Találatok a következő kifejezésre: Az ünnepségeken, fekete-fehérben (1 db)

Az ünnepségeken, amikor fekete-fehérben kell megjellenni, az honnan ered?

Legjobb válasz: Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel,táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.

Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Semmelweis nap (július 1) az egészségügyben dolgozók részére munkaszüneti nap?

2

Ajándékötlet? Többi lent.

Tudom, hogy már elegetek van az ilyen kérdésekből, de most tényleg nincs semmi ötletem. Szóval az van, hogy a 2 legjobb barátnőmmel táborozni megyünk. Megbeszéltük, hogy megajándékozzuk egymást. (Csak úgy) Megbeszéltük, hogy HÁZIKÉSZÍTÉSŰ legyen. Arra gondoltam, hogy képmontázst csinálok. Csak az a baj, hogy nem készültek közös képeink. Azért, mert mindhármunk telefonja olyan, hogy a képeket nem lehet a gépre feltölteni, éppen ezért kinyomtatni sem lehet. És egyikünknél sem szokott fényképező lenni. De nem szeretnék nyakláncot adni, vagy ilyeneket. Olyat szeretnék, amiről eszükbe fogok jutni, és egy kicsit értékesebb számukra. Ha tudtok ilyet lécci írjatok!!! Előre is köszi a válaszokat!! :)

4

S. O. S milyen verset írjak rá?

Holnap évzáró van a suliban és ma elmentem előhívatni egy képet amit odaadok az osztályfőnökömnek.Rajta van az egész osztály.De valamilyen verset szeretnék a hátuljára írni.Tudnátok írni pár verset amit ráírhatok?(ha lehet akkor ne legyen 5 sornál több)

1

Mivel lephetném meg a férjemet diplomaosztója alkalmából?

A férjem jövőhéten államvizsgázik, most szerezte a második diplomáját, amiért én rettentő büszke vagyok rá. :) Nyilván itt olyan dolgok már nem jöhetnek szóba, minthogy "dobjam meg egy tízessel", vagy legalábbis furán venné ki magát. :)
Szeretnék neki valami ajándékot venni és emellett tudatni vele, hogy mennyire büszke vagyok rá! Még is hogyan fejezhetném ezt ki?
Javarészt mindene megvan, nincs semmi, amire különösebben vágyna.

10

Kívánság lámpást lehet felengedni?

Hallottam, hogy állítólag már nem lehet őket felengedni. Jövőre lesz az esküvőnk, és nagyon szép lenne párat felengedni! :)

7

Névadó meghívóra keresek idézetet, de eddig csak keresztelőre találtam. Van olyan oldal, ahol kifejezetten névadóra vannak idézetek?

3

Írnátok zenéket nyugdíjas búcsuztatóra? Ezeken kívül?

Ihász Gábor-Múlnak a gyermekévek
Aradszki-Nem csak a 20 éveseké a világ
Zárai-Vámosi-Homokóra
Sécsi Pál-Egy szál harangvirág
Kovács kati-Mit remélsz
Kós János-Kislány a zongoránál
Máté Péter-Elmegyek
Zorán-20 év múlva

Ezeken kívűl írnátok?Akár ugyaezektől az előadóktól is lehet még

Segítséget előre is köszönöm.

1

Tudnátok ajánlani egy szép versikét, idézetet pedagógusnap alkalmából ovónéniknek?

1

Nyári tábort csinálunk 18-20 évesek számára. Milyen dekorációt ajánlotok?

Szeretnénk a tábort kicsit feldobni, ehhez kellene segítség! Gondoltunk lufikapu-t házilag, de leírás sehol.

6

Milyen idézetet írjak? Milyen idézet illene pedagógus napra?

egy aranyos kis könyv jelzőt készítek pedagógus nap alkalmából, és jól mutatna rajta kis idézet, rövid maximum két soros legyen!
ha többet is tudtok írjátok le nekem. előre is köszönöm!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!