Találatok a következő kifejezésre: Az új az első (416 db)

a hugoddal total reszegen szexelni.
Nem tudom, de lencsét enni pont hogy kell ha jól tudom. De ha nem így van, akkor bocsánat.
Orbán ennyire bekeményített?
iskolába menni
Talán leginkább hiszékenynek, babonásnak lenni nem szabad...
Kecskét basznyi.

Sürgős kérdés! Ott szeretném hagyni a mostani oks-j képzésem (2 évből 1 teljesítve) és elkezdeni egy másikat, majd újra az elsőt, lehet?

A kérdés arra irányulna, hogy elévül az az egy évem, vagy mi lesz? Ugyanis a másik 2 éves okj-s után be szeretném fejezni, csak hát amit szeretnék, azt nem lehet csak 1. képzésként elkezdeni. várom a válaszokat és előre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Két részre osztanám: Ha még beleférsz életkorilag, abbahagyhatod az elsõ OKJ-s képzést, és elkezdhetszt másikat, miért ne? De: ha ezt befejezted, a másik szakma már nem lesz ingyenes! Addigra már biztosan nagykorú leszel, így estis képzés keretében be tudod fejezni az elsõt, ahol kérheted a beszámítását az elvégzett évednek.

Két részre osztanám: Ha még beleférsz életkorilag, abbahagyhatod az elsõ OKJ-s képzést, és elkezdhetszt másikat, miért ne? De: ha ezt befejezted, a másik szakma már nem lesz ingyenes! Addigra már biztosan nagykorú leszel, így estis képzés keretében be tudod fejezni az elsõt, ahol kérheted a beszámítását az elvégzett évednek.
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok, életkorilag beleférek... Tisztában vagyok vele, hogy a második már nem lesz ingyenes, csupán abban nem voltam, hogy elévül-e az az 1 évem, amit már elvégeztem

Ha ez év első félévében eladtam az autómat, az első féléves teljesítmény vagy súlyadót befizettem, akkor a második félévest már az új tulaj fizeti?

Vagy buktam az egész évet, és az új tulaj helyett is fizethetem a második féléves díjat, miközben a kocsi már nincs is nálam?

Legjobb válasz: A gépjármûadót (teljesítmény- vagy súlyadó, ha úgy jobban tetszik) az fizeti egész évre, akinek a tulajdonában áll a gépjármû január 1-jén. Vagyis ha már január 2-án eladod, akkor is ki kell fizetned az egész évre. Az, hogy két csekk jön, semmit nem jelent. Egy egész évre kivetett adót fizetsz két részletben. Nincs rá lehetõséged, hogy "ráterheld" a vevõre az adót. Ki kell fizetned és kész, akkor is, ha nem tetszik. De légy nyugodt, a vevõ sem járt jobban. Õ is feleslegesen fog kifizetni jó pár hónapot, mikor majd eladja. Ha viszont most vennél egy autót, akkor jól járnál: decemberig az elõzõ tulaj fizetné rá az adót, miközben te vígan furikázol vele.

A gépjármûadót (teljesítmény- vagy súlyadó, ha úgy jobban tetszik) az fizeti egész évre, akinek a tulajdonában áll a gépjármû január 1-jén. Vagyis ha már január 2-án eladod, akkor is ki kell fizetned az egész évre. Az, hogy két csekk jön, semmit nem jelent. Egy egész évre kivetett adót fizetsz két részletben. Nincs rá lehetõséged, hogy "ráterheld" a vevõre az adót. Ki kell fizetned és kész, akkor is, ha nem tetszik. De légy nyugodt, a vevõ sem járt jobban. Õ is feleslegesen fog kifizetni jó pár hónapot, mikor majd eladja. Ha viszont most vennél egy autót, akkor jól járnál: decemberig az elõzõ tulaj fizetné rá az adót, miközben te vígan furikázol vele.
Hiába jelenti be, hogy eladta az autót, ugyanis akkor is egész évre õ fizeti az adót! Ha kivonná forgalomból, egyedül akkor járna vissza.
A súlyadót mindenképpen az fizeti, akinek január 1-én a nevén volt az autó. Ha két csekken küldik a két fél évet, mindkettõt be kell fizetni. Ez akkor egyenlítõdik ki, ha veszel is egy másik autót, mert arra pedig az elõzõ tulaj fogja fizetni egész évre.
Nincs fél éves adó. Egész éves van amit te már befizettél.
Buktad az egész évet. Sõt! Ha kereskedõtõl vettél egy autót most, ami megvolt neki tavaly óta, esetleg banki telepen állt, vagy ilyesmi, akkor a most vásárolt autóra is be kell fizetni 8 hónapnyit!
A kérdező hozzászólása: Nálunk két csekk jön évente, és ez az elsõ volt.
A kérdező hozzászólása: Nem másikat nem vettem, kettõ volt, az egyiket eladtam, de ezek szerint hiba volt, hogy a vevõre nem terheltem rá a második féléves díjat. Nem érzem fairnek, hogy egy olyan kocsira fizessek, amihez már közöm sincs.
Szia. Én pont ezzel a témával foglalkozom, adós vagyok. Az eladás után a az adás-vételi szerzõdéssel az Illetékes Okmányirodát fel kellett volna keresned, és bejelenteni a eladás tényét. Ezzel védve vagy (kötelességed is)a vevõnek pedig kötelessége 15 napon belül a nevére irattatni a gépjármûvet. Ha ezt abban az évben elmulasztottad az adásvétel idõpontjában, buktad az évet. De még mindig megteheted, hogy nem legyen ebbõl további hátrányod.
Kivéve, ha ki volt vonva forgalomból, mert, akkor arra is te fizeted.

Újra és újra feltűnik az életemben az első szerelmem. Mit tegyek?

2 évig voltunk együtt és nagyon nagyon boldogok voltunk, de nem maradhattunk együtt...Padlóra kerültem, mikor otthagyott. 2 hónapja együtt vagyunk egy másik fiúval. Kiderült, összeismerkedtek a volt párommal. Tudni szerette volna, hogy jó kezekben vagyok-e és boldog vagyok-e...Bár ? nem így tervezte, de sikerült összefutnunk. Kettesben maradtunk. Próbáltam mérges lenni rá, amiért "lenyomozott" de nem voltam elég hiteles...Csókolóztunk. Én is akartam. A jelenlegi barátomnak elmondtam. Nem haragudott, ez a másik dolog, ami nagyon bánt. Õ olyan rajongással szeret engem, ahogy én soha nem fogom tudni ?t. Egy valakit tudtam úgy szeretni, akit azt hiszem azóta is úgy szeretek és akárhogy próbálkozom nem tudok mit tenni ellene. Õ is viszonozza ezt...De annyi minden szól az ellen, hogy újra egy pár legyünk...Tudom, nagyon csöpög?s sztori, de kérlek, vegyétek komolyan! Nem tudom, mit tegyek. Nem tudom, Tudni fogom-e a jelenlegi barátomat, vagy bárki mást úgy szeretni, ahogy az els? szerelmemet. 19/L

Legjobb válasz: Kriszti, nem szep dolog kiteregetni a szennyest!

Kriszti, nem szep dolog kiteregetni a szennyest!
Miért teszed ezt Kriszti?
Mi az akadálya, hogy nem lehettek együtt és mennyi idõ telt egyáltalán el, mire összejöttél az új sráccal?
Nemár Kriszti, ezt tényleg nem itt kéne :S
A kérdező hozzászólása: Nem Kriszti vagyok. A szakítás után másfél évvel jöttünk össze a barátommal. Azt, hogy miért nem jöhetünk össze, inkább nem osztanám meg veletek, ha nem bánjátok. Végülis lényegtelen. El voltam keseredve aznap, azért írtam ki a kérdést, de hiába várnék hasznos válaszokat, erre ti nem tudhatjátok a választ, úgyhogy felesleges volt, majd lesz valahogy. :)

Vonatkozik szabály az új bekezdés első szava előtti behúzás mértékére?

Legjobb válasz: Nem. Sõt nem is szükséges az elsõ sor behúzása. A word alapértelmezetten 1,25 cm-t húz be. "Ez a standard". De ez nem szabály.

Nem. Sõt nem is szükséges az elsõ sor behúzása. A word alapértelmezetten 1, 25 cm-t húz be. "Ez a standard". De ez nem szabály.
Az utolsó válaszadó valamit félreért a tipográfiában. :) A behúzás mértékének azonosnak kell lennie az egész szövegben. A kimenetsornak kell hosszabbnak lennie mint a behúzásnak! A behúzás mértékét 1 vagy 2 négyze vagyis a betûnagyság egy vagy kétszeresének illik lennie.
Vonatkozik rá szabály! A behúzásnak nagyobbnak ill. hosszabbnak kell lenni az elõtte lévõ bekezdés utolsó soránál!

18 napot csúsztam a fogamzásgátlómmal. Tegnap tudtam bevenni újra az elsõ szemet. Mikortól leszek védett?

Több éve szedek fog.gátlót, de múlt hónapban, amikor 7 napos szünetet tartottam és közben megjött a havim, nem tudtam újra elkezdeni szedni. Tegnap vettem ismét és be is szedtem az elsõ szemet (nem vártam meg a havim elsõ napját, mert 42-60 napos rossz ciklusaim vannak gyógyszer nélkül és így sokat kellett volna még várnom). Kb. mennyi idõ, amire ismét véd a gyógyszer? Ugye márc 1-én kellett volna megkezdenem az új gyógyszert én meg tegnap (18-án) tudtam bevenni.

Legjobb válasz: Nõgyógyász!!

Nõgyógyász!!
Ez nem így mûködik, hogy beveszed, amikor kedved van... Alapból az orvossal kellett volna konzultálnod, hogy mikor kezdd el szedni. Egy hónapig mindenképpen kell kiegészítõ védekezés..
Ezt a kategóriát meg kéne szüntetni. Vagyis ez nem is a szex, hanem a nõk egészsége kategória lenne. Azonban ott is minden kérdésre azt lehetne mondani, hogy nõgyógyász...
Ugyanott vagy mintha megvártad volna a menstruációdat, vagyis rosszabb, mert jól bekavarsz a szervezetednek! Ott a betegtájékoztató, vagy keress rá neten ha lusta vagy elõvenni, de legjobb lett volna felkeresni egy nõgyógyászt, eszem meg áll , hogy egyes emberek milyen hülyeségeket csinálnak!

Miért van az, hogy a karácsony és az új év elsõ napja nem esik egybe?

Ugyebár az idõszámítást Krisztus születésétõl kezdjük... Az ok a különbözõ naptárok eltolódása, vagy van rá más magyarázat?

Legjobb válasz: Mi köze a karácsonynak az újévhez?

Mi köze a karácsonynak az újévhez?
A kérdező hozzászólása: Mint tudjuk a karácsony Krisztus születésének az ünnepe, ugyanakkor az idõszámítás kezdete Krisztus születése... n Ezt úgy tatranám logikusnak, hogy az új év Krisztus születésnapjakor kezdõdjön... Mivel ez nem így van, így felvetõdika kérdés, hogy miért?
Azért, mert a kettõnek semmi köze egymáshoz. Mellesleg már rég tudjuk, hogy Krisztus nem karácsonykor született.
" Azért, mert a kettõnek semmi köze egymáshoz" Semmi? Most vagyunk éppen Krisztus születése után 2014-ben. És a világ igen nagy részén ugyanígy számolják. Karácsonykor pedig Krisztus születését ünnepeljük. Hogyan tudtad leírni, hogy semmi köze egymáshoz?

A 8. napon nem vettem be a fogamzásgátlót, tehát az új levél elsõ szemét nem vettem be, ilyenkor másnap vegyek be kettõt, vagy számolja úgy, hogy egy napot csúsztam?

Este 9 és éjfél között szoktam beszedni. A gátló jó ideje szedve van, de az új levél elsõ szemét a 8. napon nem szedtem be, viszont a 9. napon pótoltam este fél 6-kor. Ilyenkor szedjem be az az napit is, vagy számoljam úgy, hogy egy nappal késõbb kezdem el szedni, tehát a 9. napon?

Legjobb válasz: Már bevettem.

A kérdező hozzászólása: Már bevettem.

Ti kiszoktátok mosni az új ruhát első felvétel előtt?

Mindenki mást mond. Valaki szerint ki kell, valaki szerint nem. Akik szerint ki kell, ők azt mondják, hogy a gyártásnál felhasznált anyagok károsak a bőrre és durvább reakciót is okozhatnak. Ti hogy vagytok vele?

Legjobb válasz: Ez természetes,hogy kimosom..micsoda kérdés.. aki kulturált.tanult ilyen kérdést nem tesz fel..édesanyám letörte volna a derekam ha nem így tanultam,szoktam volna meg..persze akit nem neveltek nem is tudja ..szegény

Ez természetes, hogy kimosom..micsoda kérdés.. aki kulturált.tanult ilyen kérdést nem tesz fel..édesanyám letörte volna a derekam ha nem így tanultam, szoktam volna meg..persze akit nem neveltek nem is tudja ..szegény
persze hogy ki kell mosni!
Ki kell mosni, mert mindenki felpróbálja a gombás testével is!!!
Attól függ... Több olyan ruhám van, amit csak tisztítóban lehet tisztítani. Tehát azokat nyilván nem. Fehérnemût pl mindig mosom viselés elõtt. De attól is függ, hogy valaki hol vásárol! Kínais, stb olcsó cuccokat biztos mosni kell, de egy selyem Prada ruhát nem... Szóval kedves elõzõ, ez nem hinném, hogy nevelés kérdése! ;)
nem
Mi nem szoktuk, bár lehet nemártana. Viszont annyira fílinges az új, bolti illatú ruha. Kimosva már nem olyan.
pólót, nadrágot, pulcsit igen, de zoknit nem szoktam
Csak átöblítem.
Én csak kézzel átöblítem...:D
persze hiszen elõttem bárki fölpróbálhatta már és én egyébként is azt az illatot szeretem amilyen mosás után lesz :) )
Ez érdekes kérdés, még sose jutott eszembe, hogy ki kéne mosni:D nem szoktam. A bugyikat, fürdõruhákat persze igen. De egy nadrágot vagy felsõt nem.
A pólókat esetleg. De a ruhákat nem. Mellesleg az öblítõk legalább annyira károsak, mint a gyártáskori anyagok.
gombás test ?

Teherbe eshetek újra? Az első baba méhen kívül volt, a második alig akart összejönni, Õ is méhen kívül lett, a harmadik meg félünk össze se jön.

37.napos ciklusaim vannak, a 28.napon van peteérésem. Most december 21.-re esett, 27.-én teszteltem, negatív lett de kés?bb kijött egy halvány csík. Gondoltam csak fals pozitív mivel id?n túl jött ki, a bajom meg is jött most 1.-én. De ma már semmi sincsen holott 5-6napig szokott meglenni, teszteltem, és id?n belül (5perc) megjelent a halvány csík ismét.

Legjobb válasz: Szerintem baba lesz!Ne aggódj!Ha halvány a csík,az attól még baba!

Szerintem baba lesz!Ne aggódj!Ha halvány a csík, az attól még baba!
21-én volt a peteérésed és 27 teszteltél egy halványat?
A kérdező hozzászólása: Igen de írtam h szerintem az fals mert idõn túl jött ki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!