Találatok a következő kifejezésre: Az ünnepségeken, fekete-fehérben kell megjellenni, az (1 db)

Az ünnepségeken, amikor fekete-fehérben kell megjellenni, az honnan ered?

Legjobb válasz: Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel,táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Örültök, hogy vége az ünnepeknek és a téli szünetnek?

Én nagyon nem!!!!! Olyan jó volt az ünnepek előtti készülődés és az ünnepek és jók voltak de sajnos olyan hamar elment! Most kezdődik a suli és január, február, március végig nincs szünet csak a hétvégék közbe még hideg is van! Nem tudom, hogy fogom ezt kibírni!
13/L

4

Ti is visszasírjátok az ünnepeket?

Én nagyon, holnap már suli és olyan jó volt egy kicsit itthon lenni! Nagyon jól teltek az ünnepek és most is arra gondolok, hogy de jó lenne előröl kezdeni az egész téli szünetet! Olyan jók voltak a karácsony és szilveszter előtti bevásárlások meg a készülődés és olyan hamar vége lett! Ezzel csak én vagyok így?
13/L

13

Má mos má kettőezertizenkettő e vane?

10

Nem abnormális dolog, hogy én minden ünnepet utálok?

Mindet:a szülinapot,névnapot,valentin napot,karácsonyt,szilveszter.Nincs rá okom,és mégis...Családdal is barátokkal is rendben vagyok.

6

Párom minden évben whisky-t kap karácsonyra pedig nem szereti. Hol lehetne túl adni rajtuk? Drága, márkás italról van szó.

14

A 13. kerben van nyitva ilyenkor bármilyen üzlet?

3

Illik ma karácsonyi sms-eket küldeni barátoknak?

Én tegnap kaptam,de sajnos nem tudtam küldeni.

3

Milyen idézetek vannak erre az alkalomra? (lent! )

A barátomnak vettem egy könyvet karácsonyra, de szeretnék mellé még írni egy szép idézetet, ami nem feltétlenül nyálas, csöpögős és csak a szerelemről szól, inkább a szeretet fontosságáról. (11hónapja vagyunk együtt) A terjedelmét nem szabom meg, de ne legyen túl rövid. Ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönném. :)

0

Milyen szellemes, vicces szövegek vannak, amiket egy lány írhat az anyjának! (? )

1

A nordman fenyő illatos?

Van valakinek tapasztalata?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!