Találatok a következő kifejezésre: Az öt kisfiam tegnap (13 db)

Az öt hónapos kisfiam tegnap délután óta nagyon nyűgös. Lehet, hogy ez már a fogacska lesz?

Nem volt sem éhes, sem szomjas, semmi nem volt a pelusban és mégis sírt keservesen, akkor is, ha ölbe vettem. Éjszaka is felébredt (pedig már egy hónapos kora óta átalussza az éjszakát), nagyon nehéz volt visszaaltatni, el-elszenderedett, de egyik percr?l a másikra felébredt és sírni kezdett. Az utolsó adag tápszeréb?l meghagyott kb. 100 milit, pedig mindig meg szokta enni az egészet. Láza nincs. Lehet, hogy mostmár tényleg jön a foga?

Legjobb válasz: Ilyen korban szoktak kibújni az elsõ fogacskák,úgyhogy valószínûleg az lesz. Kitartás!

Ilyen korban szoktak kibújni az elsõ fogacskák, úgyhogy valószínûleg az lesz. Kitartás!
Szerintem is fog készülõdik, nálunk sajnos akár 2-3 hétig is eltart a nyûgös idõszak, mire kibújuka fog, úgyhogy kitartás! Ha nagyon rosszul érzi amgát, angyon sír, kaphat alkalomszerûen pici panadolt éjjelre.
Vidd el további vizsgálatokra. Holnap irány a körzeti orvos, és ír beutalókat neurologia stb. Remélem semmi gond.
mit jelent az hogy megvizsgálták? az epilepsziát valóban a neurológián kell kivizsgáltatni, van egy mûszeres vizsgálat EEG a neve, egyáltalán nem fájdalmas ezt csinálják pici babáknak is, oda kellene elvinned nem tudom nálatok kell-e oda beutaló amit a házidoki ad vagy sem
ki mondta, hogy epilepszia? a házi gyermekorvos? az epit csak a neurológus állapíthatja meg.

14 hónapos kisfiamnak tegnap hatszor volt széklete, ez normális? Normál kaksi volt, ma meg legalább négyszer volt nagy dolgunk. Múlthét óta habarom a főzelékeit, emellett már azt eszi amit mi.

Legjobb válasz: Szerintem igen, az én 15 hónaposomnak van hogy napi 2, de van hogy napi 5 jókora adag is terem a pelusban. Nagyon függ attól, mit és mennyit eszik, iszik, mozog. Amíg a színe és az állaga normális, én nem aggódom.

Szerintem igen, az én 15 hónaposomnak van hogy napi 2, de van hogy napi 5 jókora adag is terem a pelusban. Nagyon függ attól, mit és mennyit eszik, iszik, mozog. Amíg a színe és az állaga normális, én nem aggódom.


Miért van az, hogy a 10 hetes kisfiam tegnap óta alig akar enni?

Eleinte napi három étkezés volt (olyan 6 hetes korától) 140ml-ket evett egyszerre. Így egy kicsit túletettük, azt mondta a véd?n?, diéta! Meg is volt, és így átállt a napi 4 evésre, de egyszerre 100-110 ml-ket evett. Tegnap óta viszont alig akar enni. Egyszerre csak 70-80 ml-t. Pótolom neki a szopit mert nem elég. Ezt a 70-80-at tudja kiszopizni és utána nem kell neki a tápszer! Lehet, hogy megutálta a tápszert? Próbáltam neki odaadni a másik cicit ,de azt sem akarja szívni! Ja és ami még idegesít az az, hogy folyamatosan büfizi vissza amit eszik! Aggódjak, vagy csak az lehet, hogy megint túlette magát. Ja és szerintem az is bántja, hogy nem tud rendesen kakilni. Eddig mindennap volt 3-4 kaki, tegnap, meg azel?tt csak 2. Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: Szerintem hagyd, hogy úgy egyen, ahogyan õ szeretné. Annyiszor és annyit, amennyit õ kér. A védõnõddel nagyon nem értek egyet, mert anyatejjel nem lehet túletetni egy babát (a tápszerrel már igen)! Bár az tény, hogy a napi 3 szopi nagyon kevés pár hónaposan. De erre nem a diéta vagy a tápszer a megoldás, hanem a gyakrabb szoptatás (ami a tejmennyiséged is növelni fogja). Az ilyen átmeneti kevesebbet szopizásnak sok oka lehet, a fogzás megindulásától a betegségig bármi. Sõt, az is, amire te gyanakszol, hogy a a kevesebb kaki miatt jobban tele van az emésztõrendszere, kissé kellemetlenebb, és emiatt kevésbé éhes. Ilyet én is tapasztalok néha a mindjárt 2 éves lányomnál is.

Szerintem hagyd, hogy úgy egyen, ahogyan õ szeretné. Annyiszor és annyit, amennyit õ kér. A védõnõddel nagyon nem értek egyet, mert anyatejjel nem lehet túletetni egy babát (a tápszerrel már igen)! Bár az tény, hogy a napi 3 szopi nagyon kevés pár hónaposan. De erre nem a diéta vagy a tápszer a megoldás, hanem a gyakrabb szoptatás (ami a tejmennyiséged is növelni fogja). Az ilyen átmeneti kevesebbet szopizásnak sok oka lehet, a fogzás megindulásától a betegségig bármi. Sõt, az is, amire te gyanakszol, hogy a a kevesebb kaki miatt jobban tele van az emésztõrendszere, kissé kellemetlenebb, és emiatt kevésbé éhes. Ilyet én is tapasztalok néha a mindjárt 2 éves lányomnál is.
Ne haragudj meg kérlek, de én úgy látom, hogy elég sok minden elcsúszott itt. Ha a baba nem akarja megenni a tápszert, akkor jó eséllyel jól lakott. Kizártnak tartom, hogy négy evés elég lenne. És a méréseket is elég zavarónak tartom. Szerintem mindenképp hívj fel egy szoptatási tanácsadót. Ha kell segítség, vagy telcsiszám, írj privit. Javaslom, hogy most lépj, nehogy x év múlva tegyél szemrehányásokat magadnak. :)
A babad tudja, hogy mennyit-mikor kell ennie.Ugy jo!A tejed lehet, hogy jo zsiros, es taplalo(ugyanis azis valtozik, ahogy a babad).A kaka tema meg az, hogy a pici szervezete mindent felhasznal amit csak meg eszik.Nem megy karba semmi.Az en babam hetente 2szer kakalt, azt is segitseggel(a dr irt neki "hashajtot).Es azert büfizik, mert gyorsan eszik.Az enyem meg folyton felrenyelt.Ugyhogy ne aggodj, nem csinalsz rosszul semmit!!Csak neked is, mint a többi anyukanak, megkell ismerned a babad.
A kérdező hozzászólása: Tápszert is eszik a kisfiam, így lehetséges, hogy túletettük. A napi négy evés nappalra vonatkozik plusz van még éjszaka kettõ. De nem is azt kérdeztem, hogy kinek mi a véleménye az etetési módszeremrõl. A másodiknak: a babám nagyon szépen fejlõdik, úgy is , hogy ennyiszer eszik, már majdnem 6 kg, úgyhogy szerintem nem adok neki keveset enni. elsõ, utolsó, köszönöm a válaszokat!!

9 hetes a kisfiam, tegnap kapta meg a 8 hetes szurijait, azóta nem eszik rendesen, sírdogál, nem is alszik jól. Lehet ez az injekció hatása? Pocifájós volt, de már napok óta szépen alukált, most megint fáj a hasikája.

Legjobb válasz: Igen a szuri is kiválthatja és lázas is lehet tõle.Az én jól alvó 5 hós babámat is megviselte legutóbb,2 napig éjszakáztunk.Kitartás!

Igen a szuri is kiválthatja és lázas is lehet tõle.Az én jól alvó 5 hós babámat is megviselte legutóbb, 2 napig éjszakáztunk.Kitartás!

2, 5 hónapos a kisfiam. Humama HA1 LC-Pufat kap. Tegnap óta kihányja a tápszert, igaz csak kicsit hány. Evés után 1, 5órával Igaz 170-et eszik, mert az az adag ami dobozra van irva nem elég neki. Mitől lehet, hogy bukik a kisfiam? Eddig ilyen nem volt.

Valamit rosszul csinálok talán? Eddig 4óránként evett. Most 3kor kellett volna enni, de nem keltettem fel, mert még mindig alszik. Vagy mégis keltsem fel a kismanót?

Legjobb válasz: Ne keltsd fel,had aludjon.Mindig hány vagy csak egyszer,meg valóban hány,vagy csak bukik.Lehet túleszi magát,kicsit mohóbb levegõt nyel,és ezért,nem eszik mostanában mohóbban? Ha a hányás rendszeres,és sok,akkor orvos,és amennyire tudod folyadékpótlás,de ha csak 1x 1x bukik az nem gond.Gyakrabban büfiztesd,és jól csinálod,annyit adj amennyit kér,a doboz egy tájékoztató.Ha éhes ennie kell,különben neked sír.

Ne keltsd fel, had aludjon.Mindig hány vagy csak egyszer, meg valóban hány, vagy csak bukik.Lehet túleszi magát, kicsit mohóbb levegõt nyel, és ezért, nem eszik mostanában mohóbban? Ha a hányás rendszeres, és sok, akkor orvos, és amennyire tudod folyadékpótlás, de ha csak 1x 1x bukik az nem gond.Gyakrabban büfiztesd, és jól csinálod, annyit adj amennyit kér, a doboz egy tájékoztató.Ha éhes ennie kell, különben neked sír.
Amit elõttem írtak jó.A dobozon tényleg csak tájékoztatás van.Az én 10 hós fiam 3-4 óránként eszik és tápszerbõl még most is 120-180 ml között elég neki.
Valószínübb hogy a gyors evés miatt bukik és nem hány. Ha betegségrõl lenne szó akkor egymás után többször hányna, levert lenne, nyügös. Az én fiam ritkán büfizett rendesen és még fél évesen is gyakran bukott mert annyira mohó volt.
A kérdező hozzászólása: Tegnap kezdett elhányni 1-szer büfizés után. Ma meg hazaértünk a sétából és leöltöztettem és akkor hányt, de annyit, hogy a parkettára is ment:( egy kevés. Igaz elég mohó a fiam, mert ha kajáról van szó akkor remeg a szája, hogy éhes. Folyadékpótlásról mindig gondoskodok. Evés után is megszoktam kinálni egy kis babavizzel.

Vélemény? Tegnap anyóséknál voltunk a 3 éves kislányommal, ott volt a sógornöm is a kisfiával. Egyszer csak azt vettük észre hogy a lányomat cipõfûzõvel folytogatja. Állandóan belerúg, arcon vágja. A kisfiú 6 éves.

Sógornõm annyit mondott h ez csak rosszaság.

Legjobb válasz: hát szerintem azért a folytogatás kicsit túl megy a rosszaságon, magától nem hiszem, hogy kitalál ilyet egy 6 éves. gyanítom a tv-ben néz olyat, amit nem annyira kéne...

hát szerintem azért a folytogatás kicsit túl megy a rosszaságon, magától nem hiszem, hogy kitalál ilyet egy 6 éves. gyanítom a tv-ben néz olyat, amit nem annyira kéne...
Szia!Mi is hasonló helyzetben voltunk, nekem is 3 éves fiamat bántotta a 4 éves uncsitesó.Én nem engedem többet a közelébe, mert a kissrác torkon ragadta ill.fellökte és folyamatosan terrorizálta a fiamat.Most már a mamához is külön jár a két család így nem találkozunk
2.vagyok Én leülnék anyukával megbeszélni, hogy nekem ez már túl sok, agresszív a kissrác és hanyagolnám a találkozásokat.
Amúgy odafigyel, és rászól a gyerekre a sógornõd, ha rosszat csinál, vagy rá van hagyva, és csak oda van szólva neki nulla következménnyel? mert akkor szerintem hiába beszélsz sógornõddel errõl, nem is fogja érteni mi a bajod, és lehet még meg is sértõdik rajta :) a 6 éves gyerek meg pont [email protected] majd továbbra is(bocsánat a kifejezésért), hogy rászólnak, ezért mer ilyen hülyeségeket megcsinálni. szerintem :)
Hát ez a szülõk hibàja hogy ilyen szarhàzi az a gyerek! Egy 6 évesnek már több esze kellene hogy legyen hogy nem bàntjuk a kisebbet! Én rászólnék ha az én gyerekemet fojtogatná és rugdosná! Ha az anya nem teszi meg!
6 évesnél ez már nem csak rosszaság. vmi nem stimm vagy a családi életükkel, vagy a tv-ben néz ezt-azt

4, 5 hetes kisfiamnak hajnaltól zöld a széklete. Tegnap óta kevesebbet is eszik, ma pedig kicsit vissza is jött neki a tejcsi, pedig alig evett. Azt olvastam anyatejes babáknál ez gyakori?

Legjobb válasz: A túletetés jele...? O.o Hogyan lehet túletetni egy szoptatott babát? Hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen az a lényege, hogy akkor és annyit eszik a pici, amennyit akar... A lányom kicsi súllyal született (2150g), és - igaz, nagyon gyakran zöld a széklete - de mára már gyakorlatilag behozta a lemaradását, pedig még csak 5 hetes. Folyamatosan eszik, mégsem sírósabb, vagy bukósabb, mint a többi... Pont ma volt itt a védõnénink, és szerinte sincs a zöld kakiban semmi kóros. Pedig nálunk is kizárólag anyatej van menün.

A túletetés jele...? O.o Hogyan lehet túletetni egy szoptatott babát? Hiszen az igény szerinti szoptatásnak éppen az a lényege, hogy akkor és annyit eszik a pici, amennyit akar... A lányom kicsi súllyal született (2150g), és - igaz, nagyon gyakran zöld a széklete - de mára már gyakorlatilag behozta a lemaradását, pedig még csak 5 hetes. Folyamatosan eszik, mégsem sírósabb, vagy bukósabb, mint a többi... Pont ma volt itt a védõnénink, és szerinte sincs a zöld kakiban semmi kóros. Pedig nálunk is kizárólag anyatej van menün.
a bukás gyakori. a zöld széklet nem, az a tápis babáknál gyakori. anyatejes babáknál a túletetés jele, nyilván ezért is fogad most el kevesebbet, biztos megviselte a pocakját a falánksága.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek :)

3 éves kisfiam torok gyulladása van azt mondta az orvos hogy csak akkor agyam be az antibiotikumot ha magas láza van 38 3 a láza cataflan cseppet kap Bioparox vettem neki orrcsepp tegnap ott beteg ti beadnátok az antibiotikumot neki vagy várjak még?

Legjobb válasz: Jézusom..! Vidd el gégészetre, és oltsák le a váladékot, én is ezt teszem mindig, mert a háziorvost inkább nem is minõsíteném.. 1-2 nap alatt meg van az eredmény, s akkor lehet rendesen kezelni. Na meg õk rutinosabbak sokkal. Nem minden torokgyulladást okoz baktérium, vírusra pedig felesleges adni az antibiotikumot, csak még betegebb lesz a gyerek. Gondolom "megelõzésképp" írta fel a doki, a felülfertõzõdésre. 38.3 fokos láznál én még nem szoktam adni lázcsillapítót, csak 38.5 felett. Természetesen sûrûn mérjük akkor a hõt. Jó, ha dolgozik egy kicsit a szervezet.

Jézusom..! Vidd el gégészetre, és oltsák le a váladékot, én is ezt teszem mindig, mert a háziorvost inkább nem is minõsíteném.. 1-2 nap alatt meg van az eredmény, s akkor lehet rendesen kezelni. Na meg õk rutinosabbak sokkal. Nem minden torokgyulladást okoz baktérium, vírusra pedig felesleges adni az antibiotikumot, csak még betegebb lesz a gyerek. Gondolom "megelõzésképp" írta fel a doki, a felülfertõzõdésre. 38.3 fokos láznál én még nem szoktam adni lázcsillapítót, csak 38.5 felett. Természetesen sûrûn mérjük akkor a hõt. Jó, ha dolgozik egy kicsit a szervezet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm elviszem a fülgégészetre most üdv SZÉP NAPOT írok majd hogy mi volt :-))))))
A kérdező hozzászólása: SZIA Azt mondta a doki néhány tüszõ van már a torkán homeopátiás golyókat írt hátha jobban lesz és nem kell az Antibiotikum szedni nagyon remélem hogy meg javul köszönöm neked a választ és segítséget :-)
Nincsen mit! Remélem mielõbb meggyógyul a kisfiad! :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!