Találatok a következő kifejezésre: Az újszülötteket a (114 db)

Milyen ruciban szokták hazavinni az ujszülöttet a korházbol?

Amugy május végén szülök elméletileg!

Legjobb válasz: Olyanban, amilyet visztek neki. Teljesen mindegy, hogy miben viszitek haza, a lényeg, hogy meg ne fázzon, de nagyon melege se legyen. De május végén már jó idõ szokott lenni, elég egy rugi is.

Olyanban, amilyet visztek neki. Teljesen mindegy, hogy miben viszitek haza, a lényeg, hogy meg ne fázzon, de nagyon melege se legyen. De május végén már jó idõ szokott lenni, elég egy rugi is.
Az tényleg mindegy, hogy miben viszed, de én az egy rugit kevésnek tartom. A babáknak mindig egy réteggel kell több ruha, mint amit mi felveszünk. Én arra a rugira mindenképpen tennék vagy egy pólyát, vagy nadrágot és kocsikabátot. A sapka is fontos, mert a fejecskéjük és a fülük könnyen megfázik.
Téli babát rétegesen jó meleg ruciba+ vastag pléd.A nyári babát egy body+ egy tippi, meg vékony takaró. A fején legyen sapi évszaktól függõen vék. v. vas.
Nekem jul közepén születik bébibogyó , és 1 rövidujjú body + rugi + kissapka + nyári autósulésbe is passzoló pólya lesz rajta. Ja és kiskesztyû , hogy ne vakarja szétaz arcocskáját

Szolnokon pólyában kell hazahozni az újszülöttet a kórházból?

Legjobb válasz: szia! Nem tudom nálatok mik a szokások, de Veszprémben, és Fehérváron is csak bébihordozóban engedik hogy hazahozd a babát. Van egy ismerõsöm, nem volt nekik bordozojuk és én az enyémet adtam neki oda, mert azt mondták neki hogy kérjen kölcsön valakitöl hogy hazajöhessenem! Kicsit abszurd dolognsk tartom hogy plusz költségekbe verik az embert, mikor van igy is elég kiadás, de ez van!

szia! Nem tudom nálatok mik a szokások, de Veszprémben, és Fehérváron is csak bébihordozóban engedik hogy hazahozd a babát. Van egy ismerõsöm, nem volt nekik bordozojuk és én az enyémet adtam neki oda, mert azt mondták neki hogy kérjen kölcsön valakitöl hogy hazajöhessenem! Kicsit abszurd dolognsk tartom hogy plusz költségekbe verik az embert, mikor van igy is elég kiadás, de ez van!
Szerintem abban viszed haza amiben akarod. Ha babakocsival viszed, mert közel laktok akkor tudod pólyában, de autóban kötelezõ a hordozó vagy a becsatolható mózes. OFF: a 2. válaszolót nem értem, miért plusz költség a hordozó?! Anélkül nem mehet autóban!! Ha nem autóval viszik haza, pedig biztos nem kötelezik rá.
Bocs az off-ért, de ki mondja meg, hogy te miben viszed haza a babádat? Szerintem a mai világban ez már választható! Mondjuk autós hordozóba pl. nem fogod tudni pólyában betenni, mert akkor semmit nem ér a biztonsági öv. Egy 3 hós baba anyukája
Hát próbálta volna nekem kikötni... Semmi köze hozzá. Felhívhatja a figyelmemet esetleg, hogy autóban kötelezõ a hordozó, avyg hasonló dolgot tehet, de hogy én megfogom a gyerekem és hazahozom, a mibe akarom, az meg biztos.
Nem így van, hogy abban viszed haza, amiben akarod!Még mindíg vannak kórházak, ahol kikötés a pólya.
Szia! Én a Hetényiben fogok szülni (remélem!) és már érdeklõdtem errõl is. Ha autóval mentek haza, akkor babahordozó, vagy becsatolható mózes. Ha közel laktok és gyalogoltok, akkor nem szólnak bele. De jobban szereti a babahordozót. Pólyátpedig nem is láttam egy üzletben sem, pedig sokáig nagyon tetszett a gondolat...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én több mint 3 éve szültem Szolnokokn a Hetényiben és akkor még csak pólyában adták ki az újszülötteket.

Mennyire fontos az újszülöttnek a fürdőkád aljába a nagy fekvő-fürdő szivacs fürdéskor, és milyen dolgokat kell még venni a babának?

Legjobb válasz: Biztos nem lehet nagyon fontos, mivel 6 hónapos a lányom és sosem volt még alatta semmi ilyen. Egyik kezemmel tartom, másikkal leöblítem szivacs nélkül. Amíg ilyen kicsi, nem koszos, bõven elég neki ennyi.

Biztos nem lehet nagyon fontos, mivel 6 hónapos a lányom és sosem volt még alatta semmi ilyen. Egyik kezemmel tartom, másikkal leöblítem szivacs nélkül. Amíg ilyen kicsi, nem koszos, bõven elég neki ennyi.
3 gyerekem van de egyiknél sem tettem a kiskád aljára semmit.
semennyire. a net telis-teli van kelengye listával, keress rá. de a védõnõdtõl is kapsz majd egyet a vége felé :)
Mi használtuk a szivacsot, de megmondom õszintén, azért használtam, mert nem voltam magamban biztos, hogy rendesen meg tudom tartani úgy, hogy ne csússzon ki a kezembõl.Segítségem nem volt, aki megmutassa hogyan is kell rendesen tartani a kádban, így nekem nagyon jól jött a szivacs.Viszont ha lett volna aki megmutatja hogyan is kell rendesen fognom, akkor nem biztos, hogy megvettük volna.
Három gyerekem van, egyiknél se használtam ilyesmit.
Én nem is tudom, miféle szivacsra gondolsz. A kiskádba semmi nem kell, fogd a kezeddel.
A kérdésed második felére össze írnál 1 listát hogy mi van meg vagy mi nincs? Így elég tág lenne a lista amit le lehetne írni.
Mi nem használtunk ilyen szivacsot (bár kaptunk de ki sem bontottuk), pedig császárral született a 4 kilós fiam, pár napig segített a férjem vagy anyósom fürdetni utána ment egyedül :)


Igaz, hogy célszerű pólyában tartani az újszülöttet a kiságyban (is)?

Mert különben csíp?ficamos lehet?

Legjobb válasz: A pólyát az ókorban azért kezdték el használni, hogy a gyerek ne ficeregjen, ne legyen gond vele. A csípõficam nem pólyán múlik.

A pólyát az ókorban azért kezdték el használni, hogy a gyerek ne ficeregjen, ne legyen gond vele. A csípõficam nem pólyán múlik.
Nem. A pólya csak akadályozza a mozgásban, azért volt divat évszázadokon/évezredeken keresztül, hogy ne zavarjon senkit a gyerek. A szülõk így zavartalanul tudtak dolgozni, a gazdagabbak szórakozni. A gyerek meg szenvedett közben, de ez akkor senkit nem érdekelt.
Nem attól lesz csipõficamos mert nincs pólyában. A pólya arra jó hogy te könnyebben meg tudd fogni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Anyukák! Akinek nehéz volt az újszülöttkor a babával és hírtelen érte a felismerés hogy ez 24 órás feladat az akar még kistesót vagy nem? Nálunk mostmár minden rendben, imádom a lányom de ugy érzem elég ez az egy baba.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.

4es vagyok.Még nagyon pici a babád, szerintem ne foglalkozz ezzel a témával:) Tedd félre, próbáld élvezni a napokat, ne görcsölj elõre a várható gondokon(pl nem mindenkinél nehéz a fogzás).Aztán majd jön minden magától, vagy elkezdesz vágyni még egy gyerekre, vagy nem, de még kori ezen agyalnod szerintem:)
Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.
Nekem még egy sincs, de már most tudom, hogy 24 órás feladat lesz, parázok is tõle, és már most tudom, hogy elég lesz egy baba is.
Szülés elõtt még én is úgy terveztem, hogy hamarosan jöhet a tesó.Na az élet bemosott, komplikált szülés, nulla tej, hiába fejtem, ittam a teákat stb. Tápszer, hasfájás hónapokig, nem alvás, én is vissza szerettem vna kapni az életemet, mindenkit csak a baba érdekelte, tõlem egy szót se kérdezett senki, depresszió, gyógyszeres kezelés, hozzátáplálás kezdetekor kapott a kicsi egy gyomorhurutot, aztán fogzás, minden fogzással láz... Igazából 8-9 hónapos korára fogadtam el azt, hogy anya vagyok és onnantól kezdtem el megtalálni benne az örömet és a szépséget. Testvér ügyben még most is a nem lesz felé hajlok, bár vannak már bennem ezzel ellentétes gondolatok is, szóval nem tudom. Leghamarabb négy-öt éves korában jöhet újra szóba a dolog. Most 15 hónapos...
Én sosem vágytam kis korkülönbségre, a lányom megszületése után ez (érthetõ módon) nem változott :-) Most 1 éves, ha 2 évesen beszokik bölcsibe visszamegyek dolgozni aztán fél-1 évvel késõbb abbahagyjuk a védekezést.
A kérdező hozzászólása: Hát igen valahogy igy érzek én is. Sokat vagyunk mi is egyedül férjem sokat dolgozik 12 órába. Születése után egy két héttel költöztünk mostani lakhelyünkre. Városból falura... Szóval elég depi egy hely nekünk is van kb 3 szomszédunk meg az erdõ és puszta. De nemsoka visszemegyünk szerencsére. Lehet ez is közrejátszott hogy azt érzem egy gyerekre vagyok beállitva.
Szia:) A kislányom 20 hónapos és imádom, csodálatos, okos, gyönyörû gyerek!!! De 100000 % , hogy több gyerekem nem lesz!!! 1 gyerekre vagyok kalibrálva és kész!Van ilyen is!:) Miért? Annyira féltem, annyira parázok már ha csak elköhinti magát, hogy szinte belebetegszem. A maximalizmusom vele kapcsolatban nem csökkent egy picit sem.A mai napig írom mikor , mit és mennyit eszik. Kínosan ügyelek rá minden tekintetben! ÁÁÁÁ nem is írom le, mert "beteges" ez a tökéletességre való törekvésem... Nekem senki segitségem nincs, de szó szerint a párom havonta jön haza a munkája miatt , olyan helyen lakunk, ahol rajtunk kivül még vagy 50 ember, mindenhez kocsi kell, boltba menni, orvoshoz...stb. Szóval nálam tényleg 0-24 óra van. Nem lennék képes még egyszer végigcsinálni , amit a kicsi lányommal, most pedig már õ is itt van, még nehezebb!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálok nem ezen agyalni de néha ez van sajna :)
mekkora most a babád? én is ezt éreztem, de ahogy múlt az idõ egyre könnyebb lett és mégis bevállaltunk egy babát.így 3év lett köztük.nem bántam meg mert most már egyre jobban elvannak együtt.
Szerintem szinte minden újdonsült anyukának nehéz az eleje, én is depresszió közeli hangulatban voltam az elsõ 3-4 hónapban. Tél is volt, egyedül is éreztem magam...aztán egyre jobb lett, viszont most 15 hónapos lesz a kislányom, és sokat mondom a férjemnek, h nem akarok több gyereket. Holott tudom, h szívem mélyén akarom, de a bezártságérzet, meg hogy havonta náthás-beteg, és sorolhatnám...nehéz. De reménykedem, h ha lesz tesó, jobb lesz mindkettõjüknek...legalábbis ezt hallom mindenkitõl.
A kérdező hozzászólása: Most 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt. Engem megviselt az éjszakai kelés a sok sok sìrás. Majd még jön a fogzás is azt se tudom az milyen lesz majd. Szóval igazábol azt nem tudom elképzelni hogy amikor õ már nagyobb és ugyan ugy kell vele foglalkozni neki is meglesznek a nyûgjei és akkor még egy pici baba is mellé. Szóval vele még elvagyunk de kettõvel? Hameg már mondjuk iskolás és már önálobb éjszaka alszik meg minden na akkor kezdeni mindent elölröl? Nemtudom ugy érzem nekem nem menne pedig 3 mat akartunk.
Mindig 2 gyereket terveztünk, de....megmaradunk egynel.Nehezen ment a szoptatas, hasfajos volt, kb. 2 evesen aludta at elöször az ejszakat.A hazassagunk is romokban volt az elsö evben.Kialvatlan voltam(en nem hagyhattam abba a munkamat, itthonrol is dolgozhattam).Szoval nehez volt.Most 27 honapos es tenyleg elvezzük vele az eletet, igy kerek ahogy van.Jövöre megy ovodaba, en vissza dolgozni.Valahogy en regen igy kepzeltem el a harmonikus eletet.
Nálam ez volt...még mielõtt megszületett megbeszéltük, hogy kb 1 éves lesz mikor jöhet majd a tesó.Na mikor 1 éves volt hallani sem akartam még tesóról, pedig akkor már lényegesen könnyebb volt minden mint az elején. Most mégis 37 hetes pocakos vagyok, jövõ hónapban szülök, 26 hónap lesz a fiúk között:)
A kérdező hozzászólása: Hát örülök hogy nem vagyok akkoe egyedül ilyen gondolatokkal.

Fűtetlen lakásba járt a védőnő látogatni az újszülöttet?

Ebben az országban hogy működik a gyerekek védelme??? Így? Fűtetlen szobában él az anyuka a párhetes újszülöttel,halálra ég egy csecsemő,mert kigyulladnak az izzó vezetékek,amik falon kívűl lógnak.Éhen hal egy kisgyerek mert nem adnak neki enni,és még sorolhatnám azokat a dolgokat,amiket el lehetett volna kerülni,ha az illetékes hatóságok idejében felfigyelnének az ilyen dolgokra.De nem figyelnek ezek szerint.Amikor viszont megtörténik a tragédia,akkor mossák kezeiket,a következő szöveggel:Rendszeresen látogattuk az anyukát,a családot,és mindent a legnagyobb rendben találtunk,a gyerekek koruknak megfelelő ellátásban részesülnek,a szülők részéről...látszik.

Legjobb válasz: Õszintén szólva most már én is megvagyok lepõdve,hogy mennyi gyerek tragédia történik.Ezeknek a szerencsétlen eseteknek valószínüleg van,volt elõzménye.Sajnos tényleg nem tesznek semmit,és azt sem hiszem,hogy nincs rá jogkörük.Én már azt sem értem,hogy egy fûtetlen házba egyáltalán hogyan lehet kiadni egy újszülöttet,vagy ha látta az a védõnõ/gyámügyis,hogy nincs fûtés,dúl a nyomor,miért nem intézkedett?Ugyanez vonatkozik a halálra égett gyerek esetére is.Ott is megelõzhetõ lett volna,ha egy olyan hivatalos személy kerül ki családlátogatásra,aki azonnal intézkedik.

Õszintén szólva most már én is megvagyok lepõdve, hogy mennyi gyerek tragédia történik.Ezeknek a szerencsétlen eseteknek valószínüleg van, volt elõzménye.Sajnos tényleg nem tesznek semmit, és azt sem hiszem, hogy nincs rá jogkörük.Én már azt sem értem, hogy egy fûtetlen házba egyáltalán hogyan lehet kiadni egy újszülöttet, vagy ha látta az a védõnõ/gyámügyis, hogy nincs fûtés, dúl a nyomor, miért nem intézkedett?Ugyanez vonatkozik a halálra égett gyerek esetére is.Ott is megelõzhetõ lett volna, ha egy olyan hivatalos személy kerül ki családlátogatásra, aki azonnal intézkedik.
Szörnyû dolgok vannak sajnos. De én ezeken már nem csodálkozom olyan hírek után, hogy az anyuka beteszi a fagyasztóba a csecsemõjét, ezután szül még egyet, de nem hogy nem veszik el tõle, még büntetést sem kap. Vagy, hogy az apuka agyonverte a kisfiát mert idézem " idegesítõen nézett" és ezért 5 évet kapott. Vagy, tegnap volt a híradóban hogy majdnem halálra verte az anya az egy hónapos babáját! Kíváncsi vagyok mennyit kap 5 évet? Nevetséges...És akkor még napestig lehetne sorolni, hogy mi történik kisbabákkal, kisgyerekekkel, büntetlenül. [email protected] az egész rendszer ahogy van...:(
Mi jóban voltunk a védõnénivel amikor kijárt.Sokat beszélgettünk, és õ maga mondta, hogy olyan nincs, hogy valaki nem tart igényt az ellenõrzésre.Ezt nem a család dönti el, hanem a törvény.Amennyiben egy védõnõ olyat tapasztal, hogy a család nem engedi be, vagy valami gyanús lesz neki a gyerek körül, akkor jelentenie kell a gyámhatóság felé, illetve a gyermekjóléti felé.Na, itt kezdõdik a gond.A gyámhatóság sok esetben nem lép semmit, illetve amikor végre megmozdul, már baj van.
Mivel hozzánk nem jár a védõnõ, (kb 2 hónapos korában volt utoljárra, most 9 hónapos), így HA lenne (de nincs) ilyen probléma, akkor sem fedezné fel, és ez az esetek 80%-nál így van, hiszen hány kérdésben olvasni, hogy cs*sznek kijárni. Igaz, mi rendesen 2 havonta megyünk, de akkor is. Fûtés: Aznap, mikor megy a védõnõ, jól befûtenek, így õ ilyen problémával nem találkozik. Az, hogy nem adnak enni a gyereknek, nem látszik 1 sima látogatás alkalmával. Én is teljesen el vagyok hûlve, hogy ilyen dolgok történnek, hiszen tényleg az lenne a dolguk, hogy ezeket megelõzzék, de nem teszik, sokat nem is érdekel sajnos. Mi az, hogy egy 4 hetes csecsemõt halálra ver az anyja? Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy ilyenek történnek. :( Nekem csak 1 kérdésem van: Minek védõnõ, ha nem tesz semmit?!
a védõnõ nem hatóság, lehet, be sem engedték, gyereket meg nem vitték havonta tanácsadásra
A védõnõ jelez a gyermekvédelmi szerveknek, onnan kezdve az õ jogkörük intézkedni.
Mivel nem voltak oda bejelentve, gondolom nem tartoztak egyik védõnõhöz sem :-(
Ezen az oldalon számtalanszor olvastam , hogy minek jön ki a védõnõ én lemondom ne járkáljon hozzám... Ha a normál körülmények között élõk is így várják /viszonyulnak a védõnõhöz szerintem a szegényebbek élbõl elküldik, nehogy elvegye tõle a gyereket. Szóval nehéz ezen átlátni. Talán a szomszédok többet láttak de szerintem sokak nem mernek szólni .....
De van hogy valaki nem tart igényt a védõnõre. Hivatalosan le lehet mondani a védõnõi szolgálatot.
Jaj öt évet írtam a baba verõ nõre? Jó ha 2 évet kap....:( Nagyon elkeserítõ, hogy mi folyik ebben az országban. (Elõzõ voltam)
9/11-es Én nekem lövésem nincs, hogy ti merre lakhattok, hogy egy védõnõi szolgálatot csak úgy le lehet mondani...A védõnõ hivatalból ellenõrzi a gyermek körülményeit/ellátottságát.Nem én találtam ki, a körzeti védõnõtõl tudom.Volt esete, hogy hetekig nem engedték be ellenõrzésre, és mivel nem tudott anyagot leadni, így jelenteni kellett a gyámügyre.A gyámügy is felszólitotta a családot, hogy szíveskedjenek a gyermeket orvosi/védõnõi vizsgálatnak alávetni, mert hivatalból feljelentik õket.

Divat még az újszülöttek és a csecsemők fülébe fülbevalót rakni?

én úgy vagyok vele hogy nem rkatok mert neki is ugyanúgy fáj mint nekünk csak még nemtudja elmondani,me szerintem amíg nagyon kicsi csak folyton beleakad.szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne a divattal foglalkozz,hanem,hogy nektek tetszik-e.Egyébként az ujszülötteknek még nem porcos a fülük,tehát még kevésbé fájdalmas a berakás mint késõbb. De egyébként is,nem nagy fájdalom ez,mert akkor ilyen alapon egyetlen oltásra sem vinnénk el,vagy nem engednénk meg egy vérvételt sem neki,mert az meg sokkal jobban fáj.Tehát szerintem ne ez legyen a mérvadó.Lehet kapni szebbnél szebb bébifülbevalókat,olyat kell választani,ami nem akad bele semmibe. Én a lányomnak akkor rakattam be,mikor hazajöttünk a kórházból.Soha semmi probléma nem volt vele. Üdv

Szia! Szerintem ne a divattal foglalkozz, hanem, hogy nektek tetszik-e.Egyébként az ujszülötteknek még nem porcos a fülük, tehát még kevésbé fájdalmas a berakás mint késõbb. De egyébként is, nem nagy fájdalom ez, mert akkor ilyen alapon egyetlen oltásra sem vinnénk el, vagy nem engednénk meg egy vérvételt sem neki, mert az meg sokkal jobban fáj.Tehát szerintem ne ez legyen a mérvadó.Lehet kapni szebbnél szebb bébifülbevalókat, olyat kell választani, ami nem akad bele semmibe. Én a lányomnak akkor rakattam be, mikor hazajöttünk a kórházból.Soha semmi probléma nem volt vele. Üdv
En hálás vagyok a szuleimnek hogy baba koromban kilyukaszttattak a fulem. Tizenevesen szerettem volna meg parat de a fajdalomtol valo felelem gyozott. Az a lany aki meg nem szereti a fulbevalot kiveszi a fulebol es szepen be fog noni a helye. Amugy az osszes "lany-babas" ismerosom par hetesen rakatott fulbevalot a gyerek fulebe.
Szia.A lányom 6 hetes volt mikor kilövettük a fülét.Meg se nyikkant szinte aludt.Mikor kilehetett venni a gyógy ülbevalót raktunk neki egy apró arany karikát, de soha nem nyúlt bele, és soha nem kapott bele.Észre sem vette hogy ott van.Teljesen hozzászokott, és most 2 éves mikor vetkõzik szépen vigyáz nehogy kirántsa.Én ajánlani tudom.Ez az én tapasztalatom.
A lányom születése után 3 nappal kapta meg a fülbevalóját. Nem fájt neki ez bisztos, hiszen átaludta az egészet.
Szia! Szerintem ha rakatni akarsz, mindenképp picike fülbevalót érdemes venni, olyat ami körbe záródik, nincs rajt semmi ami akadhatna, és a baba ujja ne férjen bele.Egyébként ritka az, hogy kiszakítja a fülébõl, én nem is hallottam még soha.És ha egészen kicsi korban rakják bele, természetesnek veszi, és nem piszkálja. És ha annak alapja lenne, hogy lenyelheti és megfulladhat benne, akkor tényleg igaz az is, hogy ez megtörténhet egy leszakadt gombbal, vagy patenttal, vagy bármilyen mindennapos használati dologgal.Én is butaságnak látom ezt a fajta aggódást.Figyelni kell a gyerekre minden korban. Mert akkor ilyen alapon soha nem szabad majd a kezébe sem adni semmit.
Mi most rakattunk a kisunokahúgom fülébe és semmi baja sincsen. Anno egy másik unokahúgom meg lenyelte a fülbevalót és semmi baja sem lett, mert kikakilta. Szeritnem azért függ a mérettõl is az a fülbevaló. Na meg elvileg nem érzed, h a füledbe van. Ha vakarja vagy piszkálja az azt jelenti, h ott valami nincsen rendben. Nekem akkor szokott viszketnia fülem, ha begyullad. Ha figyelsz a babára akkor látni fogod, h az a fülbevaló jó-e neki! Szóval nyugi!
Én rakattam neki 3-4 hetes korában. Igaz amikor mentem a védõnõhöz már a lábam is remegett, hogy mekkora hülye vagyok, hogy fájdfalmat okozok a gyereknek, de az lebegett a szemem elõtt, hogy késõbb lehet a fejemhez vágja, hogy mindenkinek van, neki miért nincs és egy nagyobb gyereket már nehéz rábírni egy fájdalmas lyukasztásra, ilyen picinek viszont 2 perc alatt elfelejti. Az én gyerekorvosom azt mondta, hogy annyira kevés az ideg még a fülcimpájukban pár hetes korban, hogy ilyenkor érdemes megcsináltatni. És nem is sírt annyira, mint a késõbbi oltásoknál. Most 5 hónapos, össze vissza forog, kúszik, soha nem akadt be sehová, persze nagyon jól záródó és pici fülbevalót vettünk.
vagyis hárommal elõttem na
kettõvel elõttem szólónak télleg igaza van.. nekem is volt fülbevalóm mégse haltam bele, sõt le sem nyeltem... nem kéne ennyire túlzásba vinni az aggódást... hiheteten hogy egynémely kismama mennyire steril...
Az elöznek. Míért nem lehet hagyni, hogy leírja mindenki a saját véleményét??????neked mie´rt kell így reaga´lnod???? Az emberi hülyeség ott kezdödik, mikor valaki úgy nyilvánul meg mint TE!!!!!! Egyébke´nt én is szerettem volna a babám füle´be fülbevalót.Meg is vettem.Az orvos nem lukasztotta ki, mert mondta, hogy fáj a babának, +nem tudni, hogy akar-e a lányom fülbevalót.Na százszónak is egy a ve´ge, itt Németorsza´gban nem raknak fülbevalót 5 éven aluli gyerek füle´be.Ráadásul hallottam már sajnos, hogy a baba igen is kiszakította a füle´böl.Szerettem volna neki otthon kilukasztatni nyáron mikor megyünk haza, de miután a lányom 4 hónapos, mindent húz, én sem merem. Szerintem ha akarsz rakatsz, de ha vársz vele sem döl össze a világ.Attól még gyönyörü kislány.
Az elõtem szólóból nenm gyengén árad az agresszió. Kellene kicsit meditálni. Na, leírom én is a SAJÁT véleményem. A fülbevaló akár nem kívánt akupunktúrás pontokat nyomhat, ami persze, nem halálos, de minek? Én úgy vagyok vele, majd, ha a babám kéri, akkor kap. A kerszetelõvel is így teszek, majd Õ eldönti.
Te úr isten, ekkora hülyeséget hogyan lehet leírni??? Leszakadhat a ruhájáról is egy gomb, vagy leeshet egy patent, és szegény gyerek úgy lelheti halálát, hogy abban fullad meg.Akkor ne is öltöztesd fel!!! Sõt, zárd be egy ketrecbe egy plédbe csavarva, és úgy nõjjön fel.Az emberi hülyeség határtalan.....
Én szerettem volna tetetni a babánk fülébe, de aztán olvastam egy orvos cikkét itt a neten, hogy milyen veszélyes, amikor a kicsik ezt kitépik, sõt ha netán le is nyelik, akár bele is halhatnak. Na, ezek után úgy döntöttem, ráér még, akár divat, akár nem!
Szerintem nem az a kérdés, hogy lehet e, hanem hogy van e értelme. Az én lányom másfél éves, de még sosem hallottam panaszkodni, hogy hiányzik neki a fülbevaló...

Ugye a szülés után nem cserélik el az újszülötteket?

úgy értem, ugye azonnal ráteszik a karszallagot a kezére?

Legjobb válasz: Persze, és neked is megmutatják, azonnal megjegyzed:) Hajnalban szültem, az esti szopizásra mikor hozták õket, már jól tippeltem, h az enyém sír:) Megismered, nyugi:)

Persze, és neked is megmutatják, azonnal megjegyzed:) Hajnalban szültem, az esti szopizásra mikor hozták õket, már jól tippeltem, h az enyém sír:) Megismered, nyugi:)
Igen, a karszalag azonnal rákerül...ennek ellenére, már az osztályon, szoptatás közben berontott a fõnõvér, ki akarta szedni a lányom a kezembõl, mondván, az nem is az én gyerekem! Miután finoman tisztáztuk, hogy baromságot beszél, kiderült, hogy a cetlit, amit a kisruháikra is raknak, másra tették...egy fiúra:S Úgyhogy nem sikerült elcserélni:) A saját babádat Te megismered!
Kiviszik a babát, lemossák, és azonnal szalag kerül rá, utánna átvizsgálják, pelus, ruha és beviszik neked, ha minden rendben van vele.... Nyugi, nem cserélik el. Nálunk lecsesztek két csajt, mert leszedték a szalagot, mert már megkapták a zárójelentést, és csak a hozzátartozókra vártak. Valahol igaza volt a korháznak. Én itthon szedtem le a szalagot. és megtartottam...:) 7 hónapos baba anyuja!
Egy gyerekorvos/csecsemõs akkor ott egyszerre egy babával foglalkozik! Ne aggódj nem cserélik el! Amúgy ilyen kérdést nem is láttam, így nem mondanám h mindennapos. amúgy meg pont ezért gyakorikérdések az oldal neve! Üdv. 7 hetes baba anyukája
Nálunk nem a szülõszobán tették rá a szalagot, hanem mosdatás után. Én nem láttam, de a férjem ott volt. 7hetes baba anyucija
uhh, én is ettõl féltem. ráteszik rögtön a szalagot, de én mondtam a páromnak, hogy egy percre se hagyja ott, mindenhova kövesse. tényleg biztos észrevennéd, ha elcserélnék
Persze, hogy még ott rögtön ráteszi, felesleges aggódni. Engem három órásan az elsõ szoptatásnál cseréltek el, és anyám azonnal tudta, hogy az a baba amit kapott nem az õ gyereke, és az az anyuka is rájött, akihez én kerültem. A nõvérek nem gyõztek bocsánatot kérni. Még ha el is cserélnék, amit nagyon kétlek, akkor is meg fogod ismerni, hogy az nem a te babád. Nem ide vágó téma, de a babák is tudják ám rögtön, hogy ki az anyukájuk. Nõvérem egy hónapja szült, és este elment zuhanyozni. A baba persze rögtön észrevette, hogy nincs az anyja a közelben és éktelen visításba kezdett. A szobában lévõ anyukák próbálták nyugtatni, de csak azért is sírt szegénykém. A nõvérem kiszólt a fürdõbõl, hogy mindjárt jövök aranyom! Erre elhallgatott a pici, felismerte az anyja hangját, és utána csak úgy tekingélt meg fülelt, hogy mikor jön már a cicitulajdonos. Szóval egy szó, mint száz: Ne aggódj!
Azonnal, a szemed elõtt ráteszik a karszalagot, még a szülõszobán. Ne félj, nem cserélik el!!!
Sajnos nekem is ez a félelmem, mint a kérdezõnek, bár lehet, hogy már-már megmosolyogtató. Csak mi van akkor, ha valaki pont ezzel szórakozik, hogy mikor nincs velem a baba, kicseréli a karszalagot? Annyi õrült ember van. Bízom abban, hogy megismerem majd a babát.
Ah, ezt is szinte minden nap megkérdezi valaki. Igen, még a szülõszobán ráteszik a karszalagot, mielõtt kivinnék mosdatni. Nyugi.
Az én babám volt csak szõke, a többi baba mind barna hajú volt, én biztos észre vettem volna:)
Nálunk a szülõszobán apa írta rá a baba teljes nevét a karszalagra, és ott rá is csatolták az orrunk elõtt, még pucéran, mielõtt bárhová kivitték volna mérni, mosdatni, öltöztetni. Egyébként is messzirõl megismertem a sajátjaimat.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok, most már megnyugodtam.
Nyugi. Nem fogják elcserélni. És az esetek 99%-ában meg is ismered a sajátod. Nekem erre van is egy esetem. A kórházban a vizit után bejött a csecsemõs nõvér, hogy mehetünk a babákért. Minden szobába egyszerre szóltak, szóval nagy tumultus volt a csecsemõk körül. Az én kisfiam mellett volt egy másik kisfiú, akit pont ugyan olyan ruhába öltöztettek, mint az én babámat. A másik anyuka elõbb ért oda és csak a ruhát nézte, így elkezdte kitolni az én babámat a terembõl. Rögtön megismertem, ahogy eltolta mellettem, hogy az az én fiam, nem az övé.
Én fióknak hívom :D Nálunk az van(Szhely)
Arra a "kocsira" gondolsz, ami végülis ágy, kb 15 cm peremmel? Nem tudom mi a pontos neve, de nálunk kenyereskocsinak hívták a csecsemõsök :s :D
Mi bevásárlókocsinak hivtuk:D Bp. Eza fém rácsos keretes.De volt akinek üvges volt, azt nem tudom..
Én csak zsúrkocsinak hívtam.
Újszülött kocsi és -kosár. Olyan helyen dolgoztam, ahol ezeket rendelték a kórházak, ez nálunk a hivatalos neve.
Mi simán kocsinak hívtuk, Debrecenben a Klinikán úgy tudom kiságynak hívják.
Kocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. :)
Határeset. Õk már lassan kergetni kezdik majd õket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!