Találatok a következő kifejezésre: Az új mindenkit (184 db)

Terraria 1.2: Bejött ez az új update, és mindenki mondja, hardmode így, hardmode úgy meg amúgy. Én meg nézek bambán. Mi az a hardmode? :D simán a nehézségi fok vagy valami más? Új hardmode bossokról is beszélnek. Akkor most hogy van ez?

Legjobb válasz: Az akkor következik be, ha már megöltél egy Boss-t (Wall of Flesh, a pokolban idézhetõ) onnan átmegy a játék szinte új formába. Új, erõs, nehezebb ellenfelek, új világok (Hollow világ, nekem nagyon furcsa) nehezebb verziói a Boss-oknak, új ércek, (pontosabban három, amibõl ha mindent kigyûjtesz, mész a következõ ércre, ha abból is minden megvan, mész a harmadikra, és aztán ezt a három szettet összebarkácsolod, és mindenbõl megkapod a legjobb cuccokat! )

Az akkor következik be, ha már megöltél egy Boss-t (Wall of Flesh, a pokolban idézhetõ) onnan átmegy a játék szinte új formába. Új, erõs, nehezebb ellenfelek, új világok (Hollow világ, nekem nagyon furcsa) nehezebb verziói a Boss-oknak, új ércek, (pontosabban három, amibõl ha mindent kigyûjtesz, mész a következõ ércre, ha abból is minden megvan, mész a harmadikra, és aztán ezt a három szettet összebarkácsolod, és mindenbõl megkapod a legjobb cuccokat! )
A kérdező hozzászólása: Ja az a hardmode? :D Köszi :) csak a Destroyert tudtam eddig legyõzni :D
hallod, hardmode 1.1 óta van és nem tudod a nevét... lol (nem sértésként mondom :) )
elsõ, 1.2-óta már nem a hallowed a legjobb szett
A kérdező hozzászólása: Mostmár Hallowed bar van. Turtle 4ever :D

Mi a különbség a "Mennyország " és az Új ég Új föld között? Tisztelettel kérek mindenkit bibliai választ várok . Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Olyan szó, hogy "mennyország", nem található a Bibliában. Emberek által létrehozott fogalom. Az új ég és az új földrõl Péter apostoltól is megtudhatunk részleteket: A 2Péter 3:13-ban ezt olvassuk: „új eget és új földet várunk az õ ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.” Talán tudod már, hogy az égben lévõ Jézus a legfõbb Uralkodó az „új égben” (Lukács 1:32, 33). Más bibliai szövegrészek viszont arra utalnak, hogy nem egyedül uralkodik. Jézus megígérte, hogy az apostolok és még néhány, hozzájuk hasonló más személy is helyet kap az égben. A Zsidókhoz írt levélben Pál apostol úgy jellemezte õket, mint akik „mennyei elhívásnak részesei”. És Jézus azt mondta, hogy az ebbe a csoportba tartozók trónokon ülnek majd az égben vele együtt (Zsidók 3:1, Máté 19:28; Lukács 22:28–30; János 14:2, 3). A lényeg az, hogy mások is uralkodnak Jézussal az új égben. De mit értett Péter az „új föld” kifejezésen? Akárcsak az ókori beteljesedés — amikor a zsidók visszatértek hazájukba —, a 2Péter 3:13 jelenlegi beteljesedése is olyan emberekre vonatkozik, akik alávetik magukat eme új ég uralmának. Több millióan vannak, akik örömmel vetik alá magukat ennek az uralomnak. Õk javukra fordítják oktatási programját, és törekszenek alkalmazkodni a Bibliában található törvényeihez (Ésaiás 54:13). Ezek a személyek alkotják az „új föld” alapját abban az értelemben, hogy egy minden nemzetiségbõl, nyelvbõl és rasszból álló világméretû társadalmat alkotnak, és együttmûködnek, alávetve magukat az uralkodó Királynak, Jézus Krisztusnak. Fontos megjegyeznünk, hogy te is része lehetsz ennek az embercsoportnak! (Mikeás 4:1–4). Ne gondold, hogy ez minden, s hogy nem tudjuk még részletesebben megismerni a jövõt. Sõt, ha szövegösszefüggésében vizsgálod a 2Péter 3. fejezetét, akkor nagy változás elõjeleit fedezheted fel. Az 5. és a 6. versben Péter Noé napjainak Özönvizérõl ír, mely véget vetett az akkori gonosz világnak. Péter a 7. versben megemlíti, hogy „a mostani egek . . . és a föld”, azaz az uralmak és az embertömegek egyaránt fenn vannak tartva „az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára”. Ez megerõsíti, hogy „a mostani egek . . . és föld” kifejezés nem az anyagi világegyetemre utal, hanem az emberekre és a felettük lévõ uralmakra. Remélem tudtam segíteni. Soxeretettel, Zita

Szia! Olyan szó, hogy "mennyország", nem található a Bibliában. Emberek által létrehozott fogalom. Az új ég és az új földrõl Péter apostoltól is megtudhatunk részleteket: A 2Péter 3:13-ban ezt olvassuk: „új eget és új földet várunk az õ ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.” Talán tudod már, hogy az égben lévõ Jézus a legfõbb Uralkodó az „új égben” (Lukács 1:32, 33). Más bibliai szövegrészek viszont arra utalnak, hogy nem egyedül uralkodik. Jézus megígérte, hogy az apostolok és még néhány, hozzájuk hasonló más személy is helyet kap az égben. A Zsidókhoz írt levélben Pál apostol úgy jellemezte õket, mint akik „mennyei elhívásnak részesei”. És Jézus azt mondta, hogy az ebbe a csoportba tartozók trónokon ülnek majd az égben vele együtt (Zsidók 3:1, Máté 19:28; Lukács 22:28–30; János 14:2, 3). A lényeg az, hogy mások is uralkodnak Jézussal az új égben. De mit értett Péter az „új föld” kifejezésen? Akárcsak az ókori beteljesedés — amikor a zsidók visszatértek hazájukba —, a 2Péter 3:13 jelenlegi beteljesedése is olyan emberekre vonatkozik, akik alávetik magukat eme új ég uralmának. Több millióan vannak, akik örömmel vetik alá magukat ennek az uralomnak. Õk javukra fordítják oktatási programját, és törekszenek alkalmazkodni a Bibliában található törvényeihez (Ésaiás 54:13). Ezek a személyek alkotják az „új föld” alapját abban az értelemben, hogy egy minden nemzetiségbõl, nyelvbõl és rasszból álló világméretû társadalmat alkotnak, és együttmûködnek, alávetve magukat az uralkodó Királynak, Jézus Krisztusnak. Fontos megjegyeznünk, hogy te is része lehetsz ennek az embercsoportnak! (Mikeás 4:1–4). Ne gondold, hogy ez minden, s hogy nem tudjuk még részletesebben megismerni a jövõt. Sõt, ha szövegösszefüggésében vizsgálod a 2Péter 3. fejezetét, akkor nagy változás elõjeleit fedezheted fel. Az 5. és a 6. versben Péter Noé napjainak Özönvizérõl ír, mely véget vetett az akkori gonosz világnak. Péter a 7. versben megemlíti, hogy „a mostani egek . . . és a föld”, azaz az uralmak és az embertömegek egyaránt fenn vannak tartva „az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára”. Ez megerõsíti, hogy „a mostani egek . . . és föld” kifejezés nem az anyagi világegyetemre utal, hanem az emberekre és a felettük lévõ uralmakra. Remélem tudtam segíteni. Soxeretettel, Zita
Csak a Jehováknál van Új ég és föld. Õk majmolják a saját átírt Bibliájukat!
Új ég föld- nem szerepel a bibliában. οὐρανός =az egek - ez szerepel 3helyen (Luk 12, 33 Luk 18, 22 Csel 2, 34 vagy nagyon sokszor szerepel: βασιλεία τοῦ θεοῦ• Isten országa, pontosabban: Isten királysága, Isten uralma (βασιλεία) pl.: Róm 14, 17 - Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm.
4javítás: de, mgis szerepel: új egeket és földet. 2Pét3, 13 καινοὺς δὲ οὐρανοὺς καὶ γῆν Mi ígérete alapján új egeket (οὐρανοὺς többesszám) és földet várunk, az igazságosság hazáját.
A kérdező hozzászólása: Ahol Isten van az a Mennyország én ezt gondolom. Luk.12:3 18:29 Apcsel.2:34 Új ég új földrõl is ír a Biblia. Jel. 21:1 Ezért kérdezem hogy mi a különbség? köszönöm.

SÜRGÕS! Elemezni kell ezt a mondatot mondattanilag (mi az alanya, az állítmánya stb. ) "A mindent tudó ember le kell mondjon az új ismeretek mámorító élményéről. "?

"A mindent tudó ember le kell mondjon az új ismeretek mámorító élményér?l."

Legjobb válasz: mit állítok ? le kell mondjon= állítmány ki ? ember=alany milyen ember? tudó=tulajdonságjelzõ mit tudó ? mindent=tárgy mirõl? élményérõl=határozó milyen élményérõl ? mámorító=tulajdonságjelzõ minek az élményérõl ? ismeretek=birtokosjelzõ milyen ismeretek ? új=tulajdonságjelzõ

mit állítok ? le kell mondjon= állítmány ki ? ember=alany milyen ember? tudó=tulajdonságjelzõ mit tudó ? mindent=tárgy mirõl? élményérõl=határozó milyen élményérõl ? mámorító=tulajdonságjelzõ minek az élményérõl ? ismeretek=birtokosjelzõ milyen ismeretek ? új=tulajdonságjelzõ
tulajdonság jelzõ?XDDD az minõségjelzõ:)

Miért nem kapcsol be a monitor, már mindent kipróbáltam, új videó kártyával sem, és mindent levettem az alaplapról A tápegység tönkre teheti az alaplapot? , mert, egy előzőt már lecseréltem, az új kb 1, 5 hónapig ment, és ma reggel a monitor sötét!

Legjobb válasz: A monitor nem megy vagy a gép? Ha világít a kis "készenlétben" jelzõfény a monitoron, akkor adatot nem kap, ha nem akkor az áram hiányzik. Ha áram van, akkor megpróbálhatod megtalálni a hibát alkatrészek cserélgetésével, mondjuk másik monitorkábel, másik monitor. Ha bekapcsolod a gépet és egy csipogást hallasz csak, az azt jelenti hogy az alaplap önellenõrzése jó, nem talált hibát. Ha bármi más (semmi, több csipogás), akkor valami gond van az alaplappal. A táp tönkrevághatja az alaplapot, de azért van biztosíték a tápegységben hogy nagy áramfelvételnél az adja meg magát elõször. Szóval nem kell rögtön az egyik legdrágább alkatrész tönkremenetelére gyanakodni. :)

A monitor nem megy vagy a gép? Ha világít a kis "készenlétben" jelzõfény a monitoron, akkor adatot nem kap, ha nem akkor az áram hiányzik. Ha áram van, akkor megpróbálhatod megtalálni a hibát alkatrészek cserélgetésével, mondjuk másik monitorkábel, másik monitor. Ha bekapcsolod a gépet és egy csipogást hallasz csak, az azt jelenti hogy az alaplap önellenõrzése jó, nem talált hibát. Ha bármi más (semmi, több csipogás), akkor valami gond van az alaplappal. A táp tönkrevághatja az alaplapot, de azért van biztosíték a tápegységben hogy nagy áramfelvételnél az adja meg magát elõször. Szóval nem kell rögtön az egyik legdrágább alkatrész tönkremenetelére gyanakodni. :)

Kit valasszak, az ujat aki mindent iger, vagy a regit, akiről nem tudom mit erez?

Jarok 2 eve a baratommal, de csk most jott annyira helyre h ne veszekedjunk allandoan.Amiota vizsgai vannak annyira eltavolodott, h mar hetente (HA) 2x talizunk 1 orat,regebb naponta.Van egy masik srac, akivel regebb akartunk osszejonni, de el kellett menjen dolgozni az orszagbol. Most visszajott, s szeretne velem lenni, s marad..komoly sracnak tunik...mindenki csak dicseri, osszefutottam vele mar egyszer es nagyon jol ereztuk magunkat. A baratom mellett csak szenvedek, mert sokszor megprobaltam vele beszelni a dolgokat, de mondja h hozzuk helyre de semmit nem tesz,s mindent megprobaltam eskuszom! s nem vagyok boldog vele. Valasszam a masik sracot? A regi szamit, az uj erdekel...de nem akarok tovabb szenvedni

Legjobb válasz: Teljesen megértelek, én is ugyanebben a cipõben járok. Az új mindent megtenne értem, a régi pedig le se izél, nem keres, és ha szólok érte, hogy ez a bizonyítás, akkor meg azt mondja hogy õ akarja, de én mindig balhézom, satöbbi... örökké veszekszünk, viszont még él bennem a remny, hogy megjavul. én is félek az újtól, mi van ha átver. én a réginek megszabtam, ha eddig és eddig nem változtat vége, de le se szarja. tényleg nem érdemel meg. tudja hogy azt tehet velem amit akar lényegében. :( még én sem döntöttem, nem tudok. viszont tisztában vagyok vele, még fiatal vagyok, és nem ezt érdemlem. ha továbbra sem veszi észre magát, vége. szerintem egy pasi ha igazán akar, megoldja a talit, az odafigyelést. hisz akkor késõbb mi lesz? munka van, és azért szarik a fejemre vagy mi...? :( hányan dolgoznak, tanulnak, gyereket nevelnek, mégis meg tudják oldani, természetes, hogy odafigyelnek a párjukra. én ezt már százszr a fejéhez vágtam, azt mondja oké, de nincs változás. :( Nálatok...? de egyszer tényleg be fog telnia pohár. nekem azt mondták, lehet épp egy harmadik hozza meg változást. Nem tudom. mindenesetre a lelkemet teljesen felõrli. igaz, hogy ha felmerült a másik, az jelent valamit, de mivel te is meg akarod menteni csak azt jelzi, baj van. a pasijaink túl önzõk ahhoz, hogy ezt felismerjék. szerintem szabjunk egy határt, egy dolgo, hogy ha ezt sem, akkor tényleg vége. ha nem fogja fel, tényleg az lesz a legjobb, ha vége. mert az nem véletlen. ha van valami, írj, kíváncsi vagyok, és szurkolok neked, én is pontoan tudom mit érezhetsz. :(

Teljesen megértelek, én is ugyanebben a cipõben járok. Az új mindent megtenne értem, a régi pedig le se izél, nem keres, és ha szólok érte, hogy ez a bizonyítás, akkor meg azt mondja hogy õ akarja, de én mindig balhézom, satöbbi... örökké veszekszünk, viszont még él bennem a remny, hogy megjavul. én is félek az újtól, mi van ha átver. én a réginek megszabtam, ha eddig és eddig nem változtat vége, de le se szarja. tényleg nem érdemel meg. tudja hogy azt tehet velem amit akar lényegében. :( még én sem döntöttem, nem tudok. viszont tisztában vagyok vele, még fiatal vagyok, és nem ezt érdemlem. ha továbbra sem veszi észre magát, vége. szerintem egy pasi ha igazán akar, megoldja a talit, az odafigyelést. hisz akkor késõbb mi lesz? munka van, és azért szarik a fejemre vagy mi...? :( hányan dolgoznak, tanulnak, gyereket nevelnek, mégis meg tudják oldani, természetes, hogy odafigyelnek a párjukra. én ezt már százszr a fejéhez vágtam, azt mondja oké, de nincs változás. :( Nálatok...? de egyszer tényleg be fog telnia pohár. nekem azt mondták, lehet épp egy harmadik hozza meg változást. Nem tudom. mindenesetre a lelkemet teljesen felõrli. igaz, hogy ha felmerült a másik, az jelent valamit, de mivel te is meg akarod menteni csak azt jelzi, baj van. a pasijaink túl önzõk ahhoz, hogy ezt felismerjék. szerintem szabjunk egy határt, egy dolgo, hogy ha ezt sem, akkor tényleg vége. ha nem fogja fel, tényleg az lesz a legjobb, ha vége. mert az nem véletlen. ha van valami, írj, kíváncsi vagyok, és szurkolok neked, én is pontoan tudom mit érezhetsz. :(
Aki nehezen tud megváltozni vagy nem is akar, azzal én nem terveznék hosszútávra. De ez csak az én hozzáállásom. Mi lenne, ha megbeszélnéd mindkettõjükkel ezt a dilemmádat és megkérdeznéd õket, hogy mit választanának, ha a helyedben lennének?
Szerintem hallgass az érzelmeidre, melyik az erõsebb? A maradási vágy, vagy inkább mennél? Nem hiszem hogy ebben mi reálisan tudnánk tanácsot adni, de azt sem hogy bármelyik srác kettejük közül objektiven tudna válaszolni. Ez a Te életed, a Te érzelmeid. Hiszel még a jelenlegiben, vagy nem? Vágyod az újat, vagy nem? Személy szerint azthiszem már döntöttél. Ha megfordult a fejedben a szakítás lehetõsége, akkor már nem ér annyit számodra a kapcsolatod, hogy maradj. De persze ez csak a személyes véleményem. Illetve még annyit füznék a dologhoz, hogy akármennyire is szenvedsz, szakítani nemlesz könnyû, ez tapasztalat...
A kérdező hozzászólása: Hát(mégha ez nagyon önzõen hangzik is) én döntenék az új sráccal. Viszont félek h mi lesz ha nem komoly?? Ha csak hülyit?? Akkor inkább vhogy helyrehoznám a régi kapcs. minth valaki átverjen.... ezért kérek tanácsot, h szerintetek honnan tudhatom h komoly v sem?
Nekem jelenleg vizsgáim vannak és nagyon szeretem barátnõmet és hinni szeretném, hogy eleget törõdök vele (gyakorlatilag mást se csinálok szabadidõmben) viszont tudom, hogy jövõ péntekig BIZTOSAN nem fogunk találkozni mert van olyan egyetem ami nehéz és halálosan nehezek a vizsgák. Ne akard, hogy a barátod beáldozza az egyetemét azért, hogy megnyugtassa a lelkedet, mert ez egy elég nagy kitolás lenne vele szemben. Ettõl függetlenül nem tudom mit várhatsz ettõl a kapcsolattól, de ha most vizsgaidõszakban szakítanál vele akkor mindenbõl megbukna.
Szerintem beszéld meg az új sráccal, hogy bizonytalan vagy benne. Nem akarod a biztosat a bizonytalanra. És ha az új komolyan gondolja veled, akkor továbbra is teperni fog. Várj még egy hetet-kettõt- amennyit érzed h kell, és akkor érezni fogod hogy az új tényleg jó lesz-e.
A kérdező hozzászólása: Uolso elötti hozzászolonak csak annyit, h en ezt mindvegig megerrtettem, de sztem ha van idod biztos, h legalabb telefonon egyszer egy nap flehivod, ha mar tenyleg fontos neked az a szemely...na en meg a legkisebb törödést sem kapom meg.De ha kérdem akkor azt mondjaa, h szamitok neki...csak epp h semmilyen formaba nem mutatja ki.Nem mint regen..
SZia!! Nem olvastam el az elozo hozzàszolàsokat mivel benne vagyok a témàban igy sztem eléggé elfogadhato vàlaszt adhatok: szendvedsz a baràtoddal, s nem vagy boldog vele.ezt te irtad. akkor légyszives hagyd màr ott és ràadàsul itt egy màsik sràc aki népszeru is meg jofej, és jol is érzitek magatokat egyutt. koszi

Hogyan vizsgálják, hogy hány ujjnyira tágult ki a méhszáj? Illetve nem túl szubjektív, hiszen mindenkinek más-más méretű az ujja.

Azt értem, hogy a hüvelyen előbb vagy utóbb ki kell férnie egy 10 cm átmérőjű babafejnek, de nem tudom elképzelni, hogy csak úgy beférjen oda egy egész kéz a vajúdás alatt, máshogy azonban nehéz lenne vizsgálni, hogy hány ujjnyira tágult a kismama. A másik, ami furcsa, hogy elnézve a nőgyógyászom ujjait, neki két ujja akkora mint nekem négy, négy ujja pedig hát inkább bele sem gondolok. Egy ikerpár is kiférne akkora helyen szerintem. Sokszor nem is két ujjal vizsgál egyébként mint más nőgyógyászok (ahogy legalábbis én tapasztaltam), hanem csak eggyel, bőven elég az is a betegnek - alapon. De akkor ha az ő ujjaival mérve két ujjnyira vagyok tágulva, akkor az igazából legalább háromnak számít majd? Vagy csak két ujjal vizsgálják a méhszájat szülés közben is, csak szétnyitva felmérik, hogy kb mennyi lehet? Tudom, hogy furcsa kérdés, de ez komolyan foglalkoztat.

Legjobb válasz: 3 szülésem volt eddig, a dokim és a szülésznõ IS nézte a méhszájat azért nem olyan gyakran meg nem is volt fájdalmas. A hány ujjnyi tágulás szerintem átlagos férfi ujjra van kitalálva biztos hogy nem kis vékony nõi ujjakra. És azért férfi ujjak között olyan nagyon hatalmas különbség nem lehet max. pár mm az a pár mm eltérés meg belefér úgy gondolom. Illetve a másik hogy a dokinak van már tapasztalata tudja jól hogy "mennyire fér be" a 2-3 ujja mondjuk ha mekkora a tágulás, tehát ez konstans számára hiszen az ujja ugyanakkora marad felnõtt korától.:) Meg igazából ennek akkora jelentõsége nincsen, tehát nekem is pl. a 3 babámnál egyik nap azt mondta az orvos hogy bõ 2 ujjnyira nyitva van a külsõ és középsõ méhszáj aztán másnap meg már csak szûk 2 ujjnyit mondott rá egy másik doki (problémás terhességem volt sajnos bent feküdtem vele a végén) úgyhogy magához képest viszonyít minden orvos. Ennek hogy ki hány ujjnyinak ítéli meg csak ott van jelentõsége hogy hogy halad a tágulás (vajúdás közben) tágul e egyáltalán vagy megállt a dolog illetve a legvégén így is úgy is eltûnik a méhszáj és megjelenik a fej akkor meg már senki se nézegeti kinek az ujja szerint mekkora a tágulat:)

3 szülésem volt eddig, a dokim és a szülésznõ IS nézte a méhszájat azért nem olyan gyakran meg nem is volt fájdalmas. A hány ujjnyi tágulás szerintem átlagos férfi ujjra van kitalálva biztos hogy nem kis vékony nõi ujjakra. És azért férfi ujjak között olyan nagyon hatalmas különbség nem lehet max. pár mm az a pár mm eltérés meg belefér úgy gondolom. Illetve a másik hogy a dokinak van már tapasztalata tudja jól hogy "mennyire fér be" a 2-3 ujja mondjuk ha mekkora a tágulás, tehát ez konstans számára hiszen az ujja ugyanakkora marad felnõtt korától.:) Meg igazából ennek akkora jelentõsége nincsen, tehát nekem is pl. a 3 babámnál egyik nap azt mondta az orvos hogy bõ 2 ujjnyira nyitva van a külsõ és középsõ méhszáj aztán másnap meg már csak szûk 2 ujjnyit mondott rá egy másik doki (problémás terhességem volt sajnos bent feküdtem vele a végén) úgyhogy magához képest viszonyít minden orvos. Ennek hogy ki hány ujjnyinak ítéli meg csak ott van jelentõsége hogy hogy halad a tágulás (vajúdás közben) tágul e egyáltalán vagy megállt a dolog illetve a legvégén így is úgy is eltûnik a méhszáj és megjelenik a fej akkor meg már senki se nézegeti kinek az ujja szerint mekkora a tágulat:)
Orvos nézte, és azt hittem h ott maradok ugy fájt.
Engem doki vizsgált. Amikor beértünk 1 ujjnyira voltam kitágulva, 2 és fél óra múlva pedig már bõ 4 ujjnyira. Egyébként úgy tudom, hogy 1 ujjat 2 cm-nek számolnak. A dokid is biztosan tudja, hogy számoljon, ha vizsgált már elõtted mást is :)
A 7es nagyon jól leírta! Egyébként 1ujj 2 centinek felel meg. Engem szülésznõ vizsgált amikor beértem a kórházba és centiben mondta a tágulást.
orvos nézte (nem fogadott) két ujjal, a szülésznõ egyszer sem nyúlt hozzám!
A nõgyógyász nem fog tágulást nézni, inkább majd a szülésznõ! Felkap egy gumikesztyût és szépen felnyúl, megtapogatja és közli az eredményt. Nem kell az egész keze, hiszen a méhszáj ujjal simán elérhetõ.
Nálam is a nõgyógyász vizsgálta a tágulást, még sajnos rá is segített (az nagyon fájt). A szülésznõ ott hozzám sem ért.
Két ujjal is meg lehet mérni, hány ujjnyi a tágulás...
Engem is a dokim vizsgált (illetve kb. 2x a szülésznõ is)....mind a ketten gumikesztyût húztak és megnézték újjal.
Pedig nálam a fogadott nõgyógyászom vizsgált többször, szülésznõ 1x sem!
Nekem igazából nem is mondták, hogy hány ujjnyira/centire vagyok tág.Amikor bementünk fájásokkal, magzatvíz elfolyással azt mondta az ügyeletes doki, hogy teljesen zárt, várjunk egy kicsit, sétálgassak.Rá kb 1 órára a szülésznõ behívott kesztyût húzott annyit mondott szépen haladunk, sétálgassak.Eltelt megint kb 1 óra akkor ismét vizsgálat, mondta majdnem teljesen tág, mindjárt szülünk.Bejött a dokim, mondta eltûnt a méhszáj.Mivel innen már nem haladtunk a dokim többször bejött megnézte hol jár a baba, majd rájött hogy azért nem haladunk, hiába nyomok, mert nem fér be a szülõcsatornába a baba... Szóval nekem nem mondtak konkrétumot csak a legelején, meg amikor eltûnt a méhszáj.

Mi ez a mánia hogy ha kijönnek az új konzolok akkor mindenki dobhatja ki a jelenlegi VGA-jat?

Állandóan ezt hallani itt gyakorin,és én egyátalán nem értem az összefüggést. Pl akinek most egy HD7870 vagy HD7950 kártyája van,annak miért lenne égetően sürgős cserélni majd újra? Sosem értettem hogy miért a konzol a meghatározó.Jó oké,elsődlegesen arra íródnak az új játékok,de én valahogy nem esek hasra se az Xbox 360 se a PS3 teljesítményétől. Relatív szar grafika,split screenbe érezhető fps hiány. Ez lenne a meghatározó? Valaki világosítson már fel,de reálisan,ne ilyen "szart se fog érni,kikell majd dobni,netezni lesz elég a kártyád" szintű stílusban.

Legjobb válasz: Szia! Egy másik hozzászólásban leírtam, de neked is kifejtem, hogy miért. A jelenlegi konzolok ( Xbox 360, Playstation 4 ) régi hardverrel rendelkeznek és miattuk a mostani játékok grafikai fejlõdése, még ha Crysis 3-ról beszélünk ( csak nézd meg a Crysis elsõ részét nincsen igazán nagy grafikai ugrás ) nagyon lelassult, mert a játékfejlesztõknek nem a PCre kiadott játékokból van igazán bevételük, hanem a konzolverziókból és mivel a konzolok véges erõforrással rendelkeznek, ezért a grafikai fejlõdés is lelassult. Akármennyire hihetetlen, de ha majd a új konzolokhoz fog igazodni a grafika, akkor a relatíve új hardverrel szerelt konzolok, iszonyat grafikai fejlõdést fognak magukkal hozni, ami a játékok hardverigényét nagyon meg fogja nyomni ezáltal, a mostani GPU-k teljesítménye nem fogja kielégíteni az új játékok gépigényét, ezért valószínûleg ( nem biztos ), majd az alapoktól kell újraépítgetni a gépeket.

Szia! Egy másik hozzászólásban leírtam, de neked is kifejtem, hogy miért. A jelenlegi konzolok ( Xbox 360, Playstation 4 ) régi hardverrel rendelkeznek és miattuk a mostani játékok grafikai fejlõdése, még ha Crysis 3-ról beszélünk ( csak nézd meg a Crysis elsõ részét nincsen igazán nagy grafikai ugrás ) nagyon lelassult, mert a játékfejlesztõknek nem a PCre kiadott játékokból van igazán bevételük, hanem a konzolverziókból és mivel a konzolok véges erõforrással rendelkeznek, ezért a grafikai fejlõdés is lelassult. Akármennyire hihetetlen, de ha majd a új konzolokhoz fog igazodni a grafika, akkor a relatíve új hardverrel szerelt konzolok, iszonyat grafikai fejlõdést fognak magukkal hozni, ami a játékok hardverigényét nagyon meg fogja nyomni ezáltal, a mostani GPU-k teljesítménye nem fogja kielégíteni az új játékok gépigényét, ezért valószínûleg ( nem biztos ), majd az alapoktól kell újraépítgetni a gépeket.
Mondjuk hozzá tenném, hogy a szart sem fog érni, azért enyhe túlzás, de nagyon gyorsan el fognak avulni ezek a vieókártyák.
A kérdező hozzászólása: Értelek. Hát mindenesetre ez nem tántorít el engem attól hogy még a 8-as széria elött vegyek VGA-t az APU mellé. Ha majd kevés lesz, akkor veszek még 1-t mellé:D
Nem értem a kérdést, semmi ilyet nem tapasztaltam. Új generációs kártyánál van egy ilyen hiszti, de ott is marhaság, mert a gyártók vigyáznak rá, hogy az új csúcskártya max. "gyök kettõvel" (1.4-1.6x közötti szorzóval) legyen csak jobb. Ilyenkor érdemes ilyen balekok levetett VGA-ját vagy proci család váltásnál prociját bagóért megvenni. ;)
Relatív szar grafika, split screenbe érezhetõ fps hiány. Ez lenne a meghatározó? Kérdezõ, ezzel le is írtad a mostani helyzetet. A mostani játékok egy relatíve szar alap grafikára épülõ programok. Crysis 3, fut egy olyan konzolon, amiben a GPU: egy régi 2006-os modell, directx 9 támogatás maximálisan. A PC-s Crysis 3 meg ugyanez, csak telepakolva dx11-es shaderekkel.

Várom az új neveket, jöjjön, akinek van fantáziája! "Növényi sajt", "gabonakolbász", "növényi tejföl", "vegán tejföl"? Vegánok, vegák, mindenevõk, paleósok, mindenki! Szerintetek is új neveket kellene kitalálnunk például ezeknek az ételeknek?

Például ugye óriási az ellentmondás van a "növényi" és a "tejföl" szavak között.

Legjobb válasz:
Hmmm.... A kolbász, fasírt és társai nekem még rendben vannak, mert ilyen fûszeres cuccot jelentenek, amik hozzák az adott étel hangulatát, s valahogy nevezni kell õket, ezek pedig leírják, hogy legalább hogy néz ki s nagyjából hogy van fûszerezve a szerencsétlen. Sok új szó sose honosodna meg, fõleg azok körében nem, akik nem eszik, nem értenék, mirõl beszél az ember. De amúgy megértelek, fõleg a többi esetben. De azokra se tudok jobb szót, a legtöbb esetben :( A növényi habot sose nevezném tejszínnek, ahogy a kakaós bevonót sem csokinak (de a saját, kakaóvaj nélküli akciómat lecsokizom, mert az nekem teljesen hozza a csoki szerepkört s valahogy hívnom kell), de a tej eddig is szerepelt növényi esetekben is, bizonyos növények tejnedveként. A kutyatejnek még a fajnevében is benne van. Úgyhogy a tejet tekinthetjük általánosabban, csak éppen a gyakori felhasználás miatt a tehéntej lett a "tej". De félrevezetõ tud lenni, az tény. Sajna nem tudom, mi lenne a jó megoldás. (De hogy a kókusztejem sokkal tejebb, mint a bolti zsírszegény löttyök, azt határozottan gondolom...) Amíg elérakják, hogy mibõl van, addig még elviselem az ilyesmit, hisz egyértelmû, mirõl van szó. Sokkal aljasabb dolognak tartom az élelmiszeripari hulladékok fölnek nevezését, hiába nem írják, hogy tej, elég, hogy léteznek és csomagolásukban tejfölhöz hasonlatosak... De mondjuk a gabonakolbász létjogosultságát sem ismerem el, szerintem az rettenetes dolog. Sok dologban toleráns vagyok, ebben nehéz. Többnyire az dönt nálam az elnevezésekben, hogy hozza-e a szerepkört. A köleskörözött vagy a kesutejföl nekem teljesen bevált ételek, de a mandulából készült fûszeres golyót nem tudom sajnak nevezni, annyira nem hasonlít hozzá :D Igaz, a szappanszagú ipari hulladék sajtutánzatokat sem (itt most ilyen 2000 ft/kg-os dolgokat értek, pl. a párom által nemrég hozott "Pannóniát". nem tudom, mibõl csinálták, de az nem sajt).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hmmm.... A kolbász, fasírt és társai nekem még rendben vannak, mert ilyen fûszeres cuccot jelentenek, amik hozzák az adott étel hangulatát, s valahogy nevezni kell õket, ezek pedig leírják, hogy legalább hogy néz ki s nagyjából hogy van fûszerezve a szerencsétlen. Sok új szó sose honosodna meg, fõleg azok körében nem, akik nem eszik, nem értenék, mirõl beszél az ember. De amúgy megértelek, fõleg a többi esetben. De azokra se tudok jobb szót, a legtöbb esetben :( A növényi habot sose nevezném tejszínnek, ahogy a kakaós bevonót sem csokinak (de a saját, kakaóvaj nélküli akciómat lecsokizom, mert az nekem teljesen hozza a csoki szerepkört s valahogy hívnom kell), de a tej eddig is szerepelt növényi esetekben is, bizonyos növények tejnedveként. A kutyatejnek még a fajnevében is benne van. Úgyhogy a tejet tekinthetjük általánosabban, csak éppen a gyakori felhasználás miatt a tehéntej lett a "tej". De félrevezetõ tud lenni, az tény. Sajna nem tudom, mi lenne a jó megoldás. (De hogy a kókusztejem sokkal tejebb, mint a bolti zsírszegény löttyök, azt határozottan gondolom...) Amíg elérakják, hogy mibõl van, addig még elviselem az ilyesmit, hisz egyértelmû, mirõl van szó. Sokkal aljasabb dolognak tartom az élelmiszeripari hulladékok fölnek nevezését, hiába nem írják, hogy tej, elég, hogy léteznek és csomagolásukban tejfölhöz hasonlatosak... De mondjuk a gabonakolbász létjogosultságát sem ismerem el, szerintem az rettenetes dolog. Sok dologban toleráns vagyok, ebben nehéz. Többnyire az dönt nálam az elnevezésekben, hogy hozza-e a szerepkört. A köleskörözött vagy a kesutejföl nekem teljesen bevált ételek, de a mandulából készült fûszeres golyót nem tudom sajnak nevezni, annyira nem hasonlít hozzá :D Igaz, a szappanszagú ipari hulladék sajtutánzatokat sem (itt most ilyen 2000 ft/kg-os dolgokat értek, pl. a párom által nemrég hozott "Pannóniát". nem tudom, mibõl csinálták, de az nem sajt).
Nagyon örülök, hogy valakinek eszébe jutott ezzel a témával foglalkozni. Tetszenek az eddig leírt névötletek. A különbözõ zöldségekbõl készült "fasírt" helyett szívesen használom a falatka, golyó vagy labdacs elnevezéseket. Üdv mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Hát... a burizer tényleg nem tudom, hogy lett. Lehet, hogy a szorizert nem akarták elterjeszteni, mert kicsit félre lehetne hallani. ;-) (sz @ r i z e r)
Szerintem is értelmesen kellene megfogalmazni a vegán ételek szavait. Egyelõre a vegánok több ételének az a neve, amit nem akarnak enni. Eleve nonszensz volt kolbásznak, virslinek meg sajtnak nevezni még a kezdet kezdetén azokat a kajákat. Azt nem értem, hogy a szója + parizer az miért lett burizer?! Az ételek összetevõi alapján van értelme elnevezni a vega/vegán ételeket, például, ha egy mûanyag csõbe fõleg mandula és zabpehely van töltve legnagyobb mennyiségben, akkor lehetne a neve mandulás zabpelyhes rúd. Nem muszáj rövidíteni se, így legalább nyilvánvaló lenne, hogy mit tartalmaz.
A kérdező hozzászólása: Nekem tetszenek! Fõleg a nöjt!!! :-) A többi is praktikus és hasznos, de a nöjt az pluszban még nagyon aranyos is! Többiek, mit szóltok?
ezekkel kicsit gondban vagyok, de azért leírom mûanyag fakanál -> mûanyag keverõ mûanyag virágcserép -> mûanyag virágedény növényi sajt - >nöjt
A kérdező hozzászólása: Bár mostanában azt tapasztalható, hogy egyre rövidebb szavakat szeretnek az emberek használni (uborka - ubi, paradicsom - pari, káposzta - kápi), így valószínûleg a szoghurt maradna. :-)
A kérdező hozzászólása: Igen, jó ez is! (Talán a szójagurt jobban utal a szójára, de ötletnek jó mindkettõ!)
szoghurt - szójás johurt, láttam amit írtál, de ezt könnyebb lenne kiejteni.
A kérdező hozzászólása: Igen, igen! Pontosan ilyesmikre gondoltam! Nagyon jók, amiket írtál! Köszi! :-) (Ilyen volt a burizer és a szójagurt is.)
Mellesleg a tejföl helyett növény esetében mondjuk a nedvfölt vagy növényfölt tudnám elképzelni. A gabonás kolbászra esetleg a garúd (gabona+rúd).. De egyébként abból indultak ki az ilyen neveknél, hogy növényi tejföl, hogy mit helyettesít. Szóval szerintem annyira nem vészes, de meg lehet közelíteni más oldalról is. Hogy mire hasonlít, hogyan készül stb.. és azokat a szavakat beépíteni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sziasztok! Köszi, hogy írtatok. Elõfordulhat, hogy egy kicsit félreértették néhányan a kérdésemet. Nekem semmi bajom nincs azokkal a termékekkel, amelyekre a kérdésem vonatkozik. Egyszerûen az elnevezésüket nem tartom helyesnek, pontosnak, logikusnak. Teljesen megértem, ha - különbözõ okok miatt - nem fogyasztanak, fogyaszthatnak emberek állati eredetû termékeket, tejet, tejtermékeket, húst, tojást, mézet, bármit: vannak, akik állatbarátok, mások a karma miatt, vallásukból kifolyólag, hitük szerint, sokak pedig ételintolerancia, allergia okán, többen egészségükre (vagy betegségükre) tekintettel. Szerintem a felsoroltak közül vannak néhányan, akiknek nem fontos az, SÕT, szükséges lenne az, hogy ne állatból készült termékek nevére utaljon annak az ételnek a neve, amelyet elfogyasztanak, hiszen sokan azért vegák vagy vegánok, mert állatbarátok, az állatok tisztelõi. Szerintem egyszerû lenne új, értelmes neveket elterjeszteni. Egyrészt csak NÉHÁNY termékcsoportról van szó, másrészt mindig is így alakult a nyelv. #3. hozzászólónak: :-) ezek nem "ál" termékek. :-) Tudom, hogy mire gondolsz, például arra, amikor az eredetileg hústermékbõl a gyártók kihagyják a hús egy részét és szójával helyettesítik azt vagy állagnövelõkkel, illetve minden olyan esetre, amikor a szükséges alapanyagokat meg akarja spórolni a költséghatékonyság miatt a gyártó, ezért teletömi azt adalékanyagokkal, ízfokozókkal, mesterséges aromákkal, állományjavítóval és ki tudja, hogy még mivel, mikkel - így a termékek minõségén nagyon rontanak. Értem ezt a problémát és megértem azt, hogy ez is gond, de a kérdésem nem erre vonatkozott. Az általam felsorolt termékeket általában olyan emberek fogyasztják, akik az állati eredetû termékeket kizárták az étrendjükbõl különbözõ okok miatt. (Az élelmiszeripar ezt kihasználva még a nagyon olcsón elõállítható termékeket is hihetetlenül drágán kezdte el árusítani. Lásd például szója feltétek, hiszen szójából van és sok helyen drágább, mint a húsok, vagy "rizstej", ami kb. rizs vízzel! Nagy része víz. Árai pedig: [link] Itt egy "rizstej": "Összetevõi: hegyi forrásvíz**, olasz rizs* (17%), hidegen sajtolt napraforgó* és pórsáfrány olaj*, tengeri só.") Tudom, el lehet készíteni otthon is, ha valaki szeretné, de ezt csak azért írtam le, hogy érzékelhetõ legyen a különbség, azaz itt nem arról van szó, hogy a gyártók ki akarják spórolni pl. a húst vagy a tejet a termékekbõl, hanem erre a termékcsoportra valóban van igény sokak részérõl. A "vegán tejföl" kifejezést a neten találtam, nem terméken a boltban. Szerintem teljesen jó az ötlet, nekem csak a név sántít. [link] #1. hozzászólónak: A tej elnevezés a mandulatej, rizstej, szójatej, zabtej esetében szerintem nem vehetõ egy kalap alá a kutyatejjel, hiszen a kutyatejben valóban ott van a "tejszerû" anyag, de a gabonákban, hüvelyesekben nincs. Ezek, például a rizs, egyszerûen õrölve van, majd azt felhígítják vízzel! Tehát ez alapból nincs meg így a növényben, mint például a kutyatejben, vagy a kókuszban (kókusztej). A kutyatej és a kókusztej az oké. De gondoljunk bele abba, hogy mondjuk fogja otthon az ember a lisztet, felhígítja vízzel - erre normál esetben szerintem nem mondja azt, hogy az tej... (!) #4. hozzászólónak: Írtad: "így írja elõ a rendelet és az élelmiszerkönyv". Ezt nem tudtam. Segítenél nekem abban, hogy hol, hogyan tudok ennek utánanézni? Köszi, ha megírod! Azóta már láttam, hogy megpróbálták néhány helyen máshogy nevezni ezeket a termékeket. Például: szója+parizer=burizer [link] szója+joghurt=sojagurt [link] (Azt hiszem, hogy ebben van "joghurtkultúra", így ennek még annyira nem is sántít a neve, de azért...) Régen volt olyan, hogy szójavirsli, most Szója partner páros. [link] A fasírtpor az maradt fasírtpor. [link] És itt a növényi "sajtok": [link] (Ezen a linken a feltüntetett áraknál azért látható, hogy nem olcsók.) Itt vannak próbálkozások: [link] Szója ital, desszert, dresszing, habkrém, stb. #2. hozzászólónak: A keresõ szerintem meg tudná találni ezeket a termékeket, recepteket, ha odaírja az ember/weboldal készítõ a keresõszavak közé azt is, hogy vegán sajt-helyettesítõ vagy sajtpótló, mert akkor szerepel a vegán és a sajt (vagy bármi, pl: tejföl) is a megadott szavak között. Néhány fogalmat bepötyögtem. Tej: 1. Az újszülöttek, fiatal ivadékok táplálására az anya(állat) emlõiben képzõdõ fehér folyadék. Tehéntej mint emberi táplálék. 2. Növények tejnedve. 3. Halak ivari váladéka. Tejföl: Alvadó tej színén összegyûlõ, sûrûn folyós, zsíros tejtermék. Joghurt: Bizonyos baktériumokkal mesterségesen savanyított, aludttejszerû tejtermék. Sajt: Szilárd (lyukacsos) tejtermék. Kutyatej: 1. Növ. Zöldessárga ernyõs virágzatú, tejszerû nedvet tartalmazó (gyom)növény (Euphorbia). Kolbász: Bélbe vagy mûanyag burokba töltött, fûszerezett darált hús, amelyet sülve, fõve v. nyersen (füstölve) fogyasztanak. Kolbászáru: Kolbász és hasonlóképpen készített egyéb hentesáru. Kolbászhús: Kolbásznak való színhús. Parizer/párizsi: Fiatal marhának péppé zúzott húsából készült, vastag bélbe töltött húsipari termék. Fasírt: Vagdalt hús. Virsli: Péppé õrölt marhahúsból készült, fõzve fogyasztott, vékony kolbászforma húsáru. Kókusztej: A kókuszdió belsejében levõ, tápláló, édes, tejszerû folyadék. Ez nagy kedvencem: [link] Szóval, tényleg írjatok, ha valamilyen ötletes név eszetekbe jut a fenti termékekre vonatkozóan! Eljött az ideje az új szavak kialakításának, hiszen új termékek, fogalmak alakultak ki. Lehet, hogy tévedek, de akkor valaki magyarázza el nekem értelmesen azt, hogy miben. Köszi!
Nem az a baj, hogy a keresõ nem találja, az a baj, hogy így írja elõ a rendelet és az élelmiszerkönyv. Talán majd egyszer.
Úgy tudom van valami szabályzat, ami alapján az ilyen ál termékek nem használhatják a valódi termék nevét. (pl. ahhoz, hogy a virsli nevet feltüntethessék bizonyos % húst kell, hogy tartalmazzon, ha ennek nem felel meg a termék, akkor jönnek a füstli meg hasonló elnevezések) Tehát ilyen nevû terméket, hogy vegán tejföl nem is lenne szabad feltüntetni.
Az a baj, hogy így nem találná meg a keresõ. Szójakrémként lehetne árulni a vegán tejfölt, de ha egy vegán tejfölös ételt akar csinálni akkor nem így fog rákeresni.Egyedüli ilyen, amirõl tudok az a "vegán-vaj" -margarin. Nincs ezekkel a kifejezésekkel semmi gond. Azért nincs fogalmi zavar, mert az a lényege a vegán tejfölnek, hogy TEJFÖL íz, állag utánzat. Ez kb olyan, mintha csinálna egy banda egy paródiát például a Paradise City-rõl, és a címe nem sejtetné, hogy minek is az utánzata. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A "falatka" nagyon jó ötlet, szerintem el is tudna terjedni! A golyó szót szerintem már használják is, pl. fûszeres répagolyó (ami igazán finom :-)).
Adatokat igen, de az oprendszert újra kell rakni...
Meglehet, Hiren's Boot CD kell hozzá, ha érdekel, keress meg, mert ide hosszú, meg lesz kérdésed, mert nem triviális. De egy az egyben át lehet vinni mindent vele az új notira. (Tehát ott folytathatod, ahol abbahagytad a munkát, nyilván amit nem mentettél elveszik, de a telepített programok, stb. megmaradnak.

Az új kutyám mindenkit megugat, aki elmegy a kerítés előtt. Le fog erről szokni, vagy ez most már mindig így lesz?

Legjobb válasz: Az en kutyam most 2 eves. Eleinte mindenkit megugatott, most mar csak akkor ugat, ha olyanb jon a haz elott, akit nem szeret (talan hergeltek, vagy csak erez veluk hapcsolatban valamit). Gondolom megtanulta, hogy nem kell mindenkit megugatni. Nagyon jo hazorzo, jobban mondva tanya orzo. Nagyon nagy szukseg van ra (es a masik 3-ra is akibol 2 csak akkor ugat, ha kell, a harmadik pedig meeg tanulja, hogy nem kell mindig ugatni csak mert leesett egy level a farol) Valoszinuleg meg fogja a tied is tanulni idovel es korral. (Bar van amelyik kutya vilag eleteben ugat, ha kell, ha nem.)

Az en kutyam most 2 eves. Eleinte mindenkit megugatott, most mar csak akkor ugat, ha olyanb jon a haz elott, akit nem szeret (talan hergeltek, vagy csak erez veluk hapcsolatban valamit). Gondolom megtanulta, hogy nem kell mindenkit megugatni. Nagyon jo hazorzo, jobban mondva tanya orzo. Nagyon nagy szukseg van ra (es a masik 3-ra is akibol 2 csak akkor ugat, ha kell, a harmadik pedig meeg tanulja, hogy nem kell mindig ugatni csak mert leesett egy level a farol) Valoszinuleg meg fogja a tied is tanulni idovel es korral. (Bar van amelyik kutya vilag eleteben ugat, ha kell, ha nem.)
Az "uj" kutyad maris nagyon okos, tudja mit jelent a hazorzes!Ne okozzon problemat, hogy megugatja a haz elott elsetalo embereket, minden kutya ezt csinalja ha van benne igazi orzo-vedo "vèr"!!!Tudod ez olyan kutyadolog! Ugyhogy szeresd nagyon a kutyusod-ez az o dolga, ne dorgald meg erte! Minden jot!
Már miért is nem dolga a kutyának az, hogy ugassa meg az idegent? Ez kb. olyan dolog, mintha azt mondanád, hogy az természetes, ha egy nap öt betörõ akar bemenni, akkor abból csak egyet harapjon meg... Arról nem a kutya tehet, hogy olyan helyen él, ahol sokan mennek a kerítés elõtt... A kutya ugatni fog. Azt a tevékenységet SOHA nem fogja megunni.
Nem akarok drasztiusnak hangzani, de tudják a kutyáitok, hogy ki a fõnök a háznál? hogy mit szabad és mit nem? Most ezzel arra gondolok, hogy sok olyan kutyagazdival találkozom, aki rászól a kutyájára, hogy naaa, ne ugass már! kb úgy mintha egy ovis gyerektõl kérné el a játékát, "naaa, lécci add ide." Egy kutya abba még nem halt bele, ha ráhúztak a fenekére nyomatékosság kedvéért. Nálunk (elõs dolog volt amit a kutya iskolában megtanítottak nekünk) a kutya mindent mindig minden esetben az elsõ szóra teljesít. nem mondogatjuk neki háromszor négyszer, hogy gyere ide, gyere ide, gyere ide... buksi gyere ide.... . Egyszer. és ha nem csinálja, akkor megcsináltatom vele. ugyanis egy idõ után (elég rövid idõ után) megtanulja, hogy mindegy mit csinálok, semmi retorzió nincsen. Ez a "majom" csak bohóckodik velem, úgy is azt csinálok amit akarok. ha meg 20adjára megcsinálom, még akkor is kapok egy kis simogatást/jutalomflalatot stb. Egy szó mint száz. nem vesz benneteket komolyan a kutya! Csak akkor fog, ha következetesek vagytok. ha azt mondom, "ül", a kutya azonnal lenyomja a fenekét, ha nem teszi, én nyomom le. és megsimogatom. de csak ha elsõre sikerült. és ha nem fogja be a száját, akkor befogom, és megbezélem vele, hogy most csend van. ha nem érem el, mert messze van, akkor a pórázát hozzávágom, hogy nézzen vissza rám, és engedelmeskedjen. Nem rugok bele, nem ütöm, de megcsináltatom vele amit akarok. ha nem marad csendben, rövid pórázra veszem, hogy be tudjam fogni a száját. vagy elvezetem, hogy ne zavarjon. majd megtanulja, ha engedelmeskedik, akkor lehet szabadon, és még jutalmazva is lesz. Ha nem vagy következetes, akkor át fogja nem fog komolyan venni, és semmire nem mész a sokszor elmondott, elcsépelt szavaiddal. :(
imádom a kutyám de engem is kiborít.mindent és mindenkit megugat és nem tudom mit tegyek!ha kimegyek és rászolok akkor még jobban ugat.ha beszélgetek kint pl. a postással addig ugat amíg el nem megy.beszélgetés közben nem hallom a saját hangom.akárki akármit mond nem az a dolga a kutyának hogy éjt nappalá téve ugasson!!!!!!nekem is tanácsokra volna szükségem!
Igaz, miért nem nyávog????? :-))))))
Engem is idegesít, ha egy kutya okkal-oknélkül ugat. Az én kutyáim, talán nem felvágós szöveg, de szinte sosem ugattak/ugatnak. A kulcs szerintem a nevelésben van. már kis korban ha megtanítod neki, hogy "ugass" "ne ugass", akkor rá fogsz tudni szólni, és érteni is fogja. Az enyémek akkor ugatnak, ha megijedek valamitõl (vagy amikor kölcsön van adva nagyszülõkhöz, akik nem foglakoznak vele, és úgy gondolják, h a kutya csak ugasson). Szeritnem az nem gond, ha a jelzés képpen ugat egyet kettõt, de ha nem tudod leállítani, vagy ha sétáltatod és minden kerítésnél ugat, az gáz! Ha következetesen szidod érted, és dícséred amikor csendben marad, akkor meg fogja tanulni, hogy mi a rend. csak legyél következetes. Volt egy vizslám aki annyit ugatott ahányszor kértük. Hihetetlen, de ha azt mondtuk neki "ugass hármat" akkor hármat vakkantot, ha kettõt, akkor kettõt....
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen, hogy egyesek azt hiszik, hogy az helyes, hogy a kutya mindenkit, aki elmegy a kerítés elõtt, betörõnek kezel és engem hurrognak le ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának.
Milyen felháborító!!!! Ugat a kutya... Még ilyet... :-))))))
A kérdező hozzászólása: A kutya dolga a házõrzés, de az nem az, hogy egész nap ugat, mert emberek járnak a kerítés túloldalán.
Le kell nevelni a felesleges ugatásról. Csak akkor engedni az ugatást, ha valaki megáll a kapu elõtt, vagy netán be akarna mászni. Ekkor jár a dicséret. A többi szitunál talán egy mûanyag palack, benne kavicsokkal és egy jól irányzott dobás hozzá, ha ugat, amikor nem akarjuk. Ilyenkor még a haragos NEM szót is lehet hozzá mondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!