Találatok a következő kifejezésre: Az ünnepségeken, fekete-fehérben kell (1 db)

Az ünnepségeken, amikor fekete-fehérben kell megjellenni, az honnan ered?

Legjobb válasz: Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel,táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szalagavatóra már "kinéztem" párnak egy lányt, hogy kérjem meg hogy legyen a partnerem?

A lánnyal úgy suli id?ben szoktam beszélgetni nem mindennap, de azért jópárszor.(sokszor a barátn?je/barátn?i miatt nem tudtam) De így nyáron még nem beszéltem vele. Úgy sem kezdhetem hogy: Szia, lennél a partnerem?..Nem tudom mit tegyek mással nem nagyon szeretnék, de ha sokáig várok akkor se járok jól.

3

Szüleim házassági évfordulójukra milyen ajándékkal készülhetnék? (20. évford. )

én18 vagyok és fiú ha ez számít

6

Diplomaosztóra, , csak" ajándékot szokás vinni, vagy virágot is?

3

Az gáz, ha ünnepekkor felvásárlom a zsebpénzemből az összes Nutellát ami a helyi boltban van?

Amikor anyáék hazaérnek a vásárlásból mindig Nutellát látnak a ház összes sarkában.még a karácsonyi csirkét is Nutellával eszem!Segítsetek hogy szokjak le a Nutella evésr?l?

7

Ez milyen ajándék?

Haverom ezt kapta érettségire:

5

Szüleimnek idén lesz a 20. házassági évfordulójuk. Mit adjak nekik? Ötlet?

Akár otthon elkészül?, de lehet vásárlásra is gondolni. Süti, tárgy......?

10

Hogy lehetne nagyon régi képeket szépen albumba tenni?

Nagymamámnak vannak nagyon régi fényképei, úgy 60 éves képek is, és szeretném neki albumba tenni az összeset.

6

Mi ez a szalagavató bálos hülyeség?

Magyarországon is úgy van, mint az amerikai filmekben, hogy a szalagavató bálra vinni kell magunkkal vkit? És mi van azokkal akinek nincsen párjuk? Azok nem mehetnek? :(

3

Mit graviroztassak a párom gyűrűjébe?

most leszünk 2évesek, létszi írjatok ötleteket. Meg akkor segíthetnétek, hogy mit vegyek neki a 30.szülinapjára..

4

Hol lehet találni mamámnak a halála évfordulójára verseket?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!