Találatok a következő kifejezésre: Az újszülött külön (7 db)

Hol találok a neten olyan cikket ahol az újszülött babák gondozásáról írnak mindent? (újszülött kortól minden évet leírnak külön)

Ahol leírják,hogy mikor,hogy kell fürdetni őket,mikor kell enni adni és mit,mikortól lehet majd őket tanítani,meg ilyenek.

Legjobb válasz: http://mamioblog.wordpress.com/category/babagondozas/ nem tudom jó-e, nem néztem meg. Ne vegyél mindent készpénznek, ha valami drasztikusat ír, járj utána. Javaslom inkább egy könyv beszerzését, akár e-bookban is letöltve. Aztán jegyzetelj magadnak, mit, hogy akarsz csinálni.

http://mamioblog.wordpress.com/category/babagondozas/ nem tudom jó-e, nem néztem meg. Ne vegyél mindent készpénznek, ha valami drasztikusat ír, járj utána. Javaslom inkább egy könyv beszerzését, akár e-bookban is letöltve. Aztán jegyzetelj magadnak, mit, hogy akarsz csinálni.
Jobb oldalt vannak a különbözõ cikkek, ez pont a hasfájásról szól. Amúgy bele kukkantottam, jónak tûnik.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Akinek az újszülött babája külön szobában alszik azok hol szopiztatják és miben a babát? Értem itt hogy a szobában ülve egy fotelban, vagy fekve egy külön heverön.

Legjobb válasz: Mi most még csak egy 1,5szobás lakásban lakunk.Itt még velünk alszik majd a baba.De már készül a másik lakásunk,ott külön lesz.Sajnos heverö igysem fog beférni a szobájába ezért szerintem a nappaliban lesznek az etetések(ott lesz a kanapé a babaszob ajtaja mellett.Nekem anyukám azt tanácsolta h az elején pólyába etessek mert az jobban tartja a pici hátát.:)jó babavárást nektek!!:)36hkm

Mi most még csak egy 1, 5szobás lakásban lakunk.Itt még velünk alszik majd a baba.De már készül a másik lakásunk, ott külön lesz.Sajnos heverö igysem fog beférni a szobájába ezért szerintem a nappaliban lesznek az etetések(ott lesz a kanapé a babaszob ajtaja mellett.Nekem anyukám azt tanácsolta h az elején pólyába etessek mert az jobban tartja a pici hátát.:) jó babavárást nektek!!:) 36hkm
Öm, még egy dolog: a naggyal egy szobában aludna a kicsi is? Vagy rosszul olvasom?
Mėg nincs kész a szoba, de beteszünk egy kisebb kanapét. Ha úgy adódik, vele tudok aludni éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Mindkét gyerek külön szobában fog aludni.Elsõ babámnál nem volt probléma az éjszakai átjárással, mivel 2 hónaposan tápszeres lett, este 9 kor evett és reggelig nem kelt fel.A kérdést azért tettem fel hogy megint vegyünk egy külön ágyat a kicsi szobájába, amivel utánna nem tudunk mit kezdeni, vagy egy fotel elég lesz, ha sikeres lesz egyáltalán a szoptatás.Az elsõnél sajnos kevés ideig tartott.
Nálunk egy kanapé van berakva a szobájába, éjszaka fekve azon szoptatok. Az átjárkálást nem sokáig bírtam talpon így ott ragadtam, az elsõ ébredéstõl ott alszunk és szopizunk reggelig. A baj az, hogy megszokta hogy vele alszom és nem sokáig alszik a kiságyban. De így hangja sincs és mindenki nyugodtan tud aludni. Most nyolc hetes még mindig sûrûn szopik éjjel.
Épp most olvasom Csóka Szilvia: Korai kötõdés c. írását, nagyon tanulságos. Ha szeretnéd, szívesen elküldöm neked is.
A kérdező hozzászólása: Van egy 4 éves kisfiam õt születése óta külön szobában hagytam, én ott aludtam egy ágyon vele a szobában.Etetés után mindig visszatettem, hogy azt szokja meg.Nagyon jó alvó gyerek lett belõle, szoptatni sajnos csak 1 hónapig tudtam, nem volt tejem és neki is elég nehezen ment.Nem akarunk egy újabb ágyat venni, de most szeretném ha sikerülne a szoptatás, és ezért kértem ötleteket tõletek.
7 hetese koráig volt velünk utána külön szobában. Mi vettünk egy kényelmes fotelt, azt tettük be a szobájába és abban ülve etettem!
A gyerekszobábsn fotelban ülve. Ez olyan fotel, aminek ki lehet nyitni lábtartót, és hátra lehet dönteni a támláját, így szinte fotelágyként is használható, de sosem nyitottam ki. Sosem kellett a gyerekszobában aludnom, szoptatás/etetés után kijöttem a mi szobánkba. Nappal elõfordult az is, hogy a nappaliban ettek a gyerekek (tápszert is kaptak cumisüvegbõl).
Én átjártam hozzá, egy hónapig bírtam:D, akkor hintaszékben szoptattam. (Azután az elsõ ébredésnél jött hozzánk).
hát én kb két hónapos koráig a szobájában aludtam, a földön egy szivacson, akkor még nagyon sokat kellett hozzá kelni. Amióta éjjel már csak egyszer ébred, nem alszom vele, de nyitva van köztünk az ajtó. Így az apróbb nyöszörgésekre nem riadok fel, de a komolyabbakra már igen. Van a szobájában egy fotel, abban szoptatok mindig, nappal is éjjel is. Mindig ülve, nekem a fekve szoptatás nem jött be, nekem kényelmetlen volt.
Nem kizárt, hogy ezért is.

Az újszülött ruháit külön kell mosni? Vagy lehet a miénkkel együtt?

Legjobb válasz: Én a kicsi ruháit mindig külön mosom,mert neki még nagyon érzékeny a bõre.És folyékony babamosószert használok.Szerintem mosd külön.

Én a kicsi ruháit mindig külön mosom, mert neki még nagyon érzékeny a bõre.És folyékony babamosószert használok.Szerintem mosd külön.
Én is külön mosom, de hallottam már olyat aki nem, úgyhogy ahogy érzed, bár szerintem tényleg nem árt legalább az elsõ 3-4 hónapban külön mosni.
Szerintem is mosd külön és vagy egyátalán nem használj vagy ezt a sensitives öblitõvel öblitsd.
Én a kezdetektõl a miénkkel együtt mosom, és eddig még semmi baja nem volt tõle a kisfiamnak. (most 3, 5 hónapos) De sensitiv persil mosóport és sensitiv aloe verás öblítõt használok. Mondjuk bármilyen színû a babaruha, mindig a fehérekkel vagy max. a világos színû mosással teszem be a gépbe.
Én, ha lehet, külön mosom, mondjuk szerencsénk van, mert a hugoméktól jó sok ruhát kaptunk. Ha esetleg nem jön össze egy programnyi babaruha, akkor arra figyelj, hogy ne a fehérnemûtökkel mosd ki a ruháit.
Hivatalosan teljesen külön, de te döntöd el, mit csinálsz. Én külön kezelem, de mivel olyan kevés az õ ruhája, hogy hozzá szoktam tenni egy egy alvópólót, vagy pizsomát, és úgy mosok féladagot az õ mosószerével és öblítõjével. ( De zoknit, bugyit sosem tennék az õ ruhájájoz, vagy szennyesebb ruhát)
Külön, mindenképp.


Mi a véleményetek arról, hogy az újszülött babámnak és a 2 éves lányomnak külön szobája legyen?

2 hónap múlva szülök és van két gyerekszobánk. Eddig úgy gondolkoztam, hogy a hálóba viszem magammal, majd hogy a lányommal egy szobába rakom a picit. A kislányom állandóan beteg volt mostanában és az ? szobájában aludtam eddig. Az picivel is ott aludnék egy darabig, mert császáros leszek és nem akarok éjjel sétálgatni a szobák között. Most van még 2 hónap és akkor kialakítanánk az újszülött babánknak egy saját szobát. Szerintetek így jó lesz?

Legjobb válasz: mi is úgy terveztük, hogy mindenki külön, de ebbõl az lett hogy a párom a fiammal az egyikben, én meg a kicsivel a másikban. Sosem hittem volna hogy ez velem megeshet, de ez van, és mindenki nagyon szereti így. Azért lassan megpróbáljuk hogy mindenki a maga helyére kerüljön.

mi is úgy terveztük, hogy mindenki külön, de ebbõl az lett hogy a párom a fiammal az egyikben, én meg a kicsivel a másikban. Sosem hittem volna hogy ez velem megeshet, de ez van, és mindenki nagyon szereti így. Azért lassan megpróbáljuk hogy mindenki a maga helyére kerüljön.
szerintem igen! arról nem is beszélve, hogy ha egyik éjjel felkel, nem fogja felébreszteni a másikat :)
Nálunk 19 hónap a korkülönbség és õk is külön szobában vannak... Én is szerettem volna egy szobába rakni õket, de a kicsi most még elég sokszor felsír, így szerintem jobb ha külön vannak és nem zavarják egymást, aztán ha majd picit nagyobbak lesznek, akkor meglátjuk hogyan tovább... :)
Az elején a mieink is külön lesznek! A második még a pocakban van! Én is attól félek, hogy felébreszti majd a sírásával a nagyobbat. Ha õ is átalussza majd az éjszakát, mint a nagy, akkor majd egybe rakjuk õket.

Ki hogy tervezi (és miért), egy szobában fog aludni veletek az újszülött babátok vagy már a kezdetektől külön szobában?

Legjobb válasz: Szia, mi 36 hetesek vagyunk, és úgy tervezzük (rendeztük be szobát is), hogy külön alszik a saját kis szobájában és ágyikójában. Sajnos a hálóban már nem férne el egy kiságy, így lehetõség sincs más. Ha mégis igényli, gondolom én átjövök majd hozzá, bár mivel a két szoba ajtaja 1 lépésre van, mindent hallani fogok, amit mellette. remélem. Minden jót nektek!

Szia, mi 36 hetesek vagyunk, és úgy tervezzük (rendeztük be szobát is), hogy külön alszik a saját kis szobájában és ágyikójában. Sajnos a hálóban már nem férne el egy kiságy, így lehetõség sincs más. Ha mégis igényli, gondolom én átjövök majd hozzá, bár mivel a két szoba ajtaja 1 lépésre van, mindent hallani fogok, amit mellette. remélem. Minden jót nektek!
Mi úgy terveztük (azaz én) hogy egy szobában lesz velünk. Aztán nem bírt senki se aludni a másiktól (õ se tõlünk) és mivel nagyon ki voltam már készülve a kialvatlanságtól, ezért 2 hónaposan különköltöztettük:) Onnantól õ is jobban aludt mi meg nagyságrendekkel jobban. Azóta örülök neki h igy alakult, mert imádja a kiságyát sosincs vele baja, a kis szobáját is szereti:)
Szia! Mi külön szobában alszunk a kezdet-kezdetétõl, de az elsõ 5 hétben én is vele aludtam egy szobában, így legalább a párom is kialhatta magát (6 hétig egyébként is no sex), aztán már egyedül mertem hagyni és visszaköltöztem a saját szobánkba. Nekünk nem volt légzésfigyelõnk.
30 hetes vagyok és úgy tervezzük, hogy a saját szobájában lesz velem pár hétig. Aztán mikor egyedül merem hagyni légzésfigyelõvel, akkor külön. 2m-re van a hálószobánk, tehát nagyon messzire nem kell õt vinnem majd.
Csak én alszok majd vele egy szobában, és szépen lassan, ahogy egyre kevesebbet kel fel éjjel úgy vándorlok vissza a párom mellé aludni.
Mi egy szobában leszünk, de ennek az is az oka, hogy kicsi nagyon a lakás, ugyhogy nem tudunk neki külön szobát kialakitani. :( Már elöre aggódom, hogy mi lesz, ha nagyobb lesz...remélem addigra helyre jön ez a hülye világ. :(
Mindenképpen egy szobába. legalább 6 hónapos koráig. én félteném, hogy külön legyen. és szerintem kell még az elején, hogy érezze az anya közelségét.
mi úgy csináltuk, ahogy elterveztük, és mondhatom bátran, h nálunk bevált. egy szobában aludtunk a gyerekkel 7 hónapos koráig. de nem egy ágyban! külön ágya volt, még csak nem is a mi ágyunk mellé tolva. ritkán aludt velünk kisbaba korában is, mindig igyekeztünk a saját ágyában altatni, nehogy késõbb megbánjuk, de persze volt, h nálunk kötött ki. szvsz, ha van légzésfigyelõd (nekünk volt), akkor bátran alhat a saját ágyában (másfél éves koráig használtuk kb.).
Szia.Biztos hogy egy szobában, mivel egyenlõre hely sem lenne másképp.Amúgy én ha lenne lehetõség, akkor legkésõbb egy éves kora után biztos külön szobában altatnám, de erre helyhiány miatt nincs lehetõség.
Nálunk sajnos a lakás másik végében van a gyerekszoba, így az elején még velünk lesz.
Nálunk fel sem merült, hogy ne velünk legyen. Apuka is ragaszkodik hozzá. Õ allergiás, én asztmás és hipertóniás vagyok. Ki tudja a pici mit fog tõlünk örökölni, és sokkal nyugodtabbak leszünk, ha velünk lesz. Aztán, ha minden jól megy, akkor 6 hónapos kora körül átszoktatjuk a saját szobájába, természetesen légzésfigyelõ és babaõr társaságában. :)

Hogyan "tároljam" az elhasznált pelenkákat? Nem lehet érezni a szagokat ha sima szemetesbe rakom esetleg külön zsákolom mindegyiket? ! Hány darab pelenkát használ el 1 nap allat 1 ujszülött baba?

Nem akarnék drága pelenkatarto vödröt venni(inkább más "hasznosabb "dologra költeném ha jo a másik),menyi pelenkát vegyek elöször a babának?Pempörs vagy libero a jobb nálunk ezek szoktak akciosak lenni,a korházba liberot kértek hogy vigyek (de mért?)ithonra azt venném amit jobban ajánlotok gondolom utánna kitapasztalom melyik jo!?

Legjobb válasz: Mi egy külön szemetes vödröt használunk erre a célra, ami közvetlenül a pelenkázó szekrény mellett van. Napi 7-8 pelust elhasználunk, így naponta ürítjük a szemetest. Elõször Pampers-t vettünk, de most áttértünk a Huggiesra, mert olcsóbb és eddig bevált. Egy 3 hetes kisfiú anyukája

Mi egy külön szemetes vödröt használunk erre a célra, ami közvetlenül a pelenkázó szekrény mellett van. Napi 7-8 pelust elhasználunk, így naponta ürítjük a szemetest. Elõször Pampers-t vettünk, de most áttértünk a Huggiesra, mert olcsóbb és eddig bevált. Egy 3 hetes kisfiú anyukája
Mi egy pedálos-fedeles kukát vettünk. Ez közvetlenül a pelenkázó mellé van téve. Amennyi idõ alatt bele lehet dobni a pelust, nem jön ki a büdös. Mi is naponta ürítjük. Nekünk is a Huggies vált be, olcsó és jó. Próbáltuk a Pempörst :-), de mindig kipisilt belõle, a Libero meg akkora csomag, hogy alig tudott benne mozogni, és ebben a melegben még bele is pált a feneke. Szerintem érdemes egybõl 2-es méretû pelenkát venni, és ha esetleg szükséges venni 1-eset, mert én vettem a lnyomnak 1-eset, de már a születésekor automatikusan kinõtte :-(, és úgy kellett a párpmat elzavarni nagyobbért. A 2-es méret általában jó már a 3, 5 kilós gyerekre, és általában olcsóbbra is jön ki, mint a kisebb méret :-)
Szia.Tökéletesen megfelel más rendes házi kuka is a pelusnak.Valóban a pedálos jobb.Pelenkából a Huggest mi is nagyon szeretjük de ne vásárolj be belõle.Vegyél egy kis csomagot a 2-es méretbõl ha azt kérték akkor liberót.Aztán a kórházban majd úgy is kapsz mindenféle termék mintát amit ki tudsz ott rögtön próbálni és eldöntheted hogy melyik a szimpi.Azért mondom hogy keveset vegyél mert én a fiammal úgy jártam hogy a 4és fél kilójával még a kettesbe se fért bele.

Újszülött babának ha van külön szobája, akkor hogy oldjam meg az éjszakai szoptatást?

Jobb,ha egy szobában alszunk,vagy szoptassam az ö szobájában,utána vissza az ágyamba?

Legjobb válasz: én a nappalibõl bevittem a gyerekszobába az egyik fotelt, amiben szinte feküdni lehet. szoptatás után pedig visszabújok apához a saját hálónkba. a két szoba egymás mellett van, és kis szobák, szóval nekünk ez így a legkényelmesebb. 4 hetes kislány anyukája

én a nappalibõl bevittem a gyerekszobába az egyik fotelt, amiben szinte feküdni lehet. szoptatás után pedig visszabújok apához a saját hálónkba. a két szoba egymás mellett van, és kis szobák, szóval nekünk ez így a legkényelmesebb. 4 hetes kislány anyukája
Nekünk is volt külön szobája de 2 hónapos koráig a mi szobánkba aludt, nálunk nem voltak éjszakai evések de megnyugtatott hogy ott van. De ha külön akarod akkor szerezz be egy kényelmes fotelt v széket szopiztatni amiben el tudsz nyújtózni mert sokat fogsz benne ücsörögni. Sok sikert.
Én mindhárom gyerekem születésekor úgy kezdtem, hogy bevittünk nekem egy ágyat a szobájukba, és amikor már nem ébredtek fel éjszaka akkor hoztuk ki.Nagyon hamar átaludták az éjszakát, az elsõ 3 hósan, a második(nagyon hasfájós baba volt)Õ 4 hósan, a kicsi 6 hetesen.Így Õk rögtön a szobájukba szoktak, én meg ott aludtam ahol kedvem volt.Ha fáradt voltam nagyon jó volt, hogy nem kellett mászkálni, csak kivenni az ágyikóból szopizni.
mi vettunk egy fotelagyat direkt erre. nem volt drága, és késõbb is fogjuk tudni használni, és ugy gondoltuk, hogy alapbol osszecsukva lesz, de kenyelmesebb, hogy mindig nyitva van egyenlore
Mi a kezdetektõl külön alszunk a kicsinktõl. Panelban lakunk, minden pisszenését mindig meghallottam a szomszéd szobából. A bukás miatt én is aggódtam, egyszer fordult elõ hogy bukott a kiságyban, de elkezdett köhögni és kiköhögte. Ezután már nem aggódtam, láttam, hogy milyen erõs életösztöne van és meg tud birkózni ezekkel a dolgokkal is. Azóta mondjuk ha együtt alszunk (pl. nagyszülõi házban), alig tudok aludni, mert minden pisszenésére felébredek :D. A szobájában van egy kinyitható kanapé, bent megszoptattam, lefektettem és visszabújtam aludni a saját ágyamba.
Nekem is elsõ perctõl a saját szobájában alszik. Én mikor még felkellt enni hajnalban akkor az õ szobájában etettem meg a kanapén. Így a párom is tudot aludni és babuci is szépen visszaaludt evés után és tettem is vissza a kiságyába.
Mindenképp aludjon veletek egy szobában legalább az elsõ 6 hétben! A pici babák hajlamosak álmukban is bukizni, jobb, ha ilyenkor mellettük van az anyukájuk, nehogy baj legyen. A te szempontodból is sokkal egyszerûbb, ha nem kell ágyból ki, papucsot fel, másik szobába be, stb. Mi az ágyunk mellé tettük a babáét, így könnyen és hamar ki tudtam kapni, mikor sírdogálni kezdett.
A mi kisbabánk az elsõ naptól kezdve külön szobában alszik, és Én átmentem mindig szoptatni, és mikor visszaaludt, visszatettem az ágyába, és Én is visszamentem az Én helyemre. Eleinte fárasztó volt, de megszoktam. Fõleg, mióta átalussza az éjszakát, azóta még jobb, még több elõnyét érzem a külön szobának miatta is, és miattunk is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!