Találatok a következő kifejezésre: Az űrhajósoknál zajlik a (1 db)

Az űrhajósoknál hogy zajlik a wc-zés mikor nincs gravitáció?

Legjobb válasz: Válaszod téves az ûrsétára alkalmas szkafander nem rendelkezik ilyen funkciókkal. Az ûrhajósok "dolgaikat" egy vécében végzik. Mint földi körülmények között ráülnek, de egy kis vákuum technológia segítségével irányítják az anyagokat. Úgymond kiszippantják.

Válaszod téves az ûrsétára alkalmas szkafander nem rendelkezik ilyen funkciókkal. Az ûrhajósok "dolgaikat" egy vécében végzik. Mint földi körülmények között ráülnek, de egy kis vákuum technológia segítségével irányítják az anyagokat. Úgymond kiszippantják.
Sosem volt zacskó az ûrruhában! Viszont a "liberót" az elsõ ûrhajósoknak köszönhetjük! Az ûrállomáson dolgozóknak, már van jó fajta vákuumos WC-jük. 25 éve még egy zárt mûanyag fülkéjük volt, ahol elvégezték a dolgukat, és ha mellé ment akkor egy zacsival öszze kellett szedni a lebegõ "terméket"! Forrás: Farkas Bertalan
Zacskóval. Be van építve a ruhába: elöl és hátul is. Szép is lenne, ha ûrsétán egyszer csak elõkapná a szerszámot, aztán kieregetné a világûrbe :-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki az, aki otthon van a részecskegyorsítók terén?

Egy makettet kell készítsek a CERN-ről és nem nagyon vagyok tisztában vele, hogy mit is kell tartalmazzon.

3

Ha a dolomitot (CaMg (CO3) 2) feloldom valamilyen szerves savban pl: ecetsav, oxálsav (sóskasav) az emberi szervezet számára fölvehető formába hozhatom a Ca-t és a Mg-t?

Tehát házilag készíthető ásványi anyag bevitelt szeretnék csinálni, és főleg a Mg-ra koncentrálva, mert a Magyarországi ivóvizekben amúgy is sok a Ca.
Ezért nem jó a sima mészkő vagy a kagylóhéj erre a célra nekem, mert ezek tiszta Ca-ból vannak.

2

A világ összeomlana, ha előállna valaki az ingyen energiával?

Onnantól fogva már "csak" a robot technológiát kellene fejleszteni, hiszen az élelmiszert kellene elsősorban robotokkal termeltetni. Természetesen számos munkahely megmaradna, amit emberi felügyelettel kell végezni, de az emberek többsége ingyen energiával gyakorlatilag kibekkelhetnék öregkorukig munka nélkül az életüket.

Persze meg kellene dolgozni a lakásért, autóért, a robotok fejlesztéséért, karbantartásáért, utazásért, luxuscikkekért, de ez töredéke lenne a mai munkaerőnek.

Nem kell rezsi, fűtés, autó üzemanyag, tömegközlekedés, élelmiszert a robotok termelnék, stb.
A járulékos költségeket, karbantartás, gyártás, fejlesztést meg abból a szűk? rétegből finanszíroznák akik többet akarnak, luxusra vágynak, illetve akik dolgoznak és dolgozni akarnak.

Nyilván sok minden van ezeken felül, amiért el kellene menni dolgozni, de sokan ebben az esetben berendezkednének egy minimális életvitelre, nem vennék ki részüket a munkából.

Most a világ jelentős része rá van kényszerítve a hitellel is, hogy dolgozzanak 130%-on, és így járuljanak hozzá a világ fejlesztéséhez, a mesterségesen magas energiaárakkal, inflációval ez meg van fejelve, tehát mindenkinek ki kell vennie a részét a világ fejlődésének megfizetésével.

Ha viszont a mindent meghatározó energia ingyen lenne, akkor milyen mértékben alakulna át a világ? Hány ember venné lustára az életvitelét és mondaná azt, hogy elvagyok a TV-mel, az internettel, a minimális étrenddel, nem utazok, nem veszek autót, elvagyok "otthon", kisebb kirándulásokkal?

12

A ruszinok a csehektől vagy a lengyelektől eredetezhetőek?

2

BME VIK-re mennék szeptembertől, a beágyazott és irányító rendszerek szakirányra, kérdés lent!?

Szóval már most elkezdtem matekot tanulni hogy egyetemen már ne legyen vele sok gond. Bolyai könyveket adott tesóm, hogy ha azokat megcsinálom akkor jó vagyok (diferenciálszámítás, integrálszámítás, mátrixok, differenciálegyenletek (valószínűségszámítás, bár erre nem hiszem hogy lenne szükség)).
Az lenne a kérdés, hogy ezeken kívül még mit kellene tanulnom kimondottan erre a szakra? Úgy hallottam hogy a programírást 1 0 -esekkel kezdjük és hogy ahhoz kell valami irdatlan matek, de nem tudom hogy pontosan mi kell... :/
Tudnátok segíteni?

2

1 kedves jo osmerosom intelmere olvasgatok az alkanokrol. de szigma kotes van a C atomok kozt, valamilen szimetria tengelrol ir nem mindeg a tengel?

a fo hog kapcsolodnak nem?es hogy lehet befolasolni hog 1es kotes legyen vagy kettos kotes a C atomok kozt?vagy hogy csinaljakk meg hogy 3szoros kotest alakijjon ki?

3

Elvesztett hőmennyiség pótlásához szükséges energia mennyiség kiszámítása (épületfűtés) hogyan?

Adott egy elszívó berendezés, amelynek a térfogatáramából és a csőkeresztmetszetből kiszámolható a kifújt levegő mennyisége (10m3/perc). Ha a hőmérsékletét is tudjuk (20C fok) és feltételezzük, hogy ugyanannyi levegő pótlódik a szabadból (10m3/perc -10C fok), hogyan lehet kiszámolni mennyi hőenergia szükséges a visszafűtéshez (mondjuk kJ-ban)?

2

Hogy kell 3 halmaz elemeit összeszorozni?

Descartes szorzattal kéne összeszoroznom 3 halmaz elemeit.
AxBxC
A={1;2;3}
B={4;5;6}
C={7;8;9}
Ez nem házi feladat még mielőtt letorkolna vki,csak a tanár lusta magyarázni és a google-t ajánlotta, ami segítségével nem sikerült megértenem.
Aki foglalkozik a kérdéssel annak előre is köszönöm!

9

Egy 2.5 méter hosszú rúd egyik végén 300Newton súlyú teher lóg. A rudat a másik végén és a másik végétől 1, 5 méterre ékekkel (támasztákokkal) rögzítik. Mekkora erőkkel hatnak a rúdra a támasztékok?

1

Hogyan kell kiszámítani a közös hőmérsékletet fizikából?

Meg van adva két különböző fajhő(c1 és c2), meleg és a hideg hőmérséklet( Tm és Th) , meleg anyag és hideg anyag tömege( mm és mh).

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!