Találatok a következő kifejezésre: Az újszülött az anyukája nem (2 db)

Az újszülött kiscicát az anyukája nem gondozza. Fel szeretném nevelni. Hogyan gondoskodjam róla?

Van már cumisüveg, cicatej. Milyen s?r?n adjak Neki enni, és mennyit?Milyen id?közönként pisiltessem meg. Ha ügyesen gondoskodom róla van esélye a túlélesre?

Legjobb válasz: Nagyon fontos, hogy melegen tartsd, bugyoláld be puha rongyokba. Etetni legalább négyszer kell naponta, de a nagyon picik úgyis sírnak, ha éhesek.Akkor adj neki cumisüvegbõl langyos cicatejet, akár éjjel is, amennyit megiszik és utána meleg, nedves vattával dörzsöld a pociját, hogy meginduljon az emésztés, ez fontos! (Bár amíg csak tejet kapnak, addig még nem nagyon kakilnak) Kb. 4-5 hetesen már lehet adni neki junior tasakos tápot, szeretni fogja! Ilyenkor már lehet szobatisztaságra szoktatni, evés után egyszerûen rá kell tenni az alomra, mikor úgy látszik, hogy keresgél. Pár nap alatt megtanulja, addig persze még elõfordulhatnak balesetek. Legyenek körülötte játékok, és sokat foglalkozz vele, beszélj hozzá, simogasd. 8-9 hetesen már meg kell kapnia az elsõ oltásokat, akár kinti, akár benti cica lesz. Én 4 hetes cicát neveltem így fel, nem volt semmi baj, biztos neked is sikerülni fog. Egyébként több macskás honlapon találsz erre vonatkozó cikkeket!

Nagyon fontos, hogy melegen tartsd, bugyoláld be puha rongyokba. Etetni legalább négyszer kell naponta, de a nagyon picik úgyis sírnak, ha éhesek.Akkor adj neki cumisüvegbõl langyos cicatejet, akár éjjel is, amennyit megiszik és utána meleg, nedves vattával dörzsöld a pociját, hogy meginduljon az emésztés, ez fontos! (Bár amíg csak tejet kapnak, addig még nem nagyon kakilnak) Kb. 4-5 hetesen már lehet adni neki junior tasakos tápot, szeretni fogja! Ilyenkor már lehet szobatisztaságra szoktatni, evés után egyszerûen rá kell tenni az alomra, mikor úgy látszik, hogy keresgél. Pár nap alatt megtanulja, addig persze még elõfordulhatnak balesetek. Legyenek körülötte játékok, és sokat foglalkozz vele, beszélj hozzá, simogasd. 8-9 hetesen már meg kell kapnia az elsõ oltásokat, akár kinti, akár benti cica lesz. Én 4 hetes cicát neveltem így fel, nem volt semmi baj, biztos neked is sikerülni fog. Egyébként több macskás honlapon találsz erre vonatkozó cikkeket!
Persze, hogy van eselye a tulelesre! Mi negy kiscicat neveltunk fel igy, mert az anyjukat elutotte egy auto. Az egyik meg most is megvan, 15 eves:) Ugy emlekszem mi reggel es este adtunk nekik tejcsit, es annyit, amennyit inni akartak. Sztem nem tudja tulenni magat, ha viszont nagyon nem akar enni vidd el allatorvoshoz! Azt tudod, hogy kell pisiltetni? A legjobb, ha bele tudod tenni fube, hogy ott maszkaljon, bar ahhoz meg nagyon kicsi. De egy kis vattaval is meg lehet csiklandozni a 'pisilojet', es utana mar magatol jon az inger neki. Elovettem a macskas konyvem, es az azt irja, hogy ketorankent kell etetni, ezenkivul melegen es tisztan tartani a cicat. Es allatorvos tanacsat is ki lehet kerni. Sok szerencset!
Az én cicám is otthagyta a kölykeit, de sajnos én már késõre kaptam jó tanácsot.Nekem azt mondta az állatorvos, hogy szûk helyre össze kell zárni az anyát és a kicsiket.Pl.egy dobozban, és elõbb utóbb lefekszik az anyjuk és tudnak szopni a kicsik.Szerintem próbáld meg.Sok sikert!!!
Az én cicámnak is elpusztult az anyja pár héttel a szülés után.4 kiscica született.Picik és éhesek voltak.Én is tanácstalan voltam.Sajnos a 3 testvér elpusztult, de a legnagyobb Grefi életben maradt.Fura ötlet volt, de az életét mentettem meg vele.Akkor ott és azonnal dönteni kellett, hogy mivel etessem meg?más nem volt otthon, csak fülcseppes mûanyag doboz.Ebbe tettem tejet.Nem volt egyszerû az etetése, sõt kihívás volt.De nagyon ügyesen megtanulta, hogy idõvel egyedül is tudta már szívni a tejet belõle.Rengeteget törõdtem vele, szinte az anyja voltam.Velem aludt és mindenhova magammal vittem. Én csak ezt a tanácsot tudom adni.De én imádom és õ is engem.Ma már elmúlt két éves és rettenetesen kötõdünk egymáshoz.Megmentettem õt és ezért mindig hálás lesz nekem.Én pedig neki, mert egy olyan kis állatot kaptam, amilyet soha nem gondoltam volna.

Túlsúlyos az újszülött 3, 5 hetes babám, de nem kóros, hogyan akadályozhatnám meg, hogy túlegye magát? 6 kilós bébi anyukája

A doki szerint nem vészes az ügy, de állandóan túleszi magát, a felesleget visszabukja, ha meg kevesebbet adok neki addig sír, amíg nem csócsálhatja további 10-10 percig a melleimet. Nálunk egy szoptatás fél óra, mindkét cicit megkapja .Egy kevés neki, kettő meg sok. Esténként pedig 5 órától este 9ig csak sírdogál, nem kólikás , és csak a cicit akarja. Tegnap egy órán át lógott a mellemen, más nem nyugtatta meg. De így meg nagyon leterheli a gyomrát szerintem. Mit tehetnék, hasonszőrű anyukák?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki,hogy egy egészséges baba tudja mennyire,és mire van szüksége.ne akard a pár hetes babától megvonni,nem fog elhízni fejlõdésben van,lehet most jobban éhes,pár hét múlva lehet kevesebbet eszik.Egy kisbaba hogy lehetne túlsúlyos?? érdekes gyerekorvosod van

Nekem azt mondta a doki, hogy egy egészséges baba tudja mennyire, és mire van szüksége.ne akard a pár hetes babától megvonni, nem fog elhízni fejlõdésben van, lehet most jobban éhes, pár hét múlva lehet kevesebbet eszik.Egy kisbaba hogy lehetne túlsúlyos?? érdekes gyerekorvosod van
Szerintem ne aggódj ezen, kisfiam 3300grammal született, a kórházban lefogyott 200grammot, mert az idióta csecsemõsök nem adtak neki enni, mikor én is kértem, ugyanis nem tudott szopizni, szinte tejem sem volt.Haza mentünk a kórházból, és nagyon nehezen gyarapodott, mire 1 hónapos lett mégis hízott több mint 1 kilót.Az orvos azt mondta, hogy nagyon jó, hogy gyarapszik, mire 2 hónapos lett megint 1 kilóval több lett, és ezután már csak fél kilókat hízott.
Kicsit irigykedem.. az én lányom 4 hónapos és 5200 g. 2 hónap alatt fél kilót hizott csak, elõtte nem volt gond. Amúgy szerintem ne aggódj, eleinte jobban híznak, aztán majd ahogy elkezd mozogni lelassul a súlyfejlõdés.
Nekem is gyorsan gyarapodott a kisfiam. Részeredményeket most nem írok de 6 hósan 10kg volt. Mivel csak anyatejes volt így a doki is azt mondta, hogy nem baj, nem kell csökkenteni az adagját. Amit kíván kapja meg. Most 15 hós múlt 11 kg teljesen átlagos gyerkõc. Tapasztalatom szerint majd ha elkezded hozzátáplálni visszaesik ez a gyarapodás és hozzánõ a súlyához. Ja 3240g és 53cm-el született.
De, ha az orvos aggódik, akkor miért nem küld el kivizsgálásra? Hormon, endokrinológia, gasztro vagy fene tudja. Minket ilyen súllyal azonnal elküldött.
Túlsúlyos baba??? Ugyan! Az én fiam is 1-1 kg-mot hízott az elsõ 2 hónapban, aztán szépen lecsökkent. Most meg már azért "rágom a körmöm", hogy vajon eleget hízott-e! A mi orvosunk azt mondta, hogy nincs olyan, hogy anyatejes baba túlsúlyos legyen. Adj neki, amennyit kér, amennyit igényel. Ez neked is jó, mert így serkented a tejtermelést, és sokáig lesz tejed. És egyértelmûen a babának is. Majd eltelik 1-2 hónap, és nem gyaparszik ilyen nagy ütemben. Esetleg próbálj neki cumit adni 2 etetés között. Egyébként az én nõvérem az elsõ 2 gyerekét alig tudta szoptatni pár hónapig, mert nem igény szerint etette õket, hanem idõre. A harmadik babájánál már igény szerint etette, és volt is teje közel 2 évig! Ne nézd az idõt, csak a pici igényeit!
Egy baba annyit eszik amennyit a szervezete igényel.Ha többet enne azt kihányja.Tehát a 3, 5 hetes babád nem lehet kövér.Jó egy hülye felfogású gyermekorvosod van.Hozd el tõle a gyereket de sürgõse.Csak nem valami "trendi most gebének lenni "doktornõ? Figyelj az én nagyobbik lányom 3, 25 kg-val született.Olyan kis zabagép volt , hogy 4 hónapos korára 10, 08 kg volt.Most 19 éves és még rosszindulattal sem nevezhetõ ducinak.
Mennyivel született? Egyébként amit leírtál, hogy hogyan eszik, az teljesen normális! Mikor megszületett a fiam, nekem azt mondták, hogy kb. fél óra kell, hogy teleegye magát, persze ez függ a babától is, mert van amelyik még nem tudja úgy szívni és akkor több idõ. 2-3 hetes korában simán elcicizett 1-1, 5 órát is a melleimen. Mindkét mellembõl evett! Olyan pedig nincs, hogy az anyatejtõl elhízik egy gyerek!!! A túlevés sem igazán szokványos, bár egy ismerõsöm pont így járt, hogy az õ kislánya túl sokat szopizott és azért fájt a pocakja, aztán orvosi tancsára ritkábban kapott és helyrejött. Attól, hogy a ciciden lóg, még nem feltétlenül jelenti, hogy közben egyfolytában eszik is, lehet, hogy csak a közelségedre vágyik. Legalábbis én a fiamon azt vettem észre, hogy csak cumizott a cicimen. Aztán ahogy nõtt, egyre ritkábban szopott és egyre gyorsabban, ügyesebben letudta. Õ 4 kg-val született. Az anyatej egyébként kb. 1 óra alatt emésztõdik. Úgyhogy ha a doki szerint nem vészes, akkor te se aggódj! :)
Jó nagy baba az tény! És ehhez hány centi? A lányom anno 5 hónaposan volt 6 kiló és teljesen megfelelt a korának. Szerintem se tudsz semmit tenni. Ha nem adsz másik cicit akkor nagy balhé van? Vagy ha mondjuk lefejnél belõle mielõtt adod, hogy ne jöjjön olyan könnyen? Akkor talán nem enne belõle annyit. Cumi cici helyett? Az a baj, ha bukik akkor bizti túleszi magát. Inkább csak cumizna a melleden de hát jön belõle a tejcsi. Nehogy pocifájás legyen belõle.
gondolom, hogy az átlagnál eleve nagyobb súllyal született ha csak szopik, semmi okod az aggodalomra, nyugodtan adj neki, amennyit kíván (az én 3 anyatejes gyerekem is olyan volt, mint a michelin baba, most meg öröm nézni, hogy milyen csinosak és arányosak; 8, 10 és 12 évesek)
A kérdező hozzászólása: Nem õ mondta, h túlsúlyos, én vontam le a következtetést, amikor megállapította, hogy 3 és fél hét alatt 1, 5 kiló többlet nagyon gyors gyarapodásnak számít.:)
Az én kisfiamat ( elsõ gyerek) anno minden tanácsadáson "ledagizta" a gyerekorvos + a védõnõk is. Mivel evett õ is rendesen, sajnos megfordult a fejemben ez a hülyeség hogy talán "diétáztatni kellene". 3 hónapos korában ( nem emiatt ugyan) orvost váltottunk, akinek az elsõ szava az volt, hogy milyen szép baba, és hogy teljesen jól fejlõdik, ne aggódjak. Az elsõ hónapokban az õ súlya is jobban gyarapodott mint az átlag, tehát nem szabvány- baba:) Most 13 hónaposan egyáltalán nem mondható kövérnek, a súlygyarapodása is fokozatosan lelassult.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!