Találatok a következő kifejezésre: Az úszás sport (10 db)

Nincs véletlenül valami olyan sport vagy gyakorlat, ami a tartást javítja? Az úszás jó? Azon kívül tudok még csinálni valamit? 14/L

Elég rossz a tartásom, de szeretném, ha ez változna. Mit tudnék tenni ellene?

Legjobb válasz: De van.Gerinctornának hívják.Nevezik még pilátesznek,callaneticsnek is. Fõleg homorítások és a has edzésérõl szólnak,mivel ezeknek az izmoknak a gyengesége,satnyasága,használaton kívülisége miatt alakul ki a rossz tartás,késõbb meg a durva gerinc problémák. A háziorvos beutalhat rá és szakértõ gyógytornász pár foglalkozás alatt megtanítja a mozdulatokat,utána otthon is csinálhatod. És az úszás is jó rá persze,ha van lóvéd heti 5 nap uszodába menni.

De van.Gerinctornának hívják.Nevezik még pilátesznek, callaneticsnek is. Fõleg homorítások és a has edzésérõl szólnak, mivel ezeknek az izmoknak a gyengesége, satnyasága, használaton kívülisége miatt alakul ki a rossz tartás, késõbb meg a durva gerinc problémák. A háziorvos beutalhat rá és szakértõ gyógytornász pár foglalkozás alatt megtanítja a mozdulatokat, utána otthon is csinálhatod. És az úszás is jó rá persze, ha van lóvéd heti 5 nap uszodába menni.

Az úszás jó sport arra, hogy fogyjak?

Szeretnék leadni kb. 15 kilót, most 76 kg vagyok, 63-65 kg szeretnék lenni, mint régen.

Legjobb válasz: SZia. En irtam az elsot is. Nekem a parom uszomester o mondta, hogy igy hatasos. Nem azt mondam, hogy csigakent usszal, hanem a sajat tempodban. AZ uszasban nem az a lenyeg, hogy hamar kimeruljel, hanem, hogy a sajat tempotban, minel tovabb bird. MOndjuk 1 nap uszol folyamatosan egy 200 m-ert. Utanna 400-at es igy tovabb. AZt akartam mondani, hogyha nekiallsz vadallat modjara uszni, vagyis elkezdesz gyorsan uszni, hogy hamar kifaradj nem er semmit. Minel tobb metert uszol folyamatos tempoban annal tobb kaloriat egetsz.

SZia. En irtam az elsot is. Nekem a parom uszomester o mondta, hogy igy hatasos. Nem azt mondam, hogy csigakent usszal, hanem a sajat tempodban. AZ uszasban nem az a lenyeg, hogy hamar kimeruljel, hanem, hogy a sajat tempotban, minel tovabb bird. MOndjuk 1 nap uszol folyamatosan egy 200 m-ert. Utanna 400-at es igy tovabb. AZt akartam mondani, hogyha nekiallsz vadallat modjara uszni, vagyis elkezdesz gyorsan uszni, hogy hamar kifaradj nem er semmit. Minel tobb metert uszol folyamatos tempoban annal tobb kaloriat egetsz.
SZia! A lenyeg az, hogyha fogyni szeretnel, barmennyit uszhatsz, de csak lassan, nyugodtan. Mert ha gyorsan es megeroltetoen uszol, akkor az izmaidat fejleszted, ami ugye a zsirparnak alatt van, igy meg jobban kihozza az alakodat. Ha zsirt szeretnel egetni, akkor lassan egyenletesen es sokat ussz. Ha lement a zsirparna , akkor johetnek az izmok :DD ( Amugy minden sportnal igy van) Jo uszast!!!!!
A kérdező hozzászólása: Én ezt nem értem. Ha viszont szépen lassan úszkálok, annak mi értelme van? Akkor nem fáradok ki, és akkor nem ér semmit az egész. Vagy hülyén gondolom? Jaj, nem tudom mit csináljak. Tényleg nem értem. :(
A kérdező hozzászólása: Aha! Mostmár értem! Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsodat!
Nem részben igaza van a válaszadónak. Az úszás amúgy nem az igazi. Nem indítja be kellõképp a termogenikus folyamatokat. Az aerob edzés égeti a legjobban a zsírt, ez tény. Az pedig nem úszás. És hogy miért kell lassan? Azért hogy ne legyen túlzott izommunka és a szervezeted a lassú sokáig tartó mozgás során lebontsa a zsírsejteket zsírsavakká, ketonokká stb...... Ez pedig csak meleg thermogenikus környezetben lehet.
Az utolsó válaszolónak van igaza. Igazán elgondolkodhatnál, hogy a hideg vízben a vérerek összehúzódnak, vérkeringés lassul, és zsírleadás sem lehetséges, mivel a hideg ellen, na mivel védekezik a szervezet? ... A zsírtartalék megóvásával, úgy van. Tehát ezzel zsírraktározásra készteted a testedet. Az úszás, mint mozgásforma élettani hatását tekintve sem túl elõnyös, talán csak a tüdõ kapacítására és a szívre van jó hatással, tehát egészséges ugyan, de mint zsírégetõ edzés nem hatásos. Egyszerûen azért, mert az izmaid oxigénhiánytól elõbb kifáradnak (elfáradsz, levegõért kapkodsz) mint hogy elég intenzíven meg tudnád dolgoztatni õket. Vagy jelentkezzen az, akinek volt már pl. izomláza úszástól!?
A kérdező hozzászólása: Hát ez érdekes. Akkor most mi van? Azthiszem marad a Bíró Ica torna, azt menni fog, de azért köszönöm a válaszokat!!!!
Hát nekem tuti kis izomlázaim szoktak lenni úszás után. Az alakformáló hatásai pedig közismertek, ússz nuygodtan. A hátúszás a gerincnek külön jó, a mellúszás pedig szintén olyan típusú úszás, amit sokáig tudsz csinálni kifulladás nélkül. és attól még, hogy nem kapkodsz levegõ után, igenis dolgoznak az izmaid. Gondolj egy jógaórára. Egy reumás csiga is gyorsabban mozog, mint a jógázó, mégis darabokban vagy másnap az izomláztól utána...

Terhesen legjobb sport az úszás! Ti szoktatok úszni?

Én rendszeresen nem úszok, de most voltunk wellness hétvégén és kipróbáltam. Rettentően jól esett és a hasamat egyáltalán nem bántotta, nem erőltette meg. Sajnálom, hogy nem úszhatok minden nap.

Legjobb válasz: Nekem hiányzik nagyon a mozgás, néha rámtör az úszhatnék, de van egy hülye félelmem a fertõzésektõl. Pedig sosem kaptam el semmit uszodából, most mégsem bírok ezen túllépni. Úgyhogy eddig csak egyszer úsztam. Biztos valami fóbia ez nálam. :(

Nekem hiányzik nagyon a mozgás, néha rámtör az úszhatnék, de van egy hülye félelmem a fertõzésektõl. Pedig sosem kaptam el semmit uszodából, most mégsem bírok ezen túllépni. Úgyhogy eddig csak egyszer úsztam. Biztos valami fóbia ez nálam. :(
A kérdező hozzászólása: Én is rettentõen aggódtam a fertõzéstõl, de szerintem csak azért, mert itt mindenki ezzel idegesíti a másikat. Õrülök, hogy végül mertem úszni és természetesen semmi fertõzést nem kaptam.
Nem sajnos. :( Idõm nincs rá. 1 mert dolgozok és négykor végzek a másik, hogy van egy kétévesem akit el kell látnom és én inkább õrá fordítom a maradék idõmet. A nagylányomnak most középfül gyulladása így hát sajnos neki kilõve most egy darabi az is, hogy közösen menjünk. De az a baj, ha közösen megyünk akkor én csak nem úgy úszok ahogy kellene. Na mind egy bonyolult. Én most kismama tornázok, meg kiadósan sétálok és jót tesz és nagyon jól is esik. Te tornázol kedves kérdezõ meg második válaszoló? Mennyi idõs terhesek vagytok? Én 17 hetes.
Én is nagyon szeretnék úszni de ugyanúgy mint ti, én is rettenetesen félek a fertõzésektõl. Fõleg, hogy már nem is egyszer kaptam el bõrbetegséget uszodában/strandon. Így nem merek belevágni :(
Nekem azt mondta az orvos és a védõnõ is, hogy az uszodát, medencéket kerüljem a fertõzések miatt. Csak nagyobb nyílt vizekbe (Balaton, tenger) menjek bele. De én azokba is csak addig merészkedtem, hogy 'ott' még pont ne érjen bele. Nem akartam összeszedni semmit, mai esetleg veszélybe sodorná a babát.
December elején szültem, így az egész nyarat végigúsztam. Tóparton van a nyaralónk, ott töltöttük majdnem az egész nyarat, ettõl nem féltem. Strandra, uszodába viszont nem mennék nem terhesen sem. Van rossz tapasztalatom, annyi elég volt.
Elsõ vagyok. Nekem is ez az érzésem, hogy tóban inkább úsznék, mint uszodában, de ahhoz meg hideg van. 24 hetes vagyok egyébként. Mire elég melegek lesznek a tavak, kint lesz a gyerek (június vége). :)


Szerintetek a futás vagy az úszás a jobb sport melyikre szavaztok?

Legjobb válasz: Mindkettõ nem lehet? Én inkább futni szoktam, úszni csak ritkábban, mert nincs kedvem egyedül menni:) 20l

Mindkettõ nem lehet? Én inkább futni szoktam, úszni csak ritkábban, mert nincs kedvem egyedül menni:) 20l
mindkettõ jó ha lazító sportot akarsz akkor inkább úszás de amelyiket jobban szereted

Van-e olyan sport, ami ugyanolyan jól megmozgat és mégis kíméli az ízületeket, gerincet, mint az úszás?

Sajnos nekem beteg a gerincem, és az ízületeim. (Bechterew kór)Eddig úsztam, de elköltöztünk, és nagyon messze van az uszoda, és max heti 1szer tudok majd menni.

Legjobb válasz: ja, és sajnos a futás nem megy, attól nagyon begyulladnak az ízületeim, és napkoig nem tudok talpra állni ugyanez történt tavaly síeléskor is(azt viszont úgy szeretem, hogy nem érdekelt :)

A kérdező hozzászólása: ja, és sajnos a futás nem megy, attól nagyon begyulladnak az ízületeim, és napkoig nem tudok talpra állni ugyanez történt tavaly síeléskor is(azt viszont úgy szeretem, hogy nem érdekelt :)
Szerintem a szobabicikli vagy az ellipszis tréner jó választás lenne.
Pilates torna. Youtube-on keress rá, találsz egy csomó programot:) Jó tornát!:)

Az úszás mennyire jó alakformáló és szírégető sport?

Legjobb válasz: annyira mint a többi.

annyira mint a többi.
Azért nem annyira, mint a többi, nem mindegy, hogy valaki sétál, fut, vagy úszik stb. Én úgy tudom, hogy az úszás a leghatékonyabb mozgások egyike, mert mindent jól átmozgat. Persze erre azért se lehet így válaszolni, mert nem mindegy, hogy kutyaúszásban evickélsz percenként 2 m-t, vagy versenyszerûen úszol. 21L
Nézz meg egy bálnát! :P
Alak: Szerintem fiuknak tok jo. Laza eros izomzatot kepez jo mellel, hattal, csukjaval. Lanyoknal a szeles hat meg a csukja nekem nem tetszik annyira. Zsiregetes: Valahol az eros seta es a futas kozott lehet.
az intenzitástó függ.. ha pillangózol az biztos a futás felett van kalóriaégetés szempontjából
Az uszas nagyon alakformalo sport foleg akkor ha az ember uszni is tud, ellenkezo esetben karos lehet az egeszsegre.Egy jo tanacs, toloszekereseknek nem ajalott
Kiegeszites az elozo megjegyzeshez: a paralizaltakt se vallakozzanak a La Manche csatorna atuszasara

Az úszás jó alakformáló sport? Hetente hányszor és mennyi időre célszer ellátogatni az uszodába?

:)

Legjobb válasz: Persze, csak ha túl sokat úszol akkor átalakulsz goldeená és csak vergõdni fogsz a földön

Persze, csak ha túl sokat úszol akkor átalakulsz goldeená és csak vergõdni fogsz a földön
Az úszás nagyon jó, de kérlek áruld el mit jelent nálad az alakformálás? Izomtömeg növelés? Szálkásítás? Micsoda? Amúgy a helyedbe olyan heti 3-4X járnék le annyi idõre, hogy a végére kellemesen kifáradjak
am. 15/L voltam (elõzõ)
én versenyszerûen úszom már 10. éve, de sokan mondják, hogy már túlzásba viszem.. de hát szeretem csinálni, de az mondjuk igaz, hogy másra nincs idõm.. én hetente 10X járok le: hétfõ, kedd, csütörtök péntek: reggel 2 óra, d.u. 3 óra (ebbõl 1 az kondi) szerda: d.u. 2 óra szombat: reggel 2 óra. :S nem kevés, de azért ez már túlzás egy hobbiúszónak :P :)
Én heti min 4x max 5x úszom 2órát :) 5.hónapja csinálom és sokat izmosodtam. 15/F
Ááá a mostani gyerekek nem pokémonoznak... ezek már íkszbokszon nõnek fel. :D
Nahát miket tudok ma meg. Holnap menõ leszek az unokahugaimnál. :-)
Nem menõ amúgy... én sokkal inkább lennék machamp :D akkor tudnék egyszerre bicepszezni és tricepszezni is :P
Na erre a goldeen-ra rá kellett keresnem. :-) Sokat segítene rajtam, ha átalakulnék. :-))))
Naaa! Még a fogaim is visszanõnek? :-)
És láttál te már cápát?
Láttál Te már bálnát?
Akkor figyelj rendesen a kajára is. Esetleg megdobhatod heti 2 lassú kocogással is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:) Elsõsorban szálkásítani szeretnék.
Tudtok olyan uszodát ahol olcsón lehet úszni?

Van olyan sport ami minden izmot erősít az úszáson kívűl?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a futás még, ami minden izmot átmozgat.

Én úgy tudom a futás még, ami minden izmot átmozgat.
box.
ugrókötél se kutya
A futás a felsõ testre nem jó, én hosszútáv futó voltam, így a lábam meg fenekem elég izmos lett tõle, de a felsõtestre mindenképp kell még mellé valami.
Spinning.

Veszélye sport a búvárúszás, pontosabban az egy levegővel minél messzebb úszás?

Arra lennék kíváncsi, hogy ha az a célom, hogy egy leveg?vel minél messzebb jussak a víz alatt, az okozhat-e fizikai károsodást. Csak akkor károsodik a szervezetem, ha elvesztem az eszméletemet? Mert ugyebár ez a sport arról is szól, hogy minél tovább ki tudjam tolni a fájdalomküszöbömet, ugyanakkor egyszer elveszíti az ember az eszméletét, ha akarja, ha nem, és ha az ember nem figyel a fájdalomra, akkor ezt hogyan érzi?

Legjobb válasz: bocsánat, csak megjelölöm a kérdést, engem is érdekelne. én van h (kisebb) medencét úszom át víz alatt és a végefelé van h nem túl kellemes érzés. nem tudom, ezzel ártok-e magamnak.

bocsánat, csak megjelölöm a kérdést, engem is érdekelne. én van h (kisebb) medencét úszom át víz alatt és a végefelé van h nem túl kellemes érzés. nem tudom, ezzel ártok-e magamnak.
Én úszó vagyok és szerintem nem veszélyes fõleg ha elõször medencében próbálkozol. Mi edzéseken 16-szor 50m-eket szoktunk úszni és simán kibírjuk úgy hogy fél perces pihenõnk van közöttük. Az a lényeg hogy próbáld magad megnyugtatni hogy minél alacsonyabb legyen a pulzusod és a víz alatt is maradj nyugodt. Érezni fogod azt ha már nem bírod és akkor feljöhetsz. Ez egyáltalán nem okoz fizikai károsodást.
Könnyûbúvár koromban (45 évvel ezelõtt :-) 3 percig simán bírtam levegõ nélkül és 2 x 16 m-et könnyedén úsztam - néha kicsit fájt a fejem utána. A fejfájás valószínüleg nem jó jel, az agyam nem kapott elég oxigént - ezért maradtam buta :-). Ezzel együtt jó játék, hiperventilláció, úszás, ha nem fáj a fejed, folytasd.
A gyors úszás azért gyors, mert a kezedet a levegõben mozgatod elõre. A levegõ ellenállása elhanyagolható a vízéhez képest.
Nem veszélyes sport tágul vele a tüdõd.De persze ha elfogyott a levegõd nmenj fel újért.Mert csak úgy fulladsz meg a ha nem "parancsolsz" a tüdõdnek.Én úszó vagyok és jövõre átirakozom búvár úszónak.
Ha már nagyon nem bírod levegõvel kicsit , de csak kicsit engedj ki és ezt addig a míg el nem fogy mondjuk 10mp-k özött:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!