Találatok a következő kifejezésre: Az ünnepségeken, fekete-fehérben kell megjellenni, az (1 db)

Az ünnepségeken, amikor fekete-fehérben kell megjellenni, az honnan ered?

Legjobb válasz: Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel,táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hógömböt szeretnék készíteni. Hol tudnám megvenni a hozzávaló alaptestet?

Üvegb?l,vagy m?anyagból készült gömböt szeretnék. Neten sehol sem találtam gyártót vagy eladót.

5

Mi a története a szalagvatónak? Mit mondanátok el róla? Németországban van ennek hagyománya?

köszönöm a válaszokat

1

Mit illene vinnem?

Néhány hónapja vagyunk együtt a párommal, de még nem találkoztam a szüleivel (el?ször féltem elmenni, aztán beteg voltam, közbe jött valami...). Bár az anyukáját látásból ismerem, mert egy üzemben dolgozunk.
Holnap lesz a párom anyukájának névnapja. Meghívtak engem is. De tanácstalan vagyok, hogy mit kellene vinnem

4

Foglald össze pár mondatban, hogy mi a zsidó és a moszlim, illetve a zsidó és a keresztény időszámítás között a különbség. VAGY teoretikus kérdés: Miért kell időszámítás?

2

Nyugdíjba vonulásra idézetek?

A kollégiumi nevel? tanárom most megy nyugdíjba. Egy emlékkönyvet készítettünk és mindenki ír bele egy idézetet. Nekem semmi ötletem. Segítenétek?

1

Ciki névnapi/szülinapi ajándékként saját készítésű sütit adni?

Szivesebben adok olyat,amit én készítettem.Szerintetek?

11

Segitség! Mitvegyek a fiúm nak? fiúk! Minek örülnétek?

a fiúmnak nemtudom milyen ajándékot vegyek! 13-éves. imádja az állatokat,de nem szeret olvasni.légyszives segitsetek!

3

Igaz az hogy nem áldozunk akkor nem esküdhetünk? A pap nem ad össze?

7

Milyen buddhista ünnepek vannak?

Id?pont és az ünnep neve.

1

Miért kell a magyaroknak halloweent ünnepelniük?

Ez csak egy amerikából átvett szutyok. Nálunk halottak napja van, ami egy meghitt ünnep- ellentétben halloweennal.
Mégis MIÉRT??? pl láttam csomó háznál töklámpásokat... ez még oké. DE: suliban az osztálytermeket ki kellett díszíteni halloweenosra.(!) szerintem felháborító. és lehet hogy csak egy taknyos kis 14 éves csaj vagyok de akkoris...

51

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!