Találatok a következő kifejezésre: Az újszülött az (461 db)

Ha az állandó bejelentett lakcíme a XI. kerületben van , akkor igen
Igen, akkor is lehet igényelni ha a védõnõd aki felteszem a XI ben van nem írja alá, de jobb ha az õ aláírása is rajta van.

Bevinnétek a kórházba 4 hónapos babátokat ha mûtétre kell befeküdnötök, és ha az újszülött osztályon vigyáznak rá? Vagy megvárnátok, hogy már ne szopizzon? Sérvmûtétrõl van szó.

Legjobb válasz:
3 hónapos és 2 napos volt a lányom, amikor engem mûtöttek (nem volt elhalasztható a mûtét), nem mertem bevinni a kórházba szoptatásra, mert nagyon féltem attól ,hogy elkap mindenféle kórházi bacit mi abban állapodtunk meg a dokival, hogy minden vizsgálatot megcsináltattam elõre, így a mûtét reggelén kellett csak befeküdnöm, elsõként mûtött és másnap reggel elsõként kaptam meg a zárómat, hogy mielõbb mehessek haza a picihez kevesebb fájdalomcsillapítót is kaptam, hogy minél elõbb kiürüljön a szervezetembõl és újra szoptathassak ha lehetõséged van elhalasztani a mûtétet és nem megy az egészséged rovására, akkor halaszd el inkább, amíg nagyobb lesz nálunk ráadásul szülésnél azt mondták ,hogy ha saját felelõsségre valaki hazamegy korábban és a babájával lesz valami, ami miatt vissza kell jönni, akkor nem jöhetünk vissza az újszülött osztályra csak a normál kórházi osztályra, nehogy megfertõzzük az újszülötteket

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 hónapos és 2 napos volt a lányom, amikor engem mûtöttek (nem volt elhalasztható a mûtét), nem mertem bevinni a kórházba szoptatásra, mert nagyon féltem attól , hogy elkap mindenféle kórházi bacit mi abban állapodtunk meg a dokival, hogy minden vizsgálatot megcsináltattam elõre, így a mûtét reggelén kellett csak befeküdnöm, elsõként mûtött és másnap reggel elsõként kaptam meg a zárómat, hogy mielõbb mehessek haza a picihez kevesebb fájdalomcsillapítót is kaptam, hogy minél elõbb kiürüljön a szervezetembõl és újra szoptathassak ha lehetõséged van elhalasztani a mûtétet és nem megy az egészséged rovására, akkor halaszd el inkább, amíg nagyobb lesz nálunk ráadásul szülésnél azt mondták , hogy ha saját felelõsségre valaki hazamegy korábban és a babájával lesz valami, ami miatt vissza kell jönni, akkor nem jöhetünk vissza az újszülött osztályra csak a normál kórházi osztályra, nehogy megfertõzzük az újszülötteket
Ha csak anyatejes, és nagyon jó a kórház, és nem kell sokáig bent maradni, illetve akármikor ki lehet onnan hozni pl te vagy apuka, akkor igen :)
Nem, újszülött osztály nem gyerek megörzõ nem is alkalmas rá.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! És ha megkezdem a hozzátáplálást, mennyi idõ mikor csak rendes ételt eszik a baba?
Biztosan nem vinném be. Nekem a fiam két hónapos volt, amikor mûtöttek. Itthon sokkal jobb helye volt neki apukával, mint a kórházban idegenek között, ráadásul nem is hinném, hogy mûködne, és be lehetne adni csak úgy. Én állandóan fejtem, fagyasztottam a tejet, azt kapta, amíg kórházban voltam. A szoptatás miatt sem lehetett volna bent, mert az altató szer miatt 24 órán keresztül nem lehetett szoptatni. Arról nem beszélve, hogy volt nekem elég bajom, a babát örültem, hogy apuka ellátja otthon, és nem kell nekem frissen összevarrt hassal. És nem is tudtam volna....
2 hónapos volt a babám, amikor megmûtöttek... egyik nap bementem, másik nap mentem haza. Mi tudtuk, hogy lesz ez a mûtét, így elõtte 2 héttel már estére kapott tápszert, így nem volt gond a az egy nap, míg nem voltam otthol. Az más kérdés, hogy isteni szerencse, hogy így csináltuk, mert a mûtét másnapján már egy csepp tejem sem volt...
Én két hétre kerültem kórházba császár után mûtéti szövõdmény miatt, de nem engedték a két és fél hetes babám babám "vissza" (mondván szabály, hogy aki egyszer már kiment, nehogy behozzon az újszülötteknek valami fertõzést). Végül sok sírásomra kerítettek valami külön szobát, ahol egyszer láthattuk egymást - így is aggódtam, nehogy elkapjon valamit, mert látszatra elég kérdéses volt a higiénia -, de aztán kiderült, hogy hál'Istennek két nap múlva egyébként is mehetek haza. Ezek után nem sok reményem volt, hogy még szoptatni fogom (szigorúan háton fekve nem igazán tudtam fejni sem a két hét alatt, max. a nayakamba, ha már be akart gyulladni), de 3 hós korára újra csak anyatejes lett és végül csak 16 hós korában szokott le.
Nem mennék amég nem létszükség. Ha mûtenek, altatnak, szoptatni 24óráig nem lehet az altató miatt, a kicsi tápszert kapna, és az is 80%hogy többet nem fogadná el az anyatejet, mert más az íze a két dolognak. Nyitott gerincel születtem, sérvem lett a harmadik terhességnél, és én sem engedte.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A sérvmûtét nem az a sürgõs fajta beavatkozás egyáltalán, egy évet simán lehet tolni. Tudom, mert engem is mûtöttek lágyéksérvvel - ami amúgy a mûtét után 1 hónappal kiújult, azóta eltelt 13 év, szültem két gyereket és most várom a harmadikat. Nem lett rosszabb mint mûtét elõtt. Tehát, én megvárnám amíg nélkülem is elvan mondjuk egy napig (gyereke válogatja, a fiamnál ez az idõ 16 hónaposan következett el, a lányom 22 hós és még nem hagynám itthon fél napra sem), és szintén mint egyik válaszoló írta, mindent felgyorsíttatnék amit csak lehet, saját felelõsségre hazajönnék, stb. Ha valami miatt nem lehetne várni a mûtéttel, akkor úgy intézném, hogy ne másik osztályon legyen hanem ott velem, mellettem és amint csak lehet, mûtét után szoptatnám, felvenném, mindent csinálnék vele amit amúgy is. Emiatt nem sietném el a hozzátáplálást, az elválasztást meg pláne nem.

Hogy altassam majd az újszülött babámat? Mit csináljak ha sír? (bovebben lent)

Nem szeretnem elkényeztetett hogy állandóan ölbe keljen altatni....es hat az lenne a kerdes hogy ha beteszem a kisagyaba es sir nagyon.....akkor mit csinaljak vele hogy magatol elaludjon???? Es napkozbe mennyit lehet olbe hogy ne szokja meg???

Legjobb válasz: Egy újszülött baba természetes, hogy igényli az anyai közelséget. Nyugodtan vedd fel, nyugtasd meg és úgy próbáld letenni a kiságyba, simogatni. Hidd el, olyan gyorsan elszalad ez a kisbabás idõszak, hogy sajnálni fogod, hogy nem ringattad ilyen picurka korában. Nyugi, 3 évesen már nem fogja igényelni, hogy cipeld. :-)

Egy újszülött baba természetes, hogy igényli az anyai közelséget. Nyugodtan vedd fel, nyugtasd meg és úgy próbáld letenni a kiságyba, simogatni. Hidd el, olyan gyorsan elszalad ez a kisbabás idõszak, hogy sajnálni fogod, hogy nem ringattad ilyen picurka korában. Nyugi, 3 évesen már nem fogja igényelni, hogy cipeld. :-)
Hidd el nem tudod elkényeztetni a pár napos, hetes babát.. Elég sokáig nem akaratból, hisztibõl cselekszik, tapasztalatból tudom. És Neked is jól fog esni, ha a sírás helyett elégedetten szuszog a karodban. Igen, lehet eleinte ijesztõen sokat lesz így, és rengeteget kéri a szopizást. De hidd el, ez a legjobb út, én végigcsináltam bizonytalan elsõ babásként a sok szigorú "okos" tanácsra hallgatva mindent, hogy mihamarabb "önálló" baba legyen kislányom. Igaz õ rettentõ sírós volt, ami csak növelte bennem, hogy mit rontottam el, de 2 hónap kínlódás után nem néztem az órát, ha szopni szeretett volna, nem hagytam sírni, hogy tanítsam. Fogtam, felvettem, szoptattam, ha kellett, és olyan 1-2 hét volt, vagy fogzás, akkor éjjel akár 5-6szor is. Lehet módszeresen nevelve hamarabb leszokott volna "rólam", de a nyugtatlan, sírós babám lassan nyugodt, kiegyensúlyozott lett, én pedig végre élveztem a szerepem. Oktattak a rokonok, hogy na mi lesz így, hogy kaphat ha akar ennyiszer cicit, de olyan jó volt látni, hogy magától - lassabban mint más - de 9 hónaposan 9-10 órát alszik éjjel, jókedvû, nyugodt baba. Persze volt/van ritka éjszaka, hogy felébred, ha maga nem nyugszik meg, megyek, kivárom, míg megnyugszik. Ma lassan 2 éves, anyás persze, de magától lemondott az idõnkénti éjjeli ügyeletemrõl a kanapén, szerintem elégedett páros vagyunk, és a sok szoptatás eredménye az lett, h a nem kevés kg-imat leadtam.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát elég érdekes, hogy még meg sem született a babád, de már most azon vagy, hogy hogyan vakarhatod le magadról minél elõbb. Bár lehet, hogy a hozzáállásod változni fog, ha meglesz a babád, sokaknál történik ez. Az elsõ hónapokban bizony nem "fogsz kapni levegõt", olyan értelemben, hogy kb össze kell gyógyulni a babával, és átmenetileg mindent alá kell rendelni neki. Lehet, hogy szerencséd lesz, és olyan babád lesz, aki csak eszik és alszik, de ez ritka. A legtöbb baba nem tud egyedül aludni és rengeteg testközelséget igényel. És azzal nem rontod el, ha ezt megadod neki, ellenkezõleg. Azzal rontod el, ha magára hagyod, és azt tanulja meg, hogy nem érdemes jelezni, mert nincs reakció. Egyenes út egy szorongó, bizalomhiányos gyerekhez. Nem lehet "elkapatni" egy kisbabát, ezt felejtsd el. Nézd meg ezt a videót, tanulságos és könnyen érthetõ: http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Es napkozbe mennyit lehet olbe hogy ne szokja meg???" Hát errõl sajnos már most lekéstél. Ott van a nap 24 órájában a hasadban, a tested melegét érzi, a szívverésedet hallgatja - és bizony ezt már most, születése elõtt MEGSZOKTA. Ez van, ezt visszacsinálni már nem tudod. Azzal teszed a legjobbat, ha hagyod, hogy a saját tempójában váljon le rólad. Ez nem újszülött korban fog bekövetkezni, de ha nem trenírozod, ugyanakkor hagysz neki szabad teret, akkor 2 éves kora körül már egy szuper, önálló gyereked lesz. Persze le tudod errõl erõszakkal is szoktatni, de az anyaság nem arról szól (ideális esetben persze), hogy ott van az a cuki baba, de azért túl sokat ne kelljen már vele foglalkozni. Bizony az anyasággal együtt jár a folyamatos készenlét, az éjszakázás, a ringatás, altatás, a korábbinál drasztikusan kevesebb szabadidõ. A babasírás meg nem véletlenül olyan rettenetesen idegesítõ. Úgy alkotta meg a természet, hogy olyan zavaró legyen hallgatni, hogy az ember szinte bármire hajlandó - legyen az ringatás, soron kívüli szoptatás, vagy az elveivel ellentétes ágyba vétel - csak legyen már csend. :) Egyébként az elsõ gyerekem születése elõtt én is Hozzád hasonlóan gondolkoztam, de az élet szerencsére megtanított arra, hogy árnyaljam a nézõpontomat. :)
Mi együtt alszunk a babánkkal (1 hét múlva lesz 4 hónapos), és sokat van kézben. Mégis, ha úgy adódik, hogy nem érünk rá hurcolni, akkor is jól elvan magában. Igaz, hogy szûk fél percben elpanaszolja az elégedetlenségét, amikor letesszük, de utána mindig talál valami izgalmasat, amivel elfoglalja magát. És hosszan el is van egyedül. Gondolom, már megszokta, hogy mindig ott vagyunk neki, ha fontos és ha igényli. Az pedig nálunk egyértelmû volt, hogy olyan helyzetben nem hagyjuk a babánkat, amiben nem érzi jól magát és sír. Szerintem ilyesmivel nem lehet elkényeztetni. De ahány ház, annyi szokás. És annyi vélemény. Én azt a nézetet osztom, hogy egy kisbaba minél többet legyen ölben, kézben, testközelben. Hiszen õ csak ebbõl érzi, hogy biztonságban van. És a biztonságérzet teszi nyugodttá nemcsak õket, hanem a felnõtteket is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "biztos hogy 1 honapos koraig nagyon sokat fogom dajkalni utana meg rendszerhez szoktatom :) " na remélem ezt adod fel leghamarabb....hidd el, tapasztalatból beszélek, pici babával nincs olyan, hogy rendszer..annál nehezebb, minél jobban akarod ezt. Ha rugalmas vagy és elfogadod a dolgokat, a helyzetet, sokkal könnyebb lesz. óvatosan apró dolgokkal el lehet érni, hogy 6 hónapos korára nagyjából lesz egy napirendetek, de ez is inkább a baba érdeme. Ha kiegyensúlyozott és boldog, akinek az igényei ki vannak elégítve, akkor ez el fog jönni. Ráadásul az egyedül alvás is idegrendszeri érettség függvénye is, én is sokat ringattam, ölben aludt el (hasfájós volt), de most már 9 hónapos, rendkívül nyugis, boldog baba, akit nem kell órákig altatni. Ha látom, hogy álmos, megdajkálom, szépen nyugisan elvagyunk pár percet, aztán beszunnyad az ölemben és leteszem aludni - nem alszik még, félálomban van, de elég nyugodt ahhoz, hogy magától elalszik ezután. Szóval nincs olyan, hogy "elkapatod" ha ölben van, egy éves korig semmiképpen sem. Sõt, a kutatások szerint pont azok a gyerekek lesznek késõbb sokkal önállóbbak, akiket hordozott, dajkált, sokat tartott testkontaktusban az anyukája
A kérdező hozzászólása: Nekem a védõnõ azt mondta hogy ha haza hozom ampici babamat akkor csak rakjam be a kisagyaba simogassam vagy dudoljak neki es elalszik magatol......nembaj ha sir :( dehat mar most tudom hogy nemfogom birni halgatni hogy sir :( de az biztos hogy 1 honapos koraig nagyon sokat fogom dajkalni utana meg rendszerhez szoktatom :)
Ez tetszett: szeretnék tõle levegõt is kapni. :-) De nyugis is volt az újszülött koruk a mostanihoz képest. 3 évesek és MOST tényleg alig lehet tõlük levegõt kapni. (Bocsi az offért!)
Az elsõ hetek-hónapok arra valók, hogy vele legyél, kialakuljon a kötõdés, akkor még nem tudod elkényeztetni, az majd késõbb jön... :)
Nekem 2 hónapos. Ha sír, felveszem, megnyugtatom, visszafektetem. Ezt ismétlem, ha kell 40x. Most már ott tartunk, hogy 1-2 ismétlés után mosolyogva néz rám az ágyból, majd magától alszik. Tudja, hogy ha sír, számíthat rám, de ha nincs baj, akkor aludni egyedül kell. Ehhez persze azonos idõben, azonos helyen, azonos környezetben alszik, amikor odakerül már tudja, mi következik. Nagyon gyorsan megszokta. Elsõ 1 hónapban nem foglalkoztam ezzel, de amikor elkezdett foylton csak kézben elaludni, ringatva és átlépte a 6kg-t, hááát, nehezedett a pálya, muszáj volt kitalálni valamit, ami lelkileg nem árt neki, testileg meg nekünk.
A kérdező hozzászólása: Tudom de szeretnek azert levegot is kapni tole....najo bezzeg ha 2het mulva megszuletik nem ezt fogom mondani es epp ezert felek hogy ugy elkenyeztetem hogy csak az olembe marad el....mert sajnos mar most alig varom hogy ringassam a kicsikemet :)
Ha el tud magától aludni, akkor hagyd, ha csak kicsit nyöszörög, akkor is hagyhatod. Ha sír, akkor vigasztald meg. Újszülöttet még nem lehet elkényeztetni, legyen annyit ölbe, amennyit igényli, meg amennyit Te igényled (lehet ölben úgy is, ha nem sír). A magától elalvást elég néhány hónap múlva "megtanítani", de azt sem úgy, hogy hagyod sírni, hanem úgy, hogy lerakod, mikor már nyugodt, de még nem alszik mélyen.
Nem olvastam a többi hozzászólást, de nekem csak egyetlen tanácsom van: NE gondolkozz ezen! Egy újszülött még teljes szimbiózisban van az anyukájával, majd szépen összeszoktok, megérzed, hogy mi a jó neki. Én pl sose ringattam (szerencsére :) ), de mai napig cicin alszik el. Nekünk így volt jó, csendben nyugodtan összebújni és úgy elaludni. Ahányszor megpróbáltam könyvbõl, vagy tanácsok alapján nevelni (altatni vagy napirendre szoktatni), minden elromlott és tök nehéz volt visszaállni erre az összhangra ami köztünk van. Az egyetlen amire figyelhetsz esetleg, hogy ha megnyugtattad (cicin, ringatva, akárhogy), akkor még félálomban tedd be a kiságyba, hogy kicsit azért szokja... de ezt se muszáj eleinte.

Mennyire érzékeny az újszülött csecsemők feneke olyan esetben ha esetleg én drága márkás pelenka helyett már újszülött kortól olcsó pelust adok rá?

Legjobb válasz: Hát figyelj, ki kell próbálni. Nyilván mivel gyártják léteik olyan gyerkõc, akinek tökéletesen megfelel, különben már rég nem lenne a boltok polcain. DE azt nem lehet elõre megmondani, hogy nektek is be fog-e válni. Vegyél belõle egy csomaggal és kiderül :) Egyébként mire gondoltál konkrétan?

Hát figyelj, ki kell próbálni. Nyilván mivel gyártják léteik olyan gyerkõc, akinek tökéletesen megfelel, különben már rég nem lenne a boltok polcain. DE azt nem lehet elõre megmondani, hogy nektek is be fog-e válni. Vegyél belõle egy csomaggal és kiderül :) Egyébként mire gondoltál konkrétan?
Eleinte én is kipróbáltam sok fajtát. Pampers nem jött be egyik változata sem. Huggies nagyon szerettem, de a Dm -es is nagyon jó. 2-es mérettõl már csak Dm-est használtam, de most 4-es méretnél kipróbáltam már az Aldisat is(nem jó), és a Penny-set az nagyon jó. Most már csak azt használjuk.
Teljesen jó dm-es, és rossmannos is szerintem. Nem vettem észre különbséget ezek között, és a pampers között (hagyományos zöld). Ajándékba kaptunk pampers premium care-t. Kaka kifolyik elõl és hátul, mellesleg furán tartja a vizeletet, mert a kislányom rendre arra kel fel, hogy sok van benne, és zavarja. Látod, top márka, nem jött be, gyerek függõ
Vegyel egy-egy kicsi csomaggal, es probald ki oket! Ha bevalik az olcsobb, akkor jo, tudsz kicsit sporolni, ha meg nem, akkor megnyugodhatsz, hiszen megprobaltad. Mi ajandekba kaptunk pampers premium care-t, es mivel bevalt, nem hiszem, hogy mast kiprobalnek... A dmben ha igenyelsz torzsvasarloi kartyat, akkor tudsz pontokat gyujteni, es utana joval olcsobban vasarolni...
A kérdező hozzászólása: Azért tettem fel ezt a kérdést mert olvasgattam itt a gyakorin és mindenki azt írta hogy a márkásakat használja végig. De mi van akinek nincsen pénze vagy csak egyszerûen feleslegesnek tartja hogy annyi sok pénzt kéne pelenkára költeni ha az olcsóbb is beválik és ugyanannyi kell belõle. Nem mindegy hogy mennyi mennyiséget kapok ugyanannyi pénzbõl. És lehet benne valami ha tényleg gyártsák az olcsókat is csak nem lehet olyan rossz.
Nyilván az a legjobb minõségû ami a legdrágább, hiszen azt gyártják a legjobb minõségû alapanyagokból....tudom, most mindenki hurrog, de nem tartjátok viccesnek, hogy csak azok mondják, milyen szar a drága, aki aztán egy nagyon olcsó pelenkával próbálkozik??? ....mindegy, pontozzatok le, de az biztos, hogy minden gyerek más, van, akinek jó az olcsóbb, van, akinek a drágábbtól is kiütéses az érzékeny kis bõre. Szerintem minden pelenkázásnál használj gyógyszertári popsikrémet és próbáld ki az olcsóbb pelust, lehet, hogy beválik. De én azt gondolom, hogy ezen nem spórolok, hiszen ez az, amivel leginkább érintkezik a bõre, a legkellemetlenebb lehet neki, ha valami nem jó. Nem veszek F.P. játékot, nem járok mûkörmöshöz, sõt, még a sok puccos babaillatszerre is sajnálom a pénzt, ez viszont nagyon fontos, ezen nem spórolok!
Nekünk elejétõl volt Dada pelusa, és Libero(márkának számít és drága is).Nah a Libero nem bírt ki 2órát sem, így örülök, hogy egy csomaggal kaptunk csak.Nekem pöttyösödést ritkán az Auchanos okozott, és az minõségben, tapintásban is szörnyû volt.Így abból sem kell több.A fehér tesco se olyan jó, de a Liberot meg Auchant rossz minõségben semmi nem überelte nálunk.Szerintem minõségben és anyagban a zöld tesco és a rossman babydream a legjobb, viiszont a dada és pampers vékony és mintha csak bugyi lenne a picin.
A dm-es és rossmann-os pelus nem drága a liberóhoz és pampershez képest, és jó minõségüek, én újszülött korától azt adtam a kisfiamra.
Jah, és a márkás pelusok sem jók ám mindenkinek. Pl én nagyon szerettem a Pampers Active Babyt, és beletelt jó sok idõbe, mire rájöttem, hogy a lányom pocakján abban a vonalban ahol a pelenka derékrésze elõfordulhat, ott pici piros kiütések jelentek meg pár hetes használat után. Irritálta a pici bõrét, pedig már 1 éves múlt. Úgyhogy lecseréltük az Aldi saját márkás pelusára, és attól semmi baja és ugyan olyan jó...és még olcsóbb is. Úgyhogy majd ajánlom figyelmedbe, de úgy tudom, hogy nagyon pici méretben nem gyártják... 1. voltam
a vicc az hogy nekünk a libero nem vált be... csak a pampers... Amikor már leszokóban voltunk a pelusról és nadrágpelust kapott akkor a tesco márkát vettem ( http://www.google.hu/imgres?biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=.. ), de ezerszer jobb, mint a pampers! Ki kell próbálni mi válik be! Van akinek a patika 25-40 forintos a tuti! Unokatesóméknak meg a huggies ami a legtöbb gyereket ki is üti!
Nálunk a Dada nem vált be, és a fehér tesco-s pelenka. Libero, és a Huggies a favorit, felváltva használom a fiamnak. A fehér pampers is nagyon jó. 16 hós fiú anyukája

Miért kell ráütni az újszülött babák fenekére?

Legjobb válasz: Nem kell, sokszor nem is csinálják már a szülés után. Szerintem régebben azért csinálták, hogy az újszülött felsírjon, levegõt vegyen.

Nem kell, sokszor nem is csinálják már a szülés után. Szerintem régebben azért csinálták, hogy az újszülött felsírjon, levegõt vegyen.

Hogyan tudok indiaba utazni az ujszulott babammal angliabol?

milyen vizum kell es a babanak is kell? mennyi ideig tart a feldolgozas?

Legjobb válasz: Hát ha még ennyit sem tudsz egyedül kideríteni, akkor nem tudom, hogy érdmes-e menned.. http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?india Ezt olvasd el. Azt, hogy Angliában ezt mennyi idõ alatt intézik el azt mi honnan tudjuk? Hívd fel az indiai nagykövetséget, konzulátust õk majd elmondják. A másik újszülött babával Indiába? Miért? Ha muszáj, akkor ok. de én nayaralni nem mennék ilyen kicsi babával Indiába. Elég sok ajánlott oltás van, nem is tudom, hogy ezeket beadják-e ilyen kisbabának. http://www.utazaselott.hu/betegsegek-utazas-india-mfce.html

Hát ha még ennyit sem tudsz egyedül kideríteni, akkor nem tudom, hogy érdmes-e menned.. http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?india Ezt olvasd el. Azt, hogy Angliában ezt mennyi idõ alatt intézik el azt mi honnan tudjuk? Hívd fel az indiai nagykövetséget, konzulátust õk majd elmondják. A másik újszülött babával Indiába? Miért? Ha muszáj, akkor ok. de én nayaralni nem mennék ilyen kicsi babával Indiába. Elég sok ajánlott oltás van, nem is tudom, hogy ezeket beadják-e ilyen kisbabának. http://www.utazaselott.hu/betegsegek-utazas-india-mfce.html
A kérdező hozzászólása: hat mert muszaj a ferjem ott van es csak kesobb jon meg a vizumja ide.. es akkor mar erdemesebb ott maradni
indiai a ferjed?
A kérdező hozzászólása: igen
Nem egyszerû család:) Hívd fel az indiai nagykövetséget, vagy keress egy ilyen oldalt, csak angolul(mármint Angliait), és ott tedd fel a kérdésed, ott biztos többet tudnak. Én annyit tudok, hogy a repülõn ha nem lesz szabad hely melletted, akkor az öledben kell tartanod a babád, mert 2 éves korig nem kap külön helyet.

Mit kell belecseppenteni az újszülött szemében ha váladékozik?

Legjobb válasz: Brulamicint, ez receptre kapható, a gyerekorvos felirja, el ne cipeld ezért szemorvoshoz!!! Egyébként meg valóban anyatejet kell bele csepegtetni, mert a váladékozás pici bakteriális fertõzöttségre utal, amit az anyatej 1-2 cseppje kiválóan gyógyit, antibakteriális hatása miatt. Ha anyatejjel nem javulna (csaknem kizárt), akkor a gyerekorvos ad receptet. Könnycsatorna átmosás csak végsõ esetben kell, ha tényleg újszülött, akkor még nem ezzel kezdik természetesen... HA pár hónapos koráig RENDSZERESEN váladékos a szeme, akkor csinálnák meg. 3 gyerek, ebbõl egy váladékozós szemû

Brulamicint, ez receptre kapható, a gyerekorvos felirja, el ne cipeld ezért szemorvoshoz!!! Egyébként meg valóban anyatejet kell bele csepegtetni, mert a váladékozás pici bakteriális fertõzöttségre utal, amit az anyatej 1-2 cseppje kiválóan gyógyit, antibakteriális hatása miatt. Ha anyatejjel nem javulna (csaknem kizárt), akkor a gyerekorvos ad receptet. Könnycsatorna átmosás csak végsõ esetben kell, ha tényleg újszülött, akkor még nem ezzel kezdik természetesen... HA pár hónapos koráig RENDSZERESEN váladékos a szeme, akkor csinálnák meg. 3 gyerek, ebbõl egy váladékozós szemû
Anyatejet! :)
Vidd szemorvoshoz, majd megmondja.Ha itt azt mondják, hogy lúgot akkor azt fogadod el tanácsnak? SZEMORVOS!!!
Semmit!!! Állt. minden újszülött szeme váladékozik. Ha 2hét után is, akkor a gyerekorvosotok felír szemcseppet. Ha elmúlik nincs további teendõ. Ha nem akkor pedig szemorvos és átfecskendezik a könycsatornáját.
Anyatejet mondott nekem a gyerekorvos, amikor kijött a 6 napos babánkhoz elsõ ellenõrzésre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Szia! Ha véletlenül semmi nem mûködne, akkor add azt, amit én adtam kisfiamnak. Mi 11 hós koráig vártunk, vártunk, hátha elmúlik. Meg akartam kímélni a könnycsatorna átmosástól. Utánanéztem, van-e erre valami homeopátiás szer. Nem is tudom, elõbb miért nem jutott eszembe. Szóval, Argentum Nitricum 9CH és Apis Mellifica 15CH, ezekbõl adtam neki 5 napon át mindennap 3x5 golyócskát kevéske langyos vízben feloldva kis mûanyag kanálban (étkezés elõtt vagy után 20-30 perccel). Két hétig javasolt, ha addig nem változik, akkor mást kell próbálni. Nekünk az 5. napra teljesen elmúlt és azóta is rendben van. Alig hittem a szememnek. Na, azóta áldom a homeopátiát. A http://www.homeopatia.info.hu oldalon utána tudsz nézni. De reméljük, hogy sokkal gyorsabban elmúlik és nem lesz rá szükség. Sok sikert!

Beteg az újszülött kiscicám?

Tegnap született meg a kiscicám, szegényke egyke lett, mert a testvére már holtan jött a világra. (Az anyacica már régóta kapja a fogamzásgátló tablettát, de mégis fias lett, bizonyára azért halt meg a 2. cicus is.) Valami furcsa sárgás szín? váladék jön ki a fenekéb?l, ilyen még nem fordult el egy cicámmal sem. Ma már másodszor vettem észre, hogy hozzáragad a plédhez a kiscica, amiatt a genny miatt... :S

Legjobb válasz: Vidd el orvoshoz. Sajnos nem értek hozzá, lehet, hogy hasmenése van, lehet, hogy az újszülött cicáknak a bélmozgások beindulásával ilyen kaki távozik.

Vidd el orvoshoz. Sajnos nem értek hozzá, lehet, hogy hasmenése van, lehet, hogy az újszülött cicáknak a bélmozgások beindulásával ilyen kaki távozik.
vagyis bélmûködés beindulásával
Szia. Dokihoz elviheted a biztonság kedvéért, de szerintem jól mondja az elõttem válaszoló. Minden újszülöttnél távozik a "bélszurok" amikor beindul az emésztés, és ennek sokszor nem normális "kaki" kinézete van. Ha emellett szép kerek ahasa és rendesen szopik nincs gond.
Gondold meg az ivartalanítást, hosszabb távon olcsóbb, mint a gyógyszer, és akkor nem születnek beteg cicák. Bár nem a kérdésedre válaszoltam, csak egy tanács :)

Az újszülött kiscicák pisilnek/kakilnak?

Legjobb válasz: Persze! Az újszülött gyerekek is. Csak mig a gyerekeket pelenkázzuk, addig a cicamama nyalogatja a kölyköket. Nem a leggusztusosabb, de ez igy természetes.

Persze! Az újszülött gyerekek is. Csak mig a gyerekeket pelenkázzuk, addig a cicamama nyalogatja a kölyköket. Nem a leggusztusosabb, de ez igy természetes.
Csak ha ettek már utána. És az anyukájuk nyalogatja õket ott hogy elõsegítse.
Nem, nem csak utána. A kisbabák az anyjuk méhében is pisilnek. Pedig nem ettek semmit. Belepisilnek a magzatvízbe, és az anya méhe 3 óránként teljes mértékben átszûri azt.
Elõzõ! Talán nem a Spektrumon hallottad? =). Én is meglepõdtem amikor néztem azt a mûsort az emberi szervezetrõl! =)
Igen, abban hallottam :) Azt hiszem, valami... A test számokban, vagy emberi matek... valami ilyesmi volt :)

Akinek tápszert kap az újszülött babája, az mennyit eszik egy nap? Más folyadékot adtok neki?

Legjobb válasz: Nincs szüksége más folyadékra egy újszülött babának, a mennyisége a tápszernek meg minden babaánál változó 0-6 hetes korig 20ml-tõl 100 ml-ig fogyaszt.

Nincs szüksége más folyadékra egy újszülött babának, a mennyisége a tápszernek meg minden babaánál változó 0-6 hetes korig 20ml-tõl 100 ml-ig fogyaszt.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi szépen. A kisfiam 2 hetes és egy alkalommal 90 ml eszik.Van, hogy 1, 5 óra múlva követeli. A lakásban nagyon meleg van, lehet, hogy csak szomjas. A védõnõ szerint forralt visszahûtött vizet kaphat. Ezért kérdeztem, hogy más babája mennyit eszik.
Szerintem kínáld meg vízzel. Az anyatejben van szomjoltó, gyakrabban kérnek "enni" az anyatejes babákebben a melegben, mert szomjasak, és csak az elõtej kell nekik. A tápszer erõs, és tuti hogy õneki is melge van.
Forralt lehûtött vizet adhatsz neki, nagyon meleg van, gondolom a te babád is sokat izzad. Azt pedig pótolni kell.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!