Találatok a következő kifejezésre: Az új pontos (76 db)

Az új 480 pontos rendszerben mi lesz az a pontszám, ami már "jó" lesz?

A BME-GTK nemzetközi gazdálkodás szakára szeretnék járni, de 82 f?t vesznek fel állami képzésre. Jó, tudom, hogy minél magasabb pontszám, annál jobb :), de mégis mire saccolnátok azt a pontszámot, amivel már van esély bekerülni?

Legjobb válasz: Jut eszembe, idén indít a BME elõször állami képzést ezen a szakon! Költségtérítésesen a 144 pontos rendszerben 110-120 pont körül kellett tavaly, és a felvettek száma száz fölött volt, úgy tudom...

A kérdező hozzászólása: Jut eszembe, idén indít a BME elõször állami képzést ezen a szakon! Költségtérítésesen a 144 pontos rendszerben 110-120 pont körül kellett tavaly, és a felvettek száma száz fölött volt, úgy tudom...
A BME-re gazdaságtudományi képzésre 435 pont a nappali képzésre, estire és levelezõre 220 kell. Ez még sokban változhat az országos érettségi átlag, a felvételizõk száma és azok felvételi pontjai miatt. Úgyhogy nappalira 400-450 pont fog valószínûleg kelleni, estire és levelezõre 200-240 között.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Megkérdezhetem, honnan vagy ilyen jólinformált? :)

LoL - Valaki pontosan megtudná mondani, hogyan van ez az új Draven passive?

Mitcsinál, mirejó, hogy kell használni

Legjobb válasz: Természetesen, ha Draven megöl egy Miniont akkor kap 1 Stacket, ha a Q képességével öli meg akkor 2 stacket, ha chapionba üt a Q képességével akkor is kap 1-et (ez nem biztos rég voltam dravennel az új passiveja óta), ha Draven megöl egy játékost a Stackjeinek a fele elmegy, és azt megkapod goldba (1 Stack 3 Gold), tehát van 100 Stacked, megölsz egy Championt, lesz 50, és te a kill mellett kapott pénz mellé kapsz + 150-et, miért? Mert az 50 stack ami lement az átment goldba és mivel 1 stack 3 gold, a 3 szorosát kell venni, tehát 150-et, (én úgy szoktam a haverommal hogy én Dravenezek, õ meg valami olyan karival amivel easy a kill, õ folyton õl én meg folyton minizek, és miután van 700-800 akár 900 stackem, onnantól kezdek el ölni.

Természetesen, ha Draven megöl egy Miniont akkor kap 1 Stacket, ha a Q képességével öli meg akkor 2 stacket, ha chapionba üt a Q képességével akkor is kap 1-et (ez nem biztos rég voltam dravennel az új passiveja óta), ha Draven megöl egy játékost a Stackjeinek a fele elmegy, és azt megkapod goldba (1 Stack 3 Gold), tehát van 100 Stacked, megölsz egy Championt, lesz 50, és te a kill mellett kapott pénz mellé kapsz + 150-et, miért? Mert az 50 stack ami lement az átment goldba és mivel 1 stack 3 gold, a 3 szorosát kell venni, tehát 150-et, (én úgy szoktam a haverommal hogy én Dravenezek, õ meg valami olyan karival amivel easy a kill, õ folyton õl én meg folyton minizek, és miután van 700-800 akár 900 stackem, onnantól kezdek el ölni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) ) ment a zöld pacsi :DD

Megéri új beats studiot venni? Miben más, mint a régi? Mi a pontos neve az újnak?

Legjobb válasz: A régit se érdemes meg venni mert gagyi mûanyag vegyél sennheiser hd 201-et 10000ft és nagyon jó.

A régit se érdemes meg venni mert gagyi mûanyag vegyél sennheiser hd 201-et 10000ft és nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Nincs jobb basszusa egy beatsnel. És nekem a basszus számít
Azért lásd be, hogy rendesen túlárazott. De ha rászánod ezt az összeget, (fõleg mert divatos) akkor ezért jobb az új studio: -Újratölthetõ aksi van benne, -ha lemerül, nincs az a szörnyû hangja, -mostmár nem kell kapcsolgatni, hanem ha bedugod a kábelt a telódba, akkor megától bekapcsol, -(szerintem) sokkal jobb a dízájnja, -sokkal jobb a zajszûrése, -kicsit kompaktabb, és a tok hozzá pedig keményebb. Lényegében ennyi, a pontos neve pedig Beats Studio 2.1 vagy 2013
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen
Beats studio 2.0 a neve az újnak
Amiota lattam milyen belulrol egy Beats azota en csak ugy gondolok ra ha meghallom, hogy ja az a gagyi kinai fos :D


Pontosan mit sért az új alkotmány?

Röviden, dióhéjban el tudnám valahol olvasni, mik a nagy problémák az új alkotmánnyal, illetve mi ellen tüntetnek a tüntetők?

Legjobb válasz: Az új alkotmány csak ürügy, az elégedetlenségüket kifejezni mentek ki tüntetni.

Az új alkotmány csak ürügy, az elégedetlenségüket kifejezni mentek ki tüntetni.
Leginkább azt, hogy nem egy parlamenti konszenzusból született, hanem a fityisz a 2/3-al rákényszerítette mindenkire.
Az új alaptörvény nem engedi, hogy én magánemberként az Alkotmány Bírósághoz forduljak, ha valamiben sértik az alkotmányos jogaimat. Személy szerint az sem tetszik, hogy 5 évente lesznek önkormányzati választások.
"Abban az alkotmányban rengeteg olyan joga volt a magyar állampolgároknak, amit most elvettek. Ha már az elég volt egy zsarnoki uralom létrehozásához, akkor a mostanival mi lesz???" Ez egy kis csúsztatás, mert a legtöbb ilyen módosítás 1989-ben került bele. Amúgy 2006-ban volt alkotmányozási szándék sok embernél, akármennyire is nem vették komolyan. A Fidesz komolyan vette, és megcsinálta egyedül, anélkül, hogy bárkit megkérdezett volna, akár a szándékról, akár annak tartalmáról. Izlandon sokkal szélesebb körû társadalmi konszenzus övezte az új alaptörvényt. Hiába, minél északabbra megyünk, annál valószínûbb a demokrácia, minél délebbre, annál valószínûbb a despotizmus. (Ez egy tudományos felmérés alapján statisztikailag bizonyított, de az okát - ami valószínûleg szociológiai, esetleg biológiai - még nem tudják.)
ma 13:02 ugyanez jutott az eszembe nekem is. Amúgy bármelyik párt össze tud szedni jónéhány tüntetõt, csak kell valami ürügy, nem kell mindennek bedõlni. Leginkább csak azért mentek ki mert alapból nem kedvelik a mostani kormányt, pontosabban egy másikat szeretnek helyette. Az vicces lett volna ha megkérdeznek pár tüntetõt hogy pontosan az alkotmány melyik része nm tetszett nekik. Le kell nyelni a békát, bármelyik párt ezt tette volna. Szerintetek az mszp odafigyelt volna 2/3-nál a másikra?
Mit nem ?!
Õk sem tudják. Szerintem az fáj nekik, hogy alkotmányos jog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme.
Mindegyik párt egy kalap sz.r.
A sok hõzöngõ szerinted végigolvasta az alkotmányt? Nekik elég annyi, hogy a csúnyarosszdiktátOrbán az ideglenes alkotmányt lecserélte egy újra élve a demokratikus úton megszerzett 2/3-os parlamenti többségével. Ez fáj nekik, de egy érvet nem láttam még az új alkotmány ellen.
A jóízlést.
"Amúgy engem qrvára nem érdekel hogy mit csináltak, mit vettek el, vagy tettek bele, meg hogy mennyire aggódik az lmp-s kelfeljancsi gyerek hogy nem lesz ingyen drog neki. Csak sikerüljön gatyába rázni az országot, lehetõleg qrcsány meg a többi sikkasztó nélkül" Na ezt érdemes volt leírnod öregem! Hol hallottál te errõl az ingyen drog dologról??? :D Nevetséges, hogy olyan bunkó pööcsök mint te a téveszmékbõl épülõ sztereotípiák általánosítását hozzák fel érvként. Ne haragudj de elég valószínû, hogy te egy rendkívül primitív és buta ember vagy.
Nyilván nem a 20 évvel ezelõtti idõkre gondolok, amikor majdhogynem puszipajtás volt mindenki, de mára odafajult a helyzet hogy bárhol megpróbálnak keresztbe tenni egymásnak a pártok. Amúgy engem qrvára nem érdekel hogy mit csináltak, mit vettek el, vagy tettek bele, meg hogy mennyire aggódik az lmp-s kelfeljancsi gyerek hogy nem lesz ingyen drog neki. Csak sikerüljön gatyába rázni az országot, lehetõleg qrcsány meg a többi sikkasztó nélkül
"Szerintetek az mszp odafigyelt volna 2/3-nál a másikra?" http://hu.wikipedia.org/wiki/Horn-korm%C3%A1ny õk már megtették.
Valójában teljesen mindegy, hogy mit sért az alkormány vagy mit nem. A lényeg az, hogy a fidesz a programjában egyszer se említette az új alaptörvény létrehozását. Így nem kapott hozzá felhatalmazást. Ilyenkor népszavazásnak kellene megerõsítenie az alaptörvényt. Egyébként a nagy probléma ahogy már azt elõttem felvázolta valaki nem az új Alkotmánnyal, hanem a sarkalatos törvényekkel van. A választójogi törvény, az adatvédelmi törvény az Alkotmánybíróságról szóló törvény a jegybanktörvény és még számtalan jogszabály hagy maga után kívánni valókat. Nézd meg hogyan húzták meg a választókerületek határait nézd meg mi valósul meg a jegybank függetlenségébõl az átalakítás után. nyugodtan utána olvashatsz annak is, hogy például ki nevezi ki a legfõbb ügyészt, és ki lesz az Országos Bírói hivatal élén. Ezeket a dolgokat a sarkalatos törvények teszik lehetõvé.
A legnagyobb baj az, hogy az alaptörvény nagyon sok esetben a sarkalatos törvényekre hivatkozik vagy utal, amiket a kormány úgy változtat meg a többségével, ahogyan akar. Tehát az ország alkotmánya gyakorlatilag egyetlen párt érdekei szerint változtathatóak!
"Izlandon sokkal szélesebb körû társadalmi konszenzus övezte az új alaptörvényt. Hiába, minél északabbra megyünk, annál valószínûbb a demokrácia, minél délebbre, annál valószínûbb a despotizmus. (Ez egy tudományos felmérés alapján statisztikailag bizonyított, de az okát - ami valószínûleg szociológiai, esetleg biológiai - még nem tudják.)" Lehet hogy az oka az, hogy Izlandon 250 000 ember lakik..
Olvasd el a törvény szövegét. Ha már bent vagy 2 éve, akkor meg tudod fejteni.
A kérdező hozzászólása: nem nekem kell hanem ismerõsömnek, de jó lenne ha valaki segítene...

Mi ez az új "iszonyat", ez a nílusi fertőzés, vagy micsoda, amit szúnyogok terjesztenek? Mik a tünetek? Hogy lehet elkapni pontosan? (És ki találta meg/ki? )

Legjobb válasz: Ezt az új iszonyatot 83 éve azonosították elõször. Azóta a világ számtalan részén megjelent már. Szerintem ideje elkezdened rettegni és szaladni az oltásért. De lehet, hogy ráér majd csak a jövõhéten elkezdeni.

Ezt az új iszonyatot 83 éve azonosították elõször. Azóta a világ számtalan részén megjelent már. Szerintem ideje elkezdened rettegni és szaladni az oltásért. De lehet, hogy ráér majd csak a jövõhéten elkezdeni.
Új? Szinte minden évben van Magyarországon is párszáz beteg. A legtöbbször olyan enyhék a tünetek, hogy még orvoshoz sem fordulnak vele. Nem iszonyatosabb, mint egy sima nátha.
Szerintem csak egy újabb üzleti fogása a gyógyszergyártóknak! Nyomtak egy kis kenõpénzt a médiának, megvajaztak néhány dokit, aki majd nyilatkozik az ügyben, és már kerestek is az ügyön néhány milliárdot!
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/2692/a-nyugat.. Nem tûnik túl veszélyesnek. Nem sokan betegednek meg, és a többségnek nem is súlyosak a tünetei.
A kérdező hozzászólása: Oké, csak mert pár napja hallottam egy ismerõsömtõl, aki a madárinfluenza miatt is majdnem maga alá csinált, és csak nézett, hogy én még miért nem hallottam róla. xD Sejtettem, hogy ez sem valami nagy cucc...
Ez anyagi minõségtõl függõ, keress rá a Curie-hõmérséklet címszóra.
310 C fok
Amúgy neodímium-vas-bór ötvözet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen

Azt Hallottam, hogy az új törvény miatt a tgyas, gyed, gyes alatt felgyülemlett szabadsagaim felezodnek. Igaz ez? Hol találok errol pontos leírást?

Gyermekeim 2009-ben,illetve 2011-ben születtek, 2014 júniusáig vagyok meg gyesen....

Legjobb válasz: Tudnál adni valami cikket, mert én nem hallottam. Nálunk így van, amit tudok: 2009-ben szültem az elsõt, õvele a tgyás és a gyed elsõ évére jár szabadság, vagyis kb 1,5 évre, a kicsinél változott már, õ 2012-ben született, vele a tgyás és a gyed elsõ félévére jár a szabadság, vagyis kicsit kevesebb mint 1 évre. Ez változik majd januártól?

Tudnál adni valami cikket, mert én nem hallottam. Nálunk így van, amit tudok: 2009-ben szültem az elsõt, õvele a tgyás és a gyed elsõ évére jár szabadság, vagyis kb 1, 5 évre, a kicsinél változott már, õ 2012-ben született, vele a tgyás és a gyed elsõ félévére jár a szabadság, vagyis kicsit kevesebb mint 1 évre. Ez változik majd januártól?
En azt se értem, hogy ha valaki nem dolgozik, miért jár neki szabadsag.....
Az új törvény még nem jogerõs, de amúgy sem vonatkozna rád. Csak a január 1 után született gyerekekre fog vonatkozni.
Itt a kalkulátor, amivel ki tudod számolni, mennyi jár, bár hogy ennyire sok éven átívelõ, nem tudom tudja-e kezelni, de le van írva, mi a jelenlegi szabályozás. De tényleg kevesebb szabi van, mint korábban volt. Sógornõm 2011-ben szült és rá is vonatkozik ez, mert a munkaügyese is ennyit számolt, úgyhogy ez hatályos. Másrészt a fõnököm már tavaly is mondta, hogy "végre" változott és kevesebb lett a kivehetõ szabi fõleg azoknak leginkább, akik több gyerek után térnek vissza a munkába... De hogy ez konkrétan felezõdés jelentene, azt nem tudom...
csak a kalkulátor maradt le, bocsi :) http://www.szuloklapja.hu/szabadsag-kalkulator.html
A kérdező hozzászólása: Jajjj, hat ez tok "szuper"..... Elveszik a szabijaimat is....es visszamenõleg sem kérhetem h fizessen. A gyermekeim között 22 hónap van, tehat a nagyra jart volna meg két havi gyesen, es 12 havi gyesen....se penz, se posztó......
A kérdező hozzászólása: Bocsi, 2 havi gyeD
Én most jöttem vissza, 2011 október elején született a lányom. A 2011-es évre a teljes szabadságomat kivettem, aztán 2012-ben itthon voltam és idén októberben jöttem vissza. 16 nap szabadságom gyûlt fel, plusz 5 nap jár idén október-december között.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!