Találatok a következő kifejezésre: Az új pontos rendszerben (5 db)

Az új 480 pontos rendszerben mi lesz az a pontszám, ami már "jó" lesz?

A BME-GTK nemzetközi gazdálkodás szakára szeretnék járni, de 82 f?t vesznek fel állami képzésre. Jó, tudom, hogy minél magasabb pontszám, annál jobb :), de mégis mire saccolnátok azt a pontszámot, amivel már van esély bekerülni?

Legjobb válasz: Jut eszembe, idén indít a BME elõször állami képzést ezen a szakon! Költségtérítésesen a 144 pontos rendszerben 110-120 pont körül kellett tavaly, és a felvettek száma száz fölött volt, úgy tudom...

A kérdező hozzászólása: Jut eszembe, idén indít a BME elõször állami képzést ezen a szakon! Költségtérítésesen a 144 pontos rendszerben 110-120 pont körül kellett tavaly, és a felvettek száma száz fölött volt, úgy tudom...
A BME-re gazdaságtudományi képzésre 435 pont a nappali képzésre, estire és levelezõre 220 kell. Ez még sokban változhat az országos érettségi átlag, a felvételizõk száma és azok felvételi pontjai miatt. Úgyhogy nappalira 400-450 pont fog valószínûleg kelleni, estire és levelezõre 200-240 között.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Megkérdezhetem, honnan vagy ilyen jólinformált? :)

Ha én még a 480 pontos rendszerben érettségiztem, amikor még nem volt kötelező az emelt szintű érettségi, akkor én ha most másik egyetemet akarok elkezdeni, újra kell érettségiznem valamiből emelt szinten?

A képzés formája nem alapképzés, hanem csak felsőoktatási szakképzés. Oda kell egyáltalán?

Legjobb válasz: Bocsánat, rosszul fogalmaztam a kérdésben: nem egyetemet akartam írni, hanem fõiskolát.

A kérdező hozzászólása: Bocsánat, rosszul fogalmaztam a kérdésben: nem egyetemet akartam írni, hanem fõiskolát.
Nézd meg az adott szak követelményeit! Ha kell emelt érettségi oda, akkor újra kell érettségizned, ha nem kell oda emelt, akkor nem kell újraérettségizned. Rád is az 500 pontos rendszer vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Így van, mindig az adott év követelményei szerint néznek mindent. Felsõfokú szakképzésre gondolhattál, de ahhoz valószínûleg nem kell emelt érettségi.

Mekkora pontszámemelkedésre lehet kb. számolni az új 500 pontos rendszerben?

Legjobb válasz: csak tippelgetni lehet.. én 50-100 pontokkal simán számolok különbözõ területekre.. pl gazdasági szakokon drasztikus emelkedések lesznek önköltséges és állami finanszírozottan szakokon egyaránt. szerintem jogász és közgazdászoknál nem lehetetlen a 480-500 ponthatár is

csak tippelgetni lehet.. én 50-100 pontokkal simán számolok különbözõ területekre.. pl gazdasági szakokon drasztikus emelkedések lesznek önköltséges és állami finanszírozottan szakokon egyaránt. szerintem jogász és közgazdászoknál nem lehetetlen a 480-500 ponthatár is
Szerintem átlagban egy 20-30-al számolhatsz. +10 pont az emelt érettségi, ráadásul mindenhol csökkentek a keretszámok (igen, még a mérnökön és az infón is, kifejtem ha valakinek van igénye rá). Közgázon és jogon pedig szerintem 490 alatt esélytelen. A mi egyetemünkre eddig felvettek 120 államist, volt 395-420 körül a ponthatár, most felvethetnek 5-öt.
A csökkent keretszámok és az új rendszerbõl az sül ki, hogy eléggé meg fog emelkedni és a népszerû szakok ponthatárai a maxhoz lesznek közel.


Ha emelt szintű érettségit teszek infóból, de a középszintű infó érettségit számíttatom be, akkor is jár a 40 plusz pont, ha elértem a 2est? Jah, és hogyan zajlik ez az egész pontszámítás ebben az új 480 pontos rendszerben?

Legjobb válasz: A plusz 40-et csak akkor kapod meg, ha az emeltet számítják be! Pontszámítás: Utolsó elõtti év végi jegyek: matek, magyar, töri, nyelv, választott. Ugyanez az utolsó év végi jegyekbõl. A magyar az irodalomból és a nyelvtanból jön össze: Ha egyforma a két jegy akkor azt kapod, ha különbözõ akkor egyik évben fel, a másikban pedig lefelé kerekítenek. + Összes érettségi eredményed átlaga. + Két, a szakra szükséges érettségi eredményének összege.

A plusz 40-et csak akkor kapod meg, ha az emeltet számítják be! Pontszámítás: Utolsó elõtti év végi jegyek: matek, magyar, töri, nyelv, választott. Ugyanez az utolsó év végi jegyekbõl. A magyar az irodalomból és a nyelvtanból jön össze: Ha egyforma a két jegy akkor azt kapod, ha különbözõ akkor egyik évben fel, a másikban pedig lefelé kerekítenek. + Összes érettségi eredményed átlaga. + Két, a szakra szükséges érettségi eredményének összege.

Mi a pontos neve annak az eljárásnak, amikor androidos telefonra újra telepítjük az operációs rendszert?

Nemrég egy alkalmazás teljesen tönkrevágta a telefonomon az oprendszert úgy, hogy rootolva se volt. Garanciálisan újratették, de jó lenne, ha én is meg tudnám csinálni, viszont mivel augusztusban jött ki ez a modell, senki nem tudja, hogy kell csinálni. Rákeresnék, de nem tudom, pontosan mi ennek az eljárásnak a neve.

Legjobb válasz: Factory reset.Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!