Találatok a következő kifejezésre: Az újszölött mi (2 db)

Az újszölött autóshordozónak mi a megfelelő szabványa?

Állítólag nemrég megváltozott az autós-babahordozónak a szabványa, de nem találom a neten, h mire kell figyelni. Egy matricát kell ragasztania a gyártónak a hordozóra, valamilyen 03 v 04es kódot kell nézni, de nekünk vmi hosszú szám van rajta azon, amit kinéztünk meg több más szám is. Hol lehetne ennek utánanézni vajon?

Legjobb válasz: Szia! Én is pont valamelyik nap néztem. Én ezt találtam: http://nyiregyhaza.mconet.biz/kek_hirek/kek_hirek_le_kell_cs..

Szia! Én is pont valamelyik nap néztem. Én ezt találtam: http://nyiregyhaza.mconet.biz/kek_hirek/kek_hirek_le_kell_cs..
Egy matricát kell keresni, EU-s jellel, 44/03 vagy 44/04 számmal, ezeket lehet már csak használni.

Újszölött babáknak mit adnak a kórházban a picinek amig nincs teje az anyukának? Tegnap született a baba.

Legjobb válasz: Jo esetben semmit. Ha a babanak nincs gondja (ahogy az elsi is irta), nem adnak semmit, ezzel is tamogatjak a szoptatast!

Jo esetben semmit. Ha a babanak nincs gondja (ahogy az elsi is irta), nem adnak semmit, ezzel is tamogatjak a szoptatast!
Az én babám sem kapott semmit. És csak sírt és sírt... Nekem meg a szívem szakadt meg! (az utolsó kórházi nap indult meg a tejem, de önmagában nem volt elég, kezdettõl hozzataplalt tapszeres baba) Komolyan, annyira kiborultam ettõl, h már sírtam. Ahogy elnéztem a többi anyát, akik már vígan szoptattak a babajukat, én meg nem voltam ra képes, és a picikem ehezett, hát az valami szörnyû érzés volt!!! Aztán jött anyosom, intezkedett, és már jöttek is a csecsemosok a tapszerrel! :-) és végre megnyugodott a Drágám!
Nálunk meg jól beteáztatják a babákat, hogy ne sírjanak. Magam láttam, hogy teáztatják õket (voltam gyakorlaton újszülött osztályon). Jó édes, rózsaszínes tea, megkóstoltam, tényleg finom. Ha sír a baba, már nyomják is a szájába a teát. Lehet, hogy épp éhes, de ahelyett, hogy kihoznák szopizni, megteáztatják, amivel ugye eltelítõdik a gyomrocskája. Aztán fél óra múlva kihozzák etetésre (szigorúan három óránként), és csodálkoznak, hogy jé, nem szopizik a baba, fogy a súlya! És úgy beszélnek az anyukával, mintha szar anya lenne, mert még szoptatni se tud! Egy másik, saját történet a csecsemõs nõvérkékrõl. Az én lányom koraosztályra került (33. héten lett meg), ott meg tápszerezték. Fejtem, mint az õrült, vittem a tejet mindig frissen, felcímkézve, az erre a célra használt hûtõbe. Látom, hogy hozzá se nyúltak. Szóvá tettem, erre azt a választ kaptam, hogy õk nem érnek rá azt lesni, hogy melyik tej melyik gyereké. Hozzá teszem, másfél hétig a lányom volt az egyedüli az egész osztályon, aztán került oda még egy kislány. Amíg én a gyerekágyon voltam, mondta a kezelõorvos, hogy az anyuka bármikor bemehet a babához, külön engedély nélkül (csak megfigyelésen volt bent a 2200 g súlya miatt, nem volt beteg). Így hát többször mentem este is látogatni. Nemegyszer kerestem nõvért, sehol senki, hát bementem a picihez. Sír, mint állat. Kivettem a dobozból, megetettem, tisztába raktam, dédelgettem picit, majd visszaraktam, majd eljövetelkor hallok beszédfoszlányokat az egyik szobából. Jó nagyot köszönök, ijedten szalad a nõvér, majd megnyugodva mondja, hogy ja, csak az anyuka? Menjen be nyugodtan a picihez! :) Mondom, már túl vagyok rajta, felírtam egy papírra, hogy mikor mennyit evett, és hogy volt kakis pelusa. Jó, mi?
Szerencsére bababarát kórházban szültem (Miskolc), így semmit nem adnak a babáknak, viszont egész nap velünk van, akármikor mellre lehet õket tenni. A csecsemõ akkora energiatartalékkal jön világra, hogy akkor se lesz semmi baja, ha pár napig nem eszik semmit. Ráadásul a kolosztrum annyira tápláló, hogy tényleg pár csepp is elég belõle nekik. Nálunk ha végképp nincs semmi teje az anyukának és/vagy nagyon határozottan kéri, akkor adnak kis pohárban tápszert a babának, de ezt jobb nem igénybe venni 1-2 napos babánál, mert ilyenkor lehet nagyon elrontani az egész szoptatást a legelején.
Nálunk például semmit. Az elsõ napokban állítólag nincs szüksége a babáknak nagy mennyiségû anyatejre, bõven elég az elõtej. Egyedül azok a babák kaptak egy kis cukros vizet, akiknek valamiért nagyon leesett a cukruk, az én babám így járt. Egy szobatársam babája viszont nem kapott semmi pótlást, az anyukának még nem indult be a teje, és csak sírt a baba, de rengeteget, a végén elkezdett kiszáradni, akkor kezdtek foglalkozni vele.
Semmit, hacsak nem nagyon kis súlyú. Akkor cukros vizet. Vagy tápszert. De 1-2 napot kibír a baba az elõtejjel is. Én péntek este szültem, és vasárnap reggel indult be a tejem. Akkor is csak 5 millit evett elsõre. És szép fokozatosan egyre többet.
Nálunk adnak nekik tápszert, de csak éjszakára, mert akkor õk felügyelik a babákat.
elsô nap teát hoztak pótlásra, többi nap anyarejet vagy tápszert adtak amikor kértem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!