Találatok a következő kifejezésre: Az ünnepségeken, fekete-fehérben kell (1 db)

Az ünnepségeken, amikor fekete-fehérben kell megjellenni, az honnan ered?

Legjobb válasz: Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel,táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Holnap munkaszüneti nap? (ápr 28)

3

Mit vegyen a barátnőjének?

Sziasztok. Barátnőm és a fiúja most lesznek 1 évesek. A fiú hozzám fordult segítséggel de csak a szokásosakat tudtam ajánlani: parfüm, plüss, virág, csoki, ékszer. Kérlek ha van valami egyedi ötletetek írjatok köszi. :)

3

Április 30. Ausztriában is "pihenőnap"?

Mennyire jellemző az osztrákoknál az ünnepnapok előtti, utáni munkanap máskori ledolgozása, és szabadnapként töltése? Most konkrétan az április 30. érdekel.

2

4hónap múlva lesz az első házassági évfordulónk. Frappáns, hasznos ajándékot akarok. Ötletek?

4

Május elsején a Parlament-nél hány órakor kezd az a Forma 1-es parádé?

Megköszönném ha leírná valaki.

1

Április 23 és 24 munkaszüneti nap lesz?

A férjem ezt mondta, én meg nem találom sehol, hogy tényleg így lenne, és ha igen, miért.

2

Mit vegyünk keresztelőre?

Két hét múlva iker fiúkat keresztelünk a párommal, és halvány lila gőzünk sincs, hogy mit vegyünk ajándékba. A keresztelőruha alap, és mi biztosítjuk a tortát, valamint a virágot a templomba. A szülők azt mondják, hogy a legjobb az lenne, ha nem vennénk semmit, mert már annyi mindent vittünk nekik, de üres kézzel akkor sem mehetünk. Kihangsúlyozták, hogy aranyat ne vegyünk, de pénzt sem fogadnak el, inkább vegyünk valamit. A gond ott kezdődik, hogy ezeknek a gyerekeknek már mindenük megvan, mert eléggé tehetősek a nagyszülők. Etetőszék, babahordozó, járóka ilyesmi már mind kilőve. Most négy hónaposak a babák. Szeretnénk valami praktikus ajándékot venni, ami nem kerül csillagászati összegekbe? Van valakinek valami ötlete?

8

Ismeritek ezeket a kuponokat amiket ajándékba írnak a párok egymásnak? Miket lehet beleírni?

pl h lábmasszázsra kupon, vagy h ma én mosogatok stb. milyen ötlet van még? a barátomnak készíteném

4

Szerintetek ez hogy lesz? 30-a

A mai napon (szombaton) be kell mennünk iskolába, és anyukámnak is dolgozni. Hogy lesz az április 30-a? Nyitva lesznek az üzletek pl.: Orosházán? ha igen, akkor meddig? normál nyitvatartás szerint? Köszönöm a segítséget előre is!

2

Fordított nap. Milyen feladatokat adjunk az osztálytársainknak?

Az iskolánkban holnap lesz a fordított nap és a barátnőm meg én elvállaltuk, hogy megtartjuk az irodalom órát.
Szeretnénk egy igazán izgalmas és érdekes tanórát tartani...milyen feladatokat adhatnánk az osztálytársainknak?:)

(Bocsi ha rossz kategória >_<)

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!