Találatok a következő kifejezésre: Az újszülöttet hónapban (4 db)

Az újszülöttet minden hónapban vinni kell oltásra?

Legjobb válasz: Igen, az elsõ hónapokban mindenképp.

Igen, az elsõ hónapokban mindenképp.
Egyhónaposan csak súlymérésre kell vinni, aztán kettõ, három és négy hónaposan kap szurit. Ezek a kötelezõk, ezen kívül lehet még beadatni neki az Agyhártyagyulladás ellenit ami plusz két szuri. Utána csak tizenöt és tizennyolchónaposan fog kapni.
csak a 2-3-4 hónapban utána majd sokkal késöbb kap oltást.

15 hónapi szoptatás után visszagyarapítható-e az anyatej mennyisége? Megfelel egy újszülöttnek?

2 hete hagytam abba a fejést, anyatej leadást. Erre most szóltak, hogy a családban újszülöttnek szüksége lenne anyatejre. Jó az én tejem egy újszülöttnek? Gondolom az anyatej gyűjtőben az utóbbi időben nagyobb babáknak adták a tejemet. Visszaszaporítható még ilyenkor a mennyiség, ha már két hete leálltam és 15 hónapos a babám?

Legjobb válasz: A te tejed más összetételû, mint amire az újszülöttnek van szüksége. Szóval nem akarnám visszahozni (amúgy igen, megoldható)

A te tejed más összetételû, mint amire az újszülöttnek van szüksége. Szóval nem akarnám visszahozni (amúgy igen, megoldható)
3-as vagyok, ez lemaradt, egyébként lehetne szaporítani, de nem érdemes miatta.
A te tejed nem való újszülött babának. 2-essel annyiban egyetértek, hogy valóban megpróbálhatnál segíteni neki a tej fokozásában, beindításában. Kérhet az anyatejgyûjtõktõl, ha valami miatt nem szoptathat. Viszont abban, hogy "csak maga miatt teszi" semmi igazság nincs. WHO ajánlások alapján a szoptatást optimális esetben 2 éves korig vagy akár tovább ajánlott fent tartani.... (bocsi, ez nem volt kérdés)
Ha kevesebb is ugyanúgy tápláló, talán még jobban is. De attól még a te babádhoz igazítva táplál (kérdezz megy egy szoptatási tanácsadót akár) Egészen más az igénye egy újszülöttnek, mint egy 15 hónapos babának, egy 2 éves gyereknek....
Az anyai testben a vitaminok, nyomelemek a terhesség alatt raktározódnak. Ilyen a vas is. A szoptatással pedig elkezd kiürülni, és kb 6 hós korára már nincs megfelelö vitamin és ásványi anyag, nyomelem tartalma. ezért is mondják, hogy legkésöbb ekkor el kell kezdeni a hozzá táplálást. Innentöl kezdve aki szoptat az csak maga kedvére teszi, meg hogy kicsit tovább babázhasson, de táplálékot már nem ad a gyereknek. nekem amúgy ez egy kicsit úgy tünik, hogy te mint fejös tehénke adjál gyorsan az újszülötnek, nem, hogy inkább arra kértek volna meg, hogy menjél már el a családtaghoz és segíts neki beállítani a szoptatást, hogy neki is legyen teje. mert hogy talán ha ennyi ideig szoptattál, tudnál neki segíteni hatékonyabb szoptatásban. Elsö napokban akár mindennap többször mellre teszed neki, jó fogásokat megmutatod stb... és lehet menne az anyukának is.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan: A baba nyílt örökbefogadással kerül a családba. Elméletileg a héten "kell" születnie. Az anyatejgyûjtõkben (két városban adtam tejet) azt mondták, hogy vizsgálják a tej minõségét és nagyon jó minõségû a tejem. Amíg nagy mennyiségben termelõdik a tej, addig a tápláló tej termelõdik, majd ha csökken a mennyiség, akkor változik a minõsége. Mivel a kicsi lányom még rengeteget szopizik ezért gondoltam, hogy talán még jó a tej, ha nem is kizárólagosan egy újszülöttnek.
Szerintem is kérdezz rá egy tanácsadónál (mondd el, amit ide nekünk is leírtál a helyzetrõl), de én is úgy tippelem, hogy azt fogják mondani, inkább próbáljon meg az anyuka donor tejet beszerezni. Vagy ha van más kisbabás anyuka a családban, esetleg annál is kérdezzen rá, volna-e plusz tej. Illetve, ami ugyan nagyon ritka, de nem lehetetlen, próbálja meg õ maga szoptatni, ha érez rá késztetést..!

Nálatok az első 1-2 hónapban (újszülöttkor) menyi pelenka fogyott el egy hónap alatt?

nálunk több mint 300db és nem pocsékoltunk mer 3 piros pötty ki jött a bébimnek a popsiján.

Legjobb válasz: Nekünk 150 akkor is és most is (nyáron 1 éves). De õ volt olyan, hogy egy hétig sem kakilt, akkoriban átlag 3-5 naponta volt széklete.

Nekünk 150 akkor is és most is (nyáron 1 éves). De õ volt olyan, hogy egy hétig sem kakilt, akkoriban átlag 3-5 naponta volt széklete.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is így van csak a többiek mondták h ez egy kicsit sok amit mi elhasználunk de így már meg nyugodtam, ennyi amúgy is kel szerintem egy bébinek.
2 csomagot szoktam venni a kezdetektõl amiben 2x84 db van, ez egy hónapra elég nekünk, de mi ritkán kakilunk.
A lányom naponta többször is kakilt, és úgy kb 180-210 db pelus fogyott.
1-es méretbõl 2 cvsomaggal fogyott, ez olyan 150db. 2-3 óránként, minden evés elõtt vagy után érdemes ekkor még cserélni.
2csomag 1es pelusból. Kb. 160db.


Egy újszülöttnek ennyi elég az elsõ 3 hónapra?

10 db body

Legjobb válasz: Szerinem nem. A 10 body elég, viszont rugi több kell. Ha bukik, naponta 5* is át kell öltöztetni, szóval rugi is kell 8-10. Póló alá nem kell, arra van a body. A kezeslábas alatt nem tudom mit értesz, hisz az a rugi. Vagy az a hosszú ujjú? Én zokniból is vennék 5- öt legalább. Kesztyû nem kell nkki, ha ilyen meleg lesz.

Szerinem nem. A 10 body elég, viszont rugi több kell. Ha bukik, naponta 5* is át kell öltöztetni, szóval rugi is kell 8-10. Póló alá nem kell, arra van a body. A kezeslábas alatt nem tudom mit értesz, hisz az a rugi. Vagy az a hosszú ujjú? Én zokniból is vennék 5- öt legalább. Kesztyû nem kell nkki, ha ilyen meleg lesz.
3 sapka sok, elõke felesleges, rugi kevés.ujjatlan rugi csak akkor, ha nyári baba lesz. póló nem kell, mindig felcsúszik, csak body.
Mi gyakran használtunk elõkét, mert evés után nagyon sok tejet bukott vissza, így nem kellett mindig ruhát cserélni.
Nem ! Vagyis nekem nem lenne! Mert az én gyerekeim mindegyik vagy össze kakilta magát, vagy bukott így alapból ruha csere ! Nekünk most várom a 3. de egy db baba ruha sem maradt . 100 db babaruhája van
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! :) (A sapkákat úgy katuk, meg a kesztyût is.) Arra gondoltam, hogy abban a dögmelegben mindek rugi? (Igen, a kezeslábas alatt a hosszúujjú rugit értettem.) Gondoltam, 3 elég pizsinek. Ti mi alapján döntitek el, hogy bodyban vagy rugiban legyen a baba?
A kérdező hozzászólása: kaptuk* minek* Bocsi az elírásokért.
Nekem aprilisi a fiam, szinten kulfoldon elunk, hasonlo az idojaras nyaron.Rugit csak az elso 1-2 honapban hasznaltunk, utana tul meleg volt hozza, es maradt a body, majd az sem.Setahoz polot es rovidnacit adtam ra, mert szerintem szellosebb mint a body, otthon pedig tobbnyire csak pelus, esetleg egy polo. A bodykat legkozelebb szeptemberben hordta megint. Ha valoban 35-40 fokban szuletik a picur, akkor nem kell tobb rugi, inkabb polokat szerezz be tobbet. Nagyon melege lesz szegenynek, en naponta 3-4-szer is furdettem ilyenkor, mert az izzadsagtol kipirosodtak a hajlatok.A legkondi pedig nem janlott ilyen pici mellett, de ha hasznalod is nem jo tullepni az 5 fokos kinti-benti homerseklet kulonbseget.
Ha van mindenbõl valamenyi, az már jó. Úgy is kialakul majd, hogy mibõl mennyire lesz szükségetek. Akkor is be tudjátok szerezni.
A kérdező hozzászólása: A légkondi nyáron 33 fokon szokot menni a lakásban. Nem megy közvetlenül a babára, sem a babaszobába. Remélem így jó lesz :S Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!