Találatok a következő kifejezésre: Az ünnepségeken, fekete-fehérben kell (1 db)

Az ünnepségeken, amikor fekete-fehérben kell megjellenni, az honnan ered?

Legjobb válasz: Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel,táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Május 1 Angliában miért nem ünnep és munkaszünet, ha mindenhol máshol a világon az?

2

Május 1-jén a strand ingyen van?

1

Május 1. mindenki csak a majáliskora megy, vagy ugyanúgy kiszoktak mozdulni pl. parkokba, sétálgatni?

4

Győrben milyen étterem vagy nyitva? (menüs) Vagy gyorskajáló?

1

Fiúk! Adtatok májusfát? Lányok! Kaptatok májusfát?

Én nem kaptam, úgyhogy ma egész nap sírni fogok. :( Bár csúnya, kövér lányként nem is várhatok semmit.
17L

9

Ma május 1. jén mi van nyitva kecskeméten? (fagyizó, malom stb)

1

Május 1? Ti hogy viszonyultok hozzá?

Komcsi ünnep vagy "szép emlékek, gyerekkor" majális? Te hogy tekintesz az ünnepre? Érveket kérnék! Vagy csak nem törődsz vele (az ünnepel)?

2

Majus 1-jen tudtok rola hogy a Baton kornyeken valamelyik etterem nyutva lenne vagy legalabb egy fagyizo? Lemennenk a parommal Pl. Furedre, de ha semmi nincs akkor.

1

Ki hova megy majus 1 -en?

milyen programotok van .es kikkel??

8

Május 1-je (majális) más országokban is ugyanolyan ünnep mint Magyarországon?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!