Találatok a következő kifejezésre: Az új is úgy (136 db)

Flashelts Xbox 360-nál, ujabb játékokat miután kiirok ugy érzékeli mintha DVD film lenne, de a régebbi játékok futnak! Tudja vki mit kéne tenni hogy menjenek az ujak is?

Ezt régebben kérdezte valaki, és velem is ugyanez történt. Az lenne a kérdésem, hogy ha flashelve van, de olyan játékkal szeretnék játszani, amihez a legújabb kéne, azaz frissíteni kéne, akkor ha eredetibe megveszem a játékot, akkor menni fog normálisan anélkül, hogy újraflasheltetném?


Terraria 1.2: Bejött ez az új update, és mindenki mondja, hardmode így, hardmode úgy meg amúgy. Én meg nézek bambán. Mi az a hardmode? :D simán a nehézségi fok vagy valami más? Új hardmode bossokról is beszélnek. Akkor most hogy van ez?

Legjobb válasz: Az akkor következik be, ha már megöltél egy Boss-t (Wall of Flesh, a pokolban idézhetõ) onnan átmegy a játék szinte új formába. Új, erõs, nehezebb ellenfelek, új világok (Hollow világ, nekem nagyon furcsa) nehezebb verziói a Boss-oknak, új ércek, (pontosabban három, amibõl ha mindent kigyûjtesz, mész a következõ ércre, ha abból is minden megvan, mész a harmadikra, és aztán ezt a három szettet összebarkácsolod, és mindenbõl megkapod a legjobb cuccokat! )

Az akkor következik be, ha már megöltél egy Boss-t (Wall of Flesh, a pokolban idézhetõ) onnan átmegy a játék szinte új formába. Új, erõs, nehezebb ellenfelek, új világok (Hollow világ, nekem nagyon furcsa) nehezebb verziói a Boss-oknak, új ércek, (pontosabban három, amibõl ha mindent kigyûjtesz, mész a következõ ércre, ha abból is minden megvan, mész a harmadikra, és aztán ezt a három szettet összebarkácsolod, és mindenbõl megkapod a legjobb cuccokat! )
A kérdező hozzászólása: Ja az a hardmode? :D Köszi :) csak a Destroyert tudtam eddig legyõzni :D
hallod, hardmode 1.1 óta van és nem tudod a nevét... lol (nem sértésként mondom :) )
elsõ, 1.2-óta már nem a hallowed a legjobb szett
A kérdező hozzászólása: Mostmár Hallowed bar van. Turtle 4ever :D

Angolban, mikor használjuk kérdésben válaszban a this, that vagy az it-et? Úgy értem, hogy ha szt mondom, hogy ez az új barátom, akkor: this is now freind, vagy it is now freind a jó?

Legjobb válasz: Uristen.. mit irtal.. nezd at az elejetol This is my new friend. Ez az uj baratom. (melletted all) That is my new friend. Az az uj baratom. (pl. ramutatsz valakire, aki messzebb van) Szemelyes nevmas, egyes szam harmadik szemely a SHE/HE/IT. Nonemu, Himnemu, Semleges nemu. Hasznald ahogy jolesik, ertelemszeruen..

Uristen.. mit irtal.. nezd at az elejetol This is my new friend. Ez az uj baratom. (melletted all) That is my new friend. Az az uj baratom. (pl. ramutatsz valakire, aki messzebb van) Szemelyes nevmas, egyes szam harmadik szemely a SHE/HE/IT. Nonemu, Himnemu, Semleges nemu. Hasznald ahogy jolesik, ertelemszeruen..
A kérdező hozzászólása: szt= azt

Hogy lehet új lakást venni vagy építeni, és a szocpolt is igénybe venni úgy, hogy van egy lakás a nevünkön, amit persze el szeretnénk adni, de úgy, hogy ne kelljen közben albérletbe költözni, amíg beköltözhetünk az új lakásba?

A jelenlegi lakásunkon van hitel, amit el?törlsztenénk (lehet?leg a befolyt vételárból), és az új lakáshoz is szükségünk lenne lakáshitelre. Két kisgyermekünk van.

Legjobb válasz: vannak erre külön lakáshitel fajták. Most hírdetik is az egyik (az állatorvosos, hogy ne legyen reklám) banknál. Ha jól emlékszem 2 év türelmi idõ van a hitelhez. A szocpol az nem függ össze ezzel. keress rá itt, az utóbbi idõben sok szocpol kérdés volt. vannak linkek a szabályokhoz.

vannak erre külön lakáshitel fajták. Most hírdetik is az egyik (az állatorvosos, hogy ne legyen reklám) banknál. Ha jól emlékszem 2 év türelmi idõ van a hitelhez. A szocpol az nem függ össze ezzel. keress rá itt, az utóbbi idõben sok szocpol kérdés volt. vannak linkek a szabályokhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnézem majd az "orvosos" hitelt. :) A szocpollal kapcsolatban már elolvastam a jogszabályt, és sajnos nem vehetünk fel szocpolt addig, amíg a nevünkön van egy másik lakás. Tehát csak az a lehetõség marad, hogy elõbb el kell adnunk azt a lakást, amiben lakunk. Legalábbis én még nem látok más lehetõséget. :(
pontosan nem lehet a lakás a neveteken. ha tellyes szocpolt akarjátok akkor újépítésü kell vagy építeni. el kell adnotok. vagy lehetséges hogy valami olyan hitelt vesztek fel ami kimondottan azoknak van akik amíg a ház elkészül nem akarják eladni a lakást. ha eljuttok öneröböl egy ideig akkor eladjátok a lakást és mivel ilyenkor a ház még csak telek szinten van így felvehetitek a szocpolt.
a szocpol nem elõre jár. hanem a szerzõdés, átvétel, nézd meg törvényt pontosan, UTÁN. ha jó emlékszem 120 nappal utána lehet még beadni. Tehát megveszitek vagy felépítitek és utána még van 120 nap (kb 4 hónap) eladni az elõzõt és lehet igényelni. magyarország.hu-s linkeket keress a korábbiakban (az is én írtam) ott van ez a rész rendesen leírva.
Ha van ingatlan a neveteken és az mellet szeretnétek szocpolos házat venni az csak ugy lehetséges ha a háznak van haszonélvezöje, ha nem vetted hanem ajándékozás cimén jutott a tulajdonodba, és ha a haszonélvezö is a házban lakik.Amugy meg vigyázz ezzel az egésszel mert olvastam, hogy hitel van a házon.Ha szabadfelhasználásu az gáz mert akkor az eladott ingatlan teljes vételárát bele kell forditanod abba az ingatlanba amit szocpolra veszel.Tehát ha a házadon van mondjuk 2 millio tartozás és te el tudod adni mondjuk 5 millioért akkor mind az 5 milliot bele kell forgatnod a z ingatlanba amit szocpolra akarsz venni.Ez csak abban az esetben van ha szabadfelhasználásu hitel terheli a házad.Ha tatarozási, felujitási kölcsönt vettél fel akkor elég a maradék összeget beleforgatni miután visszafizetted a tartozásod.Tudom hülyén hangzik de sajna igy van.Amikor elöször hallottam erröl én sem hittem el, ráadásul még a bankok sem tudtak teljes mértékben tájékoztatni erröl, ezért felhivtam a MÁK ot ök biztosra tudták...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogyan válasszak Win xp helyett win 7-et? Otthoni asztali egy gépre kell a win 7 úgy, hogy gépcsere után az új gépen is tudjam használni.

Mit jelentenek az alábbi jelölések? premium, SP1, 1PK, OEM?

Legjobb válasz:
A windows 7 kiadások összehasonlítása részletesen, de angolul: [link] Magyarul: [link] [link] [link] SP1 = 1-es javítócsomag: [link] 1PK = (one pack) egy gépen használhatod legálisan, van 3pk, ami általában azt engedi ha egy háztartásban van 3db gép akkor azokra is telepítheted és aktiválhatod. Az OEM változat megvásárlására és használatára vonatkozó szabályok: 1. A végfelhasználó legálisan megveheti a bontatlan OEM Windows változatot hardver nélkül is, erre a licencszerzõdés feljogosítja. Ekkor õ maga válik "rendszerépítõvé", és így a saját számítógépére feltelepítheti az OEM Windowst. 2. A feltelepített OEM Windows a számítógép (pontosabban az alaplap) részévé válik, másik számítógépre késõbb nem telepíthetõ. Korlátozva van az automatikus internetes aktiválás: figyelik, hogy hányszor kerül aktiválásra a termék, és azt is, hogy milyen idõközönként. Természetesen megfelelõ indokkal a Windows telefonon keresztül továbbra is aktiválható marad. 3. Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhetõ. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható. 4. Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást. Mivel ez egy OEM termék, amelyet aktiválás után már nem lehet másik gépre telepíteni, javasoljuk, hogy különösen figyelmesen telepítse a szoftvert, és utána várjon néhány napot az aktiválással. Gyõzõdjön meg arról, hogy minden rendben fut, és csak azután aktiválja a terméket!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A windows 7 kiadások összehasonlítása részletesen, de angolul: [link] Magyarul: [link] [link] [link] SP1 = 1-es javítócsomag: [link] 1PK = (one pack) egy gépen használhatod legálisan, van 3pk, ami általában azt engedi ha egy háztartásban van 3db gép akkor azokra is telepítheted és aktiválhatod. Az OEM változat megvásárlására és használatára vonatkozó szabályok: 1. A végfelhasználó legálisan megveheti a bontatlan OEM Windows változatot hardver nélkül is, erre a licencszerzõdés feljogosítja. Ekkor õ maga válik "rendszerépítõvé", és így a saját számítógépére feltelepítheti az OEM Windowst. 2. A feltelepített OEM Windows a számítógép (pontosabban az alaplap) részévé válik, másik számítógépre késõbb nem telepíthetõ. Korlátozva van az automatikus internetes aktiválás: figyelik, hogy hányszor kerül aktiválásra a termék, és azt is, hogy milyen idõközönként. Természetesen megfelelõ indokkal a Windows telefonon keresztül továbbra is aktiválható marad. 3. Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhetõ. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható. 4. Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást. Mivel ez egy OEM termék, amelyet aktiválás után már nem lehet másik gépre telepíteni, javasoljuk, hogy különösen figyelmesen telepítse a szoftvert, és utána várjon néhány napot az aktiválással. Gyõzõdjön meg arról, hogy minden rendben fut, és csak azután aktiválja a terméket!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a részletes választ.

Elvált anyuka vagyok, 11 éves fiam nagyon féltékeny az új udvarlómra, mindannyira, hogy képes tombolni, bőgni. Pedig éreztetem vele, hogy változatlanul úgy szeretem őt, mint eddig. A párom is nyitott felé bármilyen formában. Mit tegyek/ünk?

Legjobb válasz: Szerintem is inkább helyre kell rakni a gyereket ha minden alkalommal amikor hisztizik eltávolítod a zavaró tényezõket vajon milyen ember lesz belõle? Egy elkényeztetett önzõ suttyó aki azt hiszi övé a világ és bármit megtehet mert az õ szava szent. De az is igaz, hogy a gyerek érdekeit kell nézni, de ezt annyiban, hogy nem egy jó szeretõnek valót, hanem egy jó apának (is) valót kell találni. De ha én elvált lennék csak akkor mutatnék be új párt a gyerekemnek amikor már érezhetõen komoly a kapcsolat

Szerintem is inkább helyre kell rakni a gyereket ha minden alkalommal amikor hisztizik eltávolítod a zavaró tényezõket vajon milyen ember lesz belõle? Egy elkényeztetett önzõ suttyó aki azt hiszi övé a világ és bármit megtehet mert az õ szava szent. De az is igaz, hogy a gyerek érdekeit kell nézni, de ezt annyiban, hogy nem egy jó szeretõnek valót, hanem egy jó apának (is) valót kell találni. De ha én elvált lennék csak akkor mutatnék be új párt a gyerekemnek amikor már érezhetõen komoly a kapcsolat
Jaj, szegéééééény gyerek, ezért van ennyi önzõ, lelkibeteg gyenge ember, mert gyerekként minden úgy volt, ahogy õk akarták, ne sérüljön a pici lelkecskéjük... Majd elfogadja, idõ kell hozzá. Én is hisztiztem anyám halála után pár évvel, mikor apám akart magának barátnõt, de megbékéltem...
1-nek... Ezt Te úgy érted, hogy ha már elvált valaki és gyerek is van, az már ne is kezdjen bele egy kapcsolatba??? Miért ne kellett volna ez a kapcsolat?Kérdezõnek is jár a boldogság!
szerintem ez gyerektõl és a válás körülményeitõl függ. az én szüleim hivatalosan akkor váltak el, mikor 11 voltam, de már elõtte külön éltek, de közben anyának lett másik pasija, és apámnak is volt 9-10 éves koromban nõje. nincs olyan emlékem, amikor anyáék együtt voltak, így a válás sem volt számomra tragédia. én azt tanácsolom, hogy egy darabig ne vidd haza az udvarlód és szervezz közös programokat a fiaddal. nem kell nagy dolgokra gondolni, kirándulás, séta egy parkban, esetleg egy mozi. és beszélgess vele az érzéseirõl.
Azért 11 évesen hisztizni elég gáz.
sziasztok! nekem is ismerös szitu, söt olyan is volt hogy az akkori párom akivel 3 évig voltam, féltékeny volt a lányomra, és a lányom is örá. hazavinni akkor érdeme valakit ha komoly kapcsolat. ilyet meg ne irjatok légyszives h a gyerek kellene hogy fontosabb legyen. én már 3 éve vagyok egyedül mert a gyerekemet néztem, ki most lesz 10, és most jön az az idöszak vagy már abban is vagyunk, hogy "ciki "vagyok, ne kisérjem a suliba stb. akinek van gyereke tudja hogy leválnak a gyerekek egy idö utan és az anya meg ott marad egyedül. és ennyi idö utan, már nehez kialakitanom párkapcolatot.
majd idõvel hozzászokik. ha meg annyira nagy hisztit csap mindig ott van b lehetõségnek egy marha nagy helyrerázó pofon
Én is azt tanácsolnám neked, hogy ne vidd haza a barátod. Nem muszáj találkoznia a gyerekeddel. Ne tedd õt ki ennek.
Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a gyereknek mindig egy nagy megrázkódtatás. Nem kellett volna ez a kapcsolat. Ha a gyereked fontosabb neked, nem kellett volna ennek kitenni õt. Most le lehet pontozni a béka feneke alá, de számtalan tragikus eset igazolta már, hogy igazam van sajnos. Lehet elméleteket gyártani, hogy a gyereknek így-úgy meg kell értenie, de nem így mûködik a világ. Meg se gondolnád, hogy a gyerekben ez mekkora életre szóló törés.
Egy anyának fontosabbnak kell lennie a gyerekének, mint a saját elképzelt boldogsága! Egy udvarló még nem biztosíték a boldogságra. Legfeljebb csak a testi kapcsolatra. Ha ez ÚJ udvarlód, akkor a régiek miatt nem hisztizett a fiad? Intézd úgy a találkozásotokat, hogy az ne zavarja meg a fiad életét. Ha így marad, pár év múlva nem fogsz bírni a fiaddal!
Az elözö baratot elfogadta, igy nem hinnem, hogy azt erzi, hogy megcsalna apat es mar eleg nagy a gyerek. Inkabb az lehet benne, hogy fel, hogy megint összetörik az anya a szaitas miatt vagy fel megszeretni valakit ismet, fel, hogy elveszti akit megszeretett...
Képzeld, elolvastam. De itt egy 11 éves GYEREKRÕL van szó, nem kell felhozni semmiféle kultúrát, a gyerekek nem így mûködnek. -.-
KEdves utolso Te elolvastad normalisan kerdest? Ertelmezni is sikerült?... 5 eve elvaltak az apukaval... Nem hinnem hogy ez mar megcsalasnak szamitana barmelyik kulturaban is...
Szerintem e fiú azt érzi, hogy az anyja megcsalja az apját. Ha az apját látná csajozni, talán ugyanígy viselkedne.
A kérdező hozzászólása: Igen, az édesapját nagyon szereti. Azt viszont tudja jól, h vele egy család már nem leszünk újra soha. Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
A fiad az édesapját szereti, õt tekinti apának, és rossz látni neki, hogy az anyja mással hetyeg. Talán azt akarja, hogy legyetek újra egy család.
Hát igen. Így lesz a "neki is kell egy ember, aki szereti" szövegbõl új apukák egész hada. Mert ez azért nem jött be, az meg amazért, és akkor jaj, hát csak nem maradhat egyedül, kell a boldogság, blabla... És boldogságkeresés címén, ha szerencséje van a gyereknek, több új apukát kell elviselnie és megszoknia, mint egy egész óvodának. Az anyja pedig a nagy boldogságkeresésben nem mindig veszi ám észre a gyerek rezdüléseit, és ha súlyos gond merül fel a késõbbiekben, lehet utólag sírni-ríni. Ez általában van így. A kérdezõnek ettõl a hibától kellene megmenekülnie.
Szervezetek közös programokat :) Hagyd hogy megbarátkozzanak egymással. Ha a gyerek megszereti az embert akkor úgyis változni fog. Minden gyerek féltékeny az anyjára én 17 éves voltam és én is féltékeny voltam, pedig nagyon jól kijövök anyu élettársával. De azt hülyeségnek tartom hogy az elvált szülõknek nem élhetnek párkapcsolatba... Neked is kell egy ember aki szeret :) Sok boldogságot kívánok
Az a gyerek aki 11 évesen tombol, az egyrészrõl neveletlen, és elkényeztetett.
Hat elso, elég nagy baj lenne, ha mindenki igy gondolkodna, mint te. Egy ember nem csak anya/apa akar lenni, hanem nõ/ferfi is es ehhez bizony kell egy társ. A gyereknek ez esetben nem kell olyan fontosnak lennie abban az értelemben, hogy miatta ne keressen valaki új kapcsolatot. Ahhoz, hogy teljes értékû életet éljen valaki, a nagy többségnek igenis kell egy társ. Egy gyerek pedig, sokszor csupán onzesbol, mert azt akarja, hogy továbbra is körülötte forog jon a világ, megpróbálja ki fúrni az új társat. Nem szabad hagyni. Lassan, de egyértelmûen éreztetni, tudatni kell. Hogy "igen, Pistike, a fiam vagy, szeretlek mindenkinél jobban, de ahhoz, hogy boldog legyek es ezáltal téged is boldogabba tgyelek kell Sanyi is"
A gyerekkel ülj le és mondd el neki, hogy hisztizhet, ahogyan akar, de a te életedbe nincs beleszólási joga. Még 7 éven át a nevelésed és a felügyeteleted alatt áll, tehét azt teszi, amit te mondasz - ha tetszik neki, ha nem. Én nem vagyok a teljes liberalizmus híve: a család úgy család, hogy a szülõ és a gyerek tudja, hogy hol a helye. Egy gyerek nem nõhet gyerekként a szülõje fölé és nem zsarolhatja (a hiszti az: érzelmi zsarolás), nem kényszerítheti rá az akaratát. Ha végképp nem bírsz a gyerekkel, akkor van egy javaslatom: nevelési tanácsadó. Nem tudom, mi most a hivatalos neve, de biztosan tudom, hogy vannak ilyen intézmények ma is otthon. Menj el a gyerekkel és ott majd kicsellózzák belõle a hiszti okát, és segítenek neki is, neked is és a leendõ párodnak is rendezni a helyzetet.

Az új iPhone-nal az új update is várható, ugye?

Már nagyon kellene az új frissítés, számíthatunk rá szeptember 12.-én, amikor elvileg érkezik az új iPhone is?

Legjobb válasz: Dehogyisnem, nagyon sok új dolgot behoznak.

Dehogyisnem, nagyon sok új dolgot behoznak.
Igen, általában együtt jönnek
Az iOS 6-ra gondolsz? Az az iPhone 3GS(itt nem fog sok változást hozni), iPhone 4/4S és nyilván az iPhone 5 fogja megkapni. Illetve az iPod Touch 4G is de ott se hoz túl sok változást.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy milyen változások lesznek, és hogy melyik készülékeken. Az érdekelne, hogy, mint tavaly, most is várható-e az új készülékkel, az új frissítés.
JÚÚÚ Már nagyon várom én is, az Új iPad megkapja a Siri támogatást bele + az új térkép :)
Elsõ vagyok. Tudom hogy iPhone 4S-re és 5-re sok új dolgot fog hozzni de 3GS-re és az iPod-ra nem.
Ipodra is sokat: térkép, photo sharing, új UI, új safari stb.

Facebookon, ha profilképek mappába töltök fel új képet, akkor ami mos van kinn lecserélődik az újra? Mert ezt nem akarom. Hogyan lehet megoldani, hogy ez maradjon kinn úgy, ahogyan van? És a like-ok is megmaradjanak.

Legjobb válasz: igen, lecserélõdik, de nyugodtan töltsd fel a képet! utána vidd az egeret a profilképedhez, ott rákattintasz arra, hogy "profilkép szerkesztése". az elsõ opció: "válassz a képek közül". arra rámész, és beállítod, amelyiket szeretnéd. a lájkok is megmaradnak.

igen, lecserélõdik, de nyugodtan töltsd fel a képet! utána vidd az egeret a profilképedhez, ott rákattintasz arra, hogy "profilkép szerkesztése". az elsõ opció: "válassz a képek közül". arra rámész, és beállítod, amelyiket szeretnéd. a lájkok is megmaradnak.
A kérdező hozzászólása: Sikerült, köszönöm a segítséget!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!