Találatok a következő kifejezésre: Az új elleni (75 db)

1. Mennyi idõ kell egy 5 éves németjuhásznak (vagy bármilyen más kutyának), hogy új gazdához szokjon? 2. Ez a kutya fog bízni valaha úgy az új gazdájában, mint ahogyan a régiben tette? 3. A kora ellenére ez a kutya még tanítható?

Legjobb válasz: 1-2 hónap alatt hozzászokik teljesen az új környezetéhez Bízhat igen, akár még jobban is. Bõven tanítható még :) Egy kutyát élete végéig lehet tanítani.

1-2 hónap alatt hozzászokik teljesen az új környezetéhez Bízhat igen, akár még jobban is. Bõven tanítható még :) Egy kutyát élete végéig lehet tanítani.
nálunk hét éves kutyaként jött hozzám, tanítható, 1-1.5 hónap kellett, mire tökéletesen elfogadott és bízott bennem:) (az enyém egy bántalmazott kutyus volt)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megszeretnék venni egy olyan kutyust amelyikkel a gazdája nem törõdik túl sokat és ezért kérdeztem.

Mennyire engedi, meg a jog hogy a 10 éves fiam, láthassa, a féltestvérét. úgy értem, hogy apukának, (ami közös a 2 gyerekben) nem lenne ellene kifogása viszont az új kedves rettenetesen ellene van?

Legjobb válasz: Elég ütõdött a második feleség. A két gyerek csak nyerhet azzal, ha találkoznak. Egymás támaszai lehetnek késõbb, mint bármelyik más testvérpár. A második felség lehet, hogy attól tart, hogy a papa veled is találkozik. Féltékeny rád és a közös gyermeketekre. Az apjukon múlik, hogy ezt megoldja.

Elég ütõdött a második feleség. A két gyerek csak nyerhet azzal, ha találkoznak. Egymás támaszai lehetnek késõbb, mint bármelyik más testvérpár. A második felség lehet, hogy attól tart, hogy a papa veled is találkozik. Féltékeny rád és a közös gyermeketekre. Az apjukon múlik, hogy ezt megoldja.
Furcsán, tagolod a, mondatokat.
Itt nem jogszabályban kell túrni, hanem leülni apukával beszélgetni, hogy nem te erõlteted ezt, hanem a gyerek hiányolja a testvérét, szeretne jelen lenni az életében, megismerni, törõdni, foglalkozni vele. Értesse meg azzal a szerencsétlen párjával (jó azért ennyire ne legyél nyers), hogy a 10 éves fiatok, attól hogy nem tõle van az apjának még legalább olyan fontos, mint az õ közös gyerekük. Nem értem mi értelme van ennek az ellenségeskedésnek egy GYEREKKEL szemben. Itt nem neked kell intézkedni, hanem apukának kéne kiállnia a gyerekei mellett és neki kéne intézkednie, meggyõznie a jelenlegi nõt, hogy ez nem normális...
Kérdezõ, itt nincsen jogi természetû probléma, jogilag apuka, ha úgy gondolja, bármikor megteheti, hogy összehozza a két saját gyerekét, és ebbe egyik anyukának sincs beleszólása, jogilag. Erkölcsileg viszont nyilván illik megbeszélni, mint minden, a gyerekekkel kapcsolatos döntést.
Az apa láthatáson azt csinál a gyerekkel amit csak akar. Nyilván lesznek közös programok is.
Itt a legnagyobb kérdés az hogy miért???
A kérdező hozzászólása: nem tagolom furcsán a kérdést csupán nem engedték, kiírni az egész történetet.A fiam az elsõ gyermek, már 10 éves. 3 hónapja született a húga, édesapa második házasságából.A probléma az hogy édesapa a munkája miatt ritkán jön láthatásra vagy viszi akár el a gyermeket, így olyan is ritkán van hogy a fiam láthassa a testvérét.Én felajánlottam , mivel a gyermekem napi szinten emlegeti, hogy esetleg hetente vagy 2 hetente, elvinném, a fiam, még ha csak egy fél órára is, hogy találkozzon vele. de a válasz igazából, iszonyú elutasító volt.Az édesapa szeretné, a pici anyukája nem.És én ezt nem értem.. :(nem én akarok odaülni, sem babázni, csupán elvinni a gyereket otthagyni, egy kicsit, hagy legyen vele, õ is.úgy gondolom ennyi járna egy testvéri kapcsolatból, de sajnos, bármerre keresgéltem a törvény csak, nagykorú testvérrõl, rendelkezik.mondjátok, meg nekem ez annyira ellenszenves dolog?
Lehet ellene tenni, a megoldás neve: ivartalanítás.
Van két variáció: vagy elviszed a kutyát mielõbb ivartalanításra és ezúttal meghosszabbítod az életét és soksok szenvedéstõl kíméled meg(vemhesen is el lehet végeztetni a mûtétet), vagy a másik, hogy végignézed, hogy a szuka belepusztul az ellésbe, illetve sorban, szenvedés közepette elpusztul az összes kölyök. Normális ember nem sokat gondolkozna ezen.
Majd most kiderül, van-e benne valamicske ösztön a kölyökneveléshez.Amúgy az ilyen kutyát nem kell elletni még egyszer.Remek utódjai lehetnek majd.... Ha újra 0 az anyai ösztöne, max te teheted azt, hogy naponta 2 óránként eteted, ellátod a kölyköket, vagy szoptatós szukát szerzel.
Ha így történik, legalább eszébe jut a kérdezõnek, hogy talán nem éri meg szaporítania. Ilyen szukát egyébként tényleg nem szoktak többször fedeztetni.Van elég problémás roti, minek gyártasz le még egy alomra valót? Eü.szûrései megvannak a szukának?Most nem arra gondolok, hogy a doki ránéz és azt mondja, egészséges.Van minimális fogalmad a fajtára jellemzõ betegségekrõl?
ha nem moslékkal etetnéd lenne teje is... Legközelebb vegyél tejpótlót és két óránként cumiztasd a kicsiket. Ha ennyi eszed van...
lehet tenni, vidd el ivartalanítani! és mi lett a kölykökkel? és ha ezekkel se fog törõdni mit csinálsz? mért akarod, hogy szenvedjen a kutyád? Ha elsõnek nem foglalkozott a kölykökkel valószínû most se fog, nincs anyai ösztöne, egyszóval fölösleges volt újra pároztatni ti felelõtlen fajtarombóló pénzéhes szaporítók!!
Tekintve, hogy még a kategóriát sem találtad el, nem vagyok benne biztos, hogy magadtól is eszedbe jut, de kérdezd meg az állatorvost. Aki ugye rendszeresen ellenõrzi a kutyád állapotát, fõleg mióta vemhes, mert persze megfelelõ körülmények és felkészültség mellett történik a dolog, nem valami alja mocsadék szaporító vagy, ugye...
Na most kapod a hideget és a meleget a válaszolóktól.


Olvastam ma a Zsoltarok 37. fejezetet, s valamit nem ertek. A 9, 10, 11, 29 versek mit jelentenek? Ellent mond az Uj szovetseg az Oszovetsegnek?

Legjobb válasz: Szia! Megmagyaráznád, mi ebben az ellentmondás? Ezek az általad kiemelt versek azt jelentik, hogy az utolsó ítélet után nem lesznek többé gonosz emberek, és az igazak, pedig öröklik a Földet, amelyet Isten ujjá teremt számukra. Az Újszövetség is pontosan ezt tanítja, ha érdekelnek a részletek elolvashatod õket Jelenések könyve 21-22. fejezetében. Üdv. Péter

Szia! Megmagyaráznád, mi ebben az ellentmondás? Ezek az általad kiemelt versek azt jelentik, hogy az utolsó ítélet után nem lesznek többé gonosz emberek, és az igazak, pedig öröklik a Földet, amelyet Isten ujjá teremt számukra. Az Újszövetség is pontosan ezt tanítja, ha érdekelnek a részletek elolvashatod õket Jelenések könyve 21-22. fejezetében. Üdv. Péter
Nem mond ellent egymásnak, hiszen Jézus két csoportról beszélt:egy nagy sokaságról. amely örökli a földet, és beszélt egy kicsiny nyájról, mely a mennyet örökli.
Van egy mennyei királyság, egy mennyei föld, azt öröklik az igazak! "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek." Ján 14:1-3 "Mert a mi országunk [királyságunk] mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk" Fil 3:20 Üdv.
A kérdező hozzászólása: Kedves Peter A Zsoltarok konyveben azt olvasom, hogy "9 Mert az elvetemültek kivágattatnak; de akik az Urat várják, öröklik a földet. 10 Egy kevés idõ még és nincs gonosz; nézed a helyét és nincsen ott. 11 A szelidek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben. ; 29 Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak. " Nekem tunik csak ugy, mintha ellent mondana annak, hogy Jezus az egben keszit(et) helyet az igazaknak? "oroklik a foldet" mi ertelme ennek igy?
Az elõttem szólónál a pont.
A kérdező hozzászólása: Akkor miert mondja a Papbacsi a temetesen, hogy : "az elhunyt szeretett hozzatartozo jo helyen van a mennyek orszagaban Jezus Krisztussal" , s ha gyermekrol van szo : " Istennek szuksege volt egy anyalra..." Ha minden ember az egbe megy, kik oroklik a Fodet, mikor, s milyen celbol?
Ebbõl a Bibliaversbõl is látszik, hogy az emberek örök élete a Földön lesz, ez Isten szándéka. Kedves személyek érdemes lenne már belátni

Miért vágja a gitáron a húr az ujjaim? Mit tehetek ellene?

Amikor lefogom a gitáron a húrokat, vágják az ujjaim, de ha gyengébben fogom le akk ugye nem szól szépen....

Legjobb válasz: Idõvel meg fog keményedni a bõr az ujjaidon és nem fog bántani. Ha két hét elteltével továbbra is jelentkezik a fájdalom, akkor használj vékonyabb húrokat, azoknak alacsonyabb a feszítése, vagy alkalmazz alternatív hangolásokat.

Idõvel meg fog keményedni a bõr az ujjaidon és nem fog bántani. Ha két hét elteltével továbbra is jelentkezik a fájdalom, akkor használj vékonyabb húrokat, azoknak alacsonyabb a feszítése, vagy alkalmazz alternatív hangolásokat.
Vagy alakítsd át a gitárodat, hogy alacsonyabban legyenek a húrok...akkor nem kell nyomni. Bár gondolom klasszikus gitárról van szó és nem villanyról. De azon is lehet módosítani a távtartók magasságával.

Beoltatjátok magatokat az új influenza elleni védőoltással?

Féltek, hogy a vakcinától megbetegedhettek vagy jobban féltek az influenzától?

Legjobb válasz: Nem. Szerintem jobban felfújják az új influenzát, mint amennyire veszélyes...

Nem. Szerintem jobban felfújják az új influenzát, mint amennyire veszélyes...
Nem, nem oltatom be magam és nem, nem félek.
nem, nincs szükségem rá..így is elég gyógyszer/vegyszer megy belénk. nem félek az influenzától sem.
Oltassa be magát vele a fletó, a libajnai, a viktorka, az ibolyka, a fodorgabriella meg a dörmögõ dömötör az összes haverjukkal együtt, aztán majd meglátom, hogy nekem is kell-e. Ne oltasd be magad, mert szövõdményei lesznek elõbb vagy utóbb, másrészt meg ha más betegség kap el, akkor nagyon nagy baj lesz, nagyobb, mint az oltás nélkül. Ennyit nem ér az egész.
Bõvebb információ: a ZeitGeist the Movie-ban, online ingyen nézhetõ: http://video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908# (kb. a 36. perctõl...)
Én nem fogom, lehet több kárt csinál mint hasznot(hallottunk már ilyen esetekrõl) Egyébként a média nagyon felfújja ezt az influenzát, biztos vagyok benne, hogy veszélyes de nem szabadna ekkora körítést csinálni mellé.
Nem. Van immunrendszer. Azt arra találták ki, hogy megvédjen a fertõzésektõl, vagy küzdjön ellene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azt hiszem, mivel jobba körüljártam a témát, én sem fogom magam beoltatni!
Ha ingyen lenne se oltatnám be magam.

Miért görbék az ujjaim? Mit lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Leginkább semmit se nem...

Leginkább semmit se nem...

Nagyon gyorsan lemerül az új telefonom, mit tehetnék ellene?

A héten vettem egy Samsung Galaxy Ace 2 telefont, de aóta már 3x töltöttem... azt mondták, mikor megvettem, hogy merítsem le a mostani akkuszintet, majd 10 órára kikapcsolva tegyem fel a töltõre. Ez is meg is volt (bár egyszer 10 percre visszakapcsoltam, ez baj?) Azóta folyamatosan azt nézegettem, nyomkodtam, így mondjuk nem csodáltam, hogy lemerül. De tegnap, mikor lefeküdtem 85%-on volt az akku. Semmit nem csináltam vele, és reggelre ez már csak 65 volt. Mit csinálhatnék vele? Elõre is köszi!

Legjobb válasz: Okostelók általában 1 napot bírnak.

Okostelók általában 1 napot bírnak.
Esetleg nem maradtál a hálozaton? Mert az nagyon is meríti ha nem léptél ki belõle.A 3-4G-s telefonok iszonyú hamar lemerülnek, szerintem azt is kapcsold le róla, és válts 2G-re.
A kérdező hozzászólása: De...a hálózat megy rajta...de nem mindig. 2G-sre hogy kell átváltani?
Igen. 2016-ban indul utoljára tanári mesterképzés.

Dohányzó ember vagyok. Természetesen ez meglátszik az újjaimon is mert nikotinsárga. Van ellene valami megoldás, hogy ne legyen ilyen színű?

Tudom, szokjak le a cigarettáról vagy csiszoljam ke egy flex segítségével! :-D Citrom levét már használtam. Picit fakult de 1-2 napig tartott csak. Valakinek, valami ötlet? 38/F.

Legjobb válasz: Minden kézmosás elõtt mártsd bele ecetbe és súrold meg körömkefével.

Minden kézmosás elõtt mártsd bele ecetbe és súrold meg körömkefével.
A kérdező hozzászólása: Thx. Letesztelem. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!