Találatok a következő kifejezésre: Az ünnepségeken, fekete-fehérben kell (1 db)

Az ünnepségeken, amikor fekete-fehérben kell megjellenni, az honnan ered?

Legjobb válasz: Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel,táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha az augusztus 20-i ünnepi tüzijátékról van szó, miért háborognak egyes emberek, hogy pénzkidobás?

Miért pénzkidobás,nem pénzkidobás,hanem kell,s?t ahogy haladunk az id?vel,egyre több kell,már kis kerti partykon is rendeljenek az emberek.

21

Te honnan nézed a tüzijátékot majd augusztus 20-án, honnan fogod élvezni?

Az exrém,hely a dunapart ugye,de távolról is lehet nézni/esetleg hol laksz,honnan mész oda a tüzijátékhoz?

7

Michael Jackson táncnapon (aug.29) hősök tere, az emberek hol tanulták a Jackson táncot? Volt már esetleg valaki?

kell tudnom valamit ha táncolni is szeretnék ott, és ha igen hova menjek tanulni?

12

Házassági évfordulóra milyen ajándékot?

Öcsémmel akarunk nekik venni valamit. Nem túl drága dolgot, szóval nem több ezer forintért. 1-2000-ért kb. Valami ötletek, mit szokás ilyenkor adni?

3

Van itt olyan? Aki ha úgy ünnepelnénk a halloweent mint amerikába hogy szinte úgy várná mint pl a karácsonyt

27

Szerintetek idén augusztus 20- án lesz tüzijáték Budapesten?

Ki szeretné,hogy legyen/Kiszerint legyen.

18

Megkeresztelik a gyerekeimet?

A férjem és a leend? keresztanya meg vannak keresztelve, én nem. Ez utóbbi akadálya lehet, hogy megkereszteltessem a gyerekeimet?

10

Tudtok olyan helyet Budapesten vagy annak 40 km-es vonzáskörzetében, ahol viszonylag kevés pénzből ki lehet hozni egy lagzit?

Kb 70-80 f? vendég lenne, ?k kényelmesen férjenek el, illetve a tánctérnek is kell majd hely. A vacsora 5000 ft/f? alatt legyen... Ja és az sem hátrány, ha be lehet vinni az italokat, sütiket :-)

2

Közeli ismerősöm kiköltözik külföldre! Mit adjak neki búcsúajándékot?

Havonta hazajön az édesanyjához majd!

3

Az augusztus 20. ünnepségek alatt Budapest melyik részeit zárják le a forgalom elől és mikortól?

A tervek szerint pont augusztus 20.-án reggel 6-kor fogunk áthaladni (M1-M3) Budapesten egy egész hosszú utat követ?en, és nem szeretnék nagy forgalmi dugóba keveredni. Nem tudom, hogy érdemesebb kerül?vel teljesen kikerülni, vagy áthaladni.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!