Találatok a következő kifejezésre: Az ünnepségeken, fekete-fehérben kell megjellenni, az (1 db)

Az ünnepségeken, amikor fekete-fehérben kell megjellenni, az honnan ered?

Legjobb válasz: Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel,táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ma munkaszüneti nap van a németeknél is?

1

Most a négynapos ünnep alatt, Miskolcon a bérletpénztárak hogy vannak nyitva?

Kettőre nagyon kíváncsi vagyok.Az egyik a búza téri,a második az Uitz B. utca,
Közönségszolgálati Iroda jegypénztára.
Előre is köszönöm a válaszokat.

0

Én folyamatos munkarendben dolgozom. Egy nap 12 órázunk. Május 1-ére, május 28-ra és 29-re (ami Pünkösd) szabadnapot írtak ki nekem. Ez így mennyire szabályos?

3

Tudnátok mondani nekem egyszerű dekorációkat elsőáldozási ebédre?

az ebéd otthon lesz. előre is köszönöm:)

1

Holnap munkaszüneti nap? (ápr 28)

3

Mit vegyen a barátnőjének?

Sziasztok. Barátnőm és a fiúja most lesznek 1 évesek. A fiú hozzám fordult segítséggel de csak a szokásosakat tudtam ajánlani: parfüm, plüss, virág, csoki, ékszer. Kérlek ha van valami egyedi ötletetek írjatok köszi. :)

3

Április 30. Ausztriában is "pihenőnap"?

Mennyire jellemző az osztrákoknál az ünnepnapok előtti, utáni munkanap máskori ledolgozása, és szabadnapként töltése? Most konkrétan az április 30. érdekel.

2

4hónap múlva lesz az első házassági évfordulónk. Frappáns, hasznos ajándékot akarok. Ötletek?

4

Május elsején a Parlament-nél hány órakor kezd az a Forma 1-es parádé?

Megköszönném ha leírná valaki.

1

Április 23 és 24 munkaszüneti nap lesz?

A férjem ezt mondta, én meg nem találom sehol, hogy tényleg így lenne, és ha igen, miért.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!