne.Csak nekem az 1-2 év nagyon messze van.És ilyenkor érzem azt, hogy inkább nem kell gyerek, csak várni ne keljen.
milyen 1-2 év?
Szerintem is a várakozás csak kifogás.Aki várakozik, az nem akarja igazán.

Lehetséges, hogy már kezd beállni a kereslet-kínálat? 4 hetes a babám és már nem tudok annyi tejet fejni, mint kezdetben. Éjjel pedig kevés az 1 cici neki.

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet. De ha éjjel kevés neki az 1 cici, akkor lehet, hogy kicsit kevesebb a tejed mint amennyi kéne. Még pici ahhoz, hogy ne legyen elég 1 cici. Szoptasd gyakran, igyál sok folyadékot, tejserkentõ teát és pihenj amennyit tudsz. A tej mennyiségét sokminden befolyásolja, van olyan idõszak, amikor kevesebb tej termelõdik, vagy éppen a babának nagyobb az étvágya, de ez néhány nap, max. 1-2 hét alatt beáll.

Persze, hogy lehet. De ha éjjel kevés neki az 1 cici, akkor lehet, hogy kicsit kevesebb a tejed mint amennyi kéne. Még pici ahhoz, hogy ne legyen elég 1 cici. Szoptasd gyakran, igyál sok folyadékot, tejserkentõ teát és pihenj amennyit tudsz. A tej mennyiségét sokminden befolyásolja, van olyan idõszak, amikor kevesebb tej termelõdik, vagy éppen a babának nagyobb az étvágya, de ez néhány nap, max. 1-2 hét alatt beáll.
semmi baj a két cicibõl szoptatással, sõt meg kell kínálni minden szoptatásnál a másik cicibõl is, hogy annyit ehessen amennyit csak akar, ezt szoptatási tanácsadó mondta. A tejet meg egyáltalán nem kell fejni egy 4 hetes babánál, hacsak nem az a cél hogy eltedd a fagyasztóba késõbbre. Nyugodtan szoptasd csak 2 cicibõl az a ritkább hogy a baba jóllakik minden alkalommal csak az egyikbõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!